GOTT NYTT ÅR!

Sista inlägget för året! Vill bara passa på att önska alla ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!!

Hoppas ni får en underbart rolig kväll! Det ska jag försöka ha!


"Min bror & jag...

...vi har kramats av samma mamma..."

Min bror & jag

Ursäkta kvaliten, men det gick ju inte att ta med blixt på. Älskar verkligen denna bild!

Helgdagslyx

Så här såg vår lyxiga nyårsfrukost ut. Ser lite torftigt ut på min tallrik, men jag var inte sugen på äggröra så jag tog bara några bitar bacon =) Mums va gott det var!

Nyårsfrukost

På menyn ikväll blir det enkelt:
* Biff med potatisgratäng
* Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownies.

Sedan utgång! Ser fram emot det jättemycket! Är hur partysugen som helst!

Galen eftermiddag

Idag skulle jag ta det lugnt tänkte jag. Åkte bara ner till Centrum för att kolla på Lindex om jag kunde hitta något att ha på mig imorn. Dessutom skulle jag ju handla den goda frukosten. När jag stod i provhytten ringde R och frågade om jag skulle med till Partille. J skulle handla på systemet (Riktigt orutinerat att vänta till dagen innan nyårsafton =) ). De skulle till Partille bara för att R ville ha ett fat med öl som bara fanns där. Tänkte att jag kunde följa med och gå på Allum medan de handlade. Det slutade med att jag följde med in på systemet och det var ett STORT misstag. Det var folk i hela butiken och fanns ingen som helst logik i köandet. Folk bara stod högt och lågt. Det tog oss 40-50 min, sen var vi ute som tur var. Och R fick sitt förbaskade fat med öl =) Efter det blev det Allum och där hittade jag ett par kritstrecksrandiga byxor att ha till nån av de två topparna jag hittat på Lindex tidigare, så nu är nyårs-outfiten klar som tur är! Vet dock inte vilken av topparna jag ska ha. Hittade två av samma modell, en var svart och en var svart med vitt mönster på. De kostade bara 150:- så jag köpte både två eftersom det blev bråttom när jag var på Lindex. Just nu lutar det åt den med vitt mönster, men vi får se. Halsbandet är i alla fall givet redan! =)

För övrigt har vi äntligen bestämt vad som händer imorn. Blir Trädgår'n, men har bara köpt biljetter till nattklubben. Käkar mat hemma och förfestar innan vi drar dit. Blir nog bra! Skulle vara trevligt om jag stötte på
Nina, men tyvärr vet jag inte hur hon ser ut =)

Nyårsfrukost

Imorgon ska vi ha en riktigt lyxig nyårsfrukost.

* Nybakta scones
* Äggröra och bacon
* 2 sorters Brämhults - Vår vanliga favorit Exotisk Guava och en som jag inte prövat innan, Apelsin/Jordgubb.
* Favorityoghurten.

Mums! Längtar redan till imorn =)

Pilgrim

Här är halsbandet jag fick av R i julklapp. Det bästa med det är att han valde det helt själv. Jag hade inte önskat mig något från Pilgrim i julklapp, men han visste att jag länge velat ha något halsband från den serien, men har aldrig lyckats välja nåt. Så då gjorde han det åt mig, och det gjorde han bra =) Självklart hade jag kunnat byta, men han valde verkligen ett perfekt halsband för mig så det behövdes ju inte!


Pilgrim

Lite svårt att se p.g.a. blixten, men jag fick inte till en bättre bild tyvärr...

Julen i bilder

Lite sent... men här kommer några bilder från julen! (Klicka på bilden för pop-up)

1.
    2.        3.    4.



5.   


1. Jag och tomten som alltid står under granen och vaktar paketen =)
2. Julgranen som mamma och pappa hade på nedervåningen ("huvudjulgranen")
3. Gustav poserar så gott han kan på Julaftons kvällen.
4. Granen från övervåningen. Lille Filip ligger så fint i korgen framför julgranen =)
5. Så här såg det ut efter att klapparna var öppna. Om ni tittar noga ser ni bilden på min bror & mig som vi fick i julklapp av mamma och pappa. Vi var så himla söta =) Pappa sliter med att öppna PS2-paketet och R tittar på.

The Triangle

Igår började en miniserie på femman, om Bermudatrianglen. Jag har alltid varit lite fascinerad av Bermudatriangeln och dess mysterier så den här serien gillade jag. Forsättning kommer idag och imorn så dem har jag förprogrammerat redan nu för inspelning. Annars glömmer vi garanterat. Dessutom ska vi ju på bio ikväll så kvällens avsnitt får vi väl se när vi kommer hem, om vi orkar =) Kan i alla fall rekommendera denna serie efter ett spännande första avsnitt!

Fredag igen

Då var det sista dagen på en kort arbetsvecka. Men det känns som att denna dagen kan gå riktigt, riktigt långsamt fram. Har inte så mycket att göra och när man vill att dagen ska gå fort brukar den gå långsammare. Längtar till ikväll! Då ska nämligen jag och R gå på bio. Den nya biografen Bergakungen, är nyfiken på hur den ser ut. Vi ska se Deja Vu med Denzel Washington, verkar bra.

Vid lunch idag hämtar R sin syster +familj på Landvetter, vilket betyder Hej då, bilen! Det var trevligt att ha dig i en veckas tid, men nu är det slut. Men vi har kollat mer och mer på bilar under mellandagarna här, och jag hoppas vi kan hitta något som passar oss bra. Först var vi ju inne på VW Polo, men nu lutar det mer åt  Renault Megané eller något i den stilen. Vi får se vad det blir. För övrigt är det ju svinigt dyrt med försäkring när man är under 24, men mycket billigare att skriva den på mig än på R. Jaja, allt det där löser sig till slut, måste bara få lite goda råd från far + andra som vet vad de pratar om när det gäller bilar. Hoppas Rs systers man kan följa med oss nångång när vi ska kolla på bil för han kan det bra.

Summering

Mitt 2006, snodde den hos Sandra

Nyhet: Måste nog säga som de flesta andra, regeringsskiftet. Bajj enligt mig.
Kärleksögonblick: När jag och R förlovade oss på Naxos den 9 september.
Känslor: Har gått upp och ner. Mycket lycka, men har även börjat längta mer och mer efter min familj i Örebro vilket gjort att det funnits många jobbiga stunder också.
Seger: Att jag tog min examen utan att ha en enda kurs efter mig, fredagen den 2:a juni och började jobba måndagen den 5:e.
Plats: Vår fina, mysiga lägenhet!
Vardagsmys: Att krypa nära varandra i soffan och bara kramas
Helglyx: Fredagsmyset med tacos och lite godis till Idol =)
Flopp: Att jag fått flytta ut i korridoren på jobbet (första dagen idag).
Maträtt: Köttfärspaj.
Dryck: Brämhults juicer, vitt vin, vatten och mjölk.
Tv program: Grey's anatomy.
Skor: Mina vita ballerinas och mina svarta vinter"stövlar".
Plagg: Svart långkjol.
Stillikon: Ingen. Köper det jag själv gillar.
Accessoar: Min förlovningsring =)
Väska: Min underbara bruna som gått sönder 100 gånger =)
Makeup: Mascara och läppglans
Träning: Alldeles för lite, men promenader gör underverk! Dags att sätta igång igen efter nyår.
Resa: NAXOS! Helt UNDEBART! Och resan till Åland med mamma var också helt fantastisk!
Drink: Strawberry Daquiri =)
Lyx: Att komma hem till en underbar kille och två mysiga katter VARJE DAG!
Butik: discshop.se = )
Parfym: Som alltid Hugo Boss for Women.
Sysselsättning: Plugg, jobb.
Premiär: Hmm...? Jag vet faktiskt inte.

Den bästa julklappen av alla...

...var för mig när min brorson (1 ½ år gammal och urcharmig) öppnade presenten från mig och R. VIlken lycka! Han fick en traktor och en lastbil för bondgård med djur som kunde köra på flaket och knappar att trycka på så det börjar låta och blinka. Han blev helt tokig när han fick se den, och blev hysterisk när min bror inte fick ur den ur förpackningen på en gång. Han ville ha den på en gång, och verkade tycka att den var riktigt rolig att leka med. Då blir man glad!

I övrigt var jag nöjd med alla julklappar jag gav bort. Pappa fick Seinfeld säsong 7, mamma fick en egenkomponerade korg med fotvårdsprodukter av alla dess slag, min bror och V fick bara biobiljetter (de skulle inte ge några julklappar själva och ville således inte ha några heller, men vi kunde inte låta bli), R fick ju öltappen och Rs föräldrar fick en almanacka med personliga bilder. Dessutom fick hans mamma en bok och hans pappa ett sett med skruvmejslar (han älskar sånt....) Så jag är nöjd med både det jag fick och det jag gav bort själv. Började kolla på Den Lilla Sjöjungfrun igår, men orkade inte kolla klart. Ska nog se imorn! Så bra musik!

Nyår

Idag passade vi på att slinka in på systemet för att handla inför nyår. R ville ju såklart få tag i ett 5-liters fat med öl till öltappen han fick i julklapp, men de var slut på systemet vid mitt jobb. Har tydligen varit stor åtgång på dem under julen. Kan tänka mig det, R och farsan drack upp 5 liter under julaftons och juldagskvällen. Tappen var minst sagt populär, inte bara hos R. Pappa konstaterade att han också ville ha en.

Usch, det känns riktigt tråkigt att vara tillbaka på jobbet igen. Jag vill vara kvar i Örebro. Förra året hade jag jullov och åkte upp till mamma och pappa på juldagen. Sen stannade jag i över 2 veckor, åkte inte hem förrän runt 11-12 januari. Önskar jag kunde stanna så länge nu också, men jag är ändå glad att jag har ett jobb för tillfället.

Stressig morgon

Ojoj! Min morgon var något stressig. Vi har bil för tillfället och dagen till ära skulle jag få ta bilen till jobbet. Hade ställt klockan på 06.30, vilket är en lååång sovmorgon för mig. R och jag jobbar i två olika delar av stan så vi kan inte samåka, utan han hade tagit bussen som gick 06.15 hemifrån. Kl 06.29 ringer han och väcker mig och berättar att det är stopp i spårvagnstrafiken. 20 min senare hämtar jag upp honom vid spårvagnen och ytterligare 20 min senare är jag på jobbet. Sjukt snabb var jag =) Klädde mig, stoppade i linsen, borstade tänderna, packade väskan och körde till hållplatsen (tar ca 5-7 min att åka bil, eftersom vi först måste åka en buss för att komma till spårvagnen) på 20 minuter. Ibland är man duktig!

En fantastisk jul!

Vilken julafton vi hade här i Örebro! Så mysig och lugn och skön! Precis så som jag vill ha det!

Dagen började med att jag hoppade in i duschen och började göra mig i ordning för dagen. Fick pausa lite i fixandet för vid elva är det alltid dags att se när Åbo utlyser julfred (min mor ser det varje år). Strax innan tolv var jag klar (lockade håret och det tog lite tid) och då åt vi en ganska sen risgrynsgröts frukost. Efter det umgicks vi lite och satt och pratade en stund för att sedan åka till kyrkogården. Där tände vi ljus för farmor &f farfar vid deras grav och ett för morfar i minneslunden eftersom han inte ligger begravd i Örebro.

Eftermiddagen förlöpte med Kalle såklart och efter det börjades det med middagen. I år var det bara gottis på bordet. Vi tog bort lite grejor som inte alla äter, så det var bara godheter! När middagen låg som en stor klump i magen tyckte vi att det var dags för en promenad, riktigt skönt efter all mat! Lagom hemma var det dags för Karl-Bertil Jonssons julafton med lite julfika. Klapparna öppnades sent i år, vi brukar öppna runt 18-tiden, innan Karl-Bertil men det hann vi inte i år. Jag blev i alla fall så nöjd med mina klappar. Fick så mycket som jag önskat mig!
* Ögoncreme från Oliv & Skumbad.
* Ett inramat kort på mig och min bror när vi var små som jag länge velat ha!
* En stavmixer
* Den Lilla Sjöjungfrun (älskar den filmen!), säsong 4 & 5 av Vänner och ett underbart Pilgrims-halsband av min älskade R. (Fick alldeles för mycket av honom!!)
* Trivial Pursuit 90-tal (spelade igår, trodde det skulle vara lättare än vanliga TP, men det var skitsvårt!!)

Dessutom hade pappa köpt ett PS2 till oss alla, med tillhörande BUZZ-spel. Hur kul som helst! De har haft Singstar innan, men fått låna konsol av min bror så nu köpte han en som vi alla kan använda! BUZZ rekommenderas varmt,  hur kul som helst! Själv är jag mest nöjd med min julklapp till R. Det blev öltappen
DraughtMaster från OBH Nordica. Han ville verkligen ha den, och då tyckte jag han var värd den! =) Nu har jag bubblat klart, hur har ni haft det på julafton? God fortsättning på julen!

GOD JUL





GOD JUL!
Ha en underbar dag med god mat och dryck!



Snart är det jul

Såå, nu är det dan före doppardan och uppesittarkväll. Den här gången har vi inte gjort misstaget att köpa bingolotter i alla fall. Det gjorde vi för nåt år sen och det var hemskt. Det höll ju på hela kvällen. Nä, i år blir det nog På Spåret och sedan Die Hard 2. Det räcker gott och väl!

Idag har vi gjort lite allt möjligt. Jag och R började dagen med att åka runt till olika bilhandlare för att titta på bil. Men det blev inte så mycket av det. Den första vi skulle till skulle ha Volkswagen och det var det vi var mest intresserade av, men den var stängd. Så vi hamnade hos en som har Volvo-Renault. Kikade lite på nya Renault Clio, den var grym att sitta i och riktigt snygg. Men den är alldeles för ny. Går inte att få tag i begagnat och då blir den alldeles för dyr. Så det lutar fortfarande åt en Polo. Mitt under bil-letande fick vi höra att min bror var på besök hos mamma och pappa med sin lille så vi fick ju skynda oss hem för att hinna träffa dom. Efter det blev det iväg igen en stund till stan för att köpa en sista grej vi skulle ha till julklappar. Käkade supergod middag nyss och ska snart ägna mig åt teven. Blir begränsat med bloggning framöver nu....så om jag inte hör av mig imorn vill jag bara säga

God Jul till er alla! Ha en underbart härlig dag imorgon!

The Amazing Race

The Amazing Race går på femman under kvällarna just nu, och i dagens avsnitt var de i Sverige. De hamnade självklart på IKEA i Kungens Kurva och skulle trixa ihop ett skrivbord eller räkna en massa gossedjur och stekpannor. Kul var det i alla fall att de besökte Sverige!

Nu ska jag krypa till kojs för imorn bär det av! Vet inte när jag hör av mig igen, kanske imorn eller lördag, vi får se! Men jag återkommer innan julafton och önskar God Jul i alla fall!

Årets första julklapp

Här är årets första julklapp. Sitter i den nu, och den är grymt skön! Är helnöjd med den! Tack V & J! God Jul!

Vår datastol

Checklista för dagen

Sådär, nu börjar en lång dag lida mot sitt slut. Tror jag hunnit med allt:

* Köpt datastol på IKEA (bild kommer)
* Lämnat julklapp till Rs föräldrar och ätit mat där.
* Skruvat ihop stolen (inte jag, R)
* Slagit in de sista julklapparna.
* Packat resväskan och tagit fram kylväskan för maten imorn
* Delat lite ostar och lagt undan lite av godsakerna som Rs mamma ska få som tack för kattväkteriet.
* Diskat
* Vattnat blommorna

Puuh, lyckades aldrig få i linsen imorse så jag har gått utan idag och har för första gången denna vecka ont i huvudet. Jag hade 10 min på mig imorse att få i linsen men den ville verkligen inte så jag var tvungen att gå till bussen. Igår gick det på andra försöket så jag trodde jag börjat lära mig, men det är verkligen svårt. Hoppas det går lättare snart. Imorn måste jag i alla fall ha den på mig, vill inte ha huvudvärk.

Upprörande

Usch! Jag blir så ledsen och arg när jag läser sånt här. Att man ska slippa undan straff för vad man gjort bara för att två brottslingar skyller på varandra. De har erkänt att de var på plats när hon mördades men skyller på varandra och då går de fria. Ibland finns det verkligen ingen rättvisa...


Enögd?

Jag har glömt att berätta att jag var hos optikern i lördags. Gick dit för att få en synundersökning för linser, då jag känner att jag inte använder mina glasögon tillräckligt, och att min syn blivit sämre. Och mycket riktigt har synen blivit sämre. Ett år efter att jag fick glasögon har min syn försämrats med det dubbla. Jag har alltså dubbelt så stort synfel nu jämfört med för ett år sedan. Skrämmande. Undrar just hur jag kommer se om några år. Inget alls kanske? Det sjuka i det hela var att jag bara fick lins på ena ögat. Låter lite skumt, men tydligen har jag ett "konstigt" synfel på höger ögat. Han visade mig genom att hålla ett glas med rätt styrka framför höger ögat. Såg perfekt då, sedan vred han glaset ett halvt varv framför mitt öga och då såg jag ingenting helt plötsligt, trots att det var rätt styrka och allt. Kommer inte ihåg vad "fenomenet" hette, men det gör så att man måste ha en speciell lins som är still i ögat annars ser jag helt plötsligt dåligt igen om linsen snurrar på sig i ögat. Så han tyckte att eftersom synfelet på höger öga är så pass litet så räcker det med lins på vänster, så kan ögonen hjälpas åt lite mer. Och visst, det funkar för mig med. Det blir ju billigare i alla fall.

Men det är lite knivigt att sätta in den. Ta ur den är inte så svårt, men på mornarna när jag ska få till det bra blir det svårare. Det går dock bätte och bätte för varje dag så jag lär mig nog snart.

Mat, mat, mat!

Ojoj, idag har jag släpat hem tokmycket mat från jobbet. Fick först en liten kasse från en leverantör med blandade godheter och efter jobbet hämtade jag ut min julpåse. I påsen fanns det sill, prinskorv, en 2 kilos julskinka, choklad, 1 kg brieost, marsvinsholms ost, onsalakorv, clementiner, julmust och en kokbok! Så jag var tvungen att ringa till mamma och berätta vad de inte behövde köpa till julbordet. Eftersom jag fick prinskorv även av Scan igår så har jag närmare ett kilo nu. Jag brukar i snitt äta runt 2 st prinskorvar varje jul. Är inte så förtjust i det.

´Julbordet serverades idag på jobbet och jag blev positivt överraskad. Fanns mycket att välja på och det mesta var kanongott. Så ska ett riktigt julbord se ut. Julbord kan vara riktigt äckligt om det vill sig illa. På det hela taget har dagen varit bra! Gått i matens tecken om man säger så! =)


Förlåt!

Idag vill jag ta en stund här i bloggen för att uppmärksamma att jag skäms ögonen ur mig. Jag ska erkänna att jag inte skickat ett enda julkort i år. Förra året skickade jag massor, fick dock inte så många själv så jag tänkte att jag inte skulle skicka lika många i år. Bara till mormor och så. Men eftersom jag varit sjuk har jag totalt glömt av det, och kom på det i början av veckan för att sedan glömma av det igen. Så jag vill ta en stund för att be om ursäkt. Idag fick vi kort från M, C&J och Rs syster i Stockholm så till er säger jag ett extra förlåt. Ni får ett här istället.


Jultomte

God Jul M! God Jul C & J! God Jul V, P & A! Förlåt oss ännu en gång...

Ninas jul

Nu är det inte många dagar kvar till jul och det känns härligt! Jag älskar julen, och har alltid älskat julen. Jag är riktigt traditionsenlig och vill att allt ska vara som alla jular tidigare varit. Jag vill äta en speciell tid, jag vill inte öppna julklapparna efter Kalle utan väntar gärnat till18-tiden. Karl-Bertil Jonsson julafton får absolut inte missas och det ska alltid finnas karelsk stek och makaronipudding på julbordet. Plus allt det där andra man ska ha på julbordet såklart. Förra året var lite av en pärs. Första julafton utan mina föräldrar. Shit, det var tufft. Vi kommer ju köra varannan jul-köret och förra året  var det dags att vara i Göteborg. Några av Rs syskon (han har 6 st halvsyskon) hade samlats hos hans syster och tagit med sina barn och hundar. Med andra ord ganska mycket mer folk än vad jag är van vid. Det var lite småjobbigt, men inte på så sätt att jag inte hade en mysig jul, för det hade jag verkligen. Det är bara svårt att vänja sig vid det där som är annorlunda. På juldagen åkte jag dock hem till mamma och pappa och då hade vi en extra julafton. Och det funkar ju det med, men jag vill ju så gärna ha det som jag alltid haft det. Jul ska ju vara jul =) Men nästa år kommer bli jättebra det också, då vi är i Gbg igen.

Datorstol

På torsdag ska vi eventuellt inhandla en ny datorstol, som en julklapp från Rs föräldrar. Om vi hittar nån vill säga. Har kollat runt lite och hittat dessa fyra som jag gillar. Men jag vet inte alls vilken prisklass vi ska hålla oss inom så jag vet inte alls vad det blir...

      

Sen har jag ju ingen aning om ifall de är bekväma eller inte. Den utan armstöd var snygg, men det är nog inte bra att ha utan armstöd... Ska bli kul att provsitta.

Julsäck

Idag kom det två tomtar från Scan och lämnade en julsäck hos mig! Dessutom bjöd de på pepparkakor, godis och glögg. Riktigt trevligt så där på eftermiddagen när blodsockret gått ner lite grann och man känner sig ganska låg... Dessutom var det sjukt gott med glögg, har inte druckit det i år. Mums!

Julsäcken var den från
Scans julkalender, där man fick lite olika produkter bakom några av luckorna. Jag lyckades skrapa ihop lite skivad julskinka, prinskorv, köttbullar, sylta och läckökorv (tror jag fick allt man kunde få). Dessutom fick man presentkort på 100kr på Scans produkter. Utöver det fick jag med mig en 2 kilos ost och vispgrädde hem idag som man fick av jobbet. Och imorn ska jag hämta min julpåse som börjar delas ut då (har fått vid midsommar innan, och det var en trevlig liten blandad påse). Så det är mycket att fylla kylskåpet med från jobbet just nu. Det mesta kommer nog packas ner i en kylväska och tas med upp till Örebro på fredag. Scan produkterna var förresten nedpackade i en jättefin tomtesäck som jag definitivt ska sprara på. Det var verkligen julkänsla över den. Skulle fotat den innan jag stoppade allt i kylen. Jaja =)


Boklös

Nu när jag läst ut "Änglar och Demoner" är jag boklös. Egentligen är jag inte alls boklös, jag har två Camilla Läckberg-böcker jag inte läst ännu. Men jag började läsa den ena och hade inte riktigt tid att engagera mig och nu orkar jag inte börja i den igen av nån anledning. Vill läsa mer Dan Brown, men tyvärr har jag läst alla nu. Upptäckte att Peter Robinson kommit ut med en ny bok om Alan Banks som jag missat, så den önskar jag mig i julklapp. Man kan ju alltid hoppas att jag får den!


En bit av mitt hjärta

Dags för bil!

Jahopp! Då kanske det är dags att börja prenumerera på Vi Bilägare snart? Nä, riktigt så fort ska vi inte gå fram. Men vi pratar seriöst om bil just nu. Vi har råd. Fram till februari har vi båda bra löner. Om jag inte får stanna efter det hoppas jag att jag hunnit hitta ett nytt jobb innan dess. Har jag inte det har jag i alla fall 80 % av lönen i form av a-kassa innan jag hittar nått annat. Så vi kan liksom göra det. Köpa bil alltså. Och jag vill inget hellre. Inte R heller skulle jag tro. Han slutade jobbet för 1 h och 40 min sen och han är fortfarande inte hemma. Jobbigt. Just nu är jag mest sugen på en VW Polo. Den var grym när vi hade den till Örebro. Precis lagom stor för 2 personer. Bagaget är inte så stort, men eftersom vi bara är 2 kan man ju packa i baksätet om man ska ta med mycket. Den är sjukt lättkörd och dessutom grymt trevlig att ha å göra med. Jag älskade att köra den bilen i alla fall. Sen får vi se vilken årsmodell m.m vi har råd med och hur vi ska lösa allt det praktiska, men det brukar alltid lösa sig tillslut. Med lite hjälp av pappa så =) Åååh, jag vill ha bil nu!!!!!

Kvällens bak!

Här kommer några bilder från kvällens bak. Tyvärr var R drabbad av huvudvärk och Man United på teve så jag fick göra själv. Men han äter gladeligen av resultatet ändå =) Dock hade jag lite hjälp från annat håll. En lussekatt som vaktade lussekatterna =)










Det är så gott med lussekatter!

En vecka kvar till julafton

Idag är det ju en vecka kvar till julafton. Igår var vi inne i stan och trängdes med alla andra för att handla julklappar. Det gick rätt bra. Handlade det sista och nu är jag helt klar! Skönt! Eller nästan helt klart. En present måste jag göra i ordning lite med, men det kan jag inte förrän senare i veckan.

Denna vecka kommer bestå av jobb, tvättande, lite mer städande och IKEA-besök innan vi åker till Örebro på fredag. Jag kommer jobba som vanligt till torsdag. På eftermiddagen hämtar R mig så åker vi och hans föräldrar till IKEA för att köpa en ny datorstol till oss som är deras julklapp till oss (precis vad vi behöver, våran är så sliten!) På fredag har jag tagit ledigt och då ska vi upp ganska tidigt på morgonen för at fixa i ordning allt med katterna innan vi sticker till Örebro. Förhoppningsvis kommer vi iväg vid 11-11.30. Ska försöka undvika den värsta jultrafiken och mörkret. Det är rätt jobbigt att åka E20 i mörkret... Hur som helst längtar jag som tusan till torsdag eftermiddag! Och i mellandagarna kan jag förhoppningsvis ha bil till jobbet!

Fin helg

Jag och R har haft en riktigt fin helg! Fredagen var både bra och dålig. Jag var så glad för hans skull, men ledsen för min egen och kände att jag verkligen inte har någon framtid på det företag jag är nu. Men jag har pratat både med R och mamma och detta. Det känns bättre och jag ska faktiskt prata med min chef på måndag så hon vet hur jag känner mig. Jag kommer ändå få jobba i korriodoren, men det känns i alla fall bättre att visa att man inte trivs. Ska dessutom säga att jag inte kommer vilja stanna längre än februari om jag inte får en bättre arbetsplats. Det som gjorde mig surast med detta var att chefen inte berättade om flytten från kontor förrän efter jag tackat ja till 2 månader till. Känns inte helt schysst. Jaja, ska sluta älta det nu. Vi glömmer det!

Nu ska jag snart baka lussekatter. Jag är helt efter med det och gör det efter lucia, men jag har ju varit sjuk så jag skyller på det. Ska bli mysigt att baka! Vi har julstädat idag och lyssnat på julmusik! Julstämningen börjar komma krypande så smått!

Inte bara en bra dag

Denna dag är ju verkligen en kanondag eftersom R fått jobb! Jag kunde inte vara gladare för hans skull! Men det har hänt lite tråkiga saker också, för min del. Idag kom chefen och berättade att jag måste flytta ut från mitt kontor och får sitta i korridorren och jobba igen, som jag gjorde i somras. Det var väldigt jobbigt att sitta där och jobba. Luften är dålig, du kan inte stänga dörren om dig och hör alla andra som sitter och pratar hela tiden. Och nu måste jag sitta där igen. Jag hatar det verkligen. Det är nästan så jag ångrar att jag tackade ja till två månader till. Jag får inte ha den skärmen jag fick för nån månad sen, utan får gå tillbaka till en gammal som jag får fruktansvärd huvudvärk av. Så fr.o.m. letar jag febrilt efter nytt jobb. Jag ska bort därifrån så fort som möjligt.

Fira!!

Ikväll ska det firas! Jag är såååå glad! R har fått jobb! Dessutom inom det ämne han helst vill jobba med! Det är helt otroligt! Jag är verkligen överlycklig för hans skull! 6 månaders provanställning, sedan fast om inget oförutsätt händer! Jag hade en bra känsla innan jag somnade igår om denna intervju! Jag tror inte ni fattar hur glad jag är! Nu hoppas jag att jag kan hitta något fast också! Är så glad för din skull älskling! Världens bästa julklapp!

Ingen karaktär

Usch! Jag och R har verkligen ingen karaktär what so ever! Idag blev det en stor 200 gr marabou digestive att dela  på. Inte bra! Men det är ju så jäkla gott så man har så svårt att låta bli... Ska alldeles strax börja snaska på min del till tv-tittande kl 20.00. Min smak har inte återvänt till fullo så jag känner inte smaken riktigt fullt ut än, men choklad är på något sätt jäkligt gott ändå. Det är väl konstigt? Och varför måste jag älskar just choklad? Varför blev inte jag en sån som älskar typ sparris och selleri och sånt? Jaja, nu ska jag ägna mig på chokladen =)

Into space

Jag har glömt av att blogga lite om Fuglesang. Vi var vaknade både vid första och andra försöket (hade inte varit det om jag skulle till jobbet dagen efter...) och det var riktigt mäktigt att se när de åkte iväg natten till söndag. Ljusskenet lyste upp så mycket att man inte såg nånting på teven för en stund. Riktigt mäktigt! Skumt att tänka att de faktiskt är ute i rymden exakt just nu. Och riktigt, riktigt kul för Fuglesang som jobbat för att komma dit så länge!


Angels & Demons


Änglar & Demoner

Just nu läser jag Änglar & Demoner av Dan Brown. Den var lite seg i början, men ändå inte så att jag tappade intresset nånstans och nu är den verkligen igång! Jag kan knappt sluta läsa! Dan Brown kan verkligen skriva spännande och fängslande. Ett tecken på att Dan Brown är en riktigt bra författare är att han böcker gjort att min sambo börjat läsa. Han har tidigare hatat att läsa och eftersom min familj är en riktig bokslukarfamilj har jag försökt få honom att läsa. Lyckades få honom att läsa Lasse Lindroths "Mannen som kunde tala om hästar". Och den gillade han, skämtsam, bra och rolig bok. Efter ett tag började jag bearbeta Da Vinci-koden för honom. Trodde han skulle gilla kodknäckandet och det där... Tillslut gav han med sig och började läsa. Han älskade den! Efter det sprang han och köpte "I Cirkelns mitt" och "Gåtornas palats". Och nu även "Änglar & Demoner". Jag är så nöjd över att jag fått honom intresserad av att läsa!! Nu har han t.o.m. läst 2 böcker av Harlan Coben också! Ibland lyckas man =)

Ojoj!

Det ser inte bättre ut än att blogg.se är igång igen! Härligt, har inte kunnat skriva inlägg eller kommentera på flera dagar.

Är fortfarande hemma från jobbet. Hade tänkt att gå tillbaka både igår och idag, men mina nära och kära har övertalat mig att ta det lugnt tills jag är helt friskt. Och det är ju helt rätt. Känner mig inte riktigt 100, men ska gå imorn. Och det är mest för min egen skull. Måndagar är riktigt tuffa dagar och jag kommer att ha en hel del att göra när jag kommer tillbaka eftersom jag varit borta i nästan 2 veckor. Jag måste kolla upp hur jag ska ringa de kunder som har leverans och ska ringas juldagen och annandagen (man måste lägga om allt sånt med extra turer och sånt när det dyker upp röda dagar), så att allt sånt sköts rätt. Och på måndagar  finns det ingen chans att hinna med sånt så då är det bättre att sköta det imorn när jag nästan inte har nåt att göra. Då blir måndagen lite lindrigare i alla fall. Får bara hoppas att företaget står kvar. Det ligger nämligen i
Partille...

Viva Piñata!

Jag måste bara få rekommendera ett spel till er som har Xbox 360. Speciellt vill jag tipsa C om detta spel. Det underbara, färgsprakande och roliga - Viva Piñata!

Viva pinata!


Man kanske tror att detta enbart är ett spel för barn, men icke! Det är lika roligt för en "vuxen". Du startar upp din egen trädgård där du planterar växter, träd, sår gräs m.m. för att göra trädgården så piñata-vänlig som möjligt. Och ganska så snart börjar de dyka upp. Först kommer nån slag mask-liknande piñata som är väldigt lättskött och lätt att tillfredsställa. Men ju längre spelet går dessutom svårare blir det att uppfylla de olika piñatornas behov. De kommer i alla olika former och färger. Allitfrån ormar till fåglar och sniglar. Jag har inte kunnat spela så mycket under tiden jag varit sjuk, men det jag spelat hittills har varit väldigt roande! Billigast finns det på Elgiganten. Där kostar det ca 449:-. Om man köper i en spelbutik kan du få betala uppemot 699:-



Julklappar

Det har ju blivit ett litet uppehåll i julklappsköpet nu när jag varit sjuk, men som tur är så har jag inte så många att köpa till så det är inte så många kvar. Jag måste köpa något till mamma och till R, sen är jag klar. Problemet är bara att jag vet inte vad jag ska köpa till någon av dem... Jag hoppas att mamma skickar mig en liten lista över saker hon vill ha så får vi hoppas att jag kan hitta på något bra. Pappa är klar, Rs föräldrar är klara, J&C är klara och min brorson A är klar. Just ja, min bror och V är inte klara heller. De ville inte ha några klappar i år, de skulle inte köpa några själva, men R och jag tänkte ge dom en liten grej bara och det vet vi redan vad det är så det är bara att springa iväg och köpa. Undrar just hur jag ska dölja Rs julklapp för honom när jag väl kommer på vad jag ska köpa... Han är så himla nyfiken och ska leta överallt när han vet att det finns julklappar i närheten...

På bättringsväg

Idag har jag äntligen kommit iväg till en läkare. Lyckades faktiskt få en akuttid på Vårdcentralen. Läkaren konstaterade att jag har öroninflammation och sjukskrev mig veckan ut i alla fall. Men jag kan ju gå tillbaka tidigare om jag vill, och min förhoppning är att jag ska vara tillbaka igen på onsdag. Vi får väl se... Nu har jag i alla fall fått penicillin och hostmedicin så jag kan sova lite om nätterna också. Skönt!

Insikt

Jag har insett en sak under denna vecka när jag varit hemma och mått som jag gjort. Och det är att jag inte gillar att vara vuxen. I såna här lägen vill jag ha min mamma med mig. Om jag imorn måste sätta mig på akuten hela dagen vill jag att min mamma eller min pappa ska sitta bredvid och bara vara där. Nu menar jag inte att R gjort något fel eller att han inte "räcker till", utan bara att ingen kan ersätta mamma eller pappa.

Jag har pratat mycket med mamma i veckan och hon säger hela tiden att hon önskar att vi bodde närmare för då hade hon kommit över och tagit hand om mig, och pappa skulle skjutsat mig om jag behövde åka till en läkare som ligger långt bort och så. Men så är det, och jag valde själv att flytta. Synd att jag flyttade till den stad i Sverige där det måste vara svårast att få tid på vårdcentralen... (jag vet att det är svårt på många ställen, men jag har hört att Göteborg är en av de värsta städerna...)

Uppdatering

Jaha...nu är det exakt en vecka sen jag kände första symptomen på denna jobbiga sjukdom som jag fortfarande har kämpigt med. För tillfället har jag problem med öronen mest. De är helt "täppta" och jag hör väldigt dåligt. Då blir det svårt att ha det jobb jag har (pratar i telefon hela dagen). I övrigt kommer febern tillbaka varje kväll/natt och även halsontet lite grann, dessutom hostar jag mig igenom nätter vilket gör att jag knappt får någon ordentlig sömn. Jag har ju redan varit hemma i en vecka så fr.o.m. imorn behöver jag sjukintyg för att få pengar. Så om inget mirakulöst händer under kvällen och natten (mirkalöst = öronen återgår till det normala och jag inte får någon feber, eller hosta under natten) måste jag komma iväg till en läkare imorn. Ska först och främst testa och ringa vårdcentralen igen imorn (mycket tidigare än förra gången) och verkligen förklara att jag MÅSTE ha ett läkarintyg. Om det inte går ändå får jag åka och sätta mig på Axcessakuten och hoppas att det inte tar hela dagen.

Jag blir tokig!!

Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Blir tokig på denna förkylning. Har aldrig haft en sån här kraftig förkylning nånsin tror jag. Shit, den vägrar släppa greppet om mig. Igår blev mina ögon röda, svullna och kletiga och dessutom kändes öronen konstigt. Härligt tänkte jag, ögonfluss och öroninflammation på detta också. Så R ringde sin syster som är läkare för att se om vi borde komma iväg till en läkare. Men hon sa att alla symptom stämmer in på ett kraftigt virus. Oftast tror man att man är på väg att få allt (halsfluss, ögonfluss, öroninflammation) när ett virus är så pass starkt. Viruset ger sig på alla slemhinnor som finns vilket gör att ögonen "snorar" som näsan gör och att gångarna i öronen svullnar, vilket gör att man kan få ont. Så ögonfluss behövde jag inte oroa mig för och faktiskt så är ögonen väldigt mycket bättre idag. Fortfarande röda, men nästan inget klet idag i alla fall. Men det är så tröttsamt. Halsen har fortfarande inte riktigt gett sig. På dagen känner jag inte av den, men på natten gör den fruktansvärt ont. Blää! Vill verkligen bli frisk till måndag, annars måste jag skaffa läkarintyg och hur ska jag kunna göra det när man inte kan komma iväg till vårdcentralen? Men hostan är lite bättre och jag är mycket piggare så jag hoppas verkligen att den är på väg bort nu. Har dock ingen röst, men det kanske är lika bra att hålla tyst några dar =)

Katastrof

Min vecka har varit katastrofal! Det började med halsont i söndags och det har jag legat däckad med hela veckan. Igår kväll bestämde jag mig för att försöka få tid på vårdcentralen idag om halsontet inte gått över. Och igår kväll hade jag så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Imorse försökte jag få tid, men det var ju helt omöjligt. Dessutom var de ruggigt otrevliga. Fy fan! Funderade på om jag skulle åka iväg till drop in nånstans för att få kolla upp att jag inte har halsfluss. Det är långt till dessa drop in ställen och jag blev lite osäker, det kanske bara skulle förvärra saken. Jag ringde sjukvårdsupplysningen istället och hon var jättebra! Hon tyckte inte att det lät på min röst som att jag hade halsfluss och tyckte jag skulle stanna hemma och kurera mig istället för att åka runt med buss. Så jag lydde henne, och nu har jag börjat känna mig bättre. Halsontet är nästan borta. Känner av det lite grann, men inte alls på samma sätt. Dessutom börjar jag känna mig piggare i största allmänhet. Hoppet om att bli frisk började så smått återvända. Tills mina ögon började klia och bli röda. Så nu ser det ut som att jag råkat på ögonfluss också. Fy för detta! Är så trött på det. Och vårdsituationen i Göteborg är katastrofal. Det är ju helt sjukt att man inte kan besöka sin vårdcentral med akuta behov. Helt sjukt!

No work

Nu har jag varit på benen i ca 10 minuter och är helt slut. Bäst att bege sig tillbaka till sängen igen. R har smittat mig med världens halsont och huvudvärk. Än så länge känns det inget i näsan i alla fall, utan bara halsen. Men det räcker gott och väl. Sjukt ont. Till råga på allt åker han som är skyldig till detta iväg och handlar julklappar med sin pappa idag istället för att ta hand om mig. Dessutom tränar han idag, vilket gör att jag säkert inte kommer få någon middag heller =( Man vill ju liksom ha någon här hemma som tycker synd om en när man är sjuk... Jaja, han skulle köpa hem cola och glass i alla fall, och det bådar gott! Blir nog inge jobb imorn heller tror jag... Nä, nu ska jag krypa i säng igen.


Låååångt kvar

Gaah! Jag har verkligen ingenting att göra just nu. Och det är fortfarande över 1 timme kvar. Usch! Jag vill gå hem nu! Lägga mig i soffan och bara slöa. Gott! Ikväll blir det bakad potatis. I love! Det är så enkelt att göra, bara stoppa in i ugnen. Iofs tar det långt tid, men bara man sätter igång i tid så =) Som sagt, nu får helgen väldigt gärna komma!!

Medium är slut redan. Har ju knappt börjat ju! Men jag tyckte hon sa att det skulle vara tillbaka i början av året, och det får vi väl hoppas på!

hits