Så bra!

Ruggigt bra avsnitt av CSI, ett av de bästa avsnitten jag sett. Och jag har nog sett nästan alla avsnitt. Detta och avsnittet på flygplanet är helt klart i topp. Han kan sina saker, den där Quentin Tarantino. Kraftfullt namn, Quentin Tarantino. Undrar om han heter så på riktigt? På tal om det läste jag om kändisar som bytit namn å så i Fredag. Men det återkommer jag med imorn. Puss och gonatt!

Att bli gammal

Som jag skrev tidigare idag så möttes jag och R en kortis förut idag, och då dök även hans mormor upp. Det är så läskigt, för hon börjar bli gammal och lite senil nu. Hon är över 80 år så det är inte så konstigt, men det är riktigt obehagligt ibland. Bl.a. får hon för sig att "kärringen" som bor under henne går in i hennes lägenhet och flyttar på hennes grejor. Hon påstår att tanten flyttar hennes glasögon och fjärrkontroll bl.a. Ibland har tanten stulit pengar, ibland har hon bara flyttat runt grejorna. Hon byter ständigt lås och tror verkligen på att tanten på våning under går in i hennes lägenhet varje gång hon går ut med sin hund. Vad ska man säga till henne när hon berättar om allt detta? Man kan ju inte annat än att hålla med. Det går ju inte att försöka få henne att förstå att det är hon själv som flyttar alla grejor och så. Usch, det blir liksom så sorgligt på nåt sätt. Precis som när farmor blev sån...man känner inte igen dem längre... Livet känns lite underligt ibland.

Lite lessen också...

Det här är verkligen en bra dag. Verkligen. Har invägning idag och jag har gått ner 4 hekto. 4 hekto är ingenting. Har brukar gå ner typ 1,5 kg så detta är verkligen ett bakslag för mig. Känns inte alls kul. Jag har inte gått över mina points en enda dag, men jag har inte ätit regelbundet. Man ska helst äta var 3:e timme, vilket jag inte gjort de senaste dagarna (helgen typ). Och det är svårt att skärpa till sig också. Ska ju till Champagne på onsdag, och där kan man inte välja lunch t.ex. Och spottar jag champagnen kommer jag väl få en örfil eller nåt. Det är ju så mycket kalorier och points i alkohol. Det känns verkligen inte bra... Känner mig riktigt misslyckad och nere...Fan fan fan. Vilken jävla skitdag.

Helvete...

Han som skulle köpa sängen har varit här. Han skaffade bärhjälp bara för att R inte var hemma och kunde hjälpa till. Och vet ni vad som händer? Bärhjälpen säger att han också har en säng han kan få köpa. Så, nu verkar det inte som att han vill ha den alls... Jobbigt. Men A ska flytta ihop med sin klasskompis och klasskompisen var eventuellt intresserad. Så vi får väl se. Helvete...va trött jag blir!!

Lagom sur

Borde vara glad och lycklig idag, men fan... Sängen ska hämtas av en man idag och det är jag så glad över. Är mindre glad över att R inte berättade för mig att han hade match idag. Alltså är han inte hemma när sängen ska hämtas. Tycker inte det känns kul att vara ensam hemma när en främmande man kommer hit. Så R:s mamma dyker upp när som helst. Skönt. Meeen... jag måste hjälpa mannen att bära ner sängen för trappan. Den är skittung, och han kunde inte ta med någon bärhjälp så det blir jag som får bryta ryggen... Suck...kommunikationen mellan mig och R var kass i denna fråga, så det var absolut inte hans fel...men det känns lite jobbigt. Kommer ha så ont i ryggen efteråt...

Och sen en sak som gör mig ännu mer förbannad... Med en speciell lärare i skolan (som vi haft i några kurser) har vi mycket studiebesök. Jag har fan varit med på varenda en sen vi började för över 2 år sen. Tyvärr är det många andra som inte är det. Då har vår lärare helt plötsligt ändrat taktik och "tvingar" oss att följa med trots att vi ska på grejor utan för Gbg (Saker som kostar pengar får inte vara obligatoriskt i skolan, tror jag iaf...). Just en grej kan jag inte följa med på för att H&S ska komma och hälsa på (vilket bestämdes för fleeera månader sen...) och det är det första grejen jag missar typ. Och nu säger hon att om man inte följer med får man en "likvärdig uppgift" att göra istället. Gaaaahh!! Blir så förbannad! Det är verkligen första gången jag missar nåt, å så får jag sitta och göra massa annan skit istället, som de andra som missat grejor hundra gånger aldrig behövt göra... Hon går mig på nerverna nåt så fruktansvärt ibland...

Ny dusch!

Min mor och far har äntligen gjort slag i saken och ska renovera badrummet där hemma. De har ett jättefint hus, men badrummen är hemska så det är på tiden. På denna sida finns deras nya dusch. (Det är den som har den gula ringen på sig som de köpt) Men behöver man verkligen en telefon i duschen? Haha, ja det kanske man gör?

Vad jag har handlat...

Ojoj...vad jag har handlat...=) Härligt härligt!! Var där både fredag och idag faktiskt...

Allt detta fick jag för 726 :- (fredag)

* 1 brunt linne med spets
* 1 brunt linne med mönstrad kant
* 4 par strumpor
* 4 flaskor shampoo och 4 flaskor balsam
* 1 svart zippertröja
* 1 par mysbyxor
* 1 handväska
* Man on Fire (DVD)
* Mitt stora feta grekiska bröllop (DVD)

Och idag köpte jag:
* 1 "finare" och lite tunnare svart tjocktröja.
* Den Stora Kattboken
Idag kostade det runt 200 kr. En tröja och en bok för 200 känns helt okej. Är verkligen nöjd med mina inköp. Men det var rätt galet. Fredagen var helt lugn, inte jättemycket folk. Men idag...vi köade 1 & 45 min för att bara komma in i affären. Ville egentligen inte gå in idag, men alla andra ville det och dessutom ville jag byta en tröja jag köpt och skaffa en storlek mindre (yeeyy! bättre det än tvärtom) så det var bara att köa en stund... Det var inte meningen att jag skulle handla något alls idag... Haha, så kan det gå!! Roligt var det iaf och stugan var urmysig. Öppen spis och grejer! Hur mysigt som helst...!!

Har min taktik äntligen börjat fungera?!

Jag har, i över 4 års tid, försökt få R att börja läsa. Hela min familj läser, och jag verkligen älskar att läsa. Men hittills har jag lyckats få honom att läsa en bok, och det var Mannen som kunde tala om hästar av Lasse Lindroth. Den tyckte han var bra, och jag var nöjd över att jag "fått i" honom en bok. Detta var säkert över 2 år sedan, och sen dess har han inte lyft en bok han inte behövt läsa genom skolan. Suck och stön! Men när jag var i Örebro så pratade jag med honom på telefon en dag, och då frågade han om jag inte kunde ta med mig Da Vinci-koden som blivit klarglömd hos mamma och pappa. Jovisst, sa jag. Och när jag kommer hem med den börjar han faktiskt att läsa den... Jag är helt chockad!! Vad denna vändningen kommer ifrån vet jag inte...Men kul är det! Igår läste han till över kl 1, för att boken var så spännande!! Hur glad som helst blev jag!! =) Nej, nu ska jag skutta till bussen! Puss å hej! Hörs imorn!!!

Nödvändiga inköp

Igår när jag inte kunde sova låg jag och tänkte på alla grejor jag skulle köpa idag när vi åker till Ullared. Har kommit på mer och mer saker som jag "måste" ha. Typ underkläder, strumpor, lite tröjor kanske, shampoo/balsam, några DVD-filmer (vill ha Man on Fire och Good Will Hunting) och lite annat smått och gott. Det blir nog ganska lätt att plocka ner allt för mycket i kundvagnen. Och R sa att jag kunde ju köpa en väska om jag hittar någon fin. Va?! Iförr går fick jag ju inte ens titta på väskor...Haha! Va rolig!!

Grannar

Tror aldrig jag bloggat så här tidigt =) Gick upp i tid så jag skulle hinna med allt, men det resulterade i att jag hade en massa tid över...så då passar jag på att  blogga lite, eftersom jag inte kommer kunna blogga något senare idag =)

Hade svårt att sova igår kväll. R låg först och kollade på teve en kortis, och sedan låg han och läste. Detta brukar aldrig störa mig, men jag tror det gjorde det igår. För när han väl släckt lampan somnade jag på stört. Skumt. Hann faktiskt somna en gång under kvällen (när han fortfarande läste) men vaknade ganska snabbt igen. Förstod först inte vad som väckt mig tills jag hörde grannar som skrek på varandra i trapphuset. De bor några period-fyllisar ovanför oss, och när vi precis flyttat in härjade dom varje kväll i sitt sovrum. Så självklart hörde vi dom hela nätterna. Den värsta gången var när jag lyckades somna vid 23 tiden trots deras skrik och gap, och vaknade inte förrän vid 5-tiden, och då höll de fortfarande på!!! Helt otroligt. Dum som jag var ringde jag aldrig störningsjouren, av någon konstig anledning. Sen har det varit tyst i typ ett år. Framtill igår då. Först skrek de i trapphuset så folk tittade ut från sina lägenheter, sen gick de in i lägenheten. Och självklart fanns där en stackars hund som skällde som en tok pga allt skrik... Usch...jaja, nu är det morron i alla fall...

Så fint..

Om vi bortser från förra inlägget var älsklingen jättegullig idag =) När jag grejjade i garderoben gjorde han lövbiff med supergoda klyftpotatis och vitlökssås. Det var bland det godaste jag ätit på länge. Han hade lagt upp maten jättefint, och hällde upp cola light i vinglas (börjar vänja mig vid Cola light nu, men det kommer aldrig smaka riktigt gott dock..). Blev en riktig mysmiddag! Han lagar väldigt god mat när han bara anstränger sig lite grann.. Och sedan är ju mat man slipper laga själv ofta väldigt mycket godare!!

Klar!

Nu har jag kommit ut ur garderoben *haha*. Nä, men seriöst så är jag riktigt nöjd nu. Blev jättebra när jag fick ordning lite inne i garderoben. Nu stör det mig inte lika mycket att sängen står där. Har ont i ryggen efter mycket tunga lyft och så. Och jäkla va mycket skit vi hade där inne som vi verkligen inte behöver eller använder längre. Fick ihop en stor svart sopsäck med skit, 2 papperskassar fulla med kläder att skänka till UFF och jag tror jag sprang fram och tillbaka till soprummet 4 gånger innan jag fått ut allt. Tänk vad man samla på sig skräp. Varför har vi sparat på allt detta? Skönt att vara av med det!!

Cleaning out my closet

I'll be in the closet if you need me.... Gud, detta kommer ta tid. Återkommer senare ikväll...

Rekommendationer

Läste ut Den Sista Hemligheten (The Rule of Four)i i förra veckan och den är att rekommendera. Spännande och lite speciell. Gillade Da Vinci-Koden bättre, men denna ligger inte långt efter på listan.

Gillar även Peter Robinson's böcker. Har än så länge läst En ovanligt torr sommar, Efter alla år av saknad  och I ondskans spår. Gillade alla böckerna, men de är lite trögstartade. Den enda man kommer in i ganska fort är I ondskans spår. Men när man väl kommit in i dem är de svåra att sluta läsa. Det där med böcker är ju så olika. Jag tyckte En ovanligt torr sommar var jättebra, medan min far segade sig igenom boken och det tog honom ett halvår att läsa typ. Så det där är ju rätt individuellt... Dessa böcker i alla fall att rekommendera!!

Nytt linne

Gick och bytte Snoopy-settet förut. Vet inte om jag skrev hur det såg ut förut, men det var jättesött i svart med en guldlig snoopy på både linnet och shortsen. Jättesöta =) Ville köpa en väska också, men R förbjöd mig =) Har lite för många sedan innan så nu tyckte han att det fick va nog. Det blev ett jättefint linne från Lindex istället. Svart, långt med en fin ljusbrun spets längst upp. Hur skönt som helst! Älskar det redan!! =)

På tal om något helt annat. Ska äntligen ta tag i bäddmadrassen som ligger under sängen. Vi köpte ny säng i februari och min gamla säng har stått i vår garderob sedan dess. SKulle tvätta bäddmadrassen innan vi la ut annons, men det har fortfarande inte blivit av. Men nu ska jag se till att verkligen göra det så att vi blir av med sängen, den tar så stor plats. Har inte kommit åt mitt linneskåp sen februari (det betyder dock inte att jag haft samma sängkläder sedan februari...)

Konstigt...

Jag har ju börjat prenumerar på Solo, och fick oktobernumret med inbetalningskort här i början av månaden. Det jag tycker är lite konstigt är att när jag skickade in anmälningsblanketten (då man skulle få med en kimono och tofflor) stod det att 3 nummer skulle kosta 99:-, men när jag fick inbetalningskortet stod det 132:- Undra just var de där 33 kronorna kom ifrån. Kan tänka mig att det är postförskott eller nåt sådant, men jag minns inte att det stod något om att postförskott skulle tillkomma. Läste på ett ställe på nätet där en tjej skrivit att det är dyrare att prenumerar på Solo än att köpa lösnummer. Hon hade fått betala 179:- för 4 nummer, vilket gör dem dyrare än i affären, och då får man dessutom inte med de presenter som brukar följa med. Så var det även med Cosmo, man fick skicka efter presenterna själv, vilket är underligt. Tycker man borde ha mer förmåner som prenumerat än som lösnummersköpare. Nu har jag ju betalt för 3 nummer, men när nästa inbetalningskort kommer ska jag se om det är så att det blir dyrare att prenumerar och är det så ska jag ju självklart inte göra det längre. Man vill ju inte bli lurad. Och undrar just när min kimono och tofflorna kommer? Det var över en månad sedan jag skickade in blanketten och läste nu på Solo's kundtjänst att förmånsgrejorna kommer 2-3 veckor efter att man betalt. Alltså får jag vänta 2-3 veckor till på presenterna. Nä, jag är inte imponerad än så länge...

Glasögon?

Jag funderar seriöst på att gå till optikern. Senast jag var där var när jag ansökte om övningskörningstillstånd, vilket var ex antal år sedan. Då var min syn precis på gränsen. Den var bra, men hade det varit lite lite sämre hade jag fått glasögon. Nu har jag ofta ont i huvudet, och den senaste tiden rinner det mycket i mina ögon. Ibland har jag svårt att se vad som står på text-tv pga av att det rinner så, och ibland har jag svårt att se det även om det inte rinner i ögonen just då... Det är nog värt ett optikerbesök om det nu är så att det är ögonen det är fel på. Skulle ju vara skönt att slippa huvudvärken. Även om det inte är en jättekraftig huvudvärk så finns den där ofta ändå, och det är skitjobbigt. Både mamma och pappa har glasögon. Pappa har nog haft glasögon jämt, men mamma fick i typ 30-års åldern eller nåt sånt... Bäst att kolla upp detta tror jag...

Snoopy-set

Stack in en kortis på H&M idag, skulle kolla efter ett shampoo (men just den butiken hade ju självklart inte kosmetik avdelning...) och ett par vantar. Hittade ett par jättemysiga fingervantar som var luddiga, men inte för luddiga. Svarta. Tråkigt, men de passade bäst till min bruna jacka. Sen hittade jag ett jättefint Snobben-set med shorts och linne. Älskar att sova i shorts och linne och det var verkligen ett sött set. 129:- När jag kom hem och provad kläderna visade det sig att det var ett ganska stort hål i shortsen. Så det är bara att gå tillbaka och byta imorn. Trist, ville sova i myssettet inatt ju... jaja, inte mycket att göra åt...


Skoldag

Usch vilket hemskt väder. Regn och rusk!! Huua! Har varit i skolan först idag, för en Intro till Vinkurs 2 som börjar nu. Pratade om resan...bara en vecka kvar och jag börjar bli riktigt pirrig!! Man måste tydligen vara lite finare klädd och så. Dom e tydligen lite snobbiga i Champagne. Förvånar mig inte, men gör att jag känner mig lite obehaglig till mods. Är ju inte direkt snobbig själv och har inte så mycket jättefina kläder som passar i sådana sammanhang...menmen...

Sen åkte vi till Buhr Agentur på Stampgatan. Hade inga förväntningar alls på detta studiebesök, men det blev kanon! Vi var bara halva klassen, satt vid ett bord och drack kaffe medan 3 olika personer berättade om bl.a. knivar, porslin och annan köksutrustning. Roligt var det i alla fall!!


Invägning vecka 42

Såå...invägningen fick ske på måndag denna vecka. Ville väga in mig på min egen våg så det stämmer med förra veckans resultat. Trodde inte jag skulle gå ner så mycket (se inlägget syndernas dag), men jag blev positivt överraskad. -1,5 kg! Och nu har jag gått ner 7 kg allt som allt. 7 kg på 6 veckor (har precis påbörjat den 7:e veckan...) Det känns skönt att det äntligen kommit igång ordentligt, och jag hoppas att det håller i sig tills jag nått det mål jag vill...

Gratis Bio

Igår när jag skulle handla godis i kiosken på Filmstaden så sa hon i kassan att man kunde få gratis biljetter till en förhandsvisning av filmen Stockholm Boogie om man var SF medlem (vilket jag är...). Jag frågade om jag kunde få biljetter till en föreställning i Gbg istället och det gick bra. Men det verkar inte som att vi kommer kunna gå ändå. R kommer som sagt inte hem än på ett tag och då hinner vi inte äta, för att sedan åka in till stan igen innan klockan 18. Tråkigt, det hade varit kul att gå på bio igen. Har inte varit på bio med R på hur länge som helst. Vi får väl mysa på annat sätt... =(

Jul snart!

Flightplan var faktiskt helt okej. Den får ++++ av mig. Generöst va? Men man måste ha i åtanke att det är en film, och att man inte kan räkna med att den ska vara alltför realistisk. Anledningen till 4 plus är Jodie Foster. Hon är väldigt duktig. Läste i en tidning att hon egentligen inte heter Jodie, utan  Alicia Kristian eller nåt sånt... Men hennes syskon vägrade kalla henne något annat än Jodie, så det fick bli det. Bra film iaf!!

Till andra nyheter...det snöar här i Örebro. Säsongens första snö. Härligt härligt. När kommer snön till Gbg? Aldrig. Nä jag tänkte väl det...

Pappa/dotter-dag

Idag är verkligen en pappa/dotter dag. Vi har precis varit iväg och tränat. Iofs inte tillsammans. Han styrketränade och jag simmade, men ändå. Och ikväll ska vi på bio och se Flightplan. Ska bli himlans mysigt!! Känner mig för övrigt väldigt duktig eftersom jag simmat idag. Blev 30 längder, vilket är 500 m. Vi kom dit vid halv två, och tydligen stängde badet två, men det gjorde verkligen ingenting. Bara en ursäkt att sluta simma =) Jag fick pressa mig lite för att palla de sista längderna, men det gick tillslut!! Är väldigt otränad om man säger så...

Babbel!

ÅÅh, vilken helt underbart härligt kväll jag haft! Har inte haft så trevligt och roligt på år och dar. Det är det jag älskar med M, det kan gå månader utan att vi ses eller hörs, men när vi träffas är det som att ingen tid gått alls. Allt är precis som vanligt. Ain't it lovely? Vi babblade på i 3 timmar, vilket kändes som 5 minuter. Fan, jag måste bli bättre på att ringa henne, så är det bara! Skämmes på mig!! Haha, det första vi träffar på är en, enligt M, råtta och, enligt mig, en mus. Hon hatar råttor och möss. Hon skrek så hela stan hörde och sen garvade vi. Haha, va vi skrattade... Ja, vi skrattar alltid hon och jag. Saknar henne som fan känner jag!! Nä, skärpning på mig. Tack för en underbar kväll, M! Det måste göras igen!

C&Z

Kollade igenom vad pappa hade för bilder på datorn och hittade bl.a. denna fina bild på mina älskade grabbar där hemma. Saknar dom massor! Pratade faktiskt med dem på telefon idag. Jag sa massa snällt och gulligt men dom var ganska fåordiga. På måndag blir det puss och kram kalas!!

C&Z


En fika på kvällen

Ska träffa M ikväll och ta en fika! Ska bli kul, vi har inte träffats på länge. Det är ruggigt och regnigt ute så egentligen vill man inte gå utanför dörren...men jag behöver ju bara gå ut till bilen så jag ska väl inte klaga? =) Millencollin spelar på Conventum ikväll. Känns som de aldrig spelar i Sverige, utan bara utomlands. De är ju gamla Örebroare (som albumet Pennybridge Pioneers skvallrar om) så det är kul att de har en spelning här!! Pappa har varit jobbarkompis med Eriks pappa vilket han är mäkta stolt över. Haha, hur många gånger har man inte hört det?! Pappa trodde M och jag skulle komma in på konserten bara genom att förklara att pappa jobbat med Eriks pappa. Jojo, det funkar säkert!! Min gamla gymnasiekompis L ska dit och M:s pojkvän A har också biljett. Så M och jag får väl sitta och vara lessna över en kaffe och kanelbulle istället. Vi har ju varann så vi ska väl inte va alltför lessna =)

Billy?

Genom ett ex antal bloggare här hittade jag fram till detta ganska roliga test. Jag blev Billy Bokhylla i mörkfanér. Billy? Känns så där kul va.

"Du är bokhyllan BILLY i mörk fanér!

Bokhyllan BILLY är ordningsam och står vid sitt ord. Bokhyllan läser alltid säkhetsföreskrifter och följer med i flygvärdinnornas säkerhetsgenomgång på flyget. Många BILLY-bokhyllor bär cykelhjälm. Men bokhyllan är inte tråkig, tvärtom är hon/han en uppskattad spexare och skojare på familjefester och i privata sammanhang.


Karriär
BILLY är ingen vindflöjel, utan en vinnare i det långa loppet. Vanliga bokhylle-yrken är datatekniker, uppfinnare, läkare, lärare. BILLY bör dock se upp så att hon/han inte blir inställd i ett hörn. Hon/han måste aktivt anstränga sig och vässa armbågarna. Det finns alltid någon som ropar högre.

Relationer
Bokhyllan BILLY passar bra tillsammans med diskstället GRUNDTAL. Hittar du ett diskställ, tveka inte utan gift dig på stubinen. I släkten finns säkert fåtöljen BARKARBY; ni kommer väl överens när ni ses, men ni vet båda att ni inte borde träffas alltför ofta då konflikter ofrånkomligen kommer att uppstå. Sittkudden PÖSIG ska Bokhyllan undvika. Visst, en blixtsnabb förälskelse kan uppstå mellan PÖSIG och BILLY, men redan efter några dagar märker ni att det bara var spänningen ni båda sökte. Det finns risk att förälskelsen övergår i bitterhet och ovänskap."

Hoppas inte R blir Sittkudde bara =( Ganska mycket av detta stämmer faktiskt på mig... Om jag cyklade ofta skulle jag definitivt ha hjälm, jag står vid mitt ord (även om jag lovat saker jag absolut inte vill göra så är det bara att göra det. Inga dåliga ursäkter...), spexare och skojare vet jag väl inte om det stämmer...men jag har mina ljusglimtar då och då =)

Utvärdering av gårdagen.

Såg inte så mycket av Idol, bara sista halvtimman. Men jag hann ändå skapa mig en liten uppfattning av hur det hade gått under kvällen. Är fortfarande väldigt chockad över att Ola åkte ut. Jag kände på mig att det skulle bli en kille, för tjejerna höll betydligt högre nivå tyckte jag, men jag tyckte återigen att det var Jens som borde fått lämna. Jag har svårt att förstå varför han fortfarande är kvar i tävlingen. Visst, han sjunger fint, men hans röst är ju inte på något sätt speciellt...och han känns blek jämfört med de andra deltagarna. Nä, det var verkligen tråkigt att fotbolls-Ola åkte ut!! Hoppas fortfarande på Sibel!!!

Luktar gott!

Mamma står och lagar mat  (skönt att slippa göra det själv!!) och det luktar ljuvligt!! Ska bli en räkmix med pressad potatis! mums! R äter ingenting från havet. Tycker varken om fisk eller skaldjur. Tråkigt för mig. Är själv inte så förtjust i fisk (bara lax typ..) men skaldjur tycker jag om. Räkor, krabba, kräftor m.m. Så jag passar på när han inte är med =) Han käkar hos sina föräldrar idag, så jag behöver inte ha dåligt samvete över att han är själv i alla fall. Han brukar alltid ge mig dåligt samvete när jag åker hem och han inte kan följa med. Av någon outgrundlig anledning. Men den här gången ville han inte följa med (snarare orkade han inte. Efter 2 tentor är det skönt att bara ta helg) så då har han ingen annan att skylla än just sig själv. Inga skuldkänslor från min sida med andra ord.

En sväng på stan

Jag har träffat A idag! Min söta, fina och gulliga brorson! Jag och mamma mötte upp min bror på stan, och så gick jag med dem hela vägen hem, men gick inte med upp pga att V är sjuk. Men vi fick en promenad tillsammans i alla fall. Skönt att få en pratstund alldeles själv med brorsan..det behövs och det var länge sen sist. Dessutom fick jag ju köra A i vagnen =) . Äntligen har han börjat finna sig i att ligga i vagnen. Innan dess ville han bara vara i bärsele. Han är otroligt fin! Så stora och fina kinder. Såg dock lite butter ut när han väl hade vaknat. Inte lika glad att se faster som faster var att se honom...

Oops!

Oj, undra hur jag skulle tacklat en sån här sak när jag var 16?!

Dagens planer 21/10

Förmiddag:Käkat frukost, ska sitta framför datorn och slöa en stund ( i morgonrocken)

Eftermiddag: Långpromenad (skittrist väder igen, men idag måste jag!!!), umgås med mamma.

Kväll: Inga planer, blir nog en lugn kväll i sällskap av päronen.

Lyckad present

Jag behövde faktiskt inte springa runt så länge innan jag hittade en bra present till min mor. Känner henne ganska väl trots allt =) Det blev boken "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" av Liza Marklund & Lotta Snickare. Handlar om kvinnor och kvinnors situation. Verkar riktigt rolig. Gillade det som stod på baksidan.
- Hej tjejer, sitter ni här alldeles själva?
- Nej, vi är sju stycken!

Tror jag måste läsa den när mamma är klar. Gonatt!!

Syndernas dag

Usch och fy på mig!! Har verkligen syndat idag... Det började med att jag skippade långpromenaden. VIlle ha en lugn och skön morron och det var så dimmigt och tråkigt ute att jag skippade den. Sen träffade jag H på stan, och vi gick till favvostället La baugette. Där tog jag bara en te, men var tvungen att smaka några skedar på H:s bakpotatis med räkröra såklart. Plus några munnar cola (första gången på 6 veckor!!!!) Sen blev det kinamat, men det var i alla fall en nyttig middag. Skippade sås och åt grillade kycklingfiléer med ris. Gott gott! Men sen....blev det lite mer än en halv bakelse med grädde och 2 små kakor med chokladöverdrag. Så nu är det slutätet för idag, och imorn blir det en låååång promenad.... Jaja, ibland så blir det så här, men jag kommer igen!!! Skärpning på mig nu!

Sängkamrat trots allt

Jag som trodde jag skulle vara själv inatt, men ack så jag misstog mig. Igår kväll när jag hade lagt mig för att läsa krafsade Filip (en av missarna) på min dörr och ville in. Filip är verkligen min katt. När han och Gurra var små busade dom så mycket att vi fick dela på dem på natten, och då sov alltid Fille på mitt bröst eller en kudde bredvid mitt huvud. Sen dess har han bara kelat med mig, tills jag flyttade då pappa fick ta över min roll. Men i alla fall så har han inte sovit hos mig en enda gång när jag kommit hem på besök utan bara kommit in i rummet och vänt. Och det var vad jag trodde han skulle göra nu med, men han hoppade upp i min säng och började trampa som sjutton. Sedan la han sig, så nära nederkanten på sängen som möjligt, rullade ihop sig till en boll och somnade spinnandes. Han tog så liten plats att jag knappt märkte honom, ändå är han 10 gånger större än våra missar... Mysigt var det i alla fall, och det gjorde natten betydligt lättare!!!

Present

Hmm...jag vet, jag är sent ute. Min älskade mamma fyller idag, och jag har fortfarande inte köpt något. Men ska som sagt in till stan idag och kika. Har en liten idé om vad man kan hitta på. Pappa sa att jag kunde vara med en av hans presenter, och det är ju skönt om jag inte hittar något, men jag vill ge det ett försök först.
 
Usch, det är verkligen ruggigt här i "norrland". Mycket kallare. Men denna kylan är bättre än den i Gbg. För det första är jag ju van vid så här kyla och för det andra så biter den bara i kinderna, det blåser inte svinkallt genom alla kläder som vindarna i Gbg gör... otroligt skönt att vara hemma i alla fall. Nina njuter =)

Dagens planer 20/10

Förmiddag: Sjöng för mamma 06.30, la mig igen och läste för att sedan somna om och vakna 10.00. Käka frukost, gå runt och mysa av ledighet!

Eftermiddag: Åka till stan för att köpa present åt mamma och träffa H. Ev, gå min långpromenad (om denna hemska dimma lättar nångång...)

Kväll: Käka god middag för att fira mammas födelsedag (antingen restaurang eller god hemlagad!)

Sakna

Jag saknar redan min lilla familj. Kommer kännas tomt i natt att inte ha R snarkandes bredvid mig, Cesar under armen och Zorro vid fötterna. Men å andra sidan kanske jag slipper vakna med ryggont eftersom katterna praktiskt taget puttar ut mig från sängen =)

Lost

Har ju självklart just kikat på Lost i vanlig ordning. Slutar alltid lika jobbigt, men jag börjar bli van vid det här laget. Såg en omröstning på Aftonbladet och det visade sig att Sawyer var den populäraste karaktären i serien. Blev lite förvånad, men ändå inte. R har hela tiden sagt att det är Sawyer som kommer rädda allihopa. Han verkar så elak men innerst inne är han en varm och god människa. Jag gillar honom mer och mer för varje avsnitt måste jag säga. Han kommer att överraska oss både en och två gånger!!


Hur ska det bli?

Funderar mycket på hur det ska bli egentligen. Till slut menar jag. När nu till slut kommer. Satt och funderade på tåget idag, och det känns som att jag alltid kommer känna mig splittrad. En fot i Örebro och en i Göteborg. Det finns ju så många jag älskar och saknar fruktansvärt från örebro, min barndomsvänner som varit med mig på högstadiet och vidare till gymnasiet (dessa kanske inte kan räknas som barndomsvänner, men som uppväxtvänner...) Och sedan finns det de fina människorna som jag träffat sedan jag flyttade till gbg. Hur kommer framtiden se ut? Måste vi ha vårat bröllop i Götene för att det ska bli riktigt rättvist? Kommer jag missa A:s uppväxt helt, och bli en träffas-på-högtiderna-faster? Det vill jag ju inte. Och jag tror att nån dag vill jag komma tillbaka hit. Köpa mig ett hus någonstans här och vara nära familjen och vännerna här. Men då kommer jag ju känna samma saknade för Göteborg, som jag nu känner för Örebro. R sa faktiskt en gång att han kunde tänka sig att flytta hit senare i livet. Vi får väl se om han fortfarande känner så när senare i livet kommer. Innan vi flyttade ihop och jag hade mer pengar åkte jag "hem" (vad är hem egentligen? Jag åker hem till Örebro, för att sedan åka hem till Göteborg) ungefär 1 gång i månaden. Nu blir det kanske 2-3 gånger per termin.

Jag vet att R och jag inte hade varit tillsammans idag om inte jag flyttat till honom. 2 år av distansförhållande var vad vi klarade av. Vi klarade det jävligt bra, trots allas åsikter och trots att inte många trodde på oss i början (tack A, H&S för att ni gjorde det!!). Men inte ens vi, jag och min själsfrände och älskade, hade klarat mer än vad vi gjorde. Och jag är så glad att jag flyttade. Men det känns som att jag aldrig kommer att få ro, att få ha alla jag älskar omkring mig. Det är jobbigt att gå och sakna. Vill ju ha er här....


Dagens planer 19/10

Förmiddag: Käka frukost, packa väskan, mysa med katterna.

Eftermiddag: Gå långpomenaden, käka lunch, åka tåg mellan 16.12-18.11.

Kväll: Umgås med mamma och pappa, ringa till R innan han åker och tränar, sova gott! (försöka iaf, i den obekväma bäddsoffan...)

Snygg eller inte snygg

Gillade Gwyneths klänning här. Även om den inte egentligen var något speciellt så var den stilren och snygg! Och rosen i sidan är en vacker detalj!

Gillade dock inte det här. Ashlee påminner om Christina Aguilera under Dirrrty-perioden i hennes liv. No no!!


378 kvadrat

Vad sägs om en åttarummare på 378 kvadrat?! Om du har 25 miljoner att hosta upp så är den din =)

Catfight

Läste Linda Skugges krönika häromdagen, där hon gick hårt åt Alexandra Pascalidou. Det var snack om spökskrivare och Linda skrev att hon äntligen förstod hur Alexandra hade tid för allt hon gör nuförtiden. Hon borde ju få tid över med tanke på att hon inte skriver sina egna texter, menade Skugge. Imorse läste jag Alexandras kontring i Metro, där hon gav svar på tal och berättade att, citat, "Vartenda litet kommatecken har jag svettats fram". Den nya smutskastningen verkar med andra ord vara igång.
 
Har aldrig riktigt gillat Skugge. Tycker hon verkar ganska bitter och negativt inställd till det mesta, men å andra sidan har jag inte läst så där överdrivet mycket för att egentligen uttala mig. Hur som helst... Enligt Alexandra hade inte Linda kollat upp sina källor ordentligt för några spökskrivare förekom verkligen inte. Men enligt Skugge var Alexandras reaktion bevis nog på att ryktena var sanna. Man blir inte arg om det inte är sant menade hon och tyckte att Alexandra skulle knycka på axlarna åt dessa hårda ord och ta det med en klackspark, om det nu var osanna rykten som hon själv påstår. Javisst, klart man gör det. Någon anklagar en för att ha fejkat hela sitt livsverk och den karriär man kämpat sig till. Klart som fan man knycker på axlarna och skakar av det sig som en gås. Nä, skärpning på Linda Skugge. Och även Alexandra för hon var inte snäll i det hon skrev tillbaka heller. Jag tycker det är otroligt tråkigt att två duktiga kvinnor som kommit långt i sina karriärer måste attackera varandra på detta sätt. Man kan ju knappt tro att de faktiskt är vuxna...

Bananflugor

Vi har fullt med bananflugor i köket. Alltså, det är inte lite. De är verkligen ÖVERALLT!! Nu har vi testa lite tips som folk gett oss. Bl.a. rödvin och ättika i en skål. Funkar inte alls. De sitter på kanten av skålen och sniffar eller nåt, för de lägger sig definitivt inte där i dör i alla fall. Sen har jag testat vatten, diskmedel, honung och ättika. 2 stycken ligger nu i skålen efter en hel natt. Summa döda bananflugor = 2 st. Vad ska vi göra??!! Inget verkar ju fungera. Har vi doserat fel i skålarna, eller varför funkar inte dessa tips som tydligen fungerat för alla andra?! Det stinker ättika i hela lägenheten nu, och jag funderar på om vi överdoserat ättikan? Jag behöver hjälp!! Ge mig mer tips, jag blir tokig snart!!!

Dagens planer 18/10

Lite sent men...

Förmiddag: Sov lite för länge, käkade frukost och träffade sedan L&C för ett litet "möte" på Condeco.

Eftermiddag: Handlat, ska gå långpromenaden, putsa sista fönstret och bara glo en stund (ev. tvätta lite..)

Kväll: Packa lite smått, kolla på Desperate Housewives, passa på att mysa med R och missarna.

Spännande värre!

Hittade denna väldigt spännande historia genom MyyZz. Kapitel 8 är skrivet och spänningen stiger.

På tal om något helt annat så var handkrämen jag köpte för händer & naglar kanon (Vaseline Intensive Care hand & nails)! Funkar jättebra! Den torkar in fort, och jag tycker mig känna skillnad på naglarna (men det är säkert bara inbillning..) I alla fall så var den prisvärd (39:-)

Duktig Nina

Har verkligen varit duktig idag. Efter skolan satte jag igång och putsade fönster =) Hann med 4 stycken (inkl en paus för att kolla på Cityakuten) Nu har jag bara fönstret i vardagsrummet kvar. Men jag vette fan om det blev någe bättre. Köksfönstret fick massa ränder för jag nådde inte ordentligt. Jaja, sovrummet och det andra fönstret i köket blev iaf okej. Imorn gör jag det sista, och sedan blir det packa av!

Ska träffa L&C igen imorn för att prata mer om det arbete vi håller på med nu. Har egentligen ingen lust alls, men ibland så måste man.

Kall promenad

Usch, långpromenden blev en kall historia idag. Hade på mig vinterjackan men det blåste kallt om öronen ändå. Hade en konstig känsla innan jag gick ut på promenaden. Går ju ganska mycket i bostadsområdet, men det är en kort sväng genom ett "skogsparti" och där ville jag inte gå idag av nån anledning. Först tänkte jag ignorera det och gå samma väg som alltid en ändå. Men endaste 5 minuter in i promenaden kommer det en polisbil körande på gångvägen. De måste ju ha letat efter någon eller något, så jag följde min instinkt och gick en annan väg. Tog nästan lika lång tid så jag är nöjd ändå. Men fan va kallt!!!!! Hur ska jag palla promenader hela vintern? Burr!

Dagens planer 17/10

Förmiddag: Käka frukost snart, gå långpromenaden, gör mig i ordning, träffa L&C 11.30.

Eftermiddag: Skola mellan 13.00-15.00(?), hem och ta det lugnt.

Kväll: Käka kinamaten från igår, titta på CSI & ev Undercover (om jag orkar), passa på att mysa med R (Åker ju i övermorn).

Filmer att se

Jag och R brukar alltid tittat på mycket film, men det har inte blivit så mycket det senaste. Dessa skulle jag i alla fall vilja se (både bio & dvd):

*
Flightplan
* Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö (har läst boken, som jag verkligen gillade!!)
* Crash
* Bridget Jones: The edge of reason

Får väl se när det blir av att se dessa. Kul vore det i alla fall!


En riktig skitstövel

Bridget Jones Dagbok är på i bakgrunden, och det är bara att konstatera att Hugh Grant verkligen kan konsten att spela skitstövel. Kan det ha någon relation med verkligheten kanske? Hur som helst är Renee Zellwegger underbar som Bridget, och jag tycker definitivt att hon är sötare med lite mer former (för jag vägrar att säga att hon var mullig i BJD, det var hon knappast!!) än som hon ser ut nu...

Kök

Ett kök i denna stil (de mörkare bänkskåpen som är på stora bilden till vänster) skulle jag kunna tänka mig att ha i mitt framtida hus. Gillar det lite mörkare färgerna. Nånting som jag väldigt gärna skulle vilja ha är en köksö. Det är så lätt och behändigt att laga mat när man har en köksö. Och det är underbart vackert. Vad drömmer ni om för kök?


Slappar söndag

Denna dag har varit ganska slö men ändå innehållande lite motion. Har gått långpromenaden i vanlig ordning och sedan åkte jag iväg för att lämna vår film från igår, handla lite och köpa med kina-käk hem. Åt mig proppmätt och ändå hade jag mer än hälften av min mat kvar... Så nu har vi middag till imorn med, vilket verkligen är bra eftersom vi har otroligt dåligt med pengar just nu. Och jag räknade 6 points för maten idag (en hel bytta Biff med bambuskott är 6), vilket betyder att jag bara behöver räkna riset imorn när vi käkar. Smart smart!! Gillar sånt =)

Sambolivet har varit lite avdant det senaste... Kämpigt och så. R har två tentor nästa vecka vilket gör honom ganska stressad (vilket är full förståeligt...) och det blir lätt mycket gnabb och tjafs. Vi pratade igenom det rätt bra på promenaden igår, men det blev ändå lite gnabb imorse när vi vaknade till en lägenhet som såg ut som ett bombnedslag och det mesta gick snett denna morron. (Bl.a. spydde en av katterna två gånger på mattan i hallen när vi i princip var klara med städning. Jippi!!) Nu har vi i alla fall bestämt att vi måste ha två städdagar i veckan. Vi skitar ner så mycket att det inte räcker med en... Ojojoj, vilka lortgrisar vi är!!


Invägning vecka 41

Idag har det som vanligt varit invägning. Har gått ner 1,6 kg denna vecka. Allt som allt gått ner 5,5 kg nu.
Jag är otroligt nöjd! Denna vecka har mina långpromenader visat sig effektiva. Har ju börjat gå varje dag istället för 3-4 ggr i veckan som förut, och det märktes!!! Så det ska jag definitivt fortsätta med. Åker till Örebro på onsdag, och jag kom överens med mamma att vi ska käka Viktväktar-mat under helgen. Måste ju fortsätta med detta trots att jag åker hem några dar... Så det ska nog bli bra!!

Röka eller inte röka

Skummande igenom denna artikel om att en del politiker tycker att rökare ska ha lägre lön och mindre semester bl.a. Sedan är det någon som säger emot och tycker att rökare jobbar exakt lika bra som alla oss andra. Visst, det håller jag också med om, men jag kan förstå andra sidans resonemang också. I en kurs jag läste förra året pratade vi en del om det och då hörde vi statistik över hur mycket tid som går åt när rökare tar sig en snabb rökpaus. De extra minuterna blir på ett år ca 2 veckor. Av rökning. Okej, alla kanske tar pauser här och där och gör annat än att jobba, men rökare gör det oftare än andra. Alla rökare är inte så, vilket leder till att om alla rökare skulle få lägre lön skulle det inte stämma riktigt. Men en idé för att få rökarna att inse hur mycket tid som går åt är att låta dem skriva ner alla rökpauser de tar under en viss period och sedan räkna ihop summan av detta. Resultatet skulle nog chocka en del...

Jag rökte själv förr. Slutade för över 1 år sedan, och jag märker  nu i efterhand att rökningen ändå tog en del tid...vilket man inte tänker på då, och vilket man inte behöver tänka på på ens fritid, men när det gäller jobbtid då är det kanske dags att börja räkna??!


En komisk middag

Ikväll var vi och käkade hemma hos R:s föräldrar. Jättegod gulasch-soppa. Men det komiska i middagen var att R:s mormor också var där. Hon hör inte speciellt bra, och nu har hennes hörapparat gått sönder så nu hör hon definitivt inte mycket. Det blir ganska komiskt när alla sitter och skriker och hon ändå inte hör ett jota av vad vi säger... Det blev snabbt en vana att tala jättehögt vilket ledde till att jag ville skrika jättehögt varje gång jag skulle säga något, även om jag inte talade just med henne... Roliga missförstånd uppstod också:

Rs mamma:"DU FÅR LÄRA DIG OCH LÄSA PÅ LÄPPARNA!!"
Rs mormor:"VEM SKA JAG HÄLSA PÅ SA DU???!!"

Hon gör det så mycket roligare för att hon själv tycker det på ett sätt är ganska roligt och därför skämtar om det. Samtidigit säger hon att det är ju självklart jättejobbigt, men det är skönt att se att hon inte bara blir arg för det utan kan se det lite från den ljusa sidan. Hoppas de kan fixa hörapparaten snart bara... =)



Film

Såg just Assault on Precinct 13. Den var helt okej. +++ får den av mig. Hade fått ett till + om det inte var så att jag hade lite svårt att hålla koll på alla karaktärer... Har inte hört talas om filmen innan men den hade några kända namn som Ethan Hawke och Laurence Fishburne. Även några kända ansikten, som Maria Bello  och Drea de Matteo (det är svårt att känna igen henne på bilden fråm imdb men det är faktiskt hon som spelar Joeys syrra i Joey)

Vi valde mellan denna film och White Noice. Och det slutade med att en av oss blundade och pekade på en film.. =) Vill även se Anchorman , har kollat på den varje gång vi varit i videobutiken, men lotten har aldrig fallit på den...

Dagens planer 15/10

Förmiddag: Sova, käka havregrynsgröt, vägra gå upp ur sängen.

Eftermiddag: Sitta framför datorn, mysa med katterna, gå långpromenaden, handla till ikväll.

Kväll: Hyra film?, titta på filmen?, mysa med älskling, ta det lugnt!!

En mysig lördag?

De senaste två fredagarna har inte den där riktiga fredagskänslan infunnit sig hos mig. Sa detta till min sambo igår och han trodde att det berodde på att vi inte köper massa godis, cola och annat gottis att mysa med på helgerna längre. Visst kan det vara så...men vi har inte köpt godis på fem helger nu, och det är bara de senaste två som känts underliga. Kom fram till att det har att göra med att han och jag inte umgåtts på samma sätt det senaste. Det har varit mycket annat vid sidan om. Nu låter det kanske löjligt att ta upp detta efter bara två helger, men jag älskar helgerna när vi kan vara tillsammans bara han och jag... och när jag känts så här två helger i rad måste jag göra något åt det. Dessutom fick jag vakna själv imorse eftersom han åkte till skolan tidigit för att plugga till tentor nästa vecka. Myslös helg med andra ord. Tror han fick lite ångest för han pratade om att han ville följa med mig på min promenad (vilket han aldrig vill annars...), och att vi skulle hyra film ikväll och så. Bara han inte fick ångest över att han åkte till skolan idag, för sånt förstår jag till 100%. Skolan och tentor går före det mesta...

Vackert väder har vi i alla fall. Det är lite småkyligt, men solen skiner ju!! Öppnade balkongen ifall katterna ville gå ut och virade in mig själv i en filt för att inte frysa... Och nu ser jag att Cesar sitter på bordet och spanar ut över området. Känns skönt att vi i alla fall har en balkong de kan vara på. De är ju innekatter och det är svårt att hitta tid för att gå ut med dem så mycket som de skulle vilja... Då är balkongen perfekt. De kan sitta där hur länge som helst... =)

Snott igen

Snodde av Lxo. Som i sin tur också snott!

1. Hur ofta tvättar du duschdraperiet?

Oj...aldrig. Är det jättesnuskigt?
2. Håller du med om att morgonrocken är ett av de mest nödvändiga plaggen?
Ja, det kan jag väl. Den jag har är världens mysigaste, vilket mina katter också tycker så den är full av katthår vilket resulterar i att jag inte använder den...

3. Vilken är ditt favoritöl?
Är inte så förfjust i öl tyvärr...

4. Är du rädd för möss?
Nej, det tror jag inte..

5. Vilken hårfärg/ögonfärg skulle du vilja ha om du fick välja?
Den jag har! Är nöjd!

6. Känner du NÅGON som tycker om brysselkål?
Haha!! Jaa!! Mamma och pappas katt ÄLSKAR brysselkål. Han kan äta hur mycket som helst!!! (även melon, paprika och gurka är gott!)

7. Brukar du sova middag?
Oh ja!

8. Har du glasögon?
Nej, men lär behöva i framtiden säkert.. =/

9. Har du körkort?
Ja. Sedan 24 september 2003

10. Äter du nyttig mat?
Japp. Viktväktarnas mat.

11. Har du några syskon?
Ja, en storebror på 28 bast!

12. Kan du vifta på öronen?
Nej tack!

13. När handlade du en BH sist?
Några veckor sedan

14. Kaffe eller te?
Te!

15. Vilken sport tittar du helst på på TV förutom hästsport?
Hockey

16. Har du någonsin haft en lila väska?
Hmm...jag älskar lila och jag älskar väskor så svaret på denna fråga borde vara ja. Men nä, jag tror faktiskt inte det...

17. Har du snickrat något nån gång?
Jajemän! Har gjort hyllor och grejor i träslöjden. (Hatade träslöjden, tyckte så mycket mer om syslöjden!!)

18. Kokar du egen sylt?
Nej

19. Brukar du ha målade naglar?
Ibland, just nu har jag bara stärkande lack från mavala...

20. Staden eller skogen en ledig dag?
beror på humör. Skogen kan vara underbar...men staden är bra härlig också!



Den nya fredag

Jag hade faktiskt för stunden glömt bort att Ebba inte längre jobbar med Fredag. Köpte tidningen i vanlig ordning och kände så fort jag slog upp den att något inte stod rätt till. Sen kom jag på. Det var alldeles tomt på framsidan och det fanns inget "Hej Ebba!" på första uppslaget. Annars var väl tidningen som vanligt. Det enda som kändes annorlunda var texterna till kändisbilderna. De kändes syrligare och taskigare än Ebbas. Hon skrev ändå på ett sätt som gjorde det okej att vara lite syrlig, men nu kändes kommentarerna lite...ja...jag vet inte hur jag ska förklara. Men jag gillade dem inte... Men jag kommer köpa Fredag i fortsättningen för det. I vanlig ordning. Jag gillar när saker är i vanlig ordning.

Näste "man" ut...

blev Marieme. Vilket kändes ganska tippat. Det var många som inte lyste som de brukar göra ikväll. Sebastian var t.ex. inte lika bra som han brukar vara och det märktes att han inte riktigt trivdes med att sjunga på svenska. Agnes var bättre idag, har inte gillat henne så mycket innan, men idag var hon bra. Sibel (min favorit...) var otroligt bra! Att jag älskar "Sista morgonen" bidrar väl kanske också lite, och fan va bra hon gjorde den!! Ola var okej. Jonah kändes som alltid. Måns okej, Elina lite falskt men okej det med... Jens okej.

Mitt favoritpar!!

Här är mitt favoritpar alla kategorier!! Tråkigt att det är så mycket rykten om att de bara är tillsammans fortfarande för pengar m.m. Får väl hoppas att det verkligen inte är så, för det vore otroligt tråkigt... De är ju så söta ihop!!!

Fick mitt sista nr av Cosmo och mitt första nr av Solo idag. I Cosmo var det en intervju med Jessica som jag tänkte plöja igenom sen... Skummade igenom den lite, och hann se att hon påstår att hon sa kommentaren om tonfisken och kyckligen med flit. Det var hennes sätt att flörta och charmera... Jojo, visst!! =) Gillade ialla fall första sidan på Cosmo starkt. Gillar när de har ljusa bakgrunder. Tycker inte om de röda/organea...

Flipp eller flopp?

Vad tycker ni?!

Så här blev mitt resultat:

1. Kirsten Dunst - Flipp på färgen och bandet runt midjan. Skippa knytningen däruppe.

2. Maggie Grace - Definitivt flipp! Originell och jättevacker!!

3. Rachel Weisz - Flopp

4. Jessica Biel - Flipp....tror jag...

5. Cameron Diaz - Flipp. Snyggt!

6. Jessica Alba - Flipp! Gillade klänningen och det var snyggt med röda skor till!

7. Lindsey Lohan - Flopp!

Kattleksaker & handkräm

Det var trevligt med en tur på stan med C idag. Köpte inte så mycket. Kräm för händer  och naglar (Vaseline Intensive Care), har så sköra naglar att de bara spricker hela tiden, plus att mina händer är hur torra som helst på vintern. Köpte även två leksaker till missarna. Deras favorit råtta är numera pälsbefriad så jag tyckte de kunde få lite nytt att leka med. Och ett måttband också, så att jag kan mäta runt midja, höfter å sånt. Vädret blev kanon idag med, trots att det såg illa ut imorse. Genom-mulet och det kändes som det hängde regn i luften, men under min långpromenad sprack det upp och blev riktigt fint.

Lucy dog i Cityakuten idag. Har sett det förr, men jag gillar inte det avsnittet... =(

Någon som kan hjälpa?

Jag brukar inte ha speciellt mycket mensvärk, och behöver inga speciella tabletter bara för mensvärken. Men jag känner ändå av den ganska mycket ibland och det börjar bli jobbigt.  Känns rätt taskigt mot kroppen att stoppa i sig massa värktabletter varje månad för att det gör ont...  Är det någon som har några tips på andra sätt att lätta värken? Typ huskurstips. Skulle bli jätteglad om ni kunde lämna några tips!!


What's going on...

...in the world... när folk håller på så här? Vad är det för människor som vandrar runt på vår jord egentligen? Hoppas de här sköterskorna aldrig får jobba inom vården igen...

Dagens planer 13/10

Lite sent på dan men...

Förmiddag: Sov som en stock till 11.20. Gick upp efter 12 =)

Eftermiddag: Käka brunch, långpromenad, ta det lugnt, städa (städdag igen, va fort det går...)

Kväll: Njuta av min städade lägenhet, titta på Medium och ta det lugnt.

Forts.

Han på bilden längst ner till vänster var den man jag pratade om i förra inlägget, som bara försvann från sin fru och sitt barn...

Försvinnanden

Tycker det är så hemskt det man kunnat läsa om i tidningarna här nyligen. Det är så många människor som bara försvinner. T.ex. den 17-årige pojken som försvann, som senare hittades död i ett vattendrag.. Och så är en 57-årig kvinna försvunnen. Dessutom hörde jag om en lite yngre kvinna som också varit försvunnen länge.. Jag kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste vara för de människornas släkt och vänner... Jag vet inte vad jag skulle göra om någon i min familj bara försvann.

För ett tag sedan såg jag ett program som handlade om en svensk man som försvunnit för några år sedan, när hans sambo var med barn. Hon har fått ta hand om barnet helt själv och har ännu idag ingen aning om vad som hänt hennes sambo... Usch... denna ovisshet måste vara fruktansvärd.

Konstiga namn

Läste på people.com's hemsida om kändisar som döper sina barn till konstiga namn. Det har man ju hört många gånger men de här namnen är verkligen skumma...

Kal-el Coppola Cage - Nicholas & Alice Cage (besatt av Stålmannen, eller? Stålmannen var ju egentligen döpt till Kal-el)

Mateo Bravery Bratt - Benjamin Bratt & Talisa Soto (Bravery??!)

Henry Günther Ademola Dashtu Samuel - Seal & Heidi Klum (Whaat?!)

Som de på people också skrivit så ligger ju Gwyneth Paltrow's Apple i lä jämfört med dessa bebisar... Apple låter i alla fall relativt normalt... Det är ju kreativa i alla fall...=)

Har sagt det förr

Men det tåls att sägas igen. Hur söt är inte Reese Witherspoon? Alltid så söt i håret och så snygga kläder... Suck... avundsjuk blir man...

Det är inte bara jag...

...som bantar. Britney ska börja på strikt diet för att gå ner 23 kilo. Hon har ganska många experter till hjälp, vilket nog är rätt skönt att ha. Med tanke på att hon har en nyfödd hemma så kanske man behöver all hjälp man kan få? Känns som det är ganska tufft att försöka gå ner de kilona man lagt på sig när man har en liten som kräver massa uppmärksamhet. Men man lyckas nog till slut. Måste bara vara tillräckligt motiverad, och kunna finna tiden till det. Det är dock inte alltid så lätt =)

Dagens planer 10/10

Förmiddag: Skola

Eftermiddag: Extra lång långpromenad (pga pizzan), städa undan lite i lägenheten (datagrejor överallt), pussa R när man kommer hem

Kväll: Leka lite med vår nya data, titta på CSI & Undercover, helkroppsmassage, mysa.

I helgen

Har haft en lugn och skön helg! I fredags pillade ju R med dator som vägrade att fungera, och jag glodde mest på tv och försökte att inte bli för uttråkad. Det var ingen höjdarkväll direkt. R var inte på bästa humör tack vare datorn och det blev inte som en vanlig mysfredag. I lördags hade R match, och jag fixade kranar =) sedan var vi barnvakter. Hade jättetrevligt, spelade poker (som jag vann!!) och hade det gott! Igår var det invägning som visade att jag gått ner ytterligare 1,1 kg denna vecka! Allt som allt har jag gått ner drygt 4 kilo! Är nöjd. Dock så syndade vi efteråt då vi åt varsin pizza. Det är ju inte direkt det bästa att äta, men vi gjorde det ändå. Man får unna sig IBLAND och denna vecka ska jag jobba hårt och tänka på vad jag äter och ut och motionera varje dag, så att den där pizzan försvinner =) Men va fet den kändes nu, när man inte ätit snabbmat på ett tag. 10 gånger fetare än vad man minns den som. Fick lite dåligt samvete och jag känner att det kommer ta lång tid innan jag blir sugen på snabbmat igen. Har fått min dos för några månader nu.


Allt i sin ordning igen

Nu har vi en dator som fungerar igen! Skönt! Men det blir inte mer bloggande för det. Klockan är mycket och jag ska upp tidigt, så jag får spara min tankar tills imorn!! Gonatt å sov gott!

Brittsommar!

Måste bara skriva ett sista inlägg om detta vackra väder! Det är ju helt underbart. Det är 19 grader här i Götet idag och det känns som att det snarare är vår än höst. Känns ungefär som en fin dag i april, inte i oktober! Men jag tackar och tar emot! Det är bara att gå ut och njuta, det tycker jag alla ska göra!

So long!

Riktigt äckligt!

Denna bild på Mats Sundin ser ruggigt otäck ut. Det är inte lätt att spela hockey. Tur att de får så många miljoner om året så de har råd att lappa ihop kropparna sen =) Hoppas Sudden gör som han säger och börjar spela med visir i fortsättningen. Inge kul med såna skador...

Mobilprat

Läste på aftonbladet att vi svenskar är trötta på mobilpratet. Speciellt i kyrkan och på bio. Det borde vara en självklarhet att stänga av mobilen på sådana ställe. Är allt verkligen så viktigt att man MÅSTE ha på mobilen? Vad är det värsta som kan hända? Personen som ringer får lämna meddelande på telefonsvararen och du får ringa upp senare. Gud förbjude att vi skulle behöva göra det... Visst jag får lite panik om jag glömmer mobilen hemme en morgon, men jag har i alla fall vett att stänga av den i situationer där det borde vara självklart för alla att göra det...

Är det på riktigt?

Har just kollat på Medium i vanlig ordning, eftersom det är torsdag. Allison Dubois finns på riktigt, och nu påstår en forskare att han bevisat att hon verkligen ÄR ett medium, och kan prata med de döda. Han har utfört tester där hon bl.a. får prata med människor som i vissa fall är på andra sidan USA och hon kan då berätta saker om deras familj, och de familjemedlemmar som gått bort, som ingen "vanlig" person skulle kunna göra. Jag tvivlar inte en sekund på att hon verkligen kan prata med de döda. Jag tror på änglar och ett liv efter detta. Det kan inte bara bli svart. Men jag vet att det är många som inte gör det. Det härliga med såna frågor är att ingen kan ha rätt och ingen kan ha fel. Man kan tro exakt hur man vill!

Dagens planer 6/10

Förmiddag: Sova, käka havregrynsgröt med banan (mums!), surfa lite

Eftermiddag: Ta långpromenad till biblioteket för att lämna igen en försenad bok, städa (torsdag är ju städdagen), få besök av R:s mamma som ville komma och klappa på missarna.

Kväll: Äta middag, mysa, kolla på Medium och Insider (om det är något roligt ämne vill säga...) ta det lugnt och njuta av att lägenheten är städad och ren!!!

Ååh nej!

Är det verkligen sant? Ska DE ha barn nu? Jag som skrev igår att jag inte ens tyckte de skulle gifta sig... Ojojoj...=)

En 15-årings dagbok del 2

Det var som sagt intressant att läsa dagboken från mina unga år =) När jag tänker tillbaka på min högstadie och tonårsperiod tyckte jag inte att jag var speciellt besvärlig eller att jag hade det speciellt jobbigt, men när jag läser dagboken inser jag att jag har fel. Under långa perioder i åttan-nian var jag väldigt deprimerad. Jag hade en bästa vän som jag känt sedan jag var ca 3-4 år (vi träffades på dagis...) och vi hade hållt ihop i alla år, men i sjuan-åttan skiljdes vi åt och insåg att vi inte passade ihop som personer längre. Det tog hårt på mig, samtidigt som jag var glad över att jag hittade H&S. Men det största problemet var mitt låga självförtroende, jag tyckte jag var fet, ful och värdelös vissa dagar. Tänk om jag kunde prata med mig själv som jag var då, men med de erfarenheter jag har nu. Jag hade haft så mycket att säga till mig själv. Men på ett sätt tycker jag att det är tur att jag fick ur mig så mycket deppighet under högstadietiden, för efter det har det inte alls varit på samma sätt. Kommer inte ihåg när jag kände mig deppig senaste, och jag har alltid trott att jag är en sån som alltid kommer vara deppig i perioder. Visst, klart jag är nere ibland, det är man. Men det går över på några dar. Och återkommer inte alls lika ofta som förr. Det känns härligt att kunna tänka så!

En 15-årings dagbok del 1

Hittade mina gamla dagböcker ute i förrådet nyss. Intressant läsning! På ett ställe hade jag skrivit en jättefin text, från en Stephan Simmonds låt... Här kommer den.

It's cold when you're outside, and warm when you're in
I've followed my instincts so life is my sin
Love is my witness, love is my truth
Your heart is the judge for me and for you

Under just var jag gjort av den gamla skivan. Hur som helst var det väldigt intressant att läsa gamla dagböcker. Jag var så kär i xx, och skrev om hur glad jag var över att vi kramats en gång, och att han pussat mig på kinden. Haha, allt kändes så svårt när man var 15 år...=)

Frågor

Frågor som dök upp från vic

Hur kom det sig att du började blogga? Varför alltså?
Jag satt och sökte på internet efter återförsäljare av Pilgrimssmycken, och sökte via eniro.se. Råkade hamna i Hannas lilla blogg då hon skrivit om Pilgrimssmycken en gång. Började läsa, och blev sedan inspirerad att börja själv också.

Det här med blogg var ju sommarens fluga. När upptäckte du fenomenet blogg?
Hade bara läst om det i tidningarna i våras. Hade aldrig ens funderat på att skaffa en själv, men ibland så blir det som det blir...

Vad handlar din blogg egentligen om?
Jaaadu... egentligen ingenting. Mitt liv, skolan, försöker följa upp min viktnedgång och lite sånt.

Vad vill du uppnå med ditt bloggande?
Jag vet inte riktigt, jag bara skriver för att jag alltid gillat det, och det är skönt att skriva av sig och skulle det vara så att någon läser sedan blir jag bara glad =)

Tröttnar du aldrig på att blogga? Prestationsångest?
Nja, ibland kanske. Men ofta bloggar jag bara när jag känner för det och har lust. Annars blir det ju bara blajj av allt och då ger det ju ingenting...

Känner du att du har ett ansvar gentemot dina läsare att skriva bra?
Jo, det känner jag kanske. Men jag hoppas att läsarna skulle höra av sig om det var så att jag började skriva riktigt dåligt.

Kan man skriva vad som helst i en blogg?
Ja, det tycker jag. det är din egen, och därför kan du skriva vad du vill. Inom lagens gränser då, såklart

Vad skriver du inte om i bloggen och varför?
Försöker att inte skriva ut namnen på vänner, utan bara första bokstaven. Mer behöver läsaren inte veta. Sen av respekt för min sambo skriver jag inte allt om vad vi gör här hemma, då jag vet att han läser bloggen ibland, och jag vet inte vad han skulle säga om jag avslöjar för mycket.

Läser du andras bloggar? Om ja varför och vilka? Om nej, varför inte?
Japp, en hel del! Hannas, englas, läser även Ebbas ibland. Och många andras som jag finner intressanta.

Om du måste nämna en "bloggidol" vem blir det då och varför?
Det var för svårt... Finns så många!

Hur många besökare har du i snitt per dag?
Har ingen koll alls. men jag är glad för varenda besökare jag får!!!

Vilka är dina läsare?
De som gillar liknande saker som jag, som känner igen sig i det jag skriver kanske? Svårt för mig att svara på det...

Vilka vill du ska läsa din blogg respektive inte läsa?
Alla är välkomna!

Vilka reaktioner har du fått på din blogg?
Det kommer kommentarer lite då och då. Ingen som varken öst beröm eller galla över mig, utan mest bara kommentarer på det jag skrivit.

Hur länge kommer du att fortsätta blogga?
Så länge det känns kul!

Hur kommer du att se tillbaka på din blogg i framtiden?
??

Hur kommer du att spara dina blogginlägg för framtiden?
??

Bloggfenomenets framtid?
Kommer växa och växa!

Vad har bloggen gett dig?
Mycket underhållning. Det är så kul både att skriva själv och läsa andras!! Jättehärligt!

Intressanta diskussioner

Har sett att det pågår intressanta diskussioner i lite bloggar om märken på kläder/skor m.m. Jag har alltid handlat på H&M, KappAhl och Lindex hela mitt liv. Mamma och jag går alltid i de affärerna och hittar en massa snyggt. Har aldrig reflekterat över att det kan uppfattas som "b-igt" eller dåligt på något sätt. Men för några månader sedan pratade jag och en kompis kläder och hon sa att "folk kanske tycker jag är löjlig eller fjantig men jag handlar alla mina kläder på Lindex. Jag älskar deras kläder och de passar min kropp perfekt". Jag förstod först inte vad hon pratade om, och detta var innan jag började blogga, så efter att ha läst runt här några månader förstår jag nu vad hon menar... Nu menar jag inte att modebloggarna tycker att man är sämre för att man handlar på Lindex, men jag får känslan av att en del (betoning på en del...) skulle skämmas för att erkänna att de handlat där nångång själva. Jag älskar att shoppa, och njuter när jag hittar något riktigt snyggt, men har alltid haft lite svårt med det pga att jag är lite större. KappAhl och Lindex har ofta alla sina kläder i många storlekar, vilket gör att det är betydligt mycket lättare för mig att hitta kläder där. Och dessutom är det relativt billigt vilket gör att man kan köpa mycket mer! Det är inte ofta jag stöter på kass kvalitet på kläderna, bara typ 1 par byxor som jag kan minnas...

Dags att gå

Nu har jag suttit och skrivit ett bra tag.. Har ett bra tag kvar också, men jag måste vila hjärnan en stund så nu blir det långpromenad!!! Skönt, det regnar inte!

Borde inte!

Hade trevligt hos C igår. Hoppas de hade kul när de gick ut senare. Jag och R åkte hem. Han ville inte gå ut pga att han har match idag, och jag är inte helt kry från min förkylning.

Vet inte hur jag ska hinna med allt idag. Måste skriva massor på min hemtenta och vill ta en långpromenad snart, men jag måste skriva så mycket jag hinner nu för när R kommer hem behöver han datorn också... Så det bästa är ju att jag blir klar innan han kommer... Fast klar kommer jag inte bli idag, men jag har imorn på mig också. Därför borde jag inte sitta här och blogga... Jag återkommer senare idag.

hits