Vikt

Just nu börjar jag känna att det skulle vara skönt att gå tillbaka till viktväktarmat igen. Vägde mig på pappas våg och enligt den har jag gått upp 5 kilo, vilket jag knappast tror stämmer. Sist jag var här och vägde mig visade den mer än vågen hemma. Något kilo har jag säkert lagt på mig... men 5 kilo på en vecka? Nä, det låter inte speciellt rimligt. Så mycket har jag inte ätit...plus att jag gått promenader flera gånger och simmat också... Men det ska bli spännande att ställa sig på vågen när man kommer hem. Dessutom drömde jag att jag hade gått upp 11 kilo inatt. Det var hemskt när jag kom hem och insåg att jag gått upp nästan allt jag gått ner... Men så illa är det i alla fall inte =)

Här är några andra som lyckats gå ner några kilo också:

Har skrivit det förr, men jag är djupt imponerade av
Kristie Alley! 
Lite tråkigt att Sara Rue gått ner så mycket. Hon var väldigt söt när hon hade kurvor. Några kilo kanske hon kunnat gå ner, men inte så mycket...
Jack Osbourne kommer ALDRIG att vara snygg i mina ögon, men han ser bätte ut efter en riktigt livsstilsomvändning!

Mitt 2005

Snodde denna idè rakt av från Sandra. Hoppas det inte gör något, men jag tyckte det var ett bra sätt att summera året på ett snabbt och enkelt sätt!!

Mitt år - 2005

Januari
 Runt 12-13/1 Tillbaka i skolan igen efter jullov. Ångest!
18/1 Kuggade min första tenta sen jag började på Universitetet (har fortfarande inte klarat den. Ska göra den igen den 18/1)
Skaffade Cesar & Zorro (en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv!! Saknar dom så jag blir tokig nu när jag inte träffat dem på snart en vecka...)

Februari
Praktiserade i princip hela februari
Köpte äntligen ny säng så jag och R slapp dela på 120 cm...

Mars
Slet hårt i skolan
Vi kastrerade Cesar och Zorro (tror jag, om jag inte minns helt galet...)
Annars hände det inte mycket av intresse i mars...

April
Skrev på en 8 poängs uppsats med 5 andra personer. Inte så lyckat, men vi blev godkända.

Maj
Längtade efter sol och värme.
Firade Rs födelsedag (8/5) och J&Cs förlovning (5/5).

Juni
Slutade skolan.
Var mest ledig, var hemma hos mamma och pappa mycket
Fyllde 21 (25/6)
Sist men inte minst: BLEV FASTER TILL VÄRLDENS FINASTE ALVIN!! (1/6)

Juli
Jobbade
Började blogga

Augusti
Jobbade halva augusti, ledig efter den 12:e eller nåt sådant
Åkte på kryssning med älskling
Fiskade kräftor i svartån med mor och far

September
Började skolan igen
Jag, R, J & C var i Örebro och på Kolmården.

Oktober
Pluggade
Var hemma på mammas födelsedag för att fira henne

November
Pluggade
Firade mamma och pappas 30-åriga bröllopsdag (passade på att mysa med Alvin!!)

December
Fick glasögon
Firat en underbar jul
Hade sönder vår digital kamera (verkar som att vi kanske får ut något på hemförsäkringen när jag pratade med dom igår!!)
Träffat Alvin massor och gett honom presenter!
Förhoppningsvis fira en underbar nyårsafton med R.


Mer namn

Är ni mer intresserade av namn kan ni gå in på scb.se. Där finns namnstatistik och en sökmotor där du kan se hur många som heter just ditt namn. Ganska kul faktiskt. Och man kanske kan få lite inspiration till andra bebisnamn.

Bebisnamn

Igår natt runt halv två tiden kommer något oväntat från min älskling. Out of the blue frågar han vad vår barn ska heta. Jag var på väg att somna, men blev genast klarvaken. Har han fått smak på bebisar efter en eftermiddag med älskade Alvin? Nej, han är rädd för att skaffa barn kommer det fram sen. Jaha, varför det undrar jag? Han tror att eftersom både han och jag var otroligt lugna barn när vi var små kommer vi få små monster som inte är stilla en sekund. Kan mycket väl tänkas, svarar jag helt ärligt. Men han vill fortsätta prata barnnamn ändå. Han vill att hans dotter ska heta Erica med C, som jag heter i mellannamn. Ja, det är ett fint namn, det kan jag hålla med om. Själv är jag sugen på Matilda, som jag tycker är jättevackert. Vi konstaterade att vi aldrig kommer att komma överens. Pojknamn är hur svårt som helst, kommer inte på ett enda bra namn. William är fint, men det heter ju alla bebispojkar nuförtiden så det känns inte så roligt. Och undrar vilka namn som är "inne" när vi skaffar barn om några år...? Man påverkas nog ganska mycket av det... Kan man paxa namn? Jag menar så att ingen i vänskapskretsen snor det namn man själv tänkt ut, så att man måste börja om igen... I så fall paxar jag både Erica och Matilda, så R och jag slipper börja om igen  =)

Uppdaterad: Glömde skriva att min kusins barn nu fått sitt namn och hon kommer heta Alexina efter en kvinna i släkten som hette Alexina Josefina.

Snökaos på gång?

Det bara snöar och snöar och snöar här. Det har nog snöat i 24 timmar nu tror jag. Det verkar som att det beryktade snökaoset är här nu. Tråkigt. Jag hade planer på att gå till simhallen och simma några längder och gå tillbaka. Men det är för långt för att gå i detta väder, och pappa jobbar idag så bilen är inte hemma heller... Kanske kan ta det imorn, om man går upp tidigt och skjutsar pappa till jobbet eller nåt. Har inte kört bil här än sen jag kom, jag gillar inte när det är så mycket snö. Har gjort det många gånger innan, men det känns som att man aldrig vet vad som kan hända, och det är lite läskigt måste jag säga. Men jag övningskörde i alla fall på vintern. Det gjorde inte R när han fick körkort. Han började övningsköra i mars (var det 2002? Skitsamma!) nångång (och då är ju snön long gone från göteborgs gator) och fick körkort i juli, vilket resulterade i att han egentligen aldrig kört ordentligt på vinterunderlag. Han fick dessutom en gammal bil av sin syster, så när snön kom hade han lite panik =) Men det gick bra ändå. Tror han är den bästa bilförare jag åkt med. Känner mig väldigt trygg med pappa också, som haft körkort i över 30 år, och min bror som också är väldigt bra förare. Sen finns det de som är mindre bra, och det värsta som finns är ju när man känner sig rädd när man åker bil....

Mastermind

Nu är vi tillbaka från bion. Filmen var faktiskt riktigt bra. Var tveksam till Krister Henriksson som Wallander, men han var helt okej. Inte lika klockren som Rolf Lassgård, men klart godkänd. Skillnaden på Rolf Lassgård och Krister Henriksson är att Lassgård inte behöver spela så mycket slusk. Det känns mer spelat från Henrikssons sida än Lassgårds. Lassgård har det inbyggt på något sätt. Men som sagt, filmen var väldigt bra och framförallt väldigt spännande. Klart godkänd.

Det var maten också. Vi åt på Hellas igen (gjorde det sist också). Idag käkade jag Oxfile Tournedos, och den var underbar. Mycket fet sås och klyftpotatis till, men skitsamma =) Just nu njuter jag bara!

Förlova sig?

Har tänkt en del på det här med att förlova sig. På ett sätt skulle det vara jättemysigt att vara förlovad med R, och att ha en ring på fingret som visar att vi "tillhör" varandra. Ett tag var jag väldigt inne på att jag och R skulle förlova oss. Vi har varit tillsammans så länge, och av de par som fanns i vänskapskretsen när vi blev tillsammans är vi det enda paret som fortfarande håller ihop. Men R är inte alls sugen på att förlova sig, utan tycker att vi ska vänta med det. Han tycker att man ska ha något att se fram emot längre fram i livet, plus att han tycker att om vi ska förlova oss ska vi gifta oss inom några år. Och gifta oss vill vi verkligen inte än på ett tag. Alltså är förlovning inte aktuellt. Och på nåt sätt känns det som att många förlovar sig bara för att. Jag tycker det handlar om att man lovar varandra att man ska gifta sig så småningom. Det var jättepopulärt att förlova sig bland par när jag gick i nian. Hallå, då är man typ 16 år... Har kommit fram till att jag högst vill vara förlovad i 5 år, sedan vill jag gifta mig. Och jag har inga planer att gifta mig när jag är 26 (inte än i alla fall), så vi får nog avvakta ett tag till.

På tal om giftermål så gifte sig min gamla klasskompis i maj i år (hon är bara 1 år äldre än mig, 22) och min barndomsvän som är 1 år yngre än mig, gifte sig i september... Poppis att gifta sig ung, verkar det som. Grattis i efterskott till er båda!!

Funderingar

Jag funderar på om jag ska gå till frisören och färga + slinga håret. Mamma gjorde det nyligen, och hon blev jättefin. När jag frågade mamma vad det kostade där hon gjorde det sa hon att hon egentligen inte ville att jag skulle göra det, för att jag redan har så fin hårfärg, men om jag prompt ville ändå skulle hon bidra lite =) Så jag funderar allvarligt på att göra det. Men jag vet inte vad jag vill ha för färg, det får frisören ge mig förslag på i så fall. Har jag råd? Jag vet inte... kanske, kanske inte?

Singstar igen

Dags för Singstar igen. Mamma och jag har skrålat en lång stund här ikväll. Hon sitter fortfarande och skrålar =) Min bror och V hade köpt med 80-tals låtar. Mamma kände inte igen några låtar och var sur över de, men jag tyckte det var riktigt roliga låtar med. Älskling och jag sjöng "Eye of the tiger" hur bra som helst =) Tyvärr vann han över mig, vilket jag inte kan förstå. Jag har ju sjungit i kör och allt, och han kan oftast inte sätta en ton rätt. Men ibland får man erkänna sig besegrad. Verkar som att de kanske blir ännu mer poker ikväll. Det verkar som de vågar gå en match till mot mig. Vågat =)


Ingen vit jul

Jag hoppas på snö hos mamma och pappa. Här har det verkligen inte varit julväder. Ingen snö, varmt och blåsigt. Men det är väl typiskt Göteborg. Men det får gärna börja snöa när pappa hämtar oss på stationen. Inte innan dess, får då riskerar vi att tåget blir försenat eller inställt och det vill vi ju inte... Nu längtar jag verkligen tills jag är hemma i örebro! Myspys! Det är så skönt att slippa dåligt samvete över att man lämnar bort missemåns. De stortrivs hos Rs mamma och pappa. De brukar inte vilja åka hem med oss när vi kommer ibland =) De verkar inte ens glada att se oss...

Summering av julafton

Hade en underbart rolig och mysig julafton. Vi åkte till Rs syster först. Där var det inte så många som det brukar vara, men lite folk var där i alla fall. Vi åt gott, tittade på Kalle och öppnade julklappar (eller barnen öppnade julklappar!!) sedan tog R en promenad med "de vuxna". Jag hade bara kjol och ville inte följa med, så jag satt kvar och pratade med barnen. Vid sex åkte vi hem till katterna och tittade till dem. Sen blev det Rs föräldrar en stund. Där hade vi också jättetrevligt. Pratade och myste till runt 22.30 när vi fick så dåligt samvete för att katterna fått vara själv hela dagen, och dessutom ska vi åka bort idag, så vi gick hem.

Kvällen avslutades inte så roligt dock. Av en olyckhändelse gick "vår" (det är Rs men han säger att det är våran) kamera sönder. Den är verkligen helt trasig. Det var som sagt en olyckshändelse, men det var p.g.a. att jag gjorde ett misstag som den gick sönder. Jag skyller självklart allt på mig själv, och låg och grinade en timma igår innan vi somnade. Kameran är ca 2 år gammal, men kostade över 4000:- så det känns inte så kul att jag var så klantig att den gick sönder... Den kommer inte att gå och laga, men vi försöker ta reda på om vi kan få ut något genom vår hemförsäkring. Det verkar inte så, men vi ska be pappa titta på det ikväll eller så. Han kan det där bättre än vi. Tråkig avslutning på en jättefin julafton...

God Jul till er alla!

Nu är det slutbloggat för idag. Det är fullt program hela dagen, och en dag som denna ska man inte sitta framför datorn tycker jag. Nu ska jag göra iordning lite risgrynsgröt som vi så snällt fick av J igår.Tack så mycket! Sedan ska jag göra mig iordning och ge katterna deras julklapp. Sen ger vi oss av till Rs syster för julfirande. Hoppas alla ni får en underbar och härlig jul som ni spenderar med de människor ni älskar mest!!

God Jul och Gott Nytt År!

Hemska dröm

Inatt drömde jag att jag inte var tillsammans med R längre, utan hade "något på gång" med en annan kille. Först tyckte jag det var jättespännande och kul och var verkligen engagerade i den nya killen. Sedan stannade jag upp i drömmen och tänkte på att jag inte skulle få fira jul med R i år och höll på att börja gråta helt hysteriskt över tanken. R hade också drömt konstiga drömmar inatt. Han drömde att han trodde jag var död för det hade hänt något allvarligt där jag var, så han hade också panik när han vaknade... Haha, tur att vi har varandra egentligen =)


the O.C.

Hade en jättetrevlig kväll igår hos J&C. Åt gott och drack gott och hade det allmänt trevligt. Jag fick låna hela första säsongen av O.C. av C. Jag har inte tittat på det innan, men jag antar att jag kommer fastnat i denna serie också... Såklart. Men nu har jag lite tv underhållning under jullovet, om det inte är så att vi får någon Simpsons säsong i julklapp. Då får den gå för lite grann, men bara lite =)


Klappar till alla!

Idag har jag varit och handlat två gånger (!), vilket är 2 ggr för mycket dagen innan julafton. Först misslyckades jag med mina bountys, men jag gav inte upp utan köpte nya grejjor och försökte igen. Då blev de bra. R har köpt julklappar idag, och just nu gör han det sista på julstädningen (byter sängkläder och dammsuger av överallt lite snabbt). Jag är så trött i fötterna känner jag. Ska nog sätta mig i badkaret och duscha idag, så jag får njuta en stund.

Vi har köpt en julklapp och slagit in till Cesar och Zorro. Jag hittade några nya godbitar i affären som jag tror de kommer att älska. Ska vira runt massa presentsnöre (sånt där som krullar sig...heter det presentsnöre?) för de älskar de snörena. Så får de gå loss på paketet så får vi se hur bra det går =) Dessutom köpte jag kattmjölk som de också älskar. Har så dåligt samvete över att de får vara själva hela julafton. Inte för att de vet att det är julafton, men jag gör ju det....

Lista

Hittade hos Anna

Namn:
Nina

Arbetar: Pluggar

Livsfilosofi: Jadu... Ingen filosofi men lever efter att uppskatta det jag har nu, för man vet aldrig hur länge det finns hos en.

Det bästa jag gjort i år: Gått ner 13 kg och visat riktigt bra karaktär!

Det sämsta: Onödiga bråk med R som inte behövt hända.

Min äldsta vän: Emma, egentligen. Sen 3 års ålder, men vi träffas inte längre.

Min bästa vän: Oj, va svårt. Har några stycken nära vänner som jag inte kan skilja åt...

Min bästa egenskap: Snäll och omtänksam

Min sämsta: Har inget tålamod.

Den personen vill jag inte ha julkort från: Någon person jag inte skickat till...

Detta vill jag göra 2006: Skriva en riktigt bra c-uppsats, hitta ett bra jobb. Förlova mig kanske? =) Nä, stryk det sista!

Detta vill jag inte göra: Gå arbetslös

För mig är kärlek: R & jag

Och vänskap: lojalitet, att kunna sitta i timtal och bara prata och lyssna, hålla ihop genom allt.

Så där ja!

Nu är alla räkningar betalda, och jag hade fick mer pengar över än jag trodde att jag skulle ha, vilket är lite underligt. Betalade nämligen räkningen för Solo, och den har jag inte mer än 1 gång i halvåret så då borde jag ha mindre pengar kvar kan man tycka. Men jag är glad i alla fall! =)

Det är jämngrått ute. Jag som ville gå ner till affären och tillbaka idag. Det är en promenad på ca 1 timme, som jag verkligen skulle behöva känner jag. Det ser inte ut som att det regnar just nu, så om det håller sig så här en stund kanske jag testar att gå ner och ta bussen hem...

Mer julstök väntar mig

Är så trött nu. Har städat och burit 3 stycken garderober idag... Det är så krångligt att flytta garderoberna mellan olika rum. Städningen blev inte ens klar idag. Sovrummet är fortfarande inte iordning gjort och det känns för sent att göra det nu. Vill inte störa grannarna med dammsugning så här "sent". Det är säkert ingen som bryr sig men det ger mig en ursäkt att inte göra det ikväll, eftersom jag faktiskt inte orkar... Men imorn, på dagen, har jag inte så himla mycket på schemat så jag ska väl klara av det då. Skulle vilja slippa att ställa klockan imorn, men jag tror jag måste det ändå...

Duktig katt!

Glömde skriva om en sak som hände i förra veckan. Jag var i skolan och R skickade ett meddelande och berättade om hur duktig Zorro hade varit. R hade käkat nudlar till lunch och gått och satt sig framför teven för att äta. Efter ett tag kommer Zorro springande och ska till varje pris ha Rs uppmärksamhet. Han betedde sig väldigt underligt och R börjar undra vad han ville. Till slut följer han med honom ut i köket, där han upptäcker att han glömt stänga av spisplattan. Vilken duktig katt, va?! Man vet ju aldrig hur det gått om inte han kommit och sagt till. Djur är så mycket smartare än man tror många gånger.

Zorro är för övrigt en väldigt underlig prick. Han älskar badkaret och om han springer och sätter sig där i ska man sätta på vattenkranen så den rinner lite grann så han kan dricka vatten direkt ur. Sätter man inte på kranen på en gång börjar han slå på knoppen ungefär som han tror att han kan få igång den själv =)

Gillar...

..den där lilla grejjen som dyker upp innan femmans program börjar. Speciellt när han är blyg och gömmer sig i lådan =) Han är så mycket jul!

Fram till jul

Så här ser min vardag ut fram till jul:

Nu: Gå upp till Rs mamma. Hon har tydligen gjort en hel julskinka till oss. Vi ville bara ha en liten bit av hennes, (köpa den av henne alltså) men hon hade tydligen köpt en hel skinka till oss. Mums! Dessutom ska vi handla också...

Torsdag: Storstädning! En riktig julstädning står på schemat och det ska bli jobbigt, men skönt när det är klart. Ska se till att det verkligen blir rent här hemma. Dessutom ska jag till biblioteket för att lämna tillbaka lite böcker. Blir nog en sväng förbi systemet också.

Fredag: Antagligen IKEA med Rs syster för att köpa byråerna! Jaa! Det blir tidigt på förmiddagen, och sedan är det hem och sätta ihop dem och greja med alla kläder och de flytta de andra garderoberna. På kvällen ska vi hem till J&C och käka middag, vilket jag verkligen ser fram emot!

Julafton: Vi kommer ha bil fredag-lördag så vi kan åka till Rs syster när vi vill under julafton. Blir väl runt lunchtid nångång. Äter där, tittar på Kalle, öppnar lite julklappar och sedan åker vi till R:s föräldrar på kvällen och firar lite med dem också.

Juldagen: Åker vi till Örebro och firar en "extra-julafton" med mina föräldrar. =) =) =)

Nina tar jullov!

Idag släpade jag mig faktiskt till föreläsningen, men jag tror inte jag går på några efter nyår. Jag minns det mesta han pratar om, och det känns inte som det ger så mycket som jag hoppats på. Nu har jag suttit med den sista uppgiften på hemtentan och har lyckats skriva ihop ungefär 2 sidor/fråga (man skulle inte skriva mer än så...). Det behövs en del finputsning, men det gör jag efter nyår. Vet ni vad det betyder??! ATT NINA HAR JULLOV I 2 VECKOR!!!!!!!!!!!!!! Ska inte ens titta åt skolböckerna (jo, lite bara) och bara njuta av julen! Nu börjar julstämningen komma smygande. Va härligt!

Välkommen till världen!

I måndags kväll blev min kusin pappa! En liten flicka på drygt 3 kg kom då till världen. Min kusin är väldigt ljus men den lilla tjejen är tydligen väldigt mörk, som vår morfar (eller det är min morfar och hans farfar...). Det känns så konstigt. Jag och kusinen, T, var bästa kompisar när vi var små. Han är 6 år äldre än mig, men vi var alltid tillsammans ändå. Och nu är han stor och är pappa. Det är nästan lika svårt att greppa som att min bror är pappa nu också... Min andra kusin, T:s storebror ska få barn till våren. Och min andra kusin (inte bror med de 2 första) ska också ha barn till våren. Och så R:s syster också såklart. Många bebisar! =)

Fastnat

Jag trodde inte jag skulle fastna i Grey's Anatomy som jag gjort. Jag är så dum. Varenda gång en bra serie slutar  måste jag hitta något nytt att titta på. Är det inte bara bättre att låta bli? Tittar alldeles för mycket på teve, men det bara blir så. Teven är ju som en vän. Tänk dig att vara själv hemma utan teve en kväll. Jag skulle nog känna mig ensam och patetisk. Bara för att man inte kollar på teve. Jaja, nu är det som det är och återstoden av min kväll ska jag titta på Grey's och sedan gå och lägga mig. Ska försöka hitta motivationen att gå på föreläsningen klockan 8.00. Det är så svårt när jag "egentligen" inte behöver vara där. Men jag tror jag ska göra det imorn. Jag ger det en chans till. Förra föreläsningen gav mig inte så mycket, kom ihåg det mesta och antecknade inte så mycket av nytta. Är det samma sak nu skippar jag föreläsningarna efter jul och passar på att plugga själv istället...

Puss å gonatt!

Cravings!

Nu börjar det bli jobbigt. Är sugen på allt möjligt bara för att julen är nära. Godis, glass, chips, McDonald's pommes frites, kebabtallrik m.m. Mmm... Va gott! R vill gå på Burger King på torsdag. Inte mig emot, men jag vill ha BKs hamburgare och McD pommes frites. Av någon konstig anledning tycker jag Mcd's är godare. Jag vet att jag typ är ensam om det, men så är det =) Undrar om man kan smuggla med sig lite McD pommes in på BK utan att någon ser? Kycklingburgaren är dock godare på McD jämfört med BK:s.

När ska jag sluta?

Jag kan inte riktigt bestämma mig för när jag ska sluta räkna points. Vi har sagt att vi skulle sluta den 20:e, vilket ju är idag. Men det känns som att det ändå är ganska många dagar kvar till jul, så jag vet inte om jag ska sluta nu eller inte. R räknar inte längre. Jag tror jag ska räkna idag och imorn. För jag vill ändå ha några dagar att vänja magen vid fetare mat, så jag inte sitter med världens magont på julafton. Tror det får bli så att jag slutar räkna på torsdag.

Vill åka och köpa Malm nu!! Men det är svårt att få tag i en bil där allt får plats. Får väl se hur vi löser detta. Hoppas i alla fall vi hinner köpa dem innan veckan är slut, så kanske vi får sätta ihop dem efter jul, men det gör ju inte så mycket. Det är inhandlandet som är det svåra.


Önskelista

Jag har redan skickat iväg önskelista till mamma och pappa. Den blev inte så lång, men nu har jag kommit på en massa böcker jag skulle vilja ha, så jag måste nog uppdatera den lite. Så här såg den ut ungefär i alla fall:

* Hårfärgning hos frisör
* Mikrovågsugn (inget avancerat, bara upptiningsläge finns...Vår är på väg att gå sönder)
* Simpsons på DVD (säsong 5 eller 6)
* Mascara - Panoramic Curl (älskar älskar älskar den!!!!!!!)

Saker jag kommit på efteråt.
* Patricia Cornwell böcker. Någon som vet om man kan läsa Flyg Fula Fluga om man inte läst böckerna innan det?
* Peter Robinson- böcker

Nu kommer jag inte på mer, men detta är ju mer än nog. Trodde inte jag skulle komma på så här mycket...

Utan hem

Idag när jag och R var inne i stan kom det fram en man till oss och ville ställa en fråga, som han sa själv. Sedan presenterade han sig med namn och berättade att han var hemlös. Han frågade om vi hade några kronor att skänka honom, och sedan sa han något som verkligen kändes i hjärtat: "Det börjar bli ganska kallt ute nu...". Det måste vara fruktansvärt att inte ha något hem, speciellt under denna årstid, när det är så fruktansvärt kallt. Jag hade bara två kronor på mig, och R hade inget. Önskade att jag hade mer att ge, och på väg ut kollade jag efter honom för att ge honom en slant till, men han var inte kvar. Jag vet att de flesta går och köper sprit istället för mat för pengarna, men jag vet inte... han verkade lite annorlunda. Han var artig och trevlig. Jag hoppas att han köpte mat för de pengar han fick ihop...men det är ju inte säkert. Det känns tufft att tänka på sånt nu... Ingen familj att fira jul med..ingenstans att gå. Ska försöka att inte klaga så mycket i framtiden. Jag har det ganska bra om man jämför med många andra.

Hemtenta

Nu har hemtentan äntligen kommit och jag har satt igång så smått. Det är inte så mycket att skriva, men det kan nog bli lite knepigt ändå. Jag tror att jag ska hinna klart med den denna veckan. Vill verkligen det, och vill jag något brukar jag ofta lyckas med det också =)

Upp tidigt!

Ska lägga mig nu. Jag och R ska upp tidigt imorn och åka in till stan och julhandla. Det är ju alltid så mycket folk i stan i juletider, men om man åker in måndag kl 10.00 borde det väl inte vara så mycket folk? Jag hoppas inte i alla fall. Det är väl bara pensionärerna man får trängas med.

R:s mormor har köpt julklappar till oss, så nu måste vi köpa till henne. Vad ger man en 84-årig dam som inte vill ha något och som inte behöver något? Det kan bli knivigt det här...

Puss å gonatt!

Decemberdröm

Idag när vi varit på Blomsterlandet gick jag sista biten hem istället för att åka buss med R (han hade ju cypressen att bära på), och när jag var på väg hem såg jag en mamma och två barn som åkte i en liten "vagn" bakom en häst... Är skitdålig på hästar, men det var en liten en, kan nog varit en shetlandsponny eller något sådant. Den var ursöt i alla fall, och det såg så mysigt ut när det ångade ut munnen på honom/henne när han/hon sprang där. Hade det bara varit snö ute hade det varit en riktig decemberdröm. Blev sugen på att bara gå fram och krama om den lilla hästen. Ursöt!!

Strömavbrott

Jag och älsking satt i godan ro och tittade på ett hyfsat roligt teveprogram när jag gick ut i köket för att hämta ett glas vatten. Då blir allt helt svart. Ser inte ens handen framför ansiktet. Tittar ut och ser att hela området är svart. Detta händer lite då och då här, men det går över på 10-20 minuter. Efter ca 10 min kommer strömmen tillbaka i ca 30 sekunder. Sen blir allt svart igen. Detta hände 20.40. Efter det hände samma sak 4 gånger till, strömmen kom tillbaka och försvann lika snabbt. Nu har vi precis fått tillbaka den, för gott hoppas man väl. Jag och R satt i skenet av ljus i 2 ½ timme och stirrade på varann i princip. Vi spelade 'Jakten på den försvunna diamanten'. (Ni vet, det där spelet man alltid spelade på fritids). Det är riktigt tråkigt utan teve och dator, sorgligt men sant. Nu är det i alla fall ljus i vårt hus igen, och glada är vi för det!! =) Nu fick vi i alla fall umgås, bara med varandra som jag klagat över att vi fått göra så lite det senaste... =)

Film och spel

Polly-filmen var riktigt rolig. Gillar Ben Stiller, och Jennifer Aniston också för den delen. Varvade Fahrenheit-spelet ikväll. Bra spel, hade dock inte gjort något om det var lite längre. Men men...

Nu orkar jag inte blogga mer för ikväll! Återkommer imorn!

Äntligen!

Vi har haft Canal+ ett tag nu, och jag har varit lite besviken på utbudet. Det har liksom inte varit några bra filmer alls. Men om 10 minuter ska jag sätta mig och kolla på "...Och så kom Polly" med Jennifer Aniston och Ben Stiller. Den verkar riktigt rolig. Hoppas det kommer fler roliga filmer. Än så länge har vi bara kollat på Scooby Doo, och det var väl ingen jättehöjdare direkt...


Hård uppfostran

Madonna verkar hålla sin barn med järnhand. Jag tycker det låter lite väl extremt. Ingen teve alls. Mobiltelefon kan jag förstå, i alla fall när barnen är så små. När jag läste artikeln tycker jag inte det verkar som ett speciellt kärleksfullt hem, men det kanske det är ändå, trots hårda regler. Jag skulle vara livrädd om jag var Lourdes, de slänger henne kläder och grejor som hon inte plockat undan efter sig. Håll hårt i favvo-grejjerna Lourdes!!

Tänder!

Pratade med min bror i telefon för en stund sedan. Och min lilla brorson, som bara är 6 ½ månad har redan fått tänder både uppe och nere. Han börjar bli riktigt stor. Dessutom hasar han baklänges när han ska ta sig någonstans. Och en annan gång hörde jag honom tokskrika i bakgrunden när vi pratades vid. Jag undrade om han var arg eller lessen, men då sa H att han försökte ställa sig upp och tog i så mycket att han skrek =) Gulle! Längtar verkligen tills jag får träffa honom igen. Ska ta ännu mer bilder på honom. Har hur många som helst, men jag vill ha fler. Ska nog framkalla några av dem så jag kan sätta fler på kylskåpet. Just nu sitter mamma, pappa, H, S och A på kylskåpet, men kollektionen ska bli större! Kan knappt vänta tills A börjar rita teckningar till sin faster som jag kan få sätta upp på kylen.

Hmm...det luktar mitt shampoo i hela lägenheten. Tror bestämt att R har snott igen... Tjuv! Nu ska jag hoppa i duschen. Sen får vi se hur dagen artar sig.

Uppesittarkväll

Jag längtar redan till uppesittarkvällen. Vill sitta mer R och kolla på teve hela kvällen. Dessutom ska jag dagen till ära unna mig en karamellkungen-påse. Inte så stor som den var förr, men jag ska allt plocka åt mig av mina favoriter och mumsa gott på. Det är inte så många dagar kvar av points-räkning, och jag ska verkligen njuta av att inte behöva ha siffror i huvudet varenda gång jag ska äta nånting. Just ja! på tal om mat så är det dags att köpa julskinka snart. R älskar julskinka. Det ska vara knäckemacka med julskinka och senap på, tycker han. Själv tycker jag det är godare på mjukt bröd och utan senap (gillar inte senap alls) så vi har lite olika julfavoriter. På tal om julfavoriter ska jag äta ihjäl mig på mammas karelska stek (min morfar är född i Karelen) med makaronipudding. Det är brorsans och min favorit. Det är ingen riktig jul utan denna rätt på julbordet. Mmm...längtar redan nu!!

Bada?

Januarinumret av Solo kom  idag. Funderar starkt på ett varmt bad och njuta av tidningen. Det kanske skulle lätta huvudvärken lite. Fick ett inbetalningskort med, och de ville ha betalningen senast på julafton. ungefär som att någon kollar att den kommit in på julafton. Undrar just varför det sätter ett sånt datum? De kan väl vänta till mellandagarna i alla fall. Jaja, jag ska betala den den 23:e så det spelar ju ingen roll egentligen.

Hmm..jag önskar jag kunde njuta av att julen är på väg. Men än så länge känner jag mig lite deppig och trött hela tiden. Jag hoppas verkligen att jag kommer i stämning snart. På måndag tänker jag skippa föreläsningen (eftermiddag 13-17, det pallar jag inte just nu...) så jag ska fråga R om vi ska åka och köpa en då. Fast egentligen känns det lite sent. Kanske ska föreslå att vi fixa det imorn. Blomsterlandet borde väl ha enar? Hoppas det!


Saknar dig...

Jag och R har knappt träffats denna vecka känns det som. Vi bor i samma lägenhet, men vi har så mycket annat att tänka på att man liksom inte umgås. Denna vecka har han haft två tentor vilket tagit all hans tid. Jag har hållt på med 4 olika inlämningsuppgifter efter att han blev klar med sina tentor, vilket resulterat i att all min tid gått åt till det. Nästa vecka har jag bara föreläsning måndag eftermiddag och onsdag förmiddag. ALL annan tid vill jag vara med R. Köpa julen, sätta upp lite mer julprydnader och köpa de sista julklapparna. Jag vet att jämfört med många andra umgås jag och R väldigt mycket och så som vi träffats denna vecka anser andra som normalt. Men för mig (och för honom) är det viktigt att spendera tid med varandra. Jag kommer aldrig prioritera mitt jobb framför honom och vår familj. Den dagen jag gör det är det riktigt illa. Självklart vill jag satsa på min karriär och komma någonstans, men utan R spelar det ändå ingen roll, så det kommer aldrig bli på hans bekostnad. Tack för allt du gjort för mig. Jag älskar dig, finaste.


Ensammen på fredagen...

Älskling berättade förut att han ska hem till en klasskompis imorn och ha julavslutning med lite öl och skitsnack. De skulle ut, men han skulle inte med ut, utan bara träffa dem innan på en förfest. Så jag blir själv här imorn. Kommer kännas lite konstigt att sitta själv framför teven på fredagkvällen. Men jag orkar verkligen inte göra något. Är helt slut. Ska bara njuta av någon god middag och lite gottis med mina fina missar. (de får dock äta sin egen mat och eget gottis) Det kan vara skönt det med ibland. Undrar om jag ska unna mig att hyra en film kanske? Vet inte ens om det finns någon hyrfilm jag vill se...

Vacker!

Måste bara säga att Lena Olin är otroligt vacker! Hon ser defintivt inte ut som att hon snart ska fylla 50 år.

Inse!

Jag tycker det är dags för Britney att inse att karln hos är gift med bara är skräp!! Han vill ju bara ha hennes pengar. Han var ju urfattig när de träffades, och det är klart att han fått smak på det goda livet nu. Tur att dom skrivit äktenskapsförord. Han får väl tjäna sina egna pengar, som K-Fed. (Inte för att jag tror att man tjänar så mycket pengar om man kallar sig själv K-Fed, men ändå...)

Ruinerad snart...

Det är lite skralt i kassan just nu. Jag har ju haft lite tajt julbudget i år och så gick jag och köpte kjolen som jag egentligen inte hade råd med. Det i sig var väl ingen fara, men nu har jag haft många nödvändiga småutgifter det senaste vilket resulterat i riktigt dåligt med pengar. Tråkigt, för jag älskar att ge bort julklappar. Gärna många också =) Sen vill man ju hitta något som känns personligt och fint, inte bara köpa något för köpandets skull. Det är jättesvårt att komma på något till min bror och V. De vill absolut inte ha någonting alls, utan tyckte att om vi ville köpa något så skulle vi köpa till A istället. Och det kommer jag ju självklart göra, man är ju ingen riktig faster annars. Men jag vill ju ge dem något också. Har kollat på OBH Nordicas popcornmaskin, men det är jäkligt dyr... 400 kr är lite mer än vad jag har råd med. Och det är verkligen det enda jag kan komma på. De äter mycket popcorn och jag tror de skulle gilla den. Men...inte mycket att göra åt. Vad köper man åt småbarnsföräldrar som är till dem...som de kan njuta av?! De vill inte ta emot biobiljetter eller så, för de vill inte lämna A. Nu är man helt nollad....

Klar nu

Jag har gett upp. Den sista artikeln jag lyckades hitta var en notis från Svenska dagbladet. Knappast godkänd av vår lärare, men jag får försöka förklara hur länge jag letat efter artiklar och hur svårt det faktiskt var att hitta. Man får väl hoppas att hon förstår. Är helt slut i huvudet, men nu har jag fått lite mat i magen, tack vare älskling som både lagade maten och diskade idag. Tack till dig, finaste älskling!


Dör snart...

kom hem för 1 ½ timme sen. Sedan dess har jag suttit och letat efter en artikel till mitt litteraturseminarium imorn. Men det är omöjligt. Jag är helt slut i huvudet. Orkar inte mer... men jag måste...Suck!

Vårt eget luciafirande

Jag värmde varsin lussebulle i mikron till oss förut, och la upp dom och massa pepparkakor på ett fat. Sedan myste vi i soffan, med julmust och alla tre adventsljusen tända. Det blev bra utan luciatåg.
Jag minns en lucia när jag gick i 2:an på gymnasiet (tror jag). När jag kom till skolan vid halv åtta på morgonen satt tre av mina klasskompisar utanför skolan på några bänkar och drack öl. Patetiskt om man säger så. De hade haft lussevaka och var vid det här laget ganska överförfriskade. Lärarna lyckades ju sniffa till sig detta och två av dem blev hemskickade med en rejäl varning. Den tredje var den enda tjejen och hon var bättre på att spela, så hon blev kvar hela dagen =)

Luciatågen var så himla bra på min gymnasieskola... Jag gick samhäll med riktning på media, och det fanns hur många andra utbildningar som helst på skolan. Bl.a. bageri och sånt. Våra stjärngossar i tåget hade kockmössor, kavlar, förkläde och boxershorts på sig. Bara. Mysigt =)

Ett annat minne från lucia på gymnasiet var när jag och M gick på Lucia Movie Night på Filmstaden (i örebro då..). Dom visade filmer hela natten. Det började 23.30 tror jag och slutade vid 5.30-6.00 nångång. Vi fick se Jalla Jalla!, Billy Elliot och Remember the Titans. Var så trött vid sista filmen (remember..) så jag somnade några gånger. Men i stort sätt såg jag alla filmerna, med undantag för några minuter här och där. Kul var det i alla fall. Det skulle man ju göra om någongång. Bättre än att supa skallen av sig i alla fall!! Har ni några fina luciaminnen? Eller mindre fina? =) Berätta gärna!

Ny sorts jul

Jag insåg en sak när jag stod och diskade idag. Jag har ju redan accepterat att jag inte ska fira jul hemma i år och det känns ju jobbigt, men på nåt sätt har jag funnit mig i det. Men så kom jag på.... Jag får inte vara med och klä julgranen i år, och det kändes jättejobbigt. Vi klär alltid dagen innan julafton och det är bland det bästa jag vet. Innan har jag bara tänkt på att man inte får kolla på Kalle med alla i familjen, och spela spel senare på kvällen. Men jag hade glömt julgranen... Den blir nog fin utan min hjälp. Men det är första gången jag inte är med... Det blir nog en bra jul ändå...

Inte bara jag

Det är inte bara jag som är duktig på att gå ner i vikt (-13 kg nu!!) utan Kirstie Alley är också ganska bra på detta. Och är man så duktig får man unna sig en glass ibland. =)

Hoppas på mirakel

Har läst om detta innan, och nu länkade även emelie till det. Jag önskar att alla som saknade någon från tsunamin kunde få uppleva ett sånt mirakel. Hoppas verkligen de hittar henne vid liv. Det skulle ju inte vara något annat än ett mirakel i så fall. Önskar att en vän till mig och hennes nära också kunde råka ut för samma mirakel. Men nu är allt avslutat. Även om det är sorgligt så har i alla fall alla kommit hem, om några dagar. Då är de samlade igen. Äntligen, efter all denna tid.

Snygg och smart

Kikade på reprisen av The Tonight Show imorse. Sarah Jessica Parker var med. Måste säga att hon såg underbart snygg ut, dessutom verkade hon smart och var rolig och skämtsamt. Det var ett kul program att se på. Och hennes nya film Välkommen till familjen verkar ganska kul. Ingen biofilm, men man kan nog gott hyra den när den kommer på dvd.

Bra terapi?

Undrar om detta är en bra terapi som fungerar? Jag kan tänka mig att det faktiskt känns lite bättre efteråt. Men det är ju tråkigt på en fin brudklänning.

Uppdaterad: Läste just igen på aftonbladet att det där med att bränna brudklänningen bara var rena lögnerna, enligt Aniston själv.

Lucia

Hmm...inget luciatåg i år... Och jag tittade inte på luciatåget på teve imorse. Har inte kollat upp något, men jag antar att det går i år igen som vanligt. Jag och mamma brukade alltid gå upp lite tidigare på lucia och sätta oss och titta. Och äta en lussebulle och lite pepparkakor till morgonkaffet (hon drack kaffe och jag juice eller mjölk...). Det var mysigt. Idag hade jag glömt bort att det var lucia. Dumt det känns... Ska nog klä mig som lucia ikväll och tvinga R att vara pepparkaksgubbe =) Va söt han skulle vara som pepparkaksgubbe!!

Minus

Det är minusgrader ute idag... Det ser riktigt mysigt ut. Lite frost på gräset och en blå himmel. Det kommer nog bita i kinderna, men jag ska gå min promenad. Det kan vara skönt och uppfriskande. Bara man tar det lugnt och går så man blir varm, utan att stressa och överanstränga sig. Det är lätt för mig att göra det när det är så kallt. Inte för att jag går så mycket fortare, men jag spännar hela kroppen och tillslut orkar man inte mer... Då blir det jobbigt när man kommer in igen. Men jag har lärt mig nu, hoppas jag =)

Plugga!

Imorn är jag ledig och ska plugga, plugga, plugga. Börjar stressa upp mig igen. Dumt. Egentligen skulle mitt jullov börjat på torsdag, men icke. Då blir det marknadsföring. Vill verkligen inte...men om jag inte tar tag i detta nu kommer det hänga efter mig i all evighet... Nu ska jag sluta för idag. Puss å hej!


100 höjdare?

Dagens program var inge bra... Sorry boys, jag brukar gilla de klipp ni får ihop, men idag skrattade jag inte högt en enda gång. Det var inte kul helt enkelt. Det känns som att klippen börjar ta slut, och att det nu sätts ihop program bara för att 100 höjdare ska leva vidare. Men det kanske är dags att lägga ner? Ni får en chans till nästa vecka, bara för att klippet med snubben som tappar rösten under Ekot-sändningen fick mig att gråta av skratt förra veckan. Lyckas ni inte då är det slut. I'm breaking up with you.

Det var lite sorgligt att de pratade om Tudor, som är död nu. Lille vovven. Det måste vara jättejobbigt för Jonas... Det blir ju en familjemedlem tillslut.


Mmm...bounty!

Var hemma hos C ikväll på Tupperware Party och vi bakade med tupperware-grejor. De hemmagjorda Bounty'sarna var nog godast. Det ska bli mitt nya julgodis. Gillar inte ischoklad och sånt, så det ska jag göra i år och ta med mig till R:s syster på jul kanske... Och till mamma och pappa såklart. Pappa kommer älska dom. Han är en riktig sötfantast (det är därifrån jag fått det...).

Grattis till mig!

Hämtade vintentan idag. Och gissa vaaaad..... Fick 91 av 100. Är imponerad över mig själv =) men jag tycker min lärare rättat ganska snällt. VG på provet, hoppas det blir VG i kursen också. Det brukar det bli. Om jag inte gjorde alldeles illa ifrån mig  på allt det andra, men det tror jag inte =) Så grattis till mig för att jag är så duktig!!

Grannar igen...

Grannarna höll på inatt igen. Det var länge sen sist, men man blir ju så trött på dem ändå. De har någon fyllekompis som hälsar på med sin hund, och då blir det alltid tjo och stim och skrik och gap. Precis när det kulminerar och man bestämt sig för att ringa jouren så går han hem och de andra går och lägger sig. Frustrerande ändå. Igår sjöng de, bättre det än när de bråkar men ändå... Nä, nu måste jag äta frukost och ge mig iväg till skolan. Återkommer ikväll...

Sovmorron

Fick lite sovmorron idag...skönt!! Börjar inte förrän klockan 12 så jag ska inte åka förrän vid 11. Gott! Börjar få panik över veckans inlämningar i skolan... Då är det bra att jag ska sitta kvar en stund. Måste hitta tre artiklar jag ska läsa och sammanfatta till på torsdag. Det i sig är ju inte svårt. Det kniviga är att hitta artiklarna först. Ska försöka leta på skolan idag. Vore skönt att ha det klart....


Inget att läsa

Även om jag haft mycket litteraturseminarium med böcker att läsa så brukar jag alltid ha en annan bok att läsa vid sidan om. Men nu har jag läst ut Michael Connelly-boken Dödens stad som jag lånat av L ochär nu alltså boklös. Vet inte vad jag ska hitta på nu. Jag kan inte lägga mig och sova utan att jag har läst lite... Har ni några tips på bra böcker? Gillar deckare...

Nu blir det Batman Begins...i sovrummet...tihih! Puss och gonatt!!

Lång dag imorn

Morgondagen blir inte nådig. Har litteraturseminarium imorn (för andra gången på kort tid, och det är såååå tråkigt...) sen ska jag på Tupperware Party hos C på kvällen. Men jag hinner inte hem emellan så jag ska stanna i skolan och jobba med lite olika grejor som ska vara klara nästa vecka. Kommer vara hemma vid 21.30 ungefär, skulle jag tro. Kommer vara dödstrött, känner det redan nu. Men det är inte så ofta jag har sådana heldagar, och nångång ibland är det okej. Hoppas jag hinner hem till 100 höjdare!!, vill inte spela in det utan se det med R i sängen. Det är mysigast på hela veckan =)

Lycka! VH-1 har "Top 20 day" ikväll, och förut visade de Top 20 Bon Jovi =) till min lycka! Hann dock bara se de sista 8 låtarna, R kollade på fotboll på Canal+. Nu är det Kylie, och hon har ju gjort en hel del bra låtar faktiskt...


Nöjd

Jag är riktigt nöjd med den svarta kjolen jag köpte igår. Jag provade ju som sagt lite olika varianter att ha på julafton. Det blev riktigt snyggt med en svarta v-ringad tröja och ett flätat skärp. Vill dock ha en röd detalj, typ ett hårband eller något sådant. Det skulle bli pricken över i:et. Annars ser jag alldeles för svart ut. Så nu saknas bara ett hårband, sedan är julens outfit klar!

Mean girls

Igår var J&C här. Det var länge sen vi sågs, så det var verkligen kul att träffas! Vi tittade på Mean Girls, den var ganska rolig faktiskt. Kände knappt igen Rachel McAdams, hon var sig inte lik från Dagboken. C och jag pratade om att det är så sött att hon och Ryan Gosling är tillsammans på riktigt. De var så himla söta tillsammans i filmen, så man blir ju alldeles varm i hjärtat när man ser dom tillsammans på riktigt också =)

Lite om mig...

Har sett att många gjort den redan. Gillade upplägget så jag snodde av engla.

Civilstånd: Sambo med min fina R. Har varit tillsammans i nästan 4 ½ år. Hade långdistansförhållande i 2 år, tills jag flyttade till honom i Göteborg för 2 ½ år sedan. Flyttade ihop för 1 ½ år sedan.

Familjeliv: Just nu har vi våra underbara kattkillar, Cesar & Zorro. Det räcker förtillfället. Vi är bara 21 år gamla, så barn kommer nog framåt 27-28 års åldern skulle jag tro. Vill inte ha barn än på ett tag. Jag vill kunna vara spontan och impulsiv ett tag till. Men innan jag fyllt 30 vill jag ha fått mitt första barn. Tror inte jag vill ha mer än 2 barn. Det vill inte R heller, det vet jag! =)

Arbetsliv och studier: Hoppade på universitetet direkt efter gymnasiet. Är klar till sommaren och har panik över jobb. VI får väl se hur det blir. Vill gärna jobba med hygien på restauranger och sånt i det området. Får väl hoppas att det inte är helt omöjligt =)

Resplaner:
Ska bli bjuden på en resa till grekland antingen till våren eller hösten. Av päronen. Vi åker allihopa (R, jag, mamma, pappa, min bror, hans sambo och min älskade brorson!)

Bloggeriet: Ett sätt att skriva av sig, sysselsätta mig och ha något eget som bara är mitt, där jag gör precis som jag vill och skriver om precis vad  jag vill.

Skönhet och förfall: har alltid varit mullig. Nu har jag börjat gå ner i vikt, och har snart gått ner 13 kilo. När jag tycker att jag ser bra ut och trivs med mig själv slutar jag. Annars har jag alltid haft en ganska bra självbild, mycket tack vare min mamma som alltid fått mig att känna mig speciell och vacker. Kan ärligt säga att jag gillar mitt hår, mitt ansikte, mina ögon och läppar. Det jag ännu inte är nöjd med är som sagt kroppen.

Nöjen och uteliv: Är inte ute jätteofta. Trivs bra i soffan med R, missarna och en bra film. När jag väl går ut gillar jag att dansa och dricka cider. Eftersom jag går ut så sällan brukar jag bli på riktigt partyhumör och det leder till både det ena och det andra dagen efter. Därav att jag inte går ut så ofta =)

Vänner: Har jag några få som står mig nära. Dessa människor står mig alla nära på olika sätt. Har klasskompisar från både högstadiet och gymnasiet som räddat mig många gånger och som funnits där sen dess. De nya kompisarna jag fått är såna jag känner kommer finnas kvar länge också. Har som tur är inte så många vänner som jag känner har svikit mig eller gjort mig illa.

Gott gott gott!

Nu mumsar jag lussebulle och dricker julmust. Julstämningen känns på topp =) Och glad är jag också. Som jag skrev så räknade jag ut vad mina lussebullar blev i points, och kom då fram till 2,5 istället för 4! Gött! En annan sak som gjorde mig glad var att älskling kom springande (ja, han sprang faktiskt...) ut i köket när det började lukta nybakt. Då hade jag tagit ut den första plåten. Han tittar på plåten och sedan på mig och säger: "Jag älskar dig, för du gör så mycket fina och goda saker för mig". Då blir man extra glad =)


Lussebak

Håller på och bakar lussekatter. De är inne på sista jäsningen nu, så snart är det bara in i ugnen och sen är de klara. Mums! Ska räkna ut själv hur många points de blir, så kanske det inte blir så mycket som 4. Vi får väl se. Gott ska det bli i alla fall! Älskling kunde inte låta bli, han var tvungen att vara med och göra katterna, så han slets sig från läxor och datorn. Mys =)

Lika söta!

Reese Witherspoon och Kristin Davis ser lika sockersöta ut båda två på den här bilden. Saknar verkligen Sex & the City. Fick låna alla säsonger av C för ett tag sen, och då levde man med dom heeela tiden. Man såg så många avsnitt man kunde varje dag och det var verkligen sorgligt när man tillslut kom fram till sista avsnittet. Följde det aldrig ordentligt när det gick på teve förut, men nu har man sett varenda avsnitt. And I want more!!


All you need is love

Spelade in en dokumentär om John Lennons mördare i torsdags. Igår kväll tittade jag lite på den. Var dock för trött för att titta klart. Jag är uppfödd på Beatles i princip. Sen jag låg i magen har mina föräldrar spelat Beatles för mig, och nu sjunger jag gladeligen med pappa när han lyssnar på dem =) Och det gör att jag tycker det är så oerhört tragiskt att han skulle behöva dö på detta sätt. Han var långt ifrån perfekt, men det går ju knappt att räkna hur många människor det finns vars liv han förändrat bara med sin musik. Undrar hur världen sett nu om han fortfarande levde.


Underbart.

There's nothing you can do that can't be done
Nothing you can sing that can't be sung
Nothing you can say but you can learn how to play the game
It's easy

There's nothing you can make that can't me made
No one you can save that can't be saved
Nothing you can do but you can learn how to be you in time
It's easy

All you need is love
All you need is love
All you need is love, love
Love is all you need


Mysigt i stressen

Det var ju inte speciellt kul att gå inne i stan idag. Det är sista gången jag åker in på helgen... Hädanefter blir det bara i veckorna, för att handla de sista julklapparna. Lyckades köpa en julklapp i alla fall. Och kjolen såklart. Och där härligaste av allt var att jag fick köpa storlek M istället för L =) Bara det gjorde att jag ville ha den på studs! Det blir den kjolen på julafton, helst skulle jag vilja ha en röd tröja till, men det har jag ingen... Antingen ska jag ha en svart v-ringad tröja till och mammas flätade skräp, eller så ska jag gräva fram en  färgglad tröja ur garderoben så jag inte blir en helsvart historia. Ska testa lite nu, så får vi se vad som blir snyggt.

Även om det var massa folk i stan och stressigt, så stack vi in på ett mysigt cafè och R bjöd mig på en jättegod kycklingwrap. Sen åkte han till sin match, och jag gav mig in bland alla stressade julmänniskor en gång till för att kolla efter något till R. Gick runt i 30-40 min. sen jag gav upp. Men nu har jag lite idéer till hans present i alla fall.

Anorexia?

Visst, jag kan förstå att det ibland är tröttsamt att höra om tidningarnas skriverier om att man har anorexia. Men å andra sidan känns det befogat. Många av dessa stjärnor såg fina och smala ut första gången man såg dem på teve eller i tidningarna. Sedan går det bara nerför. Till slut är det inte så konstigt att rykten börjar gå. Har ni sett den där hemska bilden på Teri Hatcher när hon är ute och joggar? Det är i princip bara två pinnar till ben. De vistas i en onaturlig miljö, där den ena tjejen är smalare än den andra. Jag vet att min egen viktnedgång var nödvändig för mig själv, och jag tror att jag kommer kunna sluta gå ner i vikt när jag ligger på en vikt jag ska ligga på. Jag har gjort det förr, så det är inte obekant. Men man vet ju aldrig. Det som är mitt skyddsnät är att R också håller på med detta, och när jag ibland får konstiga tankar (för det får jag ibland när jag inte tycker jag gått ner tillräckligt på en vecka eller så...) så får han mig alltid ner på jorden igen och får mig att inse att mina tankar inte är nyttiga. Vad skulle jag göra utan honom? =)

Newlyweds!

Matt Damon och hans flickvän har gift sig! Härligt att höra om nyfunnen kärlek istället för alla separationer man hört om det senaste. Läste att Matt nu är styvfar till Lucianas dotter. Det betyder att både han och bästisen Ben är pappor nuförtiden. Fast det känns som att Ben är "lite mer pappa" än Matt, men ändå. Många kändisar som får barn och blir mammor och pappor hit och dit. Nu hoppas jag faktiskt på att Britney har kastat ut K-Fed (hahahaha!) för gott!

Glasögonen är stulna!

Nästan i alla fall. R ser sämre än vad jag gör, och därför har jag sagt till honom att också gå till en optiker. Idag lät jag honom testa mina glasögon, och en hel värld öppnades upp för honom. Så nu springer han runt och lånar dem hela tiden. Alldeles nyss tog han dom för att "han skulle kolla hur vår lägenhet såg ut egentligen.." =) Han behöver definitivt glasögon han med, men det blir nog linser i såna fall. Det är farligt att spela innebandy med glasögon. Nu ska jag gå och lägga mig, så jag kan komma upp i tid imorn. Ska förbi postcenter innan stan också (det är alltid en pers...) Gonatt!

Slår till!

Jag har bestämt mig! Imorn ska jag åka in till stan och köpa kjolen. Har verkligen, verkligen inte råd, men jag får hitta pengar nånstans. För jag ska  ha den! Dessutom får man ju pengar den 23:e och skulle det vara så att man inte har råd att köpa någon julklapp kan man ju alltid gå upp tidigt den 23:e och se till att vara inne i stan när butikerna öppnar, så man kanske slipper lite av den värsta ruschen. Va glad jag känner mig nu. Ska ta med mig R imorn så han får säga vad han tycker också, men jag kommer nog köpa den vad han än säger =)

Se idag!

Den här filmen skulle vara perfekt att se idag. Jag är på sånt där myshumör, och då ska man nog gå och se en romantisk komedi. Och jag gillar ju Reese Witherspoon, så denna film skulle nog passa mig bra. Blev inte Ryan Phillippe utsedd till året pappa eller något sånt där? Nån slags "pappa-utmärkelse" var det i alla fall.

Det märks...

...att det är fredag. Älskling har somnat i soffan, med en katt vid fötterna. Det ser helt underbart ut. De ser lika trötta ut båda två. Nu ser jag att andra katten också somnat, i hängmattan på klöspelaren. Undrar just vad de gjort för ansträngade idag, som gör att de är så trötta alla 3...?

Överraskningen avslöjad!

När älskling kom hem fick han sin överraskning! Jag hade städat hela lägenheten själv. Torsdag är vår städdag, då vi delar upp städningen. Men idag tog jag allt själv. Han har varit lite stressad och irriterad det senaste p.g.a. tentor m.m. Så då tänkte jag att jag kunde vara lite snäll och försöka göra honom lite gladare. Det blev han verkligen. Han kom hem med pepparkakor, så jag blev också glad =)

Drömmar

Drömde väldigt många drömmar inatt. Såg lite av en repris av Karin 21:30 och där var det en "drömgubbe" med. Han sa att man drömmer när man är på väg att vakna, men det är inte alltid man vaknar. Om man däremot vaknar kommer man ofta ihåg den sista drömmen man drömt. Jag vaknade många gånger i natt, och jag tror det var därför jag hade många drömmar i minnet när jag vaknade. Bl.a. drömde jag att jag och R var irriterade på varandra. Jag vaknade av att han ringde och väckte mig. Vi pratades vid och sedan la vi på. När vi lagt på kände jag mig irriterad på honom, men förstod först inte varför. Sen mindes jag drömmen och förstod varför. Sedan drömde jag en marddröm också...men jag kommer inte alls ihåg vad den handlade om, utan minns bara att jag vaknade och vågade inte gå på toa fast jag var kissnödig (mörkrädd...)

Rusta

Igår när jag och CH åkte från skolan skulle han svänga förbi Rusta för att leta efter ett skoställ som han letat efter på varenda Rusta butik i hela Göteborg utan att hitta. Vi gick bara in en snabbis men de hade inte skostället där heller. För att komma till saken så såg jag faktiskt lite fina saker på  min väg genom butiken. Har aldrig varit mycket för Rusta. Tycker mest det är skräp á la Göfab ungefär. Man kanske kan hitta en bra och billig DVD-film, eller billigt tvättmedel typ. Men först såg vi ett jättefint, stort bambufat som fanns både i naturfärg och nån vinröd färg. Den skulle passa bra att ha uppe på byråerna som vi ska köpa när vi sålt gamla datorn. Då vill man ju ha något fint på den, annars ser det väldigt tomt ut. På fatet kan man kanske lägga lite stenar, snäckor m.m. Skulle nog bli riktigt snyggt. Efter det såg jag precis den morgonrocken jag skulle vilja ha, i rätt material och allt, för 129:- Kanske ska åka dit nån dag och leta mer fynd?

Nervös!

Igår fick jag reda på att min tenta är färdigrättad. Läraren skulle lämna dem till expeditionen idag så  man kunde komma dit och kolla på resultatet. Men självklart är vi ju lediga idag, och jag har ingen lust att åka dit bara för att kolla på tentan (visst jag är nyfiken, men det är sjukt långt för mig att åka...). Men jag hoppas att expeditions-tjejen lägger in resultaten snart så de kommer upp på internet... Vi har nämligen studiebesök imorn och är inte i skolan då heller... Och jag vet inte om jag har lust att vänta till måndag? Är ändå lite nervös. Precis efter tentan var jag ganska säker på att jag hade klarat den. Men nu har det gått 2 veckor och jag börjar känna mig osäker igen... Håll tummarna för mig!

Förbannad

Är lite smått förbannad just nu. Men jag vågar inte skriva om det här. Man vet ju aldrig vem som läser det. Inte för att jag tror att det egentligen är någon risk, men man kan aldrig vara för säker. Problemet i kort: Jag har "kommit över information" om en person jag själv inte känner, men som en av mina vänner känner väldigt väl, och tycker väldigt mycket om. Jag blev chockad och rent ut sagt lite förbannad. Och jag tror detta skulle bli jättejobbigt för min kompis att veta. Därför har jag redan nu kommit fram till att hålla tyst. Det jag nu funderar över är om jag ska prata med en annan kompis om detta (som också känner kompis nr 1). Det känns jobbigt att vara själv om att veta detta, men jag vet att om jag pratar med mina andra kompis kanske informationen kommer fram till kompis nr 1 i alla fall. Crap. Detta känns inte alls kul.

Fulla

Idag lagade vi mat i skolan. Till maten drack vi vin. Eller jag och L drack lite öl, och jag smakade på ett av vinerna. Det är inte så gott med vin klockan 12 på dagen. Om man inte är i Champagne vill säga =) Efter att vi ätit städade jag och L och gick sedan för att skriva på ett arbete. Gick tillbaka till klassrummet en timme senare och där sitter 3 klasskompisar kvar vid bordet och dricker vinerna. De är lite småglada vid det här laget. Jag och L skriver klart arbetet och lämnar in det. Sedan ska jag och CH åka hem och går förbi klassrummet en sista gång (detta är väl ytterligare 1½ timme senare). Dessa tre klasskompisar sitter fortfarande kvar vid bordet och nu druckit upp ALLT vin som fanns. Det var ex antal flaskor kan jag säga. Nu är de verkligen skitfulla. Haha, det var ganska bisarrt faktiskt. Själv har man suttit framför en dator och gjort en inlämningsuppgift och så sitter de och super, mitt på blanka dan =) Men jag antar att det är okej ibland, bara man inte gör det till en vana =)

Så söt!!

Kolla in den här lilla filuren. Hur söt som helst ju =)

Hur känns det...

...egentligen för Jennifer Aniston när alla bilder på den lyckliga familjen kablas ut över världen? Det kan inte kännas bra att se sin f.d. man efter så kort tid med ny familj. Barn och allt. Även om hon säger att hon gått vidare, och har Vince Vaughn nuförtiden måste det väl ändå göra lite ont? Jag tror inte att man kan komma över någon som funnits i ens liv och i ens hjärta så länge, bara på knappa året.

Konstigt...

Så fort jag sätter mig och läser i skolboken kommer jag på en massa annat jag måste göra hela tiden. Kan det va så att boken är oerhört tråkig? Jepp! Tyvärr. Men nu har jag i alla fall kommit igenom halva boken, och jag får nog snabba mig lite. Har en bok till att läsa efter detta, till på måndag... Men jag tvivlar inte på mig själv när det gäller detta. Lägger jag bara manken till så klarar jag det innan helgen, om jag skulle vilja det. Det var faktiskt en bra målsättning. Om jag sliter lite nu i veckan, så får jag ta det lugnt och skönt i helgen. Låter som en bra deal. Jag är en sån som gärna kör av allt jobb jag har att göra på en gång, så jag kan slappna av sen och slippa tänka på det.

Jag längtar till fredag. Av två anledningar. Då får jag mina glasögon och det ska bli så skönt! Plus att fredag alltid är fredag, och det är gott! Lägenheten är renstädad (oftast) och man är på topphumör. Dessutom kan man ta en eftermiddagslur utan att ha panik över att inte kunna somna på kvällen.

Oumbärliga saker

Har insett att det finns två saker i mitt kök som jag har svårt att leva utan. Min älskade riskokare och en liten mojäng som gör det lättare att hacka löken. Av någon outgrundlig anledning kan jag inte koka ris så att det smakar gott i vanliga kastrull. Det blir som en gröt, eller så kokar det fast i botten (stenhårt). Så min riskokare är verkligen en räddare i nöden. Har även en mixer som är riktigt bra att ha (dock inte en likadan som på länken). Använder den inte så ofta, men när man vill göra goda fruktdrinkar eller milkshakes är den skitbra! Fick mammas gamla matberedare som är grym när man ska baka bullar t.ex. Vad det än är för deg man vill få ihop är den hur bra som helst. Skulle vara skönt att ha något som man kan hacka lök med (hatar att hacka lök), typ en stavmixer eller nåt. Vad har ni som är oumbärligt för er? (i köket eller för övrigt).


Hemma igen!

Så...nu har jag varit iväg till läkarn. Det gick bra att hitta dit, och det gick bra där också. Det var inte psoriasis utan vanliga eksem. Där kan man dra en lättnadens suck. Hon sa att om man har torr hud blir det ju alltid värre på vintern, och ännu värre blir det om man stressar. Så jag fick två salvor på recept som jag hämtade ut idag. Ska bli skönt att kunna börja behandla så man kan bli av med det. Ska tillbaka den 13 januari för att se om det blivit bättre. Hade sån tur på apoteket. Det gick förvånansvärt fort och dessutom kunde jag ju hämta ut p-pillerna samtidigt. Och det blev inte snordyrt som jag trodde. Fick vanlig Fenuril utskriven på recept så det blir billigare. Kan hämta ut det fyra gånger, så den ska jag definitivt fortsätta med. Har haft den innan och den är ju kanonbra! Nä, nu ska jag äta korvstroganoff och titta på Under Cover från igår (och ev Canal+ om det går någon bra film!!!=) )

Julkort

Jag ska strax åka iväg till läkarbesöket, men jag tänkte hinna med att plita ner ett inlägg innan dess. Hade tänkt att köpa julkort igår, men jag var lite för negativ för att orka ta mig tid. Men idag blir det nog inköp av julkort. Det är andra året jag skickar. Skickade inga kort när jag bodde själv, vad jag kan minnas i alla fall... Och i år har jag räknat ut att vi måste skicka 11 stycken. Och då har vi inte ens skickat till alla Rs syskon. (Hans två bröder skickar aldrig till oss, så vi skippar dom!)

På tal om något helt annat så har vi fått lämna in adresser till dem man vill bjuda in till vår projektredovisning som går av stapeln på Stadsmuseet i januari. Det blir en utställning och då får man bjuda in släkt och vänner. Har självklart bjudit mor och far, men jag tror inte de kan komma (det är en onsdag), Rs föräldrar, Rs systers familj, C&J och R då självklart =) Man får väl hoppas att någon av dessa kan komma i alla fall (R kommer ju, men det vore ju kul om några fler kunde komma). Vi får väl se hur det blir. Nu ska jag blåsa håret så jag slipper gå ut med blött hår. Återkommer senare!

Canal+

Idag träffade R sin pappa på bussen, och han försökte köra samma grej som min pappa. "Vi behöver väl inte köpa några julklappar i år...". R svarade att de inte behövde köpa något till oss, men vi vill köpa till dem i alla fall. Det slutade med att han sa att vi skulle få Canal+ i ett år av dom i julklapp. Det hade de tydligen kommit överens om tillsammans (enligt Rs pappa då). När R senare pratade med sin mamma visade det sig att hon inte visste något om detta =) Men hon tyckte det var en bra idé så nu har vi Canal+, i alla fall ett år framöver. (Så lång är bindningstiden, och har vi inte råd att börja betala själva sen, så får vi väl säga upp det). R och jag är bortskämda med våra föräldrar. De är alldeles för snälla mot oss...

SJP

Hon är sjukt snygg på denna bild. Håret ser helt perfekt ut ju. Mitt hår gör aldrig som jag vill. Det lever sitt eget lilla liv. Men om jag hade haft några egna stylister vid min sida hade håret kanske lagt sig som jag ville i alla fall?

Jag kommer ihåg när Jennifer Garner var med i några avsnitt av Felicity. Hon spelade Noels gamla flickvän Hannah, med stora glasögon och överlag ganska oglamourös. Lite skillnad från hur man ofta ser henne nuförtiden. När hon var med i Felicity var hon gift med Scott Foley, som spelade Noel. Hon lämnade honom för Michael Vartan, och lämnade sedan honom för Ben Affleck. Hon verkar ha hittat rätt nu i alla fall! Får man hoppas!

Lite nervös

Ska till läkaren imorn. Är inte nervös inför just det, men jag är nervös över att jag aldrig varit där innan och inte alls hittar. Känns lite jobbigt när man är på nya, okända marker. Men det stannar en buss precis utanför mottagningen så det ska nog gå bra. Hoppas hon kan rekommendera någon salva, eller skriva ut någon som funkar. Och hoppas det inte är psoriasis. Får försöka tänka positivt fram till imorgon med andra ord... Känns lite svårt när man är neggo-nina, men jag ska försöka =)

4 points för en liten lussebulle

Hatar när man är som en känslostorm. Nu har jag lust att kasta ut något genom fönstret bara för att jag upptäckte att en lussebulle är 4 points!! 4 points! Det är som att äta massa glass, eller 3/4 av en godispåse. Hallå? 4 points för en bulle? Jag förstår verkligen inte. Jag hittade först inte hur många points lussebullar var, utan trodde att det gick att jämföra med en slät bulle (som är 2 points) så jag köpte två lussebullar var till mig och R. Och visar det sig vara det dubbla. Herregud...hur ska jag klara av detta? Jag ville ju baka lussebullar nästa helg. Det är väl bara att glömma nu. Det är ju inge kul att baka om man inte kan äta en enda bulle sen. Är det okej att börja gråta över att en lussebulle är 4 points?

Kommentera mera!

Jag uppskattar verkligen era kommentarer, men tyvärr kommer de alltför sällan! Kanske skriver jag saker som är svåra att kommentera. I så fall ska jag bättra mig, för det är så kul när man får respons på det man skriver. Det är kul att höra era tankar och funderingar om det jag skriver även om åsikterna går isär eller är på samma spår. Ingen blir gladare än jag om ni kommenterar mera!!

Busted!

Ha! Runar din lögnare! Iochförsig borde man väl förstått på en gång att han inte jobbade med Hollywoodcelebriteter... Han känns inte som "Hollywoosmaterial" på nåt sätt....

Fastnade i Top Model igår. Har aldrig sett det innan, men jag råkade se lite av en repris igår och sedan var jag ju tvungen att se alla avsnitten, för att se vem som vann. Eftersom detta var säsong 2 så anade jag att det var Yoanna som vann, har nog sett det någonstans, men jag hoppades in i det sista på Mercedes. Hon var verkligen duktig, och otroligt vacker. Men hon fick ju modellkontrakt ändå. Det är väl som med Idol. Det är två så bra kandidater att det egentligen inte spelar så stor roll vem som vinner, deras karriärer är redan utstakade ändå. Men jag tyckte Shandis pojkvän förlät henne lite för lätt, hon hade ändå sex med någon annan...

Hungrig

Är så hungrig att jag snart dör! klyftpotatisen är i ugnen så nu är det bara att vänta... Kollade på R:s match. Det var helt okej, hade inte alls tråkigt (speciellt inte eftersom de vann med 6-2). Blev lite nostalgisk, macthen spelades i en hall där R:s förra innebandylag hade sin hemmaplan. Har suttit där många gånger med A och tittat på när grabbarna spelat. Kändes som att åka tillbaka i tiden 3-4 år. Allt var så nytt då, och så spännande =) Tänk om man kunde åka tillbaka i tiden för en kväll =)

Nu blir det film

Tror jag ska slå mig ner framför teven och titta på Mr & Mrs Smith. R:s systerson T är här och de kör nätverk och lan vilket inte intresserar mig så mycket. Tror filmen är roligare underhållning för mig.

Undrar just vad man ska hitta på imorn. R spelar match och T ska med och kolla. Jag är tveksam. Har varit på så många innebandymatcher i mitt liv, och nu spelar R knappt "seriöst" längre. Alltså inte speciellt kul att titta på. Blir nog hemma. Kanske ska åka intill stan en sväng (trots att alla andra också kommer vara där) och leta julklappar. Försökte lite igår innan R och jag skulle titta på bågar, men då stötte jag på en klasskompis, S, så jag följde med henne vidare i hennes inköp och glömde bort mitt eget lite grann =) Jaja, det finns tid för det med. Ska köpa något mer till mamma och pappa, något fint till R, har H, V & A kvar. Och så något litet till J&C. Men vad? Det är just den stora frågan, men jag tror jag har lite små idéer, i alla fall till mamma och R.

Glasögonorm

Jahopp. Nu har jag varit hos optikern. Och jojo minsann. Jag är närsynt på vänster öga. Så nu blir det glasögon för min del. Det fanns några bågar som var gratis, och vissa man fick lägga till 200 kr om man ville ha, sen behöver man bara betala för glaset. Hittade några snygga som var gratis, men jag ska tillbaka imorn och ta med mig R. Kan inte bestämma mig när jag står där själv. Det blir för svårt. Ska lägga upp en bild på mig när jag bestämt mig och fått glasögonen. Det kändes skönare på en gång när jag testade den styrka jag behöver. Detta ska nog bli ganska skönt för mitt högeröga. Tydligen använder jag i princip inte mitt vänstra öga längre, utan högerögat gör allt jobb. Dessutom hade jag haft dålig syn ett bra tag tydligen. Tyckte själv att det var konstigt att det kommit så snabbt, men det hade det ju tydligen inte... =)

Grannar...

...och julbelysning är ingen bra kombination. Varför satsar så många på blinkande hemskheter, helst i 10 olika färger? Jag får rysningar. Några som bor rakt över från oss har sin uteplats mot vår balkong och de har klätt in deras staket och kanten av taket i röd belysning och de har 3 lysande tomtar på altanen. Why, oh why? Nä, det gillar vi definitivt inte. Det räcker gott och väl med ljusstakar och stjärnor.


hits