Julmysteriet

Igår kväll hände något som jag själv tycker är riktigt underligt. Precis utanför ytterdörren har mamma och pappa en liten trappa kan man väl kalla det och bredvid dörren (ej på trappan) står det ett bord och två stolar. På bordet har det stått en porslinstomte och på trappa har det stått en fågel. MEN igår innan vi gick till bion hade pappa flyttat fågeln och ställt den på bordet och ställt tomten på trappen istället. Varför vet jag inte, men mamma var med när han gjorde det och de är båda 100 % säkra på att de bytte plats på dem. När vi kommer hem står tomten på bordet igen och fågeln på trappan, fast de hade bytt plats på dem innan vi gick. Så jäkla skumt. Funderar på om det är någon granne som skojat med dem, men varför skulle man göra det? Jättemysko....

Utvilad!

Det har inte blivit många inlägg de senaste dagarna, men jag har bara njutit av ledigheten och tagit det lugnt. Dock börjar det gå mot sitt slut. Bara 2 lediga dagar kvar och imorn åker vi hem till Örebro igen. Det har gått fort - som vanligt! Ikväll kommer faktiskt C & J-P hit (ja, från Göteborg!) för att fira nyår med oss. Vi ska hämta dem vid tåget vid tretiden. Ska bli riktigt kul att ha dem här över nyår! Oj, på tal om något helt annan så snöar det ute. Det var ett tag sen jag såg snö! Va roligt! =)

Igår var vi på bio och såg Solstorm. Den har ju gått ett tag, och egentligen skulle vi se Arn men den var fullbokad och det var knappt att vi fick platser till Solstorm. Tyckte den var riktigt bra faktiskt! Innan bion tog vi en öl på O'Learys (jag körde så jag drack cola), det var en trevlig början på kvällen!

2007

Gjorde den förra året, och tycker väl att det är dags att göra den igen nu:

Nyhet:
Att vi köpte bil i januari (vet ej om det är en nyhet direkt, men jag kom inte på nåt annat)
Kärleksögonblick: När jag kom hem efter en bio med en kompis och R köpt vin, ost och kex och dukat upp jättefint i vardagsrummet för att överraska mig. Mys.
Känslor: Som förra året har det varit upp och ner. Tufft att byta jobb, men nu ångrar jag mig inte en sekund. Mår mycket bättre efter bytet.
Seger: Att jag inte längre ställde upp för min gamla arbetsgivare utan gick vidare utan att se bakåt. Det är precis vad de förtjänar.
Plats: Mamma och pappas hus får det bli denna gången.
Vardagsmys: Fortfarande krypa upp i soffan och mysa framför teven.
Helglyx: ta bilen nånstans på en utflykt.
Flopp: Att bilen gick sönder bara 1 månad efter att vi köpte den. Flipp att de lagade den gratis.
Maträtt: Indisk kycklingpasta. (VV-recept)
Dryck: Mjölk, vårt iskalla vatten, egenblandade drinkar.
Tv program: Veronica Mars & Heroes
Skor: Måste bara nämna mina Nike-skor som jag köpte i våras för närmare 1000kr som gick sönder redan efter några månader (iofs flitigt använda, men ändå). Då kan man lika gärna köpa på Skopunkten för 250kr. Riktigt bajj!)
Plagg: Brun zipp-tröja från Ullared =)
Stillikon: Ingen. Köper det jag själv gillar.
Accessoar: Långa halsband.
Väska: Min nya bruna väska, lagom stor, perfekt att ha matlåda + bok i när jag ska till jobbet.
Makeup: Ögonskugga.
Träning: På min träningsmaskin som använts flitigt.
Resa: Får bli kryssningen med J-P & C i somras. Sjukt kul!
Drink: Lennart. I love päron.
Lyx: Att ta ett långt varmt bad när det varit kallt och ruggigt ute.
Butik: Lindex
Parfym: Som alltid Hugo Boss for Women.
Sysselsättning: Jobb.
Premiär: Jobb-bytet kanske räknas som premiär?

En andra julafton

Idag har vi haft en andra julafton med min familj i Örebro. Dagen har varit så mysig. Har spenderat stor del av dagen med min brorson A. Vi vilade tillsammans, lekte, åt mat och öppnade klappar. Fick så mycket julklappar: Singstar Rock Ballads, HP & Fenixorden, halsduk med glitter, duschcreme & body lotion, första säsongen av Sopranos (har ej sett det innan), ett halsband, kaffemuggar och kaffebryggare (det sistnämda var mer till R eftersom det är han som dricker kaffe). Men muggarna från Filippa K är jag gärna med och delar på! :)

Gav bort ett Singstar till min bror och hans sambo (de har det också) så vi sjöng singstar större delen av kvällen. Är impad över hur duktig min bror är på att sätta tonerna rätt =) Det får vi nog köra en gång till innan vi åker.

Juldagen

Så var julafton förbi. Men ännu några dar kvar på julen - skönt! Och vi har ju en till julafton imorn när vi åker till Örebro! Nu längtar jag faktiskt hem ganska mycket, ska bli så skönt att träffa familjen igen! Hade ni det bra på Julafton allihopa? Jag hade det som man ska - lugnt, skönt och mycket mat. Vi var hos Rs föräldrar hela dagen och åt mat, tittade på Kalle, åt mer mat och spelade poker. Och så delade vi ut julklappar såklart. Jag fick:
* En liten och nätt stereo som jag önskat mig så jag kan lyssna på radio och annan musik i köket. Fick en jättefin av R som kommer passa perfekt i köket. Tyvärr måste vi byta den idag för den brusar konstigt när man spelar CD-skivor på den. Radion fungerar som den ska...
* Knivställ med två fina japanska knivar fick vi av Rs föräldrar. Vi hade önskat oss detta så det var perfekt - vi behöver verkligen mer och bra knivar!
* En drömfångare - så vacker. Ska lägga upp bild på den sen!

Ja, det var en bra julafton! Var nöjd med julklapparna jag/vi gav bort också. R fick Call of Duty 4 till Xbox (och två skivor med Rena Rama Rolf på skoj, för han älskade den serien på teve), Rs mamma fick 300 kr i presentkort på KappAhl. Hon ville ha morgonrock, men det är så svårt att köpa till nån annan så nu kan hon välja själv. Rs pappa fick dokumentären Planet Earth och blev jätteglad! (I vanliga fall är hans standardfras "Vad ska jag med det här till?", men verkade han riktigt glad!!!) Rs mormor fick en aladdinask och sedan var med vi med på en fotölj till henne också! Lyckad jul!

Julstök

Dagen har gått i julstökets tecken. Stor julstädning imorse. En stor eloge till R som skrubbat hela badrummet (även under badkaret) och rensat avloppen. Själv tog jag tag i köket och röjde ordentligt! Så skönt när det är klart och det är rent omkring en. Annars har jag haft en lugn och skön dag. Somnat på soffan, suttit vid datorn och bara njutit av min precis påbörjade ledighet som vara till 2/1. På kvällen kom Rs föräldrar på besök. Vi fikade och sedan hjälpte Rs mamma oss att griljera julskinka. Vi kan väl det själv egentligen, men hon gör det så mycket bättre plus att det är lite av en tradition. Den blev supergod och vi har ätit 2 skinkmackor här ikväll! Mums! Och druckit en väldig massa julmust. Vi köpte en back häromdagen och julmust i glasflaska är verkligen det godaste som finns så därför dricker man ju hela tiden =)

För en stund sedan ringde vår granne och en av Rs äldsta vänner och frågade om R kunde skjutsa honom och två kompisar till stan. R hade precis druckit upp en öl och fick ju säga nej. Men jag hade ju inte druckit mer än julmust, så vi lämnade dem på centralen och kom nyss hem igen. R är skyldig J några skjutsningar så det var bra att vi kunde lämna dem. Bara han inte ringer inatt och vill bli hämtad också =) Det kanske är bäst att korka upp och hinka i sig ett glas vin så man inte kan? Nej, jag sparar till uppesittarkvällen hos C & J-P imorn istället!

Chokladgott

Vi har sen igår mumsat i oss det första lagret Aladdin (har en till plus en paradis) och jag började fundera på  vad man har för favoriter. Paradis är ju godare, inte så många mörka och äckliga godisar. Men ändå måste man ha aladdinasken ändå. Jag tror det är för att den ser mer julig ut med röd ask jämfört med den blå/gula paradisen. Men det är bara min egen personliga tolkning =) Mina två absoluta favoriter i lådan är Pärlnougaten och Höstnougaten. Vilken pralin gillar ni allra bäst i aladdinasken?

18646-268

18 kg julmat

Det släpade jag från bilen och uppför trapporna nyss. Höll på att avlida... Herrejesus va tungt! Idag har jag fått med mig så mycket mat från jobbet så jag vet inte vad....

   

Julsäcken innehöll:
3 sorters bröd
Julskinka
Köttbullar
Prinskorv
Risgrynsgröt
Cheddarost
Edamerost
2 sorters skivad skinka
2 sorters lax
Alladin
Toblerone
Tomteskum
2 påsar blandade nötter
Kaffe
Rödbetssallad
Sillsallad
Kalvsylta
2 sorters sill
Hovmästarsås
Lökkorv

Och från andra håll (leverantörer) har jag fått med mig 15 felix-pajer, mer kaffe, prästost, vispgrädde och en citronmarinerad lax. Det är FULLT i kyl och frys. Men å andra sidan har jag i princip hela julbordet också!

Dags för tomten!

Imorn kommer tomten på besök på jobbet och har med sig vår julsäck! Och då har jag redan fått en hel del igår. Kom hem med 2 ostar (en från en leverantör, en som jag vunnit i en säljtävling), vörtbröd, kaffe, grädde och en stor färdig Janssons frestelse. Jag har hört rykten om att julsäcken är stooor! I princip hela julbordet får man, vilket är perfekt =) Då har vi massor att ta med oss till Rs föräldrar!

18646-265

Sur på mig själv

Jag insåg just att jag skulle tvättat mellan 19.00-22.00. Lite sent att börja nu. Fan va irriterad jag blev på mig själv. Jag kom hem och lagade mat, sedan började vi titta på Heroes vilket gjorde att vi båda glömde bort det totalt. Så nu har jag slösat bort två tvättider bara denna vecka. Vi försökte nämligen tvätta i måndags, men när vi kommit in i tvättstugan upptäckte vi att torktumlaren inte fungerade. Sket i alltihopa då och sa att jag skulle göra det idag istället. Får försöka boka en ny, annars får jag tvätta hemma istället. Surt.

Heja Indianerna!

Var på hockey ikväll för första gången på evigheter - det är ju så skoj! Hejade fram Frölunda till 4-0 seger mot Färjestad! Härligt! De i klacken är så roliga i sina skanderingar - "Kåberg saknar sin flickvän Per Ledin". Så sköna =)

18646-264

Julblommor eller inte??!

Jag har ett dilemma, som återkommer varje år vid jul. Jag älskar julblommorna - julstjärnan, amaryllis, hyacinter m.m. Men ALLA dessa blommor är giftiga för katter om de äter dem. Katterna kan bli riktigt dåliga och det vill jag ju definitivt inte. Jag TROR inte att våra katter skulle vara intresserade av någon av dessa blommor, men man vet ju aldrig. Dessutom gillar Cesar att tugga på vissa blommor, medan han inte ens tittar åt andra. Hur gör ni andra kattägare? Har ni julblommor eller skippar ni det?


            


Heroes

Första säsongen avverkad och 4 avsnitt på andra. Helt otroligt bra och spännande! Vi är helt fast båda två och kan inte sluta titta....


18646-260

Julklappar - klart!

Idag blev jag klar med alla julklapparna, otroligt skönt! Vi bestämde oss för att åka till stan tidigt, för att i alla fall ha en halvtimme med lite mindre folk, och det var faktiskt inte så mycket folk där när vi kom. Jag hatar Nordstan, speciellt under julen, men det är ju där allt finns under samma tak och då blir det smartast att åka dit. Så nu har jag julklappar till R, mina föräldrar, H & V, A, Rs mamma och Rs mormor. Rs pappas julklapp är inte köpt ännu, men vi vet precis vad vi ska köpa, så det är bara att gå till affären.

Julen spenderas ju i Göteborg i år och vi kommer nog att vara hos Rs föräldrar på julafton. Rs mormor kommer att vara med, så vi kände att det är där vi vill vara i år (annars skulle vi till hans syster med familj). Jag ska göra lite potatisgratäng att ta med mig (gillar inte jansson) och en morotskaka till kvällen tänkte jag. Dessutom får jag i princip allt till julbordet i en julsäck från jobbet så det blir nog lite prinskorv och köttbullar också. På juldagen blir det nog en visit hos Rs syster och på annandagens morgon bär det av till Örebro! Var spenderar ni julen? I bilen på väg nånstans eller i lugnet i ert eget vardagsrum?

Personalfest

Ojojoj! Personalfest i Falkenberg igår! Jättetrevlig middag med trevligt sällskap! Är lite trött idag, men drack inte överdrivet mycket igår. Hotellet vi bodde på var hur fint som helst och jag trivdes bra ihop med min rumskompis J. Många kolleger fick i sig lite för mycket, men de flesta skötte sig =) En kollega på Kundtjänst badade dock i det inte så varma vattnet (bodde på hotell Strandbaden.). Får väl se om vi får ett mail på måndag att han är sjuk =) Sara Lövgren och Andrés Esteche uppträdde. Sara var höggravid och förklarade att det var sista giget på ett tag. Det förstår jag!

Här är utsikten från vårt rum. Tänk att bo där på sommaren - ljuvligt!


Strandbaden

Hoisin

Det tog mig alldeles för lång tid att upptäcka denna underbara sås att ha i matlagning. Woken blir 100 gånger godare om man klickar i några matskedar av detta. Och en liten tesked sesamolja så blir det som en helt annan rätt! Idag åt vi en supergod wok, med tre olikfärgade paprikor, kyckling och cashewnötter. Och så hoisin såklart =)


18646-258

Redo för Lucia!

På torsdag är det lucia, så igår blev det lussekatts-bak så man är redo =) När jag gick i skolan var jag alltid med i luciatåget, eftersom jag var med i kören. Just den dagen när man skulle lussa var alltid så rolig! Man kom till skolan tidigt för att förbereda det första tåget som skulle gå vid 08.00. Sen missade man ju en massa lektioner eftersom tåget skulle gå flera gånger. Sista året på högstadiet valde jag dock att inte vara med. Jag ville för en gång skull sitta i publiken och titta på istället, och eftersom det bara var 9:orna som fick vara lucia så har jag aldrig varit det... Efter högstadiet engagerade jag mig aldrig i luciatåget, utan nöjt av att titta på det istället. För luciatåget på gymnasiet var riktigt bra =) På min skola fanns livsmedelsprogrammet med bl.a. bageri och bagerikillarna var alltid med som "stjärngossar" fast enbart i klädda kalsonger, förkläde och kockmössa samt en kavel i handen istället för stjärna =) Skulle vara kul att lussa på riktigt, man kanske skulle engagera några på jobbet i att klä ut sig och gå runt och lussa... Synd bara att det är på torsdag, vilket är en av våra stressigaste dagar i veckan.

På tal om lucia så såg jag att SF fortfarande kör "Lucia Movie Night" - en grym rolig idé. Jag och M gick på det nåt år i gymnasiet och satt och kollade på film hela natten. Då visade de Jalla, Jalla, Billy Elliot & Remember the Titans. Titans visades sist och jag slumrade till en stund där, men annars såg jag det mesta. Efteråt gick vi direkt till skolan - snacka om att vi var trötta den dagen... =)

7 önskning

Utmanad av Sandy. Skriv en önskelista med sju önskningar. Motivera dem, kort eller långt.
Tagga sju bloggare som ska göra detsamma.

Mina sju önskningar:

1. Att jag får fast jobb där jag jobbar nu. Trivs som fisken i vattnet.
2. Att familj och vänner mår bra och är lyckliga.
3. Att jag och R får ett lyckligt liv tillsammans, med barn och hela faderullan!
4. En ny lägenhet i ett bättre område så vi trivs bättre!
5. Min brorson A har en bra uppväxt och fortsätter vara så underbar som han är!
6. En utlandsresa till hösten för bara mig och älsklingen. Och mamma och pappa om de vill följa med!
7. En fin, vit jul (yeah right, jag ska ju vara i GBG så det är bara att glömma. Sist jag var här var det 12 + på julafton  =( )

Den som känner sig manad - gör denna utmaningen!!

Dålig film

Igår kväll träffade jag min vän S för att gå på bio. Vi bestämde oss för att sätta oss på Danilo innan och ta en öl/cider så man umgås lite innan bion, inte bara sitter bredvid varandra i 2 timmar utan att prata. Det är ju perfekt att ha en restaurang på bion som man kan sitta på innan, och det verkar gå bra. Det var proppfullt där innan när vi kom. I alla fall så såg vi en film med världens längsta titel Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford. Den var nästan 3 timmar lång och definitivt inte värd sina pengar. S somnade en stund (hon hade jobbat under dagen och börjat 04.00), men det var bara en kortis. Och tjejen bredvid mig viskade mot slutet av filmen "Är inte den här dåliga filmen slut snart?!" För den var inge bra. Rekommenderas ej! Jaja, jag hade trevligt med S i alla fall. Hon får mig alltid att skratta!

Helgen så här långt

Igår var det fullt ös hela dagen. Men jag hann faktiskt hem i några timmar och då passade jag på att kolla på reprisen av Uppdrag Granskning. Jag blir så äcklad av det där, det är så jävla illa tycker jag personligen... Vi har handlat 90% av vår mat på ICA, och skulle behöva köpa nötfärs idag, men jag kan ju inte påstå att jag är så sugen på det... Det senaste har vi dock köpt de där vaccum och maskin förpackade paketen och dom hoppas jag att de inte kan märka om. Kommer aldrig mer köpa sådant som är packat på ICA i alla fall... Fy fan!!

Ja, just det...det var ju helgen det handlade om. Vi åkte in till stan igår eftersom jag hade klipptid kl 13. Usch, blä och fy! Det var så mycket folk! Och ganska mycket turister verkar det som, kanske har det här Julstaden Göteborg dragit hit lite mer folk? Sen klippning. Jag hatar att klippa mig. Jag älskar håret efteråt, men hatar att sitta hos frisören. Jag är väldigt håröm och har av nån anledning svårt att säga till om det gör ont. Denna tjej slet och drog i mitt hår så jag tror jag tappade hälften. Hon sa också att jag hade torrt hår och tappade mycket. Tyckte jag borde äta b-vitaminer. Ska byta shampo också, men fick inte med mig nåt  därifrån. Ska kolla lite vad det finns. I alla fall så var jag helt öm i hårbotten när hon var klar. Men hon klippte precis som jag ville ha det, och det gillar jag! =)  

Pluto Produkter

Måste tipsa er alla om plutoprodukter.se Kolla in allt fint de har! Fick tipset av J på jobbet som köpt änglaspelet med älgar och tagit med sig till jobbet. Heeeelt underbart! Jag ska lätt köpa ett av de spelen, R ville ha med döskallarna, själv tycker jag om älgarna, misteln och snöflingorna. Lägger upp bilder när Medium är slut, eller i pausen, sitter vid bärbara nu. Finns på Lagerhaus här i Göteborg, och på många andra orter också - kolla under återförsäljare!

18646-255       Änglaspel      18646-254

Jullista

Snodd hos Anina

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar -Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
På skinkan: Äppelmos - Senap - inget av dem¨, jag vill ha julskinkan som den är!

Smått å gott

Betraktelser just nu:

* pepparkakorna vi bakade i söndags är slut.
* Jag fick skrapa rutorna imorse och det satt inte lite hårt. Slet som ett djur och trodde ett tag att jag skulle få vänta tills solen gått upp och värmt upp rutorna.
* Dessutom fick jag skrapa rutorna när jag åkte från jobbet i eftermiddags. Det var första gången, har aldrig behövt göra det tidigare.
* När jag kom hem hade mina små älsklingar här hemma vält ljusstaken i köksfönstret så att två lampor skulle kunna lysa upp en hel arena medan de andra inte var så pigga längre. Jag hoppas att det bara är lamporna och inte själv a ljusstaken, men vi får väl se när vi köpt nytt... 


Skor i massor

I helgen shoppade jag en väldans massa skor. Nä, men två par i alla fall. På lördagen hittade jag ett par inneskor till jobbet. Jag behöver ju egentligen inte det, men det känns så ofräscht att få i vinterskor inne hela dagen. Så ett par helt vanliga tofflor för en billig penning på DinSko blev resultatet, men det var inte lätt ska jag säga! Fick gå igenom ex antal affärer först. Var på Allum och de har inte världens bästa skoaffärer. Letade också efter vinterskor men där blev det inget på Allum. Däremot dagen efter, och faktiskt på Skopunkten. Jag hittade flera par jag kunde tänka mig, men tillslut blev det ett par som jag gillade lite mer. Plus att de skulle läggas på kampanj dagen efter, men hon i kassan gav mig det redan då så de blev 100 kronor billigare. Grymt bra! Så nu är jag skodd för vintern och slipper varma fötter på jobbet! För inneskor var nog ett av mina bästa drag måste jag säga!

Pepparkakor och hysteriskt mycket att göra

Helgen har varit grymt lugn och skön, vilket resulterat i noll blogg. Men nu är jag tillbaka. Igår bakade vi pepparkakor, för första gången sen mellanstadiet typ =) det var riktigt kul! Vi hade inte tålamod att kavla ut degen ordentligt så det blev ganska tjocka pepparkakor... Men jag tycker de är goda ändå! =) Nästa helg blir det lussekattsbak och bio med S. Det ska bli skoj! Helgen efter det är en personalfest. Hade inte tänkt att gå eftersom det är i Falkenberg, men alla andra skulle åka så jag föll för grupptrycket =) Jag och J ska dela rum och både hon, jag och A vill komma iväg tidigt på lördagen så vi skulle försöka starta tidigt!

På tal om jobb var det hysteriskt mycket att göra idag. Juletider + en person sjuk = kaos! Jag hade en fruktansvärd huvudvärk innan dagen var slut. Tur att man har världens bästa arbetskamrater som ser till att vi tar oss igenom dagen tillsammans trots att alla hade det lika kämpigt - jag älskar verkligen mina kolleger! Vilka underbara människor!

hits