3 favoriter

Jag har inte skrivit något om Oscars galan än. Brukar spela in den och kolla dagen efter, men jag glömde helt bort det detta året. Jag har i alla fall kikat runt och hittat 3 favoriter. Snyggast var nog Reese, men Cameron och Penelope kommer inte långt efter....


                     

Vilka tyckte ni var bäst klädda?`

Bilderna kommer ifrån people.com

Dags för uppdatering

Jag har inte orkat blogga denna vecka. Har varit lite nere och inte orkat med. Varför vet jag inte, känner mig bara trött och orkeslös. Vet inte hur jag ska palla nästa vecka, när R är borta på kurs mellan tis-fre.

Ikväll håller jag i alla fall tummarna för Frölunda som möter Luleå i Scandinavium. En vinst känns som ett måste... Vi hejjar på så gott vi kan här hemma!

Skitdag på jobbet

Den lilla energi jag kände imorse är som bortblåst nu. Det är en evighet till helgen som jag verkligen, verkligen längtar efter. Jag behöver vara hemma och inte göra nånting en helg. Det har inte hänt på många veckor. Dagen på jobbet vill jag knappt prata om. Så många som ringde, superstressad hela dagen. Röstbrevlådorna krånglade av och till hela dagen och det är så stressande att se att man har flera meddelanden och inte kan lyssna av dem... När det var som värst valde telefonerna att lägga av. Vi kunde inte ringa någonstans. Fy fan för IP-telefoni. Våra stackars kunder har nog försökt komma fram länge..

Jag måste hitta orken igen. Det enda jag tänker på just nu är sommar och semester. Jag borde njuta egentligen. Jag har ett bra jobb och för en gångs skull har R och jag det gott ställt. Riktigt gott. Ändå känner jag att jag är så fruktansvärt trött på allt. Så trött.


Fullbokad helg

Jag som ifredags inte tyckte att vi hade så mycket att göra i helgen... Pyttsan. Det har blivit en hel del, därav frånvaron. Men nu är jag hemma igen och helgen är slut... Back to work igen imorn. Blä! Måndagarna blir svårare och svårare att motivera känner jag.

Igår var vi i alla fall på IKEA igen och köpte nytt till lägenheten. Gardiner, badlakan, badrumsmöbel och lite småplock. Gardinerna blev jättebra, är så nöjd! Men de var jobbiga att stryka. Jag hatar att stryka. Har ett strykjärn men ingen bräda. Nu är de uppe i alla fall och jag är nöjd! Badrummet känns helt nytt och fräscht! Härlig känsla!

Kom nyss hem från Tollered där vi hälsa på Rs syster. Hon bjöd hem alla syskon (utom L som bor i värmländska Deje) med ungar och fruar/makar på pizza och en väldig massa annat gottis. Pizzorna var så goda! Mmmm! Deyt bjöds bl.a. på semmeltårta. Det är riktigt jäkla gott! Så nu har jag fått min beskärda del av gottis. Ska börja simma i veckan tänkte jag. Ska försöka dra med mig Rs mamma som motivation. Det blir perfekt. 2 dar i veckan ska jag börja med, och promenad 3 gånger. Måste verkligen börja röra mig igen. Sitter ju bara hela dagarna...

kms

Efter jobbet traskade jag iväg till Rusta, eftersom jag såg att de hade billigt shampo där just nu. Så jag köpte två flaskor KMS. Jag är väldigt dålig på frisörshampon och sånt. Har alltid köpt mitt shampo på ICA typ =) Men har insett att jag borde ta mer vara på mitt hår och bestämde mig för detta. Antar att det även finns balsam till, men det fanns inte på Rusta. Där fanns bara shampot. Är det någon som vet om jag förstör effekten av shampot genom att använda mitt vanliga Herbal Essences-balsam efteråt? Jag kan verkligen inte reda ut mitt hår utan balsam och måste ha det. I övrigt verkade som att Rusta var väldigt billiga på detta shampot. Köpte en 250 ml för 49kr och en 150ml för 29kr. Det är väl ett okej pris? Usch, jag är så sämst på shampo....


En riktig gentleman!

Idag på väg hem stötte jag på en riktig gentleman. Jag kom på bussen med massor av kassar och min väska. Dum som jag var hade jag tagit en papperspåse i affären och kunde inte ställa ner påsen på golvet utan att riskera att hela innehållet åkte ut över hela bussen. Då erbjuder han mig sin plats! Sånt tycker jag är så underbart! Och tyvärr alldeles för ovanligt. Denna man har jag träffat på tidigare, han bor i mitt område. Den gången var jag ute och gick och blev överraskad av regnet. Gick och huttrade och frös och då fick jag gå under hans paraply fram till skyddande tak. R trodde genast att han var ute efter något annat, men det tror jag definitivt inte. Han verkar bara vara en riktigt gentleman. Finns alldeles för få av dem nuförtiden tyvärr...

Bilar = problem

Vår bil har redan börjat krångla. Tanken som dyker upp är...bra köp! Men vi har ju 2 års garanti på den så det gick helt på garantin. R lämnade in igår och fick ut den idag, efter lite tjat. Det var några tändkablar och tändspolar det var fel på tror jag. Slitna och gamla. Ingen aning om det var betyder, men nu går den som en klocka i alla fall. Nu håller vi tummarna att inget annat krånglar.

Morgondagens checklista

Imorn ska vi försöka hinna med följande:

* Åka till IKEA (idiotiskt att göra lönehelgen, men vi försöker vara där tidigt).
* Storhandla. Och då menar jag storhandla. För hela månaden typ...
* Hämta Rs mamma på Östra under eftermiddagen nångång.
* Käka middag med Rs föräldrar.
* Umgås med J & C. R berättade förut att de ville köra BUZZ/Singstar-repris (fast med lite mindre alkohol, i alla fall för pojkarna....) och det tackar jag inte nej till. Jag tänker grogga lite även om R tänker köra hem och inte dricka, och hoppas att C ville smaka på den rosa drinken =) Annars får det väl bli White Russian för henne =)

Detta borde väl gå att genomföra? R och jag är effektiva! =)

Rediga

R och jag har varit riktigt rediga ikväll och frostat av frysen. Bäst att passa på när det är minus ute. Man vet aldrig när det vänder och blir milt igen. Och det behövdes verkligen. För att vara ärlig har vi inte frostat av den sen vi flyttade in och det är 2 ½ år sen. Men nu är det gjort! Skönt!

Jag lyckades återskapa drinken jag fick på firmafesten på Aveny 1. Den kallades "en rosa" av mina arbetskamrater och det var en man som jobbar på transportavdelning på jobbet som bjöd mig på den. Vi pratas vid i telefon nästan varje dag, men har bara träffats typ 2 gånger. I alla fall så var jag osäker på om jag skulle få till den själv, men jag lyckades rätt bra. Här kommer den:

3 cl Passoa
1-2 cl Midori
Fyll upp med sprite och toppa med lime.

Mmm! Så gott! Tyvärr hade jag ingen is (eller den stod på balkongen och jag orkade inte hämta in den), men annars var det nästan på pricken (fast hans var ju godare såklart, jag är ingen bartender!)

Dagens gulligaste

Pratade just med en kund som skulle till att lägga på när hon säger:

- Ha en riktigt trevlig helg och tack för att du finns!

Va glad jag blir över såna kunder. Tänk om alla var såna =)

Fredag!!!

Så, nu är det fredag igen! Gud så skönt! Och löning dessutom. Härligt! Igår fick jag reda på att jag får 500 kr i löneförhöjning. Jag tackar och tar emot. Men jag funderar på om jag betalar för lite i skatt. Ska kolla upp det snarast, annars får man ju värsta skattesmällen sen... Räknade på det igår och det kändes inte riktigt rätt. Jag har alltid antagit att lönekontoret sköter det och ser till att man betalar rätt, men har förstått att så är det inte alltid... Jaha, då är det väl dags att stämpla in snart då. Tur att jag kan göra det på datorn så jag slipper springa ner i entren igen...

God morgon!

Det gick förvånansvärt smidigt att komma till jobbet idag. Inga problem alls, utan gick som vanligt. Det trodde jag inte, trodde jag skulle vara tvungen att tvinga upp älskling ur sängen tidigare och tigga skjuts nånstans, men det slapp han. De riktiga problemen kommer nog i eftermiddag när jag ska ta mig hem. Det brukar oftast vara det största problemet. Då har kaoset kunnat pågå hela dagen och bara bli värre och värre hela tiden. R har bilen idag och jag hoppas verkligen att han tar det lugnt. Jag avsäger mig bilen just nu, han får ta den. Jag vägrar ge mig ut på vägarna när det ser ut så här. Jag har en gigantisk backen på väg till jobbet som jag varken vill försöka ta mig upp eller ner för i detta väglag. Tycker inte om den ens om det är barmark ute... Jag är lite mesig, men bättre att han har den som har mer körrutin. Det är äntligen torsdag nu och ikväll är det Medium! Yeey! Älskar torsdagar!


Magnus Betnér

Magnus Betnér kommer till Storan den 23:e mars och jag är väldigt sugen på att gå. Han är ju grym. Jag garvar alltid hur mycket som helst åt honom och han ska tydligen vara som bäst när han kör vanlig Stand Up-komedy. Biljetter kostar 200kr. Billigt. Betalar man ytterligare 275kr får man 2-rätters middag innan. Kanske skulle göra det till en helkväll?

Äntligen Semla!

Idag fick jag äntligen min semla! Gott det var! Jag älskar semlor. Men denna var inte bra gjord med mandelmassan. Den låg på brödet, den ska ju vara nergröpt i bullen och lite blandad med brödsmulor och lite lite grädde. Men annars var den supergod! Så nu är jag glad igen =)

För övrigt är det lite småkaos här. Det snöar och snöar och snöar. Tycker inte det är speciellt mycket snö på marken, med tanke på vad jag är van vid i Örebro, men inget fungerar i Gbg just nu. Människor kan inte köra bil, och varken spårvagnar eller bussar fungerar ordentligt. Det tog mig 2 timmar att komma hem från jobbet idag, och då blev jag ändå upplockad av älsklingen. Det återstår att se om jag kan ta mig till jobbet imorn eller inte.


Bloggmornar

Fr.o.m. nu kommer jag nog ha en liten bloggstund varje morgon mellan 07.30-07.45. Min buss kommer in så att jag är på jobbet 07.30 och eftersom vi har flex är det ju helt okej att stämpla in då. Eller inte. Idag kom min teamledare till mig och sa att även om jag kommer 07.30 så får jag inte stämpla in förrän 07.45 då min arbetsdag egentligen börjar. Anledningen är att jag får 15 min flex varje dag när jag kommer tidigt och samlar på så sätt ihop väldigt mycket tid. För min del funkar det bra att gå 15 min tidigare på eftermiddagen istället så går det ju jämt upp, men det får jag inte heller för då förskjuter jag min arbetsdag enligt honom. Med andra ord har vi ingen flex alls längre. Förstår inte varför de kallar det flex när man inte får använda den. Så nu tänker jag inte göra något jobbrelaterat förrän exakt 07.45 vilket betyder att jag kan ägna min kvart åt att blogga i godan ro. Tråkigt med en arbetsgivare som agerar polis på detta sättet. Och synd att de bara skiter i det avtal som gäller angående flexen. Facket vet om detta, vi får väl se vad som händer... Antagligen ingenting...

Återkommer imorgon

Blir inge blogg idag. Är sur som en citron. Semlorna var slut i affären så jag fick ingen på fettisdagen och det gillade jag inte =( =( =(  Enda plusset idag är att missarna var jätteduktiga när de vaccinerades och klarade det finfint! Dock skrek de hela vägen dit och hem, men nu behöver de förhoppningsvis inte åka tillbaka än på ett år.

Syskonkärlek

Syskonkärlek

Våra två killar skulle aldrig klara sig utan varandra... =)

Vår stackars bil

Vår stackars bil

Så här ser vår stackars bil ut efter lördagen =( Det ser lite värre ut än vad det är bara för att bilen är så skitig att man ser där han bara tagit i med kofångaren, och där det egentligen bara blivit märke i skiten, inte på bilen. Men det är några rejäla märken och en buckla. Stackars fina bilen =( Men nu står han tryggt och säkert bredvid Js bil igen.

The Break Up



Igår såg vi The Break Up med Jennifer Aniston och Vince Vaughn. Vi är med i en filmklubb och glömde avbeställa månadens film som var just denna. Den var helt okej. Trevlig söndagsunderhållning, och både Vince Vaughn och Aniston spelade bra. Den får NNN av 5. R påpekade en sak om Vince Vaughn igår som jag måste hålla med om. Han ser alltid lite småsluskig ut i alla filmer han är med i, men ser man honom på typ Leno eller Letterman ser han alltid fräsch och snygg ut (okej, R använde kanske inte orden fräsch och snygg, men ni förstår...). Det är skumt, för även i denna film tyckte jag han var lite sluskig och ofräsch emellanåt.


Nu skiljs vi åt...

Jag och bilen skiljs åt imorgon. Då är det älsklings tur. Jag och bilen var varit tillsammans sen i onsdags förra veckan. Men det är bara för imorn. På onsdag är det min tur igen =) Dock är det min sista dag för denna vecka med bilen.

Vi har funderat fram och tillbaka på en sak denna vecka. R ska iväg på kurs om två veckor, till Malmö. Då är han borta tis-fre. Han får åka tåg dit och företaget betalar om han behöver åka taxi m.m. Men det är lite smidigare för honom att åka bil, plus att han då kan åka på tisdagmorgon. Ska han åka tåg måste han åka måndag kväll antaligen. Problemet är ju att jag blir utan bil och "strandsatt" en vecka. (Lustigt att man känner sig strandsatt nu, när jag för 1 ½ månad sen inte hade bil överhuvudtaget....) Vi har dividerat fram och tillbaka länge, men beslutade att R tar bilen. Vi får handla ordentligt till mig på söndag (hatar att behöva handla på väg hem från jobbet...) så ska jag nog klara mig. Men att va utan älskling så länge känns inte kul =(

Sunday bloody sunday

Usch, jag har en sån hatkärlek till söndagar. Mest hatar jag dem, men utan dem skulle man ju inte gilla lördagen =) Söndagen är skön på så sätt att jag nästan aldrig känner någon press att jag måste göra något speciellt. Lördagar vill jag ändå göra nåt på, inte bara slappa och sitta hemma. Men söndagar spenderar jag oftast i soffan eller så.

Imorn är det i alla fall måndag igen, och jag går till 17. Suck, men å andra sidan slutar jag 14.30 på fredag! Yum! =) Nästa fredag vill jag inte göra något speciellt. Sitta i soffan och titta på Så ska det låta och bara ha det skönt. Har inte gjort det på 3 helger nu, och det behövs!

Ordnat sig

Igår eftermiddag upptäckte vi en lapp på bilen. Vi tror att killen som körde på den bett en kompis skriva en lapp, eftersom hans bil inte kommit tillbaka. Så vi ringde och det verkar ordna sig. Han var iväg och skulle inte komma tillbaka förrän idag, men skulle ringa då så det löser sig nog till slut. Han tog på sig det i alla fall och det är ju skönt. En olycka händer ju, jag var mest förbannad på att han inte lämnat en lapp eller nåt. Jobbigt att behöva lämna in bilen redan, när vi inte haft den mer än ca 1 månad... Jaja, bara den blir fin igen så...


Gott nytt år

Ska försöka koppla bort tankarna på idioten till granne och önska er Gott Nytt År istället. Nu går vi in i Grisens år. Och det ska tydligen vara den Gyllene Grisens år, ett extra bra år med mycket lycka! Hoppas ni får en trevlig nyårsafton. Vi ska i alla fall fira som de flesta kineser, genom att äta en massa mat hela kvällen! =)

Fan ta vissa människor

Va förbannad jag är! Vissa människor borde...jag vet inte vad...gaaah!! Igår kväll var vi hos Rs föräldrar och åt middag. Vi ville dricka båda två så vi lät bilen stå på deras parkeringsplats. Under kvällen såg R grannen backa ut, och göra en tvärnit innan han kommit ut ur rutan. "Jag tror han körde in i vår bil" sa R och gick ut för att titta. Grannen var långt borta och R slängde bara en blick på bilen i mörkret, men kunde inte se något då. Vi tänkte att det säkert inte blivit något eftersom han åkte iväg (detta är alltså en granne som alltid står på den platsen, vi vet vem han är och vilken bil han kör). Men imorse när vi skulle åka iväg så hade vi ett stort märke på sidan av bilen. Både på dörren och på kåpan över däcket. Dessutom en rejäl buckla. Vilken idiot som sticker! Om han inte erkänner och vi inte kan bevisa att det är han så får vi betala 3000kr i självrisk och så höjs vår premie. Men färg från hans bil sitter på vår, så jag hoppas att vi ska kunna bevisa det. Dessutom såg ju R när han gjorde det, även om det var mörkt så hoppas jag att det är bevis nog. Vi ska hålla koll när han kommer tillbaka idag och försöka prata med honom. Ser vi honom inte utan bara bilen ska vi ta kort på eventuella skador även på hans bil (vår bil har vi redan fotat). Med tanke på hur vår bil ser ut måste det nästan synas något på hans bil också. Sen att han smiter...smart drag. Om inte han erkänner och de kommer fram till att det var han, kan han bli av med körkortet. Jävla idiot.


Mer Buzzador

Igår hämtade jag Minute Maid juicerna från Buzzador. De var okej, men uppfyllde inte riktigt mina förväntningar. Den lila var nog lite av en favorit, men smakade lite för mycket svart vinbär för min smak. Dock var de väldigt goda att dricka på morgonen då jag gärna äter/dricker något sött när jag är nyvaken.

R åkte just till Landvetter för att hämta sin syster, med sambo och lille Adam. Vi har inte träffats sen i september så det ska bli kul. Hinner nog se lite på Så ska det låta innan jag måste gå till Rs föräldrar. Köpte turkisk peppar-godis idag. Har kommit fram till att de är ruggigt goda!! =)

Gamla minnen

När jag åkte till jobbet nån dag i veckan här så lyssnade jag på Lisa Ekdahl-skivan. Helt plötsligt kom det en låt som jag totalt glömt bort, men jag kunde sjunga med i nästan varje ord. Det var en av mina favoritlåtar som jag helt glömt av. Riktigt fin...

Hennes hud minns dina händer
än blossar hennes kind av din kyss
och hennes läpppar minns dina läppar
för jag hörde henne tala i sömnen nyss
och hon sa allt det där
hon ständigt förnekar
hon talade om dig och om era vackra lekar
hon sa
passion av det slaget är en nåd som drabbar få
det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå
det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå

Hennes hud minns dina händer
ett minne fyllt av välbehag
det har hon sagt mig i sömnen om natten
men hon nekar bestämt nästa dag
hennes nekan är intelligent och verbal
men då hon talar i sömnen är hon långt ifrån sval
hon sa
passion av det slaget är en nåd som drabbar få
det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå

Snart helg...

Nu är snart helgen här... bara ca 1 ½ timme kvar! Skönt, men fredageftermiddag brukar vara riktigt tråkig på jobbet tyvärr. Man har inte så mycket att göra när man sitter till 16.00. Jaja, det är bara att bita ihop och stå ut en stund till. Jag har bilen idag i alla fall, det är ju skönt! Ikväll kommer Rs syster från stockholm med sin lilla familj. R ska hämta dem på Landvetter ikväll vid 20.00. Så det blir nog att spendera ganska många timmar uppe hos Rs föräldrar. Ska dock försöka vara hemma lite grann med missarna också. De stackarna är ensamma så mycket. På tal om dem så ska de vaccineras på tisdag... Jobbigt, det gillar inte att åka bil och skriker hela tiden. Men vi fick en tid sent på dagen i alla fall, så vi hinner efter jobbet (man behöver nästan åka två för att trösta dem lite grann). Brukar gå på drop in vaccination annars, men den har bara öppet till 15.00 så det är uteslutet nu.

Inte mitt fel...

Vill bara säga att det inte är mitt fel att jag var frånvarande hela gårdagen utan "Män som hatar kvinnor"s fel. Var bara tvungen att läsa ut den igår, kunde inte lägga den ifrån mig. Släckte lampan 23.30 och det är väldigt sent för att vara mig. Bra dagar somnar jag runt 22, men oftast senaste 22.30. Men det gick inte att sluta igår. Så det var bara att ge efter och läsa klart. Jag vet inte hur det ska gå nu när jag ska läsa nästa bok, som sägs vara lika bra. Den hade inte kommit i pocket när jag köpte, så boken är ju gigantisk. Den går ju inte att ta med på bussen =( Skit också!


Inte som jag tänkt mig

Alla Hjärtans Dag blev inte riktigt som jag tänkt mig. Handlade mat och köpte en tidning till R. Han blev glad. Vi käkade en god middag och åt Rocky Road glass till efterrätt. Sen blev det som jag trodde. Han åkte och tränade fast han sagt att han skulle vara hemma. Nu låter det som att han är elakt, men jag förstår honom också, trots att jag blev besviken på denna kväll. Han är målvakt i laget och när han gick från utespelare till målvakt lovande han att komma på många träningar eftersom det inte finns så många som kan stå i mål i laget. Och han har missat en hel del träningar det senaste p.g.a. jobbet. Men självklart blir jag besviken. Nu sitter jag själv när jag hade planerat att vi skulle gosa och hade det mysigt. Men vad kan jag göra? Jag tänker inte tvinga honom att stanna hemma, det är hans beslut att ta och det är bara att respektera. Jag har i alla fall Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander som sällskap ikväll.

Hemska nyheter

Läste precis innan jag gick på lunch att Johanna Sällström har dött. Det känns underligt. Jag tyckte väldigt mycket om Wallander-filmerna och har sett ganska många av dem. Kommer kännas konstigt att se dem nu. Undrar vad som hänt. Sen att hon hade en 4-åring dotter gör att man tycker att detta känns ännu hemskare. Usch, detta kommer hänga med en ett tag nu. Hon var riktigt begåvad och kommer nog vara saknad av många.

NEJ!

Åh, nej! Anja körde ur... Fasiken också!!

Kortis

Ska bara skriva ett snabbt inlägg. Är så himla trött idag så det blir ingen blogg. Ska kolla på Anja (hoppas hon hinner åka innan DH) och sedan äta en stor skål fruktsallad till säsongspremiären av Desperate Housewives.

Har ni sett denna
video? (Finns länk efter artikeln till videon) Det är helt sjukt att man kan överleva något sådant. Snacka om änglavakt.

Kärlekens dag

På onsdag är det kärlekens dag eller vad man nu ska kalla den. Som så många andra tycker jag att det är en helg som skapats av affärerna för att tjäna så mycket pengar som möjligt, men på nåt konstigt sätt kan jag inte låta bli att fira den varje år. R har egentligen träning men ska stanna hemma (som så många andra killar i hans lag). Vi ska väl egentligen inte göra något speciellt, vi har bestämt att vi ska äta trerätters middag som vi lagar tillsammans och sedan bara vara med varandra under kvällen. Mer sånt i vardagen tycker jag! Vad vi ska äta är inte bestämt än, men det blir nog något jättegott! Vet inte om jag ska köpa nån grej att överraska R med, typ en datortidningen eller nåt. Det är sånt han tycker om att få, även om det låter lite lamt att köpa en datortidning. Men min datanörd till sambo blir som ett barn på julafton.. (Nä, han är ingen töntig datanörd. Han bara råkar kunna en jäkla massa om datorer. Han är data-jour till hela hans tjocka släkt. Alla ringer med dataproblem =)).

Passa på...

...att äta blodapelsin nu när det är säsong! De är så saftiga och goda och ser fräcka ut också. Klarar mig inte utan en blodapelsin om dagen på jobbet just nu. Pefekt som uppiggare på eftermiddagen när man börjar bli trött och slö. Köpte hem ett gäng att ha hemma också, men de kommer nog gå åt snabbt. Älsklingen tyckte de var supergoda också!

Blodapelsin

Vardagslyx

Jag har precis suttit här och myst med Cesar i knät en stund, men nu har han tröttnat, så nu ska jag hoppa in i badet och lägga mig där en lång stund och läsa Män som hatar kvinnor. Mmm! Så härligt med lite vardagslyx.

Singstar

Jag och C hade väldigt kul i lördags med Singstar. (det hade i alla fall jag och hoppas hon hade det med) Först spelade vi BUZZ några gånger och sedan greppade vi mikrofonerna för att ta ton. Vi tjejer sjöng mot varandra och killarna mot varandra. Men varje gång jag och C sjöng så försvann killarna ut i köket. Och framåt 1-tiden var de borta båda två. HIttade dem i ett mindre charmerande tillstånd. Tydligen hade de gått ut i köket och shottat Ouzo varje gång det var min och Cs tur att sjunga. Så vid 1 var det bara jag och C som fortfarande var på gång. Hade hur kul som helst, blev sådär lagom full. Bra full, var på gång hela kvällen utan att nångång känna att jag drack för mycket. Perfekt. Om man nu kan kalla fylla för perfekt =) Men ni förstår nog vad jag menar. Det var i alla fall gott med White Russian, dock klarar jag inte mycket mer än 1 mjölkdrink. Vet inte varför, men det är inte gott efter att jag druckit en. Så resten av kvällen drack jag andra goda drinkar. Synd att jag inte hade passoa och midori hemma, då hade jag gjort "den rosa":


Varmt!

Det är för en gångs skull lite varmt i vår lägenhet. Vi har haft det väldigt kallt än så länge denna vinter, samma sak som förra året. Det är okej temp i kök och sovrum men i vardagsrummet har det varit  nere på 17 grader när vi vaknar på mornarna ibland. Men nånting har hänt för nu har vi ca 20 grader hela tiden, även om vi inte varit i vardagsrummet på en stund. Jag är verkligen nöjd! Och överhuvudtaget känns lägenheten varmare. Precis när jag köpt raggsockor =) Nä, de lär behövas ändå. Men det är härligt att kunna sitta i soffan utan att vara inbäddad av filtar och tofflor, även om det är mysigt det med...


Förmåner



Gratis är gott! J & C kommer hit för att sjunga Singstar och spela BUZZ ikväll. Då slinker nog en och annan centiliter av de två ner. =)

Katter

Igår var ju på Rs systerdotters föreställning. Det var musikalen Cats, fast förkortad såklart och på svenska så den hette Katter. De var hur duktiga som helst. Dansa och sjöng väldigt bra och det var riktigt kul att titta på! Efteråt åkte vi hem till dem och åt smörgåstårta (mums!!) och fikade. Vi satt och pratade till ca 22.00 sedan bar det av hemåt.

Kvällen var väldigt mysig och jag blev inbjuden att följa med till Ullared av Rs syster, i april. Hon, deras andra syster och några av deras kompisar ska hyra en stuga (som deras familj brukar hyra 1 gång om året, ligger väldigt nära Gekås) och vara där en hel helg. Då shoppar man fredag/lördag och åker hem igen på söndag. Jag ska iväg med jobbet torsdag-fredag den veckan och kommer tillbaka till Gbg efter att de åkt antaligen, men R kanske kan skjutsa upp mig senare så jag kan vara med ändå. Det vore kul. Rs systrar är så roliga att umgås med. Hon skulle även fråga
Mindy om hon ville följa med och det skulle vara ännu roligare. Mindy är bara 1 år yngre än mig och Rs systrar är över 30 båda två så det är ju lite åldersskillnad. Jag håller tummarna att jag kan följa med i alla fall.

Dagens shopping

Älskling skulle klippa sig så vi tog vår fina skuta och åkte in till stan. Detta är reslutatet av min shopping!

Shopping

1. 2 par raggsockor från Intersport. På skylten stod det Damstorlekar, och alla sockorna hade storleken: 40-45. Är det för dam? Jaja, de ska ju inte sitta åt för hårt så jag slog till.
2. Behövde fylla på nattcremen så jag sprang in på Yves Rocher. Tur att det finns en butik i stan. Det blir alltid mycket mer grejor när man beställer över nätet...
3. Lisa Ekdalhs debut skiva. Har letat i några veckor efter den och hittade den idag på Rocks!
4. Ny handcreme. Min andra är slut så jag testar denna, har aldrig provat innan.
5. Fotcreme mot spruckna hälar. Äntligen ska jag ta tag i mina fötter och se till att de blir fina och mjuka!


Helgens planer

Glömde skriva om helgens planer igår. Jag slutar 14.30 idag, så jag har inte så många timmar kvar att jobba! Så skönt, längtar verkligen efter helgen nu! Idag ska jag i alla fall åka raka vägen hem (har dock inte bilen idag så det tar ju sin lilla tid...) och lägga mig i soffan (gärna i sällskap med en katt) och kolla på Veronica Mars som jag spelade in förra torsdagen... Tur att det inte var nåt avsnitt igår, annars hade jag halkat efter för långt....

Ikväll ska se gå och kolla på Rs systerdotter som har någon dansföreställning. Det skulle inte ta så lång tid och efteråt skulle vi hem till dem och fika, så det blir nog en relativt lugn kväll. T.o.m Rs pappa ska med, han följer aldrig med på nåt annars. Annars är det inget planerat för helgen, skönt. Ska försöka läsa mycket och ta det lugnt. JO! Jag ska kolla på "Night at the Museum" också, som en kollega fixat till mig! Vad ska ni göra?

Vuxen-poäng

Snodde av Sandy för att se hur vuxen jag är...


[x] Har körkort

[x] Har bil

[x] Har egen lägenhet

[x] Har tvättmaskin

[ ] Har diskmaskin

[x] Har kaffebryggare

[x] Har ica/konsum kort

[x ] Har delad ekonomi, Ja och nej. Vi delar allt, men mina pengar stannar på mitt konto och tvärtom. Men tar det slut på nåt konto delar vi på det som är kvar.

[ ] Storhandlar en gång i månaden. Nja, snarare 1 gång i veckan.

[x] Har pengar kvar när lönen kommer

[x] Planerar månadens inköp. Planerar veckoinköpen ganska noggrant.

[x] Diskar varje dag. Ja,. eller den som lagat maten slipper ju och det varierar vem som lagar.

[x] Äter riktig mat varje dag,. Japp, och gör så att jag får matlåda till dagen efter (ekonomisk!)

[ ] Dricker minst 3 koppar kaffe om dagen. Nej, inget kaffe ännu.

[ ] "Snoozar" aldrig när klockan ringer på morgonen

[x] Har hemtelefon

[x] Har abonnemang på mobilen.

[ x] Bäddar alltid. Om inte katterna ligger kvar och gottar sig, då har jag inte hjärta.

[ ] Har SL-kort

[x ] Sover aldrig till efter kl 10 på helgerna. Försöker alltid komma upp runt tio. Men ibland blir det kanske 10.30.

[x] Tar hellre en promenad än att ta bussen

[x ] Har heltidsjobb

[ ] Pensionssparar,Inte ännu.

[x] Har ett sparkonto

[ ] Sparar alla kvitton
[ ] Har barn

Oj, ganska många vuxenpoäng för min ålder tror jag... Eller?


Besviken på Alexandra

Jag måste säga att när jag hörde att Alexandra Pascalidou skulle ansluta sig till Förkvälls-gänget såg jag fram emot det. Jag hade precis börjat kolla på det (tyckte det var så töntigt i början, men det har tagit sig rejält nu) och har alltid tyckt att Alexandra gjort vettiga saker. Jag är förvånad och lite besviken på hennes insats i Förkväll. Hon är flamsig och tramsig omvartannat och...ja, hon är inte som jag trodde hon skulle vara som programledare för det teve-programmet. Hoppas hon bara är ovan i rollen och kommer in i det bättre snart. Annars är Carina Berg faktiskt riktigt rolig ibland. Jag gillar henner mer och mer hela tiden... =)

Tulpaner



Kolla hur de ser ut. Helt hängiga. Men det konstiga är att de inte är hängiga. Eller jo, det är de ju såklart men inte så att de är skruttiga eller vissna. Stjälkarna är kraftiga och fräscha, men av nån anledning blev de helt krökta när jag tog bort plasten runt. Fick MMS:a mor igår för konsultation, men hon tyckte jag skulle vänta och ge dem en chans i vattnet, och idag har de rätat på sig mycket jämfört med igår. Jag älskar tulpan-säsongen! De är så vackra i alla olika färger! Unna er massor med tulpaner nu när ni kan!



Slänger in bilden på missarna också, de är så söta i vår resväska som blev liggande över natten efter att vi kommit hem från Örebro.

Funderingar från badkaret

Har just kommit upp ur ett lite för varmt bad. ICA har ett jättebra badsalt av märket La Mer med olika dofter på och min absoluta favorit är melondoften! Det saltet är grönt så vattnet får en härlig grön färg och doftar ljuvligt! Men som sagt så hade jag lite för varmt vatten och då blir det inte riktigt bra... Hur som helst så låg jag och funderade på vad jag skulle blogga om idag i badet. Kom fram till att jag idag ville ta upp följande:

* Mina tulpaner. Bilder kommer i nästa inlägg och då förstår ni varför jag vill blogga om dem.
* Alexandra Pascalidou.
* Badsaltet (avklarat redan)
* Helgen som börjar snaaart....
* Lägga upp en fin bild på katterna.


Gråtfest

Ett liten sak till: Tokgrät till Grey's igår. Eller, ja nästan i alla fall. Usch, va sorgligt! Men man förstod ju nästan innan att Denny skulle dö. Det är sorgligt ändå. Stackars, stackars Izzie.

Liten misse



Hittade en bild på Zorro som liten. Så söt! Blir inte mycket blogg från mig idag. Ska hoppa in i duschen och sen läsa min bok. Har ingen blogglust idag. Hörs imorn!

PS2

Jag har glömt att berätta att vi fick med oss PS2:an hem. Mamma och pappa använder den aldrig så vi fick låna den med oss i söndags. Så nu har vi Singstar, Buzz och lite andra roliga spel att roa oss med. Fick med 2 skivor till Singstar, Svenska Hits och 80's. Åttiotalslåtarna är roligast! Jag är grym på Culture Clubs Karma Cameleon =) Funderar på att köpa en till skiva, Legends. Bl.a. Black Sabbath, Johnny Cash, Aretha Franklin m.m. Synd att mamma och pappa inte har Guitar Hero, för det var det roligaste spelet till PS2. Min bror har det, men jag tror de spelar det en del så jag ville inte fråga om vi fick låna det. Kostar ganska mycket om man ska köpa det eftersom man måste köpa med en gitarr som hör till, så jag tror det går på runt 600-700 kr. Kanske inte så kul att lägga ut när konsolen inte ens är våran... Men sjunga och köra frågesport kommer vi nog göra hela helgen =)

Recensioner

Har hunnit ca 100 sidor i "Män som hatar kvinnor" och jag är riktigt fast. Därför blir jag lite frustrerad när det är en massa dubbelavsnitt på teve (missförstå mig inte, jag är väldigt glad över dagens 2 avsnitt av Grey's), då blir mitt läsande lidande... Hur som helst är boken fängslande hittills. Vet inte vad det är riktigt, men det är väldigt svårt att lägga den ifrån sig...

I övrigt har jag nu läst klart "En märklig affär" av Peter Robinson. Där undersöker kommissarie Banks sin lillebrors mystiska försvinnande. Jag gillade den, eftersom jag gillar karaktären Banks och Robinsons sätt att skriva. Dock vill jag säga att det inte var den bästa i serien om Banks. Men den från klart godkänt och i betyg blir det: NNN
Ser fram emot att läsa den som ligger härnäst på tur, "En bit av mitt hjärta", men den får stå åt sido en stund till jag är klar med Stieg Larsson.

Bakpotatis - igen

Idag blir det bakpotatis igen. För typ 5:e gången på 2 veckor. Vi är som tokiga i det just nu =) R är iväg och lirar innebandy så maten är på gång snart, men det blir ganska sen middag idag. Fördelen med bakpotatis, förutom att det är så gott, är att du bara behöver stoppa in dem i ugnen så sköter de resten själva. Jag brukar micra dem ca 10 min innan, då går det på ca 30-40 min i ugnen istället för över timman. Sen är det billigt också. Vi brukar bara ha smör, ost, lök, gräddfil och några kryddor vi har hemma till. Och det mesta av det där har man ju redan hemma. Mums! Blir dock ingen matlåda till lunchen imorn, vilket är dåligt, men jag gör en stor sallad och äter en onyttig-paj från Frödinge (i nödfall får man ta till dem...)

Melodifestival

Nu verkar blogg.se ha kommit igång lite igen och jag kom på att jag glömde blogga om Melodifestivalen. Här ser ni en som är skeptisk. Jag har inte tittat på melodifestivalen sen det blev uppdelat i 4 olika delar, men eftersom mamma ville se i lördags och det verkligen inte fanns något annat att se så kollade jag. Och vad var det för jävla skit?!! I princip ALLA bidrag sög rejält. Även om inget bidrag var speciellt bra förstår jag inte hur Tommy Nilsson kunde gå vidare. Förstår folk inte att det där går verkligen inte hem i en stora finalen i Finland? Kolla bara på vilka som fanns sist. Ganska långt ifrån smörig ballad. Nä, jag tittar defintivt inte nästa vecka. Jo, kanske för Kristian Luuks skull. Han var grymt rolig!!! Jag garvade ihjäl mig när han sa att Christer Björkmans första skrik var en tonartshöjning =) Han höll måttet hela kvällen! Tack Luuk, för att du räddade kvällen som i övrigt sög. (Avslutades dock bra med Bruce Almighty på fyran efteråt...)

Långt inlägg

I detta inlägg får jag försöka få med det jag tänkt blogga om ikväll eftersom blogg.se verkar vääääldigt segt och konstigt. Det var väl inte så mycket jag skulle skriva om egentligen. Har fått ÄNNU ett erbjudande om Buzzador-kampanj. Denna gång var det nån sajt där man kunde ladda ner gratis musik lagligt. Nåt snabberbjudande som man måste svara på innan imorn. Men det blir inte för mig. Håller på med 2 kampanjer nu och det får räcka. Hinner inte med mer känner jag. Vill ju ändå ge en bra rapport av de produkter jag testar nu så det känns bättre att koncentrera sig på dem istället. Flingorna var faktiskt goda. Påminde ganska mycket om All brans fast inte så grova. Har testat med yoghurt hittills och det var gott, tänkte ta med mjölk ikväll eller till frukost imorn.

Ikväll är det premiär för CSI! Jippie!! Äntligen. Känns som det var länge sen man såg Grissom och gänget. Tyvärr är det dubbelavsnitt som slutar 23. Det är alldeles för sent för mig när jag jobbar. Dessutom har R bilen imorn så jag måste upp tidigt också... Men ikväll måste jag ändå titta. Det är ju ändå premiär. Och imorn är det säsongsavslutning på Grey's. Can't wait, det är så spännande just nu!!!!


Ny måndag - ny vecka

Så var det måndag igen. Helgen var så rolig! Älskar att umgås med mina föräldrar, de är världens bästa!! Vi har så himla kul. Skrattar en massa och hittar på mycket roliga grejor! Hann inte träffa några vänner men det hade jag inte räknat med. Det blev inte så mycket tid. Kom vid 20 i fredags och åkte ca 15.00 i söndags.

Just nu är det inte roligt på jobbet. De har dragit in vår förmiddags rast så nu har vi bara lunchrast på 45 minuter, och den är ju då inte betald så vi har alltså inga raster överhuvudtaget på hela dagen. Känns inte helt okej måste jag säga, men om det är så de vill ha det så kan jag inte göra så mycket... Många känner sig väldigt omotiverade till jobbet just nu. Och jag förstår dem. De tar bort raster och dragit in mycket av vår flex. Vi jublar inte över våran arbetsgivare just nu om man säger så.... Finns dock inte så mycket att göra än att stå ut. Ska vara glad att jag har ett jobb att gå till i 6 månader till.

Shoppinglördag

Det har blivit lite shopping i Örebro idag. R hittade en ny vinterjacka och jag köpte mig en zipper-tröja.
I övrigt så har min bror och hans familj varit här och vi har haft en riktigt mysig eftermiddag. Käkade vietnamesisk mat och fikade. Min brorson är ju världens sötaste. Fick en massa pussar =)

Nu är jag trött... Ska nog lägga mig och läsa Män som hatar kvinnor och sedan somna en kortis. Älskar att sova middag på helgerna. En riktigt favorit.

LYCKA!

Jag är så lycklig!!!

1. Jag har fått förlängt till augusti. Det betyder att jag får semester i sommar. Det är första gången för mig!!!!!

2. Det är fredag och jag slutar om 5 minuter. Då åker jag till mina fina föräldrar i örebro i vår nya fina bil! Jag ler sååååååååååååååå mycket just nu! =) =) =)


Örebro till helgen

Om ca 5 timmar åker vi till Örebro. Det har varit en hel del velande fram och tillbaka hur vi skulle göra. Min bror fyllde ju år för några veckor sedan och då kunde jag inte åka upp, utan lovade att komma denna helg istället. Men vi fick så dåligt samvete över att skicka iväg katterna till Rs föräldrar igen, det var ju inte mer än ca 1 månad sen de var där sist. Så först pratade vi om att jag skulle åka själv och ta tåget, men tillslut så blev det att vi åker båda två ändå. Lämnade katterna igår kväll och Rs mamma hade köpt leksaker till dem och sprayat dem med kattmynte-spray. De blev som tokiga! Speciellt Cesar. Han rullade och dreglade och gosade =) Så det kändes jättebra att lämna dem. De såg så nöjda och glada ut och Rs föräldrar verkade jätteglada över att ha dem hos sig trots att de inte fick speciellt lång förvarning. Men va tomt det var inatt. Inga katter som värmde mig som de brukar =(


hits