ARG!

Hade hållt på och spelat en bra stund och nästan skapat en hel film när spelet bara lägger ner utan att spara... Va förbannad man blir! Har hänt förut, och jag vet inte varför det gör så... Suck! Nu tänker jag gå och lägga mig bara för det! Surt.

Tänkvärt

Jag vet...detta är såna där fjantiga citat som jag hittat längst ner i min kalender, men en del är faktiskt ganska bra. Därför ville jag dela med mig:

*Om varje dag på året vore helg, så vore nöje lika tungt som möda - William Shakespeare.

*Är du säker på att du saknar det du söker? - Okänd

*Tårar märker man, men om hjärtat blöder, vem ser det? - Hsun Wen

Ja...vem ser om hjärtat blöder..? Redan nu har jag käkat upp alla vindruvor som jag skulle mumsa på till Desperate Housewives.... Vad ska jag nu äta? Nä, jag måste försöka kontrollera mig. Varför är inte R hemma så han kan hjälpa mig att kontrollera mig? 

Lite skillnad...

Dessa tjejer har verkligen växt i kläderna nu. Tycker Avril Lavigne har förändrats på väldigt kort tid...

Äta allt!

Jag är inne i den roliga veckan så just nu vill jag bara äta allt jag kommer över. Har redan ätit över mina points idag men jag orkar inte bry mig. Jag vill bara ha något att tugga på. Dessutom har huvudvärken legat tung större delen av dagen. Har varit så sugen på choklad att jag tryckt i mig flera rutor blockchoklad (jag hatar blockchoklad!!!!) bara för att bli av med suget. Har köpt vindruvor, vilket alltid är bra mot sötsug för mig, men det är points i vindruvor så jag får inte frossa i det heller =(


Hängig

Har känt mig både hängig och trött, idag och igår. I morse kom jag på mig själv med att nästan önska att jag skulle åka på en förkylning så jag kunde få bädda ner mig i sängen några dagar. Detta kommer jag säkert att få ångra bittert, men ibland har man bara lust att dra täcket över huvudet och sova bort dagen. Helst skulle jag vilja ha R vid min sida också (fast jag vill ju självklart inte att han ska bli förkyld...men ni förstår nog...) för att kunna mysa och gosa...


Diadem

Köpte ett diadem igår som jag redan känner att jag har svårt att klara mig utan. Det är så skönt att slippa håret i ansiktet och om det inte vore så att det är svårt att ha den samtidigt som jag har glasögonen skulle jag nog ha det jämt =) Ett lyckat köp för enbart 20 kr =)


Ibland lyckas man!

Det värsta jag vet är att lägga ner mycket pengar på kurslitteratur som man oftast inte ens använder sig av speciellt mycket, så nu är jag riktigt nöjd med mig själv. Vi använder oss av ganska många böcker i den kurs vi läser nu, och själv klart är alla de böckerna slut på alla GU's (Göteborgs Universitet) bibliotek eftersom vi är ca 80 st som läser denna kurs samtidigt. Men så kom jag på att de på Chalmers sällan läser samma litteratur som vi och så testade jag att söka på deras bibliotek, och hittade alla de 3 böckerna jag behöver! R läser ju på Chalmers så han ska hämta dem åt mig =) Jag blir så glad när jag spar pengar! tihi! =)


Hockey!

Denna kväll blev inte direkt som jag tänkt mig. Var på väg hem och planerna var att plugga och titta på CSI, men ödet ville annat =) Nä, skämt åsido. A ringde och frågade vad jag skulle göra ikväll och jag sa att jag väl skulle plugga lite. Då frågade hon om jag ville gå på Frölunda-match istället och det tackar man ju inte direkt nej till =) Hennes pappas företag hade fått 3 biljetter över så hon, jag och R fick gratis match. J följde också med, så det var väldigt trevligt. Dock var väl matchen inte den roligaste. Frölunda spelade rätt kasst mestadels, men de vann efter 39 sekunder i sudden så vi var ändå nöjda med besöket! Nu måste jag plugga istället... Har precis stått och gjort korvstroganoff som vi egentligen skulle ätit idag och inte hann med... Båda måste ha matlåda imorn... Så imorgon äter jag korvstroganoff med ris till lunch och korvstroganoff med ris till middag. Skönt att slippa laga imorn iaf =)

Sex redan

Det har slagits rekord i BB-huset. Två svenskar har redan haft sex....tror denna säsong kommer bli väldigt intressant... Förnedrings-tv? Äh, dom är väl där av egen fri vilja, eller hur?!

Sovit ut

Idag skulle jag gått upp klockan 9 för att träffa mina klasskompisar i skolan vid 11, men när jag satte på telefonen fick jag ett mess från L som jobbat till 4 inatt. Hon ville träffas lite senare, vid 13. Fullt förståeligt. Så då kunde jag somna om en stund till. R har också sovmorron men skulle gå upp lite tidigare men jag övertalade honom att lägga sig igen så vi hade mysmorgon och kunde slumra om lite till! Nu har jag lagat lunchlåda och ska strax göra mig iordning för att åka!

Jag undrar...

Hannah har bloggat om van Veeteren och då kom jag på en sak jag funderat över. Jag vänder mig till dem som läst böckerna om ovanstående...ni kanske kan reda ut min fråga? När jag var på bio i julas var det reklam för den nya van Veeteren-filmen. Den hette "Moreno & tystnaden", men det finns väl ingen bok med det namnet? Jag vet att det finns en som heter "Morenos fall" och en som heter "Kommissarien & tystnaden", visst stämmer väl det? Undrar om de slagit ihop de två böckerna till en film? Jag förstår inte... Någon som vet?


Vilken pärla!

Tidigare ikväll var det konsert med Robbie Williams på ettan. Kollade ju på Big Brother så jag spelade in konserten, men kikade lite grann i pauserna. Känns kul att titta och hoppas att det är något sådant man får uppleva i juli på Ullevi! Jag längtar sååååå!

Fler bebisar?

Ska Brittan ha barn igen? Lite måste hon väl vila upp sig i alla fall?


Mycket mat!

Oj, vad vi åt idag! Det är tydligen tradition att man ska ha fisk, fågel, biff och anka på nyårsbordet så vi beställde något av varje. Allt som allt hade vi 5 rätter att äta av och det mesta var jättegott. Gillade dock inte fisken så mycket. Den var ångkokt och med väldigt mycket ingefära. Egentligen smakade den inte så mycket... Men allt det andra var kanongott. Servicen kunde varit bättre dock. Rs föräldrar har gått på denna restaurang ofta, men nu var det länge sedan och de har tydligen bytt ägare. Rs mamma beställde en Dry Martini och fick den i ett DRICKSGLAS som alla människor har hemma i köket. Hallå? Dessutom var den söt istället för torr. Överlag var servicen dålig, och det var mycket som var slut... Men men... Vi avslutade kvällen med en banana split (ja, jag är fortfarande viktväktare...) så trots servicen hade vi så bra sällskap av varandra att det blev en kanonkväll ändå. Det borde vara kinesiskt nyår oftare!

Shopping!

Nu är dagens alla grejor avklarade. Jag hittade stövletterna, det blev ett par beiga, de svarta var slut. Men jag hade nog tagit beiga ändå, de var snyggare! Använde dem idag för att se hur det var att gå i dem. Självklart fick jag ganska ont i fötterna, men det gick över bara man fick sitta ner en stund. Handlar nog mest om att jag inte är van vid att ha klackar. Annars är jag helnöjd med dem. Hittade också en topp jag ska ha till bröllopet. Det blev en lila-randig historia med båtringning och som var lite rynkad i mitten av ringningen. Dessutom var det lite glitter i ränderna. Jag gillade den mycket!

Just nu ser det ut som att jag kommer se ut så här på bröllopet;
*Den svarta långkjolen
*Den lila tröjan
*Min gamla, figursydda jeans kavaj som jag numera kommer i igen
*Stövletterna
*Långt halsband
(det finns mycket långa halsband i de flesta klädaffärerna just nu, har tittat på några jag tycker om)
*Troligtvis lockigt hår

Känner mig nöjd att outfiten i stort sätt är klar! (Förutom halsband då...)

Årets Big Brother

Hittade ett klipp på Aftonbladet om året Big Brother. Där fick man se några av deltagarna. Femman kör på det vanliga konceptet. En riktigt snygg kille (som även själv tycker att han är jävligt snygg, jag tyckte mest han såg ut som en Ken-docka), den blonda tjejen med tuttarna (Den nya Carolina/Linda/Elita) och sedan ett gäng med ganska vanliga människor som säkerligen blir någon av mina favoriter, bara för att de beter sig någorlunda normalt. Alla de svenska deltagarna är singlar denna omgång. Hmmm....undrar just hur detta kommer sluta. Jag vill inte fastna i detta i år igen, men det gör jag säkert ändå. Kommer kolla ikväll i alla fall....


Längtar tills imorn!

Nu ser jag riktigt fram emot imorgon. Restaurangbesök och så ska jag se om jag får tag på skorna. Är lite nervös att de är slut, skulle bli så himla glad om jag fick tag på ett par. Fanns både i svart och beige.  Testade de beiga sist och de var verkligen fina, men det är lätt att matcha svart till allt. De hade många ex kvar när jag var där...men man vet ju aldrig. Nä, nu får jag sluta ätla detta. Vi får se imorn helt enkelt. Men då är det bäst att man går och lägger sig så att det kan bli imorn snart =) Gonatt å sov gott!

Mmm!

Pizzan blev riktigt lyckad. Dock blev det sen middag idag, vi har precis ätit klart. Men jag blev riktigt nöjd måste jag säga! Nästa lika god som pappas, men bara nästan.

Nu blir det fruktsallad och Scary Movie 3 som precis börjat på Canal+. Löjlig film, men ändå lockar den fram några skratt... =)

Nyårspresent

Glömde skriva om det i förra inlägget, men vi var en sväng hos Rs föräldrar idag och fick varsin nyårspresent. Traditionen i kina är att mannen i huset ger bort pengar till barnen och det är det vi brukar få. Ingen av oss räknade med att få något i år, även om vi faktiskt fick pengar förra året... Men ja, ingen av oss tänkte på det. Sen kom Rs pappa med varsitt kuvert till oss.... Med 1000 kr i varje kuvert. Blev så chockad! Så imorn ska jag åka ut till den Din Sko butik jag hittade skorna i häromdagen och se om de finns kvar. Om de gör det ska jag nog slå till på dem. Nu har jag ju råd. STORT TACK till Rs föräldrar som är otroligt generösa!!

Ge det ett försök

Idag ska jag ge mig på något jag inte gjort innan, nämligen att baka egen pizza. Vi får väl se hur detta går =) Jag är van vid pappas pizza som är ofantligt god, så jag kommer säkert bli besviken. Dessutom kan man ju inte ha på så mycket ost = inte lika god pizza. Jag ska dock försöka göra det bästa av det, så får vi väl se om det blir gott eller inte. Idag blir det inget gottis. Eller jo, jag ska göra fruktsallad att ha och gotta mig med ikväll. Det får duga, och jag tror det kommer bli ganska gott det med =) Pizzan är ganska många points, så jag hade ändå inte kunnat äta någon glass eller så. Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan sätta igång med mitt projekt. Wish me luck!

Bra förhandlare

R lyckades deala till sig mer tid i sängen. Nu ska vi gå efter frukost. Jag kan ju inte göra annat än att berömma honom för hans förhandlar-förmågor. Detta är inte första gången heller.

Jag är sugen på att göra något ikväll. Vi gör aldrig något nuförtiden. Idag hade varit en perfekt dag att hitta på något med t.ex. J&C (om de inte är upptagna såklart), men självklart har R match klockan 19.00. Den tiden förstör ju hela kvällen. Han hade match förra lördagen också, vilket gjorde att vi inte fick något gjort den lördagen heller. Jaja, imorn ska vi i alla fall på restaurang och fira kinesiskt nyår. Något roligt denna helg i alla fall...

Promenad!

Jag är inte speciellt nöjd över att vi mulade i oss chips och dipp igår, så nu ska det bli promenad redan innan frukost. Gick upp alldeles nyss och ska nu göra mig iordning. Det stora problemet ligger i att få upp R ur sängen. Jag väckte honom förut, och frågade om han ville gå ut nu eller sova vidare än stund, men han ville då inte somna om... Han avslutade den meningen med att börja snarka.. =) Det är ca 4 minus ute, inte så farligt med andra ord. Det handlar bara om att få upp bra fart så blir man snabbt varm! Tror jag ska ta missarna till hjälp för att väcka honom...

Syndar igen

Det var inte mer än två veckor sedan vi klämde i oss en påse med Cheez Balls, och nu har vi köpt chips och dipp. Jag är ju mer för karamellkungen, men efter en lång diskussion i affären blev det chips. Det är inte bra att vi håller på så här, men jag har inte riktigt hittat tillbaka till samma spår som jag var på innan jul och nyår. Men jag måste hitta tillbaka, jag kommer ju inte nå min målvikt annars. Jaja, efter detta är det slut på detta! Ett tag i alla fall...

Nya fredag

Köpte den nya Fredag idag, för att se om den är något att ha. Annika Leone är ju bra, gillade henne när hon var chefredaktör för Solo också. Har bara hunnit bläddra lite i tidningen än så länge, men jag tycker den verkar lovande. Den är ju inte alls som gamla Fredag, utan liknar mer Klick nu för tiden, men helt okej ändå!

Suck och stön!

Jag har idag sprungit runt på stan i över två timmar. Dessa timmar var intensivt letande efter en topp, skor och diadem. Har nu lagt ner sko-planerna, har inte råd helt enkelt. Hittade två jättefina toppar på Lindex, men jag blev så osäker på om de passade till kjolen så det slutade med att jag kom hem utan något idag igen. Jag blir så trött!!! Orkar inte med en till dag på stan, detta var tredje gången jag hattar runt efter grejor till bröllopet. Orkar inte mer!!

Jag antar utmaningen

Har fått en utmaning av Sanni och givetvis antar jag den,

Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade.

1. Jag är besatt av att skriva listor. Jag skriver listor för att komma ihåg att jag ska skriva listor.  

2. När jag åker buss blir jag irriterad om folk går av på en hållplats jag själv tycker är onödig (för att den ligger så nära en annan), ändå använder jag den hållplatsen själv ibland.

3. Om jag är själv hemma och tar en dusch hör jag alltid konstiga ljud och blir rädd, även om det är mitt på dagen och jag vet att dörren är låst och att det troligen är katterna som låter.

4. Är bra på att "småfuska" med pointsen. Har jag inte points nog att äta t.ex. en kaka eller två fixar jag lite med dagens tidigare mål för att kunna äta det ändå. R vet inget =)

5. Går alltid ut till bussen alldeles för tidigt, fast jag vet att bussarna i princip aldrig kommer innan tidtabell här, men jag måste. Panik annars.

Jag utmanar:
 
Em, Tankar blir till ord och Cez

Allt jag vill ha!

Nu har jag pluggat klart för idag. Resten tar jag på söndag. Det jag håller på med ska inte vara klart förrän på tisdag så jag känner mig duktig =) Nu ska jag ta en snabb dusch, försöka komma på lite maträtter för veckan och sedan ta mig in till stan. Idag skulle jag vilja komma hem med någonting i alla fall. Gärna en topp och ett diadem i alla fall. Tycker min lugg är extremt jobbig, bara ivägen hela tiden. Så ett diadem kommer sitta fint. Vill bara ha ett enkelt, billigt. svart från H&M. Nä, dags att sätta igång!

Jag förstår inte?

Jag börjar få ont om utrymme i bloggen, och därför rensade jag och tog bort massor av gamla inlägg (runt 20 st kanske), men det resulterade bara i att jag fick 1 % mer i utrymme... 1 % försvinner ju hur snabbt som helst. Jag har i princip inga bilder kvar eftersom de tar så mycket plats... Men det måste vara något annat än inläggen som tar plats. Har ni någon idè vad det kan vara? Vill ju inte behöva flytta på mig bara för att utrymmet tar slut. Tacksam för hjälp!

Sovmorgon

Idag vaknade jag kl 10! Härligt! Det var verkligen skönt att sova ut ordentligt! Idag ser väl dagen ut så att jag kommer plugga en liten stund nu, sedan blir det nog en sväng intill stan för att kolla lite mer på kläder och sedan hem igen för att städa ur ett hemskt skåp vi har här hemma, där det bara ligger en massa skräp. Känns som en ganska behaglig dag måste jag säga!

Ny bild

Om ni inte märkt det vill jag göra er uppmärksamma på att jag bytt bild. Eftersom man har ny kamera och allt är det kul att leka med den, och sedan insåg jag att bilden jag hade var väldigt gammal. Alltså, dags för en ny! Känns kul med lite förändring! Dessutom har jag en ny kategori. Är så trött på att allt hamnar under Allmänt...

Blandat

Här ser man en riktig bebismage. Va skumt det ser ut med en tatuering på magen... Undrar hur fin den kommer vara efter att graviditeten är över?

Britney har gått ner i vikt fort! Men varför stannar hon med den där odrägliga karln? Hon kan ju få vem hon vill!

Pink verkar ha kul när hon imiterar olika kändistjejer. Här har hon kul som Mary-Kate.

Sandra Oh är väldigt vacker! Kul att se henne i annat är scrubs!

Tveksam

Jag är tveksam till att Jay vann Project Runway. Gillade inte alls hans grejor, de var alldeles för skumma. Men jag vill ju se kläder som man faktiskt kan ha på sig i verkligheten, och jag tror inte många skulle sätta på sig de grejorna som han designat. Gillade Kara Saun's kollektion bättre, men i Wendy's kollektion var det bara något plagg här och där som jag tyckte var vettigt. Men som sagt...jag hade inte valt Jay som vinnare, men vad kan jag om mode? =)

Final!

Just nu är det final i Project Runway, och tur för mig att teven och datorn står i samma rum så jag kan slänga en glimt på den ibland. Egentligen hatar jag att teven och datorn står i samma rum, men just nu är jag glad =)


Hittat!

Var inne på Din Sko idag och kollade ifall jag kunde hitta några söta skor på rean. Och det gjorde jag. Ett par högklackade, beige skor som gick upp några centimeter ovanför fotknölen. De var underbart sköna för att vara högklackade och dessutom på rea, och kostade bara 300:- (Innan kostade de 700:-). Men jag vågade inte slå till, jag visste ju inte hur de skulle se ut till kjolen och sen var jag överhuvudtaget lite osäker. Men de var verkligen ett bra alternativ. Kanske slutar det med att jag tar dem i alla fall. Vi får väl se, vi får väl se!

Sen kikade jag in på Lindex en sväng och på en av skyltdockorna satt det en tröja jag tror skulle passa på bröllopet, men jag hittade den inte i affären. Var inte så engagerad att jag orkade fråga efter den, det får bli nästa gång jag är inne i stan.

Köpt kamera

Idag skulle jag och R bara ut till Elgiganten för att kolla på kamera, men det slutade med att vi kom hem med en i alla fall =) Det blev den som C tipsade om, Canon Ixus 50. Vi hörde även från andra (bl.a. från både mina och Rs klasskompisar) att detta var en bra kamera, och nu var det ett väldigt bra pris på den så då slog vi till. Har bara testat den lite hittills, men den verkar bra! Skönt att ha en kamera till Rs systers bröllop!!

Helg för mig snart

Jag går bara i skolan imorn, sen är jag ledig på fredag! Gott gott! Så för mig är det fredag imorn, och helgen står för dörren. Fast jag har ju självklart skolgrejor att göra, och inte minst examensarbetet som kommer hägra hela våren. Imorn ska i alla fall jag och R träffas efter skolan och först åka till Elgiganten för att kolla på kamera, och sedan intill stan. Jag vill kolla på kläder. Skulle gått med A på fredag egentligen, men det kom lite saker emellan för henne så vi ställde in. Tråkigt, var länge sen jag såg henne, men det hade hänt lite tråkigheter för henne tyvärr... Det har inte blivit så mycket blogg idag, har haft mycket annat. Men det blir nog mer imorn! Nu är det lite mer plugga och sen natten!

Grymt avsnitt av Lost, så jag ångrar mitt tidigare inlägg lite grann =)

Ibland fungerar det

Har följt detta fall i tidningarna ett tag, och självklart varit förbannad över att Tommie inte fått vårdnaden om sin son. Nu har han äntligen fått det, då kan man trösta sig med att ibland fungerar systemet. Men bara ibland.

They're baaaack!

Jag älskar att Desperate Housewives är tillbaka. Har nog inte insett hur mycket jag saknat dem. Det är så härligt att återse de fyra på Wisteria Lane. Tror att denna säsong kommer vara fylld av nya hemligheter och sånt. Tycker ändå det är skönt att man fått reda på mycket av Mary Alice hemlighet och att det istället kommit in nya hemligheter i bilden. Det är skönt med lite förnyelse. Börjar känna att Lost är påfrestande även om det är en av mina favvoserier.  Det är lite samma saker som är mysteriet hela tiden, och ja...efter ett tag blir det lite tjatigt. Hoppas inte det kommer en tredje säsong, det känns uteslutet...

En trevligt överraskning!

Idag när jag kom hem hade R köpt jättefina växter, med superfina krukor till och ställt på bordet hemma. Dessutom ska han snart bjuda mig på fläskfilè och klyftpotatis. På en onsdag! Jojo! Anledningen till detta var att han glömde min namnsdag igår. Jag skiter egentligen i namnsdagar, men nu spelade jag lite på det och då fick han lite dåligt samvete. När han hade namnsdag sist så satte jag ihop en lite "scrapbook" med saker han tycker om och sånt, vilket han blev jätteglad för, därav det dåliga samvetet skulle jag tro. Jag är glad i alla fall, för krukorna var jättesnygga =) Dessutom ska han köpa en riktig väckarklocka till mig i helgen säger han. Så go!

Gott Nytt År!

Snart är det kinesiskt nyår och det ska vi ju självklart fira (eftersom Rs pappa är kines!). Han ville gå ut på restaurang och det tacka väl inte vi andra nej till direkt =) Jag är född i Råttans år, med allt vad det nu innebär. Ska försöka lära mig lite mer om den kinesiska nyåret, det är trots allt ganska intressant. Gott nytt år på er allihopa!

Ensam härskare eller ljung?

Mamma och pappa upplyste mig nyss om att jag har namnsdag idag! Grattis till mig! tyvärr finns inte Nina med i almanackan (kan någon förklara varför, jag förstår inte? Nina är väl inte ovanligt att jag inte har rätt till en namnsdag? Eller?), och därför firar vi min andra namnsdag, Erica!  Min pappa gjorde mig väldigt rörd genom att göra detta för mig på min dag (länken fungerar bara i 3 dagar, men han hade lagt ut en hälsning till mig på na.se)

Dela rum?

Igår kollade jag på Extreme Home Makeover och när familjen fick se sitt nya hus tänkte jag på en sak. Det var en familj med 6 barn (två var föräldrarnas biologiska och 4 var adopterade) som fått ett stort hus, men det som slog mig var att killarna fick varsitt eget rum medan tjejerna fick dela två och två. Nu missade jag de 10 första minutrarna så tjejerna kanske hade sagt att de ville dela rum, vad vet jag. Jag förstår att den äldsta killen fick ett eget rum, men den andra pojken var yngre än några av tjejerna. Själv har jag aldrig behövt dela rum. Tur det eftersom min bror är 7 år äldre än mig, det hade nog varit svårt att få det att gå ihop. En av mina kompisar i lågstadiet delade rum med sin storasyster och hennes högsta dröm var ett eget rum. Själv ville jag ha någon att dela med, eftersom jag var ganska mörkrädd, men nu i efterhand inser jag att jag hade det ganska bra i ett eget rum. Man behövde aldrig anpassa sig för någon annan och man kunde lyssna på vilken musik man ville utan att någon klagade. Ja, mamma och pappa klagade väl när man spelade för högt, men det får man väl stå ut med =)

SAG

Det blev både lite bra och dåligt på Screen Actors Guild Awards. Eva Longoria var fin som vanligt, Jennifer Garner likaså. Liv Tyler såg nästan lika älvlik ut som i SoR-filmerna. Naomi Watts i en underbar färg!


Någon som lyckats lite sämre var Portia De Rossi. Helen Hunt vet jag inte vad jag ska tycka om. Inte fint med håret, men klänning var ändå inte jättehemsk. Kanske inte passande på en gala, men på en sommaräng kanske?

Svettigt

Har suttit och försökt komma fram till hur mycket pengar jag har att röra mig med denna månad. Man får extra mycket från CSN i januari och väldigt lite i maj, så jag lägger alltid undan mellanskillnaden så jag inte blir fattig i maj. Problemet är att jag sparat till 3 andra saker på mitt sparkonto, så efter ett tag har jag inte riktigt koll på vilka pengar som är till vad. Men jag tror jag löst det hela nu. Tror. Blev lite svettig och trodde att jag skulle vara urfattig denna månad (och inte förstå varför) tills jag insåg felet och blev glad som en lärka igen =)

Jag är bara tvungen!

Hittade denna underbara sida tack vare länk hos MyyZz, och var tvungen att länka jag med. Jag blev helt tagen av bilderna. Tittade igenom bilderna på de olika kullarna, och det är ju helt fantastiskt! Det här var bland det sötaste jag sett! Det är en upplevelse att titta igenom dessa bilder!

Medium

Det är sällan jag blir besviken på Medium. Jag vet att jag skriver om det ofta, men det har blivit till en av mina favoritserier. Avsnitten blir bara bättre och bättre, och jag hoppas de fortsätter visa den! Den riktige Allison Dubois har tydligen skrivit en bok, den skulle jag verkligen vilja läsa!!

Uppdaterad: Hittade boken på Akademibokhandeln, men den var ganska dyr.

Ny kamera

Jag har tittat lite på nya digitalkamera. Det är ingen idè att tjafsa med försäkringsbolaget. Kameran var gammal, även om den var dyr och finns inte längre kvar på marknaden. Eftersom modellen är borta får man inte ut mycket för den, så då kan vi lika gärna köpa en ny för runt 2000:- istället för att betala 1500:- i självrisk och sedan pengar för reparationsutlåtande m.m. Denna är jag sugen på, men jag vet inte vad R tycker. Han får bestämma vilken kamera det blir, eftersom det var hans som gick sönder. Hittade en annan också, som jag kan tänka mig. Vi får försöka hinna betala av den innan det är slut med pengar från CSN. Blir inge mer sparande till resan vilket är tråkigt. Får väl hoppas att vi får ihop en liten reskassa i alla fall. Man kan ju alltid hoppas =)

Har ni några tips på bra kameror som kostar runt 2500:-?

The Notebook...

...går på Canal+ nu. Jättebra film, men jag måste plugga så jag får väl snällt vänta tills de visar den nångång när jag har tid. Skönt att jag i alla fall inte plugga till en tenta, utan när jag gjort det jag ska är jag klar. Klar med en tenta är man inte förrän man får tillbaka ett positivt besked efteråt =)

Tandläkarbesöket

Jag var mer än lovligt nervös imorse när jag skulle till tandläkaren för första gången på 2 ½ år. Skamligt, jag vet. Men så är det när man är fattig student. Denna månad har jag i alla fall snålat så jag äntligen kom iväg. Var helt säker på att jag minst skulle ha två hål. Men till min lycka hade jag inga hål alls!! Härligt! Hon tyckte att mina tänder var fina, och att munnen såg jättebra ut! Hur skönt som helst, nu kan man släppa det. Tyvärr kostade det korta besöket 700 kr. Det var tydligen lite dyrare för att det var första gången jag var där (har ju gått i örebro innan), och det skulle bli billigare nästa gång sa hon. Man får väl hoppas på det. Detta gjorde i alla fall min dag mycket, mycket bättre!

Jag vill härifrån! NU!

Det var en riktigt händelserik kväll igår. Under kvällens gång hade vi märkt att fylle-grannarna ovanför oss hade party igen, och mitt i söndagsfilmen hör man ett brak som gör att jag och Cesar, som låg i mitt knä, hoppade tre meter upp i luften. Det lät som nån skulle störta igenom taket i riktig Gevalia-reklam stil. Lite skrik och gap fortsatte, men det är man ganska van vid, vid det här laget. Lite senare hör vi ett till rejält brak, men som sagt vi reflekterar inte så mycket över det längre. Jag tittade klart på filmen (lyckades få R att titta en stund, tills han kom ihåg hur filmen slutade och satte sig för att spela Need for Speed istället..) och började sedan samla ihop mina grejor för att gå och lägga mig. Jag går in i sovrummet och ska dra ner rullgardinen när jag tittar ut genom fönstret och ser att ambulansen står utanför vår port (precis nedanför vårt sovrumsfönster). Det visar sig att dunsarna tidigare under kvällen lett till att en av fyllisarna ramla och slagit sig rejält. Han vägrar följa med ambulanspersonalen så de får i princip släpa ner honom för alla trappor. Han hade bandage runt huvudet som han blött rakt igenom och hans fylle-kompis stod och skrek "Du blöööör juuuu! Du måste följa med, Anders annars döööööör duuuuu", så högt han bara kunde i trapphuset. Jag stod och kikade i titthålet i bästa "nyfiken-granne" manèr... Tillslut fick de i alla fall med sig Anders och när jag åkte iväg till tandläkarn imorse var det blod i hela trappan. Som tur var kom städerskan precis när jag gick och nu när jag kom hem igen var blodet borta. Jag vill verkligen flytta ifrån detta område... Är så trött på fyllis-grannar och att tvättstugan alltid är trasig. Jag vill ha fint omkring mig. Önskar man får fast jobb snart (vilket inte lär hända på länge, men man kan ju alltid hoppas...) sen ska jag flytta så långt härifrån jag bara kan. Önskar Rs föräldrar ville göra det också...

Ingen aning

Jag kunde väl aldrig ana att man kan ha så kul med en pingisboll, en sambo och två katter. Har skrattat så jag har kramp i magen nu =)

Dolt under ytan...

...vill jag se ikväll. Det sa jag till R förut. Då svarar han: "Men vi har ju sett den redan..". Mitt svar blev att stirra stumt på honom en lång stund. Grejen är att R kan kolla på samma film 100 gånger. Independence Day har han nog sett uppåt 10-15 ggr, Day after Tomorrow går på Canal+ nu, och så fort han råkar zappa förbi och se det kollar han på den, Sagan om Ringen-filmerna har han sett 3-4 ggr/per film och så säger han så till mig när jag vill se om en film vi sett en gång innan. Du milde! Detta sa jag till honom och då flinade han bara. Det hela handlade väl helt enkelt om att han inte vill se den igen. Det skiter jag i. Jag vill se och jag vågar inte kolla ensam. Tråkigt för dig, darling! =)

Så fel det kan bli

Det är inte alltid kändisarna tänker till innan de beträder röda matten on Oscar Night. Varken Celine Dion, Whoopi Goldberg, Helena Bonham-Carter (som väldigt mycket påminner om en fågelskrämma) eller Demi Moore kan ha varit riktigt vakna när de tackade ja till att ha på sig dessa kläder.

Färgen på Tyra's klänning var vacker tycker jag ändå, men själva klänningen kunde hon väl ha funderat en stund till på. Jon och Dorothea var läckra i pudelfrissor och kolla Jon's härliga kostym =) Do die for!!

Kallt

För några veckor sedan pratade jag och R om att vi var så glada över att vi har det ganska varmt i vår lägenhet. Temperaturen brukar vara runt 20-22 grader, förutom i sovrummet där det är ännu varmare (inte bra, jag vet...). Antaligen var det väl bara för att vi sa så som det blivit kallare hos oss. Speciellt vardagsrummet är jättekallt. När man kommer upp på mornarna är det runt 18 =/ Det är väl vad de flesta brukar ha hela dagen i hela lägenheten, men för oss blir det jättekallt. Man vänjer sig ju snabbt vid att ha det varmt och gott. Men nu efter att jag bakat och haft igång ugnen är det riktigt varmt och gott här inne, eller så är det bara jag som är varm efter matlagningen (det var lite mycket att göra soppa och baka bröd samtidigit, men det gick tillslut!)


Gott!

Nu har vi käkat idag med =) Currysoppan var väldigt god måste jag säga! Iofs blir man inte mätt så länge på soppa, men eftersom vi tryckte i oss massa oststänger också så lär man stå sig ett tag. Oststängerna var för övrigt gôr goda! R åt 6 stycken. Han älskar bröd, och speciellt nybakt bröd. Innan vi började med viktväktarna kunde han äta 4 stora bröd (typ 50 g st) till middagen om vi åt t.ex. kött, sallad och bröd. Helt galen. Men det är gott, det håller jag med om. Och oststängerna var riktigt goda!

Baksöndag

Idag är det inte bakis-söndag utan bak-söndag. Och pluggsöndag. Ska baka dessa oststänger senare i eftermiddag och jag har ganska hög förväntningar. Är så sugen på nybakat att jag tror att de ska vara supergoda. Vi får väl se =) Har varit otroligt sötsugen hela helgen och ätit godis både fredag och lördag. Inga jättemängder men ändå. Och nu ska R gå och handla och jag har sagt till att jag vill ha Vaniljglass med krossade choklad. Det är ganska många points, men det är det värt. Jag äter en soppa på väldigt lite points idag, så jag kan unna mig det. Men nu får jag skärpa till mig... Inte så mycket gottis nästa helg. Dock har jag gått ner 1,9 kg denna vecka, så det har inte satt sina spår. Än i alla fall =)

Diverse

Denna bild var mycket yum måste jag säga....

Tråkigt är att Teri bara är skin och ben nuförtiden. Kul är att jag fortfarande tycker att Johnny Depp håller måttet mot alla de andra Hollywood-babesen. Fast han var snäppet sexigare i "21 Jump Street" än vad han är nu =)

Bra dag!

Har varit och ätit en underbart god middag hos Rs föräldrar och suttit och pratat en bra stund med hans mor. Åt lite pomelo och sedan bar det av hemåt igen. Sen jag kom hem har jag i princip bara pratat med A hela tiden, vi körde ett maratonsamtal idag igen. Så är det! Vi ska träffas för första gången på hur länge som helst på fredag. Ska se hennes nya lägenhet, och det ser jag verkligen fram emot! Både Psycho och American Psycho går på teve ikväll. Just nu är Psycho på, och det blir väl den vi ser på. Remaken är helt okej faktiskt...

Glad morgon

Imorse när jag ställde mig på vågen visade den att jag nu gått ner 15 kilo sen i september. Jag kunde inte annat än att bli lite stolt över mig själv. Om 3 kilo har jag nått min första målvikt, men jag kommer att fortsätta kämpa på mot min andra målvikt. Häftigt är det i alla fall när man tänker efter.

Myslördag

Idag ska vi äta hos Rs föräldrar och det ska faktiskt bli jättemysigt. Jag orkar inte laga mat idag, så det passade väldigt bra. Imorn ska jag baka oststänger som vi ska äta till en currysoppa jag hittade i VV-kokboken. Jag hoppas det blir gott och att jag lyckas med oststängerna. Ska bli spännande att se! De är bara 1 point per bröd, så då kan man äta några stycken (älskar nybakt!!).

R har match snart så jag blir själv igen =( Men då ska jag skriva lite på kompletteringar till hemtentan och en annan uppgift. Hoppas det inte tar alltför lång tid. Har ingen lust att sitta med det hela eftermiddagen. Nä, nu ska jag äta mannagrynsgröt som lunch!

Frågor

Snott av Anna

Svart eller vitt? Om man tittar på min garderob: Svart. Men jag gillar vitt väldigt mycket också. Vitt på sommaren är ju självklart!
Landet eller stan? Gillar stan, men också landet. Mitt emellan som mamma och pappa bor är hur bra som helst!
Angelina Jolie eller Jennifer Aniston? har alltid gillat Angelina, men nu lutar det mer åt Jennifer
Tv eller bok? Det var knivigt. Kan inte välja. Älskar teve och älskar böcker.
Coca Cola eller Pepsi? Coca Cola
Fotboll eller ishockey? Ishockey. Min bror spelade under hela min uppväxt så jag har det i blodet =) Älskar hockey!
Varmt eller kallt? Varm choklad när det är kallt ute =)
Med eller utan smink? På vardagar sminkar jag mig aldrig (även om jag ska till skolan), men jag älskar att göra mig fin och lägga en fin makeup när jag ska iväg nånstans typ på helger och så...
Frukt eller godis? Godis.
Höger eller vänster? Gillar vänster mer, trots att jag är högerhänt
Spara eller slösa? Gillar att spara för då känner jag mig duktig. Har svårt att slösa ordentligt, men unna mig kan jag allt!
Hund eller katt? Katt!
Rock eller Pop? Går inte att välja ju...
Högklckat eller lågklackat? Jag har aldrig hög klack, jag känner mig så lång då. Men det är finast med högklackat.
Våra bästa år eller våra värsta år? Våra bästa år.
Carolina Gynning eller Linda Rosing? Pest eller kolera?
Semester hemma eller utomlands? Måste nog säga utomlands...
Jeans eller kjol? jeans. fast jag älskar ju min svarta kjol, och min vita...och den gröna =) Kan nog inte välja...

Potatisgratäng

Idag testade jag ett nytt viktväktar recept. En smal potatisgratäng. Jag älskar potatisgratäng och äter gärna ihjäl mig på det. Jag brukar köpa Findus färdiga potatisgratäng, för den är så himla god, trots att det är halvfabrikat. Men det har ju inte blivit något sådant sen viktväktarna så idag testade jag ett recept på en gratäng som var 4 points. Den var jättegod, mycket vitlök och oregano, men jag hade den inne lite för länge i ugnen (trots det hade jag den inte inne så länge som det stod i receptet) och den blev lite för torr. Om man tagit ut den lite tidigare skulle den blivit lite mer krämig, och då hade den nog blivit kanon! Men den kommer nog göras igen. Favoriten är potatisgratäng med fläskfilé.

För några nyårsaftnar sen gjorde R och jag trerätters och åt själva. Då blev det Skagen Toast till förrätt, inbakad fläskfilè med fransk potatisgratäng till varmrätt och marängsviss till efterrätt. Mums! Det vattnas i munnen när jag tänker på det. Gud va gott! =) Vill ha! Vi åt upp vårt godis jättesnabbt idag (en påse bilar och en påse fruxo försvinner snabbt oss emellan) och nu är jag så godissugen igen... Har smygätit både russin och pepparkakor. Inte så en viktväktare ska göra, men ibland är det svårt att hålla sig...

Well done!

Min överraskning blev bra mottagen. Det jag hade gjort var att jag städade Rs del av lägenheten som han inte hann städa igår, och så hade jag dukat upp jättefint med levande ljus och finaste vinglasen (som vi drack Sprite Zero ur, men det är en helt annan sak =) ). Meningen var att middagen i princip skulle vara klar när han kom, men jag blev lite försenad p.g.a. telefonsamtal från A. Men han blev väldigt glad ändå. Dessutom hade jag gjort mig extra fin med kjol och en fin tröja, bara för hans skull =) Nu är han inte ens hemma =( Han gick över till J, som kände sig ensam. Jaja, då kan jag spela The Movies med gott samvete. Vi skulle egentligen haft myskväll utan att någon satt vid datorn ikväll, men det får väl bli imorn istället eller nåt?

Lidl

Det har öppnat en Lidl butik i närheten av vårt hem och folk var som tokiga igår. Butiken öppnade klockan 9 igår morse och vid 9.30 åkte R till skolan. Han sa att folk hade så många kassar att de tagit med sig kundvagnarna till spårvagnshållplatsen och lastade in grejor för att sedan bara hoppa på vagnen och åka iväg. De som jobbar på Lidl lär väl springa runt hela området och leta kundvagnar när affären stängt. Lidl är det enda folk på bussen pratar om, och "ALLT ÄR SÅ BILLIGT!!" Jag gillar inte Lidl, har handlat där en del i Örebro, men jag vill inte köpa mjölk eller kött där. Det känns inte säkert, man vill ju ha Arla och svenskt kött...(Lidl kanske har svenskt, men nja...) Lidl är billigast på kakor, chips och godis vilket är sådana saker jag verkligen ska hålla mig ifrån. Igår var det några tjejer som åt Sourcream & cheese chips, vilket förutom Sourcream & union, är mina favvochips, på bussen och det luktade så gott!! Hade lust att slita påsen ur handen på dem och käka upp allt själv =)


Tvillingar?

Kan det verkligen stämma? Jag tyckte hennes mage såg väldigt stor ut. Det är säkert bara rykten. Tvillingar? Ja, man vet ju aldrig. Kul med fyra barn helt plötsligt. Dubbla upp på en gång =)

Surprise!

Idag ska jag överraska darling! Det händer lite titt som tätt att jag gör det, vilket jag är glad över själv! Då gör han det tillbaka ibland, och man uppskattar verkligen varandra bara av en liten överraskning. Egentligen borde jag sätta igång. Har en del att göra, och R slutar vid 17, och är hemma vid 18. Då vill jag har allting klart. Hoppas han blir glad!

Göteborgsvädret

Visst, det är kallare i Örebro, gradantalsmässigt. Men det är fanimej kallare i Gbg. Här är det -6 idag och det blåser nåt så fruktansvärt. Det är en ren pina att vara ute denna årstid. Jag längtar till våren... Tussilago och fågelsång! Ge mig vår!

Nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorn. Men jag vill inte gå och lägga mig själv. R är inte hemma än, och han brukar inte lägga sig direkt efter träningen. Det är ju svårt att gå ner i varv efter ett träningspass. Somna själv ikväll med andra ord. Det vill jag ju inte. Hoppas inte ni somnar själva....

Sluta röka

Att sluta röka är inte lätt. Jag slutade för 1 ½ år sedan, samtidigt som min käre vän C. Jag är helt nikotin och cigarettfri idag, vilket är skönt skönt skönt!! Det är så befriande på något sätt. Men det var jobbigt att sluta, det var det. Jag var iochförsig ingen storrökare, men var i alla fall uppe i ca 10 cigg/dag. Det är tillräckligt för att skada hälsan allvarligt. Som det står i artikeln så var faktiskt Cancerfondens pepp-sida jättebra om man försöker sluta. Det var C som tipsade mig om sidan. Jag använde den en hel del i början och det behövdes verkligen. Men jag märker nu i efterhand att jag ändå alltid kommer vara förälskad i cigaretterna. De kommer alltid kännas lockande. Och visst, jag har tagit mig några bloss det senaste halvåret. Det är farligt för man tror att man är säker efter en så här lång tid, men säker är man nog aldrig. Man måste nog hålla det i åtanke hela tiden.

Åren sätter inte alltid spår

Har tänkt på en sak när jag kollar på Oprah, och det är att hon bara blir vackrare med tiden. Om man jämför henne nu och för några år sedan har hon verkligen ändrat stil. Förutom att hon nu gått ner massor i vikt så har hon också helt ny klädstil och definitivt vackrare frisyr! Kul att se att åldern inte bara sätter sina spår negativt utan också bringar positiva saker =)

Konfrontation

Vi har haft en irritation i klassen över en hemtenta som rättats konstigt av en lärare, och idag konfronterade vi henne med denna fakta. Många har stört sig på denna lärare, i princip sen vi började, och idag så var det många som ventilerade sig ordentligt. Hon tog det hela bra, men hon erkände att det kändes jobbigt att höra (hon hade gjort ett fel på tentan, och det tog henne ganska hårt tror jag...) och att det var ganska tungt, men att hon uppskattade att vi var ärliga och pratade med henne. Det känns okej så här i efterhand, men jag känner mig ganska dum att jag pratat så mycket skit om henne. Hon vill ju egentligen bara väl, men ibland blir det fel. Skönt i alla fall att lärare lyssnar och tar till sig kritiken från eleverna. De är alldeles för få som gör det...

Rannsakning

Ibland är det dags att rannsaka sig själv. Jag har insett att jag är en sån där människa som alldeles för lätt ser alla orosmoln istället för att fokusera på den lilla biten av blå himmel som ändå finns där i de flesta lägen. Jag är en sån där människa som kan ha ångest och oroa mig för i stort sett vad som helst. Det börjar bli så tröttsamt. Jag är trött på att ha en ständig malnande oro eller en klump av ångest med mig, var jag än går nånstans. När den ena jobbiga saken löst sig kommer nästa sak det är dags att oroa sig för. Varför kan jag inte vara lite mer som R, som tar dagen som den kommer och aldrig oroar sig. Han ska inte ens göra sitt ex-jobb i vår utan tar det till hösten. En sån sak skulle ge mig ångest, men han verkar knappt berörd. Undrar om det varit bättre att man fått välja sina personlighetsdrag själv? Det hade det nog inte... för då hade jag bara haft mig själv att skylla....

Magont

Den här dagen har känts så jobbig att jag knappt vill prata om det. Har blivit så stressad i skolan idag av nya kursen och examens arbetet och gud vet vad... Jag har mycket ångest med mig hem idag. När jag kom hem satte jag mig och pratade med R i en halvtimme och det kändes så mycket bättre att prata med honom. Men nu har han åkt och tränat och jag är själv = ångesten kommer tillbaka. Hade inte tänkt att städa idag, utan vänta tils imorn. Men jag tror det är bäst att jag gör det i alla fall, för att sysselsätta mig lite grann och försöka släppa ångesten lite. Var frånvarande när jag pratade med mamma p.g.a. allt idag...känns inte kul när jag tänker efter på det nu. Hoppas hon inte trodde hon störde mig... Får väl ta ett terapisnack med henne om detta om det inte går över eller blir värre. R hjälper mycket, men inga ord känns så bra som mammas när det känns jobbigt...


20 000

Har nått över 20 000 sidvisningar såg jag nu! Va roligt! Och 8500 unika besökare! Tack ännu en gång för att ni läser!


Bio igen?

Både jag och R har såna där bioklubb-kort så man får bonus för varje bio man går på, och poäng om man köper godis och sånt. Nu har vi båda samlat ihop så många poäng att man får en gratis bio mån-tors. Så det blir bio igen här snart. Vi funderade på imorn, men jag tror ingen av oss orkar. Jag går till 16 och skulle vilja köra en rejäl städning imorn så vi får det riktigt fint till helgen (en helg utan plugg!!!!!!!). Så det får nog bli nästa vecka. Undrar vad man ska se? R fick välja film sist, så jag tycker det är min tur nu. Är jag elak om jag drar med honom på Harry Potter? Vill verkligen se den...


Vilken bild!

Jag blev helt chockad när jag såg denna bild. Det tog mig en stund att inse att det faktiskt är Jared Leto. Han är väldigt lik Mark Chapman måste jag säga. Han påminner väldigt starkt om honom.

Undrar om de är så lyckliga som de ser ut? Det är de säkert. På media låter det ju som att de aldrig älskat varandra typ.

Bon Jovi

Jag var inte hemma länge idag på eftermiddagen, men jag hann i alla fall se Bon Jovi på Oprah. Det var kul! Sjöng med i alla låtarna och det var kul att veta lite mer om Jons privata liv. Man får aldrig veta så mycket om det annars. Det var ett fint reportage de visade när Jon hjälpte barn som inte hade råd att gå i skola och så. De fick skoluniformer, kläder, ryggsäckar och varsin dator. Dessutom skänkte hela Bon Jovi 1 miljon dollar till Oprahs fond som just nu hjälper de som inte har några hem efter Kathrina. Häftigt. Själv skänkte Oprah 10 miljoner dollar i ett avsnitt häromdagen, till samma ändamål. Tänk om man kunde skänka bort så mycket pengar bara så där. Det känns väl knappt för dessa människor. Tur att de är givmilda och inte giriga i alla fall!

Utställningen klar!

Skönt... Nu är tentan gjord, och utställningen är över. Tenta gick bra...tror jag. Det beror lite på hur han rättar också, men förhoppningsvis klarade jag den. Håller tummarna för det.

Är nöjd med utställningen. Allt gick som det skulle och det kom mycket folk! Kul! Är dock hur trött som helst nu. Har ingen lust att gå 8.30-16.00 imorn.

Jippie!

Nu drar det igång idag! Nästa onsdag, den 25:e, kommer Lost tillbaka igen! Härligt härligt! Efterlängtat! Annat som börjar nästa vecka är ju också Desperate Housewives, glad är jag för det. Och så såg jag alldeles nyss att CSI är tillbaka den 30:e. Det börjar likna något alltså =) Det är skönt när det inte är alldeles för långa upphåll i serierna (tänker på Housewives som fortsätt relativt fort efter varje säsong). När det är långa uppehåll glömmer man nästan av vad som hänt i serien, och man har ju definitivt inte samma känsla kvar längre för den. Nej, nu insåg jag just att Prison Break och CSI kommer att krocka. Jaja, det finns värre problem här i världen =) 

 Spännande avslutning på Grey's förresten... Stackars Meredith! Och George =) Jaja, nu blir det sängen för min del. Stor dag imorn. Ska hem emellan tentan och utställningen så jag plitar väl ihop något då, om jag har nåt att berätta =) Gonatt!

Trött i huvudet

Räknade nyss ut att jag suttit och pluggat effektivt i 8 timmar idag. Har bara tagit paus för lunch och middag. Det har blivit mycket te, men tyvärr hade vi ingen frukt hemma. Nu ska jag se på Greys Anatomy och oroa mig över morgondagen. Är nervös för tentan, men mest för utställningen. Tänk om nåt skiter sig? Mina gruppkompisar är inte alls oroade, kanske därför jag är det. De tar det alldeles för lugnt, och vill vänta med så mycket till imorn. Inte bra om det skiter sig. Jaja, det är bara att kämpa på och hoppas att det löser sig.

Säsongsavslutning av Greys. Tråkigt, men nu kommer ju hemmafruarna tillbaka!

Golden Globe

Golden Globe-galan har gått av stapeln och Reese var en av de stora vinnarna. Det roligaste är ju inte vilka som vunnit priser (jo, det är också jättekul) utan vilka klänning som burits. Charlize Theron hade en jättefin klänning tycker jag, så även Eva Longoria. Hon är alltid så fin i håret nu för tiden. Jättesnyggt! Kul att se någon från Grey's Anatomy (som för övrigt är det enda program, förutom Oprah som jag ska se idag). Andra som jag gillade var Felicity Huffman, Teri Hatcher och självklart Reese Witherspoon.


Men vad har Pamela dragit fram från längst in i garderoben? Nej tack!

Olinda i Solo

Det verkar inte bättre än att Olinda fått en stående roll i Solo. Hon har en egen sida där hon skriver om....ja, jag vet inte riktigt vad hon skriver om. Hon har i alla fall en lista på vad hon tycker är ute och inne. Det känns väldig no no måste jag säga! Jag gillar inte Olinda, och det känns inte som att det hon skriver är speciellt intressant. I alla fall inte för mig. I övrigt är Solo bra som alltid, men jag kommer nog hoppa över Olinda sidorna även i framtiden. Jag har blivit otroligt antidokusåpa. I alla fall anti allt annat än Big Brother. Vet inte om jag kommer följa det i år, men det gör jag säkerligen. Har följt alla andra säsonger så det känns ju nästan som att jag kommer fastna i år med. Men inget slår säsongen med Alex, Peter, Kitty, Ulrika, Elin, Jacob och vad alla de andra nu hette.. Jo, Benjamin och Marie såklart =) Ingen säsong har nog varit så underhållande =)


Hur många Ninor krävs det...

...för att skruva i en glödlampa? Vi har två lampor i badrummet. Igår kväll insåg jag att den ena glödlampan gått sönder. Fixar det imorn tänkte jag. Nu har jag flugit upp och ner på en stol hela morgonen för att försöka sätta i en ny. Den första glödlampan jag testade låg i en förpackning i det köksskåp vi har glödlamporna, alltså borde den vara hel. Men när jag satte i den funkade den inte och jag fick se att den var svart men att någon av oss lagt tillbaka den i förpackningen igen i alla fall (kan mycket väl vara jag. Jag brukar göra såna konstiga saker...). Efter det testade jag två helt nya glödlampor (kollade extra noga) men ingen av dom funkar. Vad kan vara felet? Fel på själva konsollen (eller vad det nu heter) som den ska sitta i? Eller är det fel på våra glödlampor? Det är i alla fall jobbigt att bara ha ljuset från ena lampan. Det stör mig.

Gonatt

Spännande avsnitt av Prison Break idag... (Sluta läs om du ska se reprisen eller spelat in)

Hur ska det gå om de ska flytta Michael till ett annat fängelse??!! Ojojoj...spänningen tätnar!
R och jag har sagt att vi ska lägga oss i tid nu, så nu måste jag gå och lägga mig. Ska läsa Solo (hann läsa halva igår, sen vart ögonlocken för tunga...) och sedan sova gott hela natten. Har inte blivit något plugga av idag, hade sån huvudvärk när jag kom hem så jag pallade verkligen inte. Men imorn blir det hela dagen. Ska ingenstans, utan bara sitta hemma och plugga. Möjligen tar jag paus för Oprah, lite lunch och lite blogg =) Puss och gonatt!


Mer bröllopsklädsblaj

Idag under dagen hade jag inte så mycket att göra och passade då på att kika runt i affärer efter kläder till bröllopet. Jag vet, det var ett jävla tjat om dessa kläder till bröllopet. Men jag har verkligen ångest. Tyckte Lindex hade mycket fint. Hittade en cerise omlottkofta-liknande tröja där (på rea dessutom) men den passade definitivt inte till bröllop. Däremot hade de en jättefin liten knyftblus-liknande sak som var mörkblå som man knöt under brösten. Under den kan man bara ha ett vanligt vitt linne, och den svart kjolen till det. Men jag vet inte om det är fint nog heller. Denna ångest, förbannade ångest!!!

Busringning

Antar att de flesta av oss busringt någon under vår uppväxt. Jag var aldrig bra på det där, jag tyckte det var otäckt och trodde att alla människor redan då hade nummerpresentatör och skulle ringa polisen på mig för min busringning. Men jag gjorde det ibland ändå. I lördags var det någon som busringde hem till oss (vuxen person, alltså) och påstod att han ringde från polisen. Det var R som svarade och han i luren påstod att R gjort något (vet inte riktigt vad) och att hans skulle skicka en polisbil hem till oss för att plocka upp honom. Han visste dock varken vad R hette, eller vår adress. Knäppa människor det finns =) Förutom busringnignar så ringer folk fel hem till oss hela tiden. Börjar blir tröttsamt. Och ofta är det samma nummer som ringer. Borde människan inte inse snart att hans kompis inte bor här?


Kärlek

Jag blev riktigt fundersam av denna artikeln. Den här mamman säger att hon älskar sin ena dotter mer än den andra. Den första tjejen var inte planerad och inte "välkommen" medan den yngsta tjejen var planerad. Nu säger hon att hon älskar den yngsta tjejen mer än den äldsta. Jag förstår att det måste vara jobbigt att prata om en sån här sak...men jag undrar ändå: Är det verkligen möjligt? Kan man älska ett av sina barn mer än det andra? Älskar jag någon av mina föräldrar mer? Nej, jag älskar dom lika mycket båda två. Mamma pratar om det ibland, att hon aldrig har/skulle kunna älska ett av sina barn mer än det andra. Och det märks på henne. Hon är så rättvis hela tiden. Får min bror 200 kr av henne får jag också det bara för att det ska vara rätt och för att ingen ska känna sig orättvist behandlad. Så ska det ju vara när man är liten men nu är vi ju vuxna och flyttat hemifrån. Men jag antar att det är bra att hon fortfarande tillämpar total rättvisa =)

Förresten! STORT GRATTIS till min älskade storebror som fyller 29 år idag! Grattis brorsan!


Klättrat

Läste denna artikel på aftonbladet om namn. Namn är något jag skrivit mycket om innan och funderat på vad jag vill att mina barn ska heta. Men anledning till att jag länkar är att allra längst ner i artikeln står det att Alvin klättrat från plats 72 till plats 57. Visste inte att det blivit så populärt, men jag förstår varför. Det är ju ett underbart fint namn. Inte bara för att min brorson heter det =) (absolut inte!)

Något jag inte kan förstå är att Emma fortfarande är så populärt. Jag tycker det känns vanligt och lite tråkigt. Missförstå mig inte, Emma är ett fint namn, men det är ju inte så kul att hela som så många andra. Men tydligen står namnet sig. Har legat i topp tre år i rad tydligen. Kändisarna är bäst på att hitta på ovanliga namn i alla fall... Utan tvekan.

Nästan klart

Fick klart mycket med utställningen idag. De saker vi har kvar är bara sådant vi kan göra på onsdag innan den börjar. Är dödstrött nu. Att försöka fixa en utställning samtidigt som man plugga till en omtenta är inte att rekommendera. Alls. Men men...på onsdag är det över. Fan va skönt!


Myssöndag

Så här på kvällen har det blivit en riktigt slappsöndag. Vid sju började vi kolla på 50 first dates och jag somnade efter 20 minuter, men jag sov inte så länge =) Sedan blev det varm dusch och National Security på trean. Den var väl okej. Nu ska jag lägga mig och läsa Solo som kom ifredags som jag ännu inte kommit igenom pga av tidsbrist. Ska bli gott att lägga sig och sova nu. Upp tidigt imorn och för övrigt en lång vecka framöver. Suck.

Någon mer....

...än jag (och min far och R) som tröttnat på Filip & Fredrik? Är inte de överallt just nu? Så fort en av deras serier som visas på femman klockan 22 är slut för säsongen tar nästa vid. Jag gillade verkligen dem i början, men nu blir det mer och mer nej tack!

Det skulle faktiskt va kul att se lite av Sofi Fahrmans kommande modeshow på femman. Har hon "gått om" Ebba måntro?

Hemlig

Brad och Angelina har ändå lyckats hålla graviditeten hemlig ganska länge. Det ser så ut på hennes mage i alla fall, den är ju ganska stor. Visst, det var ett tag sen skvallerpressen började prata om det, men de måste ändå lyckats lägga locket ett ganska bra tag. Angelina ser verkligen söt ut med magen, men varje gång jag ser dem så kan jag inte annat än att tänka på Jennifer Aniston. Hon kan inte ha det speciellt kul just nu. Ex-mannen får barn med en annan kvinna bara lite över året efter man separerat och bara månader efter att skiljsmässan är klar... Det måste svida ganska bra...

Glömsk

Idag gick R och jag till affären och storhandlade. Kom hem med två ryggsäckar fulla med mat. Det behövdes verkligen, för vår kyl var helt tom. Jag hade bestämt mat för hela veckan så att man slipper handla massa gånger och idag skulle vi äta korvstroganoff. Är hur sugen som helst på det. Hade gjort en jättebra lista med alla ingredienser vi behövde till alla de olika rätterna. När vi kommer hem upptäcker R att vi glömt att köpa korven. Av någon anledningen hade jag glömt att skriva det på listan, och därför glömde vi även att köpa det. Crap! Var såååå sugen. Får ta det imorn istället, men fan va sur man blir när man är inställd på något och så blir det inte alls som man tänkt sig...

Kamera

Det lutar åt att vi får köpa en helt ny kamera istället. Den som R hade var dyr (5000:-) men den var också väldigt gammal (2½ år) och dessutom finns den inte kvar på marknaden. Då blir det begagnat värde på den enligt försäkringsbolaget och då är den inte så mycket värd längre. Det är nästan bättre att vi köper en ny. Det kommer inte kännas speciellt kul, men sånt är livet. Vi vill ju ha en kamera till Rs systers bröllop i februari. Vi har min gamla, men den drar väldigt mycket batterier. Inte så kul om den lägger av mitt i ceremonin direkt...


Hollywoods Golden Girl

Såg en dokumentär om Reese Witherspoon häromkvällen, och hon är verkligen Hollywood's Golden Girl. En sån där riktigt prydlig tjej som aldrig gör något dumt typ =) Och hon är så otroligt söt! Antingen har hon själv jäkligt bra smak eller så har hon en stylist som är värd sin vikt i guld. Det är inte ofta man ser Reese med något halvdant på sig. Hon och hennes karl är nog det sötaste paret i kändisvärlden. Personligen tycker jag de slår Brangelina, med hästlängder =) (De verkar för övrigt vara lite galna just nu. Läste att de ville adoptera ett till barn. Fyrbarnsfamilj snart?!)

Bäst på vem?

I Klick igår hade läsarna röstat att Kelly Ripa såg bäst ut i denna klänning, men på people's hemsida är Salma snyggast. Jag röstade på Salma. Klänningen satt finare med lite kurvor.

Tyckte inte det var riktigt schysst att jämföra en gammal bild på Kate Hudson med en ny på Hillary Duff. Man kan ju inte annat än att rösta på Hillary.

Vad tycker ni Gwyneth ska döpa nästa barn till?
* Strawberry
* Plum
* Honeydew
* Mango

Strawberry och Apple låter ju fint tillsammans! =)


Filmkväll

Ikväll är det film som gäller för hela slanten. Jag, R och J har redan kollat på Hotelliggaren, och snart blir det Skeleton Key. Hotelliggaren är en teaterföreställning som filmats med Robert Gustavsson bl.a. Den var faktiskt riktigt kul! Just nu kollar killarna på Mr Bean vilket jag inte alls klarar av så det blir blogg en stund för mig innan nästa film!

Vi har syndat riktigt ordentligt idag. Har ätit korv med bröd (ingen synd i sig, men jag åt så många...) och sedan köpte vi en kudde (450 g påse) med Cheese Balls. Orkar inte bry mig idag. Är så himla sugen.

Stövlar/högklackat

Jag är sugen på att köpa ett par stövlar. Inte för att jag har råd, men det är kul att gå och titta på dem. Det finns ju så mycket snyggt nu. Mitt problem är att jag tycker jag blir så lång i högklackat. Jag är 167, vilket jag är rätt nöjd med, men jag tycker jag blir alldeles för lång i höga klackar. R är bara 10 cm längre än mig, och om jag har klackar känns det som att jag är längre än honom och det vill jag inte vara. På hans systers bröllop ska jag nog ha den svarta kjolen jag köpte till jul, och det är ju snyggast om man har stövlar till kjol, inte mina fula vinterskor... Men vad ska man göra? Det finns ju stövlar utan klack, men jag har inte hittat några snygga än... Dessutom ska det vara skor jag kommer använda i vardagen också, vill ju inte köpa ett par skor för massa pengar för att använda på ett bröllop och sedan aldrig mer...


Hoppas dagen blir bättre

Denna lördag har inte varit upplyftande hittills. Försökte sätta mig och plugga, sedan började jag och R att bråka, vilket resulterade i att jag försökte läsa och plugga men det gick ju så klart inte. Vi redde upp det, och sedan satt jag en stund till, så lite har jag pluggat idag i alla fall. Skulle nog behöva göra mer, får se om jag orkar....

Idag blir det nog lånpromenad till affären. Ska kolla om det går några bra filmer på teve ikväll...gör det inte det så ska jag föreslå att vi hyr film. Det var länge sen, så det borde inte vara jättesvårt att hitta något intressant...


Lördagens

Vaknade för en timma sedan, vilket är alldeles för sent för att vara mig. Jag gillar inte att man sover bort halva dan, för då kommer söndagen så snabbt och helgen är slut. Men men, jag fick sova ut i alla fall och det var jätteskönt!

Idag har vi inget speciellt på schemat. Ska sätta mig och plugga en stund här snart, så jag har det gjort. Då kan man ta det lugnt resten av dagen. Undrar just hur denna tenta kommer gå. Jag har pluggat någon/några timmar varje dag ett längre tag nu, men jag vet inte om informationen verkligen fastnat. Hoppas inte tentan är allt för svår, då kanske det går. Och om jag lyckas klara denna tenta kommer jag nog bada i Poseidon eller nåt sånt =) Nä, nu lovade jag för mycket. Men jag kommer i alla fall fira ordentligt!


Bra nyheter

Det är skönt att läsa att Kylie Minouge är frisk från cancern! Jag hoppas att många fler kvinnor med bröstcancer tillslut kan få samma härliga besked!

Mätt!

Jarhead var helt okej. Den var inte alls som jag trodde den skulle vara, utan mer humoristisk. Jake Gyllenhaal var jättebra, detsamma var Jamie Foxx. Nu har vi klämt i oss massa tacos, så nu står magen i fyra hörn. Men jag hade points till det, så mig gör det inget att jag är mätt och belåten =)

Föresten...ville jag bara berätta om en sak som gjorde mig så glad häromdagen (och som gör att jag inte får dåligt samvete över att jag krubbar i mig massa tacos). Jag pratade med Rs systerdotter på MSN, och helt plötsligt och helt spontant skrev hon att hon tyckte jag var så himla vacker. Va glad man blir av sånt!! Och rörd! Hon är en jättefin och härlig tjej!


Fredag den 13:e

Har inte reflekterat så mycket över att det faktiskt är fredag den 13:e idag. Tänkte på det när jag fick läkartiden i december, men sedan har jag glömt av det. Har inte råkat ut får något ännu (ta i trä), och vi får väl hoppas att det förblir så också. Har ni några hemska fredag den 13:e historier att berätta? Själv tror jag faktiskt inte att jag har det. Men det skulle vara kul att läsa era!

Lite bilder

Den här bilden på Kate Beckinsale med respektive såg så himla mysig ut!

Nu börjar Katie Holmes se lite sliten ut. Kan inte tänka mig annat, måste vara ganska jobbigt att vara med barn samtidigt som det nog är det bästa som finns.

Myspys med Sean Preston. Va gosigt det ser ut!

Jarhead

Ikväll blir det bio. Fast vi ska gå på den tidiga föreställningen vid 19, det är inte lika "kul" men det fanns inga bra platser kvar till nio-bion. Filmen heter Jarhead och kanske inte en sån film jag skulle välja själv. Men älskling ville se den och det fanns inte så mycket annat bra, så det fick bli den. Det som är bra med att gå dit med en lite negativ inställning om filmen är att man kan bli riktigt positivt överraskad. Men som sagt...jag vet inte om Jarhead är min typ av film. Skitsamma, det är ju gratis!

Ny dag - nya tag...

Gick inte att fixa bil till imorse så det blev tidig uppgång för mig. Kändes helt onödigt att gå dit, visa upp att jag inte hade några eksem kvar och sedan betala 120 :- för det. Onödigt!! Jaja, nu är det gjort i alla fall, och dessutom har jag pluggat en del när jag kom så jag kan ta det lite lugnt nu, och ta lite helg. Skönt. Fast bara lite helg. Tentan är på onsdag, så jag måste plugga mer under helgen men jag vet inte om jag orkar idag...

Läkarbesök igen

Imorn ska jag tillbaka till läkaren för att visa att mina eksem nu är helt borta. Känns lite onödigt, men hon ville att jag skulle komma tillbaka så... Det kostar säkert 120 :- igen bara för att komma in till henne och sätta sig i 2 minuter och säga att allt är bra. Jag ska vara där tidigt, men jag hoppas att vi kan låna bil imorn så kan R köra mig (jag hittar inte dit själv). Slipper jag gå upp så tidigt =) Jag är ledig imorn så jag ska passa på att plugga en hel del (orkar inte plugga mer ikväll), spela The Movies och ta helg sen =)

Det börjar arta sig!

Idag var vi på museet och bestämde vilka platser vi skulle ha på utställningen. Tror det kommer bli ganska bra. Om vi inte får tag i en projektor har vi i alla fall en tv som vi kan använda oss av på utställningskvällen. Det ska faktiskt bli ganska kul att göra detta, och speciellt se hur de andras utställningar kommer se ut. Det tråkiga för mig är att det är i såna här stunder det känns av att man flyttat långt hemifrån. Det verkar inte som att någon av de jag bjudit ska komma, förutom R då. Hade verkligen hoppats på att Rs mamma skulle följa med, men jag vet inte om hon bestämt sig. Mamma vill jättegärna komma, hon ville ta ledigt torsdag-fredag nästa vecka så hon kunde stanna över helgen efter att ha sett utställningen, men hon kunde inte ta ledigt... Jättesynd. Men men, så är det. Det är bara att bita ihop och se glad ut ändå. Man är ju vuxen nu, och då får man inte bli lessen över sånt här.

Längtar

Jag längtar till helgen, med mys och lugnt och skönt. Idag börjar vi inte förrän 15 vilket gör att jag kommer komma hem hur sent som helst. Det är vår städdag, så jag måste dessutom städa när jag kommer hem, trots att jag egentligen skulle behöva sätta mig och plugga. Jag skulle ha kunnat städa innan jag åker nu, men L och jag ska träffas tidigare, vid 13, och då blir det så stressat.

Kom inte upp förrän vid tio idag. Hade så mycket att tänka på att jag inte kunde sova igår. Vid ett-tiden bestämde vi oss för att kolla på
Madagaskar . Jag somnade efter ca 45 min, men R hade tydligen legat vaken till efter tre. Kunde inte sova han heller. Det har hänt ofta den senaste tiden att jag inte kan somna... Känns jobbigt, för nu börjar man tänka på det varje gång det närmare sig läggdags.

Project Runway

Jag har fastnat för ett program jag verkligen inte trodde jag skulle fastna för. Project Runway. Visst kan jag tycka det är kul och intressant med kläder, men jag är ändå inte tokintresserad av design och så, men jag har verkligen fastnat nu. Gillar Heidi, hon e bra! Och så himla söt! Har nog inte skaffat mig en favorit i programmet än, tycker det varierat väldigt mycket på vilka som varit bra och vilka som varit dåliga...

Nu är det gjort...

Har nyss bokat tid hos tandläkaren. Jag är inte rädd för tandläkaren alls, brukar bara tycka att det är lite obehagligt, men jag har inte haft råd att gå dit sen jag flyttade hemifrån typ... Så jag är nervös att jag ska ha massa hål och så, men förhoppningsvis kan mamma och pappa kanske hjälpa mig lite då. Annars får man väl sno från sparkontot. Inte kul, men man kan ju inte gå med hål i tänderna. Så den 23:e bär det iväg. De skulle begära journalerna från min förra tandläkare i Örebro, och det känns lite osäkert att gå till ett helt nytt ställe. Tänk om de inte har bilder i taket, som hemma.... Jag kollade alltid på djungelbilden med elefanter, giraffer och sånt när jag var hos tandläkaren förr. Det var som en tröst, även när man var 19 år gammal... =)

Trasigt

Hade massa kvar att blogga om igår, men då bestämmer sig internet för att lägga av. Även telefonen säckade ihop (vi har bredbandstelefoni så det var fel på modemet). Vi trodde att modemet kanske gått sönder och tyckte att allt kändes jättejobbigt, men helt plötsligt ringer telefonen nu på morgonen och allt börjar fungera igen. Konstiga elektroniska saker....

Ny favorit

Min nya favoritlåt är Kelly Clarkson's 'Because of you'. Den är fin! Blir nog till att lägga in den i min MP3 faktiskt... Är så trött på mina låtar trots att jag nyss bytte... Imorse när jag lyssnade hoppade jag över låtar hela tiden, och det är bara jobbigt och tråkigt.

Sanning alltså?

Det verkar ju inte bättre än att skvallertidningarna ännu en gång fått rätt. Det betyder att Brad Pitt gick från att vara singel till att bli trebarnspappa på bara lite mer än ett år. Det är inte många människor som klarat av den bedriften kan man ju lugnt säga. Kul för dem i alla fall!!

Värme i mörkret

Berättade för R att jag är lessen och berättade om saker som tynger mig så sen jag kom hem har han varit jättegullig. När jag satt och pluggade i köket kom han in med datastolen så jag slapp sitta på våra hemska köksstolar. Sedan sa jag att jag hade ont i ryggen och då värme han en sån där värmekudde åt mig i mikron och la på ryggen. Och så kom han med vatten och nu lagar han mat plus att han skulle diska efteråt också. Kan man ha det bättre? Han gör verkligen att min dag blev ljusare, trots alla tråkigheter!


Stressad

Har lite panik över en utställning vi ska ha nästa vecka. Vi ska visa ett bildspel i vår monter, men har inte lyckats få tag i någon projektor att låna. Därav paniken. Det börjar närma sig och jag vet inte hur vi ska få tag i en sådan. Det är i princip det jag går och tänker på just nu, inte så kul.... Om vi inte får tag i en projektor kan vi använda oss av en tv, men då måste vi få tag i en också. I värsta fall vår vi väl skriva ut bilderna på riktigt fotopapper och sätta upp på väggen. Skit dåligt, men vad ska man göra?

Nä,  jag ska inte blogga om så tråkiga saker idag. Ska försöka pigga upp mig själv lite nu. Har verkligen gått ner mig idag känner jag. Allt känns jobbigt, jag har ångest och panik. Fick tillbaka hemtenta och andra grejor från en avslutad kurs. Massa att komplettera fick jag och det kändes inte alls som läraren gillade det jag gjort... Nu slutar jag vara deppig!!


Usch!

Ser verkligen inte fram emot morgondagen. Först har vi studiebesök med föreläsning och efter det ska vi ha en kort redovisning av hemtentan. Detta skulle vara klart till 14, sedan ska jag och L sitta och fixa med projektet. Ingen aning om hur lång tid det kommer ta, men antaligen några timmar. Efter det måste jag gå förbi ett av länsförsäkringars kontor för att fråga lite om kameran och lämna in en skadeanmälan. Känner mig stressad över att få det ordnat. Tiden har tickat på så mycket bara för att vi inte varit hemma. Hoppas inte det spelar någon roll. Ibland har man ju inte tid helt enkelt...

Kan jag hoppa över imorn och gå direkt vidare till torsdag...?! Kan man inte få upp ett sånt där Monopol kort? "Gå direkt vidare till torsdag, utan att passera onsdag..."?!


Deppad

Jag har inte haft så roligt på min sista lediga dag måste jag säga. Det har regnat hela dagen, vilket gjort att det inte blev någon promenad eller nånting. Jag har bara suttit och pluggat i princip... Och så har jag plockat ut julen... Känns lite sorgligt att ta ner ljusstakarna i fönstren, och speciellt svårt var det att slänga ut enen. Jag hoppades på att vi skulle kunna behålla den längre, utan ljusslingan och kulorna då såklart. Men när vi var borta en vecka var det ingen som vattnade blommorna så den hann torka för mycket. Så nu var den alldeles torr tyvärr. Nu känns det tomt överallt... Och mörkt, det är så ljust och mysigt under julen. Usch, det är inge kul att det redan är över =(

Cashewnötter

Älskar cashewnötter! Idag ska vi göra en jättegod kycklingwok med cashewnötter och annat gottis. Vi "smakade" lite väl många cashewnötter nu innan matlagningen, men men =) Det är ju så gott! Det jobbiga är att vi började tina kycklingfilèerna lite väl sent, så de är fortfarande ganska frysta.. Inte kul att vänta på tinanade mat när man är hungrig. Dessutom ska R iväg och träna snart så man känner sig lite småstressad...


Det ser mörkt ut

Det ser inte så lovande ut ute. Regnet hänger i luften, om det inte redan kommit. Det skulle ju vara så himla skönt att få gå känner jag. Längtar lite efter det, men i regnet är det inte så kul...

Som jag skrev i förra inlägget ska vi börja köpa riktigt torrfoder till katterna. Sånt man köper i djuraffären eller hos veterinär. Såg igår att Zorro har något mjäll-liknande i pälsen, och då kändes det som att det var dags att byta foder. Hoppas bara de gillar det nya fodret, men det gör de nog. Bara det är torrfoder så äter de som små hästar =)

Dagens planer 10/1

Förmiddag: Sovit, tittat på teve, ätit lunch istället för frukost =)

Eftermiddag: Plugga, ev. gå långpromenad till AC för att kolla upp nytt torrfoder till katterna (ska äntligen börjar köpa "riktigt" torrfoder till dem), ta ner alla julsakerna, spela lite The Movies.

Kväll: Kolla på Grey's Anatomy (tror R tränar ikväll för första gången på en månad, så jag blir själv..), plugga, tvätta lite lakan.

What?!

Vad har Paula gjort med ena bröstet? =/ Inte så vackert... Sharon Stone ser inte heller riktigt klok ut!

På tal om något helt annat har jag lyssnat på Kevin Federlines låt. Inte det bästa jag gjort i mitt liv kanske. Uuurrk!!

Bra spel!

The Movies- spelet verkar lovande hittills. Har inte hunnit spela så mycket idag, men det verkar jättekul Precis min typ av spel. Man börjar på 20-talet, så just nu gör jag stumfilm, vilket kanske inte är så underhållande... Men ändå =) Jag lär mig sakta men säkert! Jag återkommer mer om spelet senare!

Stackars!

Tycker så synd om älskling idag. Han visste inte när hans tenta började idag, och hemsidan där han kunde kolla upp det fungerade inte igår. Antingen började den 8.30 eller 14.00, så han och en klasskompis åkte in till 8.30 för att vara säkra på att inte missa den. Men självklart var den 14.00 =) Men nu har han i alla fall fått tid till att plugga ordentligt innan. Dock ska jag väl säga att vi hade svårt att sova båda två igår, och vi somnade väl runt 2-tiden. Lagom trött han kommer vara nära han kommer hem ikväll. Skönt att jag var hemma tidigt idag så jag kan fixa mat åt honom, så han slipper det bekymret i alla fall. Jag håller tummarna för honom att det går bra!

Sanndröm?

Ibland händer det så konstiga saker. Jag som tror på serier som Medium och sånt tvivlar inte på meningen med det jag kommer berätta nu, men det är väldigt underligt ändå.

I förra veckan berättade mamma att hon drömt om sin moster (min gammelmoster, alltså). I drömmen satt hon (mamma) och pappa vid köksbordet hemma i deras hus, och helt plötsligt kliver hennes moster in. Hon ringer inte på dörren utan helt plötsligt står hon i hallen. De träffas inte ofta, och även i drömmen blir mamma chockad och undrar vad hon gör där. Då svarar hon att hon bara skulle komma förbi för att säga hejdå. Sedan går hon ut igen, lika plötsligt som hon kom. Sen var drömmen slut. Mamma, som också tror på lite övernaturliga grejor, trodde att det kanske hade hänt hennes moster något, men vågade inte fråga mormor om detta då hon skulle bli så orolig. Sedan pratade vi inte mer om drömmen förrän igår när mamma fick reda på att hennes moster låg på sjukhus efter att fått ett hjärtrubbning som varit så allvarlig att hon nästan dödförklarades, men kom tillbaka tillslut. Ibland händer det bra skumma saker...

Dagens planer

Förmiddag: Träffat L för att prata om projektet, handlat, ätit äggröra till lunch.

Eftermiddag: Blogga lite, diska och göra iordning i köket, plugga, försöka tina upp lite...

Kväll: Laga mat åt älskling! Titta på Prison Break/CSI NY (något av det spelar jag in, vet ej vilket ännu), och Stjärnorna på Slottet (ska tydligen vara ett skumt avsnitt idag. Säkert Börje Ahlstedt och Peter Harrysson som bråkar eller nåt). Försöka få in lite mer plugg om jag orkar...


Framtida bekymmer

Har försökt plugga flera gånger nu ikväll men det går inte. Jag sitter bara och tänker på framtiden och hur det ska gå efter att man slutat skolan. Jag ska söka jobb hela våren fram till att jag slutar, men ändå. Allt känns så osäkert och otryggt. Jag gillar inte när det är så. Jag vill bara börja arbeta. Är så trött på att plugga. Vill aldrig mer göra det! Förhoppningsvis behöver jag inte det heller... Men man vet aldrig vad som händer...

Nytt spel

Igår surfade jag runt lite för att se om jag kunde hitta några roliga PC-spel. Hittade ett som heter "The Movies". Det gick ut på att man skulle bygga sitt eget filmbolag typ... Läste lite om det och det verkade vara min typ av spel. Så det blir nog det jag får roa mig med på mina lediga stunder framöver. Blir nog inte så många med tanke på vad som stundar.... C-uppsats. Det är galet dåligt, men vi MÅSTE jobba två och två på detta arbete, man får inte vara själv. Det kommer resultera i att ganska många kommer få skriva om något de kanske inte alls är intresserade av bara för att man måste kompromissa med någon annan. Det är riktigt dåligt, men "det finns inte resurser så att ni kan vara två och två..." Man fick inte vara 3 heller, så där sprack planen för mig, L och CH som alltid jobbar ihop. Vi är ojämt antal i vår klass och då frågade nån hur vi skulle lösa det. Då säger den ansvarige läraren att någon kanske får jobba med någon från en annan klass. Marddrömsscenario. Man har tillräckligt att göra ändå, med arbetet. Då har man inte lust att försöka lära känna en ny person under den tiden... Nä, vi får väl hoppas att det löser sig... Ångest över detta kommer krypande så smått.


Resan

Pratade med mamma just och antagligen kommer vi att åka i september på den efterlängtade resan. Varken jag eller R vet ju hur hösten ser ut, men bara man vet från början att man måste vara ledig en viss vecka kan man säga det på en gång, om det skulle vara så att man får något jobb eller så. Antagligen blir det Kreta eller en annan grekisk ö, Karpathos. Kreta var enkelt för att då kan man flyga från Örebro, då är det bara jag och R som måste "röra på oss". Då slipper min bror och V åka land och rike runt med lille Alvin. Karpathos verkade också jättebra. Enkelt att ta sig dit, och ön verkade underbar, så mig spelar det inte så stor roll vilket det blir. Bara jag får åka till varmare breddgrader!!!

Sötsugen!

Har just klämt i mig två pingvinstänger, och så åt vi glass hos Rs föräldrar förut, men jag är fortfarande tokigt sockersugen. Ibland är det svårt att stoppa suget... Kanske blir några pepparkakor sen, det brukar funka bra mot sockersug!

Jag vet att jag säkerligen är sist med att komma på detta, men att blanda ut Fun light med mineralvatten istället för vanligt vatten är hur gott som helst! Eftersmaken på saften försvinner, och så får man lite goda bubblor i också. Min nya favvo! Wild Berries är yum! =)

Dagens planer

Förmiddag: Sovit, bara =)

Eftermiddag: Äta nån slags frukost/lunch, plugga, gå promenad, käka hos Rs föräldrar

Kväll: Plugga mer, titta lite på teve (några bra filmer ikväll?!), förhoppningsvis få mysa lite mer R om han har tid...

Julens synder

Det kändes lite småjobbigt att ställa sig på vågen i fredags när jag kom hem. Jag var säker på att jag skulle gått upp massor. Men icke! Jag var på samma vikt som när jag åkte, otroligt nog! Trots tacos, pizza, godis, potatisgratäng, mer godis, chips, choklad m.m. Så jag är nöjd att jag unnade mig ordentligt över jul. Det hade jag nog varit även om jag gått upp lite grann, men nu känns det ju ännu bättre!

Idag är det inte minusgrader så jag tänkte att jag skulle ta mig min långpromenad. Tror inte jag får med mig R, han måste plugga hela dan tror jag. Mitt förslag var att vi skulle gå till hans föräldrar en halvtimme innan vi skulle vara där, för rundan tar ca 40 min hem till oss, och 30 min hem till hans föräldrar. Perfekt med andra ord. Vi får väl se hur det går...


Kalkonmiddag!

Sov länge idag med. Drömde konstiga drömmar inatt. Nu är jag sådär morgonhungrig, men vi har inte så mycket att äta hemma. Blir nog tråk-havregrynsgröt men vi har ingen lingonsylt så jag vet inte riktigt vad jag ska ha till...

Ikväll ska vi till Rs föräldrar igen och äta. De skulle göra kalkon, så både vi och Rs mormor skulle komma ner. Hon hör dåligt, så det blir nog en högljudd middag skulle jag tro =) Men gott, och billigt i points!

Pirrigt värre

Igår när tåget började rulla in mot Göteborg kom den där bekanta pirriga känslan tillbaka som jag inte känt på länge. Så kändes det alltid när jag åkte och hälsade på R när vi gick på gymnasiet. Vi hade kanske inte setts på 3 veckor och det låg verkligen spänning i luften =) Jag som annars aldrig brukar bry mig så mycket om smink och sånt, tog alltid fram spegeln i Alingsås för att bättre på maken en sista gång =) Det är nästan så att man saknar den där känslan ibland. Visst var det jobbigt att vara ifrån varandra länge, men det var det värt för de 30 minutrarna av pirrighet och det underbara ögonblicket när man gick av tåget och möttes med en kram och en puss. Många gånger under denna tid var jag väldigt lessen och trodde ibland inte att vi skulle klara det. Men en sak som han brukade säga fick mig att kämpa vidare: Klarar vi det här, så klarar vi allt, älskling! Det fick mig att kämpa vidare för jag visste att jag ville klarade det så att vi sedan kunde klara allt tillsammans!


Smart uppfinnig!

Den nya musen är en riktigt smart än. Om du surfar och t.ex. har två olika internetsidor uppe kan du växla mellan dem bara genom att trycka på en knapp på musen. Känns ovant, men jag börjar lära mig. Måste bara bli bättre på att använda snabbknapparna på tangentbordet...

Nu har jag städat klart min del av lägenheten. Börjar bli döhungrig trots att det inte var länge sedan jag åt en väldigt sen lunch. Jag tror jag är hungrig för att jag längtar efter oxfilèn =) Mamma och pappa hade köpt massor till nyårsafton så vi fick med oss lite hem =) För övrigt ska nog mamma och pappa också haka på VIktväktarna. Trenden sprider sig =)


Nja, jag vet inte

Såg ju som sagt Let's Dance igår. Det var väl okej, men inget jag kommer följa slaviskt. Det blev inte spännande, utan jag var mest nervös för att någon skulle göra bort sig totalt och få blackout eller så... Och för en gång skull tyckte jag inte Agneta Sjödin var så jättebra som programledare. Jag kan inte sätta fingret på det, men något kändes fel bara.

Jaja, vi får väl se om jag kollar igen. Vad tyckte in om den nya satsningen?

Dagens

Det var länge sedan jag körde en dagens.. Så här kommer en..

Förmiddag: Sovit till elva, fixat lite skolgrejjor.

Eftermiddag: Tvätta, plugga (har smitit iväg en kortis för lite blogg, hoppas inte R märker...), åka och handla, fixa mat (oxfilè och klyftpotatis!!)

Kväll: Wallander klockan 21 på Canal+. Mysa med R och missarna.

Lite hjälp...

Jag har ett klädproblem jag behöver hjälp med. I februari ska Rs syster gifta sig. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Det är mitt första bröllop och jag är inte alls bra på det här med vad man får och inte får ha på sig. Vitt är off limits, det vet jag. Sen läste jag hos Ebba att man helst ska undvika rött också. Det betyder tydligen att man legat med brudgummen. Inte för att det känns som att så många känner till den "regeln"... Problemet är att jag har egentligen ingen budget för detta. Dessutom är det ett utebröllop på deras tomt mitt i vinter. Känns inte som att man vill ha kjol eller klänning. Kan man ha byxor? Jag har inga finbyxor som inte är svarta. Är det alldeles förbjudet att ha svart? Vad ska man har till? Vill gärna kunna ha något från min garderob sedan innan, men det känns inte som jag har något tillräckligt snyggt. Har ni några tips på hur man kan fixa till så att gamla tråkiga kläder ser lite mer spännande ut? Eller några reafyndtips? ALLT är välkommet. Jag har helt villrådig...

Ice Age

Just nu går, som nog de flesta vet, Ice Age på teve. Känns skumt att se den engelska versionen. Vi har den svenska hemma, och det är den enda jag sett. Brukar inte gilla de svenska versionerna, utan vill ha på original språk. Men Robert Gustavsson är ju grym som Sid, så därför har vi den bara på svenska. Haha, Dr Kovac från Cityakuten gör en av rösterna... Det var lite otippat. Nu är jag bra sugen på min påse med bilar, men jag ska hålla mig till Let's Dance...

Omaka par

Dessa två känns verkligen som ett omaka par, men ser otroligt gulliga och kära ut på alla bilder. Härligt när man hittat rätt!

Läste häromdagen att Scarlett Johansson ska flytta ihop med pojkvännen Josh Hartnett. Lyckos...

Let's Dance

Tänkte jag ska se om Let's Dance är något att ha. Om inte annat lär det vara en upplevelse att se Paolo Roberto försöka sig på att dansa. Älskling ville inte se. Tråkigt att titta själv, men vi ska kolla på Prison Break som vi spelade in, tillsammans efter Let's Dance. För övrigt så överraskade "Så som i himmelen" mig igår. Den var mycket bättre än jag trodde. Kan rekommenderas!


Excess baggage

Igår kväll när jag skulle packa min resväska insåg jag ganska snabbt att det skulle krävas ett mindre mirakel för att allt skulle få plats. Väskan var packa strängfylld på väg dit, och när jag sedan fick fleecepyjamasen i julklapp blev den droppen som fick bägaren att rinna över. Det gick verkligen inte. Så det slutade med att jag fick ta pappas stora resväska. Mamma tyckte det var en bra lösning, då fick de ju en anledning att komma och hälsa på oss snart tyckte hon. Pappa muttrade lite och sa lite halvkaxigt att  han var tvungen att åka till Grekland en vecka för att lyckas fylla den väskan, och menade på att jag haft med mig för mycket grejor. Jag kontrade, lite småkaxigt, med att svara att jag faktiskt varit hos dem i nästan TVÅ veckor. Då blev han tyst =) Jag lyckades få hem allting tillslut i alla fall. Jag skyller på alla skolböcker som tar så otroligt mycket plats...

Sorgligt

Det känns sorgligt att julen nu är slut, nyår är över och det är dags att börja skolan igen. Kändes jobbigt att åka hem idag, mamma var lite lessen över det och det känns ju rakt i hjärtat. Har ingen lust att ta tag i skolgrejor igen, och man känner ju ångesten komma krypande. Ska försöka koppla bort den denna helg i alla fall, och ta uti med allt på måndag. Längtar inte om man säger så... Nu blir det ett bad, för nu har Jared uppenbarat sig =) (R såg något sur ut måste jag påpeka...)

Fina missarna!

Nu är jag äntligen hemma igen, och har myst med både missarna och R. Men mest missarna, de har jag ju inte sett på nästan 2 veckor. Just nu kollar vi på EMA's som går i repris på fyran. Vill gå och bada (är frusen från tåget, där det inte fanns någon värme större delen av resan...), men jag väntar på att Jared Leto ska vara med i EMA så jag kan gå sen, men han kommer ju aldrig...

Ikväll ska vi till Rs föräldrar och äta kinamat! Mums! Det ska verkligen bli jättegott! Hmm..känns skumt. Vi har nytt tangentbord, och det är första gången jag använder det. Känns helkonstigt. Jag köpte ett kit med trådlöst tangentbord och mus till R, men han bytte det mot ett bättre kit som jag inte visste att han ville ha. Gör inte mig något att han bytte, men han fick dåligt samvete ändå.

Favvomaten!

Ikväll ska vi äta en av mina favoriträtter, nämligen lax med potatis och romsås (fraiche, rödlök och röd kaviar). Det är så jäkla gott! Annars är jag inte speciellt förtjust i fisk, men just lax är hur gott som helst! R äter ju varken fisk eller skaldjur så jag får det nästan aldrig heller, så det blir ju så mycket godare när man väl äter det. Jag längtar till middagen =)

Försöker och försöker

Har försökt både idag och igår att sätta mig och plugga till marknadsföringen... Har ju den hängande efter mig från förra året, men det går bara inte. Jag blir uttråkad så fort jag sätter mig med det, och sedan skiter jag i det efter ett tag. Men jag måste verkligen klara den här tentan snart. Blir tokig annars. Ska försöka anstränga mig ordentligt när jag kommer hem, men det är tufft... Marknadsföring är nog bland det tråkigaste jag pluggat någonsin. Föreläsningarna var ett långt maraton där jag försökte vinna över ögonlocken som inte vill hålla sig uppe. Pluggande går långsamt pga att litteraturen är på engelska, vilket för att man måste översätta allt hela tiden. Vet inte om jag någonsin kommer klara denna tenta. Suck och stön! Skulle behöva lite hjälp, men problemet är att de i klassen som klarat den inte kan något... De bara "råkade" klara den, vilket resulterar i att det egentligen inte finns någon att be om hjälp ifrån. Och läraren ger en inte mycket hjälp heller. Förstår inte mer för att jag frågar honom.

Come clean

Ganska starkt gjort av Lindsay Lohan att gå ut och säga att hon både knarkat och haft bulimi. Det utnyttjas ju alltid av tidningarna till max, så det är lite vågat. Men starkt gjort!

Identity

Idag har jag varit på stan... Gick runt med mamma, men det var bara hon som shoppade. Jag hittade ingenting. Jo, en film på Filmklippet. Mamma hittade också en hon ville ha, så det blev 199:- för två stycken. Jag köpte Identity, som är en kanonfilm! Mamma köpte Så som i himmelen. Jag är inte så sugen att se den men hon tycker den är så bra, och insisterar på att vi ska se den... Så jag får väl göra det då...så hon blir glad. Hoppas vi hinner se min film också... Och klämma in Medium där emellan. Blir mycket tv-tittande idag... =)

Lucky me

Jag har tänkt på mycket på en sak ikväll när jag träffade H&S. Ingen av dom har fast förhållande just nu, och S har blivit riktigt bränd tidigare. H har haft ett jättebra förhållande som varade länge, men tyvärr fungerade det inte tillslut. Dock fick ett bra slut och de är vänner fortfarande (han var där ikväll, t.ex.) Vilken tur jag har haft som hittat R. På första försöket dessutom. Han är min första riktiga pojkvän och mitt första riktiga förhållande och det blev så här bra. Det hade man ju aldrig kunnat räkna med. Pratade en del med J ikväll som befinner sig i ett halvdant förhållande. Vi pratade om att uppvakta varandra, och att det inte alltid är att t.ex. ge blommor som är det fina. Bland det finaste R gjort för mig är att han en gång när jag gjorde praktik förra året (och var dödstrött hela tiden) hade lämnat ett brev på min kudde. Där hade han skrivit upp en meny med varmrätt och dessert som han skulle göra till mig, och efter det fick jag en helkroppsmassage och sedan diskade han och gjorde fint så jag kunde ta det lugnt. Sen finns det så många småsaker han gör för mig. Om jag t.ex. skulle behöva skjuts någonstans (t.ex. när jag behövde skjuts till Säve när vi skulle till Champagne) försöker han fixa fram bil så att han kan köra mig, trots att han inte har någon egen bil. Och han finns där alltid... Sen är det klart att man blir arg på honom ibland också, men det hör ju till =) Vad är det finaste era respektive gjort för er eller ni gjort för dem?!


Mysigt!

Jag hade det jättetrevligt ikväll. Det är ju alltid så mysigt att vara med H&S. Det kom ganska mycket människor dit tillslut. Roligt att träffa människor man inte sett på ett tag, men tur att jag inte följde med ut eftersom H, som "inte skulle dricka så mycket" var full när jag gick därifrån. Hon sa förut ikväll att hon och jag kunde hålla ihop om jag inte skulle dricka så mycket. Jojo =) Jag känner henne vid det här laget och vet att sådana uttalande sällan stämmer. Känner mig som världens tråkigaste för att jag åkte hem, men i ärlighetens namn tycker jag inte det är kul att gå ut längre. Så varför göra det då? Kanske skulle träffa H i stan imorn efter att hon slutat jobba, beroende på hur pigg hon var... Hon lär nog gå hem direkt efter jobbet och sova en stund skulle jag tro... =)

Bestämt mig

Nu har jag bestämt mig. Efter att jag ätit nu strax, ska pappa skjutsa mig till H&S så jag kan ta ett glas vin där med dom innan de går ut. Sedan hämtar han mig runt elva, när de ska ut så slipper jag sitta och titta på när de festar och dricker... Det blev en helt okej lösning för mig. Nu får jag träffa H&S en gång till innan jag åker i alla fall, och det är skönt!! Dessutom är det skönt att slippa gå ut. För i ärlighetens namn var jag inte speciellt sugen. Nu - spela in Prison Break!

Hur ska jag göra?

H&S har hört av sig, och dom ska ut med J ikväll och vill att jag ska följa med. Jag är jämt skittråkig och säger nej, för jag tycker inte det är speciellt kul att gå ut längre. Men det vore kul att umgås lite med dom.
Men det finns en del för - och nackdelar.
För:
Det är kul att träffa H&S, och det var jättelänge sen jag träffade J också.
Det blir säkerligen jättekul.
Jag får så dåligt samvete att jag alltid tackar nej, så jag vill göra dem glada den här gången och följa med.

Nackdelar:
Det är svinkallt ute, och jag har ingen lust att gå ut.
SIsta bussen hem går 22.20 (lantisbussar...) så vill jag dricka måste jag sova borta, vilket för mig är lika med omständigt.
Det är en jäkla massa points i alkohol, och jag har ingen lust att slänga bort pointsen på det.
Har inte så mycket pengar. Vet dock inte om det kostar något i inträde. Det gör det säkert.
Jag missar antingen Kommissarien Lynley eller Prison Break (kan ju bara spela in ett av programmen...)

Om jag bestämmer mig för att åka kommer jag nog ta bilen. Då kan jag inte slänga bort mina points på alkohol. Men är det verkligen kul? Visserligen vet jag att H ska upp tidigt imorn och skulle inte dricka mycket heller. Men S & J är hejjare på att supa på tok för mycket. Har jag lust att titta på när de blir dyngraka? Jag vet inte. Detta var svårt. Ska rådfråga R också...

Jättebra!

Jag tycker det är jättebra att tidningarna skriver om detta. Som jag skrev igår så finns det så många människor som är villiga att ta hand om hemlösa katter, det kan bara vara svårt att hitta dem ibland. Men att gå ut i tidningen är ju hur bra som helst. De når så många människor och jag tror att alla dessa missar kommer få bra hem ganska snart! Skönt att kvällstidningarna gör bra saker också, inte bara skriver om att Britney visade bröstet när hon gungade.

Huvudvärk...

Sov nästan 10 timmar inatt med, och nu vaknade jag med huvudvärk. Det gör jag alltid när jag sovit väldigt tungt. Skulle behöva gå och käka "frukost" (lunch), men orken finns inte riktigt där. Det är -8 grader ute och jag har bestämt mig för att inte gå ut idag. Förutom en promenad, som jag ska ta mig för nångång under dagen. Hoppas det blir lite varmare imorn, mamma och jag ska gå på stan och då är det inte skönt att gå runt i 10 minusgrader. Lusten försvinner ganska snabbt om man säger så.

Måste sätta mig med skolgrejor idag också. Inte så mycket att göra, men det är lite knepigt. Vet inte riktigt hur jag ska skriva ihop det, skulle behöva lite hjälp av mina vänner i gruppen. Men jag orkar inte ringa =) Jag vet, jag får skylla mig själv. Men jag är lite lat just nu. Och det får man vara, ibland.

Onda människor

Tidigare ikväll satt jag och läste Aftonbladet, när jag såg en artikel om den 15 veckor gamla kattungen Jeppe. En kvinna var på promenad med sina hundar när hon såg Jeppe komma haltandes ut ur skogen. Han var så kall att han skakade och så fort kvinnan plockade upp honom började han spinna och somnade sedan i hennes jacka. Det visade sig att någon hade lämnat honom i en låda i skogen för att dö. Lådan var igentejpad överallt så han inte skulle kunna ta sig ut. Men den lille hade klöst sig ut, och bröt tassen i sin kamp för att överleva. Nu behöver han ett hem, och det tvivlar jag inte på att han kommer få, eftersom han nu varit med i Aftonbladet. Det finns så många underbara människor som jag vet kommer slåss över honom. Han var dessutom hur söt som helst. Men nu undrar jag vad det är för människor som gör en sådan sak? Hur kan man bara? Mitt hjärta går sönder när jag läser sånt här, och jag vet hur vanligt det är att man bara lämnar katter ute för att dö. Det är rent och skärt onda människor som gör sådant. Det handlar faktiskt om ett liv. Undrar hur många människoliv katter har räddat bara genom att finnas som sällskap och tröst. Det förtjänar detsamma tillbaka.

Stelfrusen

Jag är fortfarande kall efter att ha suttit på stationen. Dessutom glömde jag mina vantar när vi åkte hemifrån så jag höll på att frysa ihjäl. Ska nog ha strumpbyxor under byxorna när jag åker sen, och definitivt INTE glömma vantarna. Det är så kallt att inte ha vantar när man sätter sig i en iskall bil och måste ha händerna på den iskalla ratten... Och rattmuff känns inte som något bra alternativ heller, även om det skulle vara varmare kanske. Har ingen lust att åka iväg igen, men jag måste hämta mamma och pappa efter jobbet. De ska iväg och handla, vilket betyder att jag måste följa med och handla också... Suck och stön. Jag vill inte gå ut mer idag.


Tillbaka

Såg igår eller förrgår att Medium är tillbaka!! Jag och mamma blev överlyckliga =) Jag visste inte att det skulle komma tillbaka så snart, och eftersom det var en så spännande 'Fortsättning följer' ser jag verkligen fram emot avsnittet! Nej, nu måste jag pausa i bloggandet och skriva klart min hemtenta och skicka iväg den så jag inte kan ändra och hålla på. Det gör jag alltid trots att den egentligen är klar, och då är det smart att bara skicka iväg den så jag kan lägga det helt åt sidan.

Klänningar!

Naomi Watts var riktigt snygg i den här härligt blåa klänningen! Och Lindsay har lyckats återigen! Det är inte ofta man ser henne misslyckas måste jag säga. Men vad tänkte Renee Zellwegger på?

Försenat

Rs tåg blev ca 40 minuter försenat. Och det är riktigt kallt här i Örebro idag. Även om vi satt inne på stationen så sprang ju folk ut och in genom dörrarna hela tiden, så det blev svinkallt där inne i alla fall. Tillslut kom han iväg i alla fall, hem till missarna!

Jag sov nästan 10 timmar inatt. Jag var så otroligt trött! Och va skönt det var! Men bara för att man sovit så där länge nu blir man trött hela dagen istället. Ska försöka rätta till sovtiderna lite grann. Min kropp är nog lite förvirrad över hur jag sover nuförtiden =)

Natten

R håller på och packar sina saker nu, hans tåg går vid 12, så vi måste åka snart. Vi har bilen i alla fall, så det är skönt att jag kan skjutsa honom så slipper vi bussen! Men lite ledsamt är det.

När vi sover hos mamma och pappa brukar en av oss sova i en bäddsoffa och en ligger på en madrass på golvet. Vi brukar turas om, så att det blir rättvist för bäddsoffan är snäppet skönare att sova i. Igår kväll sov älskling på golvet och jag låg bredvid honom och så löste vi soduku. Jag har precis börjat med det, så jag gjorde en lätt och sedan höll R på med en svår. Då somnade jag där bredvid honom och vaknade först klockan 6. Somnade om igen och vaknade klockan 7, men då gav jag upp och la mig i bäddsoffan istället. Det var hur mysigt som helst, trots att det bara är en 90-madrass. Finns det hjärterum så finns det stjärterum, eller vad är det man säger? En fin sista kväll. Det låter som vi ska skiljas åt i flera veckor, trots att det bara är 3 dagar. Men jag tror känslorna från när vi bodde så långt ifrån varandra kommer tillbaka varje gång man åker ifrån varandra, trots att det bara är för några dagar. Nu ska jag äta frukost och sen åker vi!

Hejdå...

älskling... Imorn åker han hem till Göteborg igen, och jag stannar till fredag. Inte så många dar vi är ifrån varandra, men det känns lite tråkigt ändå. Dessutom är jag avundsjuk på att han får träffa missemåns och kela med dem imorn, och det får inte jag... =( =( Saknar dom så jag blir tokig!! Saknar en varm, kurrande boll i knät när jag tittar på teve. Mamma och pappa har ju också katter, men Gustav och Filip är inga knäkatter.. så det saknar jag verkligen!!

På tal om något helt annat så är jag hungrig... Men vi började med viktväktarna idag igen. Har dock inte räknat points jättenoga... Åt massor av en supergod nötblandning hos min bror, men annars har jag ätit jättebra idag. Dock inge kul att vara hungrig nu.

Jag missade många bra program idag. Kommissarie Lynley visste jag att jag missade, men tydligen gick andra avsnittet av "Stjärnorna på slottet" idag och min lärare med rätt mycket så det hade varit kul att se. Trodde den serien skulle gå en gång i veckan, men tydligen inte... Och så Prison break såklart. Och 100 höjdare!! Varför hade de lagt alla bra program idag? Extreme Home Makeover också... AAAH! Var är min DVD-brännare? Och varför tittar jag så mycket på teve? Det är nog dags för mig att skaffa mig ett liv och sluta titta på teve! hejdå från mig för stunden!

Övertrött

Min lille brorson ville inte somna ikväll när vi var där, vilket resulterade i att han blev övertrött och skrattade och grejjade mer än vanligt. Just nu är jag i samma stadie ungefär. Jag var helt slut efter simningen. Sov väldigt dåligt inatt, det blev inte många timmars sömn, och sedan brukar jag alltid bli väldigt trött efter att jag simmat. Skulle vara skönt att slänga sig i säng nu faktiskt... Bara lite mer bloggande =)


Fan också!

Vi blev för upptagna med annat, vilket resulterade i att vi missade Prison Break ikväll, som jag sett fram emot hur länge som helst. Det grämer mig, trots att det går en repris på onsdag och att jag satt en påminnelse på mobilen för att komma ihåg det denna gång. Det känns tråkigt, för man vill ju se det på den riktiga premiären... Jaja, jag får hålla mig till på onsdag!

Mycket idag!

Har varit rull fart hela dagen känns det som. Gick upp vid sju för att skjutsa pappa till jobbet så vi kunde ha bilen under dagen. Hade bestämt med min bror att vi skulle dit och spela poker på eftermiddagen så det var skönast att ha bil. När vi lämnat honom skulle vi gotta oss och krypa ner i sängen igen, men när vi kommer innanför dörren ropar mamma att vi får vända för att han glömt sin mobil. Efter det handlade vi lite frukost och lunch, och när vi väl var tillbaka hemma igen var det ingen idè att gå och lägga sig. Senare på dagen åkte vi och simmade, vilket var skönt! Sen hem en stund och vila, laga mat och äta. Sedan bar det av hem till min bror. Dock senare än först tänkt, han avbokade nämligen en gång först men ändrade sig senare på kvällen. Nu är vi i alla fall hemma igen. Trött som bara den!

17 000

Nu när jag gick in på min blogg såg jag att jag haft exakt 17000 sidvisningar. Va kul! Hoppas ni gillar det och fortsätter läsa!! =)

Tindra

Kom på en sak till angående namn (fanns mycket att blogga om detta ämne). I gymnasiet hade jag en klasskompis som hette Tindra. Det är ju ganska ovanligt att någon i min ålder heter Tindra, men hennes föräldrar låg väl före sin tid. Nu har hon lite blandade känslor över att hennes namn blivit så populärt. På ett sätt är det väl kul, men hon vill att folk ska veta att hon var först med det =) Hon var säkert inte allra först, men det var nog inte många som hette Tindra innan henne... Jag kan förstå henne. Förr reagerade nog folk på hennes namn och tyckte det var fint och annorlunda, medan det nu är hur vanligt som helst och inte alls speciellt på samma sätt. När man sitter och funderar på olika namn är det svårt att hitta namn man inte har "en relation" till. Ofta känner man ju någon eller känner till någon med det namnet som gör att man kopplar det till ett ansikte och det kan ju förstöra hela namnet om det vill sig illa...

hits