Bilder från Åland

Tänkte lägga upp lite bilder från Åland.

Vi har ju bl.a. på snigelsafari som det så fint kallades. Tyckte sniglarna var ganska söta. Hon som födde upp dem sa att de är hur snälla som helst och bråkar aldrig med varandra (Bråka = äta upp varandra och sånt...) utan de bara pussas och kramas hela tiden påstod hon. Så här såg de ut i alla fall....



Sen skulle vi ju provsmaka också...Kändes lite tufft först, men det smakade mest vitlökssmör.



Denna bild är från båten på väg till Åland, och jag zippar på den väldigt goda drinken som jag fick. Nyklippt är jag också :) Frisören föreslog att jag skulle färga håret chokladbrunt och lägga lite ljusare slingor. Det tyckte jag lät bra. Måste ha råd också bara :)




Hem ljuva hem

För övrigt är det skönt att vara hemma och kunna sova i sin egen säng igen. Även om jag älskar att hälsa på och umgås med mina föräldrar är det alltid skönt att komma hem till grabbarna igen. Önskar jag kunde samla alla människor på samma ställe bara :) Det är lite jobbigt att alltid sakna någon.

Kände mig lite ur form på jobbet idag. Efter några dars ledighet tappar man en del, trots att jag inte var ledig länge. Men det kom ganska snabbt tillbaka igen och jag kunde rycka upp mig lite igen :) Lunchen var dagens höjdpunkt. R hade gjort en supergod kycklingsallad med fetaost, krutonger och Rhode Island-dressing till. Riktigt mumsigt! Ganska skönt att det regnat hela dagen också, det behövdes och det känns lite lättare att andas nu. Skönt för naturen att blötas ner lite.

Såå glad!

Det är en helt fantastisk dag idag! imorse ville chefen prata med mig om framtiden, vilket gjorde mig lite smått nervös. Men det var obefogat! Jag har blivit erbjuden vikariat tills årsskiftet!!! Det är så HÄRLIGT! Jag och R har mått dåligt det senaste eftersom ingen av oss haft något säkert jobb till hösten och ingen av oss har rätt till a-kassa. Men nu verkar det lösa sig lite grann. Jag får i alla fall jobba fram till jul och efter det har jag rätt till a-kassa så framtiden känns lite säkrare och tryggare nu. Jag är dessutom säker på att R kommer få jobb snart, han är en sån person som lämnar ett bra intryck hos folk från första början och får han bara komma på intervju tror jag inte att det blir några som helst problem. Det känns som en sten har lyfts från min axlar. Vi firar lite grann ikväll bara för det, med min favorit: Våfflor med drottningssylt och grädde. Mums!!


Örebrofesten

Det blev inget Nora förut, men väl stan istället. Mamma och jag åkte in. Ringde på ren chansning H&S för att se om de var i stan och det var de. Hann bara prata en snabbis, men det var bättre än inget för jag trodde inte jag skulle hinna träffa dem denna gången. Sen kom H, V och min lille favvokille, A. Vi gick runt på stan en sväng och hade det mysigt. Mamma och jag gick lite själva med A när H & V var inne i andra affärer. Han är så mysig. Tyckte det var jättekul att kasta nappen så långt det bara gick och titta på när faster sprang och hämtade den. Om och om igen :) Han fick ett Sverige-linne av mamma som var jättesött.

Efter att de gått hem åt mamma och jag mat på Örebrofesten-tälten. Åt pizzatallrik från Paco's som var god. Det är sista dagen på festen idag, men jag hann uppleva den lite grann i alla fall, fast jag inte såg några band eller så. Ikväll blir det grillning med mor och far. Ska dessutom snart skjutsa min bror som faktiskt ska till en kompis och dricka öl (första gången som A kom till världen tror jag). Hade köpt Breezers till maten, men jag får väl skippa dem då. Vet inte om han ska ha skjutsa hem också....då blir tråkigt, men det är han värd. Det är jobbigt att vara småbarnsförälder. Kan jag tänka mig i alla fall.

Nora

Idag kanske det bär iväg till Nora. Min bror ringde på bussen igår och frågade om jag hade lust att följa med han och hans familj till Nora, och det tackar jag ju inte nej till. Mamma ville vila sig idag så det blir nog bara jag som åker med. Pappa ska spela golf såklart :)

Jag klippte mig innan vi åkte i torsdags och det blev jättebra! Är verkligen nöjd! Det var ju bara en toppning, men nu känns håret så mycket fräschare och dessutom klippte hon luggen precis så som jag gillar den. Tur att jag har den här frissan i Örebro, eftersom jag inte hittat nåt bra ställe i Gbg.

Tillbaka

Nu är vi hemma igen! Eller hemma och hemma, men jag är tillbaka i Örebro igen. Resan var underbar. Först åkte vi med en stor kryssningsbåt till Mariehamn, vilket tog mellan 18.00 på kvällen till ungefär 9.00 på morronen. Åt en fantastiskt god buffé och drack väldigt gott! Efter maten blev det taxfree som ställde till många problem för mig och mamma. Både pappa och R skulle ju ha öl, eftersom de hade specialpris på flak denna kryssningen. Det var riktigt tungt att bära, och vi hade inte tagit med någon vagn trots att mamma och pappa har hemma. Tillslut så fick jag ner mitt flak i resväskan i alla fall, så nu väger den verkligen bly. Vet inte hur jag ska få ner den till Gbg. Till mig själv köpte jag en halva Smirnoff Red och en halva Baileys. Och Fazers choklad. Jag älskar Fazers choklad. Den är tusen gånger godare än Marabou, så även om jag ska skärpa mig med sötsaker så kunde jag inte motstå det :)

Senare på kvällen kollade vi på karaoke vilket var skitkul! Jag fattar inte hur människor vågar gå upp, de måste ha hinkat i sig en del kan jag tänka mig. Men många verkade spiknyktra. Modigt är det i alla fall. Efter det blev det en kort sväng till en nattklubb där mamma tog en öl och jag fick en supergod drink. Försökte lista ut vad han hade i den, men jag såg inte riktigt vilka flaskor han använde. Den smakade lite ananas och lime i alla fall, och var verkligen kanongod! Efter det blev det läggdags, vi skulle upp tidigt och dessutom förlorar man en timme eftersom Finland ligger 1 timme före oss i tid. På morronen hade de skriivit fel i vårt program för resan så vi gick upp en timme för tidigt. Lite surt, men ingen i vår grupp verkade sur för det. Sjöfrukosten var kanon och den stod man sig länge på. Sedan var det sightseeing på Åland där vi besökte diverse ställen. Åland är ett konstigt ställe måste jag säga. Väldigt vacker natur, men jag blir så förvirrad. Alla pratar svenska, och Åland vill tillhöra Sverige, men tillhör nu Finland, fast de ha självstyre. Det känns som man är utomlands fast alla pratar ens språk, och du kan betala med svenska kronor trots att de egentligen har Euro. Förvirrande i alla fall. Sen åkte vi en liten båt mellan Mariehamn och Kapellskär där vi i princip bara hann äta buffe och ta en liten drink. Hemma igen i Örebro vid midnatt igår. Trött, men hade haft en riktigt bra resa! Oj, va långt det blev nu :)

På återseende

Usch vilken rutten dag jag haft idag. Mycket pga SJ. Statens Järnvägar kan ta sig nånstans. Usch, va arg jag blir. Det jag egentligen ville säga med inlägget är att imorn åker jag till Örebro. På torsdag blir det frissan på morronen och sedan bär det av på kryssning. Hinner säkert blogga lite innan dess, men skriver ett litet hejdå i alla fall, man vet ju aldrig om tiden räcker till.

Hoppas ni får en bra vecka och en underbar helg! För mig blir det en massa mat, snigelfarm, öl (cider) och seightseeing med mamma! På återseende!

Morden i Midsomer

Innan jag spelar vill jag bara rekommendera Morden i Midsomer ännu en gång! Det blir bättre och bättre tycker jag. Härligt att förgylla en vanlig tråkig tisdag med lite engelsk deckare. Det gillar jag skarpt! Se!

Löjligt

I flera månader har ett av mina dataspel vägrat fungera. R har gjort allt i sin makt (det är ruggigt mycket när det gäller datorer), men stått handfallen ändå. Inget har fungerat. Jag har letat på nätet efter svar, R har letat, t.o.m. min far har letat men ingen av oss har hittat några svar. Sen igår hände det. Det fungerade. Självklart var det en superlöjlig grej som gjorde att det inte fungerade. Ett program vi har på datorn hade en viss inställning som gjorde att mitt spel inte kunde gå igång. Allt man behövde göra var att klicka bort en liten bock och så fungerade det igen. R har ominstallerat hela datorn p.g.a. mitt spel. Han har nästan slitit sitt hår när han inte fått det att funka, och alltid alltid alltid är det nån superlöjlig sak. Jaja, nu kan jag i alla fall spela och det är exakt vad jag tänkte göra nu :)

Taxfree

På torsdag åker ju jag och mamma på kryssning och då blir det ju självklart till att handla lite taxfree-grejor. Vet dock inte riktigt vad jag ska köpa för något. R vill säkert ha ett flak öl, men det blir lite jobbigt att ta på tåget mellan Örebro och Gbg så jag får nog hoppa det. Men sprit av något slag blir det i alla fall. Funderar på att köpa en flaska Vodka eller Smirnoff att ha hemma. Dricker inga mängder, men när man väl ska festa så är det skönt att ha hemma. Sen finns det ju en massa smink och andra produkter att köpa till bra priser. Vad jag behöver/vill ha vet jag dock inte än. Det löser sig väl :) Hur skönt som helst att bara jobba 3 dar denna vecka, och faktiskt få lite semester. Dessutom fick jag lönespecen idag så nu är jag glad :) Thank you! (Eller thank me kanske, det är ju faktiskt jag som jobbat).


Helgen

Har inte alls varit sugen på att blogga i helgen, har inte haft någon inspiration alls. För att uppdatera lite så gjorde vi ingenting i fredags, åt bakad potatis med diverse gottis i. Älskar bakpotatis, en riktig favorit! I lördags cyklade jag först till apoteket för att hämta ut en nytt recept och när jag kom hem låg vi i sängen hela eftermiddagen och kollade på Langoljärerna. På kvällen var vi på middag hos J&C, vilket var jättetrevligt! Vi åt god middag och goda efterrätter (det var två stycken!!) och tittade sedan på The Machinist. Jag var tveksam till filmen, men den var helt okej. Lite deprimerande, men ganska bra ändå.


Trucker-tjej

Världens coolaste trucker-tjej bloggar i bilder. Mindy, Rs systerdotter, finns här och kommer snart att vara Sveriges coolaste trucker (speciellt med den kepsen!!!). Hon var min sångkompis på Robbie den 1:a juli (tror det finns en bild där nånstans på mig, henne och S), och en riktigt go tjej!!


Var e du?

Idag blev jag lite fundersam. Min mor hade inte ringt på hela veckan, och vi pratar oftast varannan dag, minst. Ringde hem och skulle precis lägga på när min far svarade. Han hade gjort sig illa i ryggen när han jobbade i trädgården, och det lät inte bättre än att han tyckte lite synd om sig själv. Mamma var hos mormor och morfar eftersom mina kusiner och min moster har kommit från Finland för att hälsa på. Tråkigt att man inte hinner träffa dem. Tyckte i alla fall synd om pappa som satt alldeles själv hemma med ryggont. Dessutom jobbar han denna vecka efter 3 veckors semester. Inte kul, men å andra sidan är han ledig nästa vecka igen.

På tal om semester så är faktiskt jag ledig två dagar nästa vecka. SÅ HÄRLIGT!!! Då åker mamma och jag på kryssning och äter gott och dricker gott. Hoppas vädret blir bra, det finns inget finare än att åka båt i skärgården och se solnedgången från däck. Skulle vilja åka igen med R, som vi gjorde förra sommaren, vi är riktigt sugna båda två, men vet ej om vi har råd i år. Med tanke på att vi ska till Grekland också så får vi väl lugna oss lite kanske? :) Nä, nu tackar jag för mig. Ska se Ghost Whisperer nu!

Hot hot hot!!!

Det är så fruktansvärt varmt ute! Vi har 27 grader på balkongen. Och då har vi förmiddagssol, så solen har inte legat på termometern på ett bra tag. Herrejesus va varmt det är! Det är nästan olidligt att åka kollektivt. Synd att det bara är en (eller är det två?) ny spårvagn (den översta bilden är inte på nya spårvagnen, men scrolla neråt så finns det både bilder inifrån och utifrån) som går, den har ju luftkonditionering....

Dessutom skulle jag vilja klaga lite på Gothia Cup också, när jag ändå är igång. Jag åker där det är som mest trafik på fotbollsspelarna. Därför blir jag försenad hela tiden, eftersom det är minst 5 lag som ska av och 5 lag som ska på, på varje hållplats!!! Suck! Åk Gothias egna linje och lämna oss arbetare ifred!!! Så nu har jag fått klaga lite! Känns bättre!

Världens finaste

Jag var smågrinig när jag mötte R i affären efter en varm arbetsdag, och en ännu varmare och jobbigare bussresa hem. Vi handlade och promenerade hemåt. Det är ruggigt varmt och huvudet dunkade av värk. Jag visste att det inte skulle bli bättre av att komma hem, det är städdag idag nämligen. Men vad ser jag när jag kliver innanför dörren? EN REN LÄGENHET!! Älskling hade städat hela lägenheten själv.... Helt underbart! Han är verkligen bäst!! Det är sååå skönt att slippa det nu. Nu måste jag bara diska efter maten, och sen kan jag njuta av en ren lägenhet!! Älskar dig, gullet! Du är världens finaste!

En hel vecka kvar

Idag är det en hel vecka kvar till lön, och just nu känns det som en evighet... Vill bara att första riktiga lönen ska ramla in på kontot. Det skulle inte sitta helt fel just nu. Yum yum! Men jag har många utgifter också, tyvärr. A-kassen kostar 700 spänn, vilket är jäkligt mycket pengar. Men det är det ju värt. Hoppas bara jag uppfyller kraven för a-kassan när det väl kommer till kritan (med andra ord: jag hoppas jag kommer kunna jobba i 6 månader nu, annars får jag ju ingenting....)

Pratade med en kille på jobbet idag om att jag gärna ville stanna till hösten och han trodde att det fanns möjlighet till det. Han trodde att det kommer saknas folk till hösten och det låter ju jättebra. Det bästa vore ju om både jag och CH fick stanna, men i nuläget kommer väl bara en av oss att få det.


En sak till

Bara för att jag skrev om dem för några dar sedan så läser jag detta nu.

Vågat

Detta är första gången jag bloggar på jobbet, lite vågat tycker jag nog. Har svårt för att blogga på jobbet, men nu är det 13 min kvar tills jag ska gå hem, och jag har ingenting att göra, så nu skriver jag några rader ändå. Enda anledningen till att jag inte gått än är att jag har jour och måste vara kvar till 16.30.

Tänkte jag skulle beklaga mig över att toaletterna på jobbet har varit under reparation i flera veckor nu. Ja, självklart inte ALLA toaletter, men de i vår del av huset. När jag behöver gå på toaletten måste jag först gå igenom en evighetslång korridor, sen ner för en trappa, upp för en annan och in i en annan del av huset. Bara för att få kissa. Tröttsamt. Hoppas de fixas snart.

Det är verkligen dött i telefonen, och på företaget. Nästan alla har gått redan. Bara jag, CH och några få andra tappra själar kvar i huset. Men snart får jag gå också, och då är det snart onsdag. Onsdag vänder veckan :) :) :) Till helgen vill jag göra något speciellt och mysigt med R, som inte kostar nånting. Har ni några förslag?

Opererar man sånt nuförtiden?

I torsdags satt jag och kollade på Ghost Whisperer som handlade om en man som förlorat sin fru. Hon dog under en operation för utomkvedshavandeskap och när mannen sitter och berättar om detta för Melissa så har översättaren antingen gjort ett stort misstag eller så försökte h*n vara jävligt rolig. Mannen sa ungeför så här:


- "She was haemorrhaging, so they had to operate on her". (Fri översättning: "Hon hade blödningar, så det var tvungna att operera henne". )
Översättare väljer dock att översätta meningen så här till svenska:
- "Hon hade hemorrojder, så de var tvungna att operera henne".

Jag skrattade så jag höll på att dö. Jag hade ingen aning om att man var tvungen att operera bort hemorrojder nuförtiden... :)


Fest

Är nyss hemkomna från en riktigt trevlig fest. J fyllde 22 år i fredags, och hans syster fyller år idag så de slog sina påsar ihop och hade en liten fest. Eftersom J bor rakt över gatan från oss var det ganska bekvämt dessutom. Mycket trevligt folk, dock en salig blandning eftersom det var både kompisar till J och till hans syster. Men riktigt goa människor allihopa. Pratglada, skämtsamma och lätta av umgås med så det blev riktigt roligt. Gick dit  vid 19-snåret och festen dog av nu strax innan tolv, vilket var ganska lagom för mig.

R och jag cyklade till Partille idag, och hann precis dit innan systemet stängde. Jag köpte dock bara två Smirnoff och R bara 6 öl. Ingen av oss hade laddat riktigt för fest så vi trodde inte det skulle bli så mycket. Det blev det inte. I alla fall inte för mig. Men R fick gratis öl, och gratis är gott så just nu ragglar han runt i köket och ska koka korv. Missarna tittar skeptiskt på pappa och undrar varför han beter sig så konstigt :) Jaja, jag klagar inte, jag får ju korv :)

En livsnjutare

Här får ni några fina bilder på en riktig livsnjutare. Just dessa är på Zorro, men hans bror är en lika stor livsnjutare han, men jag har inte lyckats fånga lika bra bilder på honom. De är finast!

18646-89

Det är skönt att sträcka ut sig när man sover :)


18646-88

Pappas täcke är också en riktig höjdare, speciellt när man får ha det helt för sig själv (R hade tagit ut täcket ur påslakanet för att det var så varmt och då passade Zorro på såklart!)


Det växer!

Ojojoj, vad det växer på balkongen efter det braiga vädret vi haft. Jag låter bilderna tala för sig själva :)  



 För en dryg månad sen såg blommorna ut så här...

 Nu ser det lite annorlunda ut i blomlådan :)


    Detsamma gäller de cerisa blommorna :)


 Sen har mina vita hänglobelior muterat sig tydligen. Det kommer blåa blommor bland de vita, trots att jag köpte en växt som bara ska ha vita. Men enligt min mor så kan de mutera :)



Paketet!

Äntligen har paketet kommit som jag väntat på så länge... Tyckte faktiskt att det tog väldigt lång tid, men det är kanske lågsäsong där just nu. Här kommer i alla fall en bild på de sakerna jag fick hem :)

Yves Rocher

* Balsamspray (ska alldeles strax testa det!)
* En ansiktskräm som jag fick på köpet. Testade förut och den var faktiskt härlig!
* Ansiktsmask som luktar persika. Testade i badet förut, luktade mumma!
* Nagellack av naturbeige färg. Lite för glittrig men annars var det en fin färg.
* Återfuktande hudkräm. Beställde fel, skulle tagit en peelingkräm i samma märke, men råkade ta fel. Kommer kanske ta med denna till jobbet och ha där. Använder bara Fenuril som hudkräm, får eksem annars.
* Handkräm. Älskar Yves Rochers handkrämer, de är kanon för mina händer!!
* Läppbalsam som luktar aprikos. Det kostade bara 12 kr :)
* Rengöring & ansiktsvatten, Pure Calmille. Har även dag- och nattkräm i PC.
* Duschgel med underbar doft!
* Klocka med rosa urtavla och stelt armband som jag fick som premie. Jättefin! Ska bara köpa ett batteri till.
* Nessesär + sminkväska, också på köpet. Perfekt till Greklandsresan.

Man fick även med en ring på köpet som matchade klockan. Kunde dock inte ha den. Den var reglerbar, men det spelar ingen roll om jag har den på minst, den ramlar av ändå. Så Rs mamma fick den, och hon såg nöjd ut över det :)

Underbart

There's no earthly way of knowing
What was in your heart
When it stopped going
The whole world shook
A storm was blowing through you

Waiting for God to stop this
And up to your neck in darkness
Everyone around you was corrupted
Saying somethin'

There's no dignity in death
To sell the world your last breath
They're still fighting over
Everything you left over

I saw you standing at the gates
When Marlon Brando passed away
You had that look upon your face
Advertising space

And
No one learned from your mistakes
We let our profit s go to waste
All that's left in any case
Is Advertising space

Through your eyes
The world was burning
Please be gentle
I'm still learning
You seemed to say
As you kept turning up

They poisoned you with compromise
At what point did you realise
Everybody loves your life
But you ahahh

Special agent for the man
Through watergate and vietnam
No one really gave a damn
Did you think the CIA did

(refr.)

I've seen your daughter
Man shes cute
I was scared but I wanted to
Boy she looks a lot like you

*blundar och är tillbaka på Ullevi den 1 juli* Tack Robbie!!

Is this...

...to good to be true? Känns nästan så, men om det funkar så tackar inte jag nej i alla fall!

Mina favoriter

Här kommer några (väldigt blandade saker) som jag inte klarar mig utan i vardagen:



* Min älskade väska från Lindex. Klarar mig inte en dag utan den! I really, really love!!!
* Min nya, söta mobil :)
* Dag - och nattkräm från Yves Rocher. De är superbra, och inte alls speciellt dyra!
* En bra bok. Den braiga boken får symboliseras av En lek med eld av Peter Robinson som jag läser just nu. Eller försöker läsa. Jag somnar så fort jag försöker, så det har tagit mig rätt lång tid att komma igenom lite mer än halva...




Kylskåpsanalys

Om man vill veta lite mer om en person man kanske inte känner så bra är ju knepet att kolla i badrumsskåpet ganska självklart, men jag har insett att man även kan lära sig en hel del om folk i sin omgivning genom att se vad de har på kylskåpet. Vissa vill ju inte ha någonting, det ska vara rent och snyggt medan andra belamrar det med kort, teckningar, papper och annat. Försökte ta en kort på vårt kylskåp förut, men det står så illa till så det gick inte att få till en bra bild. Vi har i alla fall en del kort. Mest vänner och så en bild på min brorson, A ,och en på Rs systerson, också A, Sen på ena skåpet ovanför frysen sitter en bild på Frölunda när de tog SM-guld för andra gången, och på det andra skåpet sitter Aftonbladets mittuppslag dagen efter Robbie-konserten, med en bild på Robbie som ligger på scenen och sjunger :) På sidan av frysen sitter vykort från diverse vänner och bekanta. Vad kan man få fram av detta då? Att vi har ett städat kaos? Vi är kontrollerade  vårt nedstökande? Jag vet inte hur man ska se det egentligen. Vi har ganska mycket grejor på kylen, men det blir liksom inte rörigt och man ser ju faktiskt fortfarande kylen och frysen. Det som sitter där sitter prydligt och fint, så egentligen borde vi inte vara så stökiga tycker jag... Och det är vi väl inte heller. Vi blir bättre och bättre på att hålla rent omkring oss :)


Ögonhjälp!!!

Jag skulle behöva lite hjälp! Det är så att jag alltid är så mörk under ögonen. Trött eller inte spelar ingen roll, jag är mörk ändå. Det ligger nog lite i släkten för även mamma och min morfar är väldigt mörka under ögonen. Är det någon som har några tips på hur man kan göra något åt detta? Huskurstips, krämer som är bra...spelar ingen roll vad det handlar om, bara jag får lite tips och idéer!! Är så trött på mörka påsar under ögonen!!

Förbannat!

Som jag klagade över i måndags så har jag ju ont i en visdomstand. Det börjar dock bli bättre nu, och jag kan nästan tugga på den sidan av munnen nu. Problemet är att jag nu märker att en annan visdomstand nu börjar göra lite ont. Jag orkar verkligen inte gå med detta ytterligare en vecka. Hoppas inte den svullnar upp lika mycket. Den har kommit upp mer genom tandköttet så jag hoppas att den ska vara lite skonsammare. Usch, va trött jag är på visdomständerna. Vad ska de vara bra för? De kan sålla sig till blindtarmen och lilltån - så onödiga!!!!

PR3?

Hoppas verkligen att TV3 fortsätter visa Project Runway! Tycker det är en av de bättre serierna som går på teve. Man fastnar verkligen i varenda avsnitt, och det är ett riktigt intressant ämne.

På tal om serier så började Morden i Midsomer igår, och det var också riktigt bra. Gick dock på toa under avsnittet och tappade bort mig lite grann när jag kom tillbaka, man får liksom inte missa en minut för då händer det nåt viktigt... :)

Annars försöker jag hålla mig ifrån teven så mycket som möjligt under sommaren. Just nu följer jag knappt nånting. Veronica Mars och Ghostwhisperer är väl det enda. Och Morden i Midsomer nu. Skönt att slippa teven lite grann...

fruktsallad

Har varit så sötsugen hela denna vecka, så idag bestämde jag mig för att göra en fruktsallad för att kanske kunna lätta suget lite grann. Det blev en stor sallad med äpple, päron, apelsin, banan, periska, mandarinklyftor och jordgubbar. Gubbarna kostade bara 12 kr/litern så jag slog till och köpte två liter. Det ska nog gå åt :)

Har varit väldigt trött idag, trots att jag sov ungefär 7 timmar inatt. Förstår inte varför jag känner mig som i dvala hela tiden. Jaja, imorn är det torsdag och snart kommer helgen! Härligt! Det ska bli kanon väder dessutom och jag hoppas jag och R kan hitta på något skoj. En cykeltur kanske? Det var ett tag sen faktiskt!

Smärta

Det är riktigt jäkla synd om mig. Fy fan va ont jag har. Det är en visdomstand som är på gång upp och det gör att hela min högra del av munnen är svullen. Jag har svårt att bita ihop tänderna, samtidigt som det gör så ont att jag inte kan öppna munnen för mycket (typ jäspa). Förbannade tänder!!! Alla mina fyra visdomständer är på gång, men nu var det länge sedan jag kände av någon av dem. Vill verkligen inte komma in i en sån värkperiod igen. För typ ett år sedan hade jag konstant ont i munnen. Var det inte den ena så var det den andre, eller den tredje...eller den fjärde. För 3 år sedan började den första tanden att komma, och den har nu kommit ut ungefär till hälften. Förstår ni? Ska det ta ca 6 år för varje tand? Då kommer jag lida och ha ont tills jag kommer i klimakteriet. När jag var hos tandläkaren i januari tog de extra bilder på visdomständerna, men sa att allt såg okej ut. Det känns inte okej. Min mun skriker att det inte finns plats för en enda tand till, och definitivt inte 4 stycken till.... Någon som har något tips på hur man kan lindra smärtan (utan värktabletter, har knaprat det hela helgen så det känns inte så lyckat)?


Otrevliga kunder

Idag var det en kund som kallade CH för idiot. Eftersom vi är nya på jobbet tar samtalen med oss ganska självklart lite längre tid än om man skulle prata med en säljare som jobbat där i 20 år. Storkök och storhushåll brukar aldrig ha några problem med det, men värre är det med restaurangerna och den privata sidan. De är stressade och vill att man ska bli klar på 2 sekunder. Man gör ju bara sitt bästa, och man måste ju faktiskt få ta lite tid på sig. Alla är vi nybörjare nångång. Denna kund som CH hade idag hade inget tålamod alls, och CH höll masken så länge han kunde, men precis när de skulle lägga på kläcker kunden ur sig: Idiot! CH hinner lägga på, men blir så förbannad att han ringer upp på en gång och frågar kunden om han sa något precis innan de la på. Kunden påstår att han inte sagt något. Usch, sånt gör mig så förbannad!!!! Är det så svårt att förstå att man faktiskt inte kan kunna allt perfekt från första stund? Det tar tid att lära sig, och så är det bara. För det behöver man ju inte kalla någon idiot. Ibland har inte kunden alltid rätt, och ibland måste man få säga ifrån. Man ska inte ta vilken skit som helst. Tycker det var strongt av CH att ringa upp igen på en gång, och markera att kunden gått över gränsen.

Yves Rocher

Jag har blivit medlem i Yves Rocher. Det är en "tantklubb", men helt ärligt så tycker jag att de har många bra grejor. Min mamma har varit med i evigheter och har för det mesta varit nöjd. Dessutom fick man ganska många premier om man gick med nu. Fick bl.a. en klocka och en ring, en ansiktskräm och nessesär + sminkväska. Det var mestadels för det sistnämnda som jag gick med. Beställde i alla fall ganska mycket saker och det kostade bara 220:- Hoppas paketet kommer snart, är sugen på att testa ett spraybalsam som jag köpte. Bilder kommer när paketet är hos mig :)

Bebisdrömmar

Inatt drömde jag att R och jag hade en liten bebis. Den var så himla söt och fin och låg i mitt knä. R och jag låg i en stor säng och bebisen var i mitt knä. Den hade en jättefin röd pyjamas på sig, och var hur gullig som helst. Problemet var att det var en mulattbebis. Det i sig är ju inget problem, tycker mulattbebisar är jättefina. Problemet är att varken jag eller R är mörkhyade. Men i drömmen var det ingen tvekan, varken hos mig eller R, att det var vårt barn. Det var i alla fall en mysig dröm, och tanken på att vi kan skapa en blandning av oss två är mäktigt. Dock fick det mig att tänka på att det faktiskt inte är så lätt att få barn. Tänk om det inte går? Får lite panik vid den tanken....Delade med mig av mina funderingar med R nyss, och då fick han också panik. För jag tror nämligen att en blandning av mig och R skulle bli riktigt lyckad. R har lockigt hår efter sin mor (dock syns det bara när han inte klippt sig på länge), och nästan svart i färgen efter sin far (som är från Taiwan). Jag har mörkbrunt hår, som är ganska tjockt och vi båda har mörka ögon. Tror vi skulle få mörka barn med tjockt lockigt hår och lite sneda ögon. Va fint :)

'Til death do us part

Carmen & Dave 

Har inte sett Til death do us part innan, men jag såg en kortis imorse och de är ju riktigt söta ihop, Carmen & Dave. Har alltid tyckt att de är lite skumma, men de verkar faktiskt vara riktigt kära i varandra. Hoppas det håller!

Bild från MTV.com


Lydia's

Hmm...denna dag skulle vigts åt att städa lägenheten. Så blev det inte riktigt... Vi pallade inte med det idag alls. Det var för varmt och vi är för trötta. Så vi har inte gjort så mycket. Vid 4-tiden bestämde vi oss för att åka till stan och käka något gott. Vi visste inte riktigt var vi skulle gå, men det slutade med att vi hamnade på Lydia's som vanligt... De har supergod buffe med pizza och texmex. Fett som jag vet inte vad, men jag orkar inte bry mig om det just nu. Dessutom ska jag trycka i mig en massa våfflor senare ikväll. Är så sjukt sugen på det! Blir med smalgrädde och drottningsylt! Mums :) Men inte än på ett tag, är rätt mätt fortfarande. Jaja, vi promenerade istället för att ta bussen sista biten hem så jag behöver inte ha alldeles för dåligt samvete.


Lite svalka

Imorse regnade det när jag gick av spårvagnen. Skönt med lite svalka tänkte jag. Jojo...det blev ju bara klibbigt istället. Så som det känns utomlands ungefär. Trodde det skulle vara dåligt hela dagen, men när jag kom ut från jobbet vid 16-tiden var det strålande sol igen och så har det varit sen dess. Det är så varmt, och väldigt svårt att få det svalt. Vi försöker kyla ner sovrummet genom att slå upp fönstret helt och stänga dörren (annars är vi snart 2 missar kort här hemma...).

Denna helg är inget inplanerat och det är ganska skönt. Jag har varit så trött de senaste dagarna att jag nästan somnat riktigt tungt på vagnen eller bussen (det gör jag verkligen ALDRIG). I eftermiddags somnade jag till Simpsons och sov så tungt att jag var helt vimmelkantig när jag vaknade.

Äntligen fredag!!

Gud, va skönt att det är fredag! Har längtat som sjutton efter denna helvetes vecka på jobbet. Kom inte iväg i tid idag heller, men i augusti är jag nog glad över detta :) Nästa vecka är vi i alla fall två man mer än denna vecka, så det kommer bli mycket, mycket bättre!! Vill inte ens tänka på hur många fel jag gjort denna vecka. Bl.a. skickade jag 30 kilo för lite potatis till ett ställe, men det löste sig ganska bra ändå.

Just nu går Man on Fire på Canalplus. Ruggigt bra film som jag verkligen rekommenderar. Denzel Washington i sitt esse, och Dakota Fanning är ju alltid underbar! Se!

Slut i huvudet

Ursäkta frånvaron, men jag är helt slut i huvudet. Har blivit en del övertid denna vecka, och när jag kommer hem fungerar inte hjärnan som den ska. Orkar liksom inte ta tag i bloggandet. Det blir nog mer till helgen, R och jag ska inte göra nånting. Bara slappa. Och städa hela lägenheten. Hoppas det blir svalare. Inte kul att städa i 30 gradig värme.

Rose Red

För två veckor sedan började R och jag kolla på Rose Red. Tänkte att vi skulle programmerat DVD:n att spela in sista avsnittet i lördags eftersom jag var iväg på Robbie, men självklart glömde vi det och missade därmed sista avsnitt. Förbannat! Någon som vet om man kan hyra den? Det är dock en ny inspelning, inte den gamla versionen från vilket år det nu är. Tacksam för hjälp! Hittade inte något om att TV4 ska visa det i repris snart heller...

Update: Ser att den finns att köpa på Discshop i alla fall, så det är ju ett bra tecken!

Igen?

Nu måste reda ut en sak som jag inte förstår mig på. Tomas Ledins låt "Gilla läget", är den gammal eller är det en nysläppt låt? Jag hör den hela tiden på radion förtillfället men det känns som att jag hört den innan. Men varför skulle alla helt plötsligt börja spela en gammal låt? Nån som vet? Är det gammal eller är den ny?


Galet

Ojojoj...det har varit så mycket att göra på jobbet de senaste två dagarna att jag inte vet var jag ska ta vägen. 7 st ordinarie personal är på semester och just nu är det Partille Cup. Jag påverkas inte av det direkt, men det är sjukt mycket att göra ändå. Dessutom har jag fått ta över en väldigt krånglig kund från en tjej som gått på semester i två veckor. Är inte överlycklig över det, men jag försöker mitt bästa och hoppas att det blir rätt.

Ska strax gå iväg till kiosken och köpa frimärke, måste skicka iväg papper om att gå med i a-kassan eftersom jag ännu inte har något säkert jobb efter den 31:e augusti. Borde pallra mig iväg snart eftersom kiosken stänger 21.00...men man blir så seg i denna värme. Puussst... men det är bra härligt!

Dagen

Nu är nog Robbie i full gång igen på Ullevi. Hoppas det blir en lika bra show ikväll. Då kommer han garanterat vilja komma tillbaka hit snart igen. När han kommer nästa gång ska jag ta med mig R. Även om han inte är galen i hans musik som kommer han inte gå hem besviken.

Ska försöka sluta skriva om Robbie, men det är lite svårt. Från att jag gick från Ullevi igår har jag tänkt på konserten konstant. Vill inte glömma något, försöker komma ihåg varenda liten detalj. Måste försöka släppa det lite nu.

Idag har vi spenderat dagen vid havet vilket var helt underbart! Solat så vi är alldeles brända. Ätit grillat, jordgubbar, biggaråer och glass. Sjöboden är supermysig och det är härligt att vi umgåtts så mycket med mamma och pappa det senaste. Nu är jag som sagt bränd och jättevarm. Dessutom är jag nervös inför imorn. Har fått ta över en ganska krånglig kund från en som gått på semester och det är första dagen på egen hand, så det är pirrigt. Är helt slut så nu blir det sängen!

Fucking brilliant!

Det var vad han sa om oss, publiken. "You've been fucking brilliant tonight". Vi säger detsamma till dig. Du var fucking brilliant igår kväll. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Det är svårt att hitta rätt ord.

Jag måste erkänna att jag var orolig. England förlorade, och jag förväntade mig en tjurig, grinig och arg Robbie Williams. Och det är en ledsen man som kommer ut på scen. Han river loss tre låtar snabbt, och säger knappt ett ord emellan. Sedan säger han att han behöver hjälp att komma över förlusten. Vi försöker så gott vi kan. För att ändå försöka förklara stämningen så tänk er följande:

Robbie sjunger "So put your hands across the water" och 100.000 armar sträcks upp i luften och gungar i takt fram och tillbaka. Så jävla mäktigt! Och det var ändå bara 4:e låten.

Flera gånger under konserten säger han att vi är den bästa publiken hittills. Vi tar åt oss och skriker ännu mer. I nån paus mellan låtarna börjar några köra den gamla hederliga: Ojojoj, ojojojoj, ojojojojojojoj.... (haha, va löjligt det ser ut. Svårt att förklara vad jag menar... men men...) Till slut skanderar alla detta och Robbie försöker haka på, men hänger inte riktigt med. Han hoppas i alla fall att det betydde något bra :)

Någonstans bland alla låtarna får vi den ultimata bekräftelsen på att vi gjort ett bra jobb med att trösta honom när han skriker: Fuck fotball, fuck World Cup. This is bigger.

Under Advertising Space håller jag på att börja gråta. Ja, i alla fall nästan. Magi är nog det enda ordet som kan beskriva det rätt. Ren magi.
Extranumren var fenomenala. Let me entertain you gör att det känns som hela Ullevi ska lyfta. Sedan väntar den stora finalen. Angels.
Ullevi börjar lysa av tändare, mobiler och kameror. Robbie sjunger verserna och vi andra sjunger refrängen. Gåshunden infinner sig snabbt när hela Ullevi sjunger And through it all...she offers me protections... och Robbie står på scen och lyssnar. Han ser tårögd ut. Nu är det meningen att det ska vara slut. Då börjar han prata med bandet och dividera fram och tillbaka. Sedan utbrister han något i stil med: You can always count on Mr Williams! Och sedan kör han låten Kids, som egentligen inte skulle varit med. Angels är tydligen alltid finalnumret, men han ville ge något mer igår kväll. Tack! Det var så underbart! Detta glömmer jag garanterat ALDRIG!

Ingen bild

Har verkligen försökt få till en bra bild på kvällens kläder, men det går verkligen inte. Vill inte visa hela mig, men det går inte att få till en snygg bild med bara delar av mig. Jaja, jag gillar klänningen i alla fall. Ganska enkel, men söt ändå. I övrigt är jag i stort sett klar nu. Dock har inte Rs syster ringt än, så jag vet inget om tider. Vet bara att jag ska åka med dem från Rs mamma och att vi skulle försöka vara vid Ullevi vid 18-tiden. Får hoppas hon ringer snart, annars får väl jag slå en signal.

För att prata om något annat än Robbie så ska vi till Orust imorn! Åker ut till mamma och pappa över dagen bara. Blir buss till Stenungsund, och där hämtar pappa oss, så håll tummarna för att det blir lika bra väder imorn. Då blir det biknin på och gassa i solen hela dan :) Nä, nu blir det inge mer blogg idag. Ha en underbar sommarkväll nu allihop! :)

Johnny & June

Igår kväll åkte R och jag iväg och hyrde film. Stod först och tittade på 'Rumour has it' med Jennifer Aniston, men så såg jag den... 'Walk the line'. VI brukar alltid vela när vi ska hyra film, men igår blev valet lätt. R har börjat lyssna lite på Johnny Cash det senaste, så han ville verkligen se den. Vilken film!! Reese Witherspoon var outstanding och Joaquin Phoenix var fenomenal! Det gjorde så mycket för filmen att de sjöng själva. Då blev de liksom Johnny & June. De var ju inte lika dem i sig, utan gjorde ett porträtt av dem som var fantastiskt på ett väldigt bra sätt. Svårt att förklara, så se filmen istället! Den rekommenderas varmt, och kommer defintivt hamna i min filmsamling när nästa lön kommer!

Inför ikväll!

Eftersom jag ska se Robbie med Rs syster och hennes familj (med två barn på 16 och 13 år) så blir det väl inte direkt fest och utgång efteråt. Hemgång direkt, men trots detta ska jag försöka ladda upp på bästa sätt själv! Blir nog bara Robbie-musik i högtalarna idag! Det känns som en evighet till konserten... Vi ska se till att vara där till 18.00 ungefär... Det är ju många långa timmar kvar tills dess. Men vilken väder!! Göteborg har bestämt sig för att visa sig från sin bästa sidan, och jag är övertygad om att Robbie inte kommer kallas oss Shitty Sweden efter det här. Hade han bara kommit till Göteborg från början hade vi aldrig hört honom säga det :)

Igår letade jag klänning inne i stan efter jobbet. Hittade en brun, tunn sommarklänning på HM och köpte en vanlig vit figursydd skjorta till det. Blev helnöjd faktiskt (bild kommer efter frukosten). Undrar just vad jag ska göra med håret ikväll?

hits