Twins

Efter jobbet åkte jag och två jobbarkompisar iväg till en utförsäljning som Twinshome hade på Exportgatan. Det fanns mycket fint - till hur bra priser som helst! Jag köpte en ny adventsljusstake, har en urgammal nu så det behövdes! Och en grön tomte som det går att ta av luven på, antingen för att ha saker i eller ja, plantera i om man skulle vilja det. Och så två saker till som jag håller tyst om eftersom det är julklappar. Tror inte den personen läser, men man vet ju aldrig =)



Antingen kan du ha vanliga stearinljus i adventsljusstake och då ser den traditionell ut eller så kan du ta av en övre platta och sätta i värmeljus...



Ursäkta den dåliga kvaliten, men det blev så dåligt med blixt...



Här är en sen bild på min kollega Js fina julkort! Underbart vackra! Ska bli ett nöje att skicka julkort i år!


Nedräkning...

Jag har verkligen nedräkning just nu. Inte för att jobbet känns jobbigt eller så, utan för att jag skulle vilja ägna mig åt lite annat också. Jag fick ledigt i mellandagarna (trodde inte det först) och det betyder att jag är ledig i 11 dagar. Fatta va skönt! Jag ska bara njuta, ta det lugnt, umgås med familj och vänner, vara med R, shoppa, leka med mina julklappar och gulla med katter!

Snart julstök

Nu är det inte långt kvar tills julstöket börjar på allvar. Och jag tänker satsa hårt i år. Vi kommer va hemma i lägenheten över jul i år och då vill jag ha julstämning. Idag impuls-köpte jag en byggsats för pepparkakshus. R nämnde pepparkakshus häromdagen och självklart blir det det då! I övrigt blir det advents ljusstakar såklart, några stjärnor, några små jultomtar här och var, en fint pyntat julen (jul-en) och lite annat smått och gott. Jag kanske sträcker mig till att eventuellt byta gardiner t.o.m. Om jag hittar några gardiner som känns juliga utan att vara juliga. Jag längtar redan till lussekattsbak och julgodis görande. Bakande blir det nog till helgen, eller möjligen nästa. Har inte bestämt mig än. Och vad ska jag baka? Lussekatter är ju givet, kanske de där goda bountygodisarna jag gjorde förrförra året? Tryffel vore grymt kul, men det känns lite överkurs. Åt fantastiskt god tryffel som pappa köpt, den verkligen smälte i munnen! Julskinka blir det i år igen, eftersom vi är hemma ända till annandagen. Ska nog göra en tradition av att be Rs mamma komma ner och hjälpa oss griljera. ÅÅh, första skivan av den varma julskinka är ju så ljuvligt gott. Det finns inte mycket som slår det....


Mörkt och kallt...

Det är vad det är ute just nu. Det var en riktigt pina att behöva lämna den varma sängen när klockan ringde imorse och bege sig ut i minusgraderna. Katterna och R låg kvar i sängen och gottade sig... Det blåste hemskt imorse också, dessutom var det en sadistisk chaufför som inte satt på värmen i bussen så jag plågades hela vägen =( Okej, det är verkligen i-lands problem men jag behövde gnälla av mig lite. Imorn är det jag hjärta bilen i alla fall. I love bilen.

Igår åt jag en riktigt smaskig fruktsallad. Var så sugen på det. Banan, äpple, päron, persikor, apelsin och mandarinklyftor. Och så russin i också såklart. Toppat med lite vaniljvisp! Mums! =) Dock skar jag mig rejält i fingret när jag skulle skära upp apelsinen. Det gick på 2 sekunder sen var det blod överalllt. Har haft plåster på hela dagen, men tagit av det lite nu för att lufta. Såret ser riktigt nasty ut. Usch!

Dagens låt



Dagens låt är defintivt Nejra - Headstrong.

Intensivt

Oj, va denna helg varit intensiv! Direkt efter jobbet åkte vi til stationen för att käka och invänta tåget. Var framme kl 21 och då var pappa där och mötte oss. Mamma hade redan åkt till Köping för att förbereda festen. Vi käkade god mat med farsan och hade en trevlig kväll. Ganska tidigt på lördagen åkte vi till Köping och hjälpte till vi med. Kl 15 satte det igång och det var en ganska trevlig tillställning. Förstod ju inte ens hälften av vad som sas (finska), men men... Jag var ju inte ensam. Varken jag eller min bror är så värst förtjust i dessa tillställningar och vi bestämde oss för att fly ganska tidigt, runt 18.30. Vi hade åkte med pappa dit, men de skulle sova över, vilket vi inte ville så vi åkte med min bror hem. Tyckte synd om pappa, han ville helst åka hem på kvällen han med och vara lite med mig och R men det gick inte... När vi kommit till Örebro igen bestämde vi oss för att stanna hos min bror en stund (lille A hade somnat i bilen på väg hem). Vi satt och pratade och pratade och pratade. Helt plötsligt var klockan halv två på natten. Men va trevligt det var! Och det tror jag min bror och V tyckte också. Vi hade verkligen mycket att prata om och det var roligt att bl.a. höra lite mer om hur det var när de träffades (för 10 år sen!!!). Ja, det blev verkligen en intensiv helg och jag ser fram emot att inte göra något avancerat nästa helg.. Bara sova ut!

Äventyret är slut!

Igår kväll tog inte Idol-äventyret slut bara för Daniel Karlsson utan även för mig. Jag brukar se Idol till sista programmet men så blir det inte i år. Tack för mig!

Vackra kort

Idag hade en kollega med sig kort som hon gjort själv. Julkort, födelsedagskort, bebiskort m.m. Hur fina som helst! Jag var lite långsam och hann inte roffa åt mig från början, men fick många fina kort ändå. Tog 7 julkort (som inte alls är som julkort utan stillrena och vackra!) och ett kort som kan vara bra att ha till mormor nu på lördag. Jag har ju lite dåligt samvete över att jag inte skickade några kort förra året, men i år blir det av igen. Till några i alla fall, typ de som skickade förra året =) Ska ta kort på korten, men jag hinner inte idag utan lägger upp det imorn om det finns tid (måste packa och lämna katter imorn). Kollegan som gjort korten ville egentligen inte ta betalt för dem, men vi sa att vi måste få betala för dem och tillslut blev det 10 kr/kortet. Så himla vackra!!

Födelsedagsfest

Som jag nämnde i inlägget under så ska vi till Örebro igen ihelgen. Det var inte länge sen vi var där och inte långt kvar tills vi ska dit igen (jul). Men min mormor fyller 80 år och det ska firas med dunder och brak. Jättefest med över 60 personer bjudna. Mormor har väldigt mycket vänner, speciellt genom pensionärsföreningen och det gör att vi blir många. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Ska packa så lätt som möjligt, vi åker nämligen tåg istället för bil. Vår bil har gått toklångt sen vi köpte den och ännu en resa till Örebro vill vi inte lägga till miltalen. Vi väljer att ta den över jul istället. Så vi kommer upp ganska sent fredagkväll. På lördag bär det av till Köping och festen, den börjar 15 - vet inte hur länge den håller på. Sen åker jag och R hem med brorsan, V och A. Mamma och pappa stannar i Köping över natten. Sen åker vi tåget hem till GBG igen redan vid 13 på söndag. Alla andra biljetter var slut. SJ sucks big time! Man måste typ boka biljetter 4 veckor innan om man vill ha lite valfrihet bland avgångarna. Skit dåligt.

Ballonger

Träning & tvätt

I söndags blev det ju ett inköp av en cross-trainer som jag kan motionera på här hemma och den har än så länge gett full utdelning. Har använt den varje dag denna vecka - 30 min varje gång, innan middagen dessutom. Är riktigt stolt över mig själv! R har använt den en gång också! Katterna tittar mystiskt på oss men de börjar vänja sig!

Usch, vi har tvättstugan just nu - inte kul att springa fram och tillbaka så här sent på kvällen, men vi har inte mycket val. Kom på efter jobbet att vi måste tvätta inför att vi ska till Örebro ihelgen (IGEN!) och imorn hinner vi inte, så det var bara att panik-boka en tid. Men vår tvättstuga är så bra, de är alltid lätt att få tider och den är så fräsch! Renoverades för några månader sen. Förut var det stora problem med att folk snodde varandras tider m.m. Det är omöjligt nu och det har blivit grymt mycket bättre! Maskinerna är snabba, torkskåpet är supereffektivt och torktumlarna är också snabba! Det är nästan trevligt att tvätta.

Julklappsdags

Tiden går väldigt snabbt just nu och nu är det dags att sätta igång med julklappsköpen. Jag gillar inte att vara ute i sista minuten, men gillar heller inte att shoppa julklappar i oktober. Slutet av november/början av december känns okej. En halv julklapp är redan klar, men det ska till något mer där också. Det är så svårt att köpa till vissa. Just nu är det svårt till R, men han är i full gång att skriva sin önskelista så jag hoppas jag kan hitta nåt bra.

Bra tips till vad man kan ge föräldrar är en almanacka med personliga bilder t.ex. Och DVD-boxar är också populärt! Eller varför inte ge bort en middag antingen hemma som man lagat själv eller på restaurang. Ofta blir jag bjuden av mina föräldrar och det är härligt att bjuda igen ibland (det kan man ju göra även när det inte är jul/födelsedagar). Någon som jag vill skämma bort i år är min brorson A, som vanligt =) Vi pratade på telefon igen
häromdagen - han är så underbart söt!!!


julklappar

Ännu en helg förbi

Så var ännu en helg förbi, eller snart i alla fall. Och vad har hänt? Inte så mycket, det har varit lugnt och skönt, precis vad jag behövde! Fredagen var stillsam, vi köpte med kinamat hem och tittade på Transformers. Den var bra, kanske aningen för lång. På lördagen spelade R match och jag grejade lite hemma, och på eftermiddagen åkte vi till Lundbystrand för att kolla på JPs match. Länge sen jag var där! På kvällen blev det film. Såg "Vänner för livet" med Don Cheadle och Adam Sandler. Den rekommenderas, riktigt bra och tänkvärd film! Kvällen avslutades äntligen med "Pingvinresan" som vi tänkt kolla på länge. Bra dokumentär, men tyvärr fanns inte den versionen med Morgan Freeman som berättarröst med, utan det var Gösta Ekman. Han funkade också, men jag tyckte översättningen till svenska var ganska kasst gjord...

Idag har jag varit iväg och köpt en träningsmaskin, en crosstrainer. Jag har verkligen inte plats för den i vår tvåa, men jag kommer ha den i vår klädkammare och släpa fram den en gång om dagen när jag ska använda den. Då får jag ju lite styrketräning också =) Förhoppningsvis kommer jag att använda den ca 30 min om dagen och tillsammans med pointsräkningen hoppas jag att det leder till att viktminskningen kommer igång igen. Håller tummarna!

Ingen lunch

Tidigare på mitt nuvarande jobb hade de stängt över lunchen, men några månader innan jag började så invigdes ett lunch-jour-test. Det betyder att alla äter som vanligt vid 12.00-12.40 utom 2 personer som varje dag sitter lunch-jour (det är olika personer varje dag). Dessa två får vänta till 12.40 innan de får äta, så att vi aldrig lämnar telefonerna. Detta är ett jätteproblem bl.a. eftersom vi har fasta tider som vi ringer våra kunder. Ingen har ju något bestämt över lunchen utan allt ligger ju efteråt. Så sitter du jouren kan du hamna 40 minuter efter schemat om du har riktig otur. Det andra problemet är att det finns några stycken som jobbar deltid och kanske slutar runt 14.30 istället för 16.30. Många av dessa bestämmer sig ofta för att äta sin lunch vid skrivbordet och jobba in hela lunchen och gå tidigare. Det råkade jag ut för idag. Hon som jag snart ska ta över efter var sjuk och jag fick sitta hennes lunchjour idag. Den kollegan som hon sitter med varje torsdag jobbar deltid och skippade idag lunchen. Det resulterade i att jag åt själv när alla andra var klara, satt vid bordet i tio min och gick sedan in och jobbade igen. 10 min lunch på hela dagen gjorde att jag var helt slut när dagen var över... Och jag måste ju alltid ha lunchjour varje torsdag tillsammans med hon som inte äter lunch. Ska jag behöva göra så varje torsdag? Eller ska jag sitta själv och glo i 40 minuter och halka efter i mitt arbete bara för att få vila upp mig lite? Nä, detta är inte hållbart!!


Rapport från soffan

Nu använder jag mig av Rs bärbara dator igen, och varje gång jag gör det blir jag lika sugen på att köpa en liten bärbar att ha själv (detta är egentligen inte Rs egna, utan hans jobbs), men jag vet att det är en totalt onödig utgift. Jag skulle aldrig klara mig bara på en laptop, utan måste ha en stationär också, och hur ofta behöver man ha 2-3 datorer på två personer? Nej, det är helt klart onödigt för mig, men ändå blir jag lika sugen varje gång... En liten, smidig sak i en fin färg =) (dock inte rosa!).

Något annat som jag just nu är insnöad på att köpa är faktiskt en träningsmaskin. Såg en i jysk-bladet som kom i veckan, den kostade bara 750kr. Detta skulle vara jättebra för mig, då kan jag gå på maskinen ca 30 min om dagen istället för att sitta hemma och ha ångest över att jag inte går ut och promenerar som jag borde. Just nu är det alldeles för kallt och jag är alldeles för trött i slutet av dagen. Alltså vore det bra att ha ett träningsredskap här hemma som jag kan använda varje dag. Ska och kolla på den imorn, får väl se om det blir något köp eller inte...

Julbord

Jul = julbord = MYCKET att göra på jobbet. Juletider är bland de mest hektiska om året för oss. Man försöker hinna med allt man kan, men ibland räcker man inte riktigt till. Imorn blir en tuff dag. Många borta och överjordiskt mycket att göra. Insåg dessutom att efter ca 15 kommer det bara vara jag och J kvar. Tufft...!!! Inte så bra planering med ledigheter tyvärr. Dessutom är det lite sjukdomar m.m. som ställer till det extra mycket. Jaja, jag och J är ett bra team vi ska nog klara oss bra ändå.

Just nu steks det pyttipanna här. Är grymt sugen på det, ska steka en massa ägg till också och toppa med ketchup! Mums va gott! Vad äter ni till middag idag?


Min pappa!

Han ska ju såklart hyllas idag, såsom alla andras pappor! Jag har pratat med honom en lång stund idag, men tyvärr så har jag inte skickat någon kort. Jag brukar alltid skicka ett litet kuvert med antingen en liten bok, eller ett par strumpor eller nåt, men det har inte blivit av. Ska nog skicka honom ett kort imorn. Bättre sent än aldrig =) Han och mamma kom hem från Gran Canaria igår så de ser nog ut som två pepparkakor båda två. Min bror H och hans lille son A hade både hämtat och lämnat dem vid flygplatsen. Och igår hade A fått se när farmors och farfars plan landade, han var minst sagt lycklig! (Han ÄLSKAR traktorer, flygplan och annat som har motor typ) Han hade blivit så glad över att se farmor och farfar att han vinkat så mycket att han nästan ramlat av Hs axlar =) Han är verkligen världens sötaste lilla unge! Pratade med honom på telefon igår, och innan vi la på sa han "Hälsa Robert". Gulle!

En trevlig helg

Det har det verkligen varit! Ifredags gjorde jag verkligen ingenting, glodde på teve hela kvällen. R var på After Work med jobbet och jag hämtade honom halv två, men annars var det väldigt stillsamt. Igår var det middag med C & J-P och det obligatoriska Singstar... Riktigt trevligt. Vi bjöd på inbakad fläskfilé med Pekas potatisgratäng till (supergod!) och kladdkaka till efterrätt. Sedan spelade vi lite BUZZ och sjöng. Grannen J kom på besök också och krossade oss alla i Singstar. En riktigt trevlig kväll var det, och nu är allting städat och rent igen och då känner jag mig så nöjd!

Ännu mer singstar

Till helgen blir det mer Singstar igen, med den nya schlager-skivan! Ska bli kul, har handlat hem en massa idag så nu är kylskåp och barskåp fyllt till bredden. Jag letar efter goda drinkar och har väl hittat några stycken, men tar gärna emot fler förslag om ni har. Detta har jag att tillgå:

* Passoa
* Kahlua
* Vodka
* Baileys
* Midori
* Pear (Xanté)
* Minttu

Om ni har några bra tips så blir jag jätteglad. Skulle vilja göra en god Lennart av päron-cognacen, har hittat ett recept men tips om hur man gör den bättre är som sagt väldigt välkommet!

Tack till Anina som inspirerade till inlägget!

I-lands dilemma

Jag har ett riktigt i-landsproblem på halsen. Ska jag ta bilen till jobbet imorn eller låta den stå hemma? Vi har inte fått på vinterdäcken än, och enligt SMHI ska det snöa imorgon eftermiddag. Inte kul att slira hem på eftermiddagen och hoppas att det håller hela vägen. Men det är jävligt surt om jag bestämmer mig för att ta bussen och sedan är det varmt och gott hela dagen utan en tillstymelse till snö. Jag skulle ju inte tro att vi får någon snö här som lägger sig på marken speciellt länge, men man vet ju aldrig... Vad göra, vad göra?!

Länge sen

Det var ett tag sedan jag skrev...Har haft mycket annat för mig och har egentligen inte haft något intressant att skriva om... Det har jag egentligen inte nu heller. Men några rader känner jag ändå för att plita ner!

Veckan går så snabbt, det är redan onsdag imorn - väldigt skönt! Jag längtar efter helgen som vanligt, även om jag inte längtar lika mycket som jag gjorde på mitt gamla jobb. Det kan jag ju skriva några rader om faktiskt - att jag trivs grymt bra på nya jobbet. Är verkligen glad att jag bestämde mig för att lämna det gamla och gå vidare. Allting blev så mycket bättre när jag gjorde det.

Tandläkarbesök..

..hade jag igår. En kollega till mig har blivit tvungen att rotfylla en tand och detta har fått effekter på kontoret. Vi var ett antal stycken som sprang till våra telefoner och bokade tid hos tandläkaren omgående =) Jag blev kallad i januari, då var det ett år sedan sist, men det har inte blivit av att ringa och beställa tid. Jag var inte så nervös denna gång, men ändå lite pirrig att det skulle vara något. Men sköterskan och tandläkaren tyckte jag var en tråkig patient som inte hade ett enda hål, och hör och häpna - inte ens hade tandsten!!! Jag skulle t.o.m. få med mig ett klistermärke hem, men jag glömde ta ett på vägen ut. De var så himla trevliga (tror det var samma som förra gången) - hoppas jag får komma till dem igen för de gjorde mig på så gott humör!

Gekås

Helt huxflux blev det en tripp till Ullared igår, det var trevligt! Jag har inte varit i Ullared på 2 år, och detta var endast andra gången i mitt liv som jag åkte. Inte speciellt mycket folk, hittade en del fina grejor. Köpte en massa shampo/balsam. Hittade 3 tjocktröjor och 2 t-shirts. Allting passade bra! Sedan blev det 2 filmer, 3 blockljus och ett fat att ställa dem på, en väska, rakgel, vantar (tappade bort mina när vi curlade med jobbet) och...ja, nu kommer jag inte på nåt mer. Kostade lite mer än tusenlappen. Helt okej! Det var en trevlig fredagkväll!

hits