På benen igen

Gött, nu är jag på banan igen! Fortfarande igentäppt i näsan och öronen är inte helt okej, men jag pallade inte fler dagar i denna lägenhet. Så idag blev det jobb och det gick bra! Under dagen har jag känt mig bättre och bättre och det bådar gott inför morgondagen! Kan väl inte påstå att fredagskänslan direkt infunnit sig hos mig, men men =) Det är ju fredag ändå, även om det inte känns så....

Vilket bra avsnitt av Så ska det låta! Sussie Eriksson är ju grymt rolig att titta på!! Riviga och roliga låtar hon körde, precis så ska det vara när man kollar. Tråkigaste som finns är tråklåtar a la Sofia Källgren...

Going Crazy

Usch, jag håller på att bli galen!! Jag är verkligen inte van vid att vara hemma så här. Kl 11 klättrade jag på väggarna och längtade nästan till jobbet. Nu har det lugnat sig lite, men det är bara för att jag vet att R kommer hem snart. Söta J ringde från jobbet förut, precis när jag tänkte ringa henne. Jag sa att de inte skulle räkna med mig imorn heller, har ont i bihålorna och huvudvärk så fort jag inte tar Ipren. Jag VILL gå imorn, men jag tror det är smartast att vänta till på fredag. Morgondagen kommer verkligen att vara påfrestande, men det händer grejor ihelgen som jag verkligen vill bli frisk till så det är nog bäst att ta det säkra före det osäkra. Men vad ska jag hitta på? Teve under vardagar är riktigt kasst, min bok känns inte så intressant längre... Behöver tips! Nån som har nån bra idé vad jag kan fylla morgondagen med utan att behöva anstränga mig eller gå utanför dörren?

Stängt pga sjukdom

Fick gå hem från jobbet idag med halsont och huvudvärk. Inte så roligt. Känner mig lite bättre nu, men det beror nog på att jag tog en Ipren förut. Blir hemma imorn också, för att kurera mig ordentligt. Hoppas det inte blir nån jätteförkylning. Hoppas alla ni är friska. Kanske återkommer imorn om jag har väldigt tråkigt...

Tyst ett tag

Det har varit stiltje i bloggen i några dagar nu, men det är så skönt att bara släppa datorn och njuta av ledighet. Har verkligen bara varit med familjen denna helg, inget annat. Har inte ens hunnit träffa vännerna, synd men så är det ibland... Just nu väntar jag på att duschen ska bli ledig så jag passar på att skriva några rader. Idag är det hemfärd igen, åker väl runt 14-tiden skulle jag tro. Först blir det en lunchpizza på Värmlandspizza, skitgoda!! Dessutom har de ett coolt pizzahjul som man kan snurra på om man inte kan bestämma sig för vilken pizza man ska ta. Bra idé =)

Har hört att det kommit mycket snö hemma i Göteborg, här har det fallit några flingor, men ingenting har lagt sig. Vi har haft krispigt, kallt och soligt väder. Tyvärr har det också blåst en hel del, vilket gjort det grymt mycket kallare. Men skönt att det inte kommit snö i alla fall!! Nu vill jag ha VÅR!!!

Påsklugn

Efter rena cirkus-matchen mellan Frölunda och Färjestad kan jag i alla fall känna mig lite lättad, då det blir en sista match i Karlstad på lördag. Håller ju såklart tummarna för Frölunda. Men vilken kalabalik och cirkus det var under matchen, speciellt sista minuterna. Eller snarare sekunderna. Tur att det blev som det blev i slutändan i alla fall. Trist att några i publiken förstör för spelarna och resterande del av publiken genom att kasta in glasflaska på isen, riktigt dålig stil!!! Oj, va mycket hockey det blev. Skulle bara säga att vi är i Örebro och att jag tror lugnet kommer lägga sig vilken sekund som helst. Tillbaka i Götet igen på söndag. Då ska jag äntligen bli av med vår gamla tjocke-teve som tagit plats i garderoben. Har fått sålt den till S för enbart 500 kr, men det är ju ingen som vill ha en sån teve längre så det var antingen det eller att skänka bort den... Dessutom måste vi lämna den hos dem eftersom de inte har någon bil...men men vi blir av med den i alla fall. Slut svamlat!!

Många bilder

Nu kommer det ännu fler bilder =) Passade på att fota allting förut, så nu kommer det bilder på löpande band! Vi hade sminklotteri i onsdags på jobbet då man fick köpa lotter för 2 kr styck. Vinst på var femte lott. Jag köpte 25 lotter och vann på 6 st så lite bättre gick det för mig. Man fick välja priser från Nivea, sånt som utgår i sortimentet, och jag fann tillslut 3 fina skuggor, 2 nagellack och 1 läppstift. Jag är verkligen inte för läppstift, har på min höjd läppglans ibland, men nu slog jag till ändå =) Måste väl vänja mig nångång!


Utförsäljning

Ifredags var jag på utförsäljning efter jobbet, samma som jag var på innan jul. Skulle inte köpa något egentligen, men så hittade jag så fina tekoppar som jag var tvungen att slå till på. 4 st för 80 kr och det är precis vad jag behöver! Älskar te i stora koppar, det är att dricka te på riktigt!!

18646-302

Mer smycken

Idag hade vi liten verkstad på jobbet istället för hemma hos J. Lyckades komponera ihop några grejor som jag är riktigt nöjd med, men allt ska ges bort. Mamma och svärmor ska få påskpresenter tänkte jag!

    

Armband (med förlängningskedja!) och örhängen i rött till mamma. Det är svårt att se, men varannan av pärlorna på armbandet är små hjärtan. Jättesöta!



Svärmor får likadana örhängen som jag gjorde till mig själv sist, fast med en svagt ljusgrön pärla i, istället för vita.
Hoppas de blir nöjda!!

Caesarsallad och Bon Jovi

Har haft en jättemysig eftermiddag med S idag. Åkte över till henne, och hon bjöd på caesarsallad och färska frukter med glass. Hur gott som helst!! VI lyssnade på This left feels right och pratade en massa strunt! Kul att se deras lägenhet, det är ett andrahands kontrakt och inte deras egna möbler, men det är ruggigt centralt och en rymlig och bra lägenhet. Skönt att hon kommit i ordning och att vi ser till att träffas så ofta som vi gör. Hon och jag har alltid skrattat väldigt mycket, hon har en skön humor. Det känns lite speciellt att umgås med henne här eftersom hon och jag växte upp tillsammans i det området som mamma och pappa bor kvar i. Och det är faktiskt skönt att ha en örebroare att umgås med ibland också, då känner man sig inte så utanför =) (inte för att jag direkt gör det nu heller men ändå :P). Hon har mycket Bon Jov-grejor som helst och fick låna med mig några live-skivor hem som jag ska kolla på med glädje nån dag!

Mycket i helgen

Snacka om hektisk helg, och den har såklart gått lika fort som vanligt. Igår var det tidig uppgång och frukost hos svärföräldrarna, dumplings som är så gott! Mums va jag åt! Sen åkte vi och handlade nya möbler till deras vardagsrum, som är ny tapetserat. Shit va snyggt det var! Tapeterna är lite mörkare än betonggrå och så har de en fondvägg med stora gråa rosor, så himla fint! Och så helt nya vita möbler på detta blev så himla bra! Vi övertalade dem också att köpa ny teve, en plattis såklart. De hade tänkt vänta tills nästa helg, men vi sa till dem att passa på, eftersom vi inte är hemma och kan hjälpa dem nästa helg. (De har inte körkort nån av dem). Sen på kvällen blev det Melodifestivalen och räkor! Helt rätt att Perrelli vann, jag är verkligen nöjd med det!!

Jobbigt

Jag trivs väldigt bra med mitt liv som det är just nu, men det finns en sak som gnager hela tiden och som dyker upp titt som tätt. Idag ploppade det upp när jag läste Sandy's blogg (missförstå mig inte nu Sandy, jag tycker det är jättekul att du fått fast tjänst på ditt jobb). Ångesten kommer när jag märker hur fler och fler i min omgivning numera har fast tjänst, vilket måste vara en otrolig lättnad. I princip är det bara jag som inte har det av mina vänner som jobbar för tillfället. Jag tror faktiskt inte jag känner en enda som går på vikariat som jag (förutom några på jobbet då såklart), och många gånger tvivlar jag på att jag någonsin kommer att få det. Det leder till tankar som är mindre trevliga, man funderar på vad man gör för fel själv och om det kanske är så att jag har mig själv att skylla för att jag inte har nåt fast.

Det känns som mycket i mitt liv får vänta bara för att jag inte har fast tjänst än. Jag vågar inte göra vissa grejor utan att ha den tryggheten, och det är jävligt trist att leva på det sättet. Jag har jobbat nonstop sen jag tog min examen och ändå är jag inte närmare en fast tjänst för det. Jag trivs väldigt bra där jag är nu, men jag tvivlar ju på att jag kommer att få någon fast tjänst där. Det finns många på kö före mig... Jag hoppas ju att min utbildning kommer att hjälpa mig till en fast tjänst i framtiden, och jag är oerhört glad att jag har den. Glad att jag valde att göra det nu, att jag har den delen klar i livet. Jag har alltid vetat att jag skulle plugga vidare och det är väl den tryggheten jag har. Inte bara en gymnasieutbildning att luta mig på om nåt skulle hända. För ärligt talat är det inte säkert att man kommer så långt med det längre, eftersom fler och fler utbildar sig vidare och konkurrensen är stenhård.

En konst att dricka vatten...

Mina fina missar har lite speciella sätt att dricka vatten. Försökte hitta en bild på Zorro som jag tror är tagen sommaren -06 som var så supervarmt, men jag hittar den inte. Då ligger han i alla fall ner helt utslagen och har lyckats hänga huvudet över kanten på vattenskålen för att dricka lite :)

Här kommer dock Cesar x2:

             

I köket (ca 2 år sen)             I vardagsrummet (tagen idag)
Varför dricka vatten på ett lätt sätt, när man kan tränga sig in i hörnet bakom skålen istället...?

Eller så gör man så här: Dricker ur samma skål samtidigt...


Favoriträtt

Mums, idag gjorde jag en av mina favoriträtter! Från Viktväktar-kokboken, Kassler Creole. Skivade kassler i botten. Röd och gul paprika, purjolök och ananas i bitar som man steker snabbt innan man lägger det runt kasslern. Sen toppar man med en sås gjord på minifraiche, chilisås och cayennepeppar. Så jäkla gott!


Bullar och brieost

...kom jag hem med i massor idag. Vetelängd, bullar och en 1 kgs brieost. Mässan var faktiskt mycket roligare än jag trodde. Alla kunderna verkade uppskatta att jag var där så de fick se hur jag ser ut, och det är ju alltid kul. Och alla andra leverantörer som är där är ju så goa! Speciellt en från Skånemejerier som jag träffar en hel del och bl.a. varit på hockey med när de bjudit oss. Jag skämtade med honom och sa att han skulle spara en bit brieost till mig och när vi höll på att packa ihop kom han med en stor 1 kgs till mig bara för det =) Han är hur go som helst!!

Men va jobbigt det är att åka så långt. Det är ca 18 mil till Mariestad och dessutom är det ju E20, alltså ingen riktig motorväg.... Det tar grymt lång tid att köra, men nu är det gjort i alla fall och huvudsaken är att kunderna är nöjda!


Mariestad igen

Usch, jag och R sov otroligt dåligt inatt så jag är helt slut och ska alldeles strax ramla i säng. Imorn blir en superlång dag. Ska till Mariestad (igen) på mässa som varar hela dagen. Har vi tur är vi på väg från Mariestad vid 16, då är jag hemma runt 18.00-18.30. Känner inte så jättemycket för det, men det är inte mycket att göra åt. Imorn vid den här tiden är det över i alla fall, det kan jag ju trösta mig med =) Dessutom var R supergullig och sa att han skulle bjuda på mat imorn. Han ska nämligen på hockey och kommer hem sent och jag kommer inte vilja laga mat när jag kommer hem. Tror jag ska stanna på McDonald's på väg hem, det är jag sugen på!! Vi får väl se, annars kanske det blir en pizza på hemkörning... Nä, nu är det dags för sängen. Får se om jag skriver nåt imorn, beror på hur sent jag kommer hem...

Kalas

Så, snart är det dags för kalas igen. Det har blivit på tok för många kalas, men nu får det vara nog. Om man skulle gå på alla kalas som ordnades i denna släkt tror jag att det minst skulle vara ett i månaden och vissa månader även fler än så. Det är sjukt mycket folk inblandade i detta...

Tror jag fått ihop det jag ska ha på mig, och så blir det mitt lila halsband. Ska bli kul att använda det för första gången. Armbandet har jag använt flera gånger och även ett par av örhängena. Dock förundras jag över en sak. Idag ska jag ha en svart kofta och just denna svarta kofta får jag alltid leta efter. Jag vet precis när jag hade den sist, men tydligen inte vart jag lagt den. Har kollat byrån, garderoben, tvättkorgen, hallen m.m. Den är spårlöst borta. Hoppas jag hittar den annars får jag börja om från början igen och det har jag ingen lust med...


Så ska det låta

Var faktiskt ingen höjdare ikväll. Tycker Sofia Källgren är en jättebra och begåvad sångerska, men hon sjunger så många otroligt långtråkiga låtar. Däremot var Amy Diamond och Fredrik Swahn riktigt roliga att titta på.

Efter Så ska det låta blev det Robins, vilket är ett riktigt bra program som jag alltid lyckas missa. Idag var Björn Gustavsson där. Han är ju överallt just nu. Finns en viss risk för överexponering á la Filip och Fredrik. Jag gillade dem i början, nu byter jag kanal när de är på teve. Klarar inte av dem längre, det blev för mycket bara. Iofs var det länge sedan jag såg dem i nåt så kanske att jag klarar av deras nya 100 höjdare-program. Eller så blir det som jag tror. Antingen ser jag inte ett enda avsnitt av det (troligast) eller så ser jag ett avsnitt och stänger av efter halva. Dock ska jag inte säga för mycket. Man vet ju aldrig...

Gravid

Inatt hade en riktigt skum dröm. Jag drömde att jag var gravid, och var väldigt glad över detta. Men ändå tänkte jag på resan till USA hela tiden och mådde dåligt över att vi inte skulle kunna åka och att vi inte skulle få pengarna tillbaka för det vi bokat. Jag hade redan fått en liten mage, men ingen av mina vänner eller min familj sa någonting. Och det gjorde mig jätteledsen!! Det var lite läskigt för den var så himla verklig, drömmen, så när jag vaknade var jag tvungnen att känna på magen för att se om det var en bebis där i eller inte, men det var det ju såklart inte.

Årets kock...

...har även i år fått en Creme Fraiche hos Arla, och jädrar va god den är!! Testade den för första gången igår tillsammans med strimlad lövbiff och lite matgrädde. Sen serverar man färsk pasta till. Så himla gott! Prova den, det var riktigt jäkla gott! MUMS!

Creme fraiche
Karljohan - timjan - citron

How I met your mother

Oj! Helt plötsligt säger hallå-rösten på trean att det nu börjar ett avsnitt av How I met your mother. Jag ÄLSKAR den serien, men den har ju inte gått på teve på flera månader!! Åh, va roligt!

18646-292


Sol i sinne

Va mycket man lever upp när solen lyser, även om man bara ser det genom fönstret på jobbet. De flesta på jobbet känns gladare, kunderna känns gladare och livet är liksom lite lättare. Så skönt!! Dock har det kommit lite moln på eftermiddagarna, lagom tills man själv får sätta fötterna utomhus och njuta av det. Idag frös jag som sjutton på väg till bilen (har nog börjat med vårjackan lite för tidigt), och drog på maxvärme och rumpgrillen på en gång. Sen blev det gott =)

Hmm...helgens kommande bravader börjar så sakteliga ta form. Hemmakväll fredag (hörde rykten om att vi kanske skulle få besök, vi får väl se), lunch med S på lördag och kalas på söndag. Har varit på på tok för många kalas det senaste. Nu får det vara nog! Sen är det filmer som ska ses också. No country for old men ser jag med spänning fram emot.

Söta SMS

Stod och lagade mat när jag fick två söta SMS. Först kom det ett från M, Rs systerdotter. Hon kom ihåg att jag frågade om hennes klöspelare till hennes katter på 23-års kalaset och hade hittat en massa bra på Tradera som hon ville tipsa om. Gulle! Strax därefter kom det SMS från min vän S, som frågade om vi skulle luncha nån dag i helgen. Dessutom hade hon brännt av min favvo-skiva (som jag inte vet vart jag lagt) så jag skulle få den när vi träffades. Det värmde mitt hjärta med små men otroligt varma och snälla gester från mina vänner! Sötisar!


Thank you and good night!

Ville bara slänga ur mig ett grattis till J-P som tog sitt KÖRKORT IDAG! Och så grattar jag även redan idag på födelsedagen imorn (behöver ju inte skriva ett inlägg tillägnat honom VARJE gång! :P)

Och så ville jag säga gonatt också, är supertrött efter allt pillande. Har suttit och spänt axlarna hela kvällen och det känns nu. Är gôrtrött. Gonatt!

Mina egna smycken!

Denna kväll har varit så otroligt rolig! Vi hade bokat in med jobbet för några veckor sedan att vi skulle träffas hemma hos J och pyssla med smyckestillverkning som hon gör väldigt mycket! Och oj va roligt det var!! Jag fick en hel del gjort. Ett halsband, ett armband och två par örhängen. Och detta har jag alltså gjort själv med lite (läs mycket) hjälp av J. Riktigt nöjd, kommer nog att använda de här smyckena en hel del!



Alla smycken jag gjorde

           
Örhängen               Armband


    
Halsband              Ett annat par örhängen

Kärlek

En ros till mina närmaste och käraste vänner C och J-P som idag firar 5 år tillsammans! GRATTIS! Och eftersom C ska vara tärna på mitt bröllop räknar jag med att få vara tärna på ert! Hoppas ni får en jättefin dag tillsammans!

Ros

Lördag!

Har haft en underbart skön lördagsmorgon. Vaknade halv tio och låg kvar och bara myste till tio. Tog sen en lång dusch och strax är det frukost till Så ska det låta som jag spelade in igår. Jag har blivit värsta fredags-underhållnings junkien. Speciellt Så ska det låta, för det älskar jag verkligen =) Känns som det är många vuxenpoäng på det.

Idag blir det en hel dag med Rs föräldrar. Det känns bra för det var ett tag sen vi träffades. Först blir det IKEA och sen ska vi äta middag hos dem. Kommer säkert stanna och kolla på Melodifestivalen också. Tycker inte det är så kul, men det är värt det för att se Björn Gustavsson. Sen är jag lite nyfiken på Charlotte Perrellis låt och även Linda Bengtzings.

hits