Godnatt!

Nu ska jag göra som missarna på bilden här nedan. Sova sött (dock inte i soffan!)

Sömnigt

Gonatt och sov gott!!


Lägga sig själv...

Usch! Onsdag = somna i stora sängen själv. Själv = jag + 1 st mörkt katt & 1 st ljus katt. Gillar inte att behöva lägga mig själv, men jag ska ta sällskap av min bok (Änglar & Demoner av Dan Brown) så det ska nog gå bra. Är trött idag. Som alla andra dagar. Har kommit fram till att färden fram och tillbaka till jobbet gör mig tröttare än själva arbetsdagen. Jag åker 2 - 2½ timme varje dag. Det är inte kul. Fruktansvärt tröttsamt. Men i mellandagarna blir det nog bil. Lite tröst måste man ju få för att man jobbar i mellandagarna (jag vet, det är inget att klaga över, men hey jag är van vid 3 veckors "jullov". "Jullov" = ledigt från föreläsningar men massor att göra ändå), och eftersom det bara är 3 dagar borde det inte bli sjukt mycket i bensinpengar heller. Jag längtar redan nu. Konstaterande: Jag vill ha en bil!!!!

Söta bönder

Måste bara skriva ett snabbt inlägg i pausen av Bonde söker fru. Hur söta är dom inte då??!! Mikael och Marita verkar ju helkära, för att inte tala om Markus & Magdalena (va många M det blev i den meningen...). Det riktigt lyste om Markus när han insåg att det var Magda som kom i bilen. Han såg så pojkaktigt kär ut =) Kanske inte så kul för Sophia dock, men hon verkar ju vara ganska på det klara med hur läget ligger. Per-Martin är jag lite skeptisk till. Alla kvinnor flyr ju från hans gård =) Nä, men jag tror att han kommer välja den märkhåriga kvinnan (kommer ej ihåg namn...). Och vem Andreas väljer är ju ganska solklart också.

Jobb-nytt

LIten jobb uppdatering så har jag fått ledigt den 22/12 (fredagen innan jul). Så R och jag åker upp tidigt på fredagmorron till Örebro. Perfekt att kunna åka innan det blir mörkt och dessutom (förhoppningsvis) missa den värsta jultrafiken. Ingen annan hade ansökt om ledigt då, så det var okej. Sen jobbar jag mellandagarna vilket nog kommer bli görtrist, eftersom det lär va dött på jobbet. Men men =)

För att uppdatera ytterligare så har jag fått erbjudande om förlängt 2 månader till. Hade ju hoppats på lite längre förlängning, men som det ser ut på jobbmarknaden nu är jag glad över att få stanna 2 månader till. Sen får vi se. Men nu är ekonomin säkrad några månader till. Skönt!


Julpynt

Anina och Sandra har skrivit om julpynt och jag är själv väldigt sugen på att plocka fram jullådan från garderoben, men jag tänker inte sätta upp något innan söndag. Det är okej att sätta dem i fönstret redan på lördagen, men man får inte tända förra 1:a advent =) Jag är hård på traditionerna. Jag tror vi kommer köpa en julen i år igen, den blev så bra förra året. Köpten en inte allt för stor sak och klädde den med små blå julgranskulor och en liten ljusslinga. Då är julstämningen igång! Funderar på om man kan baka lussekatter redan till helgen eller om jag ska vänta till helgen innan lucia? Det är ju så gott så man kan äta det i flera veckor, så det blir kanske lite bak till helgen? Mums! R och jag bakar urgoda lussekatter!

Ett skepp kom lastat!

Med 2 säsonger av Vänner! Så nu har jag 8,9 10. köper dom i omvänd ordning, eftersom 1:a säsongen inte är så bra så vill jag ha de bra säsongerna först =) Just nu är R ute och hjälper J med hans bil, men när han kommer in blir det nog några avsnitt innan det är dags för den superspännande fortsättningen på Grey's Anatomy!

På tal om något helt annat så är första julklappen inhandlad. Vågar inte skriva något här, har ingen koll alls på vilka som läser min blogg. Men det är i alla fall inhandlad och det är egentligen inte så många som ska köpas i år. Mamma, pappa, bror med familj (blir nog mest till lille A kan jag tänka mig...), Rs föräldrar och J&C är de enda vi ska handla till i år. Sen har jag ju R att köpa något riktigt fint till också. Där har jag inte så många idéer. Ville köpa den där öl-tappen från OBH, men den kostade 1500:- så jag har slopat den idén nu... Mottager jättegärna tips!

Längtar!

Just nu längtar jag efter.....

lussekatt

....dessa gyllene godbitar...


Några kunder på jobbet har frågat efter lussekatter utan saffran. VA??!! Lussekatter utan saffran är vanliga vetebullar och det räknas definitivt inte som en lussekatt. Lussekatt utan saffran är som...som...potatismos utan potatis!!



Chock-start

Jag och Cesar hade verkligen en chock-start på denna vecka. Igår städade R och jag lägenheten och då passade jag på att slänga en gammal kalender som jag hade liggande på mitt nattduksbord. På morgonen vaknar jag först av min klockradio och 10 min senare går alarmet på min mobil på. Mobilens vibrator skränar ganska mycket och låter väldigt högt, därför brukar jag lägga mobilen på kalendern så det inte ska låta så mycket (ljudet blir 100 gånger värre när den ligger direkt på nattduksbordet). Men igår när jag slängde den tänkte jag att det inte borde låta så mycket av vibratorn så jag la mobilen på nattduksbordet utan något under. När klockan börjar ringa dånar det i hela rummet känns det som, och Cesar flyger upp i luften, springer för allt vad han äger ut i köket och sladdar runt. Har aldrig sett en katt springa så fort. Och det värsta av allt var att när jag tog upp honom för att klappa och trösta insåg jag att han blivit så rädd att han kissat på sig. Snacka om dåligt samvete. Usch, va dåligt jag mådde. Jag försökte klappa och trösta så mycket jag hann innan jag gick till jobbet, sen fick R ta över. Men nu verkar han som vanligt igen som tur är. Hoppas han vågar sova i sängen igen nångång. Och händanefter lägger jag alltid något under mobilen när larmet är på.

Trökig måndag igen

Så var det måndag igen! Ingen gillar väl måndagar, men jag tycker speciellt illa om dem bara för att R tränar när jag kommer hem och det tråkigaste som finns är att komma hem när ingen är hemma. Okej, katterna är ju hemma, men idag kom de inte ens och mötte mig vid dörren. De bara låg kvar på sina sovplatser och gottade sig. Jag sa till R igår att jag tycker det är så tråkigt att komma hem på måndagarna så nu när jag kom hem hade han skrivit en lång lapp till mig och dessutom köpt en tablettask för att pigga upp. Världens sötaste! Då blev jag genast mycket gladare. Är på bra humör idag! Ikväll blir det chili con carne och vad som verkar vara ett väldigt spännande avsnitt av Prison Break...

Utvilad

Efter att ännu en helg är över känner jag mig faktiskt ganska utvilad. Klockan närmar sig 21 och jag är faktiskt inte så trött som jag brukar vara. Känns som ett bra tecken. Jag behövde vila. Helgen har inte innehållit så mycket. Umgåtts med R och bara varit. Vi åkte till Elgiganten i Bäckebol igår för att se om Rs Xbox-spel fanns där (300 kr billigare där än i andra affärer) och det gjorde det. R blev hur glad som helst! Vi shoppade med oss lite annat smått och gott hem. Mest grejor till julklappsinslagning. Papper, snören, rosetter och etiketter. Vi har dock inga julklappar att slå in än, men vi har i alla fall allt som behövs =)

Gårdagen

Igår hade vi avdelningsträff med min säljavdelning. Det blev riktigt lyckat. Alla utom 2 personer hade anmält sig så det var riktigt bra uppslutning. Vi visste inget om vart vi skulle eller vad vi skulle göra, bara att vi inte behövde vara uppklädda eller ha med oss varma ytterkläder. Vi skulle vara inomhus, det var allt vi fick veta.

Kl 17 kom en buss och hämtade oss och efter ca 1 timmes bussfärd var vi framme. Målet var
Salt & Sill, en mysig krog på Klädesholmen, som egentligen är en sommarkrog, men som har öppet vid speciella tillfällen och har även julbord som börjar idag. Först fick vi vara med om en sill och snaps-provning. Ingen höjdare för mig som varken gillar sill eller snaps, men det var ändå intressant att lyssna till lite historia om både brännvin och sill. Efter det fick vi 3-rätters som var helt fantastiskt god! Förrätten var pilgrimsmusslor och torskkindfilé, vilket jag var lite skeptisk till, men det var riktigt gott! Till varmrätt var det hjort med en underbart god potatispuré med västerbotten ost i. Hur gott som helst! Efterrätten var små smakprover från deras dessertbord till julbordet och det var lite spännande. Det var en pannacotta med vanilj och kanel, brukar inte gilla pannacotta men denna var smaskig! Sedan var det en glögg-cheesecake med pepparkaksbotten och vanlig cheesecake-fyllning med nått som nästan såg ut som gele på som smakade glögg (helt klart min favorit!). Sedan fick vi även smaka en blodapelsinmousse! Även det smakade supergott! Härligt när cheferna bjuder ut oss på nånting, man behöver lite uppmuntran ibland. Så här i höstrusket var det perfekt. Men jag var lite trött imorse om man säger så...

Kung Markus

Om jag hade haft en hatt på mig hade jag gjort precis som Swartling. Han fick två röster av mig ikväll. Om inte Johan åker ikväll är det något seriöst fel.

TV-kväll

Snart är det Grey's igen och efter att ha sett reklamen är jag minst sagt spänd att se kvällens avsnitt. Verkar riktigt intressant. Till det blir det min favortiglass.



På tal om något helt annat är älsklingen sjuk =( Håller tummarna att inte jag blir sjuk också. Det vore inte så kul, men å andra sidan är jag inte helt främmande för några dagar i sängläge just nu. Mörkret gör mig slö, deppig och orkeslös tyvärr.

Bilden kommer från gb.se


Mitt vackra!



Det här vackra pianot ska jag nångång hämta från min föräldrar och ställa i mitt framtida hus. Det är ett gammalt och oerhört vackert piano som enligt mina föräldrar är mitt. Jag spelade piano när jag gick i mellan - och högstadiet, och sen dess är det mitt att hämta när jag själv vill. Kravet är att jag kommer och hämtar det själv och fixar flyttning av det själv... (Det är inte speciellt kul att flytta ett piano...) Men nångång i framtiden ska jag hämta det!!!)

Sjuk?

Det är så konstigt. Ändå sedan jag var hemma förra måndagen har jag mått riktigt kasst på mornarna. Imorse mådde jag hur illa som helst på väg till jobbet. Illamående, spänningar i huvudet (inte värk, utan det känns bara ansträngt) och jättehängig. Alla jag pratat med (mamma, R och CH) sa alla: Du är med barn! Men det tror jag knappast. Ska ha mens om några dagar och jag har alla de vanliga symptomen som jag alltid får, så det tror jag definitivt inte att det är. Men det är obehagligt att känna att man inte mår bra, men inte kan hitta någon förklaring på det. Jag funderar på om det kan hänga ihop med att jag lätt mår illa på bussen och speciellt nu när det är kolsvart ute på morronen, och man inte kan titta ut (det brukar annars hjälpa). Hur som helst är det olustigt, men jag hoppas det ger sig snart annars får jag pallra mig iväg till vårdcentralen eller nåt.

Tjuvstart

Idag har jag tjuvstartat. Skulle in i affären för att handla lite smått och gott. Bröd, mjölk, yoghurt m.m. och insåg att jag inte längre kunde motstå...pepparkakorna. Jag vet att det är i tidigaste laget, men det är ju så jäkla gott! Så jag köpte mig en stor burk med Mor Annas pepparkakor. Mums! Kommer bli mycket pepparkaksätande framöver. Ser också fram emot att baka lussekatter. Om det är något jag älskar så är det saffran och lussekatter. Kan äta ihjäl mig! De ska göra med kesella så de blir alldeles saftiga och goda, och det bästa av allt är att R brukar hjälpa mig och då har man alltid så mysigt när man bakar ihop.

För övrigt köpte jag Safari-yoghurt i affären, det är så sjukt gott med barnyoghurt. Den är 100 gånger godare än vuxenyoghurt. Varför är inte vår yoghurt så god? Man känner sig lite barnslig, men va fan! Det är ju gott!

Filmtips!

Ville bara göra er uppmärksammade på att det går en riktigt bra film på teve ikväll. The life of David Gale. Tyvärr är den ganska lång, och eftersom TV4 alltid ska envisas om att ha nyheter mitt i filmen resulterar det i att den inte slutar förrän 23.50. På tok för sent för mig. Så jag spelar in (Älskar min DVD-recorder!!), men ni som orkar hålla er vakna borde definitivt se den! Den är kanon!


Helgen summerad

Så, nu var man hemma i Götet igen. Har inte bloggat någonting under helgen, har inte hunnit! Det har gått i ett hela tiden i princip. Vi kom upp vid 21 på torsdagkväll, och då umgick vi bara med mamma och pappa under kvällen och satt och pratade. På fredag blev det tidig uppgång och iväg till Köping för begravningen. Vi var där ca 1 timme innan för att lägga blommorna och kunna ta lite bilder från kapellet.

Själva begravningen var väldigt fin. Prästen pratade ju mest finska, men sa några ord på svenska också, och efteråt berättade mamma lite av vad hon sagt. Klarade mig hyfsat bra hela begravningen, men när de bar ut kistan ur kapellet var det riktigt jobbigt. Det var jordfästning och det är ju lite skillnad mot de begravningar jag varit på innan. Efteråt var det en fin minnesstund, och även där var det mest finska hela tiden så där förstod vi inte mycket heller. Men vi hade ju varandra i alla fall =) Efter minnesstunden gick vi hem till min morbror och hans fru för något att dricka och lite småprat nån timme innan vi skulle äta middag på eftermiddagen. Dagen var lång, men det var trevligt att träffa släkten och få ett fint avsked av morfar.

På lördagen åkte jag och R upp på stan så jag fick äta på mitt favorit lunchställe! Åh så gott!! På kvällen kom brorsan med lille A och det var helt underbart! Han är som en svamp som härmar allt man säger. Farfar, farmor och faster Ia. Rs namn hade han dock lite problem med =) I alla fall så är ännu en underbar helg över och jag önskar att det inte behöver gå så snabbt jämt... Men imorn är det måndag och jobb igen. Suck!

Segt på eftermiddagen

Det börjar bli lite segt nu... Slutar om ca 25 min. Kan flexa ut nu, men tänkte gå vid 16-tiden imorn så då är det lika bra att stanna tiden ut idag. Imorn åker vi!! Det ska bli skönt. Känns som det var länge sen trots att det inte var mer än 3 helger sen jag var hemma sist.

Tillbaka till funderingarna om SJ. Det verkar inte som att R och jag sitter bredvid varandra på tåget hem så jag skulle kolla igår om det gick att boka om biljetterna. Kollade på nätet först så att det skulle finnas biljetter kvar till just vårt tåg. Men nej. Finns Ej, Finns Ej, Finns Ej, Finns Ej <-----på varenda avgång hela söndagen. Är detta sant? Åker vardena människa tåg nuförtiden eller? Jag kommer ihåg när R och jag började åka tåg till varandra. Då kunde man alltid få sista minuten biljetter för antingen 125 kr (om du åkte mån-tors) eller 190 kr (om du åkte fre-sön) och det var nästan aldrig några människor som åkte. Vi köpte alltid obokad biljett och man hade alltid gott om plats där. När jag tittade på söndagen så var t.o.m. obokade biljetterna slut till vissa tåg. Jag är helt säker på att det kommer vara dubbelbokat och att R och jag kommer få stå hela vägen till GBG. Imorn på väg till Örebro är det nog okej, då är det ju ändå torsdag. Men det återstår att se...

Julkalender i förtid

Genom jobbet kunde jag gå med i en julkalender på Scans hemsida där man redan nu får öppna luckor i en julkalender. Bakom vissa luckor gömmer det sig godsaker från Scan. Vet ej exakt vad, men det är nog goda saker som leverpastej, skinka kanske? Men du får bara öppna dagens lucka under dagen, så glömmer du en dag kan du inte öppna gårdagens dagen efter, så jag hoppas jag kommer ihåg att öppna varje dag. Du får bara de grejor från dagarna där du öppnat luckorna så det gäller att komma ihåg som sagt! Det började igår egentligen, men jag missade ju första luckan eftersom jag var sjuk och idag när jag öppnade fanns det inget gottis där =( Tanken är att innan jul får man sin lilla julpåse levererad till kontoret så du har godsakerna hemma över jul! Ganska kul grej faktiskt!


Back to work

Igår kväll piggnade jag till rejält och nu känner jag mig bättre igen, så det blev jobbet idag. Det har varit en okej dag, lite stressigt när jag kom på morronen bara. Vi har ju egna telefonlinjer dit mina kunder kan ringa om det är något. På telefonen kan man sätta en hänvisning för att visa att man gått för dagen eller är sjuk och så. Men hänvisningen hade inte funkat på min telefon på förmiddagen, för när jag kom hade jag x antal meddelande på röstbrevlådan från kunder som ville bli uppringda och som inte fått meddelande om att jag var sjuk. Ujuj, det var lite kämpigt, men det gick bra tillslut. Nu är arbetsdagen snart slut, och då har jag bara 2 dagar till att jobba. Blev en riktigt kort vecka för mig detta. Men det är skönt, det behövs ibland. Kommer nog inte vara helt fit for fight med tanke på begravningen på fredag så det ska bli skönt att få vila ut hos mamma och pappa efteråt.

Hemma idag

Idag har jag varit hemma och varit sjuk från jobbet för första gången sen jag började. Gick upp och åkte iväg till jobbet som vanligt imorse, men kom bara lite mer än halvvägs. Hade huvudvärk, illamående och var så där skakig och orkeslös som man blir ibland. Jag bestämde mig för att åka hem igen och det var lite jobbigt. Har fått attacker av dåligt samvete under dagen, även om jag verkligen inte mått bra större delen av dagen. Nu känns det okej igen, och jag kan gå imorn igen. Men eftersom det inte var någon sjukdom man kan "ta på" typ feber eller magsjuka får jag dåligt samvete när jag börjar må bättre och inbillar mig att jag faktiskt hade kunnat gå idag. Men när jag tänker efter inser jag att jag gjorde rätt. Mår man inte bra så gör man inte det helt enkelt. Dock är jag rastlös nu när jag är lite piggare. R har åkt och tränat och då är jag ensam... Jag ringde min mor och pratade med henne en lång stund och det är alltid som att ha lite sällskap. Jag inser efter idag att jag verkligen inte är avundsjuk på R som går hemma hela dagarna. Är evinnerligt tacksam över att jag har ett jobb att gå till varje dag!

Firat pappa idag?

Har ni varit förbi er far med ett litet paket eller något annat trevligt så här på fars dag? Själv har jag ganska långt till min far, men i torsdags skickade jag ett kort med en trisslott i till honom. Han ringde redan i fredags och tackade, men vi pratades vid idag med eftersom han sparat trisslotten till idag. Han var sugen på bio ikväll, men min mamma kan vara riktigt svår att få med på såna utflykter. Dessutom ville han se Borat-filmen, och då blir det nästan mission impossible att få med min kära mor =) Hoppas han fick göra något annat trevligt istället!

R är iväg och spelar match nu, men borde vara hemma vid det här laget. Undrar just vart han tagit vägen? Matchen slutade för över en timme sen och så lång tid brukar det inte ta att ta sig hem från deras hemmaplan. Skumt, men han kommer nog vilken sekund som helst. Ikväll blir det nog Miss Secret Agent 2 på canalplus i brist på annat.


Helgen?

Som vanligt har helgen susat förbi innan man ens hann snappa upp att den varit här... Och jag ser inte fram emot jobbet imorn. Det strulade hela fredagen och strulet sträcker sig även till imorn så det är ingen rolig dag jag har framför mig imorn. Suck! Men men, jag jobbar i alla fall bara 4 dagar den här veckan och det ska bli skönt. En dag till gör faktiskt en hel del.

Igår köpte R ett Xbox 360. Han fick låna pengar så nu är han som ett barn på julafton. Vi har två spel än så länge, det ena är ett pingis-spel som faktiskt är ganska roligt. Har spelat det lite grann =) SKa kika efter andra spel som jag gillar och kanske önska mig något i julklapp, för råd att köpa själv har jag definitivt inte just nu.

Shopping

Idag åkte jag till stan för att handla kläder till begravningen. Inte det roligaste man kan göra, men jag var faktiskt klar på ca 30 min. Först gick jag in på Kappahl och hittade snabbt ett vanligt vitt basic-linne. Taget, precis det jag skulle ha! Sedan blev det H&M och där hittade jag den svarta figursydda skjortan jag ville ha. Kanon, och det kostade inte mer än 250:- sammanlagt. Bra shopping! Så till begravningen blir det nu en svart långkjol, vitt linne och svart skjorta. R har fått låna kavaj och överrock av sin far, men kommer nog ha ett par mörka stilrena jeans till. Han tillhör inte närmast sörjande och det är bara onödigt att köpa svarta finbyxor för att ha dem en gång.

Nu är det i alla fall klart att på begravningen kommer gamla krigsveteraner gå fram till kistan och göra honnör i morfars ära. Det kommer nog bli riktigt jobbigt. Det är svårt att tänka på vad han gick i genom när han låg vid fronten. Min kusin kommer spela gitarr och så får vi se vem som sjunger till. Allt kommer dock vara på finska, så jag kommer inte förstå vad prästen säger, men det är väl lika bra? Annars gråter jag väl ögonen ur mig. Insåg igår att jag inte alls greppat vad som hänt ännu. Jag har bara kört på som vanligt och jobbat, inte stannat upp och funderat på vad som faktiskt hänt. Antagligen kommer det väl på begravningen skulle jag tro. Det är jättemånga som anmält att de ska komma, så vi är lite oroliga att kapellet inte ska räcka till.

Dålig

Usch, jag är så kass på att uppdatera... Inge bra, men i veckorna är det svårt att hinna med. Dessutom händer det inte så mycket värt att skriva om heller så =)

Har just sett ännu ett spännande avsnitt av Lost, och ska strax krypa till kojs. Imorn blir en lång dag. Ska bowla och käka buffe med en leverantör imorn och hinner inte hem emellan det och jobbet så det är bäst att få tillräckligt med sömn inatt. Ska dock träffa R i stan för att fylla ut glappet och det ska också bli mysigt. En fika kanske?

En annan bra nyhet är att jag och R kan åka bil upp till Örebro över jul. Hans syster m familj behöver inte sin ena bil över julhelgen så då får vi låna den. Den drar rätt mycket bensin, men det går ungefär jämnt upp med tågbiljetterna. Gött att slippa SJ över julhelgen =) Nä, nu är det slut för idag! Gonatt

Älskade Grey's

Ikväll börjar Grey's Anatomy igen. Härligt! Igår såg jag "straight to the heart" för att få en bra uppdatering. Kommer ju inte ihåg hur förra säsongen slutade... Det är en riktigt, riktigt bra serie! Detsamma gäller för Prison Break, ska kolla på avsnittet från igår när jag kommer hem. Spelar alltid in det.

Kände mig jätteinspirerad att blogga alldeles nyss, men nu vet jag inte vad jag ska skriva om. Hmm.... nä, jag säger hejdå och åker hem nu istället!

Åka tåg

Usch! Jag har just bokat tågbiljetter till mig och R när vi ska på begravningen. Känns inge kul att åka tåg igen efter att vi hyrde bil sist. Det var så himla bekvämt. Men, det är inget man har råd med varje gång, utan kan unna sig nångång ibland. Dessutom är jag ganska skeptisk till SJ. Den senaste tiden har ju varit kaotisk verkar det som. De har dubbelbokat flera tåg så hälften av passagerarna får stå och tåg blir bara mer och mer försenade. Är tveksam till om vi ens kommer iväg som vi ska? Tur att vi åker kvällen innan så vi har ganska god marginal i fall något skulle hända. Har en svag känsla av att detta inte kommer gå helt smärtfritt. Usch, va jag ogillar SJ. Starkt.

Lördag

För att skriva om lite gladare grejor så kommer denna lördag gå i slappar-tecknet. Orkar inte göra så mycket, utan R och jag ska hyra filmer och titta på. Tänkte baka lite till kvällen så vi har något att gotta oss med, och dessutom blir det hemmagjord pizza ikväll! R spelar match nu på eftermiddagen, men det är en tidig match som tur är, så han kommer hem tidigt! Meeen...vad ska man baka? Vad är jag sugen på? Morotskakan är ju god, men jag är även sugen på nåt med choklad. Kanske skulle baka både och? Funderar på att testa nån färdig bakmix. Det är ju att fuska, men jag fick en färdigmix på en Toscakaka från jobbet för några veckor sedan och den var verkligen supergod! Dessutom såg den faktiskt ut som på bilden, annars brukar de aldrig se lika goda och stora ut. Men det gjorde denna. Kan ju se om man hittar nån mix på chokladkaka eller nåt =) Mums!


Begravning

Oj, va tungt jag sovit i natt. Denna vecka har definitivt tagit på krafterna. Har inte gjort något annat än vad jag brukar göra, men den har varit tuff psykiskt. I torsdags kväll pratade jag med mamma en lång stund på kvällen och hon berättade om hur natten varit. Det var tufft att höra, men det var ändå skönt att veta hur han haft det fram till slutet. Nu får man rikta in sig på begravningen som är om drygt 2 veckor. R följer med mig och det behöver jag. Det kommer bli en väldigt känslosam begravning. Antagligen kommer det komma ganska många som inte tillhör den närmaste familjen. Morfar (och mormor, såklart) hade väldigt många vänner där de bor och morfar var en sån person som alla tyckte om, och som man lätt tog till sig. Så vi hoppas att alla får plats, för det är tydligen inte så stort där begravning äger rum.

De närmaste

Inatt strax innan fyra somnade min morfar in för gott. Han var gammal och led av Alhzeimers, så detta var inte oväntat, men det smärtar mycket ändå. Mest av allt är jag orolig för min mormor. De har levt hela livet ihop, och aldrig varit utan varandra. Men enligt min mamma verkar hon ganska samlad och lugn. Det beror nog mycket på att hon har väldigt många nära och kära runt sig just nu som stöttar. Det har jag med. R är helt fantastisk. CH har tittat förbi mitt rum några gånger om dan sen jag berättade att morfar blivit sämre (i måndags) och kollar läget med mig. Det betyder massor. Och säger hela tiden att jag vet var han finns om jag behöver en kram. Tack.

Jag kan inte riktigt greppa att jag aldrig mer får se honom. Min skojiga, tokiga morfar som alltid drog fräcka skämt och fick alla att skratta. Det känns tomt.

Varma fötter

Som jag skrev innan så har snön kommit och även minusgraderna gör sig påminda. När jag kom hem idag var jag stelfrusen både om händer och fötter. Det positiva i det hela var att jag fick använda min bästa vän under vinter halvåret.... Ett fotbad från Scholl som jag fick av R i julklapp!

Fotbad
Cesar var väldigt nyfiken på fotbadet. Har ju inte använt det på länge så han var tvungen att sniffa extra noga på det =)

Sängen

Så här blev vårt "vågade" lakanköp. Ett påslakan i rosa och ett i svart. Sen har vi även bytt örngott för att mixa till det ännu mer.... Jag tycker det är rätt fräckt faktiskt! (Och ja, Cesar ville vara med på den bilden oxå! =) ). Och ja (igen), vi har sängen Malm i ekfaner från IKEA, som varenda människa i hela Sverige också verkar ha därhemma.... =)

Snö

Den första snön har lagt sig över Göteborg och vinterjackan är ett faktum. Imorn ska jag köpa nya vantar och mössa. Vantarna är trasiga och mössan är alldeles för stor. Ska bli kul att shoppa lite vintervarma accessoarer. För övrigt får jag bra användning för mina nya vinterskor. Kanske borde lägga upp en bild på dem? Är ganska nöjd faktiskt. Bild kommer nog ikväll, om jag hinner.

Avsky!

I don't feel like dancing med Scissor Sisters. NEJ NEJ NEJ! JAG BLIR TOKIG!!!!

hits