Att bo själv

Jag och R pratade lite om det igår. Hur skönt det är att vi har varandra och vår lägenhet att komma hem till varje dag. Det skulle kännas olidligt att flytta hem till föräldrarna igen. Vette fan om jag skulle palla det. Inget emot mina föräldrar. De är helt underbara och jag älskar att åka hem och hälsa på och bli ompysslad och ha det skönt. Men bo hemma igen? njaa...nu är man ju van vid att bestämma själv hela tiden och fixa allt själv. Det finns ju självklart det negativa också. Ett problem som jag och sambon alltid har är vad vi ska äta till middag. Detta eviga problem!! Varje gång det är dags för att storhandla återkommer samma jobbiga problem. Först sitter man  hemma och försöker komma på olika och varierande rätter, helst nyttigt och billigt dessutom, och när man tillslut ger upp för att istället bli inspirerad i affären ger det inte mycket mer heller. Det blir inte lättare för att man går runt där och känner sig stressad över att man inte kommer på nånting. Sen när man ibland kommer på en varierande rätt som man inte ätit innan blir man tokglad och äter det för mycket så att det tillslut inte heller är gott längre. Ska det vara så här tills man dör? Ännu ett i-landsproblem att skämmas över att vi har.


Da Vinci-koden

Längtar till Da Vinci-koden kommer ut på bio. Älskade boken och jag tror Tom Hanks kommer bli jättebra som Robert Langdon. Men man vet ju aldrig...det kan ju bli en stor besvikelse också. Det är lätt hänt när böcker blir till film.


Det blev inte så mycket Idol

Hann knappt se Idol, först ringde H och vi pratade en lång stund, sen ringde mamma men det var trevligare att prata i telefon istället. Då känner man sig inte så ensammen!

På People's hemsida står det om kändisar och deras dieter.
Kate Hudson blev av med extra kilona efter graviditeten genom att äta rätt och träna 3 timmar varje dag. Min bror som har en son på 2 och en halv månad har, som han själv sagt det, knappt haft tid att skita sedan A kom. Tänk om man då hade haft tid att träna 3 timmar varje dag, och det är klart att man kanske hade skaffat sig lite hjälp utifrån om man haft råd. Jaja, vi människor lever så totalt olika liv!

Idol

Ikväll är det ju premiär för Idol. Ska nog se första avsnittet, sen får man väl se om man fortsätter titta. Uttagningarna är ju alltid roliga/pinsamma att se. Men alldeles just nu är jag väldigt sugen på ett varmt och gott bad. Det är det bästa jag vet när man är lite frusen, att krypa ner i ett ångande bad med en tidning och bara gotta sig!

Jag lär ju blogga mer senare ikväll, är ensam eftersom sambon har innebandy ikväll!

Filmer att ha i filmsamlingen

Ro och jag har inte mycket till filmsamling, men det beror på att det är så himla dyrt att köpa filmer. Visst, man kan köpa massa billiga romantiska komedier med samma tema i alla, bara för att ha filmer i sin samling, men var ligger det roliga i det? Vill ha storfilmerna, och filmerna som betyder mycket för mig. Det ska va filmer värda att ha i en samling. Och visst, det är ju inte bara de stora och fräcka filmerna, utan även en del löjliga filmer, men de måste betyda något speciellt, ha en betydelse för mig. Senast häromdagen köpte vi Saving Private Ryan till vår lilla samling. Det är en film värd samlingen.

Dessa filmer och boxar skulle jag vilja lägga till i min samling: Saw, Nyckeln till frihet, de säsonger av Simpsons som vi saknar, Pirates of the Caribbean, alla säsonger av Vänner, Ocean's Eleven och (även om den inte var bra så måste man ju ha 2:an) Ocean's Twelve, CSI-säsongerna, LOST, Batman Begins (så jävla bra!!!), Good Will Hunting, Scream, Man on Fire och många många fler.... Kommer inte på fler nu, men det finns hur många som helst på önskelistan!


Nä, nog snackat om filmer, nu är det dags att krypa till kojs! Puss å hej!

Haha!

Sitter och kollar igenom alla våra bilder vi har på datorn. Hittade denna bild och skrattade gott ett tag!
Missen fastnade bakom vår hylla i vardagsrummet och R fick lirka loss honom!

Cesar

Inatt låg han bredvid mig, under min arm och jag klappade honom när jag kände en stor fästing i nacken på honom. Den hade blåst upp sig ganska mycket. Fick väcka R på en gång för att ta loss den. Då var klockan 5 på morronen och vi var ganska trötta =) Han måste fått den när han varit ute på R:s föräldrars tomt...Om den inte hoppat på honom när han suttit på vår balkong =)

Lista

5 små vardagssaker som får en att le:

1. När jag fäller upp min telefon och ser Alvin, som jag har som bakgrundsbild. Ler lika mycket varje gång.
2. När man ligger i soffan och ser på teve och Cesar eller Zorro kommer och lägger sig på ens mage för att kela =)
3. När man fått ett roligt mail, helst med lite bilder som man kan le åt ett tag.
4. När man är så där tokigt suget på något gott, och går ut i köket för att faktiskt hitta något som är tokigt gott (som man inte trodde man hade hemma...)
5. När mamma ringer precis när man lyft luren för att ringa henne själv.


5 små vardagssaker som får en att vilja gå och dra täcket över sig:

1. När man är galet trött och ska gå och lägga sig, och kommer in i badrummet för att inse att det är ens tur att tömma kattlådan. Inget är så nedbrytande som det...
2. När man åker spårvagn från stan och kommer till AC för att se bussen hem åka iväg precis när spårvagnen stannar. Värst när det är 20 min kvar till nästa buss.
3. När man kommer hem från affären och upptäcker att man glömt det man absolut inte fick glömma!
4. När DVD-filmen man hyrt hackar efter 20 minuter.
5. När katterna vaknar klockan 5 och bestämmer sig för att busa runt i 2 timmar.

Sa jag det?

Tror aldrig att jag skrev om tentan. Den jag hade så där himla mycket ångest över. Det hela slutade med att jag inte gjorde den alls. Bra jobbat, eller hur? Men vad göra? Känns som jag måste gå på lite föreläsningar igen för att riktigt komma in i det. Vi får se hur det löser sig. För löser sig, det gör det alltid.


Nu har jag läst ut Harry Potter & the Half-Blood Prince. Det känns nästan sorgligt. Det kommer ta så lång tid innan sista boken kommer, och när den väl gör det så är det ju faktiskt sista boken. HP böckerna blir bara "mörkare och mörkare" på nåt sätt... Det är väl det som är meningen med dem, men lite sorgligt ändå... Nä, slut tjattrat för ikväll! Gonatt & Sov gott!

PS: Ikväll spillde min far ut ett helt glas Bowmore Enigma över deras ena katt Gustav, så nu går han runt och luktar som en skotsk whiskey-fabrik =) Stackars katt! Som tur va insåg Gustav att han inte skulle kunna tvätta bort det själv och bad om hjälp istället =) Gonatt

Hösten = Mycket TV!

Snart är det höst igen. Men även om jag  inte tycker att hösten riktigt är kommen än så tycker TV-kanalerna det. Inte mig emot. CSI har dragit igång igen! Som jag har längtat!!!!! Lost är tillbaka igen, efter det snöpliga avbrottet mitt i säsongen. Desperate Housewives drar igång i den 13:e september! Det är väl de programmen jag får kramp om missar, men sen börjar det ju en massa andra bra grejor också, som man säkert sitter bänkad framför. TV3 verkar ha en del bra program på gång, i alla fall låter det så på de trailers man ser. Om det sen är något att ha återstår att se.


Jag tror att jag och sambon kommer investera i en DVD-recorder snart, vilket betyder att det inte gör något om jag (mot förmodan) skulle vilja hitta på något på en måndag klockan 21.00, för då kan jag ju spela in Grissom och gänget istället. Efter detta inlägg kan både ni och jag konstatera hur mycket till liv det är jag har egentligen. Fy fan, Nina!


Vackert!

Dessa två klänningar är väldigt vackra. Gillar den till höger väldigt mycket, men den vänstra är också väldigt fin! Gillar färgen på den vänstra bäst... Det är inte ofta man ser Halle Berry i något fult faktiskt! Hon har ofta stilen med sig!


Det är mycket kräftor nu!

Kräfttiderna är i full gång. Ska på kräftskiva hos R:s syster imorgon, det ska bli kul! Alla hans många syskon ska dit + att det inte ska vara massa barn med (dock ca 10 hundar, vilket ibland kan vara jobbigare...) Det blir nog inte kräftor för oss. Kan äta några stycken och tycka att det är riktigt gott, men det är inget jag äter mig mätt på direkt. Så det blir nog lite rostbiff och potatissallad för vår del.


Blir nog även ett besök till Ikea imorn. Ska inte ha något speciellt direkt, men ska kolla om de har några snygga badrumsmattor. Vi har ingen förtillfället. Det blev så jobbigt när det var kattsand överallt, men nu börjar det kännas tråkigt att inte ha det så...

Underbart!

Nu var man hemma igen då! Kryssningen var helt underbar! Det var så skönt att bara vara jag och R. Ingen annan! Vi har ätit så gott och haft det så mysigt och romantiskt! Vi sov inte så mycket första natten p.g.a. av hela vår hytt skakade. Det lät som någon bankade på vår dörr och i väggarna hela natten. Vi bodde typ ovanför motorerna och även om vi hade hytt högt upp i båten så hjälpte inte det. Dagen i Helsingfors gick på halvfart. Vi fick stanna och pausa mycket och vila oss, men det var trevligt ändå! På väg hem var det knäpptyst i hytten hela natten. Det var tystare än hemma. Så vi sov som grisar hela natten. Är så nöjd med att vi gjorde detta!


Är tillbaka i Örebro igen nu. Hem till Gbg blir det inte förrän imorgon. Idag ska jag träffa min bror, V och A igen, och eventuellt H&S ikväll. Tycker så synd om min bror och V. De avlivade sina katter i måndags eftersom det inte fungerade att ha dem kvar efter de fått barn. De är helt knäckta båda två och mår jättedåligt, vilket jag verkligen förstår. Men man måste ju sätta sitt barns bästa i första hand. Och katternas. De har det bättre nu, eftersom H&V inte hade tillräcklig tid för dem. Men ens hjärta går ju sönder i sådana här situationer ändå... Starkt av dem att göra det, tycker jag!

Kräft-torka

Hade det hur mysigt som helst igår när vi fiskade kräftor, eller försökte fiska kräftor. Hela 6 stycken fick vi. Det kan man jämföra med det bästa året nånsin när vi fick runt 60 stycken. Men tydligen hade det gått dåligt för de flesta igår. Kräftorna har väl insett att de inte ska gå in i de där dumma burarna, hur gott fisken inuti än luktar =) Trevligt var det i alla fall! Nu ska vi snart iväg och käka lunch på Gustavsviks Golfklubb för att sen träffa Henric, Veronica och lille Alvin =) Tänkte försöka få ett kort på honom och mig, så återkommer jag med det när jag är hemma i Gbg igen! Så söt liten kille, med världens sötaste dubbelhaka! Mys!

 

Imorn åker vi på vår efterlängtade kryssning! Känner mig lite spänd! Får se om jag hinner uppdatera igen innan vi åker, annars är jag tillbaka på tisdag igen!


Konstigt

Sambon är på möte inför hans kommande innebandysäsong (han spelar i ett "huvudsaken-är-att-vi-har-kul-lag som ligger i division 5, men även de måste väl ha möten?! Eller...?!) Jaja, i alla fall så är han iväg nu. Känns konstigt. Vi har inte träffats speciellt mycket i sommar, men sen han slutade jobba för ca 1 och ½ vecka sedan har vi gjort allt tillsammans typ... Och nu är jag själv helt plötsligt? What happened? Katterna bara sover och jag har ingen lust att plugga. Funderar starkt på att inte ens göra tentan imorn. Ångest...denna förbannade ångest! Måste ju åka hemifrån innan jag ens gått upp eftersom skolan ligger på andra sidan stan. När jag tänker efter så ligger den inte ens i stan eftersom Mölndal inte ens tillhör Göteborg. Suck suck suck!!!


Härliga, härliga semester!

På fredag blir det kräftfiske i Örebro. Man får fiska mellan 15.00-00.00. Ta med sig god mat, gott att dricka (självklart), gott sällskap och varma kläder. Sen är det bara att hoppas att kräftorna är vakna och intresserade av att äta det vi stoppat i burarna. Alla är så himla trevliga! Alla som går förbi stannar och kollar hur mycket kräftor man fått och småpratar lite grann! hur mysigt som helst!


Hmm...har ingen lust att vara chaufför. R är skyldig mig några gånger om man säger så. Exempel 1:  Hans brors bröllop. Han klunkade i sig en starköl precis innan han storasyster berättade att vi skulle köra hem deras mamma i storasysters bil. Ja, då var det ju bara att ställa upp och dricka cola resten av kvällen. Exempel 2: På Kinarestaurang i Örebro & den gången vi var på Hildas. Designated driver båda gångerna. Hoppas det finns tillräckligt med cyklar hemma på uppfarten så kan man cykla istället, men det gör det väl säkert inte. Min småbarnspappa till bror kanske kan slita sig från sin lille 5 minuter och skjutsa? Möjligheterna är många så det ska nog gå!


Bara 4 dagar kvar tills vi åker! Underbart!!! Det går jättemycket reklam för Silja Line på teve, med massa bilder från båten vi ska åka med, och då blir jag ännu mer sugen! Hoppas solen tittar fram också så man kan lägga sig på soldäck och få lite färg! Varför går tiden så långsamt när man väntar???


Nu börjas det!

Eftersom jag köpte en ny bok igår är det bara att förbereda sig. På att läsa tills man har ont i huvudet, missa alla bra teveprogram som man egentligen älskar att se och ha en sambo som skakar på huvudet och undrar om det verkligen står rätt till däruppe =) Det ligger i familjen Edwards gener att bli så uppslukade av böcker att allt annat i världen försvinner. Ett tecken på att boken är rikigt bra är att man inte vill att den ska ta slut. Det är underbart med böcker helt enkelt!

Att tvätta...

Att tvätta är inte så himla jobbigt i sig. Man gör ju egentligen inte speciellt mycket. Man stoppar i tvätten och sätter på maskinen. Det som kanske kan kännas jobbit är väl att hänga den, men det brukar jag inte tycka är speciellt ansträngande. Det som dock är jobbit är tvättstugan. Den j*vla tvättstuga! Alltid är det en massa bekymmer. Där jag bodde förut (här i Gbg) funkade tvättstugan hur bra som helst. Under det år jag bodde där var det bara trasigt en gång. Det var aldrig någon i ditt bås när du skulle in, det enda som inte sköttes så bra var städningen... Där vi bor nu däremot! Herregud! Vi ska ha tillgång till 2 tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det är ju ganska normalt för en tvättstuga. Problemet är bara att sen vi flyttade hit har just vårt tvättbås inte varit komplett en enda gång när vi ska tvätta. Folk skiter i att man satt upp tid och använder din tid....ja, det är helt enkelt hemskt att tvätta där....

 

Som tur är har vi en egen tvättmaskin nu. Den bästa investeringen vi någonsin gjort. Billigt var det också. Och med tanke på att vår el ingår i hyran kan vi ju tvätta hur mycket vi vill.... Varför är det så svårt att tvätta med ett stilla sinne? Hur många skräckhistorier har man inte hört folk berätta om från tvättstugan? Vad är det med tvätt som får människor att bli som galna? Allt man vill är ju bara att få rena kläder...


Shoppardag!

Nu när pengarna från sommaren slit (?) kommit passade jag på att ta en runda på stan idag. Slutade med att jag köpte ett par jeans, ansiktsmasker, ny eyeliner, hudkräm, den nya Harry Potter boken, hårsnoddar och hårinpackning. Tänkte ha mig en liten spa-dag innan vi åker på resan. Man vill ju känna sig fräsch och fin på semestern! Så imorn eller onsdag blir det ansiktsmask, hårinpackning och eventuellt lite pedikyr. Ibland är det gott att bara rå om sig själv lite extra.

 

Solen skiner över Göteborg idag, och temperaturen har krypit upp emot 25 grader! Gott! Jag tror jag och sambon valde rätt månad att vara ledig i! =) Såå, inte långt kvar till min tenta nu. Och jag har faktiskt pluggat lite grann. Både igår och idag! Men det vette fan om jag klarar den nu heller. Håll tummarna =)


Road Trip, CSN & Pizza!

Har varit en riktig myskväll. Trots att sambon kom hem sent blev det myspys med pizza (kebabtallrik för mig...), sen kollade vi på Road Trip och skrattade gott! Den e faktiskt jäkligt rolig. Sean William Scott är ju så bra! Efter filmen satte vi oss framför datorn och beställde 5 (!) tågbiljetter. Måste ha varsin upp till Örebro, sen varsin hem från Stockholm efter kryssning eftersom vi inte kunde åka anslutningsbuss, och eftersom jag ska mellanlanda i Örebro några dar behövde jag en till tågbiljett till min hemresa. Ojojoj...SJ måste trott att vi var galna. Biljett efter biljett bokade vi, men vi åker bra dagar så det går att få tag i billiga biljetter som tur är! Nu är allt bokat och klart till resan i alla fall!

Efter det tog vi tag i de CSN papper vi glömt bort i flera veckor. Men imorn skickar vi iväg dem i alla fall, annars kan det bli knapert under hösten =) Hatar egentligen CSN. Ska bli av med de där lånen så fort jag kan. När man jobbat ett tag och ska skaffa hus längre fram ska vi nog höja upp det lånet för att kunna betala tillbaka CSN alltihopa. De jävla räntorna! Det är helt sanslöst. Och det känns ganska jobbigt att tänka att man bara är 21 och är skyldig någon typ 80 000 kronor! Yiihhaaa!


Bebis!

Har suttit och pluggat en liten stund nu i alla fall, men ska strax in till stan så det var dags att lägga ner.

 

Kom på att jag nog inte skrivit om min lille brorson än? Den 1 juni föddes han! Så söt! Alvin blev namnet tillslut. Har inte träffat honom sen midsommar, men jag har hört att han blivit mycket större nu. Han fokuserar blicken ordentligt och kan lyfta huvud bra själv nu. Innan han föddes tänkte jag inte så mycket på bebisar, men efter att han föddes är det det enda jag ser överallt. Snart åker vi till Örebro igen och då ska jag minsann mysa ordentligt med det lilla livet! Dags att gå! //Faster Nina


Arg!

Det var vad min älskling var när jag pratade med honom alldeles nyss. Verkar inte som han kommer ifrån jobbet idag överhuvudtaget. Han var så arg att han sa att han inte ens tänkte gå till jobbet imorn. Vi får väl se hur det blir med den saken =) Men jag förstår att han är arg. Det är ett riktigt skitställe han jobbar på. Det jobbar på tok för lite folk på det bygget, men cheferna bryr sig inte och att anställa nån ny är helt otänkbart. Men han kan trösta sig med att det bara är två dagar kvar nu. Om han nu går tillbaka till säga =)

Resa!

Resan är nu bokad! Det tog hur långt tid som helst innan allt var fixat, men det löste sig till slut. Satt och ringde fram och tillbaka i ca 1 ½ timme! Suck! Det som krånglade var att vi ville ha bussanslutning till båten och de påstod att det inte gick några bussar från Örebro...jaja, tillslut fick vi i alla fall bussanslutning till Stockholm, men vi får åka tåg hem. Det gör inte så mycket eftersom R kanske ändå vill åka direkt till Göteborg och då går det ju fortare med tåg. Blev inte dyrare heller, snarare billigare. Har dock inte bokat några tågbiljetter än, men det ska vi nog fixa ikväll. Men annars är allt klart! Så den 21:e augusti åker vi och kommer tillbaka den 23:e! Härligt härligt!!!




hits