Besök

Mamma och pappa kommer ju ner för Stones på fredag, men tydligen kommer de dyka upp redan på torsdagen och åker lördag. Kommer egentligen inte hinna träffas så mycket, vi jobbar ju på fredag och kan inte vara uppe så länge på torsdagen. Dessutom är de ju borta hela fredagkvällen på konserten. Men vi ska i alla fall käka tillsammans på fredag innan konserten, för att fira pappas födelsedag som är då. Det blir säkert jättebra, även om det är trist att vi inte kommer umgås så mycket trots att de är här...


Äntligen fint!

Äntligen kommer det lite fint väder till oss här på Västkusten. Idag har det varit riktigt fint! Klarblå himmel och sol större delen av dagen och över 20 grader (ojoj!!). Lite trist att behöva se det bara genom fönstret, men jag smet iväg tidigare från jobbet idag så jag hann njuta lite av det i alla fall. Vi tog en promenad nyss och det var riktigt ljuvligt i detta väder.

Tjejsnack

Fordon

Har du körkort och hur länge har du haft det?
Ja, sedan september 2003.
Om inte, ska/vill du ta? Motivera!  -
Äger du en bil, vilket märke? Äger en Renault Megane -04. Tycker den är kanon!
Vilken är din favoritbil? Motivera! Har väl ingen direkt favorit, förutom den vi har. Gillar Renault Clio också, snygg, liten och fräck. Skaffar vi en andra bil nångång vill jag ha en sån.
På vilka sätt tar du dig oftast fram? Bil. Åker buss några dagar i veckan också, men mest bil.
Vilka fordon har du åkt/skulle vilja åka? (Ex. bil, båt, buss, flyg, spårvagn osv...) Har åkt det mesta. Om jag fick bestämma vill jag aldrig mer behöva åka spårvagn... =)

Tjocka släkten!

Här har ni en bild på en liten del av Rs tjocka släkt! (Detta är typ en hundradel av hans släkt, så stor är den!) Tänker inte säga vem som är vem, för de kanske inte vill att ni ska veta =) Men mig kanske ni känner igen?

Underbar rabarberpaj!

Här kommer receptet:

Du behöver:
3 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
3/4 dl socker  

Smuldeg:

3 ½ dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150 g margarin

Gör så här:Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och socker.

Gör smuldegen: Blanda mjöl, socker och kokos. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar. Finfördela margarinet med händerna till en grynig massa. Fördela den jämnt över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

Receptet kommer
härifrån. En superbra sajt med diverse recept. Har hittat många goda pajer, tårtor m.m. här. Rekommenderas!!

Trött

Jag hade glömt hur trött jag brukar vara på fredags kvällen när jag jobbar. Jag spelade in Sliding Doors häromdagen och så kollade vi på den nyss. Tog inte lång tid innan jag somnade, men jag vaknade och hann se mycket av den ändå, som tur var. Det är en riktigt bra film!

Ikväll har vi ätit hemmagjord pizza. Köpte färdig pizzadegs-blandning för första gången. Brukar alltid göra egen, men orkade inte idag. Dock tog det två försök med degen innan jag lyckades. Det är en helt annan historia =) R ska ha ett stort tack som åkte till affären och köpte ett nytt paket =) Efter det blev det rabarberpajen som jag gjorde hos mamma och pappa första gången. Den är sjukt god! Måste lägga ut receptet. Den är verkligen MUMS!


Utskälld

Idag på jobbet fick jag en utskällning som inte var likt något annat jag varit med om i hela mitt liv. Kan ju ta det hela från början. Igår ringde jag en kund för första gången (det är alltid svårt när man ringer första gången, man vet ju inte alls vad de brukar köpa). Min kollega är fortfarande på semester och under den tiden har jag hand om hennes kunder också. Denna kund är lite annorlunda tydligen, vilket jag inte visste om. Det mesta av beställningen gick bra, men vi fastnade på vilken sorts biff han skulle ha. Vi dividerade fram och tillbaka länge, men kom tillslut fram till ett bra alternativ. Jag tyckte i alla fall att det verkade som att vi var överens. Idag ringde han upp och var så arg att han knappt kunde prata. Tydligen var det helt fel sort, och dessutom fryst - han skulle ha färskt. På den punkten måste vi ha missförstått varandra eller så missade jag att han sa att han skulle ha färskt. Jag bad så hemskt mycket om ursäkt och sa att jag kunde fixa nytt till honom till imorn. Han vägrade ta emot min ursäkt, sa att jag inte tog mitt jobb seriöst och att jag inte skött mitt jobb ordentligt. Jag försökte förklara att det var ett misstag och att jag självklart inte gjort detta med flit, men han vägrade lyssna och sa bara att jag inte tog mitt jobb seriöst och att jag förstört allting för honom. Han ville inte att jag skulle skicka nytt kött och det var knappt han ville lämna tillbaka det köttet som skickats fel. När jag försökte säga att jag hade gjort mitt bästa när vi pratades vid sa han något om att det inte fanns några ursäkter för detta och att det var helt oacceptabelt. Jag har nog aldrig blivit bemött på det sättet av en annan människa. Han hade noll respekt för mig ochatt vi människor gör fel ibland. Dessutom tycker jag faktiskt inte att felet bara låg på mig, han var inte tillräckligt tydlig med vad han ville ha. (Fast det sa jag såklart inte till honom).

Det som dock gör mig mest arg är att jag bara svalde detta och blev dessutom sjukt ledsen efteråt. Varför blir jag inte arg istället? Man behöver ju inte skrika till kunden, men i alla fall bita ifrån, vilket man faktiskt måste ibland. Inte bara sitta där och be om ursäkt som jag gjorde, med gråten i halsen. Jag tror jag blev lite chockad över vad människor säger till varandra och att man kan bete sig så mot någon annan. Min kollega är inte tillbaka nästa vecka heller, men jag berättade för en annan kollega vad som hänt och hon skulle ta denna kund åt mig nästa vecka. Thank god.... Förhoppningsvis behöver jag aldrig ha med den människan att göra igen.

Harry och tvätten

Dagen har bara bestått av två saker - Harry Potter och tvätta. Nu ska jag hoppa i säng. Hade igår bestämt mig för att inte läsa Harry i sängen då jag släckte på tok försent varje kväll, men jag kan inte hålla mig idag heller. Måste läsa lite till bara... Sjuuuukt spännande!

Tråkigt inlägg, men jag återkommer imorn istället när det är mindre tvättande på gång. Gonatt!

Fullt hus

Det har verkligen varit fullt hus hos oss det senaste och så kommer det att förbli ett tag till. Mamma och pappa var ju här både tisdag förrförra veckan och måndag förra veckan och sov över. Och nu verkar det faktiskt som att min bror med familj är väg ner till oss på fredag. Han har inte hälsat på sen vi flyttade ihop (vilket är snart 3 år sedan) så det ska bli kul att visa dem lägenheten. Funderar på om man ska ta en sväng i Slottsskogen så min brorson A kan få kolla på några djur. Finns ju inte så många där, men några pingviner och sälar kan vi ju kika på en stund =) Och gratis är det ju också, vilket är välkommet även om lönen hinner komma innan. Jisses vad det kostar att ha semester. My god va jag spenderat pengar!!

Jo, i alla fall... Min bror och familj kommer alltså eventuellt nu till helgen och helgen efter det kommer mamma och pappa igen. Då spelar Stones på Ullevi och de ska gå, såklart. Så det är bara att ta fram extra täcken, kuddar och filtar. Men det går bra. Det är bara mysigt att min familj hälsar på!


Blåbär



Detta är verklligen bland det godaste som finns. En stor skål med blåbär och lite mjölk! Yum Yum! Fick lite blåbär av Rs föräldrar i lördags, men de är redan slut och då har inte R ätit ett enda blåbär. I love blåbär.

Första dagen

Så var första dagen på jobbet avklarad. Är riktigt trött nu, energin har faktiskt inte varit på topp idag, antaligen för att jag verkligen, verkligen slappnat av under min semester. Allt gick mycket långsammare idag och jag kom knappt ihåg mina lösenord till datorn och programmen vi använder. Tur att jag skrivit på en lapp =) Dagen kändes lite lättare när regnet verkligen vräkt ner hela dagen, hade det varit 25 grader och strålande sol hade jag nog gråtit halva dagen, minst. R har varit världens bästa sambo idag och städad! Så det var skinande rent när jag kom hem, vilken tur att jag har dig... =)

Tröst

...detta att trösta mig med. Sista boken. The Final Battle. Vem vinner? Vem dör? Försöker att inte läsa hela tiden, vill suga på denna karamell en stund, vill inte att sista boken ska vara slut. Så det går långsamt framåt, men jag njuter av varje sida. Och det är en riktigt bra tröst när jag nu börjar jobba igen. Om Harry klarar allt det där borde väl jag klara att komma tillbaka till jobbet igen efter semestern? =)

Harry Potter

Jaha...

Då var den här. Sista dagen innan semestern definitivt är slut. Ångest? Ja, det kan man väl lugnt säga. Speciellt när jag inte trivs så bra med mitt jobb, plus att jag hade tänkt söka en massa jobb under semestern vilket jag inte gjort. Det har liksom inte funnits i tankarna. Mitt vikariat går ut om ca 1 månad (har till sista augusti) och jag har ingen aning om jag får stanna eller ej. Mina jobbarkompisar tror det, men jag själv är mindre säker. Det bästa är kanske om man inte får stanna, för då kanske jag har chans att få tag i ett jobb där jag trivs och tycker om att gå till, men samtidigt är det sjukt svårt att få tag i jobb och det bästa vore nog om jag fick stanna där jag är. Idag är helt enkelt ingen rolig dag. Men som tur är har jag....

Helsingforskryssning 2007

Kryssningen var en riktigt lyckad resa måste jag säga! I tisdags träffades vi kl 8 på stationen för att ta tåget upp till Stockholm. Vi hade bokat i god tid och fick x2000-biljetter för 95kr/person. Sånt gör en glad! Tåget tog 3 timmar och strax innan 12 var vi framme. Vi låste in våra resväskor och strosade runt stan. Käkade på Max och tog en fika i väntan på att åka ut till Värtahamnen och till Silja-terminalen.

Vi valde mellan en direktbuss som Silja kör och tunnelbanan. Det blev bussen vilket var ett stort misstag. Tokmycket folk, ungar som skrek, folk som var arga och sura. Men det var en ganska kort resa och snart var vi framme vid terminalen. Checkade in och bokade bord för buffén på kvällen. Fick inte plats förrän vid 20.00 och vid det laget var vi riktigt hunriga. Vi åt och drack gott i alla fall  och hamnade sedan vid ett bord i en av nattklubbarna. Satt och drack goda drinkar och pratade. De visade en trevlig dansshow bl.a. Eftersom man förlorar en timme på väg till Finland blev det sent och vi kom inte i säng förrän vid halv tre (med tanke på att man ska upp tidigt och gå i Helsingfors hela dagen efter så är halv tre sent...) 

Dagen i Helsingfors var kanon! Det var strålande sol och 23-24 grader varmt. Dock blåste det rejält, men det var bara skönt (då i alla fall). Vi strosade runt, kollade på lite sevärdheter och åt en förvånansvärt god pizza. Var tillbaka på båten strax innan 15. Då passade jag på att vila och duscha. Sen var man redo för en till kväll med dricka =) VI käkade gott även andra kvällen på en mysig restaurang. Sedan lyssnade vi på en trubadur som spelade i en av barerna. Han var riktigt bra så vi stannade där hela kvällen och lyssnade. Avslutade kvällen med att spela på lite enarmade banditer för våra sista euro. Tyvärr gungade det riktigt mycket på hemresan så det var lite trist....(blåste 15 m/s) Hur som helst var det en kanonbra resa och det ska alla som var med ha ett stort tack för! Det måste vi göra om nångång!

Hänt mycket

Oj, det var en vecka sedan jag senast skrev något här. Tiden går så fort, speciellt när man har semester och försöker hinna med allt med sagt att man skulle göra på semestern. Tyvärr börjar min lida mot sitt slut. På måndag är jag tillbaka på jobbet igen. Första veckan kommer kännas riktigt tufft, R jobbar inte och det gör alltid att jag tycker det är extra jobbigt att åka iväg. Positivt är väl att jag får bilen hela veckan, men jag är ju hellre ledig =) Anledningen till att jag inte skrivit på så länge är att det verkligen varit fullt upp.

I söndags var det Harry Potter & Fenixorden på bio, och så käkade vi på restaurang innan. I måndags kom mamma och pappa tillbaka från Danmark och skulle sova en natt till, och då gick vi på Die Hard 4.0. Sedan kom resan! I tisdags åkte jag, R, J-P & C till Stockholm för att därifrån ta båten till Finland. Vi hade en riktigt rolig resa! Ska berätta mer om den senare!

Amazing Bullet

Jag kan inte riktigt släppa det här med min Amazing Bullet som jag fick lämna tillbaka. Funktionen är att du har en liten bägare som man sätter fast på en "Power base" som det så fint heter, med olika skärblad och den mixar en massa bra grejor. Det ska finnas två funktioner på den. En att du kan låsa fast behållaren i ett läge där den går hela tiden, och en funktion att du bara ska behöva trycka uppepå bägare. Då ska den mixa så länge du trycker på den och så fort du släpper ska den sluta. Felet på våra var att man inte kunde bara trycka på den så den gick igång utan den fungerade bara i det låsta läget. Samma sak var det alltså med Rs mammas. Är det någon som köpt en sån här själv? Fungerade den som den ska? Hade vi extrem otur och fick tag i två dåliga exemplar eller är det helt enkelt felkonstruerade från början? Är så sur för jag var väldigt sugen på att ha den.

Amazing Bullet

Stjärnvinster!

Det har verkligen inte varit någon otursam fredag den 13:e för mig och R direkt. Vi börjar från början. Dagen började med en sväng till IKEA. Rs mamma ville dit och vi ställde såklart upp och skjutsade. Köpte bara några småprylar, inget speciellt. Sedan åkte vi och storhandlade. Där var det lite otur tyvärr. Både jag och Rs mamma köpte varsin Amazing Bullet. En sån där mixer som är liten och nätt. Finns på teveshop för 1000:-, men då heter den Magic Bullet. På Ica kostade den 299:- och hette Amazing. Ja, skitsamma. Vi köpte varsin och jag var exalterad över alla bra smoothie jag skulle göra i den. Packade upp när jag kom hem och upptäckte ett fel på den. Såg ut som ett konstruktionsfel. Jämförde med Rs mammas och hennes hade samma fel. Gick tillbaka till affären och dom visste ingenting om det. Skrev upp felet och tog mitt nummer ifall det skulle vara så att de löste felet. Men tyvärr så fick vi alltså lämna tillbaka den och det var riktigt trist, för jag såg fram emot att använda den.

Framåt kvällen blev vädret bra och vi ville hitta på något. Vi bestämde oss för att åka in till stan och ta en glass. Rs mamma gav oss den braiga idéen att gå in på Liseberg och ta en glass och glo på folket så det gjorde vi. Och vi började även spela på chokladhjulen. Det började bra, R vann två 100gr marabou det första han gjorde. Sedan blev det inte så jättemånga vinster tills R slog till igen och vann en gigantisk toblerone (2 kg!!). Jag gick till Plopp-hjulet och lyckades på andra försöket roffa åt mig en stjärnvinst jag med, som var 2,3 kg Plopp. Så vi kom hem 4 kg choklad rikare =) Rätt gott! Spelade nog sammanlagt för 150:- så det känns okej. Och va trevligt vi hade det!

   


En helt perfekt dag!

Imorse när vi vaknade var vi lite tveksamma om vi skulle åka till Nordens Ark eller inte. SMHI skrev nu att det skulle regna hela dagen och då blir man ju lite osäker. Men vi hade inte så himla många andra dagar som passade så vi satsade och åkte i alla fall. Det regnade större delen av vägen dit, men när vi kom fram var det uppehåll, och så förblev det under hela rundvandringen. Vi hade hur roligt som helst när vi kollade på alla djuren, skojade och skrattade en massa! Det är lagom stort tycker jag, man blir inte helt slut av en rundtur. Efter att ha kollat på djur som snöleoparder, mindre panda, vargar, tiger och diverse fåglar, och även fått i oss vår medhavda matsäck, tog vi en fika och började dra oss hemåt. Klockan var inte mer än 14.30 och när vi såg skyltar mot "Havets Hus" i Lysekil bestämde vi oss för att styra vår vackra gröna bil ditåt innan vi åkte hem. Och i Lysekil sken solen!! Mycket folk på Havets Hus så det blev bara en snabbtur igenom, alldeles för mycket barn på för liten yta. Vi tog en mjukglass och tog sedan färjan över för att komma hem igen. Det var rätt lång kö till färjan, men dagen har verkligen inte gått i stressandets tecken så det bekymrade inte oss. Var hemma strax före 19 och kan bara säga att denna dag var den mysigaste vi haft på länge. Bara vi två, det behöver man verkligen ibland. Tyvärr var vi så dumma att vi glömde kameran hemma, riktigt trist. Kunde fått några riktigt bra bilder. Bl.a. vid tiger-buren. Det var en tjock glasvägg till den inhägnaden och tigern bestämde sig för att gå ett varv och visa upp sig. Han gick precis intill fönstret så när man stod där var man precis bredvid honom, med bara en glasvägg emellan. Helt otroligt va mäktigt!! Han var så stor och vacker. Tassarna var lika stora som Cesar och Zorros huvuden - tillsammans! =) Synd som sagt att kameran inte fanns med...

Little Miss Sunshine

I helgen blev det mycket filmtittande med mor och far, eftersom utbudet på teve var som det var. I fredags såg vi The Departed med Matt Damon och Leonardo DiCaprio. Riktigt bra film måste jag säga. Hade inte så höga förväntningar även om den lovordats av många, jag är inte så mycket för sådana mafia-filmer, men den var riktigt bra!!

Sen i lördags såg vi den underbara filmen "
Little Miss Sunshine". Jag älskade den verkligen!! Toni Collette är så bra, och Steve Carell är ju bara bäst! Jag skrattade så jag trodde jag skulle dö ibland, men den var även lite sorglig också. Är beredd att se den imorn igen, bara för att R ska få se den också. Jag rekommenderar verkligen den! Fyra + får den av mig!!

Nordens Ark

Inför imorgon håller jag tummarna för att det blir uppehåll. Jag kräver absolut inte sol eller något sådant, utan bara jag slipper regnet så blir jag glad! Vi har nämligen tänkt att åka till Nordens Ark. En trevlig dagsutflykt. Har t.o.m. köpt ciabatta att ta med som matsäck. Vi får väl se. Än så länge ska det inte regna imorn, enligt SMHi då... Utan det är lite småmörka moln framför solen men ingen nederbörd. Vi hoppas att det ser ut så även imorn... Det vore kul att komma iväg på nåt sådant innan semestern är slut (har ju "bara" denna och nästa vecka kvar, sen är det tillbaka till jobbet igen). Nu ska jag gå och pyssla med naglarna och sedan äta bakpotatis.

Nordens Ark



Bilden kommer ifrån nordensark.se

Borta bra, hemma bäst!

Nu har det varit tyst i bloggen i ett par dar, anledningen till detta började i lördagskväll. Jag och pappa skulle iväg och hyra film när vi upptäckte att det inte gick något bra på teve. När jag böjde mig ner för att knyta skorna snurrade hela världen till, så där som den gör ibland om man reser sig eller böjer sig för snabbt. Det gungade till rejält, men jag tänkte inte så mycket mer på det. Förrän jag upptäckte att det snurrade varje gång jag vred huvudet för snabbt. Trodde det skulle gå över under natten, men icke... Det försvann varken under söndagen eller måndagen.Igår när jag vaknade var jag illamående av snurret och kunde inte riktigt gå rakt. Fick tid hos Vårdcentralen, och läkaren sa att det antaligen var något som hette lägesyrsel. Fick tabletter mot illamåendet, och några övningar att göra hemma så örat (som startade det hela) skulle börja bete sig normalt igen.

Mamma och pappa kom igår kväll då de ska till Danmark på semester och åkte tidigt imorse. Kändes trist att vara dålig när de kom, men det började kännas lite bättre när de dök upp och igår kväll var illamående helt borta. Senare under kvällen försvann nästan all yrsel också, så nu känner jag mig nästan helt normal igen. Märker att jag fortfarande är lite känslig när det gäller att röra huvudet, men jag fungerar helt normalt igen. Det är riktigt jobbigt att känna yrsel hela dagarna. Fruktansvärt jobbig känsla. Så jag är glad att jag är på bättringsvägen! =) Och nu är jag, som ni kanske förstår av rubriken, hemma i Gbg igen. Har saknat min man och katterna som en tok så det var skönt att komma hem igen!

Köp

Som jag skrev tidigare har det inte blivit så mycket shopping som jag trodde:

* 1 grå kofta
* 1 lila kofta som passade mitt mörka hår jättebra
* 2 randiga linnen, ett i blå/grå och ett i svart.
* Strumpor =) (Lindex hade "stänga-butiken-rea" på ett ställe och jag passade på!)
* 1 par vita crocs (ja, jag vet. Jag hatar dem egentligen. Men de är otroligt sköna och bra att gå i. Så jag köpte mig ett par. Fejk såklart. Får väl se om jag kommer använda dem nånting...)

Härlig resa!

Mamma och jag har haft några kanondagar i Stockholm. Inte en droppe regn och solen har varit framme större delen av tiden. Onsdag och torsdag var kanon, speciellt torsdagen med klarblå himmel och inga moln i sikte. Det har blivit shopping och god mat! I onsdags tog vi det lugnt. Kollade lite affärer och checkade in tidigt på hotellet. Jättefint hotell, verkligen lyxigt! Onsdagen avslutades på en uteservering i Gamla Stan, mysigt men lite kallt mot slutet.

Frukosten på hotellet var outstanding! Allt gott man kan tänka sig; bröd, pålägg, röror, frukt, bacon, ägg, pannkakor m.m. Har längtat så länge efter hotellfrukost att jag åt så magen stod i fyra hörn både igår och idag. Efter en stadig frukost blev det Naturhistoriska museet och Cosmonova, mer shopping (har inte köpt så där galet mycket grejor) och kvällen avslutades på en grekisk restaurang. En ny tjej tog vår beställning och jag fick fel mat, men jag åt den ändå (jättegott!) och fick kompensation med dessert och en jättetrevlig servitör som verkligen tyckte det var jobbigt att det blivit fel. Det blev några cider och drinkar i baren på hotellet, både ute och inne på kvällarna. Alldeles perfekt sätt att avsluta en lång shopping-dag. Idag har vi inte orkat shoppa speciellt mycket. Har mest strosat runt. Köpte lite frukt och bär på Hötorget och lunchade och fikade i väntan på tåget. Nu är vi i alla fall hemma igen och snart blir det pappas supergoda västerbottenpaj!!

Att njuta

Just nu njuter jag verkligen av livet. Idag har jag:
* Sovit tills jag vaknade av mig själv
* Ätit frukost ute på altanen
* Gått en promenad med musik i öronen
* Läst i en bok
* Somnat i stolen på uteplatsen när jag lyssnade på vinden i träden och fåglarna.

Resterande planer för dagen är:
* Vara barnvakt (A fyllde just 2 år och häromdagen hade han frågat mamma (alltså sin farmor): "Var är N & R?", fast han sa ju våra namn såklart. Mamma trodde inte sina öron först och frågade "Va?" och då sa han det igen. Så söt!!)
* Baka rabarberpaj
* Titta på Allsång på Skansen och Morden i Midsomer.
* Äta lax!!

Tänk om min man kunde varit med också, då hade allt varit perfekt.


Tjejsnack

Det var länge sedan sist, men nu kommer det lite tjejsnack i min blogg igen...

Vart går nycklarna på din nyckelknippa?
Hem (1 vanlig nyckel, 1 till säkerhetslås och 1 bricka till porten), mamma & pappa, en "alltiallo"-nyckel till typ soprum och så min cykelnyckel.
Har du fler saker på nyckelknippan än bara nycklar, vad?
Japp, en nyckelring med en sån där Miranda-nalle som jag fått av R (fast den är av plast, inte mjuk).
Vems nyckel skulle du vilja ha, om så bara för en liten stund, och varför?
Oj! Jag skulle nog vilja ha nyckeln till Rs och mitt framtida hus (omöblerat) så jag kan gå runt och kika och fundera på hur vi skulle ha det.
Var förvarar du dina nycklar, när du inte bär dem med dig?
I en korg i hallen, eller kvar i väskan om jag inte behövt låsa upp när jag kommer hem.
Vem har förtroendet att låna din hemnyckel och av vilken anledning skulle du låna ut den?
Rs föräldrar har dem. De bor i närheten och då är det smartast att de har dom.


Är det någon där?

En uppmaning: LÄS DEN!!!! Du skrattar, gråter, biter på naglarna och bara njuuuuuter av denna underbara bok! Den är fantastiskt bra. Har bara läst två av Marian Keyes tidigare böcker (Änglar & Å andra sidan), men denna är klart bäst! Det finns inte så mycket mer att säga om den, än att den bör läsas!


Tillbaka här igen...

Nu är jag åter i Örebro igen. R har inte semester nu så jag åkte till mamma och pappa för att inte behöva gå ensam hemma i lägenheten. Kom vid 15-tiden och då gick mamma och jag och käkade sen lunch på en uteservering. Sedan åkte vi hem med pappa och efter det har jag bara tagit det lugnt.

På onsdag åker vi till Stockholm.
Superfint hotell, och vi kommer vara där fram till fredag. På torsdag blir det Naturhistoriska och Cosmonova, något man - enligt mig - måste besöka när man är i Stockholm. Annars är inte så mycket inplanerat. Shopping, god mat och bara unna oss. Ska bli riktigt kul. Ska försöka hitta en riktigt fin present till R att ta med hem. Vi kommer bo på Södermalm och ha närmare till allting än förra gången vi var där (då bodde vi vid Globen). Ser verkligen fram emot några dar i huvudstaden!

Slapparsöndag

Det har det verkligen varit idag. Egentligen ville vi åka till Jysk och köpa lite nya kuddar och täcken. Men ingen av oss ville köra bil idag överhuvudtaget så vi skulle cykla till dit (det är inte speciellt långt), dock ringde Rs mamma och bjöd upp oss på fika så vi gick dit istället och när vi kom hem igen var det dags för tvättstugan. Som krånglade redan. Vi hade tvättat fyra tvättar och skulle använda torktumlaren för att få torrt underkläder och strumpor, då upptäcker vi att den redan är trasig. Det var knappt en månad sedan de öppnade den nya tvättstugan och redan är det trasigt. Så vi fick boka ett nytt pass i en ny tvättstuga och komma tillbaka 1 timme senare för att torka den tvätten. Nu är i alla fall allting torrt och jag ska snart packa ner lite smått i resväskan. Ska försöka hindra mig själv lite grann och inte packa så mycket, måste ju släpa det på tåget så man får försöka tygla sig lite... =) Det är svårt, ska ju vara borta ca 1 vecka (kanske lite mindre...).

Efter all tvätt blev det pizza, det måste man käka när man är bakis. Och päronsoda. Shit va det är gott med päronsoda. Säljer mycker päron, passionsfrukt och hallonsoda på jobbet och jag har varit sugen på päronsoda jättelänge. Nu äntligen =) Snart ska vi smaska vidare med några mars-glassar vi köpt och kolla på Vänner (vi är inne på sista säsongen, så snart är det slut. Då går vi över på Frasier - älskar den serien!!!)

Över förväntan

Gårdagen var verkligen över förväntan för mig. Först var J-P & C här och födelsedags fikade en sväng, jättetrevligt! Sedan åt vi mat hos Rs föräldrar. Planerna för kvällen var att vi skulle hem till Rs gamla klasskompis från Chalmers som dragit ihop några killar från deras gamla klass. Jag var sådär laddad, tänkte att jag skulle bli uttråkad av att lyssna på deras gamla Chalmers-historier, men eftersom det var 2 killar till som skulle ta med respektive så tänkte jag att det kanske blir okej ändå. Kvällen började bra då Rs systerdotter M skjutsade oss dit så vi slapp åka buss (tusen tack - vi bjuder på middag som tack!!). Sedan när alla hade samlats så käkade vi tacos och drack lite öl och vin. Det var verkligen ett glatt gäng och det var inte alls jobbigt att lyssna på deras gamla prat, utan det var roliga historier om allt möjligt från Chalmerstiden. Jag drack typ 1 ½ vinare själv och var rätt bra i gasen efter ett tag. Upptäckte att en av killarna var riktigt trevlig att prata med, så när vi på väg hem och hade missat bussen och fick gå hade han och jag massor att prata om. Han var nog lika full han, för vi pratade om riktigt viktiga saker här i livet =) Hur som helst hade jag inga som helst förväntningar på kvällen men den blev kanonbra så jag är verkligen nöjd! Vi har hemma runt 3 och jag vaknade pigg och utvilad runt 11 så jag är nöjd! Behöver ju inte känna mig stressad, jag ska ju inte jobba imorn! Jippie!

hits