Uppdaterat

Nu är resedagboken uppdaterad igen. Här kommer länk.

Sista på ett tag...

Ja, nu är det snart dags! Imorn lyfter planet som förhoppningsvis ska ta oss till New York helskinnade. Kommer inte uppdatera bloggen speciellt bra under resan, utan ni får hålla er till resdagboken. Har jag tid så lägger jag upp en länk här när ett nytt inlägg finns tillgängligt. Pirriga och nervösa är vi verkligen, och hör och häpna - jag ska bara ta med mig ett par skor. ETT PAR! Men jag planerar att shoppa där istället och när jag bara har ett par med mig kommer jag ha lite press på mig att verkligen köpa nåt också. Måste ju ha ett par ordentliga joggingskor när vi ska kolla på vulkaner m.m. på Hawaii. Och så ett par Converse då =) Här har ni föresten första uppdateringen på resdagboken.

Den här dagen, fredagen den 12:e september kommer jag sent att glömma. Fick världens BÄSTA avslutning på dagen på jobbet. Livet känns lättare, skönare och jag är evigt tacksam för allt jag har i mitt liv just nu! Vänner, R, katterna, familjen, jobbet. Jag kan verkligen skatta mig lycklig!

Nu ska jag fixa lite låtar m.m. till min telefon och läsa så många bloggar jag orkar eftersom det inte kommer bli mycket läsning under resan heller.... Ha det så underbart här hemma så hörs vi snart igen!

Ett år går snabbt

Igår hade jag varit på mitt jobb i 1 år. Läste inlägget jag skrev när jag skrivit på papper och sagt upp mig från gamla jobbet. Sjukt snabbt har det gått och jag trivs som fisken i vattnet. Fick för några veckor sedan förlängt ungefär 1 år till. De kan inte lova mig längre eftersom jag om ett år varit där i 2 år och de då måste ge mig en fast tjänst. Dock är det mycket i gungning på jobbet just nu så vi får se hur detta slutar =) (i positiv bemärkelse).


Lite resfebrig...

Hihi...jag har packat en massa redan. Alldeles för tidigt, men skitsamma! =) Nu är det bara två arbetsdagar kvar innan det bär av, har nog inte riktigt fattat det. Två arbetsdagar kvar med min nya rumskompis. Hon flyttar nämligen när jag är borta och slutar således på vårt kontor om några få veckor. Trist!

Nu blir det sängen med Cecelia Aherns - Där regnbågen slutar. Fick mina böcker först i tisdags, tog 1½ vecka att få dem, så länge har jag aldrig fått vänta på böcker från adlibris...

Chiquita-smoothies

Det blev det en massa av igår. Chiquita var på besök och vi fick prova massa roliga smaker! Gillade jordgubb/banan och Hallon/granatäpple bäst. Och mango/passion... Okej, jag gillade alla utom ananas/banan. Vet inte varför, jag brukar älska ananas, men denna gillade jag inte...

Tog en halv flaska till frukost imorse, och det var en god början faktiskt! Kändes uppiggande och lagom mättande. Ofta gillar jag sött på morgonen för att vakna till (inte typ choklad, men juice och liknande), och då var smoothien ett bra alternativ! Har ni prova dem? Vilka gillade ni?


Två år imorgon

Imorn är det två år sedan jag och R förlovade oss, första kvällen på Naxos. Min synska mamma hade skojat med R kvällen innan och sagt åt honom att vi inte fick glömma förlovningsringarna hemma. Vi som försökt hålla det hemligt i flera månader =) Enligt henne själv skojade hon bara, men jag är inte så säker... Hur som helst... Vet ni hur storslaget vi ska fira denna stora dag imorn? R ska träna och jag ska tvätta =) Men en liten stund får vi tillsammans på kvällen, så vi får väl mysa en stund och tänka tillbaka till Grekland. Vi ligger lite efter när det gäller bröllopet, men det kommer i sinom tid det med!

Snälla svärföräldrar

Igår var vi på söndagsfika hos Rs föräldrar och åt rabarberpaj (mums!). Vi pratade ju såklart en del om resan, och då plockade Rs mamma fram två nackkuddar som vi fick låna med oss. Perfekt, hade inte en tanke på det. Man kan ju säkert få kudde och filt på flyget men det bästa när man vill sova sittande är ju en nackkudde. Jag får alltid svinont i nacken när jag somnar på tåg och sånt. Dessutom fick vi låna adapter av henne också, så vi slipper köpa. Gött!


Ont

Min skuldra plågade mig nåt så fruktansvärt igår eftermiddag. Hade svårt att städa och diska, kunde knappt lyfta armen ordentligt. Jag försöker verkligen varierar mellan att sitta och stå på jobbet, och även tänka på stödja underarmarna på mitt tangentbordsstöd. Har skärmen så långt ner som det går för att inte belasta nacken, och använder musen så sällan jag bara kan (i vårt system som vi har använder vi i princip aldrig mus, bara kortkommandon). Ändå har jag ju problem med skuldrorna och axlarna, speciellt högersidan. Har massage igen på tisdag, det hjälper verkligen! Hur som helst känns det bättre idag, efter att R smörjde in med tigerbalsam igår kväll. Tigerbalsam is the shit! Och vår massagetjej är ännu mer the shit! Tack företaget som utökat massagen till 14 ggr/år. Tack.

Lite shopping

Så, nu har det blivit lite shopping! Här kommer bild på skorna som jag blev så förälskad i. Jag har vanligtvis storlek 40 på skor, men de var alldeles för stora. 39 satt bättre, men är lite trånga över tån på högerfoten. Jaja, ska försöka använda dem mycket i veckan så jag tänjer ut dem lite innan vi åker. Hur som helst kommer de bli välanvända under resan!

     

Självklart glömde vi att växla pengarna, får ta det i veckan. Om vi kommer ihåg. Sista chansen blir väl på Landvetter om en vecka...

Planering

Nu tågar vi snart in på sista veckan innan resan, och detta är sista helgen här hemma innan det bär iväg. Jag tror jag har det mesta under kontroll, men det är ju ändå en del grejor som ska göras. Tvätt, packning, ordna med katterna m.m. (De kommer inte bo här hemma som vi sagt från början utan får flytta hem till Rs föräldrar) I helgen ska jag bl.a. köpa ett par skor jag trånat och funderat över i en veckas tid, gå en sväng till på Apoteket och växla mina dollar till lite mindre och mer hanterbara sedlar. Tisdag och onsdag blir det tvätta, torsdag går vi nog upp till Rs föräldrar med lite kattgrejor och för att umgås med dem lite, fredag (dagen före!!!) blir det jobb till 16 sen eventuellt Afterwork med Rs jobb. Låter kanske lite skumt att gå på AW dagen innan den stora resan, men jag tror det är exakt det vi behöver. Då sitter man inte hemma och stissar upp sig och blir resfebrig. Har vi det mesta packat och färdigt redan på torsdag är en AW perfekt på fredagkväll. Sen får man ju lova varandra att inte bli drängfull och kanske vara hemma senast tolv. Tror det blir en bra vecka som kommer!


The bouleshit battle

Igår var det dags för den årliga sammandrabbningen av leverantörerna i Gbg. Mitt jobb mot mitt gamla jobb, plus 2 andra konkurrenter från stan. Tidigare år har det varit bowling på schemat, men i år var det dags för Boule. Det var så roligt att träffa mina gamla jobbarkompisar, har inte sett dem sen i oktober när jag var och hälsade på. Själva tävlingen gick inte så bra för oss, vi kom sist. Självklart vann mitt gamla jobb, eftersom jag så gärna hade sett oss besegra dem. Men roligt var det i alla fall och kvällen avslutades med middag på en trevlig fransk restaurang.

När jag träffade de gamla kollegerna igen kändes det som det var igår jag såg dem sist, men samtidigt känns det som en evighet sen jag jobbade där. Det var en tjej med som var relativt ny, och hon hade precis fått fast anställning hos dem. Insåg att det kanske kunnat vara jag om jag ridit ut stormen som var när jag slutade, men är innerligt glad på samma gång att det faktiskt inte är jag. I alla lägen tror jag faktiskt att jag skulle välja ett vikariat på ett ställe jag trivs framför en fast anställning på ett ställe där jag mår skit, som jag verkligen gjorde när jag jobbade där. Hur som helst, alla verkade glada att se mig och CH och det var verkligen kul att se dem igen. Men skönt att jag hade mitt nya, fina hem att gå till imorse igen!

När ska det sluta krångla?

Usch, va jag är trött på krånglet med våra flygbiljetter. Nu har vi fått nya igen, för 3:e gången typ. C skulle bara kolla så allt var okej med våra biljetterna när dom på Delta säger att de tycker vi har för lite tid för bytet i Paris på väg till NY. Det kan jag hålla med om, för det har jag oroat mig för själv. Vi hade bara 1 timme och det är lätt att bli försenad mer än så när man ska flyga. De vill ändra så vi åkte senare, så nu åker vi inte från Göteborg förrän kl 13 (skulle åkt 7 egentligen). Är framme i NY kl 20 (deras tid, alltså mitt i natten här) så det försvann ju rätt mycket tid där. Men ärligt talat känns detta bättre. Jag hade som sagt oroat mig för tiden iochmed bytet och jag tror inte vi skulle hunnit göra speciellt mycket vår första dag i NY eftersom det säkert tar sin lilla tid att komma igenom passkontrollen, även om vi kommit tidigare på dagen.

En ännu bättre förändring är resan hem, den kortades ner några timmar. Känns skönt, för den bävade jag lite för. Eftersom vi flyger från Hawaii blir det en rätt lång resa hem med många stopp (LA, Atlanta, Amsterdam och sen GBG) men nu känns det lite lättare faktiskt. Ska ärligt säga att jag inte rekommenderar att boka biljetter helt själv utan resebyrå. Även om det är dyrare att göra det via nån byrå så är det VÄRT DET. Så mycket krångel och orosmoment som vi haft under dessa månader är värt att slippa för några tusingar till. Definitivt!

Allt krångel å sidan....nu är det bara 10 DAGAR KVAR!!!!!!!!!!!!!!!!!

Definitely, maybe

Vi såg en helt underbar film igår: Definitely, maybe. Ryan Reynolds spelar en reklamare som ligger i skilsmässa. Ljuspunkten är dottern Maya (Abigail Reslin från Little Miss Sunshine). När Maya frågar sin pappa om han vill berätta hur han träffade hennes mamma är han inte speciellt sugen på det till en början, men dottern lyckas övertala honom. Han börjar berätta historien som mestadels kretsar kring 3 kvinnor som haft stor betydelse i hans liv. Han byter ut namn för att dottern inte ska förstå vem av de tre som är hennes mamma och historien tar sin början.

Denna film faller ju in i kategorin romantisk komedi, men jag tycker den skiljer sig så mycket ifrån alla andra filmer i samma genre. Den håller intresset uppe när man försöker lista ut vem Mayas mamma är samtidigt som det är intressant att följa de tre olika historierna var för sig. Både R och jag gillade filmen jättemycket, och skulle gärna se en fortsättning! Rekommenderas varmt!

hits