Roligt

R visade mig denna länk och jag garvade ihjäl mig. Inte så bright tjej kanske :) Men hon lockar till skratt i alla fall.


Klantarsle

Jag kan vara klantig emellanåt och snubbla eller slå mig på annat vis, men jag brukar alltid ha koll på mina dyrbara tillhörigheter (busskort, mobil, nycklar, plånbok m.m.). Idag när jag och CH skulle åka hem från skolan åkte vi buss då CHs bil är trasig. På väg mot busshållplatsen ser vi bussen komma och blir tvunga att springa. Jag har på mig en kofta med två stora fickor på där fram och har mobilen i ena fickan. Hann med bussen och kollade igenom mina fickor så fort jag satt mig ner. Upptäcker att mobilen inte ligger i fickan. PANIK! Kolla runt sätet men ingenting... Hoppar av bussen på nästa hållplats för jag förstår att jag måste tappat den när vi sprang till bussen. Även om bussen bara hunnit en hållplats tog det lång tid att gå tillbaka och jag var övernervös att någon hittat den och tagit den, eller att den landat på asfalten och gått sönder. Jag går samma väg som vi gick från det att vi börjar springa. Kommer närmare och närmare hållplatsen, men ingen mobil... Ångesten stiger i mig, men när jag kommer fram till hållplatsen ser jag något glimma till i gräset. Min fina, blå/lila z600. Underbart! Ingen hade sett den eftersom den landat i ganska högt gräs. Jag var så tacksam över vilket tur jag hade. Hade lika gärna kunnat tappa den på asfalten eller rent av på bilvägen så den blivit överkörd. Jag höll mobilen krampaktigt i handen hela vägen hem. Kanske inte är en sund relation till en telefon? Jaja, jag fick tillbaka den i alla fall :)

Lite ledsen

Nu känner jag mig lite nedstämd. Mamma ringde nyss och berättade att det strular lite med kattvakter. Grannarna som brukar se till katterna ska åka bort, och min bror ligger tydligen däckad i feber och om han inte blir frisk kan det bli knivigt att åka hit. Nu skulle hon kolla upp om det var så att grannarna skulle åka först på lördag, hon trodde att det var så. I så fall kan de i alla fall åka ner imorn och om min bror inte skulle bli frisk får de åka hem på lördag istället för söndag. Jättetråkigt att det blev så här. Även om de kan komma, men måste åka på lördag blir jag alldeles själv här  hemma. R ska iväg på klassfest och eventuellt sova borta. Alltså ska jag sova helt själv här... Det har jag aldrig gjort. Kommer nog inte sova så mycket då... Usch, detta känns inte alls kul.

Tuffa till mig

Efter gårdagen har jag insett att både jag och R måste tuffa till oss lite. Vi har stått ut med deras härjande, skrikande, gapade och supande alldeles för länge nu. Man blir så trött av det, all ens energi går åt att störa sig på dem. Så idag började jag föra en "loggbok" över när de väsnas och stör oss. Läste i Hyresgästföreningens tidning att det tydligen är bra att anteckna klockslag, datum och hur de stör oss. Deras chanser är slut nu, om de börjar ikväll igen så ringer jag med en gång. Det som dock fortfarande gör mig tveksam är att CH berättade att när han ringde jouren en gång så stod det på anmälan att det var han som hade anmält, med namn och allting. Och detta skickas ju då till de som anmäls. Känns olustigt att de ska veta att det var jag som ringde, men det får väl vara så då. Kväll ringer jag som sagt om de låter... Usch, jag vill flytta tillbaka till hus. Grannarna kommer man väl inte ifrån (om man inte flyttar ut i skogen och det vill jag ju inte...), men jag behöver inte ha dem ovanför mig i alla fall.

Ingen lugn natt?

Grannarna har brötat hela kvällen, sen vi kom hem vid 18.00-tiden. Alldeles nyss var de ute i trappuppgången och kastades fulla ölburkar så nu är det öl i hela trappan. Och varför ringer jag inte jouren? jag vet inte. Jag är rädd att de ska komma hit och tycka att jag ringt i onödan och tvinga mig att betala för "utryckningen". Jag är mesig, jag vet. Jaja, nu ska jag lägga mig och försöka lösa Metro-krysset och sudoku:t innan jag somnar. Hoppas på att de festat sig trötta snart...

Sorgligt

Usch, vilket sorgligt avsnitt av Grey's. Tänk att vakna upp efter 16 år och inte ha sin fru kvar, ens barn har vuxit upp och helt plötsligt är man helt ensam. Det är ju helt overkligt. Jag tyckte verkligen synd om mannen och kan nog inte ens föreställa mig hur ensam han måste känt sig. Men det verkar i alla fall som att Meredith är ett steg på vägen att komma över Dr Shepard. På tal om Dr Shepard så är det svårt att föreställa sig att det är samma kille som klippte gräs i Can't Buy Me Love... :)

Nytt hem?

Hittade mycket roligt på Ellos. Vad sägs om en ny klöspelare till våra kära missar? Den verkar otroligt stor och klumpig, men vad gör man inte för sina älsklingar? Kanske blir att slå till på denna nångång fram över (efter sommaren kanske). Men å andra sidan är den väääldigt stor...

Klöspelare


Bild från Ellos


Ellos

Idag hade jag fått ett reklamblad hem från Ellos. Brukar bara slänga, men idag bestämde jag mig för att kika igenom den. Och hittade några riktigt fina grejor som kan vara trevliga att ha i sommar, till priser som kändes mer än överkomliga. Så nu blir Ninas funderingar lite modeblogg för en stund.

Hittade bl.a. ett par trekvartsbyxor för 80 kr, ett jättefint linne och en sån kjol som R vill att jag ska ha. Dock hittade jag inte mycket av detta på nätet. Men jag hittade en kjol som liknade den i broschyren (kan t.o.m. vara samma, är lite osäker...)

 Är osäker på färgen, det fanns även andra så jag har inte bestämt mig för vilken jag gillar bäst ännu...


 Även denna kjol kändes söt. Jag är inte den som följer modet slaviskt, utan köper det jag gillar! Men vem vet hur det ser ut på?

 Ett rosa omlottlinne som nog går att kombinera till mycket. Gillade den väldigt starkt!

 Har ännu inte kommit över min bruna period och detta linne kändes verkligen rätt.

Vill verkligen har med mig nya, fräscha och snygga kläder till Grekland i september så man kan känna sig snygg och fräsch! Men jag ska nog hinna med lite shopping innan vi åker :)

Bilder från Ellos




Mullvaden

Femmans "nya" satsning Mullvaden har ju visats förr. När den visades sist handlade den om en grupp människor som skulle göra olika uppdrag för att samla ihop pengar till vinstpotten. En var en mullvad som förstöra för de andra så att de inte skulle kunna samla in så mycket pengar. Jag älskade den serien och är jätteglad att den är tillbaka! Det var riktigt bra underhållning, lite reality utan att bli trashigt som i t.ex. Big Brother. Tydligen ska Hans Fahlén leda programmet när det kommer.


Pusta ut

Det gick bra!!! Responderingen gick jättebra, och även den opponeringen vi gjorde på ett annat arbete gick finfint (fick mycket beröm både från examinatorn och de andra studenterna i vår grupp, jättekul!)! Så sköööönt! Nu ska arbetet bara rättas för sjuttonde gången, och lämnas in med blå framsida och sen är det klart! R var med på opponeringen och det kändes bra att ha hans stöd :) Tack älskling!

Vi  har nyss ätit tacogratäng (firar lite redan nu), och sedan har jag köpt godis som jag ska smaska i mig till Grey's Anatomy. Har man klarat examinationen så har man rätt att fira lite grann :)

Sömnlös natt och styckmord

Låter makabert, javisst, men låt mig förklara så kommer ni vara benägna att hålla med.
Vi börjar med sömnlösheten. Jag var ganska trött igår när det var dags för sängen, vid 23-tiden. Det var inte älskling. Han var klarvaken. Jag försökte göra det bästa av situationen och somna, men jag har svårt att sova när han vrider och vänder på sig. Jag somnade och vaknade några gånger fram och tillbaka, och vid 01-tiden gav R upp och satte sig vid datorn en stund. När han kom tillbaka somnade han en kortis för att snart vakna igen. Jag gjorde det jag kunde och grejjade med hans hår i säkert en halvtimma utan resultat. Tillslut somnade jag. R låg vaken. Till 04. Han skulle upp 06. Jobbigt. Under denna vakna tid hörde han grannarna (det gjorde jag med de gånger jag var vaken...) som härjade. Det hördes bråk och skrik (de är alkisar så det är vi vana vid), och ett jäkla spring fram och tillbaka. Det spolades i varenda kran i deras lägenhet men det var inte det skummaste. Under denna tid som R låg vaken sprang de ut och slängde ner saker i sopnedkastet säkert 5-6 gånger. Det brötade och lät hela vägen ner till sopcontainern. Därav styckmordsteorin. R var helt säker på att de gjort något olagligt där uppe. "Som de spolade i kranarna och sprang ut till sopnedkastet börjar man ju undra om det inte handlar om ett styckmord", sa R idag. På väg hem idag på bussen såg vi styckmördar-grannen. Han stank av sprit, men hade i alla fall inte blod på händerna...

Outfiten klar?

Eftersom det är opponering imorn vill jag se representabel ut. CH skulle ha kavaj, så då måste ju även jag visa mig från min bästa sida... Har inte riktigt bestämt mig men jag har två alternativ:

1:
* Svart långkjol
* Svart tröja från Vero Moda med ganska diskret tryck i rosa och vitt.
* Jeanskavaj.
* Vita ballerinas.

2:
*Gröna trekvarts linnebyxor.
* Vero Moda tröjan eller en smårandig lila tröja
* Jeanskavaj
* Vita ballerinas.

Jag frågade älskling och han tyckte kjolen, men det är lite svårt att fråga honom. Jag vill se rätt ut för detta tillfället och R sa nog kjol bara för att han tycker jag är söt i kjol (Häromdagen sa han att han visste precis vilken kjol han ville att jag skulle köpa och att han skulle leta upp en sån som han tänkt sig. Han skulle dock inte betala för den..:( ) I alla fall så lutar det väl mest åt kjolen nu, men jag är osäker ändå... Det blir tidig uppgång för att välja, jag orkar inte nu.

Väntan...

Sitter i skolan och väntar på CH. Vi ska träffas vid 10, och jag skulle varit här vid 10, men alla bussar och vagnar klaffade så bra idag att jag hann med en tidigare buss ut till skolan. Jaja, då hinner man med lite blogg istället. Nu ska vi gå igenom det arbetet vi ska opponera på, och förbereda för examinationen imorn. Jag är redan övernervös, men men... Det är bara att bita ihop och försvara arbetet efter bästa förmåga. Som jag skrivit innan så är det i alla fall skönt att vi är först ut, då slipper man sitta och vara nervös under hela dagen.

Shit, om en vecka är jag helt KLAR med skolan. För gott. Inge mer plugg, utan arbete på heltid. Det är i alla fall otroligt skönt att jag har ett jobb att gå till redan på måndag morron. På fredag är det avslutning med betyg, man skulle få en blomma och lite bubbeldricka. Och det roligaste av allt är att mamma och pappa kommer på torsdag! Trots att de nyss var här så kommer de igen för att fira mig! Så på fredag blir det inget med klassen för min del (de är så oengagerade ändå) utan restaurang med mamma, pappa och R. Härligt!

Stackars älskling

R blev just klar med ominstallationen av datorn. Eftersom han gjorde det pga att mitt spel inte fungerade så testade han att installera spelet för att se om det fungerade nu.... Meeen...det gjorde det inte. Jag fattar tingenting. Hur kan ett spel bara sluta fungera helt plötsligt? Helskumt. Så nu muttrar älskling ännu högre då han gjort hela ominstallationen för ingenting... Men om du läser detta så kom ihåg att jag älskar dig och tycker att du är världens bästa pojkvän som gör detta bara för min skull :)

Tillökning på diverse håll

Det är kommit tillökning i kändisvärlden. Både här och där.

Bortglömt tjejsnack

Jag glömmer bort tjejsnack emellanåt. Här kommer de veckor jag missat i alla fall.

Vecka 19

Sant eller falskt?
1. Jag är alltid välorganiserad
Ofta sant, ibland falskt.
2. Jag gör en budget för hushållsutgifterna och lyckas för det mesta hålla den.
Sant
3. Jag har gott lokalsinne
Lite falskt.
4. Jag älskar måndagar.
Falskt
5. Jag ljuger aldrig, inte ens en s.k. "vit lögn"
Falskt

Vecka 20

Gillar/gillar ej:
1. Favoritartist, kvinnlig
Oj, va svårt. Kelly Clarkson är grym, annars vet jag inte.
2. Favoritartist, manlig
Robbie Williams! Ullevi 1 juli!!!
3. Motiv på din musmatta
Nja, det är en konstig gubbe från Inet på så jag gillar honom kanske inte så mycket...
4. Vilken startsida har du?
Aftonbladet.se
5. Gillar du musik på hemsidor?
Nja, jag är inte överförtjust.

och så veckans frågor...

Vecka 21

Musik ska byggas utav glädje:
1. Vann rätt låt i melodifestivalen?
Nja, det var väl ingen kanonlåt, men jag tyckte det var kul att Finland äntligen fick vinna!
2. Ringde du och röstade?
Nej,
3. Kan man verkligen tävla i musik?
Lite tveksam till det, men det är kul att se i alla fall!
4. Hade någon annan av de svenska låtarna haft större chans i finalen?
Nej, om någon skulle lyckas så är det väl Carola.
5. Vilken är din favorit bland alla vinnare genom åren?
Gillar Charlotte Perellis Take me to you heaven.

Orolig

Usch, jag är riktigt orolig över en klasskompis till mig, L. Hon, jag och CH har de senaste två åren jobbat mycket tillsammans med arbeten i skolan. Det har funkat jättebra, men när det var dags för examensarbete fick man inte jobba tre stycken. Varken jag eller CH var sugna på att jobba ensamma och L var lite inne på ett annat spår med själva arbetet. Det blev så att jag och CH skulle jobba tillsammans och L själv, men vi skulle hålla kontakten och peppa varandra trots att vi inte jobbade alla tre. Så blev det dock inte. Några veckor in på arbetet skickade jag ett sms till L utan att få något svar. Överhuvudtaget har vi inte hört något ifrån henne på länge. När vi, förra måndagen, fick tillbaka examensarbetena fick vi även ett schema för vilka som blivit godkända för opponering. Ls namn stod inte med på schemat, alltså har hennes arbete inte blivit godkänt. Detta var riktigt underligt, och jag blev orolig. Ringde henne häromdagen, men kom bara till telefonsvararen. Lämnade ett meddelande att hon skulle ringa upp när hon hade tid, men jag har fortfarande inte hört något ifrån henne. En annan tjej i klassen hade sett henne åka förbi i en spårvagn inne i stan för ett tag sedan, och hon sa att L såg helt knäckt ut. Verkligen förstörd och härjad. Då blev jag riktigt orolig. Men jag vet inte vad mer jag kan göra än att ringa henne och hoppas att hon svarar eller ringer tillbaka... Det hela känns väldigt olustigt hur som helst.

Flitig

Känner mig nöjd med söndagen så här långt. Det har inte gått så långt av dagen men jag har redan hunnit med en hel del. Tvättat två maskiner tvätt, diskat, läst igenom arbetet en gång till (i alla fall skummat igenom det) och gjort matlådor. Vi ska käka hos Rs föräldrar idag, så jag ställde mig och lagade lite makaroner och köttbullar till matlåda imorn. Dessutom har jag duschat och målat tånaglarna. Alltså varit väldigt effektiv :)

Älskling sitter i vardagsrummet och muttrar lite grann. Ett av mina dataspel har slutat fungera helt plötsligt. För några veckor sedan skulle jag spela, men det vägrade gå igång. Spelar ingen roll hur mycket man ominstallerar, det ville verkligen inte. Så nu var det bara för R att installera om hela datorn. Inte så populärt. Det tar sin lilla tid om man säger så. Han har suttit där i ex antal timmar nu, men jag tror han börjar bli klar. Men det var bara bra att ominstallationen blev av, för datorn har betett sig skumt det senaste. Hoppas i alla fall att mitt spel börjat fungera igen efter detta.

Everybody Hates Chris

Har just sett Everybody Hates Chris. Synd att det är tv400 som visar den. Vi har ju den kanalen, men det är inte direkt så att jag kikar förbi den kanalen flera gånger om dagen. Tror knappt jag kollat nånting på den. Till det jag vill... Everybody Hates Chris är en underbar serie! Handlar om komikern Chris Rocks uppväxt. Den är så rolig!! Se om ni kan! :) :)


Annars har det varit bra

Om man bortser från förra inlägget har dagen varit bra. Blev stan idag igen. Jag köpte nagellack och R hittade en jättesnygg sommarjacka. Jackan fick honom att se bredaxlad ut och det gillar jag! Han har verkligen bättrat på sin garderob efter att vi gått ner så mycket i vikt, så just nu har jag världens sexigaste och snyggaste karl :)

Vi mötte även upp Rs föräldrar på stationen. De har varit i Stockholm och hälsat på Rs syster som fick barn för ca 1 ½ månad sen. Väl hemma hos dem blev det pizza. Vi har verkligen varit onyttiga det senaste, men men... ibland blir det så. Nu är vi hemma hos missarna igen, och jag tror det blir soffan en stund snart. Men först ska jag läsa bloggar!

Fan

Förlåt för svordomen, men jag ger upp nu. Som jag kämpat med mina luktärter...men de vill verkligen inte. Antingen är katterna på dem, eller så klättrar de inte som de ska och går av istället. Idag när vi kom hem hade den längsta och finaste gått av. R erkände att den kanske gjorde det när han flyttade lådan igår. Skit samma vems fel, de vill helt enkelt inte. Och nu ger jag upp. Jag ser detta som mitt största misslyckande med blommor, och det är väl bara att ta det. Jag som skulle ha fint på balkongen i år. Kul att ha slängt ut en massa pengar jag egentligen inte har på ingenting. Jätteskoj, verkligen.

Söta!

Vill bara göra er uppmärksamma på att S*Kvarnstugans har en ny kull med tre underbara sötnosar. Så otroligt söta!!


Nästan allt

Hann med nästan allt på min lista idag. Tyvärr blev jag sittande på Apoteket i nästan 45 minuter, så jag orkade inte med att titta efter nagellack. Jag och R måste åka intill stan för att köpa nya busskort imorn ändå, så då ska jag kika mer efter det. Skickade i alla fall iväg ett litet paket till mamma. Hoppas hon blir glad! :)

Just nu går det en film på femman, Blodspår. Den verkar bra men jag sitter och funderar på om jag sett den innan...den är så bekant på nåt sätt. Jaja, jag inser väl det snart i så fall :)

På agendan

Idag är en ledig dag. En klämmis. Men det är mycket på agendan ändå, så jag är glad att jag är ledig. Detta ska hinnas med:

* Läsa genom arbetet vi ska opponera på, för första gången (har kommit halvvägs än så länge). Det kommer läsas igenom några gånger till under helgen.
* Städa "min del" av lägenheten.

* Åka till Apoteket för att hämta ut nya p-piller.
* Försöka hitta ett fint nagellack och en bra nagelfil. Ska äntligen börja sköta om mina naglar. De är så otroligt sköra så jag kan inte få långa om jag inte använder både stärkande lack och nagellack. Just nu har jag Mavalas stärkande (den i två steg) och den funkar rätt bra, men vill ändå fråga om någon har nåt annat tips på bra stärkande? Som inte är alltför dyrt?
* Hitta något att skicka iväg i ett litet paket till mor. Hon får det på måndag (hann inte fixa i onsdags), men måndag är ju faktiskt närmare Mors Dag än vad idag är :)
* Köpa hem något gott till kvällen.

Det var nog det.... Bäst att sätta igång kanske?!

Skrämmande

Imorse när R och jag jäste i sängen såg vi en dokumentär på fyran - Ryanair på bar gärning. Den var helt sjuk!! Det är inte klokt att ett flygbolag håller på så. De skiter i säkerhetskontroller, och gör absolut ingenting för sina passagerare. De kollar inte pass när man går ombord och har inte gjort bakgrundskoll på sina anställda. Jag har flygit med Ryanair en gång, men det kommer nog inte hända igen. Deras plan står aldrig på marken mer än 25 minuter, och i ett inslag man fick se hade personalen inte tid att torka upp efter någon som spytt på flygturen innan, och hällde istället parfym över det så att det inte skulle lukta. Många av de anställda var rädda för att göra saker mer utförligt och på rätt sätt enligt regelboken för då kunde de bli av med jobbet. Personalen upprepade som i ett mantra att om man inte betalar något för biljetten så får man heller inget för det. Men jag kan säga att så jävla billiga är inte Ryanair. Då betalar jag hellre några hundringar mer och åker med ett seriöst flygbolag istället. Ingen på Ryanair hade t.ex. reagerat på ett, från någon kontrollmyndighet utplanterat, paket som såg ut som ett misstänkt bombpaket utan låtit det passera utan att kolla upp det närmare. Nä, fy fan...

Vår dag

Den här torsdagen har känts som min och Rs dag. VI började med att sova länge, jag vaknade runt halv elva, och R en halvtimma senare. Vi tittade på teve någon timme och tog sedan en snabbdusch tillsammans. Sen bar det av intill stan där vi strosade runt, åt god mat och tittade i affärer. Kollade bl.a. ifall min blivande mobil kommit ut som skyltex i någon butik, men det hade den inte tyvärr...

På väg hem passade vi på att handla mat för veckan och bestämde oss för att äta våfflor ikväll. Väl hemma vilade vi oss och bestämde oss för att skippa torsdagsstädningen. Vi tar den imorn istället. Jag är ledig och R ska till skolan en sväng men kommer antagligen hem lite tidigare än vanligt. Vid 20.00 tittade vi på "Matchen" på fyran och åt våfflor samtidigt. Roligt program, skrattar en massa åt Dogge :) Kvällen avslutades perfekt, med att R faktiskt kollade på "Ghost Whisperer" med mig. Har haft en urmysig dag! I love!


Katthårigt

Cesar har en ny favoritplats sedan vi möblerat om. Skrivaren. Därifrån ser han ut och det passar honom alldeles perfekt. För vem vill sitta och titta ut när man kan ligga ner? Det märks tydligt att det är hans favoritplats. Alla mina utskrifter är fulla av katthår. Very nice...




Hmm...jag har bara lagt upp en massa bilder på Cesar det senaste så  därför får ni en bild av Zorro :) Och vår teve. Vem det är han kollar på så intressant vet jag inte. Tror det var Mitt i Naturen som just visat stora pippifåglar som fångade Zorros intresse...


Stadsrunda

Idag har det blivit en runda på stan. Väldigt mycket folk i stan, men vi fick det vi skulle göra gjort i alla fall och det är huvudsaken. Man ser Ullevi från Centralstationen och det såg riktigt fullpackat ut.

usch, jag vet inte vad jag ska göra med mina luktärter. Katterna är på dem så fort vi åker hemifrån, trots att jag gormar och skriker så fort de går i närheten av dem. Jag vill inte stänga ett helt rum bara för att de inte ska komma åt dem, då har de så lite utrymme att röra sig på. Funderar på om man kan köpa något skydd eller nåt att ha över dem. Kanske komma på något. För det vore tråkigt om alla 4 blev förstörda av katterna, vill ju att de ska bli vackra och lukta gott på balkongen i sommar.

På tal om balkong så hördes det en hög smäll alldeles nyss och Cesar kom infarande från balkongen så snabbt att han gled flera meter på vardagsrumsgolvet innan han slutligen stannade med uppspärrade ögon och var på väg att resa ragg. Någon av mina idiot-grannar uppepå hade vält ut en hink eller en flaska med vatten som resulterade i en pöl på balkongen. Jag gick ut på balkongen och pratade högt för att de där uppe skulle fatta att jag var där och kanske be om ursäkt eller nåt, men ingenting. Usch, jag avskyr verkligen våra grannar. Idioter.

Pilgrim

Jag vet att jag bloggade om Pilgrims smycken precis när jag startade bloggen, men jag tror jag tog bort det inlägget när jag hade ont om plats. Så därför tänkte jag ägna mig en stund åt det igen. Här är några av mina favoriter.



Ett underbart halsband, som är ganska diskret men ändå lite speciellt!



 Halsband
Ett annat fint halsband, som också är diskret men som man även kan ha till festen! 



 
Ett armband i olika färger. Kanske inte exakt de färger jag skulle vilja ha, men det är vacker utformning på det.

Sugarhigh

Känner mig lite "låg" i blodsockret. Jag har den där huvudvärken jag brukar få när mitt blodsocker inte är som det ska. Sen finns ju suget där också, såklart. Men nuförtiden har jag karaktär (nämnde nog inte att jag syndade ännu en gång i söndags när jag åt en Marabou Premium - Nougat & Crisp) och lämnar sötsakerna i affären. På vagnen var det reklam för Ben & Jerrys. Har aldrig ätit den, men har hört att det ska vara något utöver det vanliga. Den som var på reklamen i vagnen lät riktigt mumsig...

Chunky MonkeyChunky Monkey - Bananglass, valnötter och bitar med chokladsmak.

Eller vad sägs om....

Cookie DoughCookie Dough - Vaniljglass med bitar av chocolate chip kakdeg. Låter skumt, men är säkert gott :)

Meeen...nä! Det blir Brago Original för mig istället...

Bilder från
Ben & Jerrys

Knas dag

Den här dagen har varit helt knas. Det började med att jag sov sjukt dåligt inatt. Var nervös över att jobba idag (skulle börja ringa samtal för första gången idag och det var pirrigt!!) och det gjorde att huvudet inte ville koppla av. Tankarna malde på hela tiden och jag somnade runt 01.30... Efter att R gått imorse drömde jag konstiga drömmar och det var jobbigt att vakna ensam.

Tillslut kom jag upp i alla fall och käkade lite frukost. När jag kommer ut i köket sitter Cesar vid mina luktärter och har tuggat sönder och förstört ett helt skott. Jag blev skitförbannad och skällde som en tok på honom. Det hela slutade med att jag stod i köket och storbölade 5 minuter innan jag var tvungen att gå till bussen. Jag torkade mig under ögonen, ryckte upp mig lite grann och gick till bussen.

Jobbet var väl det enda som var normalt. Började ringa några samtal och det gick bra. Känns kul att hålla på med detta! Dessutom fick vi vårt arbete och det arbetet vi ska opponera på utskrivet gratis :)

När jag kom hem igen började tokigheterna igen. Idag skulle vi lämna vårt arbete till de som ska opponera på det och det hade jag gjort redan igår, genom att maila det till dem (vi hade kommit överens om det). När jag kom hem nyss läser jag bekräftelsemail från opponenterna och en av dem frågade om vi visste att även examinatorn skulle ha ett exemplar av arbetet idag om vi gjort några ändringar. Det visste vi inte. Panik. Jag får inte tag i examinatorn för att fråga henne om hur det ligger till. Tillslut får jag tag på en annan lärare som rekommenderar mig att skicka arbetet över mail (vår examinator ville egentligen inte ha arbetet över mail) så att hon får det i tid i alla fall. Så nu är det gjort och panik har lagt sig lite... Gud, vilken huvudvärk jag har nu....

Till mamma

På söndag är det Mors Dag och eftersom jag (som så många andra) har världens bästa mamma vill jag självklart ge henne något fint. Dock får det bli något som får plats i ett inte alltför stort paket att skicka på posten. Jag har en idè....

Vad sägs om....

Till mamma 
...en liten bok som hyllar mamma lite extra. Ska bläddra i den och se hur stor den är så får vi se om det blir köp eller inte. Bara det bästa är gott nog till min mamma!

Missa inte!

Underbart roliga Project Runway är tillbaka på trean. Riktigt roligt! Missade första avsnittet igår, men idag tittar jag och man ska alldeles snart få kreationerna som deltagarna skapat till ingen mindre en Barbie. Ska springa och kolla nu!


Gamla favoriter

Jag gillar favorit-tema :) Nu tänkte jag ta upp några av mina favoritserier från förr. Jag älskar många serier på teve just nu (CSI, Grey's, DH, Lost, Prison Break) men det är härligt att titta tillbaka ibland och se vad man kollade på för några år sedan... Här är några jag kom och tänka på.

 Den stora favoriten! Älskade att följa Angela, Jordan och de andras bekymmer och lycka i Mitt Så Kallade liv som gick på TV4 1994-1995. Och hur snygg var inte Jared Leto?!

 'Growing Pains' eller 'Pappa vet bäst' som det hette på svenska följde jag som liten, och var dökär i Kirk Cameron (längst upp till höger på bilden). Kommer knappt ihåg vad den handlade om egentligen, var väl en komediserie som vilken annan som helst antar jag :)

 'Melrose Place', den gamla godingen. Följde även Beverly Hills, men fastnade mer för MP. Jake, Daphne, Jane, Allison, Billy och så självklart Kimberly och Amanda stod för intrigerna. 


 Det var iochförsig inte så länge sedan Dawson's Creek slutade gå på teve, men det känns redan som en klassiker. Dramat mellan Joey och Dawson, och hur de slutligen fick ihop det. Men jag står fast vid min åsikt att Joey och Pacey passade bättre ihop än Joey och Dawson. 

Sandra påminde mig om en annan serie som var en gammal favorit som jag glömt bort att ta med....

 Party of Five, eller Ensamma hemma om familjen Salinger i San Fransisco. Charlie, Bailey, Julia och Claudia underhöll mig många kvällar för några år sedan!

Håller ni med mig? Någon serie jag glömt? I så fall, vilka? Vill höra om era favoriter! 

Bilder från TV.com
 

Tillbaka

Det var tyst i min blogg igår. Kändes konstigt, brukar skriva något varje dag. Hade saker att säga igår med, men blogg.se krånglade när jag väl hade tid att sätta mig ned en stund. Gårdagen var i alla fall fylld med mycket att göra. Examensarbetena kom tillbaka från examinatorerna och VI BLEV GODKÄNDA!!! Vårt arbete kommer gå upp för opponering om en vecka. Vi är först ut, första dagen. Men det är nog skönt att "ha det gjort" så snabbt som möjligt under dagen. Vi opponerar på ett annat arbete, och det kommer vi göra sist denna dag, men det gör inte så mycket heller. Först och sist, då kan man ta det lugnt där emellan! Ska bli kul att läsa någon annans arbete och slippa sitt eget för en stund. Känns skönt att det snart är över.

Recension 2

Snabb utvärdering av Tycoon City - NY. Jättekul! Man bygger upp New York bit för bit. Än så länge har jag byggt Greenwich Village och har precis fått tillgång till Soho och TriBeCa. Man gör olika uppdrag och tjänar (förhoppningsvis) en massa pengar på sina affärer, lägenheter m.m. Riktigt roligt! Det var så kul att R också fastnade framför det, så förut satt vi och spelade tillsammans :)

Nä, nu blir det att laga kycklingwok att äta till VM-FINALEN!!! Heja Tre Kronor! :) :)


Recension

Har ännu inte skrivit något om hur Da Vinci-koden var. Kort och gott kan man väl säga såhär. Den var inte jättebra, men den var heller inte dålig. Säger inte så mycket kanske, men jag ska förklara närmare. Om man tänker på filmen utifrån boken har de inte missat speciellt mycket. De har tagit med det viktiga, samtidigt som alla saker självklart inte kan få lika mycket plats som i en bok. Så utifrån boken är jag nöjd med filmen, MEN....jag insåg att denna bok inte gör sig bra på film. Det blir för mycket "prat" och ibland går det liksom för långsamt. På nåt sätt är det så mycket information i boken att man måste få smälta det i omgångar, som man kan göra när man läser en bok. Det kan man inte riktigt med filmen då all information hälls över en, och om man inte är koncentrerad hela tiden tappar man tråden. Jag håller fast vid att de lyckades bra med rollerna. Jag blev inte besviken på någon av karaktärerna. Jag kan inte heller hålla med de som kritiserar Tom Hanks och Audrey Tautou. Jens Peterson på aftonbladet skrev bl.a. att Hanks och Tautou inte gör mycket annat än att lägga pannan i djupa veck och fundera. MEN DET ÄR JU DET LANGDON OCH SOPHIE GÖR I BOKEN OCKSÅ!!! De är inga skojjare eller roliga människor på det sättet. De löser koder och schiffer, that's it!

I betyg av mig får en i alla fall +++ av 5.

Växtblogg del 2

Hann inte med växtbloggen igår, men den kommer idag. Det har hänt lite grann sen förra veckan. Det har hänt så mycket att jag varit tvungen att plantera om plantorna. Tillslut kom alla 10 frön upp, och det var kul att jag lyckades med alla!! Jag har planterat ut 4 stycken i en mindre balkonglåda, men jag vågar inte ställa ut dem än, det blåser lite för mycket ännu. Men snart så!!!

                 
Detta var förra fredagen

 
Så här ser det ut denna vecka!

Lite skillnad! Hoppas att de klarar omplanteringen bra nu bara, och att de blir stora och fina till sommaren!!

Lordi alltså...

Ja...annorlunda är väl ordet. Kul för Finland i alla fall, min mor tyckte det var kul men skämdes lite på samma gång sa hon. Jag tyckte de såg snuskiga ut i sina dräkter (har hört att de inte luktar rosor i de där dräkterna direkt...) och med tungorna utanför hela tiden. Yäck! Men men... Jag är inte lessen över att de vann, men jag tycker kanske inte att det är i rätt sammahang. Det var ju inte direkt schlager, och nuförtiden handlar det i princip bara om att ha ett fräckt uppträdande, inte om själva låten... Men som sagt, jag gråter inte över att de vann. Finland har ju typ aldrig vunnit så det förtjänar de verkligen. Haha, min mormor sa att hon skulle skämma ögonen ur sig om de vann... :)

Rainy saturday

Allt gick bra igår i alla fall. R kom hem tillslut, efter att ha bytt ett däck på Js bil. Motorcykelns framhjul blev också skevt, men annars var det inga skador som tur var. Otäckt när sånt händer, men som sagt, tur att ingen person skadade sig i alla fall.

Idag regnar det igen. Kul. Jag ville ha mina linnebyxor och de vita ballerinaskorna på bion ikväll, men det känns avlägset nu. Efter bion ska vi hem till Rs mamma och kolla på ESC. Skoj! :) Just nu har vi ett problem här hemma. Vi har ingen mat hemma what so ever. ingen frukost, inget till lunch och ingen middag. Jahopp. Härligt att jag är döhungrig...

Magknip

Usch, vilken magknip jag har nu. Älskling ringde nyss. Han är iväg och skjutsar J till stan. Tydligen hade han kört ihop med någon på motorcyckel. Det hade gått bra med den på motorcykeln, men vi hann inte prata så länge så nu mår jag lite dåligt. Undra vad som hände? Hann i alla fall förstår att det var R som inte sett honom...hoppas det inte blir en massa krångel för honom nu. Ååh, varför skulle han iväg nu?! Usch, va dåligt jag mår nu. Måste ringa mamma.

Update: Nu har det gått en halvtimme sen han ringde och jag har inte hört något mer... Detta är riktigt, riktigt jobbigt. Jag vet ju i princip ingenting. Dessutom stressade jag upp mamma och pappa genom att ringa dem sent på kvällen. Mamma blev övernervös när jag berättade trots att jag förklarade att alla verkade vara okej, och pappa hörde mamma säga ordet "krocka" och blev också alldeles nervig... Ring nångång då!!!! (kanske kan tyckas konstigt att jag blogga mitt i allt detta, men jag måste göra nånting för att stressa ner lite. Annars springer jag bara runt här och tittar på både mobilen och hemtelefonen)

Valet och kvalet

Har inte tänkt så mycket på att det faktiskt är val i höst. Jag har haft möjlighet att rösta en gång tidigare, men då gjorde jag det inte. Jag ville verkligen men omständigheterna den dagen gjorde att det inte blev så. Jag hade lovat min bror att hjälpa honom och hans sambo att städa ur deras gamla lägenhet, i en stad som ligger några timmar ifrån Örebro. Jag hade varit ute och festat dagen innan och var lagom bakfull när brorsan ringer vid 8.00-snåret. Han hör min röst och säger att jag inte behöver följa med, men har jag lovat så har jag. Vi var säkra på att vi skulle hinna hem till kl 20 på kvällen, men när vi lastar de sista grejorna på flaket gör vi det alldeles galet så det skulle bli fällknivs-effekten om vi körde iväg. Det tog någon extra timme att packa om vilket resulterade i att jag missade min första chans att rösta. Jaja, det tar jag igen nu :) Gjorde i alla fall ett test, valkompassen och det visade följande:

(S)                       44 %

(MP)                    41 %

(V)                       41 %

(FP)                    38 %

(C)                      36 %

(KD)                    28 %

(M)                       28 %

Inte så chockerande kanske. Mina föräldrar är gamla FNL:are och var i sina ungdomsdar kommunister. Efter det har de väl insett att kommunismen aldrig skulle fungera, men är ändå ganska mycket vänster. Kanske inte pappa så mycket längre, han lutar mer och mer åt höger (ju mer pengar han tjänar...Oj, sa jag det högt??!!) Men jag vet fortfarande inte hur jag ska rösta när det väl kommer till kritan i september.


Tycoon City - New York

Ett typiskt Nina-spel. Blir nog några timmar framför detta ihelgen! Återkommer när jag testat det.

Inget paket...

Posten kom tidigt idag och fortfarande inget paket från Buzzador. Undrar just vad som tar sån tid? Det har gått närmare 2 veckor sedan jag registrerade mig. Hmm.. jaja. Det kommer väl nån gång.

Nu ska jag iväg till jobbet. Skulle inte dit idag egentligen, utan på måndag, men vi fick reda på att vi inte får tillbaka examensarbetena förrän på måndag och de ska lämnas till opponenterna på tisdag så det är  lite ont om tid just nu. Så därför blir det jobba lite idag istället, men det blir nog bara mellan typ 12.00-14.00 skulle jag tro. Har egentligen inte lust alls, men detta är ju bäst för min egen skull, så jag inte sitter där helt nollad när det är dags att sätta igång på riktigt, den 5e juni...


Top Spin 2

Sambon har redan planerat vad han ska göra för sina skattepengar.Jupp, en Xbox 360. Och vems fel är det? Min gamer till storebror. Skyller allt på honom. Men om det nu blir så att det blir ett 360 till midsommar vet jag i alla fall ett spel som jag kommer försöka lägga vantarna på. Top Spin 2. Spelade ettan tills mina fingrar nästan blödde. Så det känns nästan som en självklarhet att införskaffa tvåan också. Om det nu blir ett 360, det vet man ju aldrig :)

Avgjort

Nä, jag går tillbaka den gamla designen. Känner själv mer för den, och efter lite hjälp av er läsare blir det så.

Sitter och småtittar på kvalet till Eurovision. Vilken skandel det skulle bli om Carola inte skulle gå vidare. Snacka om chock för schlager-Sverige :) Själv tycker jag ju att det skulle vara tråkigt, det är inge kul att titta på den stora finalen utan Sverige, men å andra sidan har jag inte följt schlagern på många år (har inte sett den svenska, men den stora finalen ser jag alltid). Carola är ju Carola och det skulle vara konstigt om hon inte gick vidare, men man vet ju aldrig. Gillar inte Carola. Henne ansikte är tokstelt när hon pratar och hon ändrar aldrig tonläge. Det är lite läskigt måste jag säga. Jag blir nästan lite rädd.

Städa

Ojoj...städdag idag. Va veckorna går fort, tycker jag städar varje dag :) Ikväll, vid 18-tiden, ska vi till Rs föräldrar, hans pappa fyller år och det ska ju firas såklart! Men detta leder till att R, som kommer hem strax innan 18, inte kommer hinna städa alls idag. Så underbar som jag är :) har jag städat hela lägenheten. Ibland så glänser jag till lite extra :)

Suck, man blir verkligen inte pigg av detta urtrista väder... Ge mig lite sol!!!

0-1

Regnet - Karaktär 0-1

Jag trotsade alltså regnet och gick en promenad alldeles nyss. Det är ovanligt, för jag hatar att gå i regnet, men jag antar att mitt snedsteg igår fick upp motivationen lite grann, och det behövdes!! Nu är jag i alla fall blöt men nöjd med mig själv. Härligt!

Old fashioned

I dessa dagar känns det säkerligen föråldrat att använda Internet Explorer. De flesta använder Mozilla, Opera, eller något liknande. Här hemma har vi Opera, och Explorer men jag har så svårt att lära mig Opera. Explorer sitter liksom i ryggraden. Men jag vet att många av de andra webläsarna är mycket bättre. Ska nog ge det en chans ändå, och försöka lära mig. Det kanske går?

Har sett att Da Vinci-koden fått ljummet kritik av de som påstår sig kunna film. Tråkigt, men nuförtiden är jag noga med att skapa mig en egen uppfattning av filmer. Recensioner och kritiker har jag inte lyssnat på på länge. Det är ofta som jag inte håller med dem, men måttet var nog rågat (eller så var råttet mågat, om man heter Per Ledin...) när jag såg
Lost in Translation. Så många kritiker hade älskat den filmen, men ändå hade jag inte så stora förväntningar på den, mer än att jag trodde att den skulle vara åtminstone bra. För att vara helt ärlig var det nog den sämsta film jag sett. Den slösade verkligen bort min tid och jag önskar än idag att jag kunde få den tiden tillbaka. Och sen dess litar jag inte längre på filmrecensenter. Så det så.

1-0

Sötsuget - Karaktär 1-0



Ny design?

Jag är lite trött på den gamla stilmallen. Är denna bättre? Eller är den för rosa? Jag vet inte... Beslutsångest. Vad tycker ni som läser? Rosa? Randigt? Annat?

Digistive

Ikväll är det tydligen fotboll som R ska se. Själv tittar jag på Lost såklart. Nu avslutar TV4 säsongen av Lost trots att det är flera avsnitt kvar. Jag har faktiskt tröttnat på TV4, det finns ingen logisk i deras tänkande. Dessutom är det inget Ghost Whisperer imorn utan Kalla Fakta istället, helt plötsligt och utan att de sa något förra veckan. Jag tänker i alla fall sluta kolla på Lost på teve och göra det på annat sätt...hmm..

Tillbaka till fotbollen. R ska som sagt titta på den och har tjatat om chips halva kvällen. Jag blev ju självklart sugen på något bara för att han pratade om chips och började drömma om Marabou Digistive. Meeen, han har inte varit iväg och köpt något än och jag tror inte han kommer göra det heller och då blir det ingen choklad för mig heller, vilket bara är bra!!!! Kommer säkert klämma i mig en massa godis på bion på lördag så det är bäst att vara duktig fram tills dess.

Marabou

Bild från
Kraft Foods

På lördag...

...blir det Da Vinci-koden. Jag är nästan lite spänd... Tycker verkligen att de lyckats med rollbesättningen (säger jag innan jag ens sett filmen). När jag fick reda på att det skulle bli film av boken såg jag Audrey Tautou framför mig som Sophie Neveu, och Tom Hanks kändes som handen i handsken och alldeles perfekt som Langdon. Jean Reno känns som Bezu Fache ändå ut i fingerspetsarna, och varför inte Gandalf som Teabing? Ser verkligen fram emot detta, men jag försöker hålla förväntningarna nere... det är lätt att bli besviken på böcker som blir film... Ska bli kul på lördag i alla fall!

Favoriter

Aaah! jag skrev just detta inlägg alldeles nyss. Det tog mig en stund. Och så gick det inte att posta. Jag vågar testa igen...vi får väl se. Ville i alla fall presentera mina favoritförfattare eftersom ett av mina första intressen är litteratur och böcker.


Håkan Nesser har länge varit en favorit. Det hela började med Van Veeteren och fortsatt även med hans andra böcker som inte handlar om Van Veeteren. "Kim Novak badade aldrig i Genersarets sjö" och "Piccadilly Circus ligger inte i Kumla" rekommenderas varmt!


Ed McBain skrev den första boken om Steve Carella, Cotton Hawes och de andra poliserna vid 87:e polisdistriktet i New York 1956. Den sista kom ut 2005. Jag har läst långt ifrån alla, men de är i alla fall att rekommendera, även om vissa har några år på nacken. Ed McBain skrev under många andra namn, bl.a. Evan Hunter. Han dog i juli 2005.


Behöver väl inte säga så mycket? Harry är Harry. Ska dock läsas på engelska. Tycker jag i alla fall. Har iochförsig inte försökt läsa dem på svenska ens...men...nä, det ska vara engelska!


Och återigen... Harlan Coben. Har just läst ut "Ingen andra chans", och den var lika spännande som alla de andra böckerna. Dock liknar böckerna varandra ganska mycket, så den som är ute efter stor variation kanske borde leta på annat håll. Men Coben ska skriva fängslande!

Bilderna kommer ifrån Akademibokhandeln.se

Bra killar!

I februari bytte vi foder till våra missar, och lät dem äta lågkalori foder från Royal Canin. Vi köper 10 kilos säckar för att få billigaste priset som är möjligt. På förpackningen stod det att 10 kilo skulle räcka 166 dagar om man doserade maten rätt (för en katt). Vi doserar dock inte deras mat eftersom katter är småätare och jag tycker att de alltid ska ha tillgång till torrfoder. Jag har i alla fall varit lite orolig för att de ätit på tok för mycket (som ju inte heller är bra) och idag tog dessa 10 kilo slut. Av ren tur så råkade jag veta exakt vilket datum vi hade köpt maten (samma dag som vi vaccinerade dem, så det var bara att kolla vacc.kortet) och räknade ut att den hade räckt i 81 dagar. Det kunde ju nästan inte bli bättre. Eftersom vi har två missar så ska ju tio kilo räcka 83 dagar, alltså har de ätit nästan exemplariskt utan att vi behövt dosera eller nåt. Jätteskönt att veta!! Fina killar det där, som klarar sig själva :)

Andra fina killar är Tre Kronor som just nu leder med 6-0 mot USA när det är mindre än 2 minuter kvar. Gott e det!


Grey's

Ikväll är det favoritserien på teve, Grey's Anatomy. Jag gillar den mer och mer för varje avsnitt och väntar alltid med spänning på nästa veckas avsnitt. Jag trodde verkligen att det skulle lösa sig för Meredith och Dr Shepard, men det ser ju inte så ut just nu. Det ser mest ut som att han är ett riktigt svin istället... Hur som helst så är Grey's en av favoriterna just nu!!




Bild från ABC.com

Kom inte så långt

Jag hann komma ner för trappan när jag tittar ut och ser att det börjat regna. Inte mycket visserligen, man kan helt klart promenera i detta regnet, men av himlen att döma kommer det inte bli bättre väder och jag vill inte ha hällregnet över mig efter halva promenaden. Så jag gick in igen. Så mycket för min motivation. Det syns inte ens härifrån att det regnar ute. Det kanske redan har slutat? Jag vet bara att jag ser ett gigantiskt svart moln, så jag stannar inne så länge. Ut och springa imorn istället. Om vädret tillåter.


Mulen tisdag

En ledig dag!! Sååå skönt! Dock vaknade jag strax efter åtta av att ha drömt en mardröm. Hela min familj (mamma, pappa, bror, R, V och A) var på väg hem från någon fest sent på natten när vi helt plötsligt hamnade mitt i ett gängbråk. Om alltid i drömmar så händer det konstiga saker och helt plötsligt var det bara jag, mamma, pappa, bror och R som försökte ta oss därifrån och gömma oss på ett bra ställe. Var V och A hade tagit vägen vet jag inte, men jag var inte orolig för dem i drömmen så de var säkert i säkerhet... Vaknade i alla fall när vi försökte gömma oss i en gränd. Usch, gillar inte såna drömmar... I alla fall så bestämde jag mig för att ställa klockan så jag kunde se reprisen av Oprah och vaknade således strax innan 9 igen. Sen dess har jag bara käkat frukost och kikat bloggar. Nu ska jag dock ta en promenad i det mulna tisdagsvädret, sedan duscha, läsa i min bok och blogga lite mer. VId 14 åker jag intill stan för att träffa A. Jag ringde henne igår efter att jag skrivit inlägget, så det blev en fika hos henne idag. Nu måste jag ut på promenaden innan jag tappar motivationen helt...

Värvningar

Har inte tänkt på detta förrän jag sett det på andra bloggar...så nu kör jag på det jag med. Jag har, som så många andra gått med i Buzzador, och väntar på mitt välkomstpaket just nu. Om ni också är sugna på att anmäla er där kan ni alltid ange mitt användarnamn, NinaE, i "rekryteringsrutan" (ifall ni upptäckte Buzzador genom min sida vill säga...). Då får jag lite mer poäng, och lite roligare kampanjer :) Men det gör ni som ni vill, såklart . Det var bara ett litet förslag.

Vänskapsfunderingar

Kom och tänka på en sak idag. En vän till mig, A, har inte hört av sig på länge. Jag har inte hört av mig heller eftersom jag haft så mycket att göra med examensarbetet. Ingen ordentlig ursäkt egentligen, man har ju alltid tid för en kort samtal på 10 min, hur mycket man en har att göra med examensarbetet. A har alltid varit tusen gånger bättre på att höra av sig än vad jag är, och nu sitter jag och funderar på hur det kommer sig att hon inte ringt på länge. Har hon mycket att göra i skolan eller är det den nya pojkvännen som gör det? Eller väntar hon ut mig? Hon kanske har tröttnat på att jag aldrig ringer. Anledningen till att hon ofta ringer är att hon brukar ha så mycket att göra så det blir lättare om hon hör av sig när hon har lite mindre att göra, och lite mer tid att umgås. Men som sagt, det är inte heller en bra ursäkt. Jag kan dock inte släppa tanken att den nye pojkvännen påverkar lite också? Jag vet ju hur man är när man är nykär och så, man vill ju inte göra annat än att umgås med den personen. Jaja, ska sluta grubbla över det och slänga iväg ett sms istället. Då kanske jag får svar på undringarna :)


Dyyyyyrt

Åh, herregud! Vi ska boka biljetter till Da Vinci-koden här snart... och vet ni vad de kostar?! 110 kr med serviceavgiften. Det är helt galet dyrt att gå på bio i Sverige nuförtiden. Förr fick man bio, godis och dricka för en hundring. Nu får man betala det dubbla. Ojojoj... 110 kr!!

Update: Såg att serviceavgiften bara kommer till om man reserverar, inte köper direkt med kontokort, men 100 kr är mycket ändå...

Inlämnat...

Så var det gjort. Vi ändrade det sista och lämnade sedan in arbetet. Sen ska man ju ändra ytterligare två gånger. En gång efter att examinatorn läst det, och en gång till efter opponeringen. En ledig dag imorn, bara för att vi blev klara tidigare och inte ska jobba förrän på onsdag igen. Vad ska jag hitta på då tro? Hmm... Blogga ordentligt, och ta en långpromenad tror jag. Njuta :) Får uppskatta de lediga dagar jag får nu med tanke på att jag jobbar hela sommaren igenom (inte för att jag inte är tacksam för sommarjobbet...för det är jag verkligen!!)

Nervig...

Om ca 25 timmar och 25 minuter ska vi senast ha lämnat in Examensarbetet. Hua! Iochförsig ligger vi väldigt bra till, har inte mycket kvar. Vi har sista handledarträffen klockan 13.00 idag, och sedan ska vi göra de ändringar hon säger åt oss att göra. Inlämning imorn som sagt. Pirrigt är det. Arbetet har nästan blivit ens barn, och man har svårt att släppa det. Man vill göra fler ändringar och jag kan inte känna att jag är klar med det trots omfattande arbete med den. Vi har ändrat och petat och plockat med småsaker de senaste 2 veckorna och ändå kan jag inte känna mig nöjd. Jag antar att man tillslut bara måste släppa det, så man inte "pillar sönder" arbetet.

Idag tänker jag extra mycket på min R, som börjar sitt examensarbete idag. Det kommer gå galant, du är så duktig! Skönt att jag är klar snart också, så han kan ha datorn på heltid. Är så trött på att släpa på den där datorn (får väldigt ont i ryggen av att bära runt den) så jag lämnar den gärna till R. Nä, nu ska jag göra mig iordning, åker strax till skolan.

Drömma kan man ju alltid...

I sommar kommer jag börja 7.45 varje morgon, visserligen har vi flex, men det är ju skönt att vara där tidigt så man också kan gå hem tidigare. I alla fall så har jag ju klagat tidigare över att det är så långt att åka buss, och skulle vilja ha en bil i sommar... Jag gillar Renault, och Clio känns liten och nätt. Vill inte ha någon jättebil, utan liten och smidig ska den vara.




Vad sägs om denna? Gillar verkligen färgen! Just my cup of tea! Jaja, drömma kan man ju, eller hur?! :) Ska tänka på denna när jag går och köper mitt månadskort!

Bild från Renault

Återförening

För några månader sen skrev jag om att Take That skulle återförenas. Jag älskade Take That när jag gick i mellanstadiet. Tyvärr började jag dock gilla dem bara några månader innan de splittrades. I alla fall så tyckte jag det var lite kul att de skulle återförenas, men skulle aldrig komma på tanken att gå på någåon konsert eller så. Men lite skoj är det allt. Glömde i alla fall av det och nu har de tydligen varit ute på turne ett tag. Har pengarna tagit slut, månne? Denna återförening är lite skum i mina ögon måste jag säga. Allt verkade ju så infekterat när de splittrades. Nu sägs det också att Gary Barlow och Robbie Williams slutit fred. Hej å hå vad det går. Gary gjorde ju ett uttalande som nästan blivit klassisk när han sa att Robbie inte var någonting utan Take That... Han har ju bevisat motsatsen ganska tydligt! Till det jag vill komma till... Nu har de fått skivkontrakt och ska släppa ett nytt album. Kan bli riktigt intressant detta... I mellanstadiet var jag som så många andra flickor dökär i Mark Owen... :)


Uttråkad

Usch...är verkligen, verkligen uttråkad. Har inte gjort mycket vettigt idag. Tog en promenad runt lunch, och alldeles nyss var vi återigen hos Rs föräldrar och käkade (de märkte att de skulle få en massa mat över och undrade om vi ville äta där igen. Fattiga studenter tackar inte nej till sånt!) Men nu är vi hemma igen och jag är återigen sysslolös. Är inte sugen på att se på teve, vill inte läsa just nu, inte sitta vid datorn.. Är inte sugen på att göra nånting trots att jag är uttråkad. Skumt... Kan inte komma på något vettigt att blogga om heller... Suck.

Kallt idag

Usch, det har varit riktigt kyligt idag, trots att solen värmt så gott den kunnat. Vi hade i alla fall det härligt hos Rs föräldrar. Gott grillat, med sallad och varmt bröd! Vi köpte med lite fikabröd till kaffet och gottade oss med. Rs mamma är en av de roligaste människor jag vet. Hon kan berätta historier så otroligt roligt! Dessutom har hon så mycket att berätta. Hon fick sitt första barn när hon var 17 år, och jag tror hon var 5-barnsmamma innan hon ens var 25 år gammal. Men ändå har hon hunnit med så mycket. Mest resor och festande. Och det har gett mycket roligt att berätta om. Ja, man får sig alltid ett gott skratt hos henne.

Nu är jag mest uttråkad. R spelar spel med J över nätet, och jag har redan kollat på en film för kvällen (The Terminal) så jag orkar inte med mer tv-tittande. I alla fall inte sånt som kräver min fulla uppmärksamhet. För övrigt är The Terminal jäkligt bra. Har sett den förut, och även om det inte fick så bra kritik när den kom tycker jag den är charmig. Eller, Tom Hanks är charmig i rollen som Viktor, mannen utan land. På tal om Tom Hanks så köpte R Forrest Gump för ett tag sedan och den måste man ju se snart. Underbar film som kan ses om och om igen! "Run, Forrest, Run" :)

Da Vinci Koden

Da Vinci Koden
Jag längtar verkligen tills premiären på Da Vinci-koden. Dock kanske jag har lite för höga förväntningar? Ska försöka lugna mig lite. Jaja, ska inte gå på premiären, men inte långt därefter i alla fall! Nä, nu ska vi till Rs föräldrar och grilla! Härligt!


Bild från
SF

Lördagsmotion

Det blev en joggingrunda idag med. Och jag sprang mycket mer denna gången, orkade mer! Det var verkligen härligt att märka skillnaden. Nu är jag lite trött i benen, men det är bara skönt. Känns underbart nu när man har ansträngt sig och sedan duschat och känner sig fräsch igen. Dessutom är denna träningsform alldeles gratis, perfekt för mig med tanke på att jag sparar vartenda öre till mobilen. Återigen var älskling superpeppande och det var skönt!!

Outfiten vid joggingturen var dock inte det snyggaste jag burit:
- Mina träningsbyxor. Inget fel på dem, de är faktiskt rätt snygga, problemet är att de nu är 3 storlekar för stora :)
- Mina gaml gymnastikskor från gymnasiet. Fast de funkar bra fortfarande!
- Älsklings Dumleslaget-tröja i storlek XL och som verkligen är RÖD.
- En svart zippertröja som var kortare än t-shirten. Det såg inte så häftigt ut :) Men huvudsaken är att vi kom runt!

Välkomstpaket

Jag har läst runt lite i bloggar och ser att både Exotica och Mocca fått välkomstpaketen från Buzzador innehållande typ 100 kilo Marabou X. Kul, men farligt... Jag har smakat Marabou X, och den är riktigt god. Som saftig kexchoklad ungefär. Jag har inte fått något paket än, det verkar som att ganska många har anmält sig på Buzzador, och de verkar ha händerna fulla :) Jag hade hoppats att jag skulle få det idag, men som sagt... Ingenting. Chokladen är egentligen bara av ondo. Jag vet att jag inte kommer kunna hålla mig, trots att jag satt igång med viktväktarna på allvar igen. Det kommer nog verkligen bli så att man delar ut bland vänner och familj. Rs mamma älskar choklad så hon kan få några stycken. Och J brukar äta en massa choklad så han kanske vill ha? Jaja, några ska jag behålla och äta själv i alla fall. Men bara nåra :) (om jag nu ens får choklad, det kanske blir något helt annat?)

Handy-Girl

För några månader sen gick katternas hängmatta sönder till klöspelaren. För att vara helt ärlig glömde jag totalt bort det, och kom på för några dagar sedan att killarna säkert saknar den en hel del... Så jag fick låna lite superlim av Rs mamma och på två sekunder var den fixad igen. Cesar var ganska glad över detta! Zorro också, så de får allt turas om!


Växtblogg

Tänkte att jag skulle starta en följetong här i bloggen om hur det går för mig med planteringarna och blommorna på balkongen under sommaren. Inte så rolig läsning kanske, men det kommer nog bli en hel del fina bilder. Mycket bilder från balkongen när det står i full blom, men just nu kommer jag rikta in mig på luktärterna som gror i köket. Kan vara kul för mig själv att gå tillbaka och läsa om hur jag lyckades/misslyckades med planteringen detta året :)



Okej...så här ser de ut efter mindre än en vecka. Detta är dock bara ena glasslådan, jag har en till där ännu en liten sak har dykt upp. Tre stycken har nått ytan hittills (det är faktiskt en pytteliten till höger om den "stora" på bilden.) Hoppas fler kommer upp (har sått 5 frön i varje låda för att vara på den säkra sidan!)

I mp3:n

We used to be friends  med The Dandy Warhols.

Bonsai-aid

Är det någon som kan det här med Bonsai-träd? Jag har aldrig haft en tidigare, och nu är den på en säker väg mot döden. Den står ljust, men inte i direkt solljus som den skulle. Vi vattnar den så att den inte torkar ut, men ändå tappar den alla blad.... Behöver verkligen hjälp. Någon som har några tips? För en gång skull kan jag inte vända mig till min mor. Hon är blom - och växtexpert, men jag tror aldrig hon haft en bonsai...


Ny lista

Har snott denna rakt av från Anna :)

Tio första:
Första bästa kompis: Emma, vi träffades på dagis när vi var 3 år och höll ihop tills högstadiet då vi gled isär.
Första bil: Har aldrig haft någon bil, men jag säger Rs bil Lill-Subban (Subaru J17 Trendy) som jag körde ibland.
Första kärlek: Petter, när jag gick på lekis.
Första husdjur: Sokis, en katt som bestämde sig för att bo hos mamma och pappa innan jag föddes. Han dog när jag var 13 och jag grät i flera dagar...
Första semester: Oj...kommer jag inte ihåg. Det var nog nån kampingsemester eller nåt :)
Första jobb: Det var nog sånt där sommarjobb man fick genom skolan när jag gick i åttan. Hamnade på fritids och spelade spel med barnen i två veckor.
Första köpta skiva: Hmm...kommer jag faktiskt inte ihåg. Var säkert nån Absolute Music eller nåt sånt.
Första riktiga kärlek: R.
Första piercing: Öronen.
Första konsert: Backstreet Boys i Globen när jag gick i högstadiet.

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: Rekordelig Skogsbärs cider som jag hade kvar från valborg. R och jag drack den till maten i lördags.
Sista bilfärd: Med CH idag, från skolan hem till honom.
Sista filmen du såg: Ocean's Eleven iförrgår. Idag blir det Ocean's Twelve.
Sista ringda telefonsamtal: Ringde R förut idag.
Sista bubbelbadet: För nån vecka sen. Älskar bubbelbad.
Sista spelade cd: Crossroad - The Best of Bon Jovi.
Sista kyss: R kom in i sovrummet när jag städade förut och gav mig en stor kram och en kyss. Mys!
Sista gången du grät: Oj...kommer inte ihåg. Men jag var nära gråten imorse när jag återigen läste om Bobby i Metro.
Sista måltiden: Pasta och carbonara.

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej
Blivit arresterad? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? Njae...tror inte det.
Varit på tv? Nej
Fått ditt hjärta krossat? Nja, lite.
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej.
Haft ett one night stand? Nope
Busringt till nån? Haha, ja det har allt hänt några gånger :)

Sju saker du har på dig:
1. Trosor
2. Bh
3. Mina nya underbara linnebyxor köpta igår!
4. En vit tröja med tryck från JC.
5. Inga strumpor
6. Alltså, det är ju sommarvärme ute...
7. ...så jag har inget mer på mig. (Va porrigt det lät...Hmm..)

Sex saker du gjort idag:
1. Varit i skolan
2. Skrivit på examensarbetet
3. Lånat en bok på biblioteket
4. Städat sovrummet och köket
5. Diskat
6. Testat ett diadem jag fick i Solo.

Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):
1. Datorn
2. Sängen
3. Bärbara datorn
4. Mitt busskort
5. Vågen (varje morgon!)

Fyra personer du kan berätta allt för:
1. R
2. Mamma (nästan allt i alla fall...)
3.
4.

Tre val:
Svart eller vit? Svart
Sommar eller vinter? Sommar.
Choklad eller chips? Choklad.

Två saker att göra innan du dör.
1. Skulle vilja resa. Till USA och Nya Zeeland.
2. Bo i Eriksberg vid kajen i en lägenhet med takterass...

En sak du ångrar:
1. No regrets....They don't work.

Jippie!

Jag hade nästan börjat ge upp på mina lukärter och trodde att jag misslyckats fatalt. Men imorse hade två små gröna saker kommit upp till "ytan" och jag blev glad som ett barn på julafton :) Hoppas några av de andra klarar sig också!

Torsdagsstädning

Hittills har detta varit en helt vanlig torsdag. Har varit i skolan, kommit hem, städat, diskat och ätit middag. Känner mig mätt och belåten. Nu blir det nog en promenad, dock är det lite kyligare idag än vad det varit innan men promenad blir det i alla fall.

Ni anar inte vad jag gjorde igår för första gången på evigheter. Jag var ute på en "joggingtur". Jag hatar att jogga, och undviker det in i det längsta. Men vad gör man inte för Beach 2006?! :) Älskling peppar mig och jag var riktigt sugen på en tur. Det blev inte så mycket jogging, mest rask gång. Men jag joggade faktiskt upp för en riktigt kämpig backe, och sista stunden spurtade vi. Nu har jag lite träningsvärk, och det känns skönt. R är jättebra stöd, han peppar bra och joggar i min takt. Jag behöver inte skämmas över att jag blir trött efter 30 sekunder :) Hoppas detta håller i sig, kör hårt med Viktväktarna igen nu, så jag går ner några kilo till innan Greklands-resan.

Upprörda känslor

Jag har inte skrivit så mycket om Bobby innan p.g.a. att det gör mig så ledsen, förbannad och arg. Men nu kan jag inte låta bli. Läste en artikel på aftonbladet där de skriver från rättegången. Allt som hans "mamma" berättar om är fruktansvärt, jag blir alldeles gråtfärdig och det får mig att tänka på Dave Pelterz bok "Pojke som kallades Det". Det värsta av allt var det hon berättade om efter att de upptäckt att Bobby hade dött. De hade bara lagt en filt över honom och sedan gått och lagt sig. Hennes kommentar var att hon hade haft svårt att somna. SVÅRT ATT SOMNA????!!!!! Hela den här historien är så sjuk... Usch, jag blir så arg.

Tjuvlyssnat

Jag älskar Tjuvlyssnat. Garvar mig sönder och samman åt oss dummar svenskar :)

På tal om något helt annat så gick jag med i Buzzador, och det är ett paket på väg hem till mig. Jag är jättenyfiken på vad det kan vara... Hoppas jag får det imorn!

Vad hände sen?

Den senaste veckan har jag återupptagit kontakten lite grann med två barndomsvänner till mig. Iochförsig bara via mail och MSN, men det är framsteg. Vi bodde grannar i det område som mamma och pappa fortfarande bor i. Båda mina vänner har flyttat därifrån för länge sen. Därav att vi tappat kontakten...

En av dem, S, kände jag lite innan vi flyttade in i området. Vi hade sjungt i samma kör, men aldrig direkt pratat med varandra. Hon och M umgicks redan, och idag kommer jag inte ihåg hur det gick till när jag blev vän med dem, men det blev jag i alla fall. Vi var väldigt olika redan då. M var nog dem som var mest dominant medan S var lite mer....hmm...tystlåten är fel ord... men lite försiktigare kanske man kan säga. S är 1 år äldre än mig och M ett år yngre. tripp, trapp, trull eller storasyster, mellansyster och lillasyster som vi också sa, med mig i mitten. S var första att flytta från området. Vi höll kontakten bra framtill gymnasiet. M flyttade några år senare när hennes föräldrar skiljde sig. Vi höll inte kontakten lika bra, mest i början. Tillslut tappar man all kontakt. Men som sagt, nu har vi tagit upp kontakten lite grann. Tack vare S, hon är den som försöker mest! Tack! S har varit utomlands några år och jobbat men kommit hem igen och ska försöka stanna här nu. M gifte sig i höstas och för ca två veckor sedan fick jag reda på att hon ska ha barn i juli. En pojke som ska heta samma sak som min brorson. Jag hade verkligen inte trott att det skulle se ut så här när vi var i 21-23 årsåldern, men vem tror det när man leker på gården med sina bästa kompisar som liten? Jag är i alla fall glad att vi tagit upp kontakten lite.


Underbara sol!

Man blir som en helt annan människa av lite värme. Det är sååå härligt! Satt ute och njöt på lunchen, och då stekte verkligen solen. Jobbade ihop ca 4 ½ timme idag (om man räknar bort lunchen då) och gjorde detsamma igår. Önskar jag orkade sitta längre, men jag pallar det inte. Sitter bara och matar in faxar, vilket blir påfrestande om man sitter för länge. Dessutom är det ingen annan än jag som bestämmer hur länge jag ska sitta och då är det lätt att gå hem vid tre istället för att stanna en timme till. Men torsdag är det ex-jobbet som gäller igen!

Resumé

Jag var otroligt inspirerad att blogga igår, och blev så frustrerad när det inte gick... Jaja, får ge en resumé nu istället.

R hade en bra födelsedag igår. Vi tittade på Ocean's Eleven i sängen innan vi somnade och då sa han (så där småbarnsligt) att han inte ville att dagen skulle ta slut. Han tyckte jag hade varit så underbar hela dagen och att han tyckte det var skönt att bara få göra exakt vad han själv ville. Så ska det vara på ens födelsedag. Jag har lärt mig av den bästa, min mamma. Hon kan verkligen få ens dag att bli ens egen dag. Så jag är glad att han var nöjd med sin dag. Dessutom shoppade han massa kläder igår. Trekvartsbyxor, shorts och en piketröja (ingen tråkig utan med lite mönster å så) och en supersnygg skjorta. Skjorta är egentligen inte hans grej, men han ska göra sitt examensarbete på ett företag i sommar och vill ju se lite proper ut, vilket jag förstår. För övrigt börjar han med det nästa måndag... Spännande!

Kämpigt

Jag har verkligen kämpat i en timme med att få iväg detta inlägg. Blogg.se har krånglat, men nu håller jag tummarna.

Min dag började med att göra frukost på sängen åt R och sjöng för honom eftersom det är hans födelsedag. (GRATTIS ÄLSKLING!!!) Sedan jobbade jag några timmar, och mötte på eftermiddagen upp R på stan. Han shoppade en massa nya sommarkläder för sina födelsedagspengar. Jag shoppade också :)

Ett par underbara fina ballerinaskor! Ger mig skavsår, men det skiter jag i :)

 (klicka för större bild) Har letat efter exakt ett par som dessa hur länge som helst. 280:- på Din sko. Billigt

Det blev äntligen en bikini också, på InterSport. Den är farligt lik den jag bloggade om från Stadium, som C sen köpte. Men men, det kan inte hjälpas. Vi får stå ut med det helt enkelt :) Är nöjd i alla fall, får t.o.m. lite klyfta i den, och det får jag sällan :)

 Om ni tittar noga ser ni en tass längst upp i bild. Snören i nacken var väldigt populära både hos Cesar och Zorro. (det är cesar på bilden...)

Buzzador

Har läst i en del bloggar om Buzzador, och blev även tipsad av min storebror så jag funderar på att anmäla mig. Man får ju testa massa gratis prylar utan att egentligen göra något mer än att prata med sina vänner. Dessutom kan jag ju skriva om det i bloggen också för att nå fler. Hoppas man får hem lite roliga saker att prova. Kläder skulle inte va helt fel :) Men det är väl att hoppas på för mycket antar jag?

Choklad

Viktväktarna har en låda chokladbollar i skåpet. Inte en förpackning, utan en låda.... Lycka till :)

Söndagsfirande

Idag har vi haft för-firande av älskling som fyller imorn. Några kompisar har varit här och ätit tårta, och vi har käkat födelsedagsmiddag med hans föräldrar. Imorn firar vi väl mest själva, jag ska gå upp tidigt och komma med frukost på sängen och ge present. Och så lagar ju jag självklart maten och diskar imorn. Och pysslar om lite extra.

Imorn blir det också lite jobb, hoppas att jag har tålamod att sitta några timmar. Det blir ju mer pengar :) Lönen i juni kommer ju inte bli så stor eftersom lönerna säkert görs runt den 15:e och jag började den 5:e så jag hinner inte jobba så många dar. Dessutom börjar jag på en klämdag, innan nationaldagen så där försvinner en dag till. Jaja, jag får en del i alla fall. R ska göra examensarbete över sommaren, och det har varit prat om att han ska få ingenjörslön för det arbete. Dock får han det retroaktivt efter att arbetet är klart, men eftersom han pluggar under sommaren får han CSN istället. Men som sagt, det är inte något bestämt om det än så vi räknar absolut inte med några sådana summor ännu. Man kan bara hoppas!

Tutt-konversation

Samtal mellan mig och R, alldeles nyss.

Jag byter kanal när jag inte vill kolla på Hulken och råkar slå över till 5:an i ca 10 sekunder. Där ser man en av deltagarna (vet ej vem) med världens urringning och ganska stora bröst.
R: - Vilka stora tuttar hon hade.
N: - Jasså, det tycker du?!
R: - Åhh me...
(Paus en stund)
R: - Blir du arg när jag säger sånt?
N: - Nej, jag skojade bara.
R: - Bra, för jag menar...det är bra att veta sånt...

Meningslöst, men jag kände för att skriva ner den :)

Inte bättre..

Det här med bikini-shoppingen har tagit hårdare på mig än jag först trodde. Det låter kanske löjligt att man mår dåligt över en sån trivial sak, men jag kan inte släppa det. Jag hade verkligen sett fram emot att få köpa bikini i år, efter att ha gått ner i vikt. Jag föreställde mig hur glad och stolt jag skulle vara, och hur nöjd jag skulle känna mig med mig själv. Nu blev det precis tvärtom. Det självförtroende jag byggt upp tack vare viktnedgången gick i backen på en gång, och ska jag vara ärlig har det knäckt mig lite grann. Jag vill ju gå ner några kilo till, men all motivation är som bortblåst nu. Varför ska jag fortsätta? Det spelade ju ingen roll att jag gick ner 20 kilo, jag kan ju fortfarande inte ha den bikini jag vill ha så vad finns det för anledning att anstränga sig ännu mer? Åt helvete med alltihopa.

Deprimerad...

Jag borde vara glad denna soliga och fina dag. Men icke. Inte längre. Dagen började jättebra. Först åkte vi till Eriksberg och tog en glass vid kajen. Solade benen lite och åkte sedan båten till stan igen. Hur mysigt som helst. I stan skulle vi leta lite sommarkläder. Jag skulle kolla bikini och trekvarts-byxor eller lite längre shorts. Hittade ett par snygga byxor på Kappahl, men det blev inget köp. Sedan var det bikinis. J*vla skit, säger jag bara. Inget blev bra. När överdelen satt bra gjorde inte underdelen det, eller så fanns det inte i min storlek... BLÄ! Stadium är det enda ställe jag kan hitta bikinis som känns bra, och nu fanns det ingenting för mig. Vad gör jag då? Vart ska jag leta vidare? Det är ju så billigt där också. Man vill ju inte lägga hur mycket som helst. En till sak som är jävligt sjukt är att jag har gått ner 20 kilo, men måste ändå leta biknis i samma storlek som sist jag köpte. HUR ÄR DET MÖJLIGT???!!!! Som sagt, humöret är inte på topp. Nog bäst att sluta blogga nu, så jag inte smittar av mig....

Trevlig avslutning i alla fall med ett grattis i efterskott till J & C som igår hade varit förlovade i 1 år. Grattis och lycka till! :)


Lite dåliga nyheter...

Fick lite tråkiga nyheter på jobbet imorse. De dagar vi gått extra de senaste veckor har vi lärt oss ett nytt system som ska införas på företaget i mitten av maj. Detta system började vi få haj på nu, och man kände sig lite säker på det. Så imorse berättade dom att det nya systemet blir försenat till i augusti-september och nu måste vi lära oss det gamla systemet istället. Suck och stön!! Det kändes inte kul alls. Men men... Det är bara att ta nya tag och kämpa på. Vill ju verkligen fortsätta till hösten, så jag vill bli bäst på systemet :) Dessutom blev jag lite nervös när den kvinnan som lär oss systemet sa att jag skulle få göra riktiga faxar nästa vecka om jag kände mig redo, bara någon säljare kollade dem innan jag skickade ut dem. (Jag ska gå in 3 dagar själv nästa vecka och öva när CH inte kan, därför var det bara jag som skulle få skicka iväg faxar.) Är redan nervös över detta, hittills har jag bara övat på gamla faxar, som då inte skickas iväg.... Pirrigt...


Födelsedag

På måndag fyller älskling 22 år! Har inhandlat present, men det vågar jag inte skriva något om. Han har tydligen börjat läsa min blogg mer regelbundet nu. Hej älskling :) På söndag har han bjudit in lite vänner på kaffe och bullar, och på kvällen ska vi upp till hans föräldrar på födelsedagsmiddag. Jag hoppas vädret är fint så vi kan grilla. Är verkligen grill-sugen! Imorn har jag mycket att stå i. Ska både baka bullar och sätta fröer, bäst med tidig uppgång med andra ord. På söndag ska jag nog göra tårta också. En supergod chokladtårta som jag gjorde i somras, med god chokladglasyr på och fromage och bananer innuti! I love it! Ska faktiskt bli kul att baka bullar, jag älskar att baka. Det luktar så gott när bullarna är i ugnen. Smaskigt. Inte så mycket viktväktarna, men men... Man fyller ju bara en gång om året :)

TexMex-middag

Sökte recept på arla.se för ett tag sedan och vi hittade recept på en kanongod smalare texmex-middag. Så det blir den ikväll igen! Mums!

TexMex

Gott gott gott!!

Bild från Arla.se


Sommardag

Ännu en dag som känns som sommar! Underbart! Har inte sett en endaste litet moln idag, och termometern står på 22-23 grader igen! Wonderful!

Idag gjorde jag slag i saken och köpte fröer och såjord. Dags att visa vad man går för i blomväg :) Jag ville ha "Blomman för dagen" helst, men hittade den först inte och bestämde mig för att ta luktärter istället. De är otroligt vackra och luktar gott, men jag var lite skeptiskt då Rs mamma hade lite svårt med sina förra året. Ringde mamma såklart (hade inte köpt något om jag inte fått tag i henne, mitt moraliska blom-stöd), och hon sa att luktärter inte är svåra alls. Sedan hittade jag faktiskt "Blomman för dagen", men då var jag redan inställd på luktärter plus att det stod att de var "giftiga vid förtäring" och jag vill inte behöva passa så att missarna inte börjar kalas på dem hela tiden. Nu ligger de i alla fall i blöt och imorn ska de planteras. Hoppas jag lyckas!

Luktärt

Bild från
Fröer.nu

Längtar!

För ett tag sedan skrev jag om att jag ville ha ny mobil. Då velade jag mellan två olika modeller. Nu har jag i alla fall bestämt mig och det blir walkman-telefonen w300. I love already! Den kommer inte ut förrän i juni så jag har inte sett den i verkligheten, men av det jag sett på bilderna är det verkligen jag =) Nu ska jag spara pengar och förhoppningsvis kan jag köpa den kontant nångång under sommaren.

Meeen...nu till den stora frågan: Vilken färg ska man ha? det är utbytbara skal, men jag vill inte behöva springa och köpa ett nytt skal det första jag gör för att jag inte är nöjd med färgen. Är mest inne på den svarta, men den vita är inte helt dum den heller. Vad tycker ni? Behöver lite råd, så säg gärna vad ni tycker!

Svart

w3oosvart2                                                       w300



Och vit


 w300ivit2                

Vad tycks?!



Bilder från Sony Ericsson

Vilken härlig dag!

Underbart väder idag! Balkongdörren har inte varit stängd mer än när jag åkte hemifrån i ca 1 timme. Katterna har bott på balkongen och barnen i området är ute tills det blir mörkt. Enligt vår termometer har vi haft runt 22-23 gradet i skuggan, men det är nog lite väl högt tror jag. Tänkte lägga upp en bild på missarna på balkongen (den är dock inte från idag, utan nån dag i förra veckan). De är så söta :)

18646-23



Har just sett Ghost Whisperer. Defintivt en serie värd att följa! Den var dock mer sorglig än skrämmande. Hade tårar i ögonen flera gånger mot slutet... Helt klart en bra serie!

Ha-begär

Eftersom det blir resa av i september har jag insett vad mycket sommargrejor jag skulle vilja ha, och som jag behöver ha. Har testat lite gamla sommarkläder, kjolar m.m. men det är inte så mycket som passar längre. Därför behövs det verkligen en upprustning av garderoben. Stadium brukar ha många bikinis som man kan kombinera som man vill. Bikini är det verkligen dags för i år, har haft min alldeles för länge...

Här är en jag tycker är fin. Härlig
grön färg. Jag måste ha en stabil överdel, mina bröst behöver stöd :) Dessutom vill jag ha underdel med lite ben, känner mig inte bekväm i vanliga längre...

Lila är ju min färg :) Denna var också helt okej, men underdelen finns bara i vanliga trosor.

Brunt gillar jag än, och denna var riktigt i min smak.

Ska även kolla närmare på denna och denna.

Ny serie

Ghost Whisperer

Imorn börjar en ny serie på TV4. Ghost Whisperer med Jennifer Love Hewitt. Den verkar lite skrämmande, men kan gå bli en värdig efterträdare av Medium. (Fast aldrig lika bra som Medium ;) )






Bild från TV4.se


Not what I was hoping for...

Ååh, va tråkigt... Det blir en säsong till av LOST. Jag ville verkligen inte att det skulle bli det. Av olika anledningar:

1. Just nu är det otroligt påfrestande att titta på Lost. Man får inga som helst svar, utan blir bara mer och mer konfunderad.
2. Jag kommer knappt ihåg vad som hände i början. De trådarna kommer jag ha glömt när de väl ska knytas ihop.
3. De kommer mjölka ur denna unika och underbara serie, och göra den till något som bara känns urvattnat och tråkigt. Jag vill ju att Lost ska vara spännande med tvära vändningar och nya upptäckter. Inte en tjat-serie a la Days of Our lives där man kan missa 30 avsnitt utan att man egentligen missat något.

Suck... Jag ger upp. Man kommer aldrig att få reda på varför de sitter på den där f*rbannade ön....

Plopp

Vet inte riktigt om detta kan klassas under kategorin "Mat & Diet" men men =) Måste bara tipsa om en underbart god choklad. Plopp Caffe Latte. Den är helt sjukt god! Kaffe och choklad är verkligen är bra kombination! Köp och ät!

Något som jag inte rekommenderar är Yoggi Mini. R köpte fel till mig, jag brukar ha Yoggi Lätt & lättsockrad, men han köpte Mini med sötningsmedel. Hur vidrig som helst!! Fy! Den smakade som lightläsk i eftersmaken, fast det var yoghurt. Akta er för den, oavsett smak!


Värmeslag

Anledning till att det var ett misstag att åka till stan var att jag drabbades av värmeslag eller nåt på vagnen hem. Jag hade datorn i väskan på ryggen och den var riktigt tung. jag hade ont i ryggen och blev bara varmare och varmare. Jag gick på samma vagn som älskling, och den var helt proppfull av människor. Kände inte så mycket just då, och vi åkte några hållplatser innan vi insåg att det faktiskt kom en annan vagn som åker hem till oss precis bakom den vagnen vi var på. Vi gick av och bytte efter några hållplatser. Dock fanns det inte sittplats på den andra vagnen heller. Ganska snabbt känner jag att jag börjar bli yr i huvudet. Jag har nog inte svimmat mer än en eller två gånger, men jag kände igen symptomen direkt. Så fort jag stod rätt upp blev jag yr och det började ljusna framför ögonen (jag ser bara gult innan det svartnar för mig...) hela tiden. Jag fick stå med huvudet nedåt (antagligen inte så man ska göra), eftersom det inte gick att stå upprätt. Ingen verkade märka något, för jag blev inte erbjuden någon sittplats (hade inte räknat med det heller). Tillslut gick någon av och jag hann sätta mig. Drack lite vatten och kände mig lite bättre. När vi gick av vagnen satte jag mig på en bänk och väntade medan älskling handlade. Han köpte med banan till mig och efter det kändes det bättre. Hade ätit en för liten lunch. Det plus värmen gjorde väl att det blev lite för mycket. Tur att jag inte svimmade. Det är har gjort in public tidigare en gång, och det räcker =)

En skadad duva...

Oj, vad varmt det varit idag! Vi hade suttit inne och skrivit på uppsatsen hela dagen och när jag kom ut blev jag alldeles vårig! Vilket härligt väder! Dock gjorde jag misstaget att åka in till stan efter skolan. (mer om varför det var ett misstag i nästa inlägg) Men ialla fall ville jag åka in och köpa present till R, och det blev bara varmare och varmare. Tillslut var jag i alla fall klar på stan och skulle möta upp R för att åka hem (jag hade gömt presenten väl...).

När jag står och väntar på vagnen ser jag en duva som är riktigt illa skadad. Många står och tittar på den när den kämpar. Antagligen hade den brutit benet eller något, men det såg ut som att den blivit av med båda benen och försökte ta sig fram ändå. Jag höll på att börja gråta, för sådant skär verkligen i mitt hjärta. Jag visste inte vart man skulle ringa om sådant, men det hade inte spelat någon roll för jag hade aldrig pallat att ringa ändå. Jag blev helt avtrubbad och ville inte se överhuvudtaget. Jag ställde mig långt därifrån, men kunde ändå inte låta bli att titta ditåt ändå. Sista gången jag såg duvan låg den på sidan, på ett konstigt sätt, och den måste verkligen lidit. Det stod två tjejer vid den, och den ena pratade i sin telefon och man såg att hon ringde efter någon som skulle komma och döda duvan. Vagnen kom och jag gick på. På väg bort ifrån hållplats såg jag att en polisbil var på väg dit och enligt R är det polisen som tar hand om lidande djur, eftersom ingen annan har rätt att ha ihjäl dem. Jag vet inte om polisen verkligen kommer om man ringer för sådana saker, men jag hoppas att det var därför de kom och att duvans lidande är borta nu. Usch, det var verkligen hemskt att se. Men jag är glad att alla människor inte är som jag, som inte tar mig för någonting när jag ser sådant utan att det faktiskt finns de som tar tag i det och ringer för att någon ska komma och hjälpa... Fy för mig...=(

Resa i september

Nu är det klart! Eller i stort sett i alla fall. Pappas internet krånglade förtillfället, men så fort det är fixat så är resan bokad. Det blir Naxos och den 9:e september åker vi. Varken jag eller R har ju någon bestämt tills dess, jobb eller så. Jag hoppas ju på att få fortsätta där jag ska sommarjobba. Nu kan jag ju i alla fall säga till i tid, och hoppas att det är okej att man är borta en vecka. Det ska nog lösa sig. Jag är i alla fall jätteglad över att detta äntligen blivit bokat! Här är hotellet, det ser mycket trevligt!! Kul att ha något att se fram emot! =) =) =) =)

Fakturavgifter...

Jag har Vodafone abonnemang till min mobiltelefon och som nog ingen kunnat undgå har Vodafone blivit Telenor. Jag har alltid fått helt vanliga fakturor från Vodafone som aldrig kostat extra, men helt plötsligt ska Telenor ta ut extra faktura-avgifter om man inte tar det på autogiro. Jag hatar autogiro. Gillar det inte alls. Men tydligen ska det komma e-faktura som tur är. E-faktura är bra. Autogiro sucks!


En helt vanlig tisdag

Idag är det verkligen en helt vanlig tisdag. Inget speciellt har hänt, och jag har inte direkt något att berätta. Glömde skriva om valborg igår kom jag på. Vi hade jättetrevligt i alla fall. Spelade spel, umgicks och drack gott =) Var inte speciellt bakis igår, vilket var skönt. Ibland har man tur!

När jag kom hem idag var älskling lite "ur form". Han var negativ och kände sig...ja...jag vet inte.. Lite "off". Jag försökte pigga upp och sa att vi skulle gå på en promenad, och köpa glass (En solero - red fruits är bara 2 points!!). Vi gick direkt till kiosken och köpte glass, sen skulle vi ta en snabb sväng förbi Rs mamma och säga hej. Vi blev kvar en stund och sedan hade ingen av oss lust att gå mer promenad. Så vi gick hem igen. Nu är älskling lite gladare, men jag känner mig lite borta. Är så himla trött. Har varit det hela dagen. Blir tidigt i säng ikväll! Direkt efter Grey's...

Tjejsnack

Tjejsnack

Vecka 18
Kvinnofrågor:
1. Har du någon gång känt dig diskriminerad p.g.a. ditt kön?
Nej, det har jag som tur är sluppit.
2. Isåfall, gjorde du något åt det, anmälde t.ex.?
-
3. Finns det en kvinnojour på den ort där du bor?
ja, det tror jag absolut
4. Är sex timmars arbetsdag viktigast för män eller kvinnor?
Det är väl lika viktigt för båda?
5. Bör föräldrar dela på föräldraledigheten?
Absolut. Det är bäst för barnet att få tid med både mamma och pappa.

Utmaning...

Jag blev utmanad av Anina. Har nog gjort denna en gång innan, så jag länkar till den gången! Men tack ändå, Anina för utmaningen!

hits