Förbannade mig!

Jag blir så arg på mig själv! Jag älskar mina solglasögon. De är verkligen perfekta. Lite stora, men absolut inte för stora och jag tycker själv att de passar mig bra. När jag var i Örebro över helgen hade jag dom i väskan och använde dom inte på några dar eftersom det var regnigt. Sen under lördagen skulle jag och R åka till apoteket och köpa allergimedicin till honom. Solen sken och eftersom jag skulle köra bil grävde jag fram glasögonen. Vad upptäcker jag? Stora repor över hela ena glaset. Lagom förbannad jag blev på mig själv. Varför skaffade jag inte ett skydd åt dem? Varför lät jag dem ligga i väskan så länge? Usch, jag blev så arg! Även om de bara kostade typ 50 spänn så kanske jag inte hittar modellen igen. Jag hoppas verkligen att det finns liknande fortfarande, ska kolla imorn. Håller tummarna.

Snart

Robbie


Bra sak

Min nya mobil är underbar! Istället för någon hemsk skrällig alarmsignal kan jag välja nån låt som spelas istället, när jag ska vakna på morgonen. Så nu vaknar jag till Beatles. Imorse var det "All you need is love", men jag tror det blir "Let it be" istället.

Äntligen är det ett avsnitt av Ghost Whisperer. Det har ju inte varit på flera veckor nu, p.g.a. fotbollen. S´å ikväll vid 21.00 sitter jag bänkad!

Onsdag

Jahopp, redan onsdag. Helt sjukt va fort det går. Jag hade ju världens ångest över att jobba i måndags och nu är det redan onsdag. Idag har jag varit inne i stan och bytt skivan jag fick av R. Så nu har jag Intensive Care att plöja igenom ex antal gånger. Måste ju kunna sjunga med i det mesta på lördag. Det är inte alls långt kvar nu!! JIPPIE!!!! Skönt att jag slipper resa också, bekvämt att ha det i min stad! :) Jag hoppas England går vidare i fotbolls-VM på lördag. Då kommer Robbie vara totalt överlycklig och göra världens bästa show tror jag, så HEJA ENGLAND!!!

Idag är jag inte så bloggsugen. Har inget att berätta eller skriva om. Så resten av min dag kommer bestå av att äta middag, kolla på Rose Red med R och sova sött relativt tidigt hoppas jag! Är galet avundsjuk på mamma och pappa som åker till Orust ikväll eller tidigt imorn. Vill också!!!

Shoppingsugen

Jag är riktigt sugen på att shoppa! Klänningar, kjolar, shorts, linnen, byxor...allt! Mestadels är jag sugen på sommarkläder. Längtar verkligen tills jag får första riktiga lönen. Har en del saker jag ska lägga undan pengar till, men lite ska jag ändå lägga på kläder.

Något liknande dessa plagg är jag sugen på. Speciellt klänningen verkade jättehärlig!

  

Bilder från HM.com

My new darling

Här kommer två bilder på min nya älskling. Jag älskar den redan. Skönt att ha musik och telefon i ett, så man slipper MP3:n, som för mig ofta är i vägen. Sen är det perfekt med headsetet för om jag lyssnar på musik och någon ringer så hör jag signalen i hörsnäckan och så är det bara att svara som med vanligt headset. I like!



  


Den är okej i vit, trots att jag hellre skulle vilja ha en svart, men det verkar inte som att den kommer ut i svart i Sverige...


Mycket fotboll

Man blir riktigt van vid att det ständigt är fotboll på teve, och även om jag inte är ett jättefan av fotboll så tycker jag att det är kul. Det ger lite sällskap på nåt sätt. Tycker om att ha på fotbollen när man ska sova, så kan man alltid slötitta lite och sedan somna. Frankrike-Spanien kan bli ganska spännande ikväll tror jag.

Usch, jag har kommit in i den här veckan helt fel. Sov jättedåligt natten till måndag, och igår borde jag ha somnat vid 22, men tror jag somnade strax innan tolv (såg straffarna mellan Ukraina och Schweiz). Så nu känns ögonlocken riktigt tunga. Det går framåt på jobbet. Kan inte fatta att detta redan är min fjärde vecka. Tiden har verkligen flygit iväg. Jag lär mig mer och mer, och har definitivt kommit in i det ganska bra nu, men jag har fortfarande mycket att lära... Jag har börjat ringa samma kunder lite oftare och det är trevligt när de känner igen en och småpratar lite innan man gör själva jobbet. Det gör det hela så mycket mer trivsamt!


Götet igen!

Nu är man tillbaka i Götet igen då. Regnet öser ner, not so nice...

Gårdagen var trevlig! Vi åt på grekisk restaurang innan jag och R tog tåget hem. Resan hem gick bra, men det var verkligen konstigt med första klass. Det var exakt som vanligt. Inte ens mer benutrymme. Dåligt!

I present har jag fått ett jättefint inramat kort på min bror och familj, en bok, pengar och Robbie Williams Intensive Care (R köpte dock fel skiva så jag ska byta imorn). Något som också är roligt är att R såg i lördags att mobilen jag trånat efter så länge och som inte skulle komma förrän i juli fanns inne på ett ställe. Det sjuka är att jag beställde den i lördags och kunde hämta ut den idag. Avin hann ju inte komma fram, men R hämtade med hjälp av kollinr. Helt sjukt. Två timmar efter att jag lagt in min order hade de skickat mitt paket. Kan verkligen rekommendera
Komplett.se


Min dag

Idag är den min dag! 22 år blir jag idag, men jag tycker inte att jag fick en speciellt bra födelsedagspresent av landslaget igår. Det som skulle kunna kompensera denna tråkiga present var om Lagerbäck går ut och säger att han slutar. Då blir det riktigt party hos mig!

Nu ska jag dock strunta i fotboll och försöka hinna med dagens alla bestyr innan vi ska åka hem ikväll. Ska njuta av dagen och det faktum att det är min födelsedag.


2 av 11

9 av 11 spelare gick in på plan idag och tänkte: "Det här kan vi aldrig vinna".

Tack till Isaksson och Ljungberg, ni gjorde det ni kunde. Men tyvärr kan inte 2 spelare vinna en hel match. Men tack ändå. För att ni försökte när ingen annan gjorde det. Och för att ni trodde att vi kunde vinna, vilket vi definitivt hade kunnat, om era lagkamrater bara tänkt som ni. Och vad hände egentligen, Henrik Larsson? Vad hände?

Vilka håller man på nu då?

Aldrig

Domaren borde ALDRIG MER få döma en fotbollsmatch. Han är tamejfan det sämsta jag sett. Undrar hur mycket tyskland fick betala för honom? Hånflinet mot Lucic kostade säkert lite extra, plus en klapp på axeln från vilken tysk spelare det nu var. H****** J**** S****

Synd att svenskarna inte ens kämpar längre, jag vet ju att ni kan om ni bara vill.


Personligt

Tänkte försöka knåpa ihop en lite personlig lista, får se hur det går:

Mina föräldrar: Mamma är förskollärare och min pappa jobbar på en bank (med IT, inte som bankgubbe).
Mina syskon: Har ett. Min storebror som är 7 år äldre än mig och som just nu är pappaledig.
Finaste barndomsminne: Alla de somrar vi hyrde en stuga vid Östra Laxsjön. Den stora gula stugan var så härlig. Vi hade alltid Badligan varje år, och den som badade flest gånger vann. Jag och min brors kompis kom på delad första plats. Dock var det vattenloppor i vattnet så vi blev insmörjda med filmjölk av mamma.
Jobbigaste barndomsminne: När pappa jobbade 1 månad i Mocambique i Afrika. Den var den längsta månaden i mitt liv, och jag ville bara att han skulle komma hem hela tiden.
Min bästis när jag var liten hette: Emma. Vi träffades när vi var 3 år gamla, på dagis.
Vi är/vi är inte kompisar fortfarande: Vi är inte kompisar längre. Gled ifrån varandra i högstadiet. Hon går på balletakademin i Umeå numera.
Jag blir lessen av: Att läsa nyheterna, eller se dem på teve. Det är sjukt hur världen ser ut idag.
Jag blir glad av: Min familj, mina vänner såklart. Jag blir också glad av solen, värme och shopping! Shopping förbättrar alltid självförtroendet lite grann!
Största skräck/farhåga: Att det skulle hända min familj något.
På tåget klarar jag mig inte utan: Aftonbladet, en bok och helst min MP3 (dock fick jag inte med den den här gången. Jag hittade den inte igår morse).
Min största dröm är: Att hitta mitt riktiga drömhus, och fixa i ordning det tillsammans med R. Barn är självklart också med i bilden. Och missarna, såklart!

Sno gärna så jag får läsa lite mer personliga grejor om er!

Dagens...

Jag har inte gjort Dagens på länge. Ska försöka hitta en nytt koncept nu.

Kläder: Just nu mysbyxor och mitt sov-linne. Sen blir det nog färgglad kjol med obestämd tröja till.

Höjdpunkt: Att R kommer. Jag träffade honom för bara ca 15 timmar sen, men jag längtar ändå! :) Dessutom kanske min bror och Alvin kommer ikväll istället för imorn, och då blir det en riktig höjdpunkt!

Äta: Massor antar jag. Inget just dock.

Dricka: Har inte varit på systemet. Dumt. Så jag vet inte.

Humör: På topp! Jag är laddad för midsommar och allt vad det innebär!

Anina, jag hoppas att det inte gör något att jag hämtade lite inspiration från din dagens? I så fall får du säga till! :)

Småjobbig resa

Jag vaknade för en timme sen och kunde inte somna om. Jag antar att det blir så när man går upp klockan 06 i vanliga fall. Lyckades somna om efter en halvtimma och vaknade igen nu. Inser att det inte är någon ide att försöka somna om ännu en gång. Man blir bara snurrig i huvudet av det.

Det var smått kaos på väg hit igår. Först blev jag förvirrad när den "nya" dubbeldäckaren kom åkande. Har alltid velat åka med det dubbeldäckade tåget, men den har aldrig kört dessa sträckor innan och därför trodde jag att jag hamnat på fel tåg. Det hade jag inte. Dessutom fanns det två anvisningar till vilken vagn man var i. Hälften av människor i vagnen var totalt förvirrade och hade hamnat fel. Till slut kom vi iväg och allt gick bra till vi kom till Falköping. Där slutade dörrarna att fungera. Vi blev stående i ca 30 min, innan det var lagat. Eftersom vi blev försenade väntade inte x2000 på oss i Skövde så många som skulle med det tåget blev drabbade. Jag var glad att jag inte hade något byte. Efter en stund av resa kom jag på att jag och R inte bokat biljetter hem på söndag. Han kollade upp det på en gång och ALLT var slut. Fanns inte en enda biljett hem. Det var verkligen SLUT.  Han hittadei alla fall två st Just Nu biljetter (billigare biljetter) i Första klass. Så nu åker vi första klass hem :) Det ska bli spännande för det har jag aldrig gjort.

Tyst för en stund

Över midsommar kommer det vara ganska tyst i bloggen. Imorn blir det nog ingenting. Fredag, lördag, söndag kanske jag hör av mig som kortast. Vill i alla fall önska alla en härlig och skön midsommar! Njut av färsk potatis, jordgubbar och allt annat som ni tycker är gott. Heja också starkt på Sverige på lördag, det lär behövas!!  TREVLIG MIDSOMMAR! Puss å kram på er!

Gottepåse

Idag fick vi en midsommar-påse på jobbet som tack för goda insatser. Påsen innehöll 2 kg färskpotatis (gott!!!), två olika sillsorter (uack!), färska jordgubbar, grädde, gräddfil och gräslök. Dessutom fick i två Almondy-tårta. De nya cheesecake tårtorna med hallon och citron smak. Åt av hallon idag, och den var smaskig. Tyvärr hann de tina innan jag hann hem så en får vi ge bort till Rs föräldrar. Vi ska inte ha det så gott att vi trycker i oss två tårtor.... :)


På väg till jobbet-fylla

Imorse åkte jag hemifrån som vanligt, runt 06.30. När jag står på hållplatsen ser jag två tjejer som står mitt i bilvägen. De står en bit bort så jag hör dem inte, och ser inte så bra, utan uppmärksammar mest att det faktiskt står mitt i vägen. När bussen kommer går de på och ju närmare de kommer desto mer förstår jag. De är drängfulla båda två. Lite sjukt att se apfulla människor när man själv är på väg till jobbet. Den fullaste tjejen pratade i telefon med någon och av samtalet förstod man vart de skulle. Den andre tjejen verkade lite nyktrare, men hittar inte i området. Det påstår sig den fullare tjejen göra. Om man ska dit de skulle måste man byta från buss till spårvagn och åka några hållplatser innan man är framme. Men den fullare tjejen bestämmer sig redan en hållplats efter den där de klev på att det är dags att gå av. Det är närmast härifrån påstår hon. Hennes kompis tvekar, men småfull som hon är (och småvilse) litar hon på kompisen och går av. De var låååångt ifrån nära dit de skulle. Det såg inte så lovande ut, och gud vet om de snurrar runt i området fortfarande. Tycker hur som helst att det är tragiskt när man ser tjejer i 16-17 årsåldern, som är svinfulla klockan 7 på morronen. Men det har väl jag också varit nångång i tiden. Kanske.

Set to go

Nu är jag i princip klar! Lägenheten är städad, väskan är packad. Biljetten är det bara att hämta ut. Nu är det bara en arbetsdag först, och sedan åker jag iväg till mamma och pappa! Ska bli så härligt. Har inte varit hemma i Örebro sedan slutet av mars. Över 3 månader sen. Herregud! Hoppas man kan skärpa till sig lite i framtiden. På Midsommar blir det nog bara jag, mamma, pappa och R. På midsommardagen kommer troligtvis min bror med familj. Och självklart blir det FOTBOLL!! Jag tror det blir svårt, men jag hoppas av hela mitt hjärta att Sverige vinner såklart! På söndagen åker vi hem, men det är inte vilken söndag som helst utan... MIN FÖDELSEDAG!!!!!!! :) :) Jajemänsan, den 25 juni är det min dag :) Och då får jag åka tåg...vilket jag ogillar ganska starkt. Jaja, jag har älskling med mig så det ska nog gå bra. Unna mig en tidning kanske, och lite gottis?

Fick lönespec idag. Fick faktiskt mer än jag trodde. Positivt överraskad. Dock inte mycket. Juni är en pissig månad för studenter. Man måste börja jobba innan skolan slutat för att få några pengar, och det är väldigt svårt att jobba ihop en normallön samtidigt som man skriver examensarbete...

Lindas bok

Linda Rosing har ju skrivit en bok. Stackars Fadde vill inte alls vara med om detta och vill inte ens läsa boken. Jag kan inte riktigt förstå hur Linda tänker (men det har jag å andra sidan aldrig gjort). Hon lämnar ut en massa privata saker om Fadde (läste nåt om att hon skrivit om när han hade haft en ångestattack och fått köras till sjukhus), fast han klart och tydligt inte vill att hon ska det. Vad tror hon att detta ska göra för deras relation? Man kan ju räkna ut med lillfingret att den definitivt inte kommer förbättras. Visst, det är jättebra att Linda slutat knarka och börjat föreläsa. Men måste man verkligen lämna ut sin sambo för hela svenska folket att beskåda bara för det? Låt boken handla om dig själv istället, Linda. Fine om folk väljer att läsa om när du snortade kokain, men Faddes ångestattack borde han få välja själv om han vill berätta om eller inte. Tycker jag, vill säga.

Resa!

Jag fick ledigt från jobbet så i slutet av juli åker jag och mamma på specialkryssning Åland runt. Har en härlig hytt, och buffe både på dit och hemvägen. Sjöfrukost (jag älskar sjöfrukost!!!!) och inträde till ställen vi ska på på rundturen på Åland ingår! Nice! Kul att ha något att se fram emot litet tidigare än september. Är inte min mor bäst? Hon bjuder både på kryssningen nu, och sedan har ju hon och pappa betalat Greklands-resan i september. Jag hade inte kommit någonstans om det inte var för mamma och pappa. Tusen tack!  :)

Fryslort?

Idag på väg hem från jobbet såg jag något som retar mig mycket. Detta fenomen förekommer titt som tätt och det är alltid lika irriterande. På en hållplats gick ett gäng tjejer på vagnen och vet ni vad en av dem hade på sig? En Canada Goose-jacka. What? En tjock jäkla vinterjacka. Det är snart juli för f'n. Visst att hon säkert lagt ner mycket pengar på jackan, men jag tror hon får valuta för pengar genom att enbart använda den under rätt säsong. Det kanske kan ses som en onödig sak att irritera sig på, men jag kan inte hjälpa det. Sommaren är ju äntligen här, släpp vinterjackan!!!

Mor/dotter semester

Igår ringde mamma och frågade om jag möjligtvis kunde ta ledigt ifrån jobbet två dagar. I sig är det inte omöjligt, men självklart gällde det under den tyngsta semestern då flest är borta. Hon ville i alla fall åka på någon specialkryssning. Det var en massa saker man kunde göra och bara ha det allmänt skönt och lite lyxigt. Sådant älskar jag, speciellt att göra det med mamma! Vi har så roligt ihop, och om vi kommer iväg kommer vi att åka precis efter att jag fått min första fulla lön = massiv sommarklädes-shopping. Måste ju fylla upp garderoben tills vi åker till Grekland. Jag kollade med jobbet idag och teamledaren trodde inte att det var omöjligt att jag kunde vara borta två dagar. Det var många andra borta då, men hon trodde att det skulle gå ändå. Dock jag har och CH jouren den veckan, så jag ska kolla med en tjej om hon skulle kunna täcka upp lite för mig de dagarna, och hjälpa CH om han behöver hjälp med jouren. Fredag är inget problem, det är hur lugnt som helst, men torsdagen kan dock bli desto värre. Jag håller tummarna i alla fall och hoppas att jag och mamma kommer iväg! Det vore så härligt!! Med tanke på att jag verkligen jobbar HELA sommaren tycker jag att jag förtjänar en mor/dotter weekend med kryssning! :)

Mycket bra filmer

Vi har haft Canal+ i några månader nu, och i början var jag besviken över att det inte gick så mycket bra filmer. Nu har jag insett att det går i vågor. Ibland är det en massa bra filmer och ibland inget alls. Just nu är det mycket bra, som jag skulle vilja se. Wimbledon med Kirsten Dunst, Alfie med Jude Law, Anchorman, Bara en dag (fortsättningen på Bara en matt med Ethan Hawke och Julie Delpy) och längre fram i juli dyker även Van Veeteren-filmen Borkmanns punkt upp. Har läst boken och det skulle vara kul att se filmen. I förra veckan såg vi Carambole och den var riktigt bra. Jag gillar Sven Wollter. Självklart har missar jag hela tiden dessa filmer, och glömmer bort att de går. Ibland glömmer jag att jag har Canalplus. Ska försöka se några av dessa i alla fall.

Helt muck

Jag känner mig helt slut!! Imorse när klockan ringde så ställde jag om den, vilket jag aldrig gör annars. Förstår inte varför jag är så trött, la mig i god tid igår. Det var så mysigt, R låg i sängen och kollade på fotboll så jag somnade med huvudet på hans bröst :) Och vaknade när han började tjoa för att Sydkorea gjorde mål mot Frankrike. Hur som helst så var det mysigt!

Fasen, jag har så ont i ryggen känner jag. Orkade inte laga maten idag så det fick R göra. Men det betyder ju att jag får ta disken. Ajaja...kommer göra ont, det känner jag. Det är väl bara att härda ut antar jag. Så, nu har jag klagat klart! Tack för det!

Blandat

Detta får bli ett blandat inlägg med lite av varje. Blogg.se är segt som sirap och jag vet inte ens om jag kommer få igenom detta inlägg. Inte livsviktigt, och sängen känns mer lockande.

Idag har jag varit ganska trött. R och jag kollade på första delen av Rose Red igår, och kom inte i säng förrän efter 02.00, så jag var trötter imorse. Vi har varit hos hans föräldrar större delen av dagen. Skulle bara dit för att tvätta en matta. Rs mamma skulle tvätta sina så jag passade på att tjuva lite på hennes tid. Det slutade med att vi åt middag där och stannade rätt länge. R började meka med sin cykel och då tar det ofta lååång tid :)

Jag har fått ont i skuldran efter cykelturen. Antingen är det en konstig form av träningsvärk (kan man ens få det på skuldran?) eller så har jag sträckt mig på nåt sätt. Ska i alla fall be R smörja in med Tigerbalsam som kanske hjälper lite under natten?

I senaste numret av Solo fick man med en knytbikini. Jag visste redan innan jag öppnade paketet att bikinin aldrig skulle passa mig. Och mycket riktigt. Trekanterna kanske täckte en fjärdedel av mitt bröst. Haha, jag skrattade högt när jag testade den. Så nu är den katternas nya leksak. Många roliga band och snören att leka med. Bra att den kom till användning i alla fall. Nä, nu ska jag sova. Återkommer med mer blogg imorn, om blogg.se inte krånglar vill säga :)

Grillning

Det blev en rejäl cykeltur. Vi åkte hemifrån vid 11.30 och kom hem vid 15.00. Vi hittade det vi skulle och åt god mat (R åt hamburgertallrik och jag åt fläsknoisette med kulpotatis och pepparsås). Vädret är superhärligt och jag blev ganska brun på kuppen. Motionen var det inge fel på heller, mycket backar som var jobbiga, men nu i efterhand känns det skönt i kroppen. Vi köpte även två jordgubbsplantor som vi planterade när vi kom hem. Nu ska jag hoppa in i duschen, för vi 18-tiden ska vi vara hos Rs föräldrar och grilla. En helt perfekt lördag! Tack älskling för att du fick med mig ut på denna underbara cykeltur!! Det var verkligen bara du och jag idag och det var precis vad vi behövde!

Mer cykla

Det får bli mer cykla idag även om rumpan gör ont. Jag får lägga en tröja på sadeln eller nåt. Idag blir det att åka till Plantagen. När jag var där förra helgen köpte jag en ny blomlåda och den hade mycket bättre konsoler än vad min gamla har så jag ska köpa ett par till sådana. Plantagen ligger ganska nära Bäckebol så efter det blir det nog att åka dit och äta lunch. Sen cykla hem. Ikväll ska vi äta en supergod tacoröra, jag längtar redan! Mums!

Täcke eller inte täcke?

Det är den stora frågan just nu. Så fort det smyger sig upp emot 25-gradig värme blir det ju tokvarmt i sovrummet. Då åker täcket bort och så sover jag bara i påslakan. Men jag är lite osäker, för inatt frös jag faktiskt lite grann emellanåt. Ska det bli med eller utan täcke? Hmm.. svårt. Om jag frös var det ingenting emot hur mycket R frös. Han vaknade nångång under natten av att han frös och sedan hittade han inte sitt påslakan. Han kollade på golvet, runt omkring sig i rummet...men det var ingenstans. Sedan ser han att jag ligger och kramar något. Han inser då att jag under natten snott hans påslakan och ligger nu och kramar det krampaktigt :) Jag har ingen aning om varför jag gjort detta, men snott det hade jag gjort i alla fall. Konstiga saker man gör i sömnen ibland... :) Gonatt, nu blir det sängen!!

Irritation

Usch, va irriterad jag blir på Solo. De är så konstiga med sina räkningar. Förra gången jag fick en räkning skulle den vara betald på julafton senast, av alla dagar. Eeh? Idag hade jag fått en ny tidning med en räkning i. Där står det att räkningen ska vara betald senaste den 18 juni, vilket är om 2 dagar. För det första är det sjukt kort om tid att betala den. Minst en vecka borde man ha på sig. För det andra så är den 18 juni en söndag, så även om jag la in betalningen idag så går den ju inte igenom förrän på måndag, alltså den 19:e. Vad sysslar de med på Solo egentligen? Skriver de bara ut räkningar utan att titta på dem eller?

Zlatan-låten igen

Tidigare idag skrev jag ett inlägg om Zlatan-låten. Anledningen var att jag inte förstod varför alla sjöng "I love you, Ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovich". Jag hörde det aldrig i låten på radio och fattade ingenting. Där lät det som han sjöng nånting med...."blablabla (hör ej) he's style has made him rich, Zlatan Ibrahimovich". Efter inlägget skrev några hela låten till mig i en kommentar och jag kände mig urdum för att jag missat ich liebe dich (som han sjunger hela tiden enligt den texten) och tog bort inlägget. Nu inser jag hur det ligger till. Jag har hört den engelska versionen som finns här. Där sjunger han inte Ich liebe dich utan något annat. Blev så fundersam men fick svaret genom Wikipedia. Tack! Nu kan jag sova inatt. Jag trodde att jag och R hade fel på öronen, så det var skönt att jag redde ut detta :)

Update: Här är den svenska versionen. Där han klart och tydligt sjunger Ich liebe dich! :)

Bokat

Idag har jag bokat biljetter för hemresa. Åker på torsdag kl 18. Kommer ha ganska mycket tid att fördriva mellan jobbet och tåget, men man kanske kan jobba över lite och tjäna lite extra pengar? Skulle inte tro att det blir så, men men...

R kommer upp på midsommarafton. Hans föräldrar brukar alltid ha katterna hemma hos sig när vi är borta, men nu när det är så varmt ute blir det jobbigt för dem eftersom de vill kunna ha altandörren öppen. Därför kommer nog katterna vara kvar här och Rs mamma kommer gå hit och kolla till dem istället. Då är det lättare om R åker upp på fredag istället, så slipper hon springa hit så många gånger. Lite synd om missemåns som får vara instängda och själva så länge, men ibland blir det så. Är evigt tacksam att vi har så lätt med kattvakt och att katterna klarar sig så bra själva. De är så duktiga när de är själva! Det brukar aldrig vara kaos, ser mest ut som att de sovit hela tiden man var borta. Tur att de har varandra, grabbarna!

Bjuder på en bild från när missarna var små. Trots att de var små hade de stoooora öron ;)

18646-75


Idag ser det lite annorlunda ut när de ligger på de där stolarna. Det är knappt så att en får plats.
(På bilden har de preics kommit hem till oss, och allt är jättekonstigt och främmande. Men de poserar snyggt trots omständigheterna...)


Liten värld vi lever i

Världen är verkligen liten egentligen. Idag var det provlunch på jobbet. Grillning utomhus. Några företag var där och bjöd alla på sina nya produkter. Jättegott! Två olika potatissallader (som inte alls var så majonnäsiga), massor av grönsaker, hamburgare med fullkornsbröd och korv. Supergott! Det sjuka i det hela var att jag kände igen killen som stod och grillade hamburgare. Han påminnde mycket om en som jobbade i köket på mitt fritids när jag var liten (i örebro då). Men jag sköt bort tanken ganska snabbt. Det vore ju helt sinnesjukt om det verkligen var han. När vi satt och åt hörde jag dock någon ropa på honom och då insåg jag att det måste vara han (han har ett ganska ovanligt förnamn, har aldrig hört någon annan heta det). Jag gick fram och frågade, och mycket riktigt var det han. Han tyckte han kände igen mig också, när jag sa varifrån jag kände igen honom, men jag tror inte han mindes mitt namn eller så. Men fatta va sjukt. För det första är det sjukt att jag fortfarande kommer ihåg vad en kock som för typ 10-15 år sedan jobbade på mitt fritids heter. För det andra är det sjukt att vi träffas i en annan stad, 30 mil från Örebro en hel massa år senare. Världen är liten ibland.

Cykeltur

Vilken underbar cykeltur! Jag och R tänkte att vi skulle ut och cykla en sväng. Klockan var nästan 21 när vi cyklade så det skulle väl inte bli någon längre cykeltur. Men det blev det! 1,2 mil blev det tillslut. Vi var verkligen ute på landet och cyklade. Bland hästar och hästskit, bondgårdar och kor. Mysigt som sjutton! Solnedgång och vi såg två luftballonger under tiden. Inte konstigt, det är ju perfekt luftballongsväder. Det var verkligen mysigt, men det grusar nog planerna inför imorgon. Vi hade egentligen tänkt att cykla då, men tjuvstartade lite väl mycket idag. Jag kommer nog inte kunna sitta på en cykelsadel imorn, hade riktigt ont i rumpan framåt slutet.

Tog bort Zlatan-inlägget. Kände mig dum över hur jag kunnat missa det i texten :)

It's on!

18646-74
 
HEJA SVERIGE!!!

Cykla

Jag skulle bra gärna vilja kunna cykla till jobbet. Man blir inte beroende av bussar eller annat, utan du kan åka precis när du vill. Det skulle dessutom vara perfekt motion för mig. Jag orkar inte gå promenader just nu, så då skulle det vara perfekt att få den dagliga motionen genom att cykla fram och tillbaka till jobbet. Min cykel är dock inte speciellt bra, den är gamla och skruttig. Så jag har kikat på några andra. Men Crescent är så himla dyra bara...

Röd cykel  Blå cykel
Skulle vilja ha den röda cykel (modellen alltså) men i den blåa färgen. Det skulle vara riktigt kul med en ny cykel. R älskar att cykla (och bäst är väl det när han har en cykel för över 7000kr) och vi skulle kunna göra så mycket roligt tillsammans. Cykla och ha picknick, eller bada... eller ja, bara cykla helt enkelt :)

Bilder från
Crescent

Fort

Veckorna går så fort. Jag har snart jobbat i 2 veckor... Det kändes som det var en dag sedan jag trött konstaterade att det var söndag och att måndagen nalkades.

Idag har jag inte gjort så mkt. Jobbat, hälsat på Rs föräldrar (vars plan landade 05.30 imorse, nästan 11 timmar försenat) som var trötta och slitna. Vi åt lite mat och pratade lite. Vi hade fått en present av Rs mormor (Werthers original och 500 kr) så vi gick och hälsa på henne på väg hem också. Nu laddar jag lite inför fotbollen, ska bli kul! Och lite för spännande tror jag. De måste ju vinna, och jag gillar inte när det blir så... :/

Är det sant?!

Jag har en skolmail jag inte kollar så ofta nu när jag slutat skolan. Men idag gjorde jag det för att se om vi fått något betyg på examensarbetet. Och det hade vi.... Jag är fortfarande i chock. VI FICK VG!!!!!!! :) :) :) Jag kan knappt förstå det. VG på det sista man gör. Det känns helt otroligt! Fantastiskt! Jag är verkligen nöjd!

Köttbullar

Idag har vi ätit hemlagade köttbullar. Egna köttbullar kan vara det godaste som finns, men också otroligt äckligt om man inte lyckats riktigt med dem. Jag har haft svårt med köttbullar, det är så svårt att få till bra med saltet. Dock har jag blivit bättre och bättre på det. R är en bra kock, men är väldigt osäker i köket. När han lagar någon mat blir det gott, men som sagt, osäkerheten är stor. Därför blev jag förvånad när han erbjöd sig att laga mat idag. Han har inte velat göra köttbullar innan. Men jisses vad goda de var! Det låter kanske löjligt men jag är stolt över honom! Det är duktigt att lyckas så bra på första försöket! Nu har han det extra gott. Han sitter med datorn ute på balkongen och skriver. Härligt :)

Lite blommor

Här kommer några bilder från balkongen.... Ännu är den inte klar. Gjorde bara av med drygt hälften av pengarna jag hade till balkongen så det blir mer blommor och eventuellt nån duk till bordet, ljus eller ljuslykta att ställa på och dynor till korgstolarna. Det blir nog bra tror jag :)



          

       

(det gröna växterna i blomlådorna är hänglobelia som växer och hänger över kanten, med många små vita blommor.)

Suck

Nu har mobilen blivit försenad även på Katshing. Får vänta 3 veckor till. Härligt. Nu vill jag inte ens ha den där j'vla skit telefonen. Jag är som ett litet barn när det gäller saker jag verkligen vill ha. Vill ju ha nu. 4 juli är inget roligt nytt datum. Långt kvar. Fan. (Ursäkta språket i inlägget)

Kallt?

Det skulle bli kallt idag. Jojo... Imorse tog jag trekvartsbyxor och en tröja, och det var bra för det var rätt kyligt. Men nu... puuh! Varmt igen! VIsst, vinden är lite svalare, men det är ju bara skönt. Jag är verkligen så tacksam för detta väder och hoppas att det håller i sig länge! Enda till midsommar om vi har tur!

Usch, jag tycker så synd om Rs föräldrar. De är på väg hem från Gran Canaria. De skulle egentligen ha landat om ca 1 timme, men planet är försenat till klockan 06.00 imorgon. Katastrof. Så nu sitter de på flygplatsen och kan inte göra mycket åt saken. Hoppas de kan få någon ersättning av något slag, men de får de säkert inte...

Dubbelt upp

Hihi, dubbelavsnitt av Grey's Anatomy ikväll! Härligt, men tråkigt att det nu är slut... Tycker säsongerna är för korta. Ge mig mer avsnitt! :) Nä, det är ganska skönt att det blir lite lugnare på tevefronten. Jag har ca 4 timmar hemma varje dag efter jobbet innan jag ska gå och lägga mig, och på den tiden ska jag hinna laga mat, äta, umgås med R, blogga och se på teve. Så tv:n får låg prio. När serierna är slut vill säga :)

Milkshake!

Mmm... har just hällt i mig en stooor milkshake gjord på banan/chokladglass, bananer och lite mjölk. Hur smarrigt som helst. Och mycket uppskattat även av sambon. Det var bara Cesar som inte uppskattade det då han blev tokrädd för mixern :)

Ja, det är bäst att suga i sig varenda minut av värmen idag för imorn skulle det komma in en kallfront. Trist, men man får väl glädjas åt de soldagar vi fått och hoppas att värmen snart kommer tillbaka!


Stor skillnad

Efter en vecka av heltidsarbete märker jag av skillnaderna. Jag är mycket tröttare efter en dag på jobbet än vad jag var efter en dag i skolan, defintivt. Kroppen är tröttare, huvudet är tröttare, jag är tröttare. Men den största skillnaden är att när jobbet är gjort och jag är hemma för dagen har jag inget mer att göra. Inget mer att bekymra mig över eller något mer att göra till sent på kvällen. Jag kan göra exakt vad jag vill och känner för. Detsamma gäller helgerna. Inge mer plugga 4 timmar och sen va ledig, utan är jag ledig så är jag ledig! Fan va skönt det känns! En student är aldrig ledig, men nu är jag ledig fram till 7.45 imorn bitti :)

Nu ska jag göra smörgåsar till morgonfikat (både till mig och R), sedan blir det sängen med Metro-krysset och Sudokut. Gonatt och sov gott!

Så nära...

...men ändå så långt borta. Som jag tjatat om så många gånger tidigare så vill jag ju ha den nya mobilen. Jag hade sparat ihop allt utom ca 400 kr och igår sa R att jag kunde låna/få av honom om jag ville beställa den nu. Jag tackade ja till ett lån och vi bokade den på komplett.se. Men idag ändrade de leveransdatum från den 16 juni till den 8 juli. Not so fun. Så då avbeställde jag den därifrån och bokade den på Katsching.se istället. Där står det fortfarande att man kan få den den 16 juni, så jag håller tummarna hårt. Jag vill ju haaa.... NU! Suck. Jaja, det återstår att se när den dyker upp.

w300ivit2


Bild från Sony Ericsson


Vackra blommor

Igår spenderade jag dagen med C, vilket var trevligt! Först solade vi, fikade och spelade lite kort. Sedan var hon snäll nog att skjutsa mig till Plantagen så jag kunde köpa balkongblommor. Var trött och sliten av förkylningen när jag kom hem, men jag fick ner dem i lådorna i alla fall och är riktigt nöjd nu. Tyvärr hade inte plantagen någon Småpetunia, som jag vill ha. Så jag får bege mig till Blomsterlandet i veckan eller till helgen (blir nog till helgen). R var i alla fall lyckligast av alla att slippa åka med och handla blommor. Han fick stanna hemma och kollade på fotboll istället :)

Million Bells

Småpetunia, eller Million Bells.


Bild från Blomsterlandet


En varm måndag

Ujujuj...vilket väder! Känns tråkigt att sitta inne hela dagen dock, när man hellre vill vara ute i solen. Fast jag vet inte hur mycket jag hade klarat av att vara ute idag. Satt ute en stund på lunchrasten, men det blev olidligt efter en kvart ungefär.

För övrigt går det bra på jobbet, rullar på och jag lär mig mer och mer varje dag. Man börjar greppa det hela lite mer nu. Dessutom är det skönt att jag fått sällskap i min hörna, av CH som nu återvänt från utlandet. Känns skönt att man är två som är nya, då kan man försöka hjälpa varandra så gott det går.

Lovande

Detta låter lovande inför den 1 juli. Vad jag LÄNGTAR!!!!

Sommar sommar sommar

Jättemysig kväll, med gott grillat och trevligt sällskap! Vi gick upp tidigt till Rs föräldrar för att gotta oss i solen. R klippte deras gräs (utan att få en pollenattack!!) och jag solade i den nya bikinin. Det grillade blev supergott, vi åt fläskkarre som vi marinerat i nån marinad som hette Smokey Honey och åt med potatissallad (både Cs hemmagjorda och vanlig köp-potatissallad). Imorn blir det nog att sola lite igen. Sen blir det att handla balkongblommor! Roligt att göra det med C istället för R som alltid är totalt ointresserad... Nu ska jag smörja in R med kräm, han brände sig idag. Själv blev jag lite röd, men det gör inte ont eller så.

Zorro i solen

Imorse vaknade jag tidigare än vanligt, vid 9.00 och var pigg. Gick och la mig vid 24.00 igår så 9 timmars härlig sömn blev det, vilket var underbart. Till min lycka var halsontet borta. Istället har förkylningen flyttat till näsan, men hellre det. Jag står gärna ut med att vara snorig, bara jag slipper smärta i halsen! Dock grusades min dag när jag tittade ut. Jämngrått över hela himlen. Inte en endaste solstråle i sikte. Kollade väderrapporter och alla sa samma sak: Strålande sol över hela Sverige. Men inte hos mig. Efter en stund bestämde jag mig för att hoppa in i duschen. Stod där runt 15 minuter och när jag kommer ut ser jag bara blå himmel och sol. Molnen var som bortblåsta. Härligt! Nu känns det verkligen som sommar!! :)

Det finns fler än jag som tycker det....

Zorro i solen


Zorro njuter av solen i en korgstol på balkongen. Imorn gör också blommorna sitt inträde på balkongen! Längtar verkligen till jag får påta i jorden lite :)


Rörd..

Just nu pratar jag med Rs systerdotter på MSN. Hon är 12 år och hur söt som helst. Först sa hon att hon tyckte det var så roligt att vara med mig och R. Att vi berättade roliga saker, att vi var så snälla och att vi passade så bra ihop. Sedan sa hon att hon såg mig som sin storasyster, och det var verkligen rörande. Hon tyckte att jag och Rs andra systerdotter (som är 1 år yngre än mig) var hennes storasystrar. Hur sött som helst! Sen undrade hon om hon fick sova hos oss nångång under sommaren, och det är ju klart hon får det. Det känns roligt att hon uppskattar vårt sällskap och att hon gillar oss! Ska försöka få till en badtur nångång i sommar så vi kan umgås lite mer!


Vad ska man grilla då?

Blir som sagt grillning imorn... Till den stora frågan. Vad ska man grilla då? En stor god köttbit. Fläskkarre...? Fläskfile? Med potatissallad, eller potatisgratäng? Eller bara en vanlig sallad och såna där goda bröd man värmer i ugnen? Mmm, gräddfil kanske också? Så mycket gottis att välja på. Jag måste nog fundera lite extra på detta :)

Är det okej att sola när man är lite kass i halsen? jag vill verkligen få lite färg imorn, men fick för mig att det inte är bra när man har en förkylning i kroppen. Någon som vet?

Huskur någon?!

Blä! Usch! Fy! Jag hatar halsont. Det river och kliar och är allmänt irriterande... Har ni några bra huskurstips?! Har ingen c-vitamin hemma, brukar ta c-vitaminbrus annars. Inte för att jag vet om det verkligen hjälper, men men :) Mornarna är värst, det är ju helt tjockt i halsen då. Har svalkat med lite glass nu, men det hjälper ju bara för stunden. Har hört att man inte ska dricka varmt som många säger, utan kyla ner istället. Men jag vet inte riktigt vad som stämmer? Honungsvatten är gott och lent för halsen, så det kanske blir en kopp till frukost imorn. Åh, va skönt att slippa ställa klockan. Går upp 05.50 annars, men imorn ska jag sova länge :) Gott!

Pizza på g...

Står en, vad jag tror kommer vara, underbart god pizza i ugnen som bara väntar på att bli uppäten. Ska bli så gott! Imorn ska vi nog grilla. Ska låna Rs föräldrars uteplats då de är bortresta. Förhoppningsvis vill J&C göra oss sällskap. Ett minus är att jag blivit smittad av R. Han har någon slags förkylning i veckan, men kraftigt halsont. Det har jag råkat på nu också, så jag har knaprat halstabletter hela dagen, mellan samtalen och hoppats att rösten ska hålla. Usch, jag har ingen lust att bli sjuk. Får gå på Panodil tills det är över, vill inte känna av det alls (dumt, jag vet!). Vi ska i alla fall köpa glass och svalka våra onda strupar med.

Och vinnaren är...

Chloe Dao (som jag trodde :) ).


Chole Dao


Hon hade gjort en väldigt vacker kollektion, men Daniels föll mig mer i smaken. Den var helt underbar, och mer för oss dödliga. Men jag förstår varför Chole vann, hon har varit så proffsig genom hela programmet. Daniel kommer att lyckas ändå!


Hörde jag rätt?

GA

Slut på Grey's nästa vecka? Nej, inte redan! Det började ju nyss... Fasiken, allt tar slut till sommaren. Tråkigt :( Jaja, då får jag ägna mig åt balkongen istället. Blir nog att shoppa blommor i helgen. Fick pengar av mormor & morfar och av min morbror och hans fru i examenspresent. De skulle gått till bukettblommor, men mamma gav mig pengar istället så jag kan köpa balkongblommor istället. Det kommer bli fabulous!

Provlunch

Ibland är det provlunch på jobbet när olika företag bjuder på nya produkter så att vi som säljare ska ha lite koll på vad det är för saker vi säljer. Nästa vecka är det provlunch både torsdag och fredag. Och på fredag skulle det t.o.m. grillas :) Väldigt trevligt! Extra trevligt att man inte behöver ha någon tråkig matlåda med sig. hihi! men jag anar att det inte blir många provluncher under sommaren tyvärr...

På tal om mat måste jag skärpa mig. Har ätit så mycket dåligt det senaste, och det märks på vågen också. Vart har den där enorma motivationen jag hade förut tagit vägen? My god, den är som bortblåst... Nä, nu ska jag koncentrera mig på PR, inte bara kolla med ett öga.

Puuh!

Hann precis laga mat, äta och städa innan det var dags för Project Runway... Det är ju final!!! Spännande! Personligen hoppas jag på Daniel eller Chloe, spelar inte så stor roll vem av dem det blir. Bara inte Santino vinner... No no no!!! Gillar inte!!

Har haft en jättebra dag. På nåt sätt släppte det lite på jobbet idag. Jag känner mig mer inne i rollen och det går riktigt bra. En tjej ska vara borta imorn så jag har fått hennes kunder. Det var inte så jättemånga kunder imorn och det är skönt. Men det är också tråkigt att sitta och inte göra något. Hoppas det blir en bra balans i det :)

Förebild

Jag tycker det är tragiskt att unga flickor ser upp till tjejer som t.ex. Big Brother-Jessica när den finns så många andra som de borde se som sin förebild. Här är en av mina. Totally amazing!


Ljust

Sov konstigt i natt. Det var inte så att jag låg vaken, men jag tror jag sov väldigt lätt. Det kändes som att solen aldrig gick ner i natt, utan att den lyste natten igenom :) Det blev liksom aldrig mörkt, så det var kanske därför jag inte sov så bra. Katterna trodde nog inte heller att det var natt för de härjade runt hela natten (kändes det som i alla fall). Jag föreslog att vi skulle slänga handdukar över dem som man gör på fågelburar, men R bara skrattade åt min idé. Jag tyckte det var en jättebra idé :)


Related

Någon som har sett Related på trean? En teveserie från de som gjort Vänner och SATC. Låter lovande...eller...samma visa om igen? Den är på i bakgrunden just nu, men orkar inte engagera mig i att titta på det nu, vill hellre blogga. Ni som sett något/några avsnitt av den, är den något att ha? Värd att följa?

Bra rubrik?

Mätt och belåten i soffan efter en helt vanlig dag. Skönt att vara hemma och slappa framför teven. Det gick bra på jobbet idag, bättre än i måndags. Jag är dock sån att jag vill lära mig allt på en gång, och blir frustrerad om det tar för lång tid. Sätter för mycket press på mig själv, att jag måste bli bäst på en gång och tillåter inte mig själv att misslyckas. Efter idag känns det bättre i alla fall. Och på måndag börjar ju CH på heltid också, så då kan vi känna oss vilsna tillsammans :) Börjar bli ensamt vid mitt skrivbord i hörnet.

Varje gång jag börjar med något nytt och främmande inser jag hur mycket jag behöver R. Varje gång jag får ångest och tror att jag inte ska lyckas finns han där och tror på mig. Det betyder så mycket!!! Han peppar mig och stöttar mig massor. Tack älskling!

Snart...

...är den min! Älskade mobilen! Jag fick pengar av mamma och pappa i examenspresent och för 200 kr köpte jag kjolen och resten la jag undan till mobilen. Har lagt undan 1000kr själv förra månaden och nu blev den 800 kr till. Den är med andra ord snart min!! Den billigaste enligt Pricerunner kostar 2255 kr. Jippie! (Tyvärr har det billigaste stället bara mobilen i det vita skalet. Hade ju bestämt mig för det svarta...)

Update: Har kikat runt på alla andra ställen som kom upp av Pricerunner och det verkar inte som att någon har den i svart...Får väl hoppas att jag gillar den i vitt då..

Va?!

Igår när vi kom hem kollade jag på Project Runway som jag spelat in. Jag älskar verkligen Nick, han är så...härlig på nåt sätt. Jag tyckte kostymen i sig var snygg, men som de sa hade han valt fel tyg för den var inte snyggt sydd. Dock tycker jag att det Santino gjorde var 1000 gånger fulare. Han har inte gjort bra ifrån sig på länge och jag fattar inte varför han inte åkte ut? Den där dräkten såg hemsk ut på Kara, och man såg att hon vantrivdes i den. Nicks kostym passade i alla fall på Daniel, även om slutresultatet inte blev så bra. Nä, jag tyckte de gjorde helt fel när de skickade hem Nick!! Personligen tror jag att Chloe kommer vinna, hon har gjort bra ifrån sig så många gånger nu! Hon kan verkligen det där med design.

Gårdagen

Igår var det första dagen på jobbet. Det mesta gick bra. Hade tusen frågor såklart, men det får de räkna med under ens första dag. På eftermiddagen gick väldigt många hem vid 15.30 och helt plötsligt blev det lite stressat för mig. Hade mycket på gång samtidigt och gjorde säkert en del fel. Men det är inget att gräma sig över, man gör fel i början så är det bara. Får hoppas att de inte var allt för stora bara :)

Efter jobbet åkte vi hem till Rs syster. Vi käkade tacos och passade på att träffa Rs andra syster som är här på besök från Värmland. Vi har inte träffat henne sen bröllopet i februari så det var kul! Vi åt gott, skrattade och pratade en massa. Kom hem vid 23, därav inget bloggande igår. På tal om något helt annat, vilket härligt väder! Solen skiner och det är varmt ute! Härligt, ska njuta av denna fina nationaldag!!

Bonde söker fru

När jag först läste om denna serie tänkte jag något i stil med: "Va fan är detta för j*kla påhitt?" men nu har jag sett när de presenterat de 8 bönderna och jag har ändrat uppfattning. För en gångs skull har dessa människor som sitter och hittar på alla dokusåpa-serierna kanske kommit på någonting ganska bra. Bönderna man sett verkar vara ärliga, raka och sig själv. Inte som alla "jag-är-bara-mig-själv"-dokusåpakändisarna. Dessa män verkar faktiskt vara sig själva och inget annat. Om de tycker att det känns som att man har ett elstängsel i arslet när man är kär så säger de det också. Inget annat. Jag förstår att de jobbar jäkligt mycket och att det är svårt att hitta tid för att leta partner. Ett ypperligt tillfälle att få lite hjälp på traven. Äntligen kanske vi får se lite äkta människor i en reality-serie? Jag hoppas i alla fall att de finner kärleken.

Solen?

Denna dag började riktigt lovande. Solen sken och inte ett moln i sikte. Mamma och pappa åkte hem tidigt så vi bestämde oss för att ta med oss katterna upp till Rs föräldrar för att låta dem gå ute. Eftersom det var så fint väder bestämde vi oss för att köpa korv för att grilla senare under dagen. Innan dess skulle vi låta katterna gå runt och njuta samtidigt som vi skaffade oss en fin solbränna. Allt gick bra tills vi kom ut på altanen. Då såg vi vilka regnmoln som tornade upp sig. Hua! Vi fick kanske 20 minuter soltid under 1 ½ timme och tillslut gav vi upp. Efter 2 timmar gick jag upp till affären och handlade korv som vi istället stekte i vår grillpanna här hemma. Katterna fick sig i alla fall en härlig dag. De gick större delen av vägen hem från Rs föräldrar själva (de är verkligen duktiga på att gå i koppel) och de har legat däckade sen vi kom hem vid 14.30. Fina killarna :)

Mitt nya liv

Nu är jag "tillbaka". Har uppdaterat dåligt under helgen, men det är ju inte så konstigt när mamma och pappa varit här. Jag har världens bästa föräldrar, de är lättsamma att umgås med, pappa får en jämt att skratta och mamma är så omtänksam och även hon väldigt rolig. Vi har haft en underbar helg! I fredags efter avslutningen åt vi en trevlig lunch och gick sedan på stan ett tag. Hittade denna färgglada och härliga kjol!

 Ursäkta den dåliga färgen i bakgrunden. Borde fotat den på golvet istället.


Igår var vi som sagt i Botaniska trädgården, R var på klassfest så det var bara jag, mamma och pappa. På kvällen var det fint väder så vi lånade Rs föräldrars lägenhet och uteplats och passade på att grilla (de är bortresta just nu). Deras närmaste granne blev lite fundersam när hon såg mamma och pappa på uteplatsen, men när jag kom ut drog hon en lättnadens suck :) Vi grillade fläskfile och åt glass med jordgubbar till efterrätt. På kvällen tittade vi på The Terminal på Canal+ och sedan åkte jag och hämtade R. Idag åkte de hem tidigt och jag började känna lite ångest. För det första var jag ledsen över att de åkt, och sedan är detta sista dagen i mitt gamla studentliv. Nu är det slut och jobblivet börjar. Lite skrämmande, men ändå väldigt spännande! Imorn börjar jag fulltid på jobbet...


Botaniska

Förra gången mamma och pappa var här (påskas) var vi i Botaniska trädgården. Då blommade ingenting, men vi fick en trevlig promenad. Idag var vi där igen och det var verkligen vackert! Rhododendron blommade, och ett träd som hette "Näsduksträd" hade blommor som såg ut som näsdukar ungefär. Syrenerna blommade också för fullt. Tog med matsäck och åt gott på en bänk. Ikväll blir det grilla! Gott! Fläskfile, med limeyoghurt och pommes chateau. Sen har vi köpt ost och kex också! Smarrigt. Igår handlade jag på Systemet för att ha något gott till ikväll, men nu har jag lovat att hämta R ikväll. Han är på klassparty ute på Tjörn så han ska ta någon buss till stan och så ska jag hämta honom där. Tråkigt att inte få dricka något, men han har ställt upp och hämtat mig så många gånger så det är jag skyldig honom. Ska bli mysigt att grilla i alla fall!  

Avslutning

Hade en jättefin avslutning idag, och tog en riktigt farväl av många av klasskompisarna. En sak är konstig. Under dessa tre år har jag haft lite svårt för en kille i klassen, mycket för att jag trott att han inte gillar mig. Det sista året har han dock visat en annan sida, och jag har förstått att han inte alls ogillar mig utan snarare tvärtom. Idag gav vi varandra en stor kram och det kändes riktigt bra! Kommer sakna ALLA! Hoppas man kan hålla kontakten någorlunda i alla fall.


Veuve Cliqout, rosen vi fick och mitt betyg. Champagne ska snart öppnas!


Fick blommor av mamma och pappa också, valde själv ut dem. Lite polkagris färgade, ursöta!!
(Den blomman vi fick vid avslutning kom i vatten på tok för sent, så jag fick kapa den, men den har tagit sig nu!)

Klarhet

Jag ringde hyresvärden imorse och kollade upp lite saker angående grannarna. Hon sa att jag skulle fortsätta föra "loggbok" över störningarna och att jag absolut skulle ringa journumret om det var något. Hon sa t.o.m. att jag skulle överdriva lite när jag ringde, så att vaktbolaget verkligen kommer. Låter skumt att de skulle strunta i en när man ringer, men det är väl kanske så om det är mycket annat samtidigt. Dessutom fick jag vara anonym på anmälan, det var bara att säga till. Så nu vet jag det. Har inte hört ett ljud från grannarna, varken igår kväll eller på hela dagen idag. Så än jag har inte behövt ringa. Nä, nu ska jag sova. Ska upp tidigt. Mamma ska locka mitt hår till avslutningen! Puss å gonatt!

Verkar lösa sig

Det verkar lösa sig för mamma och pappa ändå. Grannarna skulle inte åka förrän på lördag och skulle se till katterna både fredagkväll och lördagmorgon. Sedan när jag pratade med min bror förut var han mycket bättre. Han hade varit däckad igår bara, men nu kände han sig pigg igen. Iochförsig ska de ha födelsedagskalas m.m. under helgen, men han trodde han att skulle kunna se till katterna lördagkväll i alla fall. Men jag vet inte, han och mamma får ta det själva istället. De skulle bege sig mot Göteborg vid 16-tiden i alla fall, så de är här nångång ikväll. Ska bli kul att träffa dem igen! :)

Ett stort grattis!

GRATTIS! Världens sötaste och finaste lille unge fyller år för första gången idag! Min brorson, Alvin, blir ett helt år idag! Det är helt sjukt! Det var ett helt år sedan jag vaknade av att pappa ringde vid 9-tiden och berättade att jag blivit faster kl 8.20 samma morgon. Min bror hade lovat att ringa mig själv, men han hade varit vaken i över 48 timmar och var ganska sliten. När jag träffade lillen för första gången var han 2 veckor gammal, drygt, och en yttepytte liten person. Idag är han stora killen som springer runt själv och härjar :) Av telefonsamtalet till min bror nyss verkade han vara på strålande humör på sin födelsedag. Han skrattade och gav ifrån sig höga glädjetjut samtidigt som han tydligen bläddrade i en kokbok :) Söta unge!


hits