Mer övernaturligt

Det var inte länge sedan jag skrev om Supernatural, men jag måste ändå plita ner några rader till. Säsong 1 & 2 har gått på SVT och jag missade de 8 första avsnitten av säsong 2 bara för att de flyttat serien till SVT24. Helt kass sändningstid dessutom. Jag förstår att serien är blodig och våldsam och därför måste visas sent, men de kan ju i alla fall göra lite reklam att de bytt kanal på den.

Hur som helst har nu Femman gått in och köpt säsong 3 och den kommer börja visas den 7 september. Jag rekommenderar verkligen serien, men det är svårt att hänga med om man inte sett de första säsongerna. Båda säsongerna finns i alla fall på DVD. Själv kommer jag sitta bänkad 3 torsdagar under vår resa, säsong 4 drar igång den 18:e september i USA och jag hoppas jag ska kunna se i alla fall första avsnittet när vi är där. Det är ju svårt att säga redan nu, vi kommer ju säkert ha fullt upp med annat, men jag hoppas verkligen att jag kan se dem!!

Upd: Ajajaj... Supernatural och Grey's sänds samma dag, samma tid. Not so good. Nu låter det som att vi ska åka på semester för att kolla på Amerikansk tv... =)

Bullbak och söndagsmiddag hos svärföräldrarna

Ja, rubriken säger ungefär allt det jag gjort idag. Blev så sugen på att baka igår så det blev kanelbullar idag! Mest för bakandets skull, men det är ju gott att äta också såklart! Söndagmiddag hos svärföräldrarna med stek, potatis, sås och äppelmos satt inte helt fel heller. Jag tog med bullar dit så vi fikade gott efteråt! Det har varit riktigt varmt idag så vi satt ute och fikade, riktigt skönt! Vad har ni gjort denna söndag? Vi avslutar kvällen med film om en stund!


Pasta tips!

Ville bara tipsa om en väldigt god pastasort! Jag har tröttnat på fullkornspasta efter att vi ätit det lite för mycket, men så kom denna sorten som är ett perfekt alternativ! En vit fiber pasta som är nyttigare men smakar mer som vanlig vit pasta. Den har en liten bättre konsistens än vanlig pasta, vilket gör att den är skitbra att ha typ i pastasallader och liknande.
Har inte provat just denna på bilden, men både skruvarna och rören är supergoda!

(Upptäckte att det inte går att lägga upp bilder just nu, men jag provar igen senare)


Hojja

Håll tummarna för fint väder imorn (vilket iaf SMHI lovat) för då hojjar jag till jobbet igen för första gången på väldigt länge! Ska bli så skönt att slippa de jobbiga bussarna som aldrig går...

Böcker klara!

Igår var vi inne i stan och inhandlade lite grejor på Apoteket inför resan. Solkräm, efter sol, huvudvärkstabletter m.m. Glömde iofs några grejor, men det får bli en vända till på stan i nästa vecka. Kollade även in en sväng på Akademibokhandeln för att se vad pocketböckerna jag spanat på kostade där. 67:- jämfört med Adlibris som tog 39:- för alla. Så det blev inte köp igår, men idag har jag klickat hem böcker så jag klarar mig (kommer inte ta med alla såklart, får välja och vraka!). Det blev följande:

* Cecelia Ahern - Där regnbågen slutar
* Cecelia Ahern - PS. Jag älskar dig!
* Dennis Lehane - Patient 67
* Kajsa Ingemarsson - Lyckans hjul

Vi får väl se vilka som får följa med. Sen blir det Peter James - Ett snyggt lik som ljudbok i mobben. Här ska läsas!


Inte helt nöjd...

...med hur Project Runway slutade. Jo, alltså Christian var jätteduktig och hans kollektion var vacker, men absolut inget jag själv skulle sätta på mig. Detta gjorde ju att jag hoppades på Jillian eller Rami. Men jag kan ju inte det där med design så som de i programmet gör, så valet var säkert helt rätt. Den enda vinnaren av PR som jag själv tyckte var helt rätt vinnare var förra säsongens, Chloe Dao. Ser redan framemot säsong 5!! (tyckte för övrigt att Sweet P var det coolaste som varit med på länge!!)

NY-Shopping

Det kommer ju bli en shopping på resan hoppas jag! Väskor och skor är det jag är mest inne på just nu, och kan inte riktigt släppa tanken på ett par fräcka Converse. Finns ju hur många varianter som helst. En jobbarkompis har ett par skitcoola i skotskrutigt. Vi får väl se vad jag hittar...



Ett annat ställe som defintivt kommer att besökas om tid finnes är Sephora. Tydligen grymt bra smink till bra pris enligt en kollega så jag hoppas jag hinner med ett besök. Vi får väl dumpa killarna nånstans, om du har lust att gå dit med mig, C? Redken shampoo och andra hårvårdsprodukter står också på listan. Min frisör använde Redken på mig och mitt hår blev helt ljuvligt...


Nu är det snart slut...

...på att leva fattigt! Så skönt det ska bli. Det har väl egentligen inte varit en så jobbig omställning, vi levde ju så här i 3 år när vi pluggade. Men det ska ändå bli skönt att kunna spendera lite pengar! Bland det första jag ska köpa är ett nytt vardagsrumsbord. Jag hatar vårt. Jag vet inte varför jag inte lyssnade på min svärmor som uttryckligen frågade mig och R om vi verkligen skulle köpa ett glasbord. Eftersom det var snyggt brydde vi oss inte om att det var glas, men som sagt så hatar jag det nu. Så det åker ut först. Helst av allt vill jag ha helt nytt i vardagsrummet, men det får vänta. Vi letar ju lägenhet för fullt, och även om det inte går speciellt bra alls just nu så kanske vi hittar nåt till slut. Eller vi måste hitta något, annars får vi helt enkelt köpa oss nåt. Och då är det roligt att köpa allting nytt till det nya istället. Känns för övrigt som att jag tappat lite av den motivationen jag hade till att söka lägenhet eftersom vi aldrig ens får ett erbjudande om att se en lägenhet. Om jag inte får fortsätta på mitt jobb efter nästa sommar så kanske man skulle söka sig tillbaka till Örebro igen? Det kanske är lättare där? Om inte annat så är det billigare med både hus och lägenhet där, och jag älskar ju mitt fina Örebro.

På tåget

Sitter just nu på tåget, är snart framme i Gbg igen. Skönt att komma hem igen och träffa R, samtidigt är det alltid jobbigt att åka. Har haft en kanonhelg. Fin avslutning med hamburgare på Pitchers innan tåget gick, och en promenad runt slottet i solen. Tyvärr är det stekhett på tåget. Men jag får snart gå av som tur är...

En gnutta sommar...

...dök det upp idag igen. Vädret har varit kanon idag! Klarblå himmel och sol. Jag är lite trött från igår och somnade på uteplatsen med benen i solen så nu sviiir det lite :) Jag sov dåligt inatt. Mamma och pappas katter är väldigt rädda och gömde sig hela kvällen när det var folk här, men när vi lagt oss så kom de fram såklart. När jag väl hört Gustav några gånger så var det kört, jag låg liksom och lyssnade efter honom och han väsnades som fan ett tag. Kändes som jag låg vaken i flera timmar. Hade precis somnat ordentligt när pappas alarm gick på 06.10. Hade säkert sovit i många omgångar fram tills dess, men inte fallit i riktigt djup sömn. Så ögonen är lite grusiga idag...

Idag ska vi äta lax! Vi brukar alltid få äta kyckling när H och hans sambo V kommer. V äter inte kött, men kyckling och fisk går bra. R äter ingenting i fisk eller skaldjursväg vilket gör att det lätt blir kyckling för att det är lätt. Men idag blir det lax eftersom R inte är med. Saknar honom faktiskt, även om jag träffade honom för bara lite mer än 24 timmar sen. Jaja, imorn ses vi igen! Han ska på fest ikväll och jag hoppas han tar det lugnt så jag slipper oroa mig...

En fantastisk kväll!

Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva gårdagen... Det var så otroligt roligt, jag tror inte jag haft så roligt på flera år. Vi skrattade oss igenom hela kvällen. Vi blev 9 stycken tillslut och vädret tillät både grillning och att sitta ute länge (lite tack vare infravärmen också). Det blev god mat och mycket gott att dricka. Vi gjorde en bål som var väldigt god och lite förädisk såklart. Vi har inte trättafs och umgått på över 8 år, och ändå tog det bara några minuter innan allt kändes som vanligt igen. Vi skojade och pratade gamla minnen, tog upp roliga och pinsamma minnen. Alla verkade ha så otroligt kul och de flest var sig lika, även om det hänt en del på utsidan. Min bästa kompis från barndomen, E, var här. Skitkul, hon har gått dansutbildning i Salzburg och jag har inte haft mycket kontakt med henne de senaste åren. Vi pratade och bara uppdaterade varandra på hur allt var. Känns lite trist att det redan är förbi, men nu är det resan som blir nästa stopp framöver. H & S sov över och S mådde inte så bra imorse... Själv kände jag mig otrolig bakis tidigt imorse men tog en tablett och nu är jag fit for fight igen. Tur det för världens sötaste unge är här och det kräver lite energi! 

Ska springa ner nu, mamma och steker pannkakor till mig och lille mannen =) Snacka om att känna sig som 10 år igen. I love that feeling!  

Bra blir bättre

Vi har ju massage-förmån på jobbet så man får en 30 minuters massage var sjätte veckan ungefär (ibland blir det färre gånger än så) och efter ett sommaruppehåll var det dags igen idag. Så skönt! Jag har problem med mina skuldror, speciellt på högersidan. Hon knådade ordentligt där idag och det kändes verkligen efteråt. Det bästa i kråksången är att vi nu ska få utökat med massage, till att alla ska få 14gg/året. Så minst en gång i månaden blir det massage framöver. Tror jag sitter lite skevt på min plats också, men det ska komma nån som jobbar med ergonomi och kolla så att vi sitter rätt i början av september.

Idag är det bara 25 dagar kvar tills vi åker... Nedräkningen fortsätter!!

Helgens bravader

Som vanligt varar helgen ca 5 sekunder innan man är tillbaka på jobbet igen.. Men på de 5 sekundrarna hann vi ändå med en hel del.

I fredags skulle vi se en massa komiker på Kulturkalaset. Några från Rs jobb skulle gå och jag hängde på. Det var Magnus Betnér, Soran Ismael, Johan Rheborg och Özz Nujen m,fl. VI kom dit vid 18 och showen skulle starta 19. De andra ville ta en öl medan vi väntade och vi gick till Café Bommen. När vi gick tillbaka igen var det ju knökfullt såklart och vi kom inte ens in. Så vi gick tillbaka och drack lite mer öl istället. Vädret var underbart och tillslut gick vi till Barken Viking och satt där och hade supertrevligt! Tyvärr fick jag ett glas vatten hällt i nacken av servitören (av misstag såklart), vilket inte var så kul. Fick inte ens ett glas vin gratis för det. Borde man inte få det? Tycker i alla fall jag (blev verkligen JÄTTEblöt).

I lördags mötte jag och R upp J-P i stan och spelade Äventyrsgolf. Riktigt kul och det gick bra för mig. I början i alla fall. Tror jag hade en 2:a på de fyra första hålen, men sen gick det utför och jag slutade sist =( God sub på Subway och en Daimstrut fick avsluta eftermiddagen. Kvällen spenderades med hemgjord pizza och en helt okej film (The Mist).


Veckan som kommer...

...är ganska fullspäckad! Imorn har jag inget på schemat iofs, men på onsdag är det klippning som gäller och på kvällen ska vi äntligen gå på Rs födelsedagspresent. Sverige-Frankrike på Ullevi! Spännande! Och det ska bli så skönt att klippa sig. Mitt hår är otroligt långt just nu och jag ska be frisören klippa av minst 15-20 cm. Så gott det ska bli! =)

Sen är det snart fredag igen och då jobbar jag halvdag för att sen sticka till Örebro och parta!! Tråkigt att åka tåg, men jag ska nog överleva. Kommer knappt ihåg när jag åkte tåg sist, förr i världen åkte jag tåg ca 1 gång i månaden. Nu åker jag nog knappt 1 gång per år. Fast det har nog med att göra att jag hatar SJ antaligen....

Hooked

Jag är helt hooked på Supernatural just nu... Kan inte sluta titta, sjukt spännande!!! Och lite ögongodis är ju aldrig fel heller. Gillar verkligen det övernaturliga när det gäller tv-serier. Supernatural, Medium och Ghost Whisperer är favoriter allihopa =)



The Winchester Boys...

Våfflor

Jag har nyss krubbat i mig ex antal våfflor (vet inte ens hur många). Det är så gott, och det var så väldigt länge sedan vi åt det. Onyttigt värre, men ibland får man helt enkelt unna sig! :)

Det planeras mer och mer inför nästa helg med återträffen, och jag tror det blir riktigt bra faktiskt! Jag hoppas på fint väder så vi kan sitta ute i trädgården och grilla. Nu är det spikat att det blir hos mamma och pappa och det krävs lite planering för att hinna med, men tack vare mina fina tjejer tror jag det kommer bli jättebra! Måste bara ragga skjuts från min bror. Borde nog ringa honom nu kom jag på!


Choklad, choklad, choklad...

Min kärlek till choklad är djup. Så fort jag är sötsugen hägrar chokladen. Just nu är jag sugen på:

* Kladdkaka med antingen daim, 70 % mörk choklad eller dumlekolor.
* Delicatos tryffelchokladtårta
* En saftig banankaka med hackad choklad i.
* Fazers mjölkchokladkaka (BÄSTA chokladen som finns, 100 ggr godare än marabou).





Bild från
delicato.se på deras underbara tryffeltårta.

Tiden går snabbt!

Nästa fredag är det dags att åka till Örebro och ha klassåterträffen. Det sket sig lite med var vi ska vara nånstans och just nu lutar det åt att det blir hemma hos mina föräldrar. Känns lite jobbigt att dra igång detta när jag själv reser långt och kommer fram först kl 17 samma dag, men om vi vill kunna sitta ute och kanske grilla så är det enda alternativet. Tvillingarna skulle hjälpa mig att fixa i ordning och så. Det får bli plastmuggar, bestick och tallrikar. Inte alls bra för miljön, men jag har ingen lust att städa hela natten efter grisigt folk =) Måste bara få iväg päronen över natten, hoppas vi hittar en bra lösning. Ser fram emot detta väldigt mycket, vi blir ca 10-12 st och verkligen alla de som umgicks mycket på högstadiet, så roligt att så många kunde!!

What a wonderful night!

Åh, va glad jag är att vi bokade hotellet igår! Vi hade verkligen en helt fantastisk kväll! Vi hade inte planerat nånting innan, var vi skulle äta eller så men allt blev så bra ändå. Efter att vi checkat in på rummet tog jag ett bad och gjorde mig i ordning. Strax innan åtta gick vi ner för att äta nånstans, vi förstod att det skulle bli svårt eftersom det var mycket folk i stan. Vi orkade inte hitta nåt nytt ställe att gå till så vi kollade om det fanns plats på Taras. Det skulle ta ca en halvtimme att få bord så vi gick en sväng på Avenyn så länge. Maten var som vanligt god, och vi fick sitta ute! Drack ett gott rosé vin och värmde mig i en filt. Efter maten gick vi tillbaka till hotellet och åkte högst upp till Heaven 23. Underbar utsikt över stan och ganska mycket folk där. Jag drack supergod mojito och R tog en öl. Vid halv tolv var vi tillbaka på rummet och myste tills vi slocknade båda två vid halv ett. Vid halv nio gick vi upp och käkade en av de bästa hotellfrukostarna jag ätit. Fanns allt det goda man vill ha, och lite till! Så nu är jag fortfarande proppmätt! Tack finaste R för en underbar kväll och framförallt för dessa 7 år. Jag minns inte ens hur mitt liv var innan jag träffade dig, och jag kan inte föreställa mig hur det skulle se ut utan dig nu. Älskar dig för alltid!


GothiaTowers

Nu har vi äntligen kommit fram till hur vi ska fira imorn! Vi hittade ett specialerbjudande på GothiaTowers. Sista minuten-rum för 1000kr/natten, vilket vi nappade på! Så imorn sover vi på hotell, äter och dricker gott och har en mysig kväll! Tror det kan bli riktigt bra! Ha en mysig sovmorgon på lördag, med hotellfrukost, riktigt lyxigt! Kommer kännas lite konstigt att bo på hotell i sin egen stad, men jag tror det blir kanonbra! Bara vi två, så som det ska vara.


Utan vännen varje dag

Usch, nu är det bara lite mer än en vecka kvar till TS slutar hos oss. Känns jobbigt, hon och jag har verkligen funnit varandra. Vi har delat rum nästan hela sommaren och det kommer kännas riktigt tomt utan henne. Idag sa hon precis de saker som jag oxå tänkt på, att vi inte får tappa kontakten. Det är ju så lätt att det rinner ut i sanden. Jag är grymt dålig på att höra av mig till vänner ibland, men jag har bestämt mig för att skräpa till mig. Hon är en människa jag vill ha i mitt liv och då får jag ju helt enkelt se till att behålla henne i det oxå.

7 svåra år?

Nej, absolut inte! 7 fantastiska, underbara och roliga år! Det har vi haft hittills, min gubbe och jag! Eller snart i alla fall. På fredag är det vår 7-årsdag. Till den stora frågan - vad ska vi hitta på? Var jättesugen att typ ta in på hotell över natten och bara mysa tillsammans där på kvällen och äta hotellfrukost på morgonen efter. Tyvärr är vår budget alldeles för stram för det. Vet inte vad vi ska hitta på. Bio kanske? Jag skulle gärna se The Dark Knight. Men ändå känns det som man vill göra nåt mer speciellt... Svårt detta...

Praktiskt

Just nu lyssnar jag på Anna Janssons bok Alla de stillsamma döda. Och det är faktiskt rätt praktiskt att lyssna på böcker istället. Jag slipper släpa med mig en bok i väskan till jobbet, jag kan lyssna precis var och när jag vill (i princip). Idag t.ex. lyssnade jag när jag lagade mat. Hur bra som helst, och det gjorde matlagningen betydligt roligare och lättsammare. Samma sak om jag diskar, det går riktigt fort att göra det när Marie Richardsson läser bok för en samtidigt!

På tal om nåt helt annat har jag redan skrivit en packningslista inför resan. Med kolumner för alla gånger vi ska packa (hemma först, NY, LA och när vi åker hem från Hawaii), så att jag kan bocka av allting så inget glöms. Känns lite löjligt att börja redan, men å andra sidan behöver jag nog stryka några plagg från listan för att få plats och då kan jag bearbeta det redan nu och komma fram till vad jag kan ta bort... Det kommer bli svårt... Men jag vill ju lämna plats så jag kan handla där också såklart.

Helvetes jävla skit!!

Jag skulle nog vilja skriva fulare ord, men jag nöjer mig med dessa. Anledningen? Den kommer här. Rs pappa spelar en del på hästar, R är med ibland och lägger pengar. Nu var det länge sen sist, men förra helgen kom de överens om att R skulle vara med igen. Han skulle skickat pengar till sin pappa i måndags men glömde bort det och skickade pengarna först i onsdags kväll. Och vet ni vad gubben gör i onsdags (innan R hunnit skicka sina pengar)? Jo, han vinner 25 000 kr. Hade R bara kommit ihåg att skicka pengarna på en gång hade vi varit 12,500 kr rikare nu. Det hade passat rätt bra både till reskassan och till att laga bilen med. HELVETES JÄVLA SKIT beskriver väl känslan vi båda har just nu rätt bra. FAN!

hits