Min man

Denna var så fin att jag snodde av Anna

Vad heter han
: R =)
Vad har han för favoritfärg?: Röd
Vad har han för ögonfärg?: Mörkt bruna
Klädstil: Jeans, t-shirts med tryck eller färglada, sneakers och ganska ofta keps =)
Har han färgat håret nån gång: Nej, han har nästintill svart hår naturligt.
Längd: 178 cm.
Har han klippt sig någon gång: Haha, ja hela tiden annars blir hans hår okontrollerbart
Har han piercat sig: Nej
Har han några tatueringar: Nej, inga såna heller
Dricker han: Jadå, öl är favoriten
Röker han: Nej, snusar gör han däremot
Vad har han för mobil: SonyEricsson
Vad vill han bli när han blir stor:  Han jobbar som elektroingengör, vilket är jag tror är det han vill göra.
Vad har han för färg i sitt rum:  Har blåa väggar i sovrummet
Har han någon/några systrar: Ja... 4 st halvsystrar
Har han någon/några bröder:  Ja, 2 halvbröder (han har en del syskon om man säger så, men inga hela.)
Är han född i sverige?:  Ja
Vad är hans favoritmat?: Grillat med bröd (brödet är nog det viktigaste)
Vilken mat hatar han?: Allt som kommer från havet
Vad tror du att han skulle göra om han vann 1 miljon: Köpa ett hus åt oss, se till att vi kan resa nånstans, betala av billånet.
Vad brukar han göra efter jobbet: Spela innebandy när det är säsong, vara med mig, spela Xbox.
Vad heter hans pappa och mamma: Jiunn-Dyi och Violet
Har han bråkat med nån någon gång: Ja, det har väl alla människor?
Vad brukar han göra på helgerna: Hitta på något med mig, spela Xbox, umgås med vänner.
Vad har han för musiksmak: Kan variera från hiphop till lugnare låtar, ingen speciell inriktning utan allt möjligt. Men Europe är han barndomsfavoriter, speciellt Kee Marcello.
Brukar han svära mycket?: Ja, när han spelar Xbox och förlorar mot J-P. Speciellt ett ord som jag hatar! (fast jag säger det själv ibland.
Vad för bil kör han?: Vår Renualt Megane som mirakulöst har lagat sig själv, bra bil!!
Hur/var träffades ni första gången?: Vi träffades mitt i Nordstan där vi stämt träff. Hade pratat på internet i över ett år och bestämde träff där när jag skulle ner till Göteborg på semester.
Vad är han rädd för?: Skogen i mörkret...
Vad påminner dig om honom:  Speciellt hans parfym, Hugo Boss. Men mycket annat oxå.
Vad var det första han sa till dig: Det kommer jag faktiskt inte ihåg. Antagligen presenterade han sig bara.
Vad var det första du sa till han: Som sagt, kommer ej ihåg. Sa väl mitt namn och skakade hand =)
Vad brukar ni oftast skicka sms om:  Vardagliga saker (middag och sånt), men ibland får jag ett sms där det bara står "Jag älskar dig".
Är han beroende av något?: Snus.
Vad kallar du han: Älskling, gullet och hela hans namn (det flesta säger ett smeknamn)
Vad kallar han dig: Älskling, gumman, sweetie.
Tränar han: Ja, innebandy.
Hur länge har ni vart tillsammans:  7 år den 8:e augusti.
Hårfärg: Mörkbrunt/svart
När fyller han år: 8:e maj.
Om du skulle ge han en blomma då han fyller år, vilken blomma skulle det vara?: Gerbera, det gav han mig en gång när vi inte varit tillsammans så länge.
Om du skulle beskriva han med 3 ord, vad skulle de vara?: Omtänksam, rolig, snygg!
Gillar du han?: Ja, jag t.o.m älskar honom (Mer än igår, mindre än imorgon) <-- läste det i en bok, och tyckte det var så vackert.


Shopping-spree

Oj, vilken eftermiddag! Jag hade en del kläder som behövdes innan resan. Även om jag säkert kommer handla mycket där så är det alltid kul att ha lite nytt när man åker. Jag hatar att shoppa när jag måste ha något speciellt, så min underbara, fina TS erbjöd sig att hjälpa mig. Och idag var det dags. Shit, den tjejen kan shoppa! Hon var min assistent hela eftermiddagen och sprang efter mer kläder i olika storlekar och hittade mer grejor som hon tyckte skulle passa mig. Och hon vet vad hon sysslar med. Kom hem med två par byxor (brukar aldrig hitta byxor), en tunika, 3 linnen, en underbar kofta och en "väst" som blev min absoluta favorit. Västen var dessutom på rea och kostade.... 99 kr! Allt som allt blev det ju lite grann, trots att jag hade 250 kr i pauscheckar. Men jag är så nöjd! Det enda jag inte hittade var trekvartsbyxor, så den jakten får gå vidare. Så otroligt skönt att ha detta gjort! Även om jag är lite fattigare så jag är desto lyckligare! Hade stor modevisning för R som gillade allt (sa han iaf!). TS fick mig att inse att man måste våga ibland, och hon hittade guldkorn som jag lätt hade gått förbi. Very nice! Nu har jag bara klippningen kvar. (Kreditkort, IKK, pass och allt annat är fixat! Thank God!)

Lite brunare, lite piggare

...det är vad jag är efter denna helgen. Har som ni förstår inte satt mig framför datorn på hela helgen, vilket är så ofantligt skönt! Kollade alla bloggar först ikväll och uppdaterade mig. Helgen har spenderats ute i solen, vid Aspen i Lerum. Badar massor och solat ännu mer. Lördagskvällen bestod av middag och gott att dricka hos våra vapendragare C & J-P (bara 7 veckor kvar nu! Iiiiiiih!!!!!). De bjöd på supergod lax (äter det på tok för sällan) och en fräsch fruktsallad till efterrätt. Jag och C drack gott vin (både vitt och rosé). Vi tog en kvällspromenad för att svalkas oss lite, satt på balkongen och pratade, och avslutade spelade sällskapsspel. Eller, rättare sagt jag och C avslutade kvällen efter sällskapsspelen medan R & J-P fick suget efter korv klockan 02 och bestämde sig för att promenera till den nattöppna Shell-macken och köpa korv. Knasbollar.

Note to self: TA TAG i allt som måste tas tag i nästa vecka inför resan. Det är ingen idé att skjuta det framför dig längre, människa!!!


Cykla!

Inspirerad av min gode vän C har jag cyklat till jobbet idag. 2,2 mil tur och retur. Att åka dit var inga problem alls, mycket nerför och underbart att ge sig ut på morgonen i detta underbara väder. Tog ca 40 minuter. Hemvägen var tuffare eftersom jag måste klättra hela vägen upp till vårt område igen, vilket innebär uppförsbacke hela Angeredsbron, tog 1 timma. Men bra cykelvägar hela vägen, behöver aldrig ge mig ut i trafiken och cykla på vägen eller nåt. Så skönt! Var rätt slut när jag kom hem efter allt åkande uppför (och gående...), men det känns skönt i hela kroppen så det blir nog att cykla igen på måndag. Kommer väl inte cykla varje dag när det är bra väder, men nån gång i veckan hoppas jag på att ta cykeln. Och va bra min cykel är! Är så nöjd med den! Har köpt cykeldator så jag kan se hur snabbt jag cyklar och även en cykelkorg till väskan. Perfekt!

Klassträff

Facebook är riktigt bra ibland! Mamma skickade med en massa bilder från högstadiet med min bror förra helgen. Jag scannade dem och la upp dem på facebook, helt brutalt med taggar och allt. Och vilken respons! Hade 16 bilder i albumet och över 100 kommentarer från diverse människor som är med. Och dessutom har det hela resulterat i att vi kommer ha en återträff från 9B, antaligen den 22:e augusti. Ska bli så skoj! Ska kolla om jag kan gå efter lunch från jobbet den fredagen så jag hinner komma upp i tid. Trevligt att åka hem, även om jag åker själv. Det blir ju inte så kul för R om jag ska iväg på träffen på fredag, utan det är bättre att han stannar hemma. Sitta hemma med mina föräldrar är kanske inte så kul...

Semesterlycka

Om jag hör en människa till prata/skriva (blogga) om hur fantastiskt det är med semester så kräks jag. Jag unnar egentligen er alla att ha semester, men jag är så bitter över att jag själv jobbar just nu. Varför det känns så vet jag inte riktigt, för jag hade faktiskt en jäkligt rolig arbetsdag idag. Inget speciellt så,  var bara på bra humör. Jaja, jag räcker långnäsa till er den 12:e september, jag får väl tänka på det istället =)

Hancock och Rumpan

Idag var en riktigt trevlig dag, har sluppit den värsta söndagsångesten pga det i alla fall! Efter tips från min kollega TS åkte vi och C & J-P till Rumpan Bar för att käka mysig söndagsmiddag. 2 för 1 med god mat är aldrig fel! Åt en god fläskfile som var marinerad i chipotle-glaze! mums! Drack ett gott glas vin till. Stötte på TS där oxå, kände det nästan på mig eftersom hon tipsat mig :) Efter middagen blev det bio, Hancock. Jag gillar ju Will Smith, och filmen var riktigt bra! Mycket roligare än jag trodde den skulle vara, och det var ju ändå rätt mycket action samtidigt. När vi kom ut från bion sken solen och det värmde riktigt gott! Hoppas den kan komma för att stanna ett tag nu! Hoppas ni alla hade en fin helg! Snart ska jag krypa ner i en säng med nybäddad lakan, bland det bästa som finns!

Fullspäckad helg

Denna helg har verkligen varit fullt fart från början tillslut. Min bror med familj lyckades tillslut ta sig hit och vi hade en supermysig helg. Käkade god middag hemma i fredags. Lördagen började med en sväng på stan, och sen vidare till Slottsskogen. A fick kolla på alla djuren och vi kom trötta hem vid femsnåret. Kvällen var lugn med teve och nattande av en liten kille som inte ville sova... De åkte tidigt imorse så vi har tvättat och grejat hemma efter det. Under eftermiddagen och kvällen blev det middag och bio, men blir det mer om strax.

Bunkra upp med böcker

Har just läst ut en väldigt spännande bok. De rättfärdiga av Sam Bourne. Rekommenderas starkt!!

Funderar på vad för böcker som får följa med på resan. Kommer säkert inte läsa så jättemycket, men det är ändå många flygresor och då är det skönt att ha underhållning. Har kommit fram till att två pocket (måste vara pocket, jag kan ju inte släpa runt på stora, tunga böcker) och en ljudbok borde räcka. Kommer säkert inte läsa alla, men det är ju alltid bra med back-up ifall det blir mycket läsande. Kom gärna med tips! Har än så länge bara en bok klar för mig

* Ett snyggt lik av Peter James. Detta blir antaligen ljudboken. Lyssnade på Levande begravd förra hösten, den var kanon!

Någon som har läst Där regnbågen slutar av Cecilia Ahern??

LIPS

Listan på allt som ska köpa och göras efter USA-resan börjar bli rätt lång nu, men av de saker som defintivt kommer komma högt upp är detta. Äntligen kommer det "singstar" till Xbox 360, det har jag väntat på ett tag! Jag har ju en massa skivor till PS2 men eftersom själva konsolen inte är vår så har jag inget av det hemma just nu. Skittrist! Det är ju hur roligt som helst att ta ton efter några glas vin =)

Tungt att jobba

Usch, det känns tyngre och tyngre att jobba just nu. Alla är ju lediga. Dock är det trevligt tomt på vägarna, men eftersom vi inte har en fungerande bil så spelar det ingen roll ändå. Och gissa när verkstan kan ta emot bilen - 11 augusti. Jag trodde det var ett skämt först men icke. De har ju semester de också. Bajjkorv.

Trots att jag inte skuttar till jobbet glad i hågen så gör mina fantastiska jobbarkompisar det ändå enkelt att gå dit. Vi är 5 tjejer i ungefär samma ålder och utan dem varje dag hade det aldrig gått. Efter en jobbig dag känner man sig alltid lättare och gladare efter en fika med dem, finaste tjejerna!!

Det börjar närma sig...

Nu är faktiskt inte vår USA-resa speciellt långt borta längre. Om två månader är vi i New York. Om man tänker på vad man gjorde för två månader sen inser man att det knappast känns som två månader. Det var precis innan det blev så där tokvarmt i två veckor. Jag har saker som måste inhandlas och fixas. Det viktigaste inför resan är fixat, nämligen det nya passet. Kvar att göra är internationell körkort som vi kommer ta tag i denna eller nästa vecka. Även vilka kreditkort och sånt för pengarna ska ordnas inom två veckor. Har ju växlat en del pengar till kontanter och fått i present, men nu har jag så det räcker. Vill inte röra mig med mer kontanter än det jag har nu, det känns för farligt. Och så ska det ju inhandlas lite annat innan också. Nya trekvartsbyxor, baslinnen m.m. Min fina kollega TS erbjöd sig att följa med mig en vända på stan och hjälpa mig leta lite. Jag hatar att shoppa när jag är ute efter något speciellt, som jag "måste" ha. Då hittar jag aldrig. Ett par nya, sköna promenadskor skulle inte sitta helt fel heller. Tror vi kommer gå en hel del. Eftersom det bara är 2 månader kvar betyder det enbart två löner också, så jag får dela upp lite på de löner jag har kvar. Kommer inte att ha råd att köpa allt månaden innan vi åker.


Lite låg

Usch, ingen fredagskänsla efter en riktig skitdag. Det började kl 11 när min bror ringde. De var på väg ner till oss när deras bil bestämde sig för att braka ihop i Laxå. Så det var bara att vända hem igen. Brorsan lät verkligen besviken, de var så laddade för resan alla tre. A (min brorson på 3 år) blev så besviken och ledsen. Han hade varit ivrig att komma iväg hela dagen. Nu var han lite gladare, han hade fått hyra film på vägen hem som tröst. Men som sagt, både brorsan och V var grymt besvikna. Dock tar vi nya tag nästa fredag och det verkar som att de ska komma då istället. Brorsan jobbar nästa vecka, men fick som tur var ledigt av chefen när han berättade om hur läget var. Så vi håller tummarna!

Ca 1 ½ timme efter det går strömmen på jobbet och allt blir helt svart. PANIK! Inga telefoner fungerar, inga datorer ingenting. Jag och J hade inte hunnit värma våra matlådor så vi fick åka till McDonald's och köpa mat. Det tog en timme, sen var allt igång igen, men då hade man ju halkat en del efter.

Dagens underbara ljuspunkt har varit älskling. Han överraskade mig med att hämta mig på jobbet, han föreslog att vi skulle köpa gott vin att dricka ikväll, hade fixat en bra film att se och gjort allt han kunde för att pigga upp mig. Fatta hur mycket jag älskar den mannen!!

Så skämmigt...

Jag har varit med om det pinsammaste jag någonsin utsatt mig själv för tror jag. Det är knappt så jag vill berätta... Usch, så pinsamt. Som jag skrivit om tidigare så har vår bil krånglat lite det senaste, men att de inte kunde hitta något fel på den vid servicen. Idag körde jag bilen hem från jobbet och den har gått hur bra som helst. Kom till sista rödljuset innan jag var hemma (precis bredvid en brandstation). Får rött och stannar, när ljuset slår om till grönt och jag ska köra iväg dör bilen (jag är helt säker på att jag inte fick tjuvstopp så varför den dog vet jag inte). Jag försöker starta den igen med mycket gas men inget händer. Motorn varvar men så fort jag släpper gasen så dör den igen. Får mer och mer panik när jag inser att den inte kommer komma igång. Slår på varningsblinkersen och försöker ytterligare några gånger, men inget händer. Ringer R i panik och förklarar. Han säger att jag ska sluta gasa, så jag slutar och låter bilen vara. Efter en stund går jag ut och sätter ut varningstriangeln. Det kan inte ha gått mer än några minuter innan en brandbil kommer (eftersom jag står vid en brandstation). Brandmännen kliver ut och ska hjälpa mig och bogsera bort bilen. Eftersom jag är helt skakig och darrig ber jag en av brandmännen att ratta bilen under bogseringen. Han sätter sig i bilen och försöker starta den. Och gissa vad - den går igång såklart. Antagligen var det startspärren som gjorde att bilen inte ville starta igen efter att den dött. Det hade jag inte en tanke på eftersom bilen krånglat innan. Så fruktansvärt pinsamt. Brandmännen ser lite leende på mig, hämtar triangeln åt mig och så får jag köra hem. Jag skämdes så jag trodde jag skulle dö. Det var hur många bilar som helst där som tittade på också. Rs systerson T var på väg till mig för att hjälpa, men jag hann ringa honom innan han hunnit fram. Ja, för att sammanfatta - det jobbigaste och mest pinsamma jag varit med om på länge. Jag lär inte köra bil på ett tag. Att få stopp på ett sånt ställe har varit min mardröm sen bilen började krångla och att köra igen nu är inget jag är sugen på alls. Det får bli bussen ett tag framöver.

Inget fel

Tror aldrig jag berättade att de inte hittade nåt fel på vår bil vid servicen. Tråkigt att vi gjorde servicen redan nu, vi hade inte behövt göra den förrän efter USA. Men men. Skönt att inget är fel på den iaf. Motorlampan lyste för att bilen tyckte att det var fel på en ventil, men enligt verkstan hittade de inget fel på ventilen. Så de släckte lampan och sa att vi skulle återkomma om den började lysa igen. Vilket vi håller tummarna för att den inte gör. Den är väl inte så kass trots allt, vår bil. Jag älskar den ju fortfarande ändå.



Sån här fräck bil har inte vi, men det hade varit trevligt med en Megane Coupé vissa varma dagar! =)

Finbesök!

Japp, till helgen får vi besök! Min bror, hans V och lille son A kommer på fredag. Tror jag i alla fall. Förra sommaren sa han typ 4 gånger att de skulle komma, men det blev aldrig av. Dock verkar det faktiskt bli av denna gång. Han ringde nyss och frågade om de behövde ha med sig sängkläder. Så långt har vi aldrig kommit innan. Vi får väl se =) Jag hoppas på fint väder så man kan gå i Slottsskogen så A får se alla djuren. Eller kanske gå på Liseberg om de vill de. Annars finns ju alltid Universeum om det skulle regna, som jag tror A skulle älska, han är väldigt intresserad av naturen. Ser fram emot att ha dem här!!

Försenad bild

Skulle ju lägga upp en bild på Midsommartårtan som var så otroligt god, men glömde fota den första gången. Gjorde den ju igen till mitt födelsedagsfirande och då kom jag ihåg! Så här kommer den


Väldigt smarrigt!

Manic Monday

Vilken dag! Pust och stön, skönt att den snart är över. Visste att jag skulle börja dagen med en jättebeställning. Vårt kontor ska leverera maten till 4 Winnerbäck-spelningar och jag har fått äran att lägga ordrarna. Winnerbäcks kock skulle ringas klockan 8 imorse och jag gissade att jag skulle missa måndagsmötet eftersom det säkert skulle ta sin dryga timme eller så. Jag satt i TVÅ timmar med denna killen (supertrevlig!), och snacka om att jag låg illa till sen. Tack vare söta J gick förmiddagen rätt okej ändå, men det är inte lätt att reparera en sån skada redan i början av dagen. Vet inte hur jag ska klara av detta 3 gånger till... Hoppas han ska ha samma saker och bara rabblar beställningsnummer nästa gång. Och så håller jag tummarna att allt stämmer imorn. Skit och pannkaka annars!!

Test

Jag kan ju mobilblogga med min nya fina mobil, så jag måste ju testa hur man gör. Test test!

Impulsköp

Det är inte ofta jag gör impulsköp, men idag hände något konstigt... Kom hem med denna låda från MediaMarkt.



Och lådan innehöll....





...denna sötnosen! z770i blev min nya mobil. Jag hade sett den i ett reklamutskick på mailen i veckan och ville kolla på den i verkligheten. Blev totalt jättekär i den och fick helt enkelt ta med den hem. 99 kr betalades i affären, sen förlängde jag mitt abonnemang hos Telenor i 18 månader men det är ingen förhöjd månadsavgift!! Jippie!

Eva Cassidy


Hot hot hot!

Verkar bli en riktigt het dag idag! Härligt! Gårdagen var mindre härlig. Vaknade under natten av att jag hade satt mig upp hastigt i sängen. Hela rummet snurrade runt och jag kände mig verkligen jätteyr. Precis som jag gjorde för nästan exakt ett år sedan. Jag somnade om men förstod att detta inte skulle ge sig av några timmars sömn. Och det hade det ju inte gjort. Men på nåt sätt lyckades jag ta mig till bussen och jobbet. Jobbade hela dagen trots att det snurrade konstant. Det blev bättre och sämre under dagen. Vid lunch mådde jag illa av snurret så det blev inte många gafflar mat. Min fina rumskompis TS (Som flyttar ifrån mig nu, snyft!) ville skicka hem mig för hon tyckte det var så jobbigt att se mig sån. När jag kom hem gjorde jag några övningar som läkaren sa till mig att jag skulle göra förra gången detta hände.

Trots yrseln gick vi upp på J som hade lite folk hemma på fest. Jag drack inget (ville ju inte göra balanssinnet ännu mer förvirrat). Men det var riktigt trevligt! Skön sommarkväll, vi rökte vattenpipa på balkongen (första gången för mig och R, det var gott!), J spelade lite på sin gitarr (han är riktigt bra!! Hallelujah är så vacker!!) och sedan spelade de som drack ölspelet. R blev rätt glad i hatten, men vid halv ett tröttnade jag och gick hem. Vet inte när R kom, jag sov när han rumlade in. Hård helg för honom, han ska på reunion med Chalmers-klassen idag också. Svettigt!

Mer film

När jag ändå är inne på film kan jag ju fortsätta på det spåret. Det verkar komma mycket bra på bio framöver. Har äntligen sett första Narnia så nu kan det ju vara intressant att se tvåan också. Sen såg jag trailer för en svensk film som verkar rolig: Patrik 1,5. Jag gillar verkligen Torkel Petterson. The Happening som går på bio nu har fått dåliga recensioner, men jag är ändå lite sugen på att se den. Man vet ju aldrig, den kanske är något att ha. Vad är ni sugna att se på bio i sommar?

Filmer

Har inte så många filmer att skriva om denna gång, men jag tar det jag har.

Untraceable (Utan spår)
Med: Diane Lane, Colin Hanks m.fl.
En makaber hemsida dyker upp på Internet. Det börjar med att en katt plågas ihjäl framför kameran, som sänder live från hemsidan. Ju fler människor som besöker hemsidan, ju fortare dör offret. Snart övergår djurplågerierna i fruktansvärda mord på människor som dödas pga att flera miljoner människor väljer att gå in och kolla på sidan. Poliserna jagar mördare febrilt samtidigt som de måste försöka få folk att sluta besöka sidan. Men ju mer prat det är om den desto fler besökare får den....

Betyg: NNN En helt okej thriller, inte den bästa jag sett men absolut inte bortslösad tid. Gillade att det var en liten annan vinkel på den än bara vanliga "jaga-mördare-stuk". Och att man fick sig en liten funderare på hur vi människor egentligen fungerar. Av nyfikenhet och fascination låter man andra människor dö bara för att man själv inte kan hålla sig ifrån att kolla på när det händer.

Be Kind Rewind
Med: Jack Black, Mos Def, Danny Glover, Mia Farrow m.fl.
Mike (Mos Def) jobbar i en videobutik som ägs av Danny Glover. Den går på knäna iochmed att den bara har VHS och ett nytt uthyrningsställe har öppnat med "nya" DVD-filmer. Glover åker iväg på en resa och lämnar affären i Mikes händer. Enda kravet när han åker är att han ska hålla sin vän Jerry (Black) borta. Detta lyckas han tyvärr inte med och en kväll efter att Jerry försökt sabotera på kärnkraftverket i närheten kommer han till videobutiken. Sabotaget har lett till att Jerry är magnetisk och han lyckas förstöra alla banden i hela butiken. För att rädda situationen börjar Mike och Jerry spela in sina egna versioner av de mest populära titlarna, typ Ghostbuster, Driving Miss Daisy m.fl. Fler och fler filmer blir "sweded" som de snart börjar kallas...
Betyg:NNN+ Rolig film, kanske inte så rolig som jag trodde men väldigt fin! Mos Def är jättebra och Jack Black spelar inte över allt för mycket. Hade varit roligare om man fått se mer av när filmerna blev "swedade".


Otur

Det känns som vi har så mycket otur nuförtiden. Mest med bilen, att den skulle gå sönder just nu. Dessutom upptäckte jag igår när jag kom hem att vasen med mina födelsedagsblommor hade vält på bordet. Jag torkade upp och satte i nytt vatten. Imorse märkte jag att det var en massa vatten kvar på bordet som jag inte sett igår och mitt i pölen låg vår kamera. Fick panik när jag upptäckte att den var alldeles genomblöt på fodralet, och när jag tog fram kameran var den ju blöt också såklart. Torkade bort det i panik och testade kameran på en gång - som tur var fungerade den som vanligt. Provade den igen så fort jag kom hem och då fungerade den fortfarande. Så jag hoppas verkligen inte den tagit skada. I så fall blir det lånad kamera på resan och det vill jag helst inte. Usch, inga mer utgifter nu jag orkar inte!!!


Sommar igen?

Nu börjar det så smått kännas som sommar igen! Kan ju inte påstå att senare delen av juni känts somrig precis. Regn och inte många plusgrader... Men nu så! Solen skiner och termometern visar uppåt 20 grader - så härligt! Imorn och på torsdag ska det tydligen bli kanonväder! Hoppas, hoppas, hoppas det håller i sig till helgen, det vore så gott!

Vår bil krånglar för tillfället (för tredje gången på 1 ½ år) och det kunde inte kommit sämre. Vi måste ju få ihop de sista pengarna till resan så det blir till att låna om felet kostar väldigt mycket (vilket det säkert gör). Mestadels har jag varit väldigt nöjd med vår bil, men jag måste säga att det inte riktigt stämmer om man varit tvungen att reparera en bil med årsmodell -04 3 gånger inom loppen av 1 ½ år. Så det blir nog inte franskt nåt mer för oss. Toyota eller Skoda kanske? De har man ju hört så mycket bra om. Sorry, Renault - jag har alltid gillat bilarna men nu får det faktiskt vara nog. Vi har köpt två månadskort nu istället, vi har helt enkelt inte råd att köra vår bil när dessa kostnader kommer. Då får man spara där det går och var spar man mest pengar? Jo, på bensin. Så nu får jag lägga ca 2½ timme åt buss varje dag och R får göra detsamma, men han har snarare 3½ timme att lägga. Är det så konstigt att man väljer bil istället när det tar en över 3 timmar per dag att bara åka kollektivt? Bajj är vad det är.

hits