Bikinin på!

Har verkligen lapat sol heeela dagen! Så gott! Först åkte vi dock till Plantagen och köpte de sista blommorna jag ska ha. Där fikade vi med räkor och kyckling-macka. Riktigt gott, och det var inte dyrt heller. Sen åkte vi upp till Rs föräldrars lägenhet igen och tog även med missarna och de har varit ute precis hela dagen. Det är varmt för dem, men de vill inte gå in ändå. Det är så mycket spännande grejor på gång så man kan ju inte missa något. Nu behöver jag vara inne en stund och ta igen mig tror jag. Somna på soffan en stund eller nåt. Hoppas ni njuter lika mycket som jag av vädret, och det tror jag att ni gör!!

Wonderful!

Åh, va jag njuter just nu! Har en underbart varmt och härlig helg framför mig!! Ska strax gå upp till Rs föräldrar och träffa C & J-P för att grilla! Kan det bli bättre? Ha en underbar helg allihopa!!

Torsdag

Va jobbigt det är att komma på nya rubriker till alla inlägg.

Vilken dag... Upptäckte när jag kom hem att potatisen vi skulle ha till middag ikväll var helt röten och äcklig. Det är egentligen ingen idé att köpa fast potatis nu, bättre att köpa färskpotatisen istället. Så vi stod utan mat till kvällen och visste inte vad vi skulle hitta på. Vi bestämde oss för att cykla till McDonald's och äta där. Ingen bra idé. Den McDonaldsen närmast oss är helt värdelös. Personalen är helt förvirrade och det tar alltid en halvtimme innan man får maten efter att man beställt. Och självklart var det Angereds Natta också (affärerna har öppet till 21, det är framträdanden och karuseller m.m.), vilket vi inte hade en tanke på. FULLT med folk. Höll på att bli galen när vi väntade på maten. Eftersom det var 200 grader varmt inne på restaurangen och fullt med folk tog vi med maten och satte oss ute. Fanns inte en bänk i sikte så tillslut satte vi oss på gräset och åt. Skulle bara ätit morötter till, men eftersom jag hann bli så tokhungrig blev det pommes ändå och det har jag värsta ångesten över nu. Jaja, gjort är gjort. Fick en trevlig cykeltur i alla fall. Får sköta mig bättre med maten imorn. Lät bli alla godsaker som Delicato lämnade på jobbet igår så det kan jag vara stolt över i alla fall.

Vackert

Det verkar som blommorna trivs på balkongen! Jag ser hur det kryllar med nya blommor på Million Bells, och är så nöjd att jag tog den vita/ljusa. Stod i valet och kvalet länge om jag skulle ta den färgen eller inte, men nu när det kommer fler och fler blommor inser jag att det kommer bli otroligt vackert när den står i full blom. Trodde att jag förstörde basilika när jag satte om den i krukan. Skulle bara ruska av lite av jorden runt rötterna, men då lossnade halva rotdelen... Men den verkar trivas bra den med! Har ännu inte glömt att ta in den på kvällen, men det är väl bara en tidsfråga innan jag gör det. Den klarar inte temperaturer under 12 grader, och just nu är det ju rätt kallt på natten. Jaja, vi får väl se hur länge den står sig =)

En petunia i liknande denna färg hoppas jag att jag hittar på plantagen. Bilden är tagen från Plantagen.se så förhoppningsvis har de denna!!

Petunia

Förlåt för allt blomsnack, nu ska jag inte blogga om blommor på flera dagar. Jag lovar!

Halva vägen avklarad

Efter att ha lagt undan pengar från månadens lön är vi nu uppe i halva reskassan till USA-resan! Gött att man är en bit på väg. Nu är det bara resten kvar som det brukar heta. Sen blir det ju ett extra litet tillskott när skattepengarna kommer (på Rs konto, jag har nyss betalat min 284 kr som jag var skyldig). Dessutom fyller jag år om mindre än en månad och då hoppas jag det blir en slant från mamma och pappa.

Vi gick ju back lite grann iochmed att Aloha Airlines gick i konkurs och vi var tvungna att köpa nya biljetter som var lite dyrare än de första vi köpt (tur att vi fick tillbaka allting från banken!), men nu är vi på gång =) Jag längtar så mycket och ser verkligen fram emot detta, även om september känns långt borta nu...


Krasslig

Usch, jag känner mig så risig idag. Halsen har känts så konstig ända sedan i lördagskväll. Det gör lite ont, samtidigt som det retar nåt så fruktansvärt. Har dessutom varit tung i huvudet och trött idag. Tog värktablett imorse, men det hjälpte mest mot huvudet, inte mot halsen. Så ikväll gjorde jag ett nytt försök med Rs pollenmedicin. Det blev faktiskt lite bättre, men samtidigt inte helt bra. Och jag vet inte hur jag ska beskriva halsen heller, det är liksom inte vanligt halsont... Jaja, jag hoppas det blir bättre snart!

Ikväll blir det CSI, som för övrigt var skumt förra veckan. Hoppas det är ett vanligt avsnitt idag. Stackars Grissom förresten, att Sara stack...

Måndag

Jahopp, måndag igen. Helgerna svischar förbi i rasande fart. Hoppas denna vecka också försvinner iväg så det blir helg igen! Om det här vädret håller i sig blir det att grilla hela helgen. Vi ska låna Rs föräldrars uteplats, och jag bangar inte att grilla både fredag och lördag om bara vädret tillåter. Man måste ju passa på när man äntligen har tillgång till en uteplats! Är sugen på att grilla kyckling, men korv går bra det med =)

Grillhink
Tycker det är sött med grillhinkar, även om det inte kanske är den bästa lösningen när man ska grilla mycket...

En gång till!

Idag var det dags igen att ta fram en gröna fingrarna och påta i jorden. Har inte köpt allting till balkongen än, men de flesta blommor är klara.

Det blev:


Stjärnöga i den lilla blomlådan, precis som förra året, men nu hittade jag en underbar gräddigt vit färg.


Million Bells i kruka på golvet, som för 2 år sedan. Hade inga förra året, och jag saknade dem!


Thaibasilika och margerit på bordet tillsammans med lyktan.

Det blir ljusare färger i år, mot tidigare år. Det som är kvar i blomväg är den stora lådan, men jag var på Blomsterlandet idag och där har de jättedåligt utbud av Petunior som jag alltid har i stora lådan. Så det blir Plantagen nästa helg, som är mycket bättre!! Vet inte vad det blir för färger på Petuniorna än, får se vad som finns att tillgå i år. I övrigt har jag lite annat kvar också. Nya kuddar till stolarna och en ny duk. Sen har jag även en till stor kruka att ha på golvet som jag inte bestämt om det blir något med eller inte. Vi får väl se...

And 12 points goes to...

...Björn Gustavsson! Jag trodde inte han skulle våga göra nåt speciellt igår när han la rösterna, men det gjorde han ju verkligen. Hola Belgrad! =)

Meeen, så till den andra tråkiga delen. Tycker det är fruktansvärt trist för Charlotte. Så som man hon jobbat för detta, och vilket framträdande hon gjorde! Jag tyckte hon var fantastisk! Förtjänade mycket bättre än 18:e plats, och det säger jag inte för att jag är patriotiskt svensk utan för att jag tittade på alla 25 bidragen och ca 20 av dem sög riktigt ordentligt! För mig är det otroligt att folk gick på den showen med Pluschenko (eller hur det nu stavas) på skridskor och världsviolinisten bredvid. Jag skrattade när Ryssland framträde för jag tyckte det var så otroligt smörigt, töntigt och larvigt. Det var överspelat till tusen. Men tydligen gick det ju hem på flera ställen. Dock var det riktigt kul att det gick bra för Norge, för den låten var riktigt bra!! Kul att de fick poäng av nästan alla länder, det var helt rätt! Gillade även Israels låt. Annars tyckte jag väl det mest var piss, men vi i Sverige har verkligen inte samma smak som de andra länderna där ute i Europa. Jaja, vi får väl se hur det går om ett år igen...

Cykla

För första gången på jag vet inte hur länge, tog vi fram cyklarna idag och gav oss iväg på en cykeltur. Handlade lunch och åkte hem och käkade. Väldigt kul att ge sig ut igen, vi cyklade så mycket sommaren 2006 när det var så bra väder, förra året blev det knappt nånting. Mest bilen hela tiden. Hoppas vädret blir bra i år, då blir det nog en och annan cykeltur! Så både promenad innan frukost och cykeltur idag - bra med motion!

Ikväll ska R spelar biljard med några gamla klasskompisar. Jag funderade länge på vad jag skulle hitta på, sen kom jag på att jag höll på att glömma en ny tradition vi skapat. Jag och Rs mamma har de senaste åren kollat på schlagern tillsammans, så jag ringde henne och självklart var jag välkommen! Så jag sitter hos svärföräldrarna ikväll och äter räkor och dricker vin! =) Gött gött! Hans mamma och jag trivs bra ihop, och det är så skönt att jag kan vara där utan att R behöver vara med jämt (även om det såklart är roligast). Hans mamma är en störtskön människa =)

Sunny Saturday!

Härligt med sol och blå himmel lagom till lördagspromenaden. Ska strax ge mig iväg och gå. Det ger lite resultat i alla fall, har gått ner några kilo. Hoppas komma nerca 7 kg till innan vi reser, hoppas det funkar!

Idag skulle vara perfekt med grillning, ett gott rosévin och bara spendera kvällen utomhus! I grillväg är jag sugen på fläskkarré med tzatsiki och gott bröd. Men jag skulle inte tacka nej till en korv med bröd heller (vanlig smal grillkorv, inte såna bamsekorvar eller vad dom nu heter). Korv med bröd är otroligt gott ibland!! Så, nån som har en uteplats jag kan komma och grilla på? Får ju inte grilla på balkongen...

Sovit

Oj, vad jag sovit inatt. Först somnade jag i soffan igår kväll vid halv tolv. Sov till tolv då jag masade mig i säng. Somnade på stört och vaknade nu vid 9. Gött med så många timmars sömn. Sommarstressen börjar komma smygande på jobbet och det gör väl att man är helt slut när fredagen äntligen kommer. Synd att det är så långt kvar till min semester... Såklart ser jag fram emot resan hur mycket som helst, men det hade helt klart varit gött med en vecka eller två under sommaren också. Men sånt är livet, speciellt när man inte har fast jobb. Dessutom fick jag höra av en kollega att chefen sagt rätt ut till henne att hon inte ska räkna med att bli kvar efter maj nästa år (då har hon varit där i 2 år och han måste fastanställa henne), så jag gissar att jag får gå i slutet av augusti nästa år. Om jag ens får stanna så länge. Det är trist när man trivs, men vad ska man göra?

Höganäs

För vad som känns som 100 år sedan fick vi välja lite olika grejor ur Höganäs-sortiment genom jobbet. Muggar, tallrik, skålar m.m. p.g.a. en säljtävling vi hade ännu längre bak i tiden. Mindes knappt vad jag valt, men idag fick vi grejorna och jag kände mig nöjd med vad jag valde för länge sen. 4 små plockskålar i cirrus-grå färg! Kanonbra att ha små snacks i, typ nötter eller torkad frukt. Får väl prova en ikväll när J-P kommer, eftersom R köpt nötter som de ska smaska på till fotbollen (Champions league finalen...) Här kommer två bilder hur som helst.


   

Öm

Jag är alldeles öm på skuldran och axeln idag. Hade massage igår och hon gick hårt åt mina skuldror. Fanns en del att jobba på där tydligen. Några jobbarkompisar har sagt att de blir ömma och t.o.m. får blåmärken efter massagen, men det har jag aldrig känt. Men igår tryckte hon på helt rätt punkter och knådade och grejade hårt. Så idag är jag öm, men det känns bättre i alla fall. Synd att det blir så sällan, man märker ju inget långvarigt resultat när hon aldrig hinner jobba med det regelbundet. Jag är ändå glad att man får gå ibland såklart!


Tunga steg

I vanliga fall brukar jag alltid gå min promenad innan maten, men eftersom det blev som det blev idag gick jag efter jag ätit. Och vilken skillnad det var! Benen kändes blytunga och jag hade verkligen ingen kraft. Kändes som jag fick släpa mig fram innan benen vaknade till efter ca 15 minuter. Så det gör jag inte om, men det var ju pga att jag kom hem så sent som det blev så denna gång.

På tal om helt annat så var det ju start för Gossip Girl igen idag och jag har saknat programmet mer än jag trott! Skitkul att det är igång igen, och rätt kul avsnitt när man fick se både förra årets thanksgiving parallelt med årets.

The long road home...

Det var det verkligen för mig idag... Gick från jobbet 16.30. 18.10 var jag hemma. I vanliga fall är jag hemma senast 17.15. Men det var verkligen ingen vanlig dag idag. Bussen kom, ca 10 min försenad och precis när jag kliver på möter jag en tjej som jag känner igen eftersom vi bor rätt nära varandra, och åker samma buss varje dag när jag inte har bilen då. Hon frågade om det inte var så att jag skulle åka med bussen till slutstationen och det skulle jag ju. Då kunde jag vända och gå av igen. Hon förklarade att Angereds bron var avstängd pga explosionsrisk och att bussarna inte gick så långt innan de vände igen. Så det var bara att gå över gatan och åka in till stan istället. Det tog rätt lång tid, även om bussen in till stan kom efter bara några minuter. Rätt arg, sur och sliten var jag när jag kom hem, men kände mig rätt lugn ändå. Har insett att det inte är någon idé att jaga upp sig för mycket, det löser sig tillslut. Var glad att jag inte hade bilen och fastnade i köerna i alla fall. Bron öppnades inte igen förrän 18.40. Och då var jag ju redan hemma. Ett stort tack till tjejen som sa till mig i alla fall, så jag inte gick på bussen och fick åka några hållplatser och sen vända om till stan. Det underlättade massor!

Ny musik

Idag blev det som vanligt en promenad efter jobbet, trots att regnet hängde i luften. På väg hem droppade det en hel del, men inget som störde direkt. Så gott med promenaden varje dag och dessutom hade jag lite ny musik i öronen. Bl.a. Foo Fighters Long Road to Ruin och Mike Doughty - I Hear the Bells (så ruskigt otäckt bra!!). Man går snabbare och lättare med lite ny musik. Jag blir omotiverad när musiken är gammal och tråkig. När jag väl kom hem och hade lagat mat var alla molnen som bortblåsta och det var sol och blå himmel resten av kvällen. Surt.

Måndag igen...

Så var måndagen här igen. Skönt att jobbdagen är över i alla fall. Det känns alltid lite lättare när veckans första dag på jobbet är slut.

Helgen var kanon! S och jag hade jättetrevligt. Vi åt gott och tittade på två filmer. 2 dagar i Paris och Kärlek på menyn. Vi passade på att se riktiga tjejfilmer. Båda var helt okej, men den första var rätt skum. S hade med sig ett riktigt gott rosévin,
Penascal. Det kommer jag definitivt dricka igen denna sommar. Rosé är verkligen fräscht och gott till sommaren. Hoppas ni alla hade en riktigt bra helg ni med!

Waiting

Sitter och väntar på att S ska höra av sig. Ska möta henne vid spårvagnen snart, vet dock inte om hon är på gång än eller inte. Hoppas det, för jag är hungrig!!! Vi ska laga lite mat och dricka vin tänkte vi. Antagligen blir det nog att hyra en film också. Ska bli riktigt kul, det var ett tag sedan vi sågs och nu ville hon komma hit och se hur vi har det. Vad det blir för mat får vi se, vet inte vad jag är sugen på riktigt, men det blir bara ganska mycket när man är hungrig...

Vad har ni för er ikväll? Solen skiner här i Gbg, men vindarna är kalla så det är inte riktigt den sommarvärme vi hade förra helgen tyvärr...

Finaste låten


Fan va kul!

Det är inte ofta man hör speciellt positiva saker om Örebro, men här fick stan en hög rosor av komiker Betnér. Blev skitglad när jag läste texten, så tröttsamt att Örebroarna får så mycket skit från övrigt Sverige hela tiden. Så jag tackar och bockar till Magnus Betnér som ger stan lite av den cred som den förtjänar, för det är en jävligt trevlig stad!!

Snart helg

Så underbart med torsdag, fast vi inte städat idag som vi egentligen ska. Jaja, vi får ta det imorn. Vad som sker i helgen är inte fastställt ännu. S var själv på lördagkväll och ville göra nåt. Det har jag inget emot, snarare vore det jättekul! Det tråkiga i det hela är att R ska bort på fredag, och jag vill gärna hinna träffa honom nåt under helgen. Så jag vet inte hur det blir ännu. Vi får se helt enkelt...

Dumpad!!

Så gött att Dr McDreamy äntligen dumpat Meredith. Veligare människa får man leta efter, skönt att hon fick sig en känga! Tycker faktiskt om Rose, och att hon och Shepard passar bra ihop. Får hoppas att det blir dem tillslut då!

Ikväll är det favorit Medium, lätt den bästa serien på teve just nu (tillsammans med HIMYM). Är väldigt fascinerad av det övernaturliga och tror att det faktiskt är möjligt att människor som Allison Dubois finns på riktigt (ja, jag vet att hon finns på riktigt, jag menade fler som är som hon). Har hört historier både från min mamma om vad hon upplevt men det som fångat intresset mest är faktiskt min egen R. Vill inte skriva så mycket i detalj här om vad han varit med om. Han kommer själv inte ihåg eftersom han var så liten, men hans föräldrar har berättat och några av de historierna har övertygat mig om att det finns något där efter döden.


Choklad

Jag älskar sötsaker (tyvärr). När man går på viktväktarna är det lätt att tänka på allt som man skulle vilja äta fast man inte ska... Som tur är missade jag Leila bakar ikväll då hon hade ett tema som är min stora passion. Nämligen choklad. Jag älskar choklad i alla dess former. Fazer gör de bästa chokladkakorna (tusen gånger godare än Marabou). Storfavoriten är en riktigt kladdig och chokladig kladdkaka. Det är helt ljuvligt! Med riktig choklad i, toppad med en klick grädde. Heavenly! Ikväll hade Leila tydligen gjort en choklad cheesecake som jag gärna hade kastat mig över. Meeen...nu ska jag ju lägga band på mig själv. Som tur är finns det en god chokladkaka med kesella bland mina viktväktar-recept. Man får väl ta det man kan när det krisar =)


Choklad cheesecake
Detta är alltså chokladcheesecaken, inte vv-kladdkakan med kesella om nån trodde det =)

Bilden kommer från en underbara sajten recept.nu 


Sommar på balkongen snart

Nu är det snart dags att sätta igång med balkongen igen. Vet på ett ungefär hur jag vill ha de, ungefär som förra året. Blir nog 2 balkonglådor, den stora och lilla som förut, men i år blir det nog Million Bells igen som jag hade för 2 år sedan. De är så otroligt vackra! Speciellt när de trivs och blir hur stora som helst! En ny matta behövs, ska dessutom köpa en duk (eventuellt vaxduk kanske?). Lykta och ljus har jag så jag tror inte jag behöver så mycket mer än så. Nån som vet var man kan köpa fin vaxduk nånstans? Hur kommer det se ut på era balkonger/uteplatser i sommar?

"Gammal" men rolig..

Här är Jimmy Kimmels svar på Sarah Silverman's "I'm fucking Matt Damon". Den är ju "gammal" vid det här laget, men jag är imponerad över hur han lyckats få med så många kändisar... Brad Pitt, Harrison Ford, Cameron Diaz, Josh Groban m.fl.


Äntligen!!

Yes yes yes! Nu är favoriten Gossip Girl tillbaka igen!!! Det var så trist med avbrottet så jag gläds verkligen åt att det äntligen är tillbaka! Tisdag 20/5

Gossip Girl

Toyota...

...kanske det blir nästa gång vi köper bil. Det låter som vi skulle göra det snart, men det ska vi verkligen inte. Jag har bara konstaterat att det skulle vara alldeles perfekt med en liten Toyota Aygo som andra bil. Jag är inte så förtjust i superstora bilar utan tror att jag skulle passa bra i en liten Aygo, eller kanske en Clio. Men det kan ju vara kul att testa ett nytt bilmärke (Bill Mark, Bill Mark - Hahaha, vi är lite dumma du och jag, C) som inte är franskt heller. Franska bilar är ju ändå franska... Toyota är ju dessutom kända för sina superbraiga verkstäder. Det är dock ganska många år kvar tills vi har två bilar, det är dyrt nog att bara ha en. Det räcker med den hemska försäkringen på ca 1400kr/månad. Hoppas den går ner nu på en gång när R fyllt 24. Man kan ju alltid hoppas. Blir faktiskt lite förbannad över att det ska vara så jävla mycket dyrare för oss bara för att vi bor i det området vi gör. På den parkeringen vi står har jag aldrig sett att någon haft inbrott eller problem med skadegörelse (peppar, peppar ta i trä såklart). Det är väldigt lite sånt här, inte så konstigt eftersom det är fattigare människor som bor här och som inte har nya fräcka bilar med massa dyra saker i. Jaja, hur som helst så hoppas jag på billigare försäkring nu. Jag menar R är ju 24 år nu, vilket betyder att man kan köra bil. För en vecka sedan kunde han inte det och tog STORA risker i trafiken, men idag är han lugna gatan och kör som en gud. Logiken som försäkringsbolagen har är ju helt glasklar - tycker inte ni det? Under 24 år - kan ej köra bil. Över 24 år - kan köra bil. Idioti helt enkelt.

Möhippa!

Igår var jag på möhippan, en väldigt lugn och sansad sådan, men hur trevlig som helst. En tjej på jobbet som är mammaledig ska gifta sig i sommar och vi överraskade henne med en spa-dag och sedan middag med oss allihopa. VI käkade på Bamboo, åt buffén där som är perfekt när man är stort sällskap. Bara att plocka på det du vill ha på tallriken, ge den till kocken vid stekbordet och några minuter senare är det klart. Hur bra som helst, och supergott! Jag skulle bloggat lite mer igår tänkte jag, men blev förbjuden av R när vi möttes i hallen och jag nästan skelade med ögonen av trötthet. Så det var bara att vända om och lägga sig. Idag har jag, otroligt nog, varit ännu tröttare än igår. Helt sanslöst va jobbigt det är. Hänger inte med på jobbet, allt går så långsamt vilket jag inte är van vid...

Finaste helgen...

...på länge var nu ihelgen! Helt fantastiskt väder, som mitt sommaren ungefär. Och som sig bör har den spenderats utomhus. Lördag på kajen på Lindholmen med glass och gott sällskap. På kvällen var ju C & J-P inbjudna på middag. Det blev grillbit (lagad i grillpannan, ej riktig grill tyvärr) och bakad potatis. Grillad banan med choklad och glass till efterrätt. Sen drack vi vin och spelade spel. Hittade inga spel vi tyckte var roliga och då kom jag med den geniala idéen att vi skulle köra charader. Vi var fem stycken och blev då två lag. Lagen skrev lappar till varandra, där vi skrev filmtitlar, skådisar och tv-serier. Vi hade sjukt roligt och höll på med detta till kl 03.30 =) Riktigt lyckad kväll! Tråkigare för grannen under dock...

Don't bite the hand...

...that feed's you. Den meningen kommer till mig när jag läser om att både Kathrine Heigl och Patrick Dempsey vill lämna Grey's Anatomy. Iofs vill Dempsey lämna pga sina barn och det kan jag fatta. Men "Izzie's" orsaker är att hon vill satsa på sin filmkarriär istället då hon "haft två filmsuccéer" i "Knocked Up" och "27 Dresses". Filmsuccéer? Jag har inte koll på hur mycket de spelat in, men det känns knappast några blockbusters. Det känns som ett ganska vanligt fenomen att så fort skådisar blir kända genom tv vill de lämna serien de jobbar med och satsa på filmerna istället. Men är det så lyckat? Publiciteten att synas på tv varje onsdag måste väl vara bättre än att någon ser dig i en film i 1½ timme och sen är det slut? Men det kanske är urtråkigt att spela in tv-serier och man kanske inte utvecklas så mycket i det heller? Dock tror jag inte Grey's håller i så många säsonger till. Nu har det blivit lite bättre, men vissa avsnitt har inte alls hållt måttet det senaste. Följer rätt många serier och den enda som hållt en bra linje hela tiden är Desperate. Där får man ibland lite svar på de mystiska frågorna och så hopas nya intriger istället. Så ska det gå till! Inte dra ut på allt i 5 säsonger (pik, pik - LOST).

Fin födelsedag

Tror R fick en riktigt bra födelsedag! Jag gav frukost på sängen bestående av äggröra, bacon, Åkes hönökaka med lufttorkad skinka på och en chokladboll (man måste ha nån sötsak när man kommer med födelsedagsfrukost). Kaffe och ett glas Tropicana också såklart! Fick också ett litet paket på morgonen som var en quizbok. Han läser nästan aldrig så jag gav honom en roligare bok att greja med.

Efter jobbdagen fixade jag mat och diskade. Städade lite också. Han fick sitta i soffan och ta det lugnt (= spela GTA 4). Strax efter sju kom J-P & C med tårta. R hade ingen aning om att de skulle komma så han blev överraskad. Vi fikade och hade trevligt en stund, även J kom som jag skrev i tidigare inlägg. När vi fikade fick han sin riktiga present från mig, vilket var biljetter till en landskamp mellan Sverige och Frankrike i augusti. Hade verkligen idétorka, ville inte ge nån pryl då man så ofta gör det. Hade massa andra bra förslag, bl.a stand up med Björn Gustafsson, Özz Nujen m.fl men det är tyvärr i september när vi är i USA. Så det blev fotboll istället. Hoppas det är några roliga spelare med både i Sverige och Frankrike. Allt som allt blev det en fin dag för honom och han verkade nöjd!

Kul utmaning!

Hittade denna hos Anna, kul idé

För 5 år sedan...
...hade jag en månad kvar till studenten och hade precis skrivit på kontrakt för min första lägenhet i Göteborg, dit jag skulle flytta några månader senare.

För 3 år sedan...
Pluggade jag för fullt och skulle jobba sommaren på Scandic Europa i Nordstan.

För 1 år sedan...
Var jag på ett jobb där jag inte trivdes, det var oerhört stressigt just under denna perioden då vi bytte datasystem. Jag var helt slutkörd vi denna tidpunkten.

För 3 månader sedan...
Jobbade jag för fullt på mitt nya jobb - det var många kundbesök och annat trevligt för 3 månader sen

Igår...
Var J-P & C här på överrasknings fika för att fira R. Även J kom ner när vi ropat till honom att vi hade tårta (han bor på andra sidan gatan).

Imorgon...
Ska jag njuta av solen. Vet inte vad som händer, men nånting utomhus. Plus att det blir middag med J-P & C.

Om ett år...
Jobbar jag förhoppningsvis kvar på mitt jobb jag har nu, är lika lycklig med R fortfarande och har vi tur kanske en ny lägenhet på gång då.

Sommarvärme

Vilken fin dag det varit idag (och är fortfarande!). Svettades hur mycket som helst på min promenad idag, det är ju riktig sommarvärme ute! Och tänk att det ska bli ännu varmare till helgen! Ser verkligen fram emot denna helg, inget planerat ännu, men jag tror den kommer bli bra. Picknick eller cykeltur står nog på schemat. Lovely!

Skönt med torsdag imorn, dessutom älsklingens födelsedag. Ska upp tidigt imorn bitti och fixa frukost till honom. Sen ska jag försöka göra hans 24 födelsedag så bra som möjligt! Det ska nog gå bra!

Ingen ny älskling

Det blir ingen ny mobil för mig. Var inne på The Phone House idag då de hade rätt bra erbjudande på den telefonen jag ville ha med Telenor-abbonnemang. Pratade med en jättekunnig och bra tjej som tyvärr berättade att de inte hade den i lila såklart. Verkar inte som att den finns i lila nånstans om du vill köpa den med abbonnemang. Har inte råd att köpa den kontant nu, annars hade jag ju kunnat göra det. Hon gav förslag på en annan telefon (också lila och väldigt snygg), men den kändes inte helt rätt. Då behåller jag hellre min gamla vita sak. Den har ju knappt en repa på sig så den funkar fint ett tag till. Trist är det ändå, för den var himla fin. Men men, sånt är livet.

Falling down

Shit, vilket avsnitt av Desperate. Det var verkligen spännande! Jag var tvungen att tjuvläsa på nätet om nästa avsnitt, hade inte klarat mig en vecka. Men nu vet jag och kan känna mig lugn =)

Råkade ut för en pinsam grej idag. Jag skulle in till stan efter jobbet och träffa R. Jag och kollegan T fick skjuts till Backaplan av en annan kollega och skyndade oss till bussen. Det var en massa grus där vi gick och helt plötsligt försvinner hela världen och jag ligger raklång på marken. Shit, vilken vurpa jag gjorde. Fattade ingenting när jag tittade upp och såg en storögd T som stirrade på mig och sen frågade hur det gick. Hon kollade bakåt och såg också vad jag snubblat på. Det stack upp en liten stubbe eller nåt mitt ur gruset som jag inte alls lagt märke till. Gjorde inte speciellt ont, men det är ju så pinsamt att ramla så fatalt. Borstade av mig och gissar att minst 20 st måste ha sett mig, men det får man väl bjuda på! =) Fick lite ont i handen och på smalbenet, upptäckte när jag kom hem att det blivit små sår efter stenarna. Jaja, det kunde gått mycket värre så jag är glad ändå.

Världens godaste kaka

Ja, den hamnade verkligen på topp 10-listan över de absolut godaste kakorna jag ätit. Blev sugen på banankaka i lördags och hittade detta recept på ICA.se

75 g smör
2 ½ dl socker
2 msk mjölk
En liten skvätt salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad (vi tog ljus blockchoklad, men man kan nog använda vilket som)
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält matfett i en kastrull. Låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda i enbart gulorna. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Hacka blockchoklad. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat. Vänd ner detta i smeten. Vispa till sist vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i en smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädd i 30-40 minuter, i 175 grader. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.

Ja, den blev verkligen hur god som helst! Gudomligt god! Prova prova prova!!!

Filmer

Bucket List (Nu eller aldrig på svenska)
Med: Jack Nicholson & Morgan Freeman m.fl.
Edward Cole (Nicholson) äger ett stor sjukhus där mottot är att man alltid delar rum två och två. Vem du än är. När Edward själv blir sjuk i cancer innebär det att han får dela rum han med, även om det är hans eget sjukhus. Hans rumskompis blir Carter (Morgan Freeman). De två männen kommer varandra nära och bestämmer sig för att göra alla de grejor de alltid önskat att de gjort, innan deras tid är över.

Helt klart sevärd. Jag älskar Morgan Freeman och både han och Jack Nicholson sköter sig bra i denna rulle! Betyget blir NNN

Vantage Point
Med: Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker m.fl
Den amerikanska presidenten är i Spanien för ett toppmöte. Han skyddas såklart av sina livvakter Agent Barnes och Taylor (Quaid och Fox). Agent Barnes har sex månader tidigare blivit skjuten då han skyddade presidenten och detta är första gången sen händelsen som han åter är vid presidentens sida. Men Presidenten hinner inte mer än ställa sig på podiet innan han blir skjuten två ggr. Fullt kaos bryter ut och strax efter skotten sker även en explosion. Filmen spolas tillbaka flera ggr och man får se olika människor synvinkel på vad som egentligen händer. Mer och mer nystas upp för varje person man får följa.

Bra och spännande film! Lite annorlunda att man får se samma sak fler gånger men ur olika perspektiv. Dessutom är jag svag för Forest Whitaker och tycker han är en riktigt grym skådis!! Den får en stark 3:a i betyg: NNN+

Och så en film jag såg för ett tag sen som faktiskt berörde mig mycket...
The Lake House (Huset vid sjön)
Med: Sandra Bullock, Keanu Reeves m.fl.
Kate (Bullock) har bestämt sig för att sälja sitt väldigt speciella hus som nästan helt är byggt i glas då hon ska flytta till centrala Chicago och börja som läkare på ett sjukhus. Alex (Reeves) är husets nya ägare, och utan att ha träffat varandra börjar de kommunicera  genom brev som de lägger i husets brevlåda. De berättar mer och mer om sina liv och inser snart att för Alex är det år 2004, medan Kate befinner sig i 2006. De blir kära i varandra och försöker att träffa varandra, trots att det är 2 år som skiljer dem åt.

Romantisk och tänkvärd film. Jag gillade den väldigt mycket, och den fick mig att fundera en hel del. Jag tycker ju att Sandra Bullock och Keanu Reeves har nåt speciellt mellan sig som gör att de passar så otroligt bra ihop på film. Speed är ju en av mina favoriter. Betyger blir faktiskt NNNN

Solig dag!

Va vi blir bortskämda med detta underbara väder hela tiden! Idag har verkligen varit fantastisk! Vi började dagen med att åka till Gråbo och hämta resväskan hos R syster. Den blir nog kalasbra den med. Stor, men inte för stor. Dessutom var det en suverän låsfunktion på den och så var även denna väskan tydligen en expander (det verkar väldigt populärt med väskor som går att göra större). Tror de två väskorna blir alldeles perfekt till oss. Den svarta är lagom stor att dela på när vi åker till Örebro också, så den blir nog flitigt använd.

Efter det åkte vi till Aspen och satte oss en stund i solen. Underbart, satt i bara linnet och solade i 1 timma. Fick lite färg faktiskt =) Vi var sugna på glass så nästa stopp blev Triumf Glasscafé i Partille. Tog en stor glass med hasselnöt, citronmaräng och Lion-glass (ni vet, godisbiten Lion). Det var nog den godaste glass jag ätit. Och vad mycket folk det var där inne. Fullt i hela caféet, men ändå lyckades vi få ett bord i solen och njöt av glassen där. Sen var det storhandling kvar. Väl hemma dog vi i soffan och kollade på en film på Canal+. Helt perfekt dag hittills. Man kanske skulle ta en kvällspromand nu för att fullända dagen?

Resväskor klara

Nu har vi våra väskor klara till resan. Sen tidigare har jag ju köpt en 70 liters Carlton från Ullared, men den har jag inte sett än, då den är kvar hos Rs syster. Idag var vi på ICA Maxi i Högsbo och då hittade jag en till perfekt väska. Så R köpte den, och nu har vi våra två väskor som vi ska resa i. Denna som vi köpte idag var en expander som går att göra upptill 25% större genom att dra upp en dragkedja som finns på mitten. Allt som allt rymmer den 105 liter, men är inte alls speciellt stor. Vi kollade också så den inte är större än vad den får vara enligt flygbolagen. Blir perfekt! Tror R kommer ta hand om den svarta Carlton-väskan så tar jag denna.... =)

    

En dag i Slottsskogen

Vilken underbar dag! Började med hotellfrukost som var supergod! Tyvärr fanns det inga pannkakor, det hade det tydligen funnits igår, men men... jag klarade mig ändå =) Efter den rejäla frukosten åkte vi till Slottsskogen och kollade på alla djuren, men framförallt pingvinerna var det både mamma och jag ville se mest. Dom är ju så söta. Det verkar som de nyss ätit när vi var där, för de flesta låg och sov. Men en liten gav oss en riktig show då han simmande i strömmen av vatten som pumpades in i deras pool. Han dök och simmade runt, viftade med vingarna (?) och visade sig verkligen från sin roligaste sida. Verkar som han älskade när folk tittade på honom =) Tyvärr fick jag ingen bild, men här är lite annat jag fotade.

                         
Flamingos                                  Pippi Pelikan

                  
Pingvinerna                                Trött älg*


En blomma i Azaleadalen

*Uppdatering: Förstod imorse varför Kvigmor (som hon tydligen heter) såg så trött ut. Hon födde två kalvar ca 3 timmar efter att jag tog denna bilden...

Bästa arbetsdagen!

Haha, idag har nog varit världens bästa arbetsdag. Är inte ett dugg ledsen över att behöva jobba idag. Det har inte funnits något att göra, förutom mina få kunder jag skulle ringa. Kvart i två var jag helt klar för dagen (då finns det verkligen ingenting annat vi kan göra...) och då gick jag runt till alla kolleger för att se om någon behövde hjälp. Alla typ skrattade åt mig och sa åt mig att gå hem =) Så 13.50 stämplade jag ut. Skönt att slippa ta ut en semesterdag och ändå kändes det inte som att jag jobbat och slitit idag direkt. På måndag är det igång igen, men det är då det! Nu ska vi till stan. Jag ska köpa nya skor och sedan kl 20 har vi bokat bord på Meze i Vasastan. Får se hur den restaurangen är, tror det blir bra. Vi älskar ju grekiskt alla fyra. Och imorn äter vi frukost med mamma och pappa på hotellet! Ha en riktigt trevlig kväll - det tror jag att jag kommer ha!

Nyförlovade

På tal om mamma och pappa så måste de nog vara världens sötaste =) Igår hade de varit ihop i 40 år och eftersom mamma tappade sin förlovningsring för några år sedan bestämde de sig för att köpa nya. Så igår växlade de ringar tillsammans med deras två närmaste vänner som de umgicks med som unga, och som fortfarande är gifta de med. Fick en bild på mailen innan de åkte och jag tyckte det var så mysigt gjort av dem! Kärlek kan verkligen hålla i sig länge. De är mina förebilder när det gäller äktenskap. De har gått igenom mycket svåra grejor, men de står alltid vid varandras sida vad som än händer. Så som jag tror och hoppas att jag och R också kommer göra genom hela livet.

Valborg

Det stora fylleslaget är över. Läste att det varit stökigt överallt i Sverige inatt, som vanligt då på Valborg. Vi hade en lugn och skön kväll. Efter jobbet åt vi tacos och vid 20-tiden åkte vi in till stan (hör och häpna! Med spårvagnen; pga Chalmerscortegen). Vi tog en fika på Garbo och satt på deras uteservering en lång stund (utan att frysa det minsta, det var skönt väder igår) och tittade på människorna som gick förbi. Verkade inte vara så extremt mycket folk ute, vilket vi trodde att det skulle vara. Sen åkte vi hem igen och spelade Guitar Hero 3 (grymt mycket bättre än 2:an) och avslutade med att kolla på reprisen av How I met your mother. En perfekt kväll helt enkelt.

Idag har vi städat och tvättat en massa. Jag fick panik av att det var så skitigt i badrummet så jag skurade och moppade så nu är det skinande rent! Så skönt! Nu är mamma och pappa på väg och ikväll ska vi träffa dem på hotellet och bara ta en öl och prata lite. Jag jobbar ju imorn så det blir ingen sen kväll. Men å andra sidan gör det inget om jag är trött imorn. Kommer vara så lite att göra imorn så jag kommer nog mest rulla tummarna =) En vanlig fredag ringer jag ca 30 kunder bara på förmiddagen, imorn har jag ca 20 kunder på hela dagen. Gött med en lugn dag efter kaoset igår!


hits