Liten lista

Snodd från Anina :)

Vad är det första du gör när du vaknar:
Går på toaletten, självklart. Allt skulle bli fel annars.

Vad är det andra du gör på morgonen: Klär på mig och sätter mig vid frukostbordet.

Vad skulle du aldrig göra på morgonen: Ställa mig och laga iordning en brakfrukost (om det inte är helg då vill säga). Jag gör alltid en smörgås kvällen innan så jag kan sova längre.

Är du pratglad på morgonen: Ja, det tycker jag att jag är. Men oftast finns det bara katterna där att prata med.

Vem var det första du pratade med idag: R. Väcker alltid honom och säger hejdå innan jag åker till jobbet.

Vem skulle du helst delat säng med i natt: Älsklingen såklart!

Vad drömde du i natt: Kommer faktiskt inte ihåg. Säkert något underligt.

Hur mycket sover du per natt: Ungefär 7-8 timmar. Behöver det, annars är jag död på dagen. Kommer jag i säng innan 23 på kvällen är jag människa dan efter.

Somnar du fort om kvällarna: Japp, som en stock.

Pratar du i sömnen: Ja, det händer. För nån vecka sedan mumlade jag om äpplemos enligt R: "Vi har bara äpplemos i 6 eller 10 kilos hinkar". (vilket inte är helt korrekt, vi har inga på 6 kg.)

Vad har du ätit till frukost: En macka (Kneipp, osötat) med hushållsost och ett glas vatten. Har även med mig en macka till frukostfikat, men jag har inte hunnit fika en enda gång denna vecka. Har haft för mycket att göra.

Besök till helgen

På torsdag kommer Rs syster med familj på besök från Stockholm. Vi har inte träffat dem på länge så det ska bli jättekul. Sedan har de en ny familjmedlem som vi inte träffat överhuvudtaget. Lille Adam som föddes i april, vilket gör det extra spännande. Så torsdag, fredag och lördag blir det middag borta, vilket är ganska skönt. Jobbigt att laga mat, och det är ganska skönt att få det serverat några dagar. Vi kommer säkert hitta på en hel del under helgen, men jag ska försöka hinna att ta det lite lugnt också.

Och snart är det dags att börja planera lite grann inför resan. Vad ska tvättas, hur ska vi packa? (Vi vet inte om vi ska dela på en gigantisk väska eller ta två mindre) Vad ska jag ta med mig? Det känns lite jobbigt att jag måste ta med 3 par skor, men jag har inget alternativ. Ett par ballerina som är fina att ha på kvällen, ett par flipflops till stranden och ett par gympaskor ifall vi ska hyra moped och gör utflykter. Jag tycker egentligen inte om att packa med mig för mycket skor, men jag kan inte välja bort något av dessa par så det blir att släpa på alla. Dagens i-landsproblem....

Änglar

Ihelgen läste jag ut Änglar av Marian Keyes, och den var riktigt bra! Lättsam och enkel, samtidigt som den var rolig och smart. Skrattade högt några gånger så att R tittade på mig och undrade vad det var som var så himla roligt. Jag kan i alla fall rekommendera den, om ni inte har läst den.

Försöker lista ut vilken bok jag ska ta med mig till Grekland. Är sugen på Harlan Coben, men jag tror jag läst de flesta av hans böcker. Ska undersöka detta närmare, så kanske jag upptäcker någon som jag inte upptäckt ännu. Har ni annars några tips på semesterböcker att läsa? Nånting måste jag ju ha med mig, det är ett måste på semestern! Tipsa mig gärna om bra böcker ni läst!

Snabbt om shopping

Hinner skriva ner några rader om helgens shopping. Tillslut blev det nya trosor och nya bh:ar (så välbehövligt!!!) ett rosa linne, en grå längärmad tröja och ett dataspel. Det var verkligen härligt med lite shopping men jag hade hoppats på att jag skulle hitta ett par byxor vilket jag inte gjorde... Tyckte inte det fanns så mycket snyggt i affärerna. Men det är väl typiskt när man har pengar man är villig att spendera. Jaja, hoppas jag jag hittar nåt nästa helg, innan resan.

För övrigt mailade jag tjejen som gör lönerna och hon påstår att jag ska ha alla de pengar som ramlade in på mitt konto i fredags. Jag vet inte om det verkligen är så, men jag känner att jag gjort mitt när jag tagit kontakt med henne och hon gett mig ett rakt svar att pengarna är mina (de hade ju satt in dubbellön för mig och CH denna månad). Tänkte dock inte spendera dem innan jag vet säkert. OM det nu mot förmodan blir att jag får behålla dem blir det en cykel snart. Men jag tror ärligt talat att jag inte får behålla dem, det är ju helt klart något som är galet. Jaja, nu blir det CSI och sen sängen! Gonatt!

Diverse

Kikade igenom våra
bilder på datorn, som börjar bli ruggigt många nu. Tur att R bränt ner de flesta på skiva ifall något skulle hända med hårddisken. Vilken panik och ångest jag skulle få om det hände... Här kommer i alla fall några bilder....



Gamla farbröder

Tycker denna bild är så fin, våra pojkar ser ut som vår farbröder som sitter i varsin stol på balkongen och pratar och filosoferar om livet. Sötnosarna!!


Glad Nina
Sen kommer en bild på en jätteglad Nina. Mamma tog bilden på väg hem från Ålandsresan, och när hon tagit bilden kallade hon mig för Siliva, bara för att jag firade av ett riktigt Silvia-leende. Vaddå fejkat? Nä, men jag var faktiskt riktigt glad på bilden! :)

Galen morgon

Jag hade en helgalen morgon på jobbet. Hade en hel del kunder att ringa, och hoppades att jag skulle hinna jobba undan lite annat som låg kvar från igår innan ringandet drog igång ordentligt. Tji fick jag. Tog på mig headsetet och slog numret när min telefon börjar bete sig jättekonstigt och displayen ser underlig ut. Inget händer och sedan lägger även dator av. Går ut från mitt kontor och hör en kollega ropa: "Fungerar era telefoner?" "Nä, varken den eller datorn fungerar" blir svaret från flera stycken. Det blir lite småkaotiskt ett tag eftersom vissa kunder måste ringas före klockan 9.00 om de vill ha mjölkprodukter från Arla. Skulle precis börja ringa från mobilen när telefonerna drar igång igen. Men de är inte igång så länge utan lägger ner igen efter en stund. Tillslut kommer de igång på riktigt, men det tog mig ett bra tag innan jag hann ifatt mina samtal.

Shopping

Imorn ska vi vara hundvakter. Det är jag inte alls pigg på. Vill inte lämna mina älsklingar själv till helgen när de fått vara själva hela veckan, men nu har vi lovat så det är inte mycket vi kan göra. Hunden vi ska passa är så grymt tråkig tyvärr. Han vill inte gå ut på promenader och ser ut som han tappat all livslust. Han bara tigger hela tiden. Klart man tycker om honom, har passat honom så mycket att jag inte kan annat, men han är inte världens roligaste hund direkt.

Funderar på om jag ska shoppa lite imorn innan hundväkteriet börjar? Linnen till resan, nån kjol kanske och ett par svarta basbyxor skulle jag vilja ha. Och en höstjacka. Min är för stor. På tok för stor. Kanske ska unna mig ett nytt dataspel också? Det förtjänar jag faktiskt, i min egen åsikt.

Härliga fredag

Det är riktigt, riktigt gott med fredag. Löningsfredag. Speciellt för mig, för jag fick dubbellön denna månad :) Haha, schysst det hade varit om jag verkligen fått behålla de riksdaler som rullade in på mitt konto idag. Men sån tur har jag nog inte. Eller jag ska får behålla dem, men jag kommer nog inte få några pengar nästa månad, så det är bäst att spara :) Undrar vad som hänt om jag inte sagt något? Tillslut hade väl någon upptäckt det hela och krävt pengarna tillbaka. Tråkigt, för jag tycker jag är värd en rejäl bonus :)

Löningsfredag gjorde att det var tokmycket folk i stan i dag efter jobbet. Skulle ladda mitt busskort med en ny period men det var helt kört. Folk överallt. 30 nr före i kö, alla skulle väl ladda upp och köpa nytt kort antagligen. Jaja, måste fixa det innan helgen för min period går ut på söndag så då kommer jag inte till jobbet på måndag.... För övrigt är jag själv igen. R tränar. En fredag kväll. Trist, men men... Jag har legat på soffan och ätit godis och läst Klick så det går ingen nöd på mig.

All alone

Hoho? Någon där? Nä, bara jag och missarna. Alldeles allena. R är och tränar (han har ruggigt sen träning idag, inte klar förrän 22.30) och jag har inte varit själv här i lägenheten på väldigt länge. Känns skumt. Katterna verkar skumma, de bara skriker på mig hela tiden och jag förstår verkligen inte vad de vill. Mat finns i skålarna, vattnet är färskt på diverse ställen runt om i lägenheten och dörren till toaletten är öppen. What more do you want??! Kelat har vi också gjort. Det är väl bara att acceptera att de är lite småskumma. Tillbaka till ensamheten. Jag antar att jag måste lära mig detta nu. Tuffa till mig.
Fakta: Jag har bott i Göteborg i 3 år och har bara sovit ensam en enda natt. Och det var i min minimala etta på 20 kvadrat där man verkligen inte kan oroa sig för någonting. I alla fall som kommer det nog bli en del ensamma nätter i framtiden. Om R får jobb inom det yrke han utbildat sig inom (vilket man verkligen får hoppas på!!!) kommer det bli en del resor för honom. Det går inte att komma ifrån, vilket företag han än jobbar för. Och det betyder att jag blir själv. Så man måste nog skärpa till sig lite och göra sig lite tuffare. Tur att jag missarna som jag kan ta under var arm om jag blir rädd. Nu blir det Barnaby och Morden i Midsomer. Gonatt!


Hejdå

En väldigt fin blogg har gått i graven, vilket jag tycker är tråkigt. Men det är fullt förståeligt varför och jag kan inte annat än att önska lycka till!

Snart tisdag

Skönt att måndagen är avklarad. På nåt sätt är det så nedbrytande med tanken på att det är måndag. Egentligen är det inte så stor skillnad på måndag och tisdag, men det är bara så jäkla skönt att slippa vetskapen om att det är måndag. Hoppas denna vecka går fort! Hoppas de kommande 3 veckorna går fort. Sen åker vi!! R och jag har faktiskt lyckats skramla ihop en hel del fickpengar till resan så vi ska verkligen lyxa till det. Hoppas jag får lite pengar över efter att räkningarna är betalda (det är ett rätt hårt slag att betala allt själv när man är van att dela 50/50) så ska jag shoppa lite til resan också. Nya byxor behöver jag, och gärna en ny kjol eller ett par shorts. Linnen i massor vill jag ha och en ny jacka (dock inte till resan). Längtar till fredag och lön :) Inte såååå många dar kvar tills det är helg igen (vaddå? man måste ju tänka positivt!!)

Taxfree igen

Nu är det inte långt kvar tills vi åker!!!! 3 veckor exakt idag! Som jag längtar! Jag behöver verkligen en veckas semester att vila mig på. Missarna ska vara hos Rs föräldrar när vi är borta, men eftersom vi ska åka tidigt på lördagsmorgonen kommer vi lämna dem redan på fredag kväll. Det kommer kännas jättekonstigt att vara här hemma på fredag kväll utan missarna. Den gången vi varit här i lägenheten utan missarna var när de skulle kastreras och då kändes det jätteskumt. R och jag blev helt ur balans, men jag vet ju att vi måste göra så här. Vi kan ju inte komma instormande hos Rs föräldrar med katterna klockan 5 på morronen.

Eftersom vi ska åka ska man ju handla taxfree. Jag vill bara handla godis. Typ. Parfym behöver jag inte, sprit har jag nyss köpt, men godis går alltid ner :) Jag vet att jag verkligen inte borde, men det finns en mixpåse med små chokladbitar (Mars, Bounty, Snickers och Milky Way) som vi köpte på Finlandsbåten förra året. Den var tokgod, och jag försöker verkligen hålla mig från att beställa en sån, men jag tror inte att det går... :) Varför är godis som himla gott? Jag önskar att jag var beroende av grönsaker och frukt istället.

Just like heaven

Fasen vad helgerna går fort. Det är snart söndag... Det känns som det var 5 minuter sen jag kom hem ifredags och somnade i soffan när R tittade på ett inspelat avsnitt av Smallville. Vi har inte gjort många knop denna helgen heller, dock har vi hunnit med en vända på IKEA. Det var verkligen länge sedan vi var där. Dock vara ALLA andra också där, men det är klart...det var en perfekt IKEA-dag. Det var jämngrått på himlen och ganska svalt. Deras katalog har precis kommit och alla studenter behöver möbler till sina nya lyor just nu. Vi kom i alla fall hem med en ny toalettborste och ett nytt duschdraperi. Draperiet har gjort att hela badrummet ser annorlunda ut. Härligt med lite nytt, som inte kostar multum.

Efter IKEA besöket käkade vi middag hos Rs föräldrar. Vi stannade ganska länge och pratade ute på altanen. Det gick fortfarande att sitta ute ungefär till 21, innan det blev för kallt. När vi kom hem tittade vi på 'Just like heaven' med Reese Witherspoon. Den var faktiskt roligare än jag trodde. Väldigt förutsägbar (gissade rätt på allt som skulle hända...), men humorn hade en högre nivå än jag förväntat mig. Och så älskar jag ju Reese också, så det gör att filmen blir lite bättre :) Var verkligen sugen på en romantisk komedi. R var inte helt förtjust, men efter halva filmen sa han att det var bra att vi tagit den, eftersom den var så lättsam att titta på.

Tillbaka

Då var man här igen. Kände att jag saknade det lite grann, och att jag var sugen på att skriva några rader. Har varit dålig på att läsa bloggar också, så jag känner mig inte riktigt uppdaterad. Kikade runt lite imorse så lite hänger jag med i alla fall. Överhuvudtaget har datoranvändandet fått ligga åt sidan de senaste dagarna. Det har varit mycket förändringar för mig på jobbet just nu, och det har gjort att jag haft en del att tänka på. Varit lite orolig och ängslig. Blivit några samtal med R om hur jag ska ta till mig den nya situationen och jag tror jag börjar vänja mig lite grann nu. Men det är svårt med förändringar. Och dessa har gjort att jag känner mig som ny på jobbet igen, och det är ingen rolig känsla när man väl börjat komma in i det. Jaja, det ordnar sig alltid. Och jag har ju alltid min R som är ett fantastiskt stöd jämt!

Paus

Hittar inte inspirationen just nu. Har inget att skriva om och inget att säga. Vilket jag själv tycker är riktigt tråkigt. Jag återkommer när lusten kommer tillbaka, vilket nog blir snart. Hoppas jag!


Allt börjar

Nu sätter allt igång igen på teve. Idag börjar CSI (Jippie!!!), och inom några veckor så drar Prison Break, Lost, Desperate Housewives och Veronica Mars igång igen. Ojoj...hur ska man hinna med?! :)

Slö helg

I helgen gjorde vi verkligen ingenting. Bara låg och latade oss och hade det gott :) Det behöver man ibland. Men nu är arbetsveckan igång igen, skönt att måndagen är avklarad i alla fall. Känns alltid extra knäckande bara av att veta att det är måndag. Jag trivs bra i mitt kontor än så länge. Det finns en bra radio och lite blommor kvar därinne så lite hemtrevligt är det allt.

Vilken härlig dag!

Det har spöregnat större delen av dagen, men vad gör det? Då får man åtminstone inte ångest över att man bara sitter inne. Vi har bara varit ute ca 30 min idag när vi gick till affären för att handla massa gottis att proppa i oss :) Vi har suttit inne och myst. Tittade på Christian Olsson när han tog guld och lite annat av EM. Nu har vi precis tittat klart på Brokeback Mountain.  Jag kan inte hålla med de kommentarer jag fått i bloggen om att filmen inte var bra, för jag gillade den! Den var annorlunda mot allt annat man sett innan. Och den var fin. Deras kärlek var så fin på nåt sätt. Så jag rekommenderar Brokeback mountain och är inte alls ledsen över att jag köpte hem den till samlingen. Men det bästa köpet är ändå Walk the line. Den är utlånad till Rs mamma för tillfället, men när den kommer hit igen ska jag se den för andra gången!


Underbar cykel

Igår tittade jag och R på cyklar och jag hittade en som var helt perfekt! Precis min stil och exakt en sån jag skulle vilja ha. Går på runt 3000 kr med ett rejält och bra lås och lampor fram och bak. Helt okej, den var nedsatt med över 1000 kr. Vi får väl se om jag slår till eller inte. Det vore riktigt kul, och det var grymt skön att cykla på. Bra växlar och bromsarna kändes bra. Det som är ovant är att jag alltid haft fotbroms, vilket denna inte här, plus att jag aldrig haft en cykel med mer än 3 växlar men å andra sidan måste man ju lära sig nångång :)

Mer jobbsnack

För att spinna vidare på jobbsnacket så kommer jag att flytta in i mitt nya kontor på måndag! Det ska bli så skönt! Är urless på att sitta mitt upp i alltihopa utan fönster och bra luftkonditionering. Kontoret är stort och rymligt! Skrivbordet är större och jag kommer verkligen ha gott om plats. Fr.o.m måndag kommer jag dessutom ha egna kunder. Sådana kunder som bara är mina, ingen annans. Gott e det :) Nu känns det som att man kommer in i det mer på riktigt än vad man gjort annars. Man blir en del av det hela på ett annat sätt än tidigare. Visserligen kommer jag få en del privatkunder och dessutom kommer jag få en kinarestaurang (vilket jag är lite rädd för), men det ska nog gå bra tillslut. Funderar på om man ska ta med sig lite blommor och så till kontoret? Och foton? Det kanske vore trevligt att göra sig lite hemmastadd med sina egna saker. Hon som går på mammaledighet har ju tagit med sig allt sitt så det är ju ganska tomt därinne nu. Iochförsig tror jag hon lämnade två av sina blommor och sa att jag kunde göra vad jag vill med dem. Hur som helst har jag i alla fall ett eget kontor fr.o.m måndag och det känns ganska häftigt!!

Full frys

Idag var det utförsäljning på jobbet, av nötfärs. Den hade utgångsdatum 13/8 och 14/8, vilket gör att vi inte kan sälja det till kunderna för fullt pris. Vi hade massor av färs kvar att bli av med och när jag hörde priset kunde jag bara inte säga nej... Det kostade 15 kr/kg. Det är sinnesjukt billigt. Jag och R äter mycket nötfärs, vi gör ofta moussaka, lasagne, köttfärssås, tacos m.m. så detta passar oss perfekt. Jag köpte med mig 7,5 kg hem och betalade allt som allt 95 kr för det. 95 spänn för över 7 kg köttfärs är ett riktigt bra pris. Men jag insåg i efterhand att jag måste fått personalrabatt också, eftersom om det kostat 15 kr/kg hade det blivit mer än 95 kr. Hur som helst så har vi frysit in alltihopa och nu har ju 17 st påsar med nötfärs i frysen. Inte helt fel! :)

Ny cykel

Jag är grymt sugen på en ny cykel. Det skulle inte vara helt fel, min är så gammal och sliten. Och ska man köpa cykel är detta helt rätt tid. Rea på många, många ställen! Idag ska R och jag till Sportex för att kolla på en lila cykel :) Har egentligen inte råd att köpa, men funderar på att fråga mamma och pappa om lån så jag kan slå till nu när det är så billigt. Iochförsig är cykelsäsongen över, men det skulle vara mysigt att göra några ordentliga cykelturer i höst. Vi får väl se....

Bokfrågor

De här frågorna lånade jag av Hedgehog-Sara.

1) En bok som förändrade ditt liv?
Oj, det var svårt. Femböckerna gjorde så att jag fick upp ögonen för böcker, mamma och jag läste dem när jag var liten. Förändra mitt liv vet jag inte om några böcker gjort, men Dave Pelzers "Pojken som kallades det" berörde mig starkt och fick mig verkligen att fundera. Även "Välkommen till Vårby Gård" påverkade mig mycket.

2) En bok du läst mer än en gång?
Oj, det är några stycken. "Star" av Danielle Steele. En töntig kärleksroman som jag av någon anledning fastnade för. Några Ed McBain böcker har jag läst flera gånger.

3) En bok du skulle vilja ha med på en öde ö?
Harry Potter. De senaste böckerna är så tjocka att man har att göra ett tag. Och de böckerna kan man läsa flera gånger om utan att tröttna.

4) En bok som fick dig att skratta?
"Mannen som kunde tala om hästar" av Lasse Lindroth.

5) En bok som fick dig att gråta?
"Pojken som kallades det" av Dave Pelzer.

6) En bok du önskar hade skrivits?
"Hur du får din karl att överraska dig nån gång ibland."

7) En bok som inte borde skrivits?
Hmm....svårt. Tror inte jag läst en bok som varit så dålig att den inte borde skrivits. Kommer inte på någon nu i alla fall.

8) En bok du just nu läser?
"Änglar" av Marian Keyes som jag fått låna av C. Den är bra, men jag har för lite tid till läsning så jag har inte kommit så långt.

En bok du tänkt läsa?
Nästa Harry Potter, så fort den kommer ut.

Smalukorv

Känner en jobbig huvudvärk på gång... Undrar om det har med det stundande åskvädret? Jag brukar få ont i huvudet av åska. Och det ska tydligen komma ett rejält oväder här snart...

Idag ska jag och R äta Smalukorv. Det är nån ny produkt jag fått från jobbet. Det är någon slags kycklingkorv som är extra mager (därav namnet). Det ska bli spännande och se vad den smakar :)

Krångel

Usch, det har varit en massa strul på jobbet idag. Jag gjorde ett stort misstag i måndags som uppdagades idag (skickade varor till fel kund...inte bra!!!). Det löste sig och så, men jag blir arg och ledsen på mig själv ändå. Jag förstår ju att alla kan göra fel, men jag vill helst inte göra fel alls :) Så lite jobbigt har det varit...men men. Snart är det hemgång i alla fall.

Detta är sista veckan jag har jouren och kommer inte ha den igen på typ 5 veckor. Nice! Funderar på att komma tidigare på mornarna så man kan gå lite tidigare på eftermiddagarna. Det är ändå inte ofta jag gör något vettigt efter kl 16. Jaja, skönt att slippa jouren i alla fall!

Geisha-glass

Idag var jag och R inne i stan och då upptäckte han att det kommit en ny glass... En geisha-glass. Jag älskar geishachokladen, det är verkligen en storfavorit. Och glassen var ingen besvikelse. Nougatglass med crisp ovanpå och inuti var det en stor kula med geishachoklad. Fasiken va god! Kan rekommenderas varmt! Synd att jag upptäckte den i slutet av sommaren (eller det kanske är bra, med tanke på att jag verkligen inte skött maten det senaste...)

Jag älskar dig!

Idag har jag varit ihop med världens finaste människa i 5 hela år.
Ja, ni bör vara avundsjuka :P

Frånvarande

Det har inte blivit mycket blogg det senaste. Och jag kan inte skylla på EM. Än så länge har det varit lugnt på jobbet, och som jag förutspådde har jag ännu inte drabbats av det. Det som gör att jag har lite mer att göra är att många skolor och dagis öppnar igen. Nä, jag har helt enkelt gjort en massa annat än att sitta vid datorn. (Det gör jag ju ändå hela dagarna...)

* Fredag:
Hände inte mycket. Myste med R. Slocknade ganska tidigt.
* Lördag:
R och jag var inne i stan och käkade. Sen gick vi ner till Operan och satte oss i hamnen en stund. Rakt över vattnet på Bananpiren spelade Hellacopters och Backyard Babies. Man hörde kanon över vattnet så vi satt där en stund och lyssnade. Och tittade på lyxbåtarna som stod i hamen.... Jisses, vilken båt vi såg!!!
* Söndag:
Skulle åkt ut till Saltholmen men ändrade oss inne i stan och åkte till Eriksberg istället och la oss vid kajen. Kollade in vårt blivande område :) (Jag ska ha en lägenhet med takterass i
Västra Sannegårdshamnen nångång i mitt liv, så är det bara!!!!)
* Måndag:
Träffade 3 klasskompisar över en öl på uteservering. Jättetrevligt att bli lite uppdaterad.

Men nu är jag tillbaka. Och ska blogga mer. I promise!

Getinstick

Igår kväll låg R och jag och tittade på teve i sovrummet, och eftersom det varit så varmt här så hade vi balkongdörren öppen i vardagsrummet. Efter ett tag ser jag att Zorro jagar nånting som ser ut att vara förlångsam för att vara en fluga. Inser snabbt att det är en geting han jagar. Innan jag hinner slita bort honom har han tagit den i munnen (dumma, dumma katt!). Självklart blir han biten och svullnar över ena sidan av "läppen". Klockan är närmare tolv, men jag är tvungen att ringa mamma för råd ändå. Hon säger att katter klarar getingstick mycket bättre än vad vi gör och att vi ska försöka kolla så att han inte är stucken inuti munnen, men det verkar han inte vara. Detta är andra gången han blir biten, men förra gången var det i tassen vilket inte är lika illa som i munnen. Men han klarade det galant även denna gången och svullnade har lagt sig redan. Man märkte dock på honom att det gjorde ganska ont, han gnuggade sig väldigt mycket med tassen över läppen precis när det hände. Men inte lär han sig för det. Två minuter senare jagar han en annan geting som lyckats komma in. Den hann vi dräpa innan den skadade någon annan... Dumma kisse som aldrig lär sig!!

Mitt emellan.

Det är förjävligt rent ut sagt. Det här med arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Det verkar som att de gör allt för att vi studenter ska ha det illa ställt. Om man utbildat sig direkt efter gymnasiet och inte jobbat emellan har man tagit en gigantisk risk kan jag säga. När skolan är slut står du där, och hittar du inget jobb är det kört. Det är nästan omöjligt att få någon finansiell hjälp. R har undersökt detta eftersom han inte har någon inkomst just nu. För honom blir det extra problematiskt. När han gjorde sitt exjobb blev han "anställd" på företaget, men har ännu inte fått några pengar för det (vi vet fortfarande inte om han kommer att få några pengar alls för det). Bara för att han varit anställd de senaste månaderna efter skolan har han inte kunnat skriva in sig på arbetsförmedlingen förrän nu. För att få bidrag som arbetslös f.d. student måste du ha varit anmäld som arbetslös i minst 90 dagar. 90 är 3 jäkla månader. R har snart varit utan jobb i 3 månader, men p.g.a. exjobbet ser det ut som att han jobbat de senaste månaderna och kan alltså inte få några pengar förrän om ytterligare 3 månader. Det som går att få är väl nåt aktivitetsbidrag eller nåt, om man går nån kurs eller så. Men det är nog inte många hundralappar. Soc går inte heller efter som jag tjänar pengar. Gatan nästa månne? Det är sjuk att det är så här för studenter. Det är inte så konstigt att många drar sig för att utbilda sig, eller vad säger du Persson?

Glömsk

Jag har glömt bort att fira ett jubileum här på bloggen. För några dagar sedan var det exakt 1 år sedan jag började skriva här. 1 år sen! Det får mig att fundera på vad som hänt i mitt liv sen dess:

Juli/augusti 2005:
* Hade ett sommarjobb som jag inte trivdes med. Bara kvällar och helger och pissigt betalt.
* Hade bestämt mig för att läsa det sista året i skolan i alla fall (vilket jag är såååå tacksam för nu, hade jag inte läst det hade jag inte haft det här jobbet nu!)
* Missarna var ett år yngre men de bodde hos oss och hade det gott :)
* R och jag hade ca 2 -3 veckors ledighet tillsammans och åkte på kryssning för att fira vår 4-årsdag.

Juli/augusti 2006:
* Har ett sommarjobb som jag tycker väldigt mycket om och ska dessutom få förlängt vikariat! Tjänar betydligt bättre än förra sommaren.
* Planerar mer för framtiden - en framtid med bra jobb, ny lägenhet och BIL!!!
* Den stora skillnaden nu från då är att R går sysslolös. Efter att exjobbet blev klart har han inget att göra. Han söker jobb flitigt, men inget napp än så länge. Detta resulterar i att jag inte har så mycket extra pengar som jag hoppats på, men huvudsaken är att vi klarar oss och kan betala hyran! Försöker luska ut om vi har några onödiga utgifter som vi egentligen inte behöver lägga pengar på när det är knapert...

Favorit!

Torsdagen är en favorit för mig. Då stundar helgen och man kan börja slappna av lite grann. Iochförsig är det riktigt tungt att gå upp på torsdagar och avklara själva arbetsdagen, men nu så här på kvällen njuter jag alltid av torsdagarna. Just nu har vi en ren lägenhet och snart börjar Ghost Whisperer. Nice!

Nästa vecka kommer vara hell on earth på jobbet. EM & Göteborgs Kalaset - samtidigt!! Jippie! Varenda krog i hela stan kommer ha slut på mat och ringa ner oss totalt. Det ser jag verkligen fram emot. Kommer knappast vara den mest utsatta på arbetsplatsen, men det kommer nog påverka mig också en del...


Rumor has it...

...bland bloggarna att IKEA-katalogen är på gång. Hmm...ingen har kommit hem till mig ännu. Det skulle vara riktigt kul att kika igenom just nu faktiskt. Kryssa för sånt man gillar och skulle vilja köpa, det är min favorit :)

Haha, The Good Girl går på ettan just nu och Jake Gyllenhaal är ju grym :) På tal om Jake Gyllenhaal så blir det två nya filmer till samlingen denna månad. Det var specialpris på Walk the Line och Brokeback Mountain så de kommer att finnas i vår ägo snart! Har inte sett den sistnämnda, men av allt att dömda ska den vara riktigt bra, så jag ser fram emot den!!

Saknad

Igår och idag tittade jag på Extreme Makeover: Home edition. Familjen som fick ett nytt hus hade en tragisk historia bakom sig. För 10 år sedan kidnappades en av döttrarna, när hon bara var 6 år gammal. Hon är fortfarande försvunnen. Så fruktansvärt hemskt att se. Det enda som kan vara värre än att förlora någon som står en nära måste vara att förlora nån och inte veta vad som hänt med personen. Ovissheten måste äta ihjäl en, inifrån. Hoppet lever nog kvar hela livet, det sägs ju att det sista som lämnar människan är hoppet. Tänk om man aldrig får veta vad som hänt...

Familjen fick i alla fall ett nytt hus och hoppet om att dottern en dag ska återvända verkade vara stort hos dem. Det beundrar jag verkligen. När jag hör historien tänker jag direkt att det är nästintill omöjligt att flickan fortfarande är i livet, men familjen tvivlade inte en sekund på att hon lever och att hon kommer komma hem igen.


Planer

Till helgen kommer det nog bli lite firande. R och jag firar ju 5 år tillsammans på tisdag (8/8). Eftersom den 8/8 är en tisdag blir det väl inget speciellt firande då, utan vi passar på nu till helgen istället. Firandet kommer väl inte vara något speciellt. Middag och bio lutar det åt. Vårt "riktiga" firande blir Greklands-resan i september. Vi ska lyxa till det så gott vi kan den veckan och passa på att fira våra 5 år då. Men man vill ju självklart göra något speciellt ändå, när den riktiga dagen väl är här. Tänk va fort det går... Det känns som nyss när jag tog din hand på Liseberg och du vägrade släppa min på hela dagen :)

hits