Kalabalik i bilen

Ja, riktigt kaos var det när katterna skulle vaccineras idag. De hatar att åka bil, det blir bara värre och värre för varje gång. Cesar kissade ner sin bur och Zorro försökte desperat fly ut ur sin. I väntrummet hos veterinären fick de träffa några hundra, två ursöta valpar. De var så söta!! Och sen några riktigt stora hundar också. Det var svettiga tassavtryck på bordet hos veterinären när de väl kom ut sina burar. Och katthår överallt, de fäller som tokar när de är stressade. Funderar på att fråga om man kan få nåt lugnande utskrivet till dem för det funkar inte att göra så här, de blir helt hysteriska i bilen. I övrigt var de duktiga och verkligen glada över att vara hemma igen efter den jobbiga färden =)

Kommande

Finns många filmer jag skulle vilja se just nu:

*
Juno
* 27 dresses
* Cloverfield
* Michael Clayton
* No country for old men (för att se vad allt snack handlar om?)
* The Lake House (går på canalplus just nu)

Tv-serier jag är lite nyfiken på:
* Dexter
* Women's murder club

Tisdagslyx

Idag var det en lyx-tisdag nämligen massage-tisdag!! Så himmelskt skönt! Jag har haft lite känningar i nacken så hon koncentrerade sig på det idag. Nu känns det mycket bättre! Det är skönt att gå till någon ganska regelbundet (ca var 6:e vecka) eftersom hon har lite koll på en. Hon kollar lite i ens "journal" och frågar om det är någonstans det känns spänt eller så. Ja, det kändes riktigt lyxigt, men va trött man är efteråt och så ska man tillbaka till jobbandet igen. Skitsvårt. Ofta är jag helt groggig och kan inte riktigt gå rakt efteråt. Men det är bara att dricka mycket vatten och tillslut går det över.

Fast forward

Nu har jag snabbspolat mig igenom Oscars-galan. Faktiskt riktigt tråkigt måste jag säga. Antaligen för att jag inte sett så många av filmerna som var nominerade. Jaja, det var i alla fall kul att se lite klipp från tidigare galor och även "kul" att publiken applåderade extra när Ingmar Bergmans namn kom upp på minnes klippet över de som dött i år.

Över till något helt annat. Är det någon som kan tipsa om en bra hårinpackning? Jag har inte råd med superdyra Redken-shampoon just nu och tänkte satsa på en bra inpackning istället. Några tips? Jag tappar hur mycket hår som helst och börjar bli lite smått orolig över detta... Har läst mig till att b-vitaminer ska vara bra att få i sig också, ska försöka satsa på det med!


Grannar...

Igår fick jag nog av mina grannar! Ibland blir jag så galet irriterad på dem och igår gick det inte att hålla sig längre. Fler gånger har de hällt ut vatten från sin balkong så vår blir helt dränkt också (vi bor 2 våningar under dem). En gång var katterna ute på balkongen och de blev både blöta och rädda. Den gången sa jag inget men igår eftermiddag hällde de ut en spann med vatten och diskmedel. Detta vatten fyllde min kruka med jordgubbsplantor till bredden och jag tror inte de mår så bra av Yes om jag ska vara ärlig. Blev så sur att jag gick upp och ringde på och sa ifrån. Har aldrig klagat på en granne sen vi flyttade hit trots att många har stört och irriterat oss, men igår var måttet rågat. Hon frågade om det var okej att hälla ut bara vatten och det sa jag att det var. Nu ångrar jag mig lite, det borde inte vara okej att hälla nånting från sin balkong egentligen, men nu blev det som det blev. Kändes skönt att få ur sig irritationen i alla fall...

Oscar

Skönt att vara hemma! Denna dag har känts jobbig av någon anledning. Ville inte gå upp imorse, drömde mardrömmar om att jag försov mig till jobbet, vaknade superstressad och det är inge kul... Dagen har gått på halvfart, jag har liksom inte kommit igång med den. Men men, nu är jobbdelen över och nu kan man ta det lite lugnt.

Inatt spelade jag in Oscars-galan och det blir det jag kommer ägna mig åt ganska mycket idag. ÄLSKAR att kolla klänningar m.m. Perfekt att spela in, jag spolar säkert 80 % av det och kollar på de roliga utmärkelserna. Läste att Jon Stewart gått hårt åt Angelina Jolie och alla hennes barn... Ska bli kul att se! Har kikat lite på nätet på klänningar och
Katherine Heigl var riktigt vacker i rött! Jessica Alba var gravid-vacker i en härlig färg! Renee Zellwegger var det många som gillade, men där håller jag inte med. Lite färg hade inte skadat, plus att hon är lite för smal för min smak. Hon är så mycket sötare med lite mer att krama om. Helen Mirren får pluspoäng!

Jacka till vår/höst

Igår hittade jag en kanonbra höst och vårjacka på Lindex, men eftersom allting går till resan just nu kändes det inte riktigt rätt att köpa den. Iofs var priset riktigt bra, 499:- Och då säger min underbara mamma att hon skulle köpa den till mig. Snällaste mamman i världen! Så här fin är den:

Min jacka

Hej igen!

Som ni förstår innbär närvaron av mina föräldrar frånvaro från bloggen, men nu är de fullt upptagna av Melodikrysset och då passar jag på att skriva några rader.

Igår jobbade jag bara halvdag och det var underbart! Dagen kändes otroligt mycket längre och när klockan närmade sig 16 (när jag egentligen slutar), hade jag fått så mycket gjort att jag trodde det var lördag =) Sent igår hämtade jag R på jobbet efter en afterwork. Hade tagit ur linsen och körde med glasögon, men var inte helt bekväm med det så jag tog av dem. Då insåg jag att jag inte kunde se skyltarna så bra utan glasögon. Hade helt glömt bort hur det var att inte ha linser/glasögon. Men det berodde säkert på att jag var väldigt trött också. Idag blir det nog lite shopping. Såg att man fick en jättefin nessecär om man handlade för minst 125:- på Yves Rocher (finns butik inne i stan, inte på nätet) och visade upp sitt medlemskort så det ska jag och mamma göra idag så jag får den =) Har redan en rosa som jag fått när jag beställt på nätet från dem och den är skitbra! Denna var likadan fast mycket snyggare - randig i lite rosa och bruna färger.


Barbapappa!

Idag på jobbet pratade vi Barbapappa, försökte komma ihåg alla namnen. A kunde väl i princip alla, men hon läser den 15 ggr om dagen för sin dotter tydligen =) Inte så konstigt då! Det är riktigt härliga barndomsminnen som kommer tillbaka. Jag älskade när Barbapappa och Trasdockorna kom på Bolibompa! "Lite trasiga...och knasiga.." Vilka barnprogram minns ni starkast från barndommen?



Barba

Är det helg snart?

Längtar verkligen till helgen, eller ja, till torsdag i alla fall! Då kommer mamma och pappa hit! Det var verkligen så länge sen de var här sist så det ska bli kul! R har afterwork på fredag och jag har lovat att hämta honom, bara han ringer innan 03. Efter det får han klara sig själv (jag låtsas gärna att jag inte skulle hämta honom så sent, men om det väl gällde så skulle jag såklart det). Han kommer säkert att bli kalasfull, som alltid med jobbet, och vara bakis på lördag så han inte orkar vara med och göra nåt med mamma och pappa. Jaja, i så fall får han skylla sig själv. Anledningen till att han alltid blir så full är att han försöker hänga med de rutinerade "gamlingarna" på jobbet - det ska man aldrig göra. Även om vi tror att vi har lite rutin när man är 23 år, så spelar de äldre i en helt annan liga än vad vi gör... Man ska helt enkelt aldrig försöka hålla jämna steg med dem. Det slutar alltid illa!!


Gossip Girl

Då var det tisdag igen och det betyder ju.... Gossip Girl! Har inte skrivit om den tidigare, men jag följer den. Tycker faktiskt den är riktigt bra. Kanske inte Heroes-bra, men helt okej! Jag gillar Kristen Bell som berättarröst, fast hon låter inte alls som hon gjorde i Veronica Mars. Ska även försöka komma ihåg att kolla på Klass 9A idag (glömde förra veckan), en kollega som såg det förra veckan sa att det var bra.

Gossip Girl

Tjejsnack

Det var länge sen sist, men jag gör den bara när jag tycker frågorna är roliga...

Äta ute

Hur ofta äter du mat ute? Lunch - aldrig (alltid matlåda! Matlåda rules!) Middag kanske 2-3 ggr/månaden
Vad/vart äter du då helst? Lunch - La Baguette, middag - Taras
Vad har du på din favoritpizza? Mycket ost, räkor, ananas.
Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte? Det är kul att testa nytt.När det gäller luncher är jag väldigt för att testa nytt. Är mer reserverad när det gäller middag. Om jag vet vad jag får på ett ställe går jag gärna dit igen.
Går du ofta på café och fikar, vad? Inte så väldigt ofta, mer förr än nu. Oftast blir det te. Baguette om jag ska äta nåt, annars bara te och kanske nån godbit eller paj....


Sen sist...

Orken att blogga har inte funnits i helgen, och tiden har inte riktigt räckt till heller. Fredag var vi hos C & J-P. Kollade på en turistfilm om Hawaii och umgicks. Trevligt! På lördag var det födelsedags kalas på dagen. Halv special och tårta var gott! På kvällen var det utgång med två nyblivna 18-åringar (Rs systersöner). Det blev Gamle Port eftersom det inte fanns så mycket att välja på. Men det var riktigt kul. Jag och C hade jättekul på schlager-dansgolvet. Många bra låtar, och många av våra singstar-favoriter kom! =) Hade inga förväntningar alls på kvällen, var inte ens speciellt sugen att gå ut. Men det blev riktigt bra tillslut! Söndagen spenderades i tvättstugan. Jobbigt, men skönt att ha en massa rent nu i alla fall! Hoppas ni hade det bra ni med!


Dagen i minus och plus

+ Kom upp imorse och då stod det en ask med röda gele hjärtan på bordet och en lapp från R. Sötare finns inte - älskar dig!
+ Hade lååångt utvecklingssamtal med chefen idag. Det gick bra och kändes skönt efteråt.
+ Åt jättegoda jordnötshjärtan efter lunchen idag! Mums!
+ När jag kom hem låg det ett kuvert i hallen. Ett alla hjärtans dag kort från mamma och pappa. I den fanns en blomstercheck på 50 kr så jag kan gå och köpa mig tulpaner! Finaste föräldrarna i världen!


- Nån rökande idiot kastade ut en fimp från sin bil så den träffade min bil. Sånt gillar jag inte alls.
- Har haft en grej i tankarna sen mötet med chefen och det gnager lite grann, men det var bra att jag fick vetskap om det. Även om jag anade lite, så var det bra att det blev sagt och bekräftat.

Övervägande plus idag, och det känns! Dagen började så bra imorse så jag har varit uppåt hela dagen. Hur har er dag varit? Övervägande plus eller minus...??

Kängru & hjärteplättar

Det var vad som serverades till lunch idag. Vi har en säljare som är specialiserad på kött och chark och han tyckte att vi skulle prova kängru så han lagade mat till oss alla idag. Och det var faktiskt riktigt gott! Han är så duktig på det här med mat så det är inte konstigt att det blev bra, han har lagat mat till oss förr och det blir alltid lika gott! Dock är min kollega CH nog den mesigaste som finns när det gäller mat. Han åkte som vanligt iväg till killarna lunchställe, och vågade inte prova maten alls. Riktigt mesigt måste jag säga! Man ska alltid prova, sen om man inte gillar det då är en annan sak.

Till efterrätt blev det hjärteplättar som var till morgondagen egentligen, men vi tog dem idag istället. Imorn har vi gelehjärtan och jordnötshjärtan att kalasa på istället. Vi kalasar väldigt ofta på mitt jobb. Är det inte hjärtan av olika slag är det bullar, glass eller annat som leverantörerna lämnat istället. Positivt med det är att det gör inget om du glömmer matlådan, det finns alltid något att fixa till på jobbet!

Valentin

Så...hur tänker ni hylla kärleken på torsdag? En högtid skapad av affäraren för att tjäna extra pengar är det många som tycker, och jag kan väl hålla med lite grann. Men att hylla kärleken utan att köpa grejor till varandra tycker jag defintivt man ska göra, så på torsdag äter vi lyxig middag och är med varandra, och kanske ser en film? Exakt vad som ska ätas är inte bestämt, men det kommer väl.... Tips på extra goda matätter mottages gärna!!!

Zorro har skaffat tjej!

För några dar sen var jag uppe tidigt på morronen och gick på toa. Såg då att Zorro satt i fönstret och spanade ut. Gick fram och klappade honom och såg då vad han spanade på. Vissa av våra grannar ser innegården som en privat parkering och i vanlig ordning stod det en bil på gården. På motorhuven satt en liten katt och spanade upp mot mig och Zorro och trånade =) Jag har sett henne förut, funderade ett tag på om hon var hemlös, men jag tror inte det längre. Hon ser rund och välmående ut (och har sett friskt ut i flera månader, utan att magra), fin i pälsen och det är inte så ofta jag ser henne. Hon dyker upp med jämna mellanrum, men jag tror (och hoppas) att hon hör hemma nånstans i närheten. Hon verkade ganska sugen på Zorro i alla fall, men han verkade inte riktigt veta vad han skulle göra. Han har ju inga bollar kvar så han vet väl inte riktigt vad som är på gång =) Igår kväll lyfte jag upp honom i famnen så spanade vi ut över gården för att se om hon var där, men den var helt öde...

hjärta

Misslyckat fast ändå inte...

Igår eftermiddag var jag otroligt sugen på att baka, inte just för att äta det sen utan för själva bakandet. Det var år och dar sen jag bakade, tror det var till julafton sist. Så jag gjorde bara några enkla chokladmuffins. I receptet stod det att de skulle stå inne 10 minuter vilket de fick göra. De hade fin färg och såg färdiga ut när 10 min hade gått så jag tog ut dem. R smakade först och sa att de nog inte var riktigt klara, utan de var fortfarande lösa i mitten. Men han tyckte det var jättegott och när jag provade kunde jag inte annat än att hålla med. Det blev jättegott när det var lite löst i mitten istället för en vanlig muffins. Ungefär som när man köper muffins med fyllning i, i affären. Hembakt är riktigt gott! En annan favorit är bananmuffins med små chokladbitar i, det är kanon!!

Det börjar ordna sig igen...

Tycker utbudet på teve har varit uruselt det senaste. Jag brukar ju ha i alla fall en serie om dagen att kolla på. Typ måndag CSI, tisdag Desperate, onsdag Grey's/Lost, torsdag Medium/Ghost Whisperer. Men det senaste har det verkligen varit nada att se. Nu börjar det dock ljusna lite. Lost är igång fr.o.m. onsdag, likaså Grey's. Alltid något! Men jag måste erkänna att det faktiskt varit ganska skönt att inte ha en massa serie att följa, men tillslut så saknar man ju det!

18646-282

Trevligt nyår!

Vi hade en riktigt trevlig kväll i lördags, när vi firade nyår. Hur mycket mat som helst, och hur gott som helst! Vi hade så mycket att välja på! Jätteräkor, strimlad biff med selleri, kyckling, peking-anka, bläckfisk och så den stora fondun i mitten med tofu!! Tofu är nog bland det bästa som finns, när Rs pappa tillagar det. Det är bara då det är så där supergott! =)

Men kvällens stora frågetecken....Hur kunde Christer Sjögren gå vidare i Melodifestivalen????? Det var nog bland de sämsta låtar jag hört. Jag satt och vred mig plågat i 3 minuter. Det var så dåligt så jag finner inte riktigt ord. Ryser faktiskt lite grann vid minnet. Jaja, tur att maten var så god =)

Nostalgi-tripp!

Om ni är sugna på en riktigt nostalgi-tripp - gå in på GB.se och klicka på Nostalgi. Där kan man se alla glass-affischer sen typ 60-talet. För mig är ju mest början av 90-talet nostalgi, då var jag runt 8-9 år och det är därifrån jag kommer ihåg mest....

1992                                         1994
                                                   
(klicka för större bilder)

Från 1992 minns jag faktiskt den BomBom-glassen med små "bitar" i, det var liksom ingen riktigt strutglass. Men jag minns inte alls vad den smakade. Och så Spöket-glassen från 1994. Jag var så sugen på att prova den, den såg ju så skum ut.... Ja, det var riktigt roligt att se alla dessa gamla glassar. Från den gamla goda tiden när en Piggelin kostade 4 kr. Vad kostar den idag? Har inte köpt på säkert ett decenium...

Bilderna har jag helt fräckt snott från GB.se. Men jag länkar ju till dem TVÅ ggr så det borde väl inte vara nån fara??

Pauscheckar

Jag har vunnit pauscheckar på jobbet, för 300 kr och jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra av dem. De är rätt bra, man kan handla med dem nästan överallt. Men självklart inte hos optikern där jag verkligen hade behövt använda dem. Gick in på hemsidan för att se exakt var man kunde spendera dem och det var en hel del bra ställen. Hemköp, Din sko, Jula, Åhléns, H&M, Kappahl, Lindex plus massa fler ställen. Jag tror det blir att åka till Jula och köpa ett resväske-set. Vill ha hårda väskor, en stor till USA-resan och en mindre att ha när jag åker till Örebro. Problemet är att de är svarta, och jag vill gärna ha någon annan färg så man snabbt ser dem på bagagebandet. Man kanske kan göra något med dem så de syns ändå. Sätta ett sort klistermärke på varje sida eller nåt?

Om en timme ska jag se ett av de bästa programmen som går på teve just nu: Gordon Ramsey's Kitchen Nightmare!! Gordon är bäst!

I love torsdag

Åh, va jag älskar torsdagar. När man kommit hem från jobbet och bara kan sitta och invänta fredagen. Så härligt! Om jag var kund på företaget där jag jobbar skulle jag nog helst vilja bli uppringd på fredagar (jag har ju fast kunder med fasta ringdagar och tider). Jag vet ju själv hur glad och positiv jag är på fredagar jämfört med måndag t.e.x. Allting känns lite lättare på fredag.

Lägenheten ska städas ikväll, vilket är så skönt att få gjort till helgen. I övrigt har vi inte mycket inplanerat till helgen. På lördag ska vi till Rs föräldrar och fira en några dagar för sen nyårsafton! Nu går vi in i Råttan år och det är mitt och Rs år. Och alla andra 84:or som är födda efter den 2:e februari... Hoppas det blir ett bra år!

Det sötaste jag nånsin sett...

...Ja, definitivt bland topp 10 är detta i alla fall. Jag smälter som smör i solsken och vill ta med honom hem och ha honom bredvid mig i sängen. Mumma vilken godbit!!!

Filmer

Denna helg var en riktig slapparhelg!! Så skönt! Det blev mest att kolla på film. I lördags såg vi "Premonition" med Sandra Bullock. Den var helt ok. Jag tyckte det var kul att se Sandra Bullock, det känns som det var länge sedan man såg henne i något.

Sedan såg jag även "The Queen" i söndags. Kände mig rätt risigt igår så det var alldels perfekt  med en sån film. Och va bra den var!! Måste verkligen säga att Helen Mirren var som klippt och skuren i rollen som drottningen. Jag trodde verkligen på henne och i slutet hade jag svårt att se den riktiga drottningen för mitt inre öga, utan jag såg bara Helen Mirren hela tiden =) Jag tänkte inte så mycket på hur kungahuset faktiskt betedde sig i samband med Dianas död när det väl hände för alla år sen, men efter denna filmen har man insett vilket fult spel de höll på med. Ja, det var i alla fall två filmer bra filmer!

Semmeltider

Igår när jag träffade S för en lunch diskuterade vi semlor. Hon jobbar på ett bageri och deras semlor hade fått sämst i ett test jag läst. Hon hade ju också läst detta och det var väl det stora samtalsämnet på hennes jobb såklart. Det är ganska förödande för ett ställe att bli nedskrivet på det sättet, jag själv ville ju självklart prova de som fått bäst i test. Vilket jag gjorde, köpte med mig en till mig och en till R. Kan dock inte påstå att det var någon speciell upplevelse, tyckte inte den var godare än någon annan semla jag ätit tidigare, men det var ju inte äcklig heller. Tyckte lite synd om S, men hon verkade inte det minsta bekymrad över det. Dock är det inte så mycket som verkar bekymmra henne, hon är en glad och väldigt lätt människa att umgås med...!!

Imorn är det ju semmeldagen och det blir nog en semla,en sista. Sen ska det inte bli fler, har ätit alldeles för många redan. Kommer ni äta semlor imorn?

Annat att tänka på...

Ska snart till stan och träffa S för en lunch. Ska bli skönt att träffa henne och bara tjöta lite skit, få ut alla jobbiga tankar ur huvudet en stund. Åker spårvagn in, det var nog säkert 2-3 månader sen jag åkte spårvagn sist. Jag jobbar på Hisingen och tar mig till jobbet med buss när jag åker kollektivt, vilket är skönt. Stopp i spårvagnstrafiken är ingen höjdare... Mitt huvud dunkar, det gjorde det igår morse också, undrar om jag är på väg att bli sjuk? Vilket blaj inlägg detta blev då... Det är nog bäst att jag återkommer när jag är lite mer fokuserad, jag är inte riktigt med just nu känner jag...

Ångest

Samtalet i går kväll ledde till att jag somnade med en liten klump i magen. Det är ovanligt att den är kvar dagen efter, men idag är den det. Jag hatar den, vill att den ska försvinna men den är i allra högsta grad fortfarande där. Du och jag ska inte ha samtal som leder till ångest. Du är ju min klippa i allt, min bästa vän, min största glädjekälla. Ingen känner mig så väl som du....


hits