Skumt det dära...

Det är konstigt... Huvudet är konstigt ibland. Några månader innan jag träffade R hade jag en kort men väldigt intensiv fling med en karl i ö-o, vi kan kalla honom MrK. Han var annorlunda, äldre, men ändå ganska barnslig, han jobbade natt, hade alltid en massa pengar och ville följa med hem till mig och träffa mina föräldrar redan efter andra gången vi sågs. Samma kväll som vi träffades för första gången gjorde han så att jag, H & S missade sista bussen hem, men han och S blivande pojkvän (numera svin till ex) satte oss i en taxi hem och betala självklart, några timmar efter sista bussen. Innan taxin åkte pussade han på sina fingrar och tryckte dem mot fönstret där jag satt. Jag föll pladask såklart. Vi umgicks lite, festade lite och jag fick många antydelser om att han var ett riktigt svin. Kärleken är blind så jag såg inte det sviniga i honom alls. Några dar senare hittade han en ny. Han hann bara kalla mig sin flickvän en gång så jag bölade en stund efter det jobbiga samtalet, men kom över det ovanligt snabbt. Efter det träffade jag R och insåg att det var en jävla tur att jag träffade MrK. Till historien hör att kvällen innan jag träffade MrK hade jag träffat en annan kille, en bra kille. Som dessutom verkligen ville ha ett seriöst förhållande med mig. Jag dumpade honom för MrK. Hade jag inte gjort det kanske jag blivit ihop med den första killen. Och därmed aldrig blivit ihop med R. Det finns en mening i allt.

Nu ska MrK ha barn. Det känns helt sjukt. För mig är han fortfarande festprissen med massa pengar och som vågade ha vita jeans på 2000-talet. Jag hatar när gamla minnen kommer tillbaka. It's never pleasant...

Fredagens Nina

Gjort idag: Varit på praktiken, åkt hem tidigt i brist på arbetsuppgifter, lyssnat på The Tommy show och läst min bok samtidigt, läst "Ett liv i exil"-bloggen och undrat hur jag lyckats undvika denna underbara blogg så länge? och slutligen ätit middag.

Ska idag: Inte göra speciellt mycket. Ha en mysig soffkväll. Läsa mer =)

Ätit idag: Havregrynsgröt till frukost, korvstroganoff till lunch, knäckemacka m kaviar till mellanmål och tacos nu på kvällen. Nu väntar bilar och zoo =)

Humör idag: På topp! Det är fredag och imorn ska jag och älskling ut och äta! Jippie!


Maaat....

Det var över 3 timmar sedan jag åt frukost och nu börjar magen säga att det är dags för mer mat. Åt ett äpple på rasten nyss, men det hjälpte föga. Ibland är det provlunch eller provfrukostar här, då kunder till företaget bjuder på nya produkter. Det kommer alltid upp ett anslag om det på en tavla. Idag var det frukost, men det hade gått ut via mail till alla så jag och C visste inget om detta och missade det tyvärr. Synd för frukosten i måndags satt fint vid denna tiden. Jaja, det blev ett äpple istället =)



Shorts

Jag tycker verkligen att shorts är urfint! Visst finns det modeller jag är tveksam till, men de flesta är väldigt snygga. Problemet är att jag tror aldrig att jag skulle passa i dem. Tråkigt, för man kan variera shortsen mycket och kombonera många snygga outfits. But some things are just not meant to be...

F*n!

Förlåt det fula ordet i rubriken, men programmet är fortfarande inte installerat på min dator. Hoppas datanissen kommer idag... Vill verkligen inte bara sitta här och göra ingenting idag med. Om jag ska vara ärlig så längtar jag till helgen nu. Vill bara ha denna dag gjord så jag kan gå hem och lägga mig på soffan och sova middag lite grann =) Det är en av favoritstunderna i veckan, fredag eftermiddag i soffan, gärna med en eller t.o.m. två katter! Under en filt såklart, eftersom vår hyresvärd tycker att våren är kommen och har dragit ner värmen på alla element så det är svinkallt i vardagsrummet. Då är det tur att man har två missar som kan värma en =)

Dagens Nina - torsdag

Gjort idag: Varit på praktiken, ingenting sen jag kom hem (extremt tidigt idag, CH skjustade mig hela vägen hem! Jippie!).

Ska idag: Käka middag, städa (det är ju städ-torsdag), spela lite CSI, titta på Medium och Du är vad du äter om jag orkar. Spela in Veronica Mars!

Ätit idag: havregrynsgröt till frukost, gårdagens middag till lunch (se
gårdagens Nina) och tråkigt nog en matlåda till middag (just nu har vi 4 matlådor vi inte ätit i kylen så det är dags att rensa lite innan de förstörs).

Humör idag: Bra! Trots en halvtråkig dag mår jag bra! Det är torsdag, vilket betyder FREDAG IMORN!!! Saknar R, men han är hemma vilken sekund som helst.

Tråk tråk

Usch... Just nu är det väldigt jobbigt. Jag har verkligen ingenting att göra. Jag är klar med maillistan i stort sätt, inga mer samtal och ska nu föra in adresserna i ett system som de använder sig av här, men det systemet finns inte på den datorn jag sitter vid. Vår handledare har bett en datanisse fixa det åt oss i flera veckor men han får ju aldrig tummen ur... Så just nu väntar jag bara på det programmet. Urtrist. Har ett samtal idag efter 14.00 men det tar ca 1-2 min, sen är jag sysslolös. Jag springer dock på toa hela tiden eftersom jag dricker en massa te i min brist på något att göra =)

Tjejsnack

Tänkte jag skulle börja med Tjejsnack jag också!

Vecka 13

Rent hus:
1. Brukar du göra en grundlig vårstädning?
Ja, vi försöker göra det i alla fall. Men det är inte alltid det blir av.
2. Vem tvättar fönstren hemma hos dig?
Både jag och R. Vi kör varannan gång, men jag tror faktiskt R gjort det mer än jag.
3. Vad använder du för medel till golven?
Nån grön Ajax-grej som luktar blommor och väldigt gott.
4. Vad är roligast/tråkigast i hushållsarbetet?
Roligast: när man är klar känner man sig så nöjd. Tråkigast: själva hushållsarbetet =)
5. Hur ofta tvättar du?
Alldeles för sällan trots att jag har egen maskin. Kör ofta en tvätthelg lite då och då när jag kör säkert 5-6 maskiner...


Äta ute

Det blir nog restaurangbesök imorn. Är verkligen sugen på att göra någonting extra, och vi går i princip aldrig på restaurang så det ska bli mysigt. Men nu står man inför det svåra beslutet att välja vart man ska gå. Vi vill ju äta gott, men har inte överdrivet mycket pengar att spendera så det får bli något med ganska humana priser. Jag har några förslag, får se vad R säger. Om det är några göteborgare som läser, har ni några tips och idèer? Jag älskar att äta en god köttbit, men är inte alls sugen på pasta eller något sådant... Tacksam för tips!!

Dagens Nina

Gjort idag: Varit på praktiken, ätit, suttit framför datorn en stund nu. Småkollar på Frölunda-matchen

Ska idag: Skriva en jobbansökan, duscha, titta på Medium (kommer tro att det är fredag imorn bara för att R inte är hemma och jag kollar på Medium redan ikväll).

Ätit idag: Havregrynsgröt till frukost, korvstroganoff till lunch, Rs specialare till middag (pasta, purjolök, bacon, majs och sockerärter) och några kakor

Humör idag: Ganska bra. Lite trött bara.

Radiofever

På dagarna lyssnar jag och CH på radio. Annars brukar jag inte ha möjlighet att lyssna men nu är jag helt såld på Radio City. Morrongänget är grymma, och jag bara älskar The Tommy Show. Ända sedan vi började lyssna för typ 3 veckor sedan har det varit samma person i "Vem är det som låter?" och det är fortfarande ingen som klarat av det... Så nu lyssnar jag Live via nätet för det är en ny gissningsomgång snart... Jag vill ju verkligen veta vem det är som låter!!! Har verkligen blivit hooked på radio, haha!

Dagens fakta

Onsdag vänder veckan! Tjoho!


Helgalet!

Det är ju bara helgalet att de skickar Anton till Thailand. För första året har jag inte följt Big Brother, men den kan ju bli riktigt intressant om de skickar in en thailändare. Rolig, men otroligt skum idè. Haha.

Vågad!

För första gången sen jag började min praktik vågar jag faktiskt blogga lite under dagen. Har varit duktig efter lunch och förtjänar en liten paus =) Okej, jag tar pauser lite titt som tätt, men men... Har bara 1 samtal att ringa och det är inte förrän efter 14.00. Efter det har jag bara ca 5 samtal kvar, som ska ringas imorn och på måndag sen har jag fått tag i alla. Tippar på att jag ringt till ca 100-150 kunder (nä, det är nog ännu mer förresten) under dessa veckor och i ärlighetens namn ska det bli skönt att vara klar med samtalen. Då kan man sitta och pilla framför datorn istället.

Hmm...det är lite tråkigt att R ska iväg på hockeyn ikväll, även om jag verkligen unnar honom det. Det är bara det att jag vill ju umgås lite med honom också =) Jaja, jag får väl snällt vänta till fredag (imorn tränar han...)

Leksaker

Idag ville R att vi skulle köpa lite leksaker till katterna, men när vi gick in i djuraffären hade han inte så mycket som han brukar ha. Men det blev i alla fall två roliga bollar som var väldigt populära, de var lite småmjuka med små kulor som syntes utanpå, en mekanisk mus och en påse med kattmynta. De var lite olika populära och intresset svalnade ganska snabbt för några av leksakerna men bollarna var definitivt en hit. 1 av 3 är väl okej när det gäller våra katter =)

Stackars mig...

Imorn ska älskling på Frölunda och jag får inte följa med =( =( =(  Jädras.

Upprättelse!

Jag blev väldigt glad när jag läste detta. Ingen ska bli bestraffad för att man ingriper under en misshandel. Det sänder helt fel signaler, och det är inte tillräckligt många som ingriper i nuläget så att bli bestraffad om man skulle göra det är verkligen skumt.

Äntligen klart

Det har varit otroligt mycket strul med mamma och pappas badrum, men nu verkar det som att det är färdigt. Imorn ska handdukstorken och golvvärmen installeras och sedan är det klart. När vi var där i helgen fungerade inte toaletten och det fanns inget handfat, men nu verkar det som att det äntligen är färdigt. Härligt! Dessutom har både mamma och pappa tagit ledigt på skärtorsdagen så då kommer de och hälsa på oss över påsk. Det är vår nya tradition, de var här förra påsken och nu kommer de igen. Tyvärr blev pappa jättesjuk förra gången, men vi hoppas att han kan hålla sig frisk denna gång. Nu längtar jag i alla fall till en mysig påsk!

Stuck on...

...Veronica Mars. Enda sedan jag råkade slå över till VM-maratonet som SVT hade för några veckor sen, så har jag inte kunnat sluta titta. Spelar in varje torsdag och ska snart sätta mig och kolla på veckans avsnitt. Tror det blir till att spela in Desperate Housewives ikväll, och lägga mig till sängs redan klockan 21.00 (ovanligt för att vara mig) för att läsa i min bok. Den är riktigt spännande! (I cirkelns mitt) Gillar Dan Brown!

Redan?

De senaste dagarna har jag läst många artiklar om hur fattiga vi studenter är. Och det är ju verkligen sant. Den krassa verkligheten för många av oss. Jag vet att jag lätt hade kunnat ha ett extra jobb vid sidan om skolan under dessa år, då jag inte haft späckat med föreläsningar i veckorna, men jag valde ändå att inte jobba. Mitt första år som student levde jag hur gott som helst. Hade ingen annan räkning är hyran (som låg på 1500:-), och jag hade alltid pengar kvar i slutet av månaden trots att jag shoppade mycket. Nu är det ju lite andra förhållanden. Men när jag läser om vad vissa betalar bara för sin lägenhet inser jag att jag har det ganska bra. Jag har en sambo som jag kan dela utgifterna med, och det underlättar ju enormt. De nybyggda studentlägenheterna kostar uppemot 5000:-/mån, och vi får ut knappt 7000:- Då är det svårt att få det att gå runt. Sjukt att de sätter så otroliga priser på studentlägenheter. Studielånet har inte ökats på mycket på 10 år, utan ligger fortfarande otroligt lågt.

Något som jag dock kan irritera mig på att många studenter klagar på att det inte finns lägenheter att få. Visst, det är brist på studentlägenheter (eller har i alla fall varit det), men man kanske får inse att man måste söka sig utanför stan. Många vägrar göra detta och sitter istället bara och klagar över att de inte får någon lägenhet. Jag bor långt ifrån stan, men i en bra, billig och stor lägenhet. Det tog mig bara några veckor att få denna lägenhet efter att jag sökt i detta område. Så det är inte omöjlig. Bara om man vill bo mitt i stan. Nu har jag sagt mitt om detta =)

Hockey

Känner ingen blogg-inspiration alls just nu. Är frusen och trött. Så nu återgår jag till soffan med älsklingen (och chipsen och dippen) för att kolla på hockeyn. Förlåt, jag ska försöka bättra mig. Hör av mig igen imorn!

Ninas dag

Hmm...har inte hänt så mycket idag. Varit på praktiken och sedan åkt hem, inte mycket mer med det. Dock gick påsen sönder i botten när jag skulle gå av bussen så jag fick vänta tills R kom med en påse till mig. Jobbigt, men sånt som händer.

Gårdagen var mysig. Åt god mat med mamma och pappa, sedan åkte vi till min bror en sväng och han skjutsade oss till tåget sen. Kul, mer tid med dem och Alvin! Tok-mycket folk på tåget, men tillslut kom vi hem. Sent som bara den och jag kom i säng försent så idag är jag ganska trötter....

Kändis-spotting

Idag var vi på mcDonalds och jag åt faktiskt pommes igen för första gången sedan i julas. Då var det ju inte så trevligt för mig. Nu gick det bättre, och det var riktigt gott men inte så där tokgott som man tror att det ska vara. Jag hade hellre ätit en baugette på favvo-stället La Baugette. För att komma till saken så när vi satt och åt upptäckte jag en kändis i kassakön. Det är inte så vanligt att man ser kändisar här i Örebro (inte i Gbg heller, under mina år med R har jag bara sett Big Brother-Kitty husera på Gbgs gator). I alla fall så var det ingen mindre än..... Michael Nyquist! Han och Suxanne Reuter bl.a. spelar någon teater här i Örebro idag tydligen. Gillar honom sedan jag sett "Så som i Himmelen".

Länge sen

Glömde skriva det i dagens första inlägg, men det var lite komiskt när jag träffade min bror igår på stationen. Vi hälsade och jag gullade lite med Alvin och sedan stannade vi upp och pratade lite och verkligen tittade noga på varanda:

Bror: Va smal du har blivit!
Jag: Va skäggig du har blivit! (Han har odlat helskägg)

Det var knappt så vi kände igen varandra när man tog en närmare titt =) det var i alla fall kul att se både honom och Alvin igen. De är på väg hit nu, och det ska bli så kul att ses! Har inte träffat V sen i julas heller!


En god dusch!

Tog en alldeles underbar dusch imorse. Deras badrum är fantastiskt! Hur fint som helst. Så imorse lyssnade jag på radio i duschen samtidigt som jag testade alla de olika funktionerna. Det finns både dusch i taket av kabinen och som handtag. Takduschen var helt underbar! Sedan finns det fotmassage och "kroppsmassage". Kroppsmassage-funktionerna är strålar som sprutar ut från väggen i olika lägen, hur skönt som helst. Ikväll ska jag testa ångbastu-funktionen för det hade jag inte tid med imorse. Fantastisk är den i alla fall. En sån vill jag också ha när jag blir stor. Och en jacuzzi =)

Vad händer idag då?

Tågresan igår gick bra. Dagen på jobbet kändes lång, även om det bara var en halvdag. Längtade hela tiden tills jag skulle få åka =) Nu är jag här i alla fall, och vi hade en mysig gårdag. Åt gott (oxfile!) och hade det trevligt. Idag hoppas jag att jag ska kunna träffa H och att min bror och hans familj kommer hit. Det var inte säkert att de skulle komma idag, men imorn blir inte så bra eftersom vi åker hem då, och inte riktigt vet vilket tåg ännu. I alla fall så träffade jag honom och min brorson igår. De stod med pappa och mötte oss! Av en ren slump råkade min bror va på stationen och såg pappas bil och insåg att vi ju skulle komma. Så han stannade en stund så vi hann hälsa på Alvin. Så söööt! =) Jag hoppas verkligen de kommer idag!!


Bye bye

Nästa vecka är det två Medium avsnitt, både onsdag och torsdag. Det är ju positivt, men...det är säsongsavslutning på torsdagen =( Det måste vara nåt slags uppehåll bara, för det är mer än halva säsongen kvar enligt tablån (det slutar vid avsnitt 13 av 22). Hoppas det kommer tillbaka snart!! Medium på onsdag betyder att Lost utgår. För övrigt blir jag trött av att se Lost, det är ansträngande på nåt konstigt vis. Jag sitter och spänner mig för att inte missa detaljer, och koncentrerar mig på att försöka hänga med i alla svängar hit och dit. Blir det en tredje säsong kommer jag ångra mig gruvligt att jag ens började kolla på serien i första taget. Jaja, nu är det dags att lägga ner det sista, ställa klockan, krypa i säng, läsa lite och sedan sussa gott. Gonatt!

Packat och klart

Nu är det mesta packat och klart. Båda missarna dök självklart ner i resväskan så fort jag tog fram den. De kommer nog sakna mamma så mycket att de vill följa med, tror jag =) Men jag vet inte hur det skulle gå med tanke på min mamma och pappas Gustav och Filip. Fyra kastrerade hankatter i samma hus hade nog blivit en rolig historia =) Nä, Cesar och Zorro får vara hos farmor och farfar (Rs föräldrar). De brukar gilla det så mycket att de inte vill åka hem med oss när vi kommer hem igen... På tal om katter är Cesar otroligt jobbig just nu. Han bara går runt och skriker och har sig hela dagarna. Jag märker inte av det så mycket eftersom jag kommer hem vid 18, och enligt R lugnar han sig lite när jag kommer hem. Jag vet inte om det är vårkänslor eller vad det är. Zorro är i alla fall inte sån, men Cesar har alltid varit den skumme av de två så jag är inte så förvånad.... Någon som har någon idè vad det kan vara med honom?

Jag åker imorn!!

Jag tror inte ni förstår hur glad jag är över att jag åker HEM imorn!! Dessutom hittade vi sista minuten-biljetter till tåget, så det kostade inte alls mycket! Mycket positivt. Imorn ska jag gå från jobbet redan vid 13.30-14.00, eftersom tåget går 15.00 och jag ska ta mig intill stan och vill ha god tid på mig. Skönt med "halvdag", och har inte ett dugg dåligt samvete för det eftersom jag ligger före i projektet! Nu blir det veckans höjdpunkt - Medium!

Fullt med ideer...

På dagarna vid datorn på jobbet är jag full av ideer om vad jag kan blogga om, men när jag kommer hem och sätter mig här är allt borta. Jag vill inte blogga när jag är på jobbet. Ingen kommer få veta, men det känns bara jättedumt. Får försöka komma ihåg vad det är jag tänker på under dagen...

Sysslolös

Idag på "jobbet" jag har varit nästan helt sysslolös. Morgonen fylldes av lite pill med min lista, men jag väntar fortfarande på en annan lista för att kunna fortsätta arbetet. Känns tråkigt att sitta utan något att göra, men jag ligger så långt före ändå så det gör inte så mycket egentligen. Hoppas jag kan få lite ordning på Excel, vill göra detta rikigt bra och helst lägga in en sökfunktion i dokumentet. När man fått ett uppdrag vill man ju självklart göra det riktigt ordentligt. Med lite hjälp av älskling kanske det kan bli riktigt bra? Nu är det duschen som gäller, sen Malmvägen och Lost för att avsluta med lite läsning. Tidig uppgång imorn, som vanligt. Puss å gonatt!

Fram-steg

Fick just höra av mamma att lille A (brorsonen) nu står alldeles av sig själv utan att hålla i sig i något. Nu står det inte på förrän han går. Jag längtar till helgen, då blir det till att ta massa bilder på A och göra annat mys! Vill ha fredag NU!!!!

Dancebander

Jag och CH sitter och lyssnar på radio hela dagarna nu när vi bara knapprar på datorer och ringer i telefon. Jag brukar inte lyssna mycket på radio, utan mest min MP3. Under dessa veckor har en cover på Punkrocker spelats flitigt,och jag och CH har diggat med friskt. Det tog hur lång tid som helst innan jag fattade att de faktiskt sjöng Dancebander, och ännu mer förvånad blev jag när jag insåg att det var ett dansband som gjort låten. Torgny Melins. Hahah! Men låten är grym, annat kan jag inte säga. Jag som hatar dansband.


Va sa du?

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om texten till Sebastian's Do what you're told. Känns lite..ja, vet inte vad...

Do what you're told, follow directions, obey the law
I let you win but you go too far
I know the deal, baby you’re a star

Men favorit-raden är ändå:
I’m the man, gimme control
Baby baby please, just do what you’re told


Just det, kvinna, var snäll och gör som han säger. He's the man...

Min tur?

Imorse innan jag skulle gå hemifrån sa jag hej då till älskling i vanlig ordning, och som vanligt var han lika trött som alltid. Men det första han får ur sig är: Jag läste ut boken igår!!! Det är så kul att han är så stolt, och jag tycker detta är en jättebra utveckling för hans del! Så nu ska jag bara lyckas läsa ut min bok, sen ska jag ge mig på den han läste, I cirkelns mitt. Enligt honom var den väldigt bra!


Katten ser på teve

Haha! Världens sötaste Cesar sitter två centimeter från teven och glor. Så söt! Kanske skulle köpa en sån där film till katterna med fågel-bråk och sånt som jag läste om i tidningen. Det ska tydligen vara mycket uppskattat av de små. Men det vettefan om mina missar skulle uppskatta det. De är inte som andra katter, de äter ju inte ens burkmat... Ojoj, nu är Cesar PÅ teven och jagar det som visas i bild. Hahahaha! Dags för ett ingripande tror jag...

Yum!

Det är ju så att man redan längtar efter 3:e säsongen av Desperate fast vi inte ens är klara med 2:a här =)

Nu blir det en kaka till! mumma!

Tjock?

Om Kristin Davis skulle vara tjock, vad är då jag? Allvarligt överviktig, på väg mot döden? Jag har sagt det förr och jag säger det igen... Dagens sjuka ideal...

Det stora samtalsämnet

Jag får väl nämna några ord om dagens stora samtalsämne... Att Freivalds äntligen avgått. TV4 visade ett litet ihopklipp med Lailas misstag. Det är ju inte små grejor hon klantat till direkt. Jag har ingen direkt åsikt i det hela. Eller jo...kanske. Jag tycker det hon gjorde vid Tsunamin var rent ut sagt skandalöst, så beter man sig inte. Men jag kan även se det från ett annat håll. Hon är inte mer än människa som alla vi andra, och ibland kan jag tycka att hon fått lite väl mycket skit för flodvågskatastrofen. Missförstå mig inte, jag tycker att hon verkligen gjorde FEL, men det var ändå inte BARA hennes fel. Det var en naturkatastrof som ingen kan rå för, absolut inte Laila Freivalds heller. Jag vågar inte säga så mycket mer i frågan, jag var inte nere i Thailand eller något annat drabbat område, så jag vet egentligen inte.

det är i alla fall många som blir glada nu kan jag tänka mig... Inklusive A. Det känns säkert som en lättnad för många... Eller?

Funlight

Jag har aldrig riktigt gillat Funlight, eftersom jag aldrig riktigt gillat light överhuvudtaget. Men nuförtiden blir det ju mest light och då gillar jag Wildberries och peach passion. Skulle vilja testa nya smaken Tropical Fruits. De har verkligen lyckats med den reklamfilmen för man blir sjukt sugen på ett glas =) 

Ojoj...trött som få. Hur ska jag orkar titta klar på CSI? Och så vill jag ju läsa lite också. Får blogga i pauserna för att hålla mig vaken. På tal om något helt annat gjorde jag riktigt goda köttbullar idag, för att skryta lite grann =) Inte så smaklösa som förra gången. Härligt när resultatet blir bättre och bättre!  

Allt jag ska göra

Det är så mycket jag vill göra när jag åker hem i helgen. Jag vill egentligen bara ta det lugnt, bada ångbastu och umgås med mamma, pappa och självklart bror +familj. Men samtidigt skulle jag vilja träffa H&S och gärna M en stund också. Men det är svårt att hinna med på en helg. Jag ska försöka komma iväg lite tidigare från praktiken på fredag (ska kolla med handledaren...) så att inte hela fredagen försvinner helt. Lördag är den dag där man ska försöka hinna med allt. Ofta går det inte så bra. Ofta får jag panik över allt jag vill hinna med att det slutar med att jag inte hör av mig till någon och bara är hemma och umgås med R, mamma och pappa. Men brorsan och hans familj måste jag passa in ett besök med. Skit i om de inte kan. Jag SKA träffa min brorson. Har inte sett honom på 3 månader, och han är säkert jättestor nu, och saknar sin faster massor =)

Not for real

Yeeey! Ännu mer Simpsons! Thank you very much! Det är lite sjukt att tänka på att dessa gula figurer egentligen inte finns på rikigt. De känns ju så himla äkta!


Ägg på tub?

Har ni sett den nya Kalles Kaviar som just nu lanseras? Med ägg och kaviar blandat. Detta väcker frågor hos mig. 
1. Hur har de fått i äggen i tuben?
2. Och hur har de lyckats separera äggen från kaviaren?

Detta är ett nästan lika stort mysterium som den trefärgade tandkrämen... (jag vet att man kan läsa om detta i typ Illustrerad vetenskap, men det är inte lika roligt att veta). Som slutsats kan jag väl säga att kalles med ägg känns otroligt äckligt. Vem köper något sådant? Jag älskar äggmacka, men jag vill inte ha konstgjorda ägg ur en tub... det ska ju vara på riktigt ju.

A window of opportunity?

Idag kanske ett litet litet fönster öppnades som kan göra framtiden ljusare. Nu gäller det bara att hålla tummarna tills de vitnar och hoppas på det bästa. Jag vill verkligen detta!!!!

På schemat: Söndagsmys!

Nu är det dags för söndagsmys! Älskling är hemkommen från sin match, vi har ätit och disken är ett minne blott. Nu blir det söndagsmys med massage och tv-tittande. Känner mig nykär och alldeles pirrig i magen! Härligt när man får den känslan. Nu vill jag bara vara med älskling resten av kvällen! Puss å gonatt!

Blandat

Reese ser ut att vara i miniatyr på denna bild. Allt hon har på sig ser ut att vara 5 storlekar för stort, inklusive glasögonen.

Officer Farrell. My gosh!

2/3 av Charlie's Angels. Så söta!


Äkta kärlek...

...är vad jag just gjorde. Hängde upp min pojkväns svettiga träningskläder. Eftersom han är målvakt för tillfället är det extra mycket äkta kärlek.

En del tvätt

Har hunnit med en del idag, fast jag egentligen inte gjort ett dugg idag känns det som. Har varit och veckohandlat, byttt glödlampa i badrummet (och råkade göra sönder lampan...) och är nu inne på andra tvätten. Vill kunna packa rena och fräscha kläder till helgen. Bland det värsta jag vet är när jag glömt tvätta innan jag ska iväg till mamma och pappa. Det känns inte alls kul att lägga ner "halvfräscha" kläder som använts innan. Så nu ska det bli en nytvättat väska som får följa med. Åååh, va jag längtar till fredag!! Men det är så långt kvar...

Nya mig

Det blev lite inköp i stan igår. Ett par svarta jeans och en söt topp. Jag har redan tillräckligt många, men jag älskar dem ändå och denna kunde jag bara inte låta bli att köpa denna. Och det är ju bara några dagar kvar tills man får pengar igen så jag ska nog klara mig. Har tillräckligt så jag kan köpa tågbiljetter hem och det är ju huvudsaken! Jag behövde verkligen ett par byxor och det är kul att ha ett par som sitter normalt =)


Dagen IT-land

Oj, va sjukt dagens IT-samhälle är. Jag sitter vid stora datorn (i vardagsrummet) och pratar med R på MSN som sitter med bärbara vid vardagsrumsbordet. Sjukt =)


Oroad

Härom natten insåg jag att jag nog blivit lite påverkad av allt fågelinfluensa-prat. Drömde att jag och R var hemma hos mamma och pappa. De släpper ut sina katter på tomten i sele på sommaren så de får vara i trädgården. Nu var det vår/sommar och de hade släppt ut deras katter. Sedan släpptes även våra katter ut, och helt plötsligt ser jag Zorro komma springande med en råtta i munnen som han fångat (bara det skulle nog vara ett mirakel). I drömmen var det som att han hade fångat en fågel och inte en råtta och fick jag panik över att han skulle få fågelinfluensan och började jaga efter honom, men ni som nån gång försökt jaga en katt vet att det inte är något lätt uppgift. Sedan vaknade jag och insåg att man påverkas ganska mycket av vad media skriver...

Tråkigt...

Jag har inte haft tid, lust eller ork att blogga så mycket det senaste och är inte med på Mest aktiva-listan längre. Sen dess är det typ ingen som läser längre. Har tappat mer än hälften av läsarna sen jag åkte ur listan, mer än så t.o.m. Det känns trist och jag tycker själv att jag bloggar tråkigt nuförtiden. Time to move on, maybe?

CSI

Ska snart sätta mig och spela CSI:3 =) =) =) =) Och jag är sååååå lycklig... (föreställ er ferdinand under sin korkek typ)

Älskar dig, hun! Vad skulle jag göra utan dig? Inte spela CSI:3 i alla fall =)


100 %

Första avsnittet kändes lite skakigt. Marika var inte alls rolig, utan drog ju hemska skämt om att döda husdjur och sånt. Nej, det var inte kul. Men den där Kristoffer var grymt rolig, och Magnus Betner gillar jag sen Parlamentet. En ganska kul idè att försöka göra humor av statistik. Ser igen nästa vecka, men det får nog höja sig några nivåer för att det ska bli stående fredagsunderhållning.


Jag vet inte...

Vet inte vad jag tycker om att Carola vann. Det känns lite som att många i Sverige tror att Carola är lika stor utomlands som här. Men jag tror knappast att någon kommer ihåg henne... Jag hade ingen speciell favorit, men tror att BWO kunde blivit ett riktigt wild-card som antingen funkat fullt ut och vunnit alltihop eller så hade de kommit sist. Hursomhelst är Temple of Love bra. Linda Bengtzing var också en favorit, men jag vet inte om låten funkat på engelska?

Har vilden blivit tam?

Har vilden Colin blivit helyllefarsa? Det är kul att se att han är engagerad i alla fall!

Amanda Bynes är otroligt söt måste jag säga!

Det ser ut som Mandy glömt byxorna hemma. Kanske inte bara är jag som har byxproblem? =)

Otippad kombination och fruktsallad

Jag blev lite förvånad när jag läste att David Hellenius och Renee Nyberg är sambos. Rätt otippat faktiskt.

Ikväll har jag krubbat i mig två stora tallrikar med fruktsallad. Kalasgott. Apelsinerna var kanon och jag älskar mandarin-klyftor på burk. Jag vet att många avskyr dem, men av någon anledning bara älskar jag dom. Riktigt mumsig är salladen i alla fall!

Slående lika

Kan inte annat än att hålla med om att Nick Lachey's nya flamma är farligt lik Jess. Saknar han henne, månne?

Nya kläder

Efter praktiken idag åkte jag intill stan för att träffa R och titta efter byxor, och efter ett tag kom även J & C. Det var roligt att gå runt alla fyra. Jag testade två par jeans, men velade och fick inte mycket hjälp av R. I såna här lägen ska man ha en ärlig tjejkompis eller mamma med sig (jag testade dessa innan vi mötte upp J & C.). Båda paren satt okej, men det blev inget köp. Sedan hittade jag ett par helt vanliga svarta basbyxor. Har inga svarta så det behövs. Och de satt riktigt bra, men sen började jag tveka på det svart och på materialet eftersom jag har en beige katt här hemma. Det som fick mig att hänga tillbaka dem var att de kostade 400 (vilket egentligen inte är så mycket), men jag blev snål för stunden och som fattig student har jag inte råd att ångra byxköp. Men jag gör ett nytt försök imorn och då hoppas jag det blir något. Älskling köpte både en jättefin klocka och ett par jeans. Ville också ha något =(


Välförtjänta vinnare

Tyckte Magnus Hedman var riktigt duktig. Förstår att han och Pernilla vann överlägset. Blev riktigt förvånad att han hade sån utstrålning och scennärvaro ändå. Jättekul att se.

Ska också bli intressant att se 100 procent. Jag gillar Adam, han är som en stor, mjuk nallebjörn som skrattar gott och ofta.

Yeeey!

Troligtvis åker jag hem till Örebro nästa helg, och älskling följer med!! HÄRLIGT! Mamma och pappa har ju nyrenoverat badrum också, yum! Det längtar jag verkligen efter... Men mest längtar jag efter mamma och pappa såklart. Och bror, och V och min älskade Alvin! Han är nog jättestor nu. Har inte sett honom på över 3 månader.

Tidigare ikväll när jag och mamma pratade och precis skulle lägga på sa jag till henne att ge pappa en puss från mig. Han satt bredvid så jag fick en puss tillbaka också och sen hörde jag honom säga: Hälsa henne att jag längtar efter henne... Mys-pappa! Han brukar inte visa så mycket känslor så man blir så glad när han gör det! Detta gav mig ett stort leende! Nu ska jag gå och lägga mig och läsa tills älskling kommer hem. Puss å gonatt på er!

Vilken kille

Lawrence, vilken kille... Ser på Insider just nu och va skönt det var att de fick tag i honom, för den där tjejen Lenas skull. Men vilken jävla kille alltså. Att man har mage att göra sånt är helt ofattbart för mig. Skulle aldrig våga hyra ut min lägenhet i andra hand, om det inte var någon som jag kände lika bra som min egen mamma typ. Sen kan jag ju tycka att det är lite riskabelt att inte skriva ett riktigt kontrakt med den som hyr lägenheten i andra hand, för gör man allting rätt så ska det ju inte vara några problem. I och för sig kan det väl bli det ändå, men jag tror på att minimera risken. Har aldrig hyrt i andra hand, och aldrig hyrt ut heller. Hoppas jag aldrig behöver det heller, men det tror jag inte...

Stolt över älskling

Äntligen verkar det som att mina försök har lyckats. Jag och resten av min bokslukar-familj har försökt få R att börja läsa länge nu, och igår kom det största beviset för att vi kanske äntligen lyckats. Igår kväll låg jag och R och läste i sängen. Jag släckte vid 22.45 och somnade gott på en gång. 00.45 vaknar jag av att älskling är helt euforisk. Jag har läst över 100 sidor!!! Jag har läst över 100 sidor!! upprepade han hur många gånger som helst. Jag var ganska nyvaken och förstod inte riktigt innebörden av hans ord, men så morgonen efter insåg jag att R upplevt sin första gång av boken-är-så-bra-att-jag-bara-inte-kan-sluta-läsa. Grattis min finaste!! Det är härligt när man tycker en bok är så bra. För mer än 4 ½ år sedan hade jag inte trott att detta någonsin skulle hända, men nu är dagen kommen. Hoppas han är fast nu, för det är inte mycket som slår en riktigt bra bok.

Över till något helt annat. Tokbra avsnitt av Medium, som vanligt. I love Patricia! Och Joe, han är så....jag vet inte vad...

Creepy guy

Imorse på bussen la jag märke till en man jag sett förut. Han stirrade konstigt på mig, vilket kändes väldigt obehagligt. Dessutom hamnade han på samma vagn som jag, gick av på samma hållplats som jag, hoppade på samma vagn som jag bytte till och gick till slut av på samma hållplats som mig igen. Jag vågade inte kolla så mycket på honom eftersom jag tyckte han var obehaglig, men varje gång jag tittade åt hans håll så stirrade han på mig. Jag blev riktigt orolig när han gick av på samma hållplats som mig för andra gången. Men han följde inte efter mig i alla fall. Ibland inbillar man sig, men jag har som sagt sett denna man innan och tycker han är obehaglig, och är det nåt jag tycker man ska lita på så är det sin egen intuition. Jag berättade CH och han sa att om jag såg mannen igen kunde jag ringa honom så skulle han komma och möta mig på hållplatsen. Skönt, men jag hoppas verkligen att jag inte ska behöva göra det...

Gå inte i pajfällan

Jag är en av dem som älskar Frödinges pajer. Speciellt gillar jag skaldjurspajen och den mexikanska tacopajen. Pajerna är ju väldigt små egentligen, och jag kände mig ganska nyttig när jag åt en sån paj och en stor sallad till. Vad jag lurade mig själv. När jag gick med i Viktväktarna kollade jag upp dessa pajer och det visade sig att skaldjurspajen var 14 points (har jag för mig) och mexikanska tacopajen var över 18 points. För er som inte vet så mycket om points kan jag jämföra detta med att jag får äta 21 points om dagen. Så skulle jag äta en tacopaj idag skulle jag inte ha mycket points över. Och hur länge är man egentligen mätt på de där pajerna? En kvart eller nåt. Men goda är de! Anledningen till detta inlägg var att jag kom och tänka på detta när jag såg en kvinna på jobbet äta en sån paj till lunch häromdagen. För övrigt är det en kille på jobbet som också är viktväktare. Har inte berättat att jag är det än, men det är skönt att inte vara själv =)

Energi!!

Idag är jag fylld av energi! Det tog inte emot alls när klockan ringde vid 6, var inte trött under dagen förutom efter lunch men då är jag alltid lite slö. Sen jag kom hem har jag städat och duschat. T.o.m. städningen gick smidigt och kändes inte alls jobbig... =) Positiva Nina idag! Det gick bra på jobbet, började ringa samtal idag. Hade bävat lite för att börja ringa runt, känt mig lite nervös över det. Men det gick jättebra och flöt på bra efter bara några samtal. Så jag är laddad inför många samtal imorn också =)

The Descent

I lördags innan jag däckade ihop var jag iväg och hyrde en film. Det blev The Descent, eller Instängd som den heter på svenska. Såg en recension av den på Filmkrönikan i julas och den fick 4 stolar av Filmkrönikans annars ganska kräsna recensenter. Så jag tänkte att detta kanske var en hyfsad skräckfilm. Anledningen till att jag hyrde film var dels för Rs skull, men sen tänkte jag att om han inte orkar kan ju jag underhålla mig med den när han låg sjuk. Tur att vi såg den tillsammans för den var inte att leka med. Ganska mycket blod och så, men helt okej. Både jag och R flaxade med armar och ben för att försöka bli av med den klaustrofobiska känslan som kom smygande hela tiden. Den kan rekommenderas!

Lite allmänt seg...

...men annars är gamla Nina tillbaka igen. Strax innan lunch var jag så trött att jag trodde jag skulle somna, och det blev inte bättre efter att jag ätit lunch heller. Då blir jag alltid dötrött... Vardagen har varit mysig denna vecka. R och jag har varit så kärleksfulla mot varandra enda sedan vi spenderade nästan 2 dygn bredvid varandra i sängen. Och det är sååå härligt! =) Igår kväll kunde jag inte somna innan R kommit hem från träningen och han blev jätteglad när han upptäckte att jag var vaken. Så vi låg och pratade en massa strunt ett tag, och det älskar jag!! Det bästa som finns är att prata om egentligen ingenting med R, skratta åt dagens händelser eller vad som helst... Min favorit!

Så hungrig!

Maten luktar ljuvligt, men är tyvärr långt ifrån klar. Ett recept i vår kokbok är jättegott, men de har skrivit det helt konstigt. Det är svensk moussaka, som jag skrivit om innan och där ska man ha potatis i ugnen i ca 30 min och efter det ha på en köttfärssås på potatisen och sedan in i ugnen igen. Det knepiga med receptet är att där står det att man ska göra köttfärssåsen först, och sedan potatisen. Det är ju hur dumt som helst. Om man stoppar in potatisen i ugnen på en gång och sedan gör såsen blir de klara ungefär samtidigt. Detta insåg jag när jag läste igenom receptet första gången och både när jag och R gör den har vi alltid gjort på "vårt" sätt. Men nu var det länge sedan R gjorde den sist och glömde bort det. Alltså har maten tagit väldigt lång tid idag. Suck! Absolut inte Rs fel, utan den som skrivit receptet. Men hungriga är vi i vilket fall som helst...

Diska och choklad

Nu måste jag diska... Det är det negativa med att bli frisk, då får man ta ansvar igen helt plötsligt. Det var roligare när R sa: Sitt ner, älskling... Jag fixar det! Med ett stort leende. Nu är det andra bullar och han är iväg och tränar... Men innan jag diskar ska jag titta på Jeopardy och sedan traska iväg till kiosken och köpa mig en chokladkaka. Hoppas det finns marabou digestive men det är inte alltid det finns i den kiosken... Håller tummarna!!!

TV4's nya koncept

Det verkar som att TV4 satsar stenhårt på det här med "ett proffs och en kändis"... Undrar om denna satsning blir lika lyckad som Let's Dance?

Nästan...

Jag satte klockan på 06.00 imorse, klädde på mig och försökte få i mig en apelsin innan det var dags att åka. Jag kände mig matt efter att ha tagit på mig kläderna, men tyckte inte det var så konstigt... Man blir ju matt efter att ha varit sjuk och ätit dåligt. Apelsin kändes som något ganska bra att äta, och det enda jag var sugen på denna morgon. Jag hann inte ens svälja sista klyftan innan magen sa ifrån. Efter det vågade jag inte gå till praktiken. Skulle bli jobbigt att behöva springa på toa hela dagen. Så det blev att stanna hemma idag igen... Känns inte så kul, vill ju vara där och jobba med mitt projekt... Men jag kommer säkert hinna klart ändå... Och jag är nästan 100 på att jag kommer iväg imorn, för det känns bra idag...bara det att magen är lite orolig. Suck, nu är jag trött på att vara sjuk...

Gunther-mustash

What's up med CSI-Nick's mustash egentligen? Det får honom att se ut som Gunther, och det är knappast en komplimang...

Nybäddat i sjukstugan

Det ska bli skönt att krypa ner i sängen och läsa lite innan jag somnar. Har inte kunnat läsa på hela helgen... Dessutom ska vi bädda rent, och då känns det extra härligt. Just nu ser vårt sovrum ut som ett bombnedslag. Sängen är i ett enda stort kaos och på golvet ligger det kläder, flitar och annat som vi inte orkat ta upp. Ett tvättställning med tvätt som torkade i lördags står kvar eftersom ingen orkat ta tag i det. Men nu blir det nybäddat i alla fall. Alltid något. Katterna ligger att det är lite i oordning. De har jätteskoj med sina leksaker i klädhögarna =) Zorro höll mig vaken ett bra tag imorse. Man ska aldrig underskatta hur roligt en katt kan ha med en skramlande råtta och en fleecefilt =)


Manorexi

Jag har inte så stor erfarenhet av manlig anorexi, fast egentligen så hade jag det ganska nära mig när jag var liten. Min bästa väns bror var anorektiskt, men det förstod jag inte så mycket av eftersom jag inte var så gammal. I efterhand har jag insett att han nog hade ganska stora problem med maten och vikten. När jag läser om anorexi eller bulimi tänker jag direkt på unga tjejer, och visst, jag kan tänka mig att de flesta som drabbas av det är unga tjejer och då är det nog lätt att glömma killarna. Jag tror det blir vanligare och vanligare att även killar får problem med ätandet. Man önskar ju att trenden skulle gå åt andra hållet både för tjejer och killar, men i dagens samhälle med de ideal som finns känns det inte som det kommer hända än på ett tag. Och det är otroligt tråkigt och hemskt rent ut sagt...


Rutten kille

När jag såg Star Wars Episode 3 tyckte jag att Hayden Christensen var lite småsöt och överlag verkade han som en gullig kille. Men efter att ha läst detta gör jag en kovändning. Usch, så ruttet!! När ens flickvän är sjuk i leukemi är det inte riktigt rätt tillfälle att ge sig in i en affär med en annan kvinna.


Getting better

Nu är man nästan tillbaka till det normala igen. Idag har varit upp och ner. Har mått bra, för att sedan må dåligt igen, blivit bättre och sämre av och an. Men nu har jag känt mig pigg större delen av eftermiddagen och kvällen. Så det blir nog praktik imorn igen. Om jag inte vaknar imorn och känner mig helkass, men just nu ser det lovande ut. Har kunnat äta en del idag också, och eftersom älskling är på benen igen blev det t.o.m. riktig middag idag, och det var faktiskt gott även om jag inte åt överdrivet mycket. Känns skönt att vara på benen i alla fall. Det bästa med att vara sjuk är när man blir frisk, det finns inte mycket som slår det faktiskt....

Risig natt

Efter att jag skrev senaste inlägget igår kväll gick jag ut i köket för att kolla till klyftpotatisen jag hoppades att jag skulle kunna äta. I hallen möttes jag av doften (som jag brukar älska) och var på väg att spy. Tog ut dem ur ugnen och kröp ner bredvid R i sängen. Sen tog det inte lång tid innan jag började spy. Sedan hängde jag i badrummet större delen av kvällen. R spydde aldrig, som tur var. Va krångligt allt blir när man är sjuka båda två. Vem ska hämta vatten och värktabletter? Ingen av oss pallade att tömma kattlådan, så stackars missarna hade det nog inte roligt inatt. Dessutom hyrde ju jag en film igår. Men Rs mamma ska åka och lämna den åt oss idag, vilket var väldigt snällt av henne. Har känt mig helkass sen jag vaknade imorse, men sen ringde jag mamma en sväng och började känna mig bättre. Får i mig vatten nu i alla fall. Både jag och R har gått ner 2,5 kilo vardera sen igår =) Men nu är man rätt hungrig, trots att man inte är sugen. Ska dock be Rs mamma ta med gulaschsoppa som de erbjöd R redan igår kväll (innan jag blev dålig). Nä, nu pallar jag inte detta mer. Tur att man har en bärbar så man kan kika lite på nätet i alla fall.

Jag vill ha min mamma...

Jag känner mig riktigt risig nu också... Fan!! Jag hade verkligen hoppats att jag skulle slippa detta, men det var väl att hoppas på för mycket. Har lite klyftpotatis i ugnen nu, som jag hoppas att jag kan få i mig. Vem ska ta hand om oss nu när vi är sjuka båda två? Cesar och Zorro är inte så hjälpsamma som jag skulle vilja. Pratade med mamma i telefon förut och önskar verkligen att hon var här nu. Min mamma är nog bäst i världen på att tycka synd om en sjukling. Hon tyckte så synd om R förut och om mig med för att jag fick sitta själv och ha tråkigt när han låg och sov... Så nu är det dags för mamma att sätta sig på tåget eller i bilen och komma hit!! I want my mommy!!!!

Lika som bär

Nån mer som läste Klick igår? Nu hittar jag ingen bild på detta, men jag blev ju riktigt rädd när jag såh Orlando Bloom och Carl Philip på bild bredvid varandra. Har aldrig tänkt på det innan, men så som de såg ut på de bilderna var de sjukt lika. Pamela och gremlin-gubben var slående lika också =)

Fem vackra kvinnor

Beyonce's klänning slår alla andras med hästlängder! Den var riktigt elegant! Snyggaste jag sett på länge, och det sitter som en dröm på henne.

15 kilo mat

Jag var nyss iväg och veckohandlade. Själv, eftersom älskling inte är bra. Det var tufft, men å andra sidan har jag gjort det ex antal gånger innan så jag är van. Jag släpade hem ungefär 15 kilo... Det var verkilgen tufft! Men jag lyckades ta mig hem tillslut. Så nu har vi lite mat, och älskling har glass att äta om han kan. Det verkar inte så lovande just nu, men han dricker lite i alla fall som tur är. Vad ska man hitta på en dag som denna? jag hyrde en film, men det underhåller en bara i ca 1 ½ timme. Resterande lördagen då? Hade sett fram emot att umgås med R, men det är ju mindre kul nu. Varför kommer sjukdom alltid när man är ledig och kan göra annat än att ligga till sängs? Suck! Tråklördag!

Tidig morgon

Idag vaknade jag första gången vid sjusnåret och var hur pigg som helst. Men jag la mig igen och somnade om. Vaknade 8.45 och då gick det inte att somna om. Dessutom väcktes jag av älskling som blivit sjuk över natten, vilket gjorde att det var svårt att somna om när jag vet att han inte mår bra. Tycker jättesynd om honom. Ont i magen, halsen och i lederna. Det verkar som att han har feber, men jag är inte säker (vi har ingen febertermometer, skitdåligt jag vet!!! Men jag ska nog åka och köpa en idag). Han mår dåligt när han rör sig, och måste ligga helt still hela tiden. Hoppas han kan få mycket sömn och repar sig snart igen. Lite tråkigt att det blev så här, vi skulle iväg till hans syster ikväll för en födelsedagsfest som jag såg fram emot. Men nu blir det att sitta hemma... Jaja, bara älskling blir bra igen. Det är ju huvudsaken! Nu ska jag ringa min svärmor och be henne hälsa att vi inte kommer ikväll!

Superbantare

Visst, jag är jättestolt över att jag snart gått ner 20 kg, men jag känner mig lite i lä när man jämför med denna superbantare. Okej, jag vägde inte ett halvt ton när jag började banta, men jag ligger i lä ändå. Han har gått ner 272 kg. Förstår ni hur mycket det är???!!!

Vackert hår plus lite mer

Här är Sarah Jessica Parker väldigt vacker i håret. Lockarna ser...helt perfekta ut!  Fin färg på håret också!

Orlando Bloom och Kate Bosworth är ett väldigt sött par!

Hillary Swank var vardaligt tjusig.

Och så...en väldigt prickig klänning.

Mer filmer

Är sugen på att skicka efter lite filmer. Det går ju alltid att hitta något på Filmklippet. Funderar på att beställa Dodgeball och Dagboken. Dodgeball är bara såå rolig och Dagboken är en väldigt vacker film. Och 199 kr för båda känns verkligen överkomligt! Får väl se om jag slår till eller ej...

Jag i glasögon

Jag i glasögon

Jag glömde ju att jag skulle posta en bild på mig i glasögon. Nu var det länge sedan jag fick dem, men bättre sent än aldrig =) Till en fråga: Ska jag våga färga håret svart eller i alla fall mörkt, mörkt brunt? Jag vet inte om jag vågar. Jag kanske ser för blek ut i mörkare hår? Vad tror ni?

Bra dag!

Idag kändes det riktigt bra på praktiken, i jämförelse med igår. Jag jobbade på med grejor hela dagen, och var aldrig sysslolös. Härligt!! Och nu känns helgen efterlängtad. Det ska bli skönt att sova ut imorn. Det kändes riktigt riktigt tungt imorse när klockan ringde (06.00), men jag tröstade mig med att fredagen äntligen var kommen.

Nina = bulldog

Jag hittade detta hundtest hos någon annan bloggare. Förlåt, jag minns inte vem det var... I alla fall så blev jag en engelsk bulldog. =) Ett ganska roligt test. Vad blev ni för hundar? *nyfiken*

Update: Älskling blev en cocker spaniel. Vilket vackert par, en cocker spaniel och en bulldog hand i hand =) (med två katter i släptåg...)

Var är min älskling?

Idag har jag hunnit träffa älskling i ungefär 7-8 min. Under den tiden klampade han in med skorna på och smutsade ner mitt nydammsugna hallgolv. Jag lämnade en post-it lapp i hallen för att göra honom uppmärksam på vad han gjort... Kommer dock inte träffa honom förrän imorn eftermiddag. Känns konstigt. Jag gillar inte... Dessutom har jag kört fast lite med mitt projekt på praktiken, vilket jag får panik över. Mår inte på topp helt enkelt. Tror jag ska krypa ner under en filt och glo på teve tills det är dags för sängen. Solo kom idag, så jag har lite kvällsläsning. Puss

Stipendie

Jag och CH fick stipendie för vår resa till Helsingborg. Fan va skönt! Hade inte haft råd att betala det själv...Undrade varför jag hade så mycket pengar på kontot helt plötsligt =) Jag är i alla fall väldigt glad och lycklig över detta. Dock fick vi mer pengar än vi använt till biljetterna så jag måste betala tillbaka det, men jag är bara lycklig över att vi fick pengarna!!

Tråkiga alger

Kollar på Du är vad du äter. Tyckte hon den där Anna säger mycket vettiga saker, men jag tycker det är trist att hon är så himla strikt. Det handlar bara om dinkel pasta, alger och linfrön. Man får aldrig unna sig. Jag tycker det är viktigt att man ska få unna sig sådant man tycker om och vill äta. Gotta sig lite ibland.

Men hon kanske har rätt, vad vet jag? Usch, jag mår illa efter min kebabrulle. Jag önskar jag inte åt den. Urk.

Den äldste

Ja, så kallades han. Äldste...och sedan hans namn som jag inte minns. Jag hade precis ringt efter min kebabrulle när det ringde på dörren. Genom kikhålet såg jag att det var såna där dörrknackar-jesusar som skulle predika. Nej tack tänkte jag och vägrade öppna. Då knackar han.  Jag vägrar. Han knackar ännu mer. Eftersom det känns mer "personligt" att knacka blev jag lite oroad och undrade om det kanske var något viktigt (att det hänt något i området eller åt...vad vet jag?) så jag öppnade. "Hej, vi är missionärer!" Jippie, fan va skönt att jag öppnade dörren kände jag i samma stund som jag såg karlarna framför mig. Men jag lyckades på ett trevligt sätt avstyra att de skulle komma in och dricka kaffe i alla fall. Detta har hänt mig såååå många gånger, men aldrig har R varit hemma. Jag har fått tackla jesusarna alldeles själv. Idag var nog den gången jag lyckades bäst.

Dålig matdag

Torsdagar är en dag jag brukar vara bäst på att hålla mig från onyttigheter, så inte fallet denna torsdag. Först var det provlunch igen och visserligen var det fisk som är nyttigt, men tyvärr var det friterade klyftpotatis till och de var så goda att jag åt massor. Nu på kvällen blev R försenad (han skulle handla mat) och det slutade med att jag åt en kebabrulle. Not good. Så nu har jag inga points att ta med till imorn, vilket gör att jag inte kan äta något gottis. Jag kommer ju göra detta ändå, mest av allt lutar det åt karamell kungen. Har en regel att det får inte bli karamell kungen två helger i rad, och eftersom jag inte åt något sådant förra helgen känner jag ju att det kan blir svårt att hålla sig imorn. Fan, va dålig jag blivit det senaste. Blir förbannad på mig själv, samtidigt som jag tycker att jag förtjänar det. Förvirrad man blir...

Grattis!

Jag tycker det är kul att det går så bra i Hollywood för Peter Stormare. Det är inte ofta det går bra för svenskarna over there. Okej, han kan ju inte mätas sig med Ingrid Bergman eller Greta Garbo, men cool är han! Han är grym i Prison Break, så sliskig och äcklig att man nästan dör...

Men lite bilder i alla fall

Några bilder blir det i alla fall.

Felicity Huffman fick en sån
fin hälsning från de andra Desperata hemmafruarna, vilket man fick se i "Inför Oscarsgalans program". Hon blev tårögd och pajjade mejken =) Men det var det nog värt.

Nicole Kidman ser inte ut att ha speciellt roligt på efterfesten.

Reese är ganska lik sin mor måste jag säga!

Avslutar med att konstatera att det är inte ofta Paris lyckas med outfiten längre... Påfågel, jojo...


Obloggig

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om idag... Är trött och hjärnan hänger inte riktigt med... så det kanske inte blir så mycket mer idag. Ska se Malmvägen och sedan Lost. Härlig tv-kväll.

Lista

Hittade dessa frågor hos Anna

VAR BEFINNER DU DIG? I vardagsrummet. Sitter i soffan och använder den bärbara =)
TILLSTÅND: Kom hem från praktiken för ca 1 timme sen. Hungrig och väntar på att R ska bli klar med maten.
I FICKORNA: Har inga fickor, har kjol på mig ikväll.
VAD HÄNDER IKVÄLL: Kolla på Lost, ta det lugnt.
VAD ÅT DU SENAST: En Oat-bites kaka med vaniljcreme när jag kom hem. Innan dess var
det provlunch på praktiken.
VEM RINGDE DU SENAST: Det var nog R...
VEM MAILADE DU SENAST: Pappa
FAVORITLÄSK: Vanlig cola. Annars Sprite zero eller den "nya" cola lighten (med nytt sötningsmedel).
FAVORITMYNT: Tian, det är ju värd mest =)
FAVORITSKÅDESPELARE: Reese Witherspoon, Matt Damon, Samuel L Jackson, Morgan Freeman m.fl.
FAVORITHUND: Är ingen hundmänniska, men både Teddy och Kerstin är så goa (Rs systrars hundar).
FAVORITJUICE: Apelsinjuice, men inte den får inte vara för stark.
NÖDVÄNDIG KÄNDIS/AR: De som gör vettiga saker för alla de miljoner de tjänar och står för något bra.
BÄSTA GRANNEN: Känner inte direkt mina grannar, men en pappa i en familj på bottenvåningen håller alltid upp dörren för mig och hälsar varje gång vi ses. Så det får bli bästa grannen.
SÄMSTA GRANNEN: De som bor ovanför oss som väsnas nätterna igenom ibland.
BÄSTA ROBINSON-KARAKTÄR GENOM TIDERNA: Jadu... Martin Melin känns ju som "urRobinsonen", men jag vet inte riktigt...
BÄSTA FRISYREN: Den frisyren jag har nu, fast när den är nyklippt.
HUR MÅR DU NU: Trött, hungrig men ganska glad.
VILKEN LÅT LYSSNADE DU SENAST PÅ:  Nåt på radion...minns inte vilken det var.
VAD VILL DU HA FÖR HÅRFÄRG: Skulle vilja våga färga det svart, men än så länge är jag för chicken.
VAD TYCKER DU OM ATT ÄTA: Godis, tacos, pajer, woker, frukt m.m.
HAR DU LYSSNAT PÅ NÅGOT ANNAT NU: Vadå?
ÄR DU KÄR I NÅGON DU NÄMNT I DE TIDIGARE FRÅGORNA: Ja, R såklart.
IDROTTAR DU: Nope, jag promenerar bara.
TYCKER DU OM ATT LIGGA PÅ STRANDEN OCH SOLA: Jepp, me like!
VAD HAR DU PÅ DIG IDAG: Sen jag kom hem är det tjocka strumpbyxor (som jag hade under byxorna imorse), svart kjol, brunt linne och grön zippertröja.
HAR DU VÄXT NÅGOT DET HÄR ÅRET: Nej, jag är nog färdigväxt.
HAR DU GÅTT UPP/NER I VIKT DET HÄR ÅRET: ´Ja, gått ner.
VAD LIGGER PÅ DITT DATORBORD JUST NU: Inte så mycket. Det är i ordning förtillfället. Allt ligger i dokumenthållaren tror jag.
VARFÖR BLEV DU ARG SENAST DU VAR DET: För att vissa av mina släktingar är som de är och det gör mig förbannad ibland.
HUR OFTA STÄDAR DU: Vi har städdag på torsdagar och den brukar jag hålla mig till.
ÄR DU ROMANTISK: japp, det är jag.
KNARK: Never in my life!!
SENAST KÖPTA PRYL: det senaste jag köpte var nog vårskorna härom veckan
KEPS ELLER MÖSSA: Mössa.
KÄNGOR ELLER PUMPS: Är varken mycket för kängor eller pumps
DVD ELLER VHS: DVD
HAR DU NÅGONSIN FÄRGAT DITT HÅR SVART: Japp, många gånger.
SOMMAR ELLER VINTER: Sommar
SKÅNE ELLER NORRLAND: Göteborg eller Örebro
KAFFE ELLER LÄSK: Läsk.
BRUKAR DU GÅ PÅ MCDONALD'S: Nej.
EMINEM ELLER BRITNEY SPEARS: ?
HAMBURGARE ELLER PIZZA: Pizza¨, tror jag i alla fall. Båda är gott
SNYGG ELLER SNÄLL: Snäll!
TV ELLER RADIO: Tv.
PLUGGA ELLER JOBBA: Jobba. Jag har snart pluggat klart.
KAN DU KÖRA BIL: Ja, det kan jag!

Tog bort några frågor!

Minnesstund igen

För andra gången på en vecka är det minnesstund i min blogg.

Farfar
7 mars 1993

Jag lärde aldrig känna den riktiga "du", eftersom du blev sjuk när jag bara var några år gammal. Men mitt starkaste minne av dig är när jag och E lussade för mig... Det var nog sista julen innan du dog. Du var pigg och klar och visste vem jag var och du var så glad över att E och jag sjöng för dig. Det är ett fint minne som jag kommer bära med mig så länge jag lever. Jag kan inte riktigt tro på att det faktiskt gått hela 13 år...men det har det. Minnet är lika starkt nu som då.


Mina gubbar

Har lite dåligt samvete för att pojkarna varit själva hela dagen. Jag var hemma vid 18 och R kom efter mig så de har verkligen varit själva hela dagen. Just nu skulle jag kunna lätta mitt samvete lite grann genom att leka med dem men jag tror inte jag orkar det. Är dessutom väldigt trött i huvudet (vilket är värre än att vara trött i kroppen). Hoppas pojkarna har överseende med mig och att de vet att jag kommer ta igen all denna tid i helgen, och mysa med dem mycket. Är SÅ glad att de har varandra på dagarna. Tror inte mitt samvete hade klarat av att lämna en misse hemma själv. Nu kan de leka tillsammans i alla fall, och det gör de ofta. Uppskattningsvis kör de 2-3 riktigt häftiga slagsmål varje dag och man ser på dem att de tycker det är hur kul som helst. Älskade pojkar!!

Hit or miss för SJP?

1. Prickig klänning - Hit
2. Ljuslila - Miss
3. Blå klänning med röda skor - I en annan färg hade det varit en hit, men jag måste säga miss igen.
4. Med sidenband i midjan - HIT!!
5. Svart band i midjan till ljus klänning - Hit!
6. Puffärmar - Miss

Håller ni med eller ej?


Viktras

Viktnedgången har gått trögt sen efter jul. Frestelserna är för många och stora och jag är för svag. Jag har "bara" gått ner 5 kilo sen efter nyår och det är ju rätt dåligt med tanke på att jag när jag gick ner som mest förlorade 1,5 kg i veckan. Men sen i söndags har jag "rasat" i vikt, och gått ner nästan ett kilo på bara 3 dagar. Hoppas förbränningen kommit igång igen. Det vore inte helt fel känner jag. Sen får vi väl se hur duktig jag är i helgen (det är tydligen party hos Rs syster och hennes man. Då blir det nog både dricka och äta gott).


Paket

Hämtade paketet idag och kom lindrigt undan på Posten, det var inge folk där alls. Mamma hade skickat med ett kit med små läppstift, i en salig blandning av färger. Hon ville inte ha de själv så hon dumpar dem på mig istället. Jaja, de kanske kan vara till nytta nångång. Jag tackar och bockar för cremerna i alla fall. Välbehövligt!

Trött idag

Nu känner jag mig riktigt trött måste jag säga... Skulle vilja lägga mig ner och sova en stund, men det får vänta till efter Desperate. Kommer få somna själv ikväll vilket jag inte gillar. I denna lägenhet har jag aldrig sovit själv nångång och ska jag vara helt ärlig har jag bara sovit ensam här i Gbg en gång. När jag bodde i min lilla lägenhet (första året i gbg hade jag en "egen" lägenhet på 20 kvadrat), vilket jag gjorde ett helt år, sov jag bara själv en enda natt. Annars sov älskling med mig jämt. Min lägenhet låg rakt över gatan från hans föräldrar så vi kunde vinka till varandra =) Men ikväll tränar R och kommer hem sent, och han kommer hem så sent så jag har nog somnat redan. Har knappt hunnit ses idag. Saknar honom redan fast han står i hallen =) Gull!


Just ja!

Jag fick en avi från Posten idag om att jag har ett stort brev att hämta ut! Jippi! I och för sig hatar jag att sitta och vänta på Posten, men det är roligt med stora brev. Tror det är mamma som skickat mina nya cremer (dag och natt som jag pratat om tidigare). Skönt för jag skrapar i botten på nattcremen just nu och det behövs påfyllning. NU är det SÄNGEN!

Har ingen lust

Idag är jag så där slö så jag har ingen lust att tömma kattlådan innan jag ska lägga mig nu, ingen lust att borsta tänderna och ingen lust att tvätta av mig sminket. Men jag skulle få dåligt samvete om jag skippade något av det. Suck. Dessutom är tandkrämen nästan slut och jag glömde köpa ny idag... Va sur man blir på sig själv ibland.. Jaja, jag kanske skulle sluta sitta här och klaga och gå och lägga mig istället?

Mysig kväll

Känns som tiden bara flugit iväg sen jag kom hem (får väl skylla mig själv när jag glor på teve i två timmar) men när CSI börjar här snart ska jag ta ett gott fotbad (fick ju det av älskling i julklapp och jag har använt det på tok för lite). Imorse när jag åkte hemifrån var det -15 grader och mina fötter har ännu inte tinat ordentligt, så ett fotbad känns angeläget.

För övrigt så bloggar jag från sovrummet idag, vilken lyx!! I love this little baby! Kommer säkerligen bli svårt att skiljas ifrån den när hösten kommer, men det är ett måste...

Praktiken

Kanske ska berätta lite om första dagen på praktiken. Det gick bra. Vi fick sitta med säljare idag, eftersom vår handledare inte kommer tillbaka från en affärsresa förrän imorgon. Den säljare jag fick sitta med verkade väldigt besvärad över att jag var där, men det verkade mest som att det berodde på att det var måndag och stressigt. Inte så kul ändå när man känner att man är till besvär. Jag var dock vettig nog att inte ta det personligt utan försökte tänka att hon bara hade en stressig dag. Det verkar i alla fall vara ett väldigt bra ställe. Trevliga människor som verkar intresserade av oss och vår utbildning vilket alltid är kul. Vi ska sitta lite med säljare imorn med (dock inte samma) och sedan vår vi förhoppningsvis våra skrivbord, så vi kan börja med uppdragen. Fick inte göra den gluten grejen jag skrev om innan. Men jag ska istället uppdatera deras kundlistor med mailadresser eftersom de än så länge har mest faxnummer, och det låter helt okej det med!

Effektivt tittande

Jag spelade ju in Oscarsgalan inatt och det blev effektivt tittande när jag kom hem idag. Fick ner 4 ½ timme till cirka 2 timmars effektivt tittande. Det var kul att se, och va många vackra klänningar!!
Såg ingen jag tyckte var riktigt hemsk, jo förresten! Helena Bonham-Carter såg ut åttio-talet hela hon. Hua!
Min favvo
Reese var vacker som alltid! Blev verkligen sååå glad att hon vann, jag hoppades verkligen på henne! Michelle Williams klänning såg finare ut på teve än på denna bild, och hon och Heath var ursöta tillsammans. Jennifer Aniston var också urtjusig, men jag börja bli trött på att hon alltid har svart. Lite mer färg skulle inte skada. Felicity Huffman var en favorit också!

Min lilla gris!

Nu har min lilla älskling somnat i soffan igen. Detta är verkligen inte en ovanlig företeelser, och han är så himla söt varje gång han gör det. En gång tog jag en oskyldig liten bild på honom för att han är så söt, men han uppskattade inte det lite mycket som jag gjorde =) Skulle vara gott att ta en dusch nu, och så ska jag se om det finns någon bra film att se klockan 21. Det brukar det inte göra, tycker inte att några kanaler visat speciellt bra filmer det senaste på söndagar. Jaja, nu ska jag i alla fall släppa min bärbara sötnos för stunden. Vi har ingen trådlös router än, så det blir inget bloggande i sängen idag, men jag återkommer nog med det imorgon =)

Charmed

Råkade se att det var säsongspremiär för min gamla favoritserie Förhäxad idag. Jag bestämde mig för att kolla, även om jag förstod att jag inte skulle fatta någonting. Och det gjorde jag inte heller... Eller, ja lite. Men det var inte mycket. Jaja, man kanske fattar så småningom. För det är en bra serie, annat kan jag inte säga. Lite otippat att hon från 8 simple rules dök upp i Förhäxad. Men hon var häftig =)

Dagens bilder

Nicole och Adam - tillsammans igen? Dom e söta tillsammans!!

Nygifta och söta! Matt Damon och hans Luciana som är ett par i raden av alla som ska ha barn snart!

Här ser Brad riktigt tuff och hård ut, men han har väl varit tvungen att tuffa till sig för att hålla jämna steg med Angelina antar jag =)

Fin bild på Scarlett - känns väldigt naturlig på nåt sätt.

Roligt =)

Nu skriver jag blogg från den bärbara datorn. Känns skumt, men jag är otroligt glad över detta! Detta kommer verkligen bli bra för ex-jobbet! Vi hade som tur var en extra mus hemma, så man slipper den där hemska "pekrutan" som jag har så svårt för att använda.

Imorn börjar praktiken och jag är för en gångs skull inte speciellt nervös. Kanske för att vi är två? Tror det gör ganska mycket, plus att jag tycker det är skönt att jag jobbar "normala" tider genom alla veckorna. Iochförsig kommer det vara tungt att vara på jobbet 07.45 varje morgon, men det är det värt, så man slipper tråkiga kvällspass och helgpass. Gott gott!

Jag hänger inte med...

Det är helt sjukt detta!!! Jag fattar ingenting och hänger verkligen inte med i svängarna. Jag och R ska strax åka till Inet i Sisjön för att köpa en bärbar dator. Och vi ska inte betala den själva. Kanske ska ta det från början. Jag har ju redan börjat jobba med min ex-jobb och R ska ju göra sitt i höst. Jag har redan konstaterat att man verkligen behöver en bärbar dator till detta. CH fixade en via sin flickvän, men jag kände att det skulle vara skönt att ha en själv också. R trodde att det skulle bli riktigt kämpigt för honom utan en bärbar i höst. Vi nämnde detta för hans föräldrar och tittade lite på begagnade datorer. Problemet med begagnade var att antingen var de för dåliga för det vi ska ha den till, eller så var de för avancerade. Rs föräldrar tycker att när det gäller skolgrejor hjälper de gärna till. Så nu ringde R (han är iväg och pluggar) och berättade att hans pappa ringt Inet och bokat en dator åt oss som vi ska åka och hämta nu. De betalar... Jag hänger inte med alls... Helt plötsligt har man en bärbar dator? What happened? Vi ska sälja den i höst när vi är klara med ex-jobben, och då får ju självklart Rs föräldrar alla de pengarna och sedan får vi väl försöka betala tillbaka mellanskillnaden när vi fått jobb nångång? Herregud... Va skönt i alla fall. Det kommer verkligen underlätta för vidare studier...!

Räkor

Över till trevligare saker. Jag har lyckats övertyga R om att äta räkor. Det är ett smärre mirakel kan jag informera er om. Han äter ingenting som kommer från havet, eftersom han tycker det smakar ström. Alltså sån ström som finns i väggen. Fråga mig inte hur ström smakar, men tydligen liknar det fisk - och skaldjurssmaken... Det som är konstigast med att vi ska äta räkor idag är att det var han som föreslog det. Han ville testa. Han kan äta räkor i små mängder, gärna på en smörgås med mycket majonnäs också. Men idag ska vi göra Spanska vitlöksräkor och mumsa på och jag hoppas han tycker om det. Annars har vi inte så mycket annat han kan äta av...så då blir det jobbigt för honom att gå hungrig...

För övrigt blev bananmuffinsarna jättegoda! Jag hann inte baka kladdkakan också, eftersom vi kom hem vid 20.30 och kom då på att vi skulle se Wallander klockan 21.00. Så jag hann inte... Men idag blir det kladdkaka =) Gottegris, javisst =)

Vasaloppet

Jag hatar när Vasaloppet går på teve. Min farfar dog under Vasaloppet för 13 år sedan (alltså, han var inte med utan dog när loppet gick på teve) och även min farmor dog under Vasaloppet för 3 år sedan. Det ger mig otroligt dåliga vibbar. Jag mår dåligt av det. Egentligen borde jag inte det, min farfar älskade vasaloppet. Men det går bara inte... Råkade slå på det förut och innan jag hann slå över hade det vänt sig i magen flera gånger... Usch, vi glömmer att det är Vasaloppet idag...

Baka kakor!

Idag blir det baka av! Tänkte göra bananmuffins som jag hittade recept på i den nya kokboken vi köpte i veckan. De verkar supergoda, och innan vi började med Viktväktarna brukade jag göra bananmuffins med chokladbitar i, och de var verkligen en favorit. Dessutom ska vi baka den traditionella kladdkakan (också vv-rececpt, då margarinet är ersatt av lättkesella istället.) som vi älskar båda två som vi inte gjort på länge... Så det blir lite bak-kalas idag. Hoppas älskling är beredd att dra på sig förklädet och hjälpa till lite grann =) Jag älskar att baka men gör det för sällan pga VV och tidsbrist. Någon som har något bra tips på lättare recpet som också är relativt lättbakade?

Mina drömmars mål...

...nåddes imorse när jag ställde mig på vågen och den visade att jag äntligen nått min efterlängtade målvikt. Nu ska jag kämpa vidare mot min andra målvikt. Efter det är det nog slutbantat och jag kommer nog börja gå på jämnvikt då. Då får man lägga till 4 points så då kommer varje dag vara som en fredag =) I alla fall vill jag meddela att jag gått ner 18 kilo och nu är det bara att kämpa vidare! På tal om att gå ner i vikt så såg jag på "Du är vad du äter" i torsdags och den kvinnan som var med var nog den onyttigaste de någonsin haft med. 56 koppar kaffe latte på en vecka, och hon åt kladdkaka till frukost och lunch ibland... Men hon var verkligen engagerade och gick ner 10 kg på åtta veckor, och 19 cm försvann i midjan på henne. Hoppas hon kämpar vidare för det behövdes verkligen en förändring i hennes liv. Hon hade t.o.m. tandlossning pga allt socker hon åt... Så jag håller tummarna för henne!

Skitstövel?

Jag blir mer och mer övertygad hela tiden att den där Brad Pitt egentligen är en skitstövel in disguise. Han var ju knappast schysst mot Jennifer Aniston, och nu verkar han vara elak även mot Angelina. Om man ska tro Aftonbladet, vill säga...


Oscarsgalan

Nu är det inte långt kvar. Eftersom jag ska upp tidigt på måndag och börja min praktik tänker jag inte sitta vaken och glo hela natten, men att spela in känns självklart. Dessutom kan jag tänka mig att det kan bli rätt långtråkigt ibland och då är det skönt att kunna spola. Sen spelar det ju ingen roll om man redan vet vilka som vann eftersom det är kläderna man vill se =) Ska bli kul att se vad Reese hittar på t.ex. Charlize är ju alltid snygg, så det ska också bli spännande att se.

Utvärdering av...

...Så ska det låta som började igen igår. Tyckte det var bra. Igår var jag lite neg till att de ändrat allt, men faktiskt så var det riktigt bra. Peter Settman var bra som programledare och det var kul att de hade med lite mer "nya" låtar... Sånt som jag är bra på =) Älskling sjöng inte med lite mycket som jag gjorde, men det gör inget. Han försökte i alla fall och det är huvudsaken! =)

Härligt!

Idag känns som en härlig dag! Solen lyser och man har en lång och skön lördag framför sig. Vi ska äta hos R:s föräldrar idag också...så det är ett extra plus att jag slipper laga mat idag! Hoppas det blir något riktigt gott (R:s pappas kinamat :P). Igår kollade jag på Speed för 456:e gången... Av någon anledning älskar jag dem filmen. Har sett den så många gånger att jag snart kan alla repliker utantill... Och Keanu Reeves är ganska fin i den filmen =)

Så ska det låta

Man kanske kan tycka att det är ett "pensionärsprogram" men jag gillar Så ska det låta. Jag, mamma, pappa och R har haft riktigt kul hemma när vi kollat på programmet och tävlat lite mot varandra under programmets gång. Tänkte att jag skulle ge det en chans ikväll så får vi se om det är något att ha... Skumt att man ändrar på ett vinnande koncept. Sånt har jag aldrig trott på...

Disputation

I en kurs som nästan är avslutad måste man gå på en disputation för att bli godkänd. Detta skulle vi göra idag och den skulle börja kl 10.00, men opponenten är försenad pga flyg så den har fortfarande inte börjat. Otroligt segt... Vill bara få det gjort och åka hem sen känner jag... Bläää. Dessutom är jag döhunrig (som vanligt) och bara längtar efter min matlåda... Jag vill ha helg nu!


Hjärtats saga

Jag har tänkt så mycket på den där dagen den senaste veckan att jag glömde bort den när den väl kom. Men du vet att jag tänker på dig ofta ändå...


Var skog har nog sin källa
Var äng sin blomma har
Vart hjärta har sin saga
Från flydda ungdomsdar
 
Och skogens källa sinar
Och ängens blomma dör
Men hjärtats tysta saga
Ej någon tid förstör



Sara
1 mars 2003


Tre år sen jag såg dig sist, tre år sen jag klappade dig på handen.
Det känns som en evighet...


Tacogratäng

Maja frågade efter receptet på tacogratängen och det kommer här!

400 g köttfärs
Tacokrydda
1 purjolök
1 burk krossade tomater
1 burk tacosås
1 eller 2 burkar creme fraiche (jag brukar ta två för det är godare då =) Ett tips är att blanda 5 % minifraiche med 13 % lättcreme fraiche för magrare alternativ)
1 påse nacho chips
Riven ost att ha på

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg nachosen i botten på en ugnssäker form. Stek köttfärsen och tillsätt tacokrydda. Häll köttfärsen över nachosen. Hacka purjolöken och strö över köttfärsen. Bland de krossade tomaterna med tacosåsen och bred ut över lagret med purjolök. Bred över creme fraichen på samma sätt som tomatblandningen och avsluta med att strö över osten. Sätt i ugnen i ca 10-15 min. Färdig att ätas!

Första dejten!

Av någon anledning kom jag och tänka på en av min och Rs första "dejter". Egentligen har vi aldrig dejtat i den riktiga "dejting-meningen" eftersom jag bodde i Örebro när vi träffades, men i alla fall... Jag hade åkt ner till Gbg för att hälsa på honom för andra gången, och det var första gången jag skulle sova hemma hos honom. Andra kvällen gick jag, R och några av hans kompisar på bio och käkade även på McDonalds. Kvällen var trevlig men började lida mot sitt slut. Jag kände att jag hade lite ont i magen (hade väldigt svårt att göra nr 2 hos R och hans föräldrar... Plus att vi ätit onyttig mat och massor med godis) och när vi stod och väntade på bussen började jag känna mig konstig. Jag blev yr i huvudet, och kände att det gjorde mer och mer ont i magen. Jag stod med armarna runt Rs hals och vi kramades lite när jag kände att yrseln blev värre och värre. Tillslut svartnade det för ögonen och nästa sak jag minns är att R står lutad över mig och frågar hur det är med mig... Jag svimmade alltså rakt av...helt plötsligt och ganska oförväntat. Och om det var oförväntat för mig var det ingenting mot hur oförväntat det var för R. Han pratar fortfarande om det ibland... Men som tur var tyckte han inte att jag var helcrazy utan ville fortsätta träffa mig, och tur var väl det. Annars hade vi inte suttit här idag. Har ni några roliga dejting-minnen?

Åka bil

Idag när jag hade 500 grejor med mig hem och hade handlat tungt och bussen kvar knökfull önskade jag att jag hade en egen liten bil. Den ska vara liten, smidig och fin. Och MIN! Jag blir tokig på att åka buss... Jag längtar verkligen tills mitt första bilinköp. Va härligt det ska bli!

På tal om bilar så har jag förändrats en del när det gäller att åka med någon annan sen jag fick körkort (september 2003). Innan det var jag alltid lugn och avslappnad när jag åkte bil, men nu har jag väldigt svårt för att slappna av helt. I princip är det bara R, pappa och min bror jag litar på. Men pappa är ett gränsfall. Anledningen till att jag ändå litar på honom är att han haft körkort i över 30 år utan några allvarliga företeelser. Annars kan pappas uppmärksamhet lätt fångas av annat som gör att jag inte känner mig helt 100 på honom... Min bror kör bra, och jag vet att han kan så det är inga problem. Den jag litar mest på är R. Han och jag har ganska lika körstil förutom att R gärna gasar på mer än vad jag gör ibland, men annars tvivlar jag aldrig honom som chaufför, vilket är otroligt skönt. Annars är det nog ingen av mina vänner som jag känner mig helt trygg med heller... Sånt tar lång tid för mig och jag tror inte att jag någonsin kommer känna mig helt avslappnad med någon annan än de tre ovanstående...

Ska dom ta guldet?

Det vore ju riktigt tråkigt om en formalitet som fel sponsorer på hyllningsfesten skulle leda till att Tre Kronor blev av med guldet... Inte för att jag tror det kommer bli så, men egentligen skulle det inte förvåna mig om det slutar med att Finland vinner guld i alla fall... Tråkigt att idrott mer handlar om regler än prestation... Visst om de hade dopat sig och fuskat till sig guldet, men detta är något som hände när OS var över och det känns otroligt larvigt...

Ett kort avbrott...

Tar en kort liten paus i mitt skrivande för att visa lite fina bilder =)

Länge sedan man såg
Brittan tillfixad och stylad, men nu kör hon på rejält!

Skulle gissa på att det är något riktigt löjligt som Paris & Nicole fajtas över... Blir inte en ny säsong av Simple Life ganska meningslös om huvudrollsinnehavarna inte ens pratar med varandra? Eller ska de fejka sig igenom hela säsongen?

Lindsay i söt klänning! Jessicas outfit var lite mer...speciell...

Redan hungrig

Upptäckte imorse att det inte fanns mycket att äta till frukost. Blev en torr limpskiva med skinka på och ett äpple. Detta resulterade i att jag redan är döhungrig och det vankas inte lunch förrän vid 12. Visserligen är det inte farligt långt kvar tills dess, men jag har ingen god matlåda med mig idag... Jag känner att idag är ingen bra dag. Skulle vilja ligga kvar i sängen helst av allt. Men men, det är bara att klara av denna vecka. Nästa vecka är det praktik och nya tag igen. Hoppas man får en liten "nytändning" och att jag tycker att det är roligt och intressant. Lite ny energi - this way please!!!

Inte mycket sömn

Har sovit otroligt dåligt denna vecka. Katterna ligger varje natt hos mig, och de tar verkligen upp all min plats. Inatt vaknade jag av att jag låg utan täcke med ben och fötter på kanten av sängen för att de tog upp all plats. Väckte R två gånger som flyttade över en av katterna till honom, men nästa gång jag vaknar är den katten tillbaka på min sida igen. Det börjar bli riktigt påfrestande och jobbigt. Tänkte jag skulle åka till Överskott för att köpa varsin korg till dem, men det vette fan om de kommer använda dem ändå... Någon som har något annat tips? Jag vill ju inte bara "kasta iväg" dem varje natt, och skulle jag göra det så kommer de bara tillbaka ändå...


Roligt för Reese!

Tycker det är jättekul att Reese toppar löneligan. Jag såg ett program om henne för ett tag sen och hon har verkligen hållt på med film läääänge... Så det förtjänar hon verkligen! Undrar vad männen i Hollywood tjänar? Antagligen 2-3 gånger så mycket som kvinnorna...

Inte så mycket bättre

Mår inte så där jättemycket bättre idag, men jag har lyckats ta mig till skolan i alla fall. Nu väntar en ganska lång dag... Det är så idiotiskt att biblioteket på skolan inte öppnar förrän 13.00 på onsdagar av någon konstig anledning... Och efter skolan måste jag till apoteket, och på apoteket är det alltid lång kö när man ska hämta ut recept. Känner mig helt matt och orkeslös... Hoppas i alla fall vi får en del gjort idag!

hits