Lager 157

Imorn är det torsdag. Torsdag innebär tokmycket att göra på jobbet. Förhoppningsvis är det lite lugnare än i måndags i alla fall. I måndags gjorde jag 2 riktigt stora misstag som man i snitt bara gör typ 2 gånger om året, och det lyckades jag med på en dag!!! Så imorn blir det att ta det lite lugnare och hoppas att jag inte klantar till det ännu mer.

Ska gå 16.00 imorn eftersom jag, R, C & J ska åka till
Lager 157 och shoppa lite. R ska komma till mitt jobb lite tidigare så han kan se mitt kontor och så =) Det ska faktiskt bli riktigt kul att visa honom var jag sitter och ugglar hela dagarna. Många på jobbet reagerar på att jag dekorerat fint med duk, blomma och lite doft-värmeljus (tänker inte tända värmeljusen, men de doftar lite grann av vanilj vilket är mysigt!). Jag tror att de är avundsjuka för att inte de har en lika fin blomma som jag =) Kontentan av detta inlägg var bara att vi ska till Lager157 imorn och det ska bli skoj. Jag hoppas verkligen att jag hittar något, behöver lite nytt i garderoben inför vintern. Men skulle vi inte göra det så tänkte jag och R låna den superekonomiska Lupon (inte den bilen som är på bilden, men samma modell. Den drar i snitt 0,3 l/mil blandad körning, så billig!!!) och ta en sväng till Ullared nångång framöver. Då blir det nog inte så mycket kläder, men lakan, handdukar och underkläder kanske och det är ju alltid något!!

Världens sämsta föräldrar

Idag insåg jag att R och jag nog är världens sämsta katt-föräldrar. Vi har firat missarnas 2-årsdag idag. De har fått torkad fisk (Cesar ville såklart inte ha, men Zorro krubbade i sig hela sin fisk) och Whiskas-mjölk. Vi har klappat om dem extra och sagt grattis flera flera gånger. Vi var jättebra föräldrar tills jag pratade med pappa och insåg att det var deras katter som fyller år idag, inte våra. Cesar och Zorro är nu 2 år och 8 dagar...

Beställning

Har just gjort min första beställning från Adlibris. Det blev som följer:

* Håkan Nesser - Människa utan hund
* Harlan Coben - Den oskyldige
* Camilla Läckberg - Olycksfågeln
* Camilla Läckberg - Stenhuggaren

Har inte läst Camilla Läckberg, men jag måste ju göra det eftersom alla pratar så mycket om henne. Håkan Nesser är en favorit sen länge och av Harlan Coben är "Den oskyldige" den enda jag inte läst.

Väntar med spänning!!

Min ring

Okej, denna bild är inte speciellt bra, men det är verkligen svårt att få till en bra bild på ringen. Så jag hoppas ni ser lite av den i alla fall. Halva är i vitt guld och den andra halvan är vanligt guld. Sen har jag en liten sten. Rs ser likadan ut, fast han ville inte ha någon sten... =)

Min ring

Är väldigt nöjd med den måste jag säga!!

Trevlig överraskning!

Idag när jag kom hem stod dessa på bordet. Han är verkligen världens finaste :)

Rosor

Jag drömmer om...

...Bonde från Ikea förtillfället. Vi har verkligen dåligt med bokhyllor till alla böckerna här hemma och jag vill, vill vill, verkligen ha Bonde. Det skulle bli så snyggt!

Då skulle jag ha teve-kombination....

 .... och på varsin sida om denna skulle det stå 2  såna här som...


...skulle ha glasdörrar på sig. Sedan skulle denna  komplettera detta perfekt!! Tänk om man hade 7500:- på sig som man inte vad man skulle göra med...









Försäkringar

Jag tycker det är så jäkla svårt med hemförsäkringar. Jag har en studenthemförsäkring just nu, och insåg när jag skulle betala räkningen att jag faktiskt inte är student längre, alltså borde jag inte kunna ha en studenthemförsäkring. Gjorde en prisberäkning på vad premien skulle gå på utan studentrabatten. Det visade sig bli ungefär det dubbla i pris. Tjena, va kul! Jag vet att man kan få igenom facket, men jag är faktiskt inte med i facket och vet inte om jag tänker gå med heller. Kollade istället upp ett annat försäkringsbolag och där skulle det bli mycket billigare. Så då måste jag alltså ta slag i saken och byta bolag. Det känns jobbigt. Jag har ju redan en räkning här som ska betalas, kan jag verkligen bara säga upp det då? Hade tusen frågor så jag mailade försäkringsbolaget och berättade mitt problem. Hoppas de kan reda ut detta lite grann för det är fasiken inte lätt när man inte är så insatt i sånt. Man har ju liksom aldrig behövt tänka på sånt här innan. Ännu ett steg i ledet mot att bli helt vuxen...

Vuxenpoäng

Snodde denna roliga vuxenpoängare av anina.

Jobb (1p) - Ja
Visitkort (1p) - Nej
Konferens (1p) - Nej
Bor hos föräldrar (-2p) - Nej
Vara sambo (1p) - Ja
Vara förlovad (1p) - Ja
Vara gift (2p) - Nej
Skild (3p) - Nej
Äga villa (2p) - Nej.
Ha en bil (1p, kombi + 1p) - Nej
Hund (1p) - Nej
Lån (1p) - Ja, studielån.
Gemensam ekonomi (1p) - Nej.
Pensionsspara (1p) - Nej
Storhandla (1p) - Ja
ICA-kundkort (1p) - Ja
Använda rabattkuponger (2p) - Ja, dom man får från ICA kortet :)
Äga hushållsassistent (1p) - Ja
Äga diskmaskin (1p) - Ja, fast den står i förrådet så jag räknar ingen poäng här.
Dubbelsäng (2p) - Ja
Ha julgran på julen (2p) - Nej
Gråa hår (1p) - Nej
Celluliter (1p) - Ja
Prenumerera på morgontidning (1p) - Nej
Lösa sudoko (1p) - Ja
Välja att inte svara i telefon (2p) - Nej
Putsa fönster (1p) - Ja.
Svampplockning (2p) - Nej
Långfärdsskridskor (1p) - Nej
Parmiddag (1p) - Ja
Vinprovning (1p) - Nej
Danskurs (1p) - Nej
Partaja till gamla 70-talshits. (1p) - Ja
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Nej
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - Ja
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - Ja
Spela Bingolotto (1p) - Nej
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - Nej
Ha höftproblem (1p) - Nej
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - Nej
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - Nej

0-15 p - INTE gammal
16-25 p - Börjar barka ditåt...
Över 25 p - Nu är du där

18 poäng... Börjar alltså barka åt det hållet, men det förstod jag ju själv också... =)

Dålig

Usch, jag känner att jag verkligen är urusel på att uppdatera just nu. Min ursäkt är väl okej, det är ju inte så skönt att sitta framför datorn med tryckande huvudvärk. Men men, idag har förkylningen brutit ut helt och fullt och det är faktiskt ganska skönt. Har känt mig småsjuk ett tag nu och det känns skönt att få förkylningen ur världen.

Helgen:
*Fredag: Tacos & Teve. Roligare än så är inte jag och R.
*Lördag: Vi skulle till Liseberg egentligen, men vi kände oss halvkassa båda två och då är det inte kul att gå. Får väl se om det blir något Liseberg överhuvudtaget i år. Det blev stan istället. R skulle träffa några gamla klasskompisar och fika. Själv letade jag höst/vinterjacka. Men det var så mycket folk att jag gav upp och sållade mig till fikagänget istället. (Trodde alla människor skulle vara panka eller på bokmässan igår, men va fel jag hade!!!) Sen stack vi till J & C. Tittade på semesterbilder och spelade lite spel. J & C ska ha en eloge för att de orkade se alla våra bilder. De var alldeles för många :) På väg hem hyrde vi film som vi avslutade kvällen med.
*Söndag: Cykla och handla. Så långt har vi planerat, så får vi se vad som händer. Kanske fika hos Rs föräldrar. Måste ju bjuda på Buzzador Cappucinon :)

Sjuk

Som nästan alla andra jag känner har jag en begynnande förkylning. Gott. Speciellt när jag absolut inte kan vara hemma från jobbet. Det är massa folk borta imorn. Sen var jag ju borta hela förra veckan, och hade bara flex för 1 dag att ta ut, vilket resulterade i 4 obetalda dagar. Not so nice. Bara att kämpa sig iväg. Planer för helgen finns, saker som jag vill och tänker göra. Jaja. Jag är i alla fall lite frånvarande. Ska proppa i mig en massa glass så att halsen känns bättre för en stund. Puss på er!

I love Grekland

Jag måste erkänna att jag blev kär i Grekland. Det var första gången jag var där och det var så fantastiskt. Jag ska definitivt åka tillbaka. Men det är inte konstigt att man blir kär. Se bara på de här bilderna.














Och så den godaste grekiska salladen jag någonsin ätit. Så jäkla god!!!


Blått

Måste bara kommentera valet igår och det faktum att Sverige nu är ett blått land med en blå regering. Det känns så där. Som Sandra skriver i sin blogg så känns det skrämmande. Vad kommer hända? Sänka skatter känns inte så aktuellt när den offentliga sektorn redan har en sån pressad budget som det är. Ska vi behöva betala för allt? Hur mycket kommer privatiseras? Hur mycket kommer a-kassan att sänkas? Det känns aktuellt för mig eftersom jag inte vet om jag har ett jobb efter årskiftet. Göran Persson gjorde helt rätt i att avgå och jag tycker att hans tal var bra. Man såg på honom att han nästan såg lättad ut. Och det märktes under denna tid att han inte gett allt. Han har fått nog tror jag. Trots den skit han fått det senaste tycker jag ändå att han gjort mycket bra för Sverige. Fredrik Reinfeldt som ny statsminister.... Ja, det kanske blir bra, vad vet jag? Det jag vet är att det känns som att klyftorna i Sverige kommer att öka. De rika förblir rika och de fattiga blir fattigare. Sverige är hur som helst på väg in i ett helt nytt skede, och jag vet inte om jag tycker om det....


Paket

Idag hämtade jag ut mitt välkomstpaket från Buzzador. Det var cappuccino med 75 % mindre fett. Tog mig en mugg förut och det smakade helt okej. Jag dricker inte kaffe annars, men detta var riktigt gott. Ska dricka lite mer sen och tvinga R att ta en mugg eller två. Kanske ta med lite till J & C om vi ska dit i helgen så de kan smaka också. Tycker faktiskt att det ska bli kul med Buzzador, även om detta kanske inte var en ultimat produkt för mig, men man kan ju göra en bra utvärdering av produkten ändå. Oj, nu är det ju Idol. Missade ju förra veckan, men hörde att Kishti varit helt knäckt när Ville inte fick fortsätta vara med. Spännande, spännande!!! :)

Överraskning

Och så till en liten överraskning... På middagen första kvällen överraskade jag och R mina föräldrar med att berätta att.....


Vi skulle förlova oss!



´

Så nu har vi varit förlovade i 1 veckan & 1 dag! :)

Lite blandade bilder

Här kommer lite blandade bilder från semestern.



Naxos stad



Portaran, som står på ett berg vid hamnen, i solnedgången.



En vacker liten gränd från stan. Detta var bara ett av många kort vi tog på små trånga gränder.




Hemma igen

Jaha, så var man hemma igen. Det känns sådär. Självklart är det skönt att vara hemma igen, men vilken semester det varit! Det är nog den bästa semestern nånsin. Naxos var helt underbart. En fantastisk liten ö. Dock blåste det väldigt mycket hela veckan. Och det var inte helt ljumma vinder tyvärr, men annars var allting helt underbart. Vi hade en jättebra hotell. Tog 1 minut till stranden och 3 minuter till stan. Rummet jag och R fick var jättefint, med ca 1 meter till poolen.

Maten var otroligt god på nästan alla ställen vi åt. Iochförsig älskar jag grekisk mat så det är väl inte så konstigt att jag tycker det :) Grekiska sallader, souvlaki, kalamari, saganaki och massa annat smarrigt. Det märks på vågen också, men det skiter jag i. Man måste få njuta av maten när man är på semester, så är det bara!!

Dock började semstern halvdant. VI var nästan framme vid Landvetter när pappa kom på att han glömt sitt handbagage hemma. Dock inget livsviktigt som låg i. Mamma hade pass och biljetter, men deras kamera och kikare låg i hans väska. Det är typiskt min far att alltid glömma något :) Som tur var hade ju vi kamera med oss. Tror vi tog runt 300 bilder under veckan, mycket skräp men en del riktigt bra bilder. Kommer snart :)

En liten halsning!

Tankte bara skicka en liten halsning fran Grekland! Vi har det underbart skont! Hela den har dagen har spenderats pa stranden, och solbrannan har battrats pa en del. Vi har nyss atit en supergod middag och ska snart ga till baren nere pa stranden for att ta kvallens drink. Det ar tydligen fotboll pa gang ocksa som R ar ganska intresserad av, sa det blir nog lite fotboll ocksa. Pa lordag ar jag hemma igen och skriver mer, men ha det underbart tills dess!

Hej då!

Snart far vi. Planet lyfter tidigt imorn och alarmet står på 05.00. Så jag ville bara säga hejdå till er alla och hoppas att ni får en bra vecka vad ni än ska göra!!

Resfebern har infunnit sig och jag hoppas att jag ska kunna sova några timmar inatt i alla fall! Hejdå!

Lite vila

Jag är trött!! Vill hem och lägga mig efter jobbet idag, men jag tror att jag är för uppskruvad. För om 24 timmar är jag i värme och solen (om inget oförutsätt händer). Jag känner mig lite sliten. Igår hade vi beordrad övertid till 18.00 för att vi skulle testa ett nytt system som ska börja användas här nångång i framtiden... Det var riktigt tröttsamt och jobbigt, dessutom fick jag kramp i en muskel i axeln vilket gjorde jäkligt ont och plågade mig större delen av eftermiddagen. Jaja, nu är testet gjort och nu är det bara 50 min kvar till hemgång (vaddå nedräkning?!). Ska nog hälla ut vattnet i min vattenflaska nu så att det inte står och blir äckligt i en vecka. Kul att jag kommit på nåt att göra :)

Blogg på jobbet

Tjuvar till mig lite bloggtid på arbetstid. Nu är det inte mer än ca 1 timme och 25 minuter kvar tills jag har en veckas ledighet! Kan inte beskriva i ord hur härligt det känns och hur roligt det ska bli! Fantastiskt! Har tvättat hela veckan och idag ska allt ner i väskan. Får skjuts hem från jobbet och ska sen cykla till affären med R (på min nya fina cykel) för att handla käk till ikväll och lite annat som jag behöver till resan.

I veckan har vi inhandlat solkräm och efter sol-kräm. Det enda vi glömde fylla på var huvudvärkstabletter, men med tanke på att jag åker med min mamma så är det nog inget problem. Nu måste jag erkänna att jag har lite resfeber!! :)

Kändistätt

Igår var jag, R, J & C på bio. Vi såg Hotet inifrån, med Michael Douglas och Eva Longoria. Den var faktiskt riktigt bra. Inget direkt nyskapande, men den var underhållande. På bion var det kändistätt. Grabbarna höll på att göra i byxorna när de insåg att Rami Shaaban skulle se samma film. Det var även några andra fotbollskillar med som inte jag har koll på vilka de är. Efter att vi upptäckt Rami och grabbarna kom Tre Kronor-Mimmi gående förbi oss. Hon såg dock inte samma film som oss.

Bra måndagmorgon

Som så många andra är jag inte direkt i mitt esse på måndags morgonen. Ångesten brukar vara ganska stor när jag sätter mig vid bordet för att äta en sketen liten smörgås och, i bästa fall, dricka ett glas juice. Det är tröttsamt att gå upp ensam och det är nog det som gör det svårast. När jag gick i skolan åt alltid jag, mamma och pappa frukost tillsammans, men eftersom R inte har något jobb så går jag ofta upp själv nuförtiden (R pluggar fortfarande vissa kurser så han slaggar inte hela dagen, men går inte upp vid 6). Imorse pussade jag på R efter att klockan hade ringt. Jag tyckte han var så söt eftersom han pratade i sömnen. Lät ungefär såhär:

Några minuter innan min klocka ska ringa vaknar jag av att katterna härjar i köket och mumlar något om att det är så typiskt att de alltid ska vakna och väcka mig strax innan min klocka ska ringa. Nånstans i sömnen uppfattar R vad jag säger och efter en stund tystnad:
R: - Jag har en lösning på ditt problem.
Jag: - Vaddå för problem?
R: - Jo, men du gör så att du går in på Den Här Datorn, och sen loggar du in på en annan användare. Då hör man inte katterna längre. Så gör jag och jag hör aldrig katterna på morronen.
Jag: - ????!!!!!!

Han är bra rolig. Till det jag ville komma till. Efter detta vaknade R och bestämde sig för att göra mig sällskap till frukost och gick och la sig igen sen strax innan jag gick hemifrån. Va uppiggande!! Hur mysigt som helst, men jag hade ju hellre krypit ner med honom igen :)

Packat och klart?

Nja...inte riktigt, men tvättandet är i full gång. Imorn hämtar vi resväska uppe hos Rs föräldrar och då börjar packandet på riktigt. Har köpt lite nytt till resan, men inte så mycket som jag skulle velat. Det är svårt att hitta, nu är det lite fel tid för att shoppa sommarkläder. Det fick R erfara när han letade efter ett par lite längre badshorts. Gick inte att hitta nånstans. Så han får klara sig helt enkelt. Men hur har dom tänkt sig detta egentligen? Får man inte köpa badkläder på vintern? Tänk om man ska bada i typ en simhall och inte har några badbyxor. Får man bada naken fram till våren kommer eller hur tänker dom? Konstigt det där...

Nyinköpt!

Ifredags efter jobbet slog jag till. Kunde inte hålla mig längre. Det blev en Peak-cykel. Och jävlar va bra den är. Den rullar som jag vet inte vad. Behöver ju knappt trampa :) I love i love i love!!!!

Min cykel

Bild från sportex.se

Länge sen

Oj, va länge sen det var jag skrev några rader här. Helgen har varit späckad med saker. Eller egentligen har jag inte gjort så himla mycket, men eftersom Rs syster med familj var på besök har vi knappt varit hemma alls. Hursomhelst hade vi jättetrevligt hela helgen!! Åt god mat, umgicks och hade det allmänt trevligt! Adam (deras bebis) var hur söt som helst. Och verkade som en otroligt lätt bebis. Hörde honom inte skrika en enda gång, han mest jollrade och log hela tiden. Dessutom nattade de honom vid 18.30-19.00 tiden och då sov han nästan oavbrutet till morgonen (självklart vaknade han lite emellanåt och vill ha mat, men somnade om på en gång). Vi kunde liksom umgås som vanligt fast det var en fyra månaders bebis med.

I lördags smet jag iväg till stan ganska tidigt för att träffa M. M var min närmaste vän i gymnasiet och vi har hållt kontakten ganska okej sen jag flyttade. Det kan gå några månader emellanåt, men vi träffas titt som tätt. I lördags hade hon 3 timmar att slå ihjäl då hon bytte tåg här när hon skulle tilll Halmstad. Vi käkade lunch, shoppade lite och pratade massor. Det slog mig att det aldrig känns konstigt med henne. Vi har inte träffast på flera månader och ska helt plötsligt umgås "som vanligt" igen. Och allt är verkligen som vanligt. Det är som att vi träffar varandra varje dag. Ingen får mig att garva så som hon gör, och fasiken vad vi skrattar ihop. Hon ska styra kosan ner mot Gbg så småningom, och det hoppas jag verkligen. Tänk att få ha min M här. Vilken lyx!!!

hits