Jag erkänner...

...jag är mörkrädd. Jag är 21 år gammal och mörkrädd. Jag ser spöken, skuggor och skepnader så fort man släcker lampan. Om jag går på toa på natten springer jag från badrummet in i sovrummet för att jag ska slippa se det mörka vardagsrummet. Detta har resulterat i många blåmärken på smalbenen (slår i sängkanten när jag kommer kutande) och en och annan spark i någon av katternas magar (självklart ofrivilligt, men ändå...). Därför är detta ett skoj som är väldigt effektivt på någon som är mörkrädd: Natten till måndag låg jag och älskling i sängen och kollade på Hitch. Vi började båda sent dagen efter och vi passade på att mysa lite med film. En bit in i filmen var jag tvungen att gå på toa och vi pausade. När jag varit på toa bestämde jag mig för att kolla var mina små pojkar är någonstans och gick in i vardagsrummet. Det är släckt överallt i lägenheten utom en lampa i hallen som jag tänt. Jag beundrade mina fina pojkar en stund och begav mig mo sovrummet igen. Jag släckte lampan i hallen och klev ut i köket. Det är bäcksvart där och ut ur mörkret hör jag ett otäckt: Muahahahaha! Jag bara skriker rätt ut (tror jag väckte hela området. Har nog aldrig hört någon skrika så högt) och springer för mitt liv in i sovrummet och slänger mig i sängen i ren och skär panik. Älskling springer efter och ångrar djupt sitt lilla "skoj". Hjärtat slog i 200... R bad om ursäkt hela kvällen, men tyckte att hans jobb var klart när jag gav honom en käftsmäll i ren reflex istället för att skrika för full hals och sedan springa och gömma mig =) Nästa gång tror jag att han får sig en käftsmäll faktiskt...

Magknip

Har kursstart just nu, och det ger mig alltid magknip. Ska läsa 3 böcker till den 12/12 plus att jag har en till bok som ska vara klar på måndag (5/12). Sen har vi tusen andra uppgifter att göra innan den 15/12. Det är skönt att avsluta tidigt och få långt lov, men efter det har jag föreläsningar i marknadsföringen som jag inte klarat. Stressen har börjat bubbla inom mig. Hur ska jag hinna? På detta har vi ett projekt som ska vara klart i januari som vi vill bli klara med innan jul (CH ska på semester med sin flickvän och vi vill alla fira en relativt lugn jul...). Vette fan hur vi kommer hinna med allt detta. Jaja, snodde en dator nu på rasten och reseverade de 3 böcker jag behöver till seminariumen (och en bok som behövs till hemtentan). Det är bara att sätta igång när jag kommer hem. (Efter att jag ringt till tandläkaren och vårdcentralen). I ain't feeling so great right now. Slut på gladbloggen, jag är deppig.

Karaoke i vardagsrummet

Haha! Har haft ruggigt kul i eftermiddag/kväll. Mamma hade tjatat om att hon ville att vi skulle hyra en karaoke maskin till ikväll, men istället köpte pappa Singstar till PS2. Dom har ingen PS2 konsol, men min bror har så han tog med den. Oh gud va kul det var! Jag har sjungit så mycket roligt, och så falsk... Men jäklar vad man skrattar. Det är ju en riktig partyhit! Dessutom har det varit helt underbart att träffa A. Han har suttit i mitt knä och vi har dansat när hans föräldrar sjöng. Han tittade helt fascinerat på dem och förstod inte alls vad de höll på med. Fick jättefina bilder på oss två, vi ser knäppa ut båda två, men ett av dem ska definitivt upp på kylskåpet. Filmade honom lite med kameran... Det är en underbar liten grabb, och snart 6 månader. Det går så fort. R höll i honom och man såg på honom att han tyckte han var urcharmig. Trots mycket bök och stök så blev han inte arg eller lessen en enda gång. Han bara skrattar hela tiden. Hissar man honom i luften skrattar han med hela ansiktet =)

Lyckliga?

Hoppas de är lyckliga, efter alla olyckliga omständigheter, som de båda gått igenom.

Kändispar namn

Vilket kändisarpar har bäst namn?

* Brangelina - Brad Pitt & Angelina Jolie
* Ashmi - Ashton Kutcher & Demi Moore
* Garfleck - Jennifer Garner & Ben Affleck
* Spederline - Britney Spears & Kevin Federline
* TomKat - Tom Cruise & Katie Holmes
* Vaughniston - Vince Vaughn & Jennifer Aniston

Jag tycker nog TomKat är fyndigast, men Garfleck är ganska bra också. Vad tycker ni?

En god middag

Vi hade jättetrevligt igår när vi var ute och käkade. Fläskfilén var supergod, och det var verkligen gott med bearnaisesås och klyftpotatis =) Sen tog jag chokladtårta till efterrätt.... Men jag fick sota för att jag gottade mig, med rejält magont. Min mage är fortfarande inte helt okej. Jaja, det var det värt i alla fall. För jäklar va gott det var!!

Mina snälla föräldrar

Imorse hade jag ställt klockan på 07.15. Skulle köra mamma och pappa till jobbet så att jag och R sedan kunde ha bilen under dagen, eftersom jag skulle till frisören och sedan ska vi träffa min bror i stan. Och bussarna går typ 1 gång på 1½ timme härifrån ungefär... Men så imorse när mamma gått upp stack hon in huvudet i sovrummet och sa att jag inte behövde gå upp, utan de skulle ta bussen till jobbet. Jättegulligt! Så det var skönt att slippa dra iväg på morgonen. Ibland är dom bra fina alltså! =)

Nyklippt!

Nu har jag varit hos frisören. Hon toppade bara, och fixade till luggen, men det blev jättebra!! Jag är väldigt nöjd, speciellt med henne. Jag berättade om när jag klippt mig senast så hon var väldigt noga med att berätta vad hon gjorde hela tiden, så jag visste vad som hände. Det kändes skönt och hon frågade hela tiden, så att det skulle bli som jag själv ville. Va härligt det är när man blir nöjd!! Ska försöka gå dit i fortsättningen. Får passa på när jag är hemma på besök.

Dagen

Har precis kommit hem från skolan. Kunde inte hålla mig ifrån att blogga lite innan det blir plugg. Ska nog ta en promenad innan pluggandet börjar också. Imorn bär det ju av till Örebro så då blir det kanske inte lika många promenader som vanligt, därför bäst att passa på innan. Annars hade jag nog inte gått idag, utan ägnat mig åt böckerna.

Till roligare saker så ringde min bror förut och berättade att han ville söka en journalist och medie utbildning här i göteborg (han måste bara läsa lite kurser i Örebro först), så om han kommer in kommer han pendla, och undrade om han kanske kunde låna soffan ibland. Han är alltid varmt välkommen! Vi träffas så sällan så jag blir bara glad! Men det ligger ju ganska långt fram, men det kan ju vara något att kanske se fram emot sen! Hoppas han kommer ni! Han är jäkligt bra på att skriva.
För ett exempel. Iofs är det en spelrecension, men det ger en liten inblick i hur han skriver. Jag är i alla fall stolt lillasyster =)


Trevliga människor

Men det finns ju också de som är trevliga, de är absolut inte att förglömma!! Igår när jag åkte buss (alltid är det på bussen...) så var det återigen överfullt. Jag stod bra till och kunde hålla i mig bra, men mannen bredvid mig höll bara i sig lite grann med en hand. Helt plötsligt tvärnitar chauffören av nån anledning och mannen bredvid ramlar in i mig lite grann. Jag reflekterade knappt över detta, var mer fokuserad på att hålla mig stående. Då tar mannen mig på axeln och ber så hemskt mycket om ursäkt. Ingen fara svarar jag. Det var ju knappast hans fel att chauffören nitade. Jo, men jag slog till dig så hårt, insisterade han och bad om ursäkt ännu en gång. Va glad man blir av sånt. Det är inte ofta man hör en ursäkt för en sån grej... Och den kändes geniun också, då är det ännu roligare.

Otrevliga människor

Igår kunde jag inte sova och låg och funderade på varför människor blir så otrevliga på bussar och i köer. Den buss jag åker är ofta överfull med människor och ibland kan det blir riktigt otrevlig stämning. (Notera att det bara blir otrevligt på väg hem på eftermiddagarna, inte på väg till jobb/skola). Kommer ihåg en gång i somras när jag åkte med en överfull buss och hade ryggsäck på mig. Jag stod jättekonstigt och kunde knappt hålla i mig, för att så många som möjligt skulle få plats. En kvinna stod bakom mig och eftersom jag inte kunde hålla i mig så bra så stötte jag till henne med ryggsäcken flera gånger. Hon börjar sucka och stöna för att visa sin irritation varpå jag vänder mig om och säger (så trevligt jag kan): Jag ber om ursäkt för att jag stöter till dig med väskan hela tiden, men jag kan inte flytta på mig just nu. Så fort jag det så gör jag ju det. Hennes svar blev att mitt i min mening vända bort huvudet och välja att inte lyssna på mig. Med ryggen emot mig började hon återigen sucka och stöna högt och demonstrativt... Vissa människor säger jag bara.

Min mamma råkade ut för en riktigt otrevlig busschaufför en gång. Man måste åka lantisbuss för att komma hem till oss, och när man ska gå på måste man säga vart man ska då det kostar olika beroende på vart man ska. Mamma sa var hon skulle och chauffören knappade in lite grejor. Sedan ska de säga till när man kan stoppa ner sitt kort i automaten. Chauffören harklade sig varpå mamma trodde det var okej att stoppa ner kortet, vilket det inte var. Maskinen börjar tjuta och chauffören blir helt tokig och börjar skrika på mamma att hon tryckt ner kortet för tidigt. Samma sak händer en gång till, eftersom chauffören återigen harklar sig och mamma tror att det är okej att trycka ner kortet. Denna gång blir han ännu mer förbannad och skriker ännu högre. Mamma går och sätter sig med kokande ilska, men har inte sagt något otrevligt tills var. När det är dags för henne att gå av och hon står vid dörrarna skriker busschauffören över hela bussen: Passa dig så du inte går av för tidigt! Med kaxig röst. Eftersom mammas ilska växt under hela resan skriker hon tillbaka: Jag tycker du ska ta och gå en charmkurs, och du, glöm inte att kryssa i rutan för hopplösa fall. Det sitter massa ungdomar längst bak i bussen som börjar applådera, vissla och skrika när mamma säger detta, och sen går hon stolt av bussen. Önskar jag hade lite mer guts...

Äckliga fötter

Någon som har några tips för sprickor på hälar? Har jätteproblem med mina fötter, har stora sprickor och det spelar ingen roll hur mycket jag filar eller smörjer, inget hjälper ju. Nästa dag ser det likadant ut i alla fall. Någon som har något bra tips på fotkräm? Har testat Scholls fotkräm, men den hjälpte bara typ 2 dagar, sedan var problemet tillbaka. Skulle va jättetacksam för tips, det är inte kul att gå och testa massa krämer som inte funkar.. Det har jag inte riktigt budget till. Så snälla tipsa gärna!!

Ullevi here I come!

Jaaaa!!! R:s systers familj fick tag i biljetter, så 1 juli är det du och jag, Robbie =) Va kul det ska bli. Och fr.o.m. nu är ja officiellt helt pank fram till fredag. Men det är ju inte så många dar, och eftersom jag inte kommer göra annat än plugga fram till torsdag så klarar jag mig nog. Och eftersom man åker hem till mor och far på torsdag brukar man klara sig på snäv budget. De är så glada över att man är hemma så de betalar det mesta =)


Lång dag...

Det har varit en lång dag idag... Pluggat mellan 09.30-15.30 (med paus för lunch då) så det känns som att jag kan slappna av en stund nu. Det går rätt hyfsat med pluggandet, sakta men säkert framåt. Vi får väl se...

Börjar bli förkyld. R är snorig och lite snuvig, men det har inte brytit ut än. Själv har jag ont i halsen, men jag var iväg och köpte Esberitox idag, ska tydligen funkar jättebra. Vill inte bli sjuk tills vi ska till Örebro, för då kanske jag inte kan träffa Alvin... Och det skulle ju vara katastrof.... Men jag ska knapra massa esberitox nu, så får vi hoppas att det hjälper... 9 tabletter om dagen.. jeesus!

Gamla vänner

Har just pratat en lång stund med S. Det var hur länge sen som helst. Skulle ringa och kolla hur allt var med H, men hon jobbade fortfarande så jag och S fastnade i samtal istället. Det var härligt att prata en stund med henne, det var så länge sedan. Så vi ska se till att träffas nu ihelgen. Pratar med M på msn nu och ska försöka träffa henne i helgen med. Mycket att göra.

Ska försöka hinna med detta mellan torsdagkväll och söndageftermiddag:
*träffa H&S och kanske dricka lite vin och prata
*Träffa M och titta på hennes lägenhet
*Åka och kolla på min brors nya lägenhet
*Fira mamma och pappas 30-åriga bröllopsdag
*försöka hinna med lite promenader och ev. åka och simma i alla fall en gång.
(den sista punkten kommer nog strykas ganska fort...)

Invägning vecka 46

Viktnedgång sen förra veckan: -1,1 kg
Viktnedgång totalt (10:e veckan): 10, 3 kg

Känns bra! Går ned ganska stadigt trots att jag inte gått promenader varje dag, men jag tycker jag äter bra nu. Regelbundet och i lagom portioner. För övrigt har en normal portion för mig blivit mycket mindre nu. Igår när vi åt hos R:s föräldrar åt vi nåt slag kycklingben (det var ett ben med en stor bit kyckling på, men inte som en klubba...vet inte vad det heter), de var ganska små, men jag orkade bara 2 ½ st. Och bara några tuggor ris. Fyllde på med sallad och grönsaker till kycklingen (selleri och bambuskott). R:s pappa lärde mig allt vad selleri var bra för igår. Tydligen sänker det högt blodtryck bl.a. Kineser tror ju mycket på naturläkemedel osv. Selleri var tydligen den bästa grönsaken man kan äta av alla typ... Tur att jag tycker om det så mycket då! Blir definitivt mer selleri-inköp i framtiden. =)

Mätt på en kitkat

Jag, mästaren på att äta godis blev spyfärdig av en kitkat förut. Var så söt sugen och har inte ätit så mycket idag (har inte varit hungrig) så jag köpte både en påse bilar och kitkat. Åt kitkaten för ca 1 timme sen och jag trodde jag skulle spy. Blev så mätt. Har inte ätit så mycket choklad sen jag började med detta och det märktes... Men gott var det. Jag är verkligen beroende av choklad, och det är det jag saknar mest...

På tal om det så kom jag på att jag kan testa lite gamla kläder ur garderoben för att se hur de sitter nuförtiden. Ett par vanliga svart byxor som jag fick dra in magen för att kunna knäppa förut blev första paret ut. De hängde nu på höfterna. För stora i midjan och pösig i princip överallt. Det syns att de är för stora, men eftersom de är svarta så ser det inte jättedumt ut. Testade ett par till byxor jag knappt kunde knäppa förut. Även de hängde nu. Jag blev verkligen jätteglad, det är ju skönt när man märker resultat, men det kan bli dyrt i längden. Måste ju köpa nya kläder nu ju, och en ny garderob är inte något jag har budget till just nu...

PS

Nu får jag ännu mer dåligt samvete för att jag önskat ut honom så många gånger... Inte så lessen, snälla du!

Lördag igen

Hmm...undrar just var denna lördag tar mig. Har varit duktig och redan plugga ca 1 ½ timme...ska ta en promenad nu, men jag sätter mig nog en stund till sedan när jag kommer hem.

Vet inte riktigt vad som händer idag. Ska käka hos R:s föräldrar senare ikväll, men annars finns det inte så många planer. A skulle kanske komma förbi nångång i helgen och hämta sängen, får väl se när det blir. Längtar tills jag blir av med den...

Och jag längtar tills vi får våra 5 filmer vi beställt! Då ska jag njuta av Batman Begins och Mr & Mrs Smith. Nä, nu blir det promenad.


Ångest

Nu fick jag ångest över att jag önskat ut Jens ur Idol så länge. När han sa sådär...att han inte kunde mäta sig med de andra som är kvar... Kände mig riktigt elak. Han har ju faktiskt varit väldigt bra under tiden... Dumma Nina...

Vem?

Om det inte blir Jens så vette fan vad som pågår egentligen...

Så många barn

Det är babyboom i min släkt just nu. Vi är inte så många, men nu ska alla få barn samtidigt. Det började med min bror som ju fick barn i juni. En av mina kusiner ska få barn vilken sekund som helst typ, och hans bror (följdaktligen även han min kusin) har just avslöjat att han och hans tjej också ska ha barn, i maj. Efter det avslöjar en annan kusin (inte bror med de andra två..) att även han och hans tjej ska ha barn, i april... Eftersom alla dessa kusiner är på min mammas sida är min mormor väldigt glad =) Nu får hon hur många barnbarnsbarn som helst... För att citera så sa hon att min bror "dragit ur ploppen och nu forsar det in bebisar från alla håll.." (fritt översatt från finska...av min mamma, jag kan inte finska...)


Blogglös

Vet inte riktigt vad jag ska blogga om... Känner mig lite oinspirerade idag. Ska fixa lite med mamma och pappas julklapp tror jag, och fundera lite över andra julklappar. Det är som sagt många jag inte vet vad jag ska köpa till... A blir ju lätt. Han e bebis och vet inte ens att det är jul. Killar man honom på magen så skrattar han och då är allt frid och fröjd. Men han ska ju självklart få något ändå, jag är ju trots allt hans faster. A:s pappa, min bror vill säga, är en svårare fråga. Hans sambo är däremot lättare. Hon är tjej och jag har alltid lättare för att köpa julklappar till tjejer. R vet jag inte alls vad jag ska ge. Gav honom en riktigt bra julklapp förra året (helkroppsmassage) och jag vill ju gärna toppa det. Vet inte hur bara.. Mamma brukar jag hitta ganska mycket till, bara jag anstränger mig lite. Pappa brukar vara ganska lätt också. Förra året kunde jag bara komma på en sak jag kunde tänka mig att köpa till honom (Seinfeld säsong 1 & 2 på dvd) och så sa jag det till mamma, som svarar med att skratta och säga: "Det är det enda  han önskat sig. Han vill inte ha något annat..." Sen är det kompisar också...

Underbar tjej!

Älskar denna lilla tjej! Hon är bra i allt hon spelar med i... Tänk om man varit en sån talang vid 12-13 årsålder... 

Koka pasta och sova

Nu ska jag bara koka lite spagetti till min och R:s matlådor imorn, sen ska jag krypa ner i sängen och bara vara. Titta på medium och sedan bara läsa/sova beroende på hur trött jag är... Mår inte riktigt 100 än, och jag hoppas jag får sällskap av missarna som gärna får värma mig lite. Tack och gonatt för mig!

Underbara, fina kisse!

Som jag skrev förut så är jag väldigt kall fortfarande, och precis när jag kommit hem la jag mig i soffan och frös en stund. Då kom kissemiss Zorro och satte sig i fönstret bredvid mig. Jag tittade på honom, klappade mig själv på låret och sa att han skulle komma och lägga sig hos mig för att jag skulle bli varm. Och vad gör det lille livet? Kommer springande och lägger sig och tinar upp mig lite grann. Finns inge godare än lite kattvärme när man är kall...

Dagen som gått

Hmm...skönt att vara hemma i värmen. Det riktigt biter i kinderna idag. Glömde självklart att ta strumpbyxor under byxorna och det märktes... =) Har haft två vinprovningar idag, och prövat 12 viner...Är så trött på vin nu. Trots att jag spottade har jag fått världens huvudvärk...

Var envis och skulle gå på min promenad trots minusgrader och att det var på väg att bli mörkt. Det var inte så jobbigt att gå rundan, men när jag kom hem var jag varm på vissa delar av kroppen, medan andra var stelfrusna. Är fortfarande jättekall trots att jag svepte en filt omkring mig och har försökt bli varm sen jag kom hem (för en timme sen ungefär..) Nä, imorn blir det definitivt ingen morgonpromenad innan jag ska träffa L och plugga. Jag ska gladeligen ligga kvar i sängen =)

Bree?

Såg att Anna gjort ett Desperate Housewives test och jag passade på att göra det jag med. Jag blev också Bree (som anna) men det tyckte jag inte stämde alls. Nä, jag är definitivt inte Bree... Men frågorna var lite svåra att svara på, det var så extrema...fanns inget mellanting. Jaja, känner mig inte som Bree i alla fall, men vem vet jag kanske är som hon?!

Kallt idag!

Det har varit riktigt kyligt idag... Känner att det blir strumpbyxor under de vanliga byxorna imorn, annars blir det nog lite för kallt. Jag och L var ganska effektiva idag. Gjorde mycket, och satt i nästan 3 timmar. Bra bra! Nu är jag helt slut, men jag vet inte varför. Är bara så trött... ska lägga mig i soffan och slappa igen nu. Älskling lagar maten idag. Skönt, var inte alls sugen på att laga mat idag... Tur att man har honom!

Robbie

Jag har varit så lessen ända sedan jag fick reda på att Robbie Williams ska spela på Ullevi den 1 juli nästa år...och anledningen till att jag varit lessen är för att jag inte haft någon att gå med. R vill ju knappast gå, och jag tänker ju inte skutta dit alldeles själv. Men sen kom jag på! R:s syster älskar Robbie och det visade sig att eventuellt skulle de gå hela familjen (de är 4 stycken). De ska boka 6 biljetter (det var det som var max) och utöver deras familj ska R:s systerdotter med också (hon är 1 år yngre än mig...). Alltså fanns det en biljett kvar efter det (om de får tag i biljetter vill säga...) och den skulle de hålla åt mig om jag ville. Självklart!!! Så jag ska ringa henne nu och säga att jag definitivt vill följa med. Ska bli så kul!!!! Jag älskar Robbie!!!

Har aldrig varit på Ullevi heller, trots att jag bott i Göteborg i över 2 år. T.o.m. mina föräldrar har varit dät 2 gånger (Paul McCartney). Men snart är det kanske min tur ändå!! =) =) =) =)

Ingen lust

Har  ingen lust att plugga, fast jag vet att jag måste. Känner press inför denna tenta. För min egen skull vill jag verkligen klara den på första försöket. Har redan en HEMSK tenta efter mig som jag bara måste ta tag i över jul (det gör ju inte saken bättre...). Det är den hemska marknadsförings tentan. Läraren går inte att begripa. Han rättar proven och man inser snabbt att man inte blivit godkänd. Fine, men vad av det jag skrivit är rätt och vad är fel?Det gfår inte att utläsa någonstans i hans rättning. Det är så svårt att veta hur man ska gå till väga med honom. Boken vi ska läsa är på 1000 sidor och på engelska. Nämnde jag att denna kurs inte ens är 5 poäng, utan 4... Jag ska gå på föreläsningarna igen när de sätter igång i december (så ofta det inte krockar med mitt vanliga schema), och jag ska verkligen försöka. Jag måste tro på mig själv mer i detta ämne, men det är svårt när man kuggat den 2 gånger innan och skippat den 1 gång i ren desperation över att man inte förstår...

Dagens planer 16/11

Förmiddag: Käka frukost, gå promenaden (fast det nästan är minusgrader ute...), äta en lätt lunch

Eftermiddag: Träffa L och plugga inför tentan. Kommer nog inte hinna göra något annat i eftermiddag.

Kväll: Käka god middag med R, titta på Lost, gå och lägga mig senast klockan 22.00.

Prenumerera på filmer?

Jag och R gick med i nån filmklubb idag. Det var ett bra erbjudande. Man fick 5 filmer för priset av 1 och det åtagande man gjorde som medlem var att köpa minst 2 filmer inom 1 år, vilket jag vet att vi kommer göra. Vi beställde Hitch, Pirates of the caribbean, Mystic River (älskar den!), Mr & Mrs Smith och slutligen min absoluta favorit Batman Begins. De hade rätt schyssta filmer. Vet att jag ska köpa Good Will Hunting i alla fall, och den hade dom för 69 :-. Nice! Vi är inte så mycket av filmmänniskor men de hade ju så bra erbjudanden plus att man fick var 5:e film man köpte gratis. Inte helt fel. R:s syster och hennes familj är medlemmar i samma klubb och de har inte stött på några problem. Inga krav på ex antal filmer som måste köpas (utöver de där 2) och inget annat konstigt tjat eller konstiga avgifter. Så detta blir nog bra tror jag!


Stora nu

Tjejerna från Dawson's Creek har verkligen växt upp. Michelle är redan mamma och Katie ska bli... Lite skillnad från Joey som klättrade in genom Dawsons fönster och Jen som bråkade med 'Grams'....

Söt

Mumma! Han är så söt! (Leto, inte Lennon =) ) Men jag gillar inte ryktena om att han fastnat i Ms Lohans klor...

Brats

Såg på mitt inspelade avsnitt av Under Cover för en stund sedan, och man funderar ju på om vissa saker är sanna... Som jag sett andra kommentera om så kan jag ju bara hålla med om att det korta mannen (hette han Fredrik, eller vad var det?!) inte sa ett vettigt ord på hela intervjun... Han bara svamlade och jag tyckte det blev riktigt pinsamt ibland, när han verkligen inte visste vad han skulle säga. Och vad gjorde dokusåpa-Heidi där? Sa hon något överhuvudtaget? "Stureplansprofil" var det några som kallades... Det kanske räknas som ett yrke? =) Jag tror och hoppas att det är skönare att sätta sprätt på pengar man slitit för, än pengar som kommer direkt från pappas konto. Men jag vet inte, jag har aldrig haft tillgång till min fars kreditkort eller fått "bidrag" i stora summor av mina föräldrar (klart man fått pengar, men det är ju om man verkligen sitter i skiten, inte för att jag "bara måste shoppa".) Charlotta känns som en skön tjej i alla fall. Hon vägrar lägga ner hutlösa summor på väskor när det finns kopior eller andra väskor som är lika snygga för en mycket bättre peng. Jag älskar väskor från Åhléns och de brukar inte så ofta kosta mer än 300:- och jag tycker om dem lika mycket för det!!

PS: Kul att experterna hade så fel i testet om äkta och fejk! Haha!


Min fina!

När jag var på väg hem från skolan såg jag att R hade skickat sms till mig. Det var så fint. Han skrev att han saknade mig och att han tyckte att vi har det så underbart tillsammans. Jag blev alldeles tårögd. Du är så fin, älskling!


Gaaah!

Va trött jag blir! När jag gick ut på rasten i skolan idag var det strålande sol och hur varmt som helst. Härligt med en promenad i eftermiddag tänkte jag då. Tji fick jag. Nu när jag är hemma och kan gå min promenad regnar det. Tack så mycket! gaah! Kommer aldrig få gå mina promenader. Igår blev det en halv promenad för det var så otäckt väder, så jag ville verkligen gå idag. Va lessen jag blir... =(

Glad pappa!

Pappa ringde just och tackade för paketet som kommit dag. Ett par strumpor med texten 'Pappa är bäst' och ett kort fick han. Inget märkvärdigt egentligen men han blev så glad så! Tack till Em som tipsade om strumporna! Nu blir det pasta con carne och lite tv! (aldrig ätit det innan, ett Viktväktar-recept vi inte provat förut)

Besviken!

I brist på engagemang i pluggandet och annat att göra bestämde jag mig för att åka och hämta ut mitt paket. Det var alldeles för många före mig och jag var på posten i ca 30 min. Dessutom var det lite av en besvikelse att få "presenterna". Tofflorna var lite för små (man fick inte välja storlek) men det gick att gå i dem utan att få ont. Dock lät det som att det satt sugploppar under dem när man gick. De lär inte användas igen. Kimonon var okej, jättefin blå färg. Dock satt bandet så högt upp att när man knöt den satt bandet i armhålorna kändes det som. Kommer nog att använda den en del i alla fall...för den funkar helt klart, men lite besviken är jag allt...

Dagens planer 14/11

Förmiddag: Sovit, käka frukost, försöka hinna med promenaden innan regnet.

Eftermiddag: Plugga, försöka få R att plugga, och plugga lite till...

Kväll: Käka god middag, titta på Under Cover (och kanske CSI:NY)


Sms-mamma

R och jag pratade just om föräldrar och tekniska prylar. Han önskade att hans föräldrar visst hur man läste ett sms så man kunde skicka det till dem nångång. Min mamma är en riktig sms-mamma. Hon är helt nollad när det gäller tekniska prylar. Pappa har lärt henne hur hon kollar sin mail, och hur hon ska betala räkningar på internet, men hon kommer ihåg i en vecka och sedan vet hon inte längre hur man gör. Hon vet inte ens hur man scrollar ned på en sida...ja, ni förstår nog... Döm av min överraskning när hon helt plötsligt börjar sms:a mig. Det var några år sedan hon började och nu skickar hon ofta meddelanden. Jag skaffade ny mobil för ca 1 år sedan (z600) och då ville hon också ha en viktelefon. Sen dess får man meddelanden stup i kvarten. Jag älskar det och tycker det är jättekul, medan pappa hatar det och tycker att hon kan maila honom istället =) Skam den som ger sig, och nu kan hon det ju hur bra som helst =) Bara hon kunde vara lika beslutsam när det gäller internet och datorn...


Janet...

...ser lite annorlunda ut nu än vad hon gjorde för ett år sedan... Men å andra sidan, vad gör det? Alla är vi människor, och det är på ett sätt "skönt" att se att kändisarna faktiskt också lägger på sig lite när de äter för mycket och tränar för lite. De är med andra ord ganska lika oss andra dödliga...

Nytt

Som jag skrev förut så har jag gjort om i vårt vitrinskåp, och jag tror knappast att detta intresserar så många, men jag blev så nöjd så jag ville visa ändå =) Blev mest nöjd med hyllan med studentmössorna (blev inspirerad av J&C som har sina studentmössor i sin bokhylla, hoppas det inte gör något att jag apar efter...) Champagneglasen "snodde" jag under Palmer-besöket. Hon som höll i provning sa att man fick ta så många glas man hade samvete till, och då tyckte jag 2 räckte. Dom ska vi skåla i när vi förlovar oss (när det nu blir..=) )

Studentmössor


Söndagmiddag

Fick en urmysig söndagmiddag med R:s pappas goda kinamat! Mmm...precis vad man behöver i höstmörkret. Vi skulle äta rester av korvstroganoffen från igår egentligen, men så ringde de och frågade om vi ville komma och äta, och då tackar man ju inte nej direkt =) Nu ska jag ta det lugnt hela kvällen och bara njuta... Titta på nåt bakom kulisserna program om Desperate Housewives och ta en lång och skön dusch...

Höstmys

Idag blev det mysigt med höst till skillnad från det inlägget jag skrev om att det bara regnar på hösten. Solen lyste faktiskt och älskling gick med på promenaden. Vi gick förbi hans föräldrar och sa hej eftersom det är fars dag och så. Ringde min far förut, och han höll på att byta däck på bilen... kanske inte den roligaste sysslan på fars dag, men han verkade inte lessen för det. Han var mest lessen över att hans barnbarn inte följde med och hälsade på. Min bror skulle nämligen komma på besök och ta med sin son, men tydligen hade han fått diarré så han stannade hemma med sin mamma istället... Jag tror i alla fall att pappa får en bra dag och om inte så får han det garanterat imorn när mitt paket kommer med posten =)

Nu ska jag plugga och sedan göra om i vårt vitrinskåp...!

Invägning vecka 45

Såå, söndag och invägning igen.
Viktnedgång sen förra veckan: 2,6 kg
Total viktminskning: 9,2 kg

Ja...jag trodde knappt att det var sant. Det jag la på mig i Champagne var lätt att få bort och jag gick ner hela 2,6 kg denna vecka... Helt otroligt! Jag är nöjd och stolt!

Välgörenhet eller semester?

Här kan man se bilder från Jessica Simpsons välgörenhets resa till Kenya. Verkar som att hon haft kul och lärt sig en massa. Men jag läste en helt annan historia på aftonbladet...undrar just vad man ska tro på; skvallerblaskan eller kvällsblaskan?

Svagheter...

När jag stod i affären idag kollade jag på alla godispåsar, chipspåsar, glasspaket och annat gott som låg framför mina ögon. Tänkte på allt jag saknar och är sugen på just nu. Men det sköna i det hela var att jag stod där och funderade, och längtade tyckte jag samtidigt inte att det var så jobbigt. Det mer som att "Okej, jag är sugen på en massa saker, men äter jag det går jag upp i vikt och det vill jag inte". Sen var det inget mer med det. Jag liksom accepterade att jag bara fick kolla på det... (Ska dock äta 2,5 dl glass ikväll men det har jag points till så det känns okej!)

Det jag saknar mest är:
* KaramellKungen - mitt älskade lösgodis. Skumbjörnarna med choklad på, chokladcrisp, hårda godisar i pastellfärger...mmm...va gott!
* Tacos - var inte länge sedan jag åt det, men jag vill ha det "på riktigt" med gräddfil, varma tortillas, massa ost och annat gottis =) 
* Min köttfärspaj
* Chips & dipp
- brukar inte bli sugen på det så ofta, men nu var det så länge sedan jag åt det...
* Bananatoffee glass - Carte d'Ors underbart goda glass med banan och toffee smak!

Nä...nu ska jag sluta plåga mig själv och eventuellt även er =)

Leta micro

Ska sätta mig och leta billig men bra micro på blocket nu. Är så trött på min. Den är ful, den är gammal och den fungerar knappt. Det är hur tråkigt som helst att behöva köpa något man egentligen redan har...men det känns som att det bara är fråga om dagar/veckor innan den lägger av... Suck...

Höst

Det är verkligen höst nu. Känns som det bara regnar varenda dag, det känns som att det blir mörkt klockan 14 på eftermiddagen, det känns som solen aldrig mer kommer att visa sig. Känns inte alls kul. Blir nog ingen promenad idag, eftersom det bara regnar och regnar... Så nästa vecka tänkte jag att jag skulle ta tag i simningen. R:s mamma vill också börja simma, så vi tänkte göra det tillsammans. Det är skönt, för det kan man göra i sin egen takt. Går man på promenad eller joggar tillsammans med nån annan måste man ta hänsyn till varandras takt, men det behöver man inte på ett badhus. Det är bara att simma på. Och vill den andre gå upp tidigare kan den ju passa på att basta eller något annat skönt i väntan =) Blir faktiskt riktigt sugen när jag tänker på det! Ska bli kul att sätta igång!

Fortfarande kvar...

Jens hängde med en vecka till... Konstigt konstig... Jag håller med Måns när han säger att Jens inte har någon utstrålning. Jag ser ingenting speciellt hos honom...det han försöker förmedla når inte fram till mig... Jaja, jag är i alla fall stensäker på att han inte kommer att vinna detta, så det spelar väl inte så stor roll att han fortfarande är kvar. Förstår varför alla älskar Sebastian, även om inte jag är en av hans största fans direkt. Han var skitbra i "Life on Mars" och det var på tiden att han gjorde något nytt, men enligt mig är det försent nu. Han har kört för mycket samma sak varje gång att jag redan tröttnat... Han måste överraska mig nångång...då kanske jag ansluter mig till Sebastian-anhängarna... Trots min åsikt så kommer han ju att vinna detta, och jag tippar Sibel som tvåa. OCh det känns som att det är bättre att komma tvåa. Jag älskade Daniel Lindström förra året, och på ett sätt är det tråkigt att han vann... Nu i efterhand har det ju gått betydligt mycket bättre för Darin än vad det gjort för Daniel. Tråkigt, för Daniel är en jävligt bra artist.

Än en gång...

Den här gången snodde jag hos Virvla (har dock förkortat den en aning...orkade inte svara på alla frågor)

OM MIG
Namn:
Kön: Kvinnligt
Ålder: 21 (räknade ut på www.hurgammalardu.se att jag egentligen är 22.4 år)
Längd: 1,67
Vikt: Det avslöjar jag när jag kommit ner till min idealvikt.
Nicknamn: Ninis, Ninnu-maja (hatar det, bara mamma som kallar mig det. Det tog mig stort mod att skriva ut det här...men nu är det gjort...)
Hårfärg: Mörkbrun
Ögonfärg: Bruna

HAR DU NÅGONSIN
... blivit kysst:
Jo, det har väl hänt några gånger
... ätit sushi: Ja, det var så där...
... stått på scen: Ja,jag och 2 kompisar sjöng "The Rose" på en tillställning i sexan.
... blivit dumpad: Ja, har inte undgått det jag heller...
... varit ihop med någon som varit otrogen: Ja, eller...vi hade precis blivit ett "officiellt par" och några dar senare var han otrogen, så som tur är fick jag veta i tid vad han gick för...
... varit med om en bilolycka: Ja, på väg till skolan för ca 2 år sedan blev vi påkörda av en lastbil. Otäckt.
... klättrat på berg: Njae...eller jo...
... sett Vita Huset: Nej, men har hört att den ska vara riktigt  bra!

ANTINGEN ELLER
Kallt eller varmt:
Svårt...tror det får bli kallt så man kan krypa in under en filt. Fast det är gott med varmt också...svårt...
Spets eller satin: Spets
Blått eller rött: Blått
Regn eller snö: Snö!!!
Ull eller bomull: Bomull
Rosor eller tusenskönor: Rosor
Vår eller höst: Vår
Historia eller vetenskap: Nä, det vet jag inte... tråkigt både och.
Matte eller engelska: Engelska

INOM DE SENASTE 48 TIMMARNA
Har du haft ett seriöst samtal?
hmm...kanske med R men jag minns faktiskt inte helt..
Kramat någon? Jadå. R och jag kramas massor varje dag!
Kommit sams med dina föräldrar? Eeh?
Bråkat med en kompis?Nej, och tur är väl det =)


Andra gången!

För andra gången i Idols historia fick Sibel Peter Swartling att i det närmaste gråta, och tårarna var inte långt borta hemma hos mig heller. Det där var nog bland det bästa jag sett. God damn, Sibel! Det där var riktigt snyggt gjort!!

Jens vs Bon

Okej...Jens tog sig an "You give love a bad name". Jag vet inte riktigt vad jag tycker... Håller i alla fall inte med juryn. Jag gillar helt enkelt inte Jens, och jag kan inte förstå varför han fortfarande är kvar. Iochmed att jag gillat Bon Jovi i så många år och lyssnar fortfarande på dem varje dag så är jag ju ganska partisk när det gäller deras låtar...Men alltså...nä, jag gillade det inte helt enkelt. Heja Sibel, hon var grym i "Since you been gone". Tror hon kommer göra "Nothing else matters" jävligt bra också. Hoppas på henne!!


Glad!!

Det är inte invägning förrän på söndag, men jag väger mig varje morgon ändå, och denna morgon när jag ställde mig på vågen insåg jag att jag snart gått ner 9 kilo. Det är helt ofattbart, men så härligt!! Jag är så stolt över mig själv att jag klarat detta så bra som jag gjort hittills. På morronen väger man alltid mindre än man gör typ mitt på dagen så på söndag kanske jag inte kommit ner till minst 9, men snart är jag där! Tänk när man gått ner 10 kg...det är ju en slags milstolpe känns det som =) Men jag är jäkligt sugen på att unna mig karamellkungen när detta tillfälle väl kommer. Vet att det inte är rätt taktik, men jag har nog inte ätit karamellkungen på typ 3 månader...så jag är lagom sugen vid det här laget... Ikväll har jag points så jag kan äta en påse bilar, vilket jag är lycklig för...hade nog varit en väldigt svår fredagkväll annars...

Nu blev jag inspirerad

...så jag började kika på resmål på Apollo's hemsida. Läste lite om Mykonos, men det var en väldigt lång resväg för att komma fram. Efter flyg var det buss, och sedan en lång båtresa för att sedan åka buss igen... Blir nog jobbigt med ett litet barn, får ju tänka på det också. Naxos är där mamma och pappa var i september och de älskade verkligen den ön men det är också en jobbig båtresa och väldigt krånglig resväg. Några kompisar var på Zakynthos i somras och de rekommenderade det verkligen...så vi får väl se vad det blir! Älskar att kolla på resmål och drömma mig bort.


En solig vår?

När jag pratade med min mor i förra veckan sa hon att jag och R skulle börja spara pengar. Sen berättade hon att hon och pappa ska bjuda mig, R, min storebror, hans sambo och deras barn på semester till våren. Dom vill nog åka nånstans i Grekland, men vi skulle kika på resmål och se vad vi ville själva. Det enda vi behövde betala var fickpengarna. Så, nu ska jag lägga undan några hundra varje månad. Antagligen åker vi i maj-juni... så jag har några månader på mig. Känns som en fin examens present för både mig och R. Ska verkligen bli kul att göra en ordentlig resa alla tillsammans. Min familj är inte så stor och vi har inte så många släktingar (min pappa har inga syskon) men det känns som att man blir närmare varandra på nåt sätt då. Så detta ser jag verkligen fram emot och jag hoppas alla kan följa med!!


Oj, vad trött!

När jag och CH kom till skolan imorse visade det sig att vår lärare var sjuk. Så vi fick prova vinerna, men slippa ha föreläsningen innan (blev faktiskt liiite glad om måste jag erkänna). Så vi var klarar redan vid 10-snåret. Åkte in till stan för att inhandla presenten till min käre far, så nu är allt det fixat. Kom hem och käkade min lunch för att sen gå min promenad. Promenaden började bra, men sedan började det regna mer och mer. Ganska bra sporre för mig, för jag gick bara snabbare och snabbare..ville ju bara hem =) Gick nog rundan på rekordfart. Sen la jag mig i soffan och glodde på Oprah. När jag somnar i soffan sover jag max 20 min. Vaknar alltid fort, men nu totaldäckade jag och vaknade 45 minuter senare. Hursomhelst var det väldigt skönt att göra så! =) Det bästa som finns är en tupplur i soffan, under filten på fredag eftermiddag =) Nu ska jag ha en riktig myskväll med R och missarna!

Alla talar om Stella

Har varit mycket prat om Stella McCartney det senaste. Inte så konstigt! Det är ju hur kul som helst att hon gjort detta med H&M. Jag gav mig dock inte in i trängseln. Känner inte riktigt att jag har behovet, och definitivt inte plånboken för det (jag vet att det är billigt, men ibland så är det lite tajt...) Men så blev jag ju väldigt positivt överraskad när jag såg vad bl.a. engla och Emma lyckats lägga vantarna på. Riktigt snygga grejor, och sånt som jag tycker om!! Ja...vissa av de grejor de köpte hade inte varit helt fel att ha i sina ägor. Men men...man kan inte få allt här i världen =)

Vad nu då?!

Snart är alla bra programmen slut ju... Desperate Housewives har finaldubbelavsnitt nästa vecka. CSI tog slut förra veckan. Det är bara 3 avsnitt kvar av Medium... Suck, vad ska man sen göra på kvällarna? För övrigt var Medium väldigt bra idag, men jag tyckte ändå slutet var lite skumt...

Har inte långt kvar av min bok nu.. (Känns som det tar evigheter att läsa ut en bok när man inte kan sätta sig och läsa precis när man vill, som man kan på sommaren) Och det känns som att den kommer att ta slut ikväll. Då får jag gå över till Michael Connelly. Hoppas den är bra!!


Rullgardiner!

Satt och pluggade förut, och kände hur ögonlocken blev tyngre och tyngre.. Hade precis bestämt mig för att lägga mig i soffan och sova en stund när R ringer och frågar om jag kan komma och hämta honom i skolan. Har aldrig kört dit själv innan, bara suttit bredvid ex antal gånger... Jag blev lite nervös, men det löste sig tillslut ändå. Hamnade i fel fil på ett ställe, men lyckades pipa in till rätt avfart genom en manöver som kanske inte var helt korrekt...men inte helt okorrekt heller =) Jag kom fram i alla fall, och sedan åkte vi till Jysk och köpte rullgardiner. Äntligen. Tog oss bara över 1 år att skaffa det =)

Nu blir det vila, för att sedan sätta upp rullgardinerna, byta gardiner i sovrummet och sedan städa lägenheten...


Rysningar varje gång...

I just close my eyes, and whisper...Baby, blind love is true...


Mitt så kallade liv

Man kunde rösta på aftonbladet om vilken serie som är tidernas bästa ungdomsserie. OC, Beverly Hills, Melrose Place, 21 jump street, Buffy, Baywatch...och så...min favorit alla kategorier Mitt så kallade liv. Denna underbara serie! Det är så synd att det bara gjordes ca 20 avsnitt eller nåt sånt. För man kunde riktigt känna tonårsförvirringen genom Angela. För att inte tala om hur kär jag var i Jordan Catalano. Det skulle vara riktigt kul att se denna serie i repris. Jag vet att fyran visade serien första gången, men då visade dem väl inte alla avsnitt? Har för mig att de slutade när det var4-5 avsnitt kvar. Sedan visade ettan alla avsnitt för några år sen... men jag skulle inte bli lessen om det kom en till repris omgång...

- And by the way... I spell my name with one L.

Tidiga Nina...

...för en gångs skull =) Upp klockan 07.30 fast jag är ledig. Körde J:s bil till bilprovningen. Han har som sagt firmabil, och skulle direkt till jobbet efter besiktningen. Det blir svårt att köra 2 bilar samtidigt...

Men nu är jag hemma igen och när jag kom hem insåg jag att det var jag som ska tömma kattlådan idag (vi tillämpar varanann dag konceptet) och tyckte att jag lika gärna kunde tömma den helt på sand och göra rent den ordentligt. Mitt under detta kom jag på att jag kunde tvätta lite lakan också... Många bollar i luften samtidigt =) Men nu är jag nöjd. Ska sitta här en stund och mysaläsa en massa bloggar och sen käka frukost för att sen ta en lite tidigare promenad än vanligt. Härligt! Va skönt det är att inte sova bort halva eftermiddagen när jag är ledig. Vad mycket tid man får helt plötsligt, när man inte sover till 10!!

Dagens planer 10/11

Förmiddag: Varit på bilprovningen med J, satt igång en tvätt och sitter nu framför datorn. Blir promenad, frukost och plugg om en stund

Eftermiddag: Mer plugg, käka lasange med R, och kanske lite tv också om jag är duktig och pluggar på.

Kväll: Titta på favvo-Patricia i Medium (visst är det kul med en huvudrollsinnehavare som inte är pinnsmal, har jättestora bröst, men som är otroligt vacker?!), städa (torsdag...redan?), pussa på R.

Lost?

Inget Lost idag tydligen...det va då faaan också... Tråkigt att de inte kunde säga det tidigare... Jaja, det får väl bli lite bok istället. Är så fasansfullt trött... skulle vilja gå och lägga mig nu. Är återigen så himla godissugen. Usch, förbannade vecka!!! Vill bara slippa godissuget just nu... Orkar inte med mer. Har käkat 4783 st klementiner för att försöka ignorera suget, men det finns där hela tiden. Är glad över att alla butiker i närheten är stängda, så jag kan inte springa dit i ett svagt ögonblick och köpa mig nåt sött och gott i alla fall. Alltid en fördel.

Gulle!

La precis på med mamma. Hon berättade att min älskade lilla brorson börjat äta smakpåsar nu. Han har glad i hågen käkat potatismos, och idag hade han ätit morötter =) Det roligaste är tydligen att greja med skeden, han blir överlycklig när han fick greja med den. Sen far han runt som en tok i sin gåstol också tydligen... Guuud, va jag längtar efter honom!!! Ska krama ihjäl honom när jag åker hem för mamma & pappas pärlbröllop (visste inte att  30 år var pärlbröllop) Vidare under samtalet erkände mamma att de inte kommer ihåg om de gifte sig den 22:e eller den 26:e. Hon var "ganska säker" på att den var den 22:e, och att de förlovat sig den 26:e... Hmmm...det är inte så lätt att komma ihåg alltid =)

Snart farsdag... min far brukar bli glad om jag skickar ett e-vykort med en fin text om att han är världens bästa pappa, men eftersom han verkligen ÄR världens bästa pappa får jag nog komma på något bättre. Men vad...?!


Sorg

Har suttit och läst emelie's blogg en stund nu... Och jag tänker hela tiden på A. Hon går igenom en liknande situation. Hon var inte i Thailand när tsunamin kom, men hon förlorade 3 nära släktingar som var där... 3 person som stod henne nära finns inte längre. Det går inte att greppa riktigt. Jag kan inte förstå min egen reaktion. Varför gjorde jag inget tidigare? Varför lyfte jag inte telefonen, istället för att sitta och vänta på att hon skulle ringa och berätta? Jag måste på nåt sätt ha blockerat det, ville inte förstå det alls... Jag hoppas bara jag varit ett bättre stöd efteråt, än vad jag var när det precis hade hänt. Och jag tror att det värsta man kan säga att att "det har ju gått ett tag nu, känns det inte lite bättre?" En sån här sak, en så stor förlust kommer aldrig, aldrig, aldrig att kännas bättre. Jag blir så sorgsen när jag tänker på det...

Ruggugglan

Rugguggla är ett ord som min mamma använder ofta... Av nån konstig anledning =) Men idag beskriver just detta ord mig ganska bra. Har kikat i några modebloggar med dagens outfit-bilder och känner mig riktigt ruggig i jämförelse. Idag gick jag till skolan iklädd följande:
* Ljusa manchesterbyxor som börjar bli lite vääääl stora pga min viktminskning (men jag tycker ju så mycket om dem!!)
* Brun tröja med lite krussiduller på (svårt att förklara)
* En fulgrön gamla kofta, som även den är för stor
* Slitna gamla Puma-skor.
* Håret satte jag upp i en slarvig tofs som definitivt inte blev snygg...

Som sagt... inte min modedag idag direkt =) Skönt att jag inte behöver visa mig för någon annan än R idag. På tal om R så klippte han sig igår. (se inlägget:
Snark...) Han blev jättefin!! Det tog väldigt lång tid tydligen. Så går det när man väntar för länge, och har hår överallt istället =)

Vill ni dela?

Det är inte så att ni är sugna på att dela med er??!!


Puuh!

Nu är jag äntligen hemma och sitter bekvämt i en stol! =) Har haft föreläsning till 12, sedan stannade jag och CH för att plugga lite. Men motivationen tröt hos både honom och mig kände vi ganska snabbt. Blev väl en dryg timmes effektiv pluggning sedan hemfärd. Handlade på vägen, och slängde bara in varorna i kylen innan jag begav mig ut på min promenad. Det är snart mörkt ute, och det var bäst att passa på och gå rundan på en gång. Glad för ännu en dag utan regn! Usch, jag borde sätta mig och plugga mera.... Vill inte vill inte vill inte!!!

Sova? Läsa? Mysa?

Ska jag gå och lägga mig? Eftersom jag var ledig idag är det tveksamt om jag kommer kunna somna. Ska jag läsa? Lutar åt det. Läste ut tråkboken till skolan idag, så nu kan jag utan dåligt samvete ägna kvällen åt Kay Scarpetta. Men imorn är det en ny tråkbok som ska läsas så jag får väl passa på. Eller ska jag vänta på att grabben ska komma hem för att få mysa lite med honom? Denna beslutsångest =)

H ringde förut ikväll, hade precis börjat kolla på Desperate Housewives, och blev nöjd med att jag kunde använda Dvd-recordern (spelade in den halvtimman jag missade, och sedan kunde jag börja kolla fast den fortfarande spelade in! Genialt!) Till det jag skulle berätta. H träffade en kille i maj, E, som hon är väldigt förtjust i. Problemet är bara att imorse åkte E till Australien för att öluffa i 6 månader. Hon var inte så jättepigg och glad om man säger så. Hoppas jag kunde trösta lite, men jag tror knappast det. Hon trodde inte ens att hon skulle klara att åka till oss om en månad, eftersom hon är så lessen... Tråkigt, men jag förstår henne ju. Hon vill inte sitta här och vara lessen och tråkig. Vi får väl se hur det blir. Hon är alltid välkommen om hon vill komma. Ibland vet man helt enkelt inte vad man ska säga, och det spelar heller ingen roll...för inga ord i världen kan laga ett nybrustet hjärta...


Tandläkaren

Usch. Får ångest när jag tänker på det. Senaste jag var hos tandläkaren var när jag var 19 år och det var gratis fortfarande. Alltså över 2 år sen. Inte så farligt länge sedan (det brukar väl vara ca 2 år mellan undersökningarna?). Senaste jag var där hade jag början på hål i två tänder (tror jag), men det hade inte blivit något ännu. Skulle använda tandtråd och borsta ordentligt. Vilket jag försökte med, men mina tänder sitter så tätt att när jag använder tandtråd gör det ont i tandköttet. Då slutade jag ju självklart med det...så nu är jag lite orolig. Vill inte gå till tandläkarn eftersom det är så himla dyrt. Bara undersökningen går ju på 500-600 kronor. Och tänk om man skulle ha hål, hur mycket skulle det inte gå på då? Huua... Men jag känner att jag borde gå dit snart...så är det ju bara. Har inte ont i några tänder (förutom i visdomtänderna som håller på att komma upp), men man kan ju ha hål för det... Ska prata med mamma och pappa och kolla om jag kan låna pengar av dem ifall det skulle vara så att jag har något hål... Undersökningen kan jag betala själv (om jag sparar lite) men lagning kommer inte gå att betala... Kan man delbetala tro?=)

Stil

Gillar Kate's klänning här . Även Sarah Jessica Parker hade vacker klänning. Men vad är detta??!


Roliga veckan

Jag är inne på den veckan i månaden som jag är lite extra kvinnlig, och det har jag verkligen märkt denna vecka. Är så sugen på mat, godis, glass, choklad...allt!! Men jag har varit duktig igår och idag ändå...
Dagens mat har blivit:

Frukost - Lättfil, allbrans och hallon.

Lunch - Potatiskaka med tomat - och fetaost sallad

Mellanmål -  1 knäckebröd (Wasa Frukost är hur gott som helst, bara som det är, utan något på!)

Middag - Spagetti & köttfärssås (viktväktarnas recept)

Kvälls"mat" - 2,5 dl hallon sorbet

När jag smält maten lite ska jag trycka i mig några klementiner också =) Känns som jag kan äta hur mycket som helst just nu!


Tips!

Många av dem som skriver kommentarer till mina inlägg är intresserade av min viktminskning. Ett tips som är lätt och gratis är att kika i Metro varje dag. Längst bak, vid de sista sidorna (där Elvis är) finns det varje dag ett nytt recept från Viktväktarna. Man behöver ju inte börja räkna points eller så, men om man bara vill äta lite nyttigare så är det bra att kolla in recepten! Det är inte alltid man gillar dem, men det kommer ju nya varje dag så tillslut måste man ju hitta något man gillar!! Idag gjorde jag en potatiskaka med tomat - och fetaost sallad till lunch som jag hittade i Metro. Gott och mättande, för väldigt få points (med andra ord fett och socker snålt...!)


Motionera

Ser verkligen fram emot dagens långpromenad. Tycker inte om när jag inte kan gå pga regn osv. Så idag ska jag njuta av promenaden trots att vädret är tråkigt, men huvudsaken är ju att det inte regnar...

Bara för att jag skrev igår att mina katter är så fina och lugna så har de härjat hela morgonen (trots att jag skrev 'ta i trä'). Annars brukar de ligga och sova tills jag går upp, och ibland vill de inte ens gå upp då... Men idag gick Cesar upp med R och hittade en rolig leksaksmus som han grejade med halva morgonen. Zorro låg hos mig och titta yrvaket upp några gånger för att se vad C höll på med =)

Nä, nu blir det promenaden!! Puss å hej!

Dagens planer 8/11

Förmiddag: Käkat frukost, läst, ska sticka ut på långpromenden nu

Eftermiddag: Plugga (läsa i boken & plugga till vintentan), träffa CH vid 17 för att fota

Kväll: Käka alldels för sent, titta på Desperate Housewives och plugga mer om jag inte känner mig nöjd med det jag gör nu.


Hungrig

Har bestämt mig för att gå och lägga mig nu. Är hungrig, och har inga points kvar. Alltså ingen idé att vara vaken och känna knorret =) Såg på CSI:NY förut och när jag såg två stycken äta korv med bröd blev jag toksugen på det. Korv med bröd är jättemånga points för något som man knappt blir mätt på, men jäklar va sugen jag blev... Korv med bröd är helt klart underskattat! Finns mycket annat jag är sugen på också just nu, men mest av allt längtar jag till frukost när jag kan få ta en tallrik med fil, allbrans och hallon. Mums!!

Nu blir det krypa ner med boken en stund. Gott att vara ledig imorn med. Ska dock träffa CH imorn kväll och fota lite på stan till vårt projekt. (CH är en av C:arna jag pratat om förut. CH är klassisen och C är vän utanför skolan.. )

Bonde?

För att återgå till köpsuget så är vi sugna på att köpa ny möbel till vardagsrummet. Nånslags hyllkombination av nåt slag. R är inne på Bonde från Ikea. Tycker själv att den är snygg, och har kikat på den på riktigt och tycker den verkar praktisk och bra. Nu är ju detta något som vi inte kommer kunna göra en på ett tag. Vi är ju faktiskt fattiga studenter, men drömma kan man ju, eller hur? Men sen är det ju en massa man måste tänka på när man väl ska köpa den. Hur länge kommer man tycka om designen på den? Finns det tillräckligt med plats för böcker (har hittat så mycket böcker i förrådet, och det är skamligt att de inte har någon riktig plats)? Får man plats med DVD-spelaren, boxen och X-boxet i tv-bänken? Nu har vi ju ett vitrinskåp med grejor i som jag gärna vill ha kvar i ett liknande skåp, så det vill man ju ha till också... Det är lurigt det här med att köpa nytt. Jag har alltid världens ångest innan jag lyckas bestämma mig...

Kattproblem

Som jag skrev i inlägget här under så är mina missar verkligen fina. Det är väldigt sällan de gör något som orsakar problem för oss. De har inte vält många krukor sen vi fick dem. De är helt enkelt precis så jag vill att mina missar ska vara. Ställa till med lagom mycket problem =) Meeen....(there's always a 'but') jag har dock andra "problem" med dem. Anledningen till att jag skriver det här är att jag vet att det finns många kattmänniskor och kattägare bland bloggarna, och det kanske finns något därute som har några tips?
"Problem 1": Detta problem märkte vi så fort vi fick hem dom. De älskar att gräva i kattlådan. När de gått på toa krafsar de gärna i en kvart-tjugominuter. Detta resulterar i att mycket, mycket, mycket kattsand hamnar utanför. Vi skaffade ett "kattlådehus" till dem på en gång när de var små, och den accepterade dom på en gång. Men problemet kvarstår. Trots huset och trots att det är en svänglucka på den så hamnar det en jäkla massa sand utanför varje dag. Varje gång de varit där. Jag vet att det alltid är sand runt en kattlåda, men ibland ligger halva lådan bredvid på golvet i en hög. Vet inte vad vi ska göra...vi får sopa varenda dag, och de lyssnar inte på våra banningar och så... Nån som har några tips, eller är det bara att lära sig att leva med?

"Problem 2":  Är väl egentligen inte ett problem, men jag är som en riktigt hönsmamma som oroar mig för mycket =) Vi ger killarna mycket torrfoder, och de får enportionsförpackningar med burkmat en gång om dagen. Problemet är att de knappt vill äta den. Zorro äter, men Cesar slickar bara bort gelen eller såsen och går sedan. Sen kommer han tillbaka och skriker efter torrfoder. Klarar katter att bara leva på torrfoder eller ska vi försöka "tvinga" honom att äta det? Någon som vet?


Köpsugen

Jag är otroligt köpsugen just nu. Det brukar vara kläder jag vill åt, men just nu är jag mest sugen på grejor till lägenheten. En sväng till Ikea skulle inte sitta hela fel.

Vill ha följande (dock inte bara hos Ikea):

* Nytt duschdraperi (insåg idag hur länge vi faktiskt haft vårat. Usch! Dags för nytt!)
* Ny matta till hallen (eftersom R förstörde den med Vanish)
* Prydnadsaker (typ skålar med fina stenar i och andra arrangemang)
* Nya krukor till diverse blommor här hemma
* En ny microvågsugn (idag skulle jag tina hallon i en vanlig glasskål och då började det blixtar och ryka i micron. Den är väl ca 15 år gammal...)
* Skulle även vilja köpa lite nya leksaker till katterna (Ta i trä; de är så snälla och fina. Välter aldrig blommor eller förstör saker. Klöser inte på soffan eller andra möbler de inte får, förutom mattan*)


* Dock har jag ett annat problem med dem som jag behöver hjälp med, men det kommer i nästa inlägg...


Rent och snyggt

Det tog inte alls speciellt lång tid att städa ur förrådet. Slängde en massa skit som vi verkligen inte behöver, och nu får vi utan problem plats med en av garderoberna där. Va bra jag är på att rensa nuförtiden. Hittade massa gamla saker som jag inte tänkt på på länge. Mina studentfoton, min studentmössa, gamla skolsaker från första terminen på universitetet (kul läsning!!) och annat smått och gott. Jag lyckades hitta en bra lösning som fick mycket av sakerna i förrådet att "försvinna". Bl.a. har vi en gigantisk kartong som vår teve kom i, som R inte vill slänga. Inte jag heller, för den är jättebra att ha nästa gång vi flyttar, då behöver man inte oroa sig så mycket för om teven skadas... I alla fall så fyllde jag denna låda med en massa annat som stod och tog plats, och vips så hade vi hur mycket plats som helst! Det som fortfarande tar mycket plats är våra cyklar som står där, men de har vi ingen annan plats för. Nöjd är jag i alla fall!

Mindre rolig är att R just kom hem tidigare från skolan för att han hade spytt. Min stackars älskling..han har bäddat ner sig nu, men mår jättedåligt. Ska fråga om jag ska gå och köpa nåt från affären, inte för att jag tror att han är så sugen på nåt, men ändå....

Resa igen...

Kändes lite tungt att sätta sig ner och ännu en gång beställa tågbiljetter. När kan man få vara hemma och ta det lugnt? Nä, jag ska inte klaga. Jag och R ska hem till mamma och pappa för att fira deras bröllopsdag den 26:e november. Det hade jag lovat mamma för länge sen att vi skulle så det är bara att stå vid sitt ord. =) Att komma hem är ju alltid kul, och speciellt för att fira deras bröllopsdag men jag ser inte fram emot att åka tåg igen... Förresten så firar de 30 år tillsammans som gifta. Helt otroligt. Vad som är mer otroligt är att de varit tillsammans i allt som allt 38 år (eller blir det 39 år?). Och nu är inte mina föräldrar gamla, de fyllde 52 i år. De som är bra på matte har redan räknat ut att de varit tillsammans sen de var 14 år gamla. Ganska imponerade, eller hur?

Dystert

Idag är det verkligen dystert väder. Jag får gå runt och tända lamporna i lägenheten redan, fast klockan bara är 13. Himlen är verkligen grå grå grå... har ingen lust att sätta foten utanför lägenheten på hela dan. Kommer nog inte göra det heller. Igår gick jag ju en promenad fast det regnade. Det var helt fruktansvärt. Kommer aldrig mer att göra det. Mot slutet av promenaden blåste det så mycket att jag inte kunde ta paraplyet uppfällt, och jag var verkligen dyngsur när jag kom tillbaka in. Måste införskaffa ordentliga regnkläder innan jag ger mig ut på regnpromenader igen. Kan det inte va lite uppehåll? Vill verkligen gå min promenad... Ska kika in på smhi's hemsida och se hur länge detta elände tänker hålla i sig...

Dagens planer 7/11

Lite sent på dan, men men =)

Förmiddag: Har käkat frukost & läst 60 sidor i en skittråkigt bok som måste läsas för skolan. Har inte hunnit med mer, boken var så tråkigt att det tog sin lilla tid att ta sig igenom 60 sidor...

Eftermiddag: Skippar att åka till stan (Forex & Jysk) eftersom det bara regnar... Så jag ska rensa förrådet istället.

Kväll: Käka middag med R, ev. titta på CSI:NY. Annars inget planerat, skönt!

Ibland kan man ha tur

Gick in på Forex hemsida och där stod det att de har ett avtal med just min bank om att man kan göra gratis uttag och insättningar på konton när man växlar hos dem. Jag fattade detta som att jag kan sätta in mina pengar jag växlar tillbaka gratis direkt på Forex. Om detta stämmer så blir jag väldigt glad! Ibland kan det faktiskt vara så att man har lite tur =)

Nåt annat jag hade tur med är att det just nu går ett program om flygkrascher, skönt att jag ser det när jag kommit hem och inte innan jag skulle åka =) Nä, nu ska jag se klart programmet och sen lägga mig och läsa om Kay. Förresten fick jag låna en Michael Connelly bok av L igår, så det är nästa projekt! Puss å gonatt!!

Va kul!

Jag har med min över halva reskassan hem igen. Skönt som fan! Jag hade iofs växlat i överkant som jag skrev innan jag åkte, men jag trodde faktiskt inte att jag skulle komma hem med så mycket pengar som jag nu gjorde. Härligt. Funderar på att åka och växla tillbaka på Forex imorn. Skulle vilja sätta in dem på mitt konto igen (jag håller i pengarna bättre om de finns på mitt konto och inte i handen...), men då måste jag väl gå till banken... Synd att inte min bank har såna där insättningsautomater som FSB har.... Hade varit perfekt.

Funderar starkt på att även titta förbi
Jysk imorn. J hade köpt rullgardiner där. Vi har inga persienner nånstans i lägenheten och nu drar vi för gardinerna när vi ska sova. Det funkar, kommer inte in så mycket ljus, men det är jobbigt att greja med dem varje kväll. Skulle va skönt att skaffa rullgardiner så man slipper krångel. Och det är för dyrt med persienner för oss fattiga studenter. M.a.o. en ganska bra lösning...

Min framtida lägenhet

Blir så sugen på att göra om min lägenhet när jag varit uppe hos J som pysslar och står i med sin nya lya. Vill ju köpa mina byårer som jag tjatat om i flera månader. Nu när sängen är såld saknas bara ca 900kr. Vi ska ju sälja den gamla datorn också, men R drar ut på det. VI har nämligen kvar den gamla hårddisken i den nya datorn. Jag tyckte att vi skulle lägga ut datorn på blocket och när vi fått pengarna gå och köpa en ny hårddisk på en gång, men jag vet inte...det verkade inte som han gillade den idéen av nån anledning jag inte kommer ihåg nu.

I alla fall så hoppas jag att vi kan köpa byråerna snart. R:s mamma har dem och det är så snyggt!! Skönt att slippa de garderoberna som ingick i lägenheten. Inget fel på dem, de var splitter nya när vi flyttade in, men jag gillar byråerna så mycket mer. Ska rensa ur även i förrådet imorn så får vi se om vi får plats med en av garderoberna där. Hoppas kunna bli av med lite lådor som står där ute, som jag gjorde med klädkammaren här inne.

Perfekta paret?

Ett av mina förebildspar. De och Nick & Jessica. Är även nöjd med mitt eget förhållande, och har faktiskt fått höra av en vän att vi är hennes förebildspar. Det är alltid kul att höra. En annan vän förklarade snällt för mig att jag och R inte hade något val, vi måste vara tillsammans för all framtid och vi måste gifta oss med varandra =) Härligt att vi kan glädja andra med vår kärlek!!

Idag

Ojojoj...jag var riktigt trött igår. Vi la oss runt 00.30 och jag vaknade inte förrän 11.30. Sov alltså 11 timmar. Men gud va skönt det var =) Idag har jag bara några grejor jag ska göra. Ta min promenad nu (trots såret så vägrar jag sitta inne, jag måste ta min promenad!!), ska kolla på Lost & Medium som jag spelade in och sen ska vi käka middag hos R:s föräldrar. Vill inte göra sådär överdrivet mycket idag om man säger så... Ska bara ta det lugnt och njuta av att vara hemma. Nu vill jag inte åka bort på fleeeera månader....

Borta bra, men hemma bäst!

Det är väldigt skönt att vara hemma igen. Det har varit hektiska dagar och man är skapligt trött nu. Vi åkte från hotellet klockan 6.20 imorse. Gick upp 05.05 för att göra mig i ordning och käka frukost.

Denna resa har inte varit bra för min viktnedgång, därför kommer jag nog inte posta resultatet av morgondagens invägning i bloggen =/ Jaja, inte mycket att göra åt nu och det var ingen idé att gå runt och få dåligt samvete. Jag åt det jag ville och så fick det vara så. Jag har gått upp en del, men det var jag beredd på. Nu är det nya tag. Ska gå varje dag nu, trotsa regn och sånt. Kanske ska simma i veckan också? Men det är nog inte så bra med tanke på såret... Gott att få klor i ett sår...ajaj!! Men det ska bli skönt att gå tillbaka till vanliga matvanor, och få äta smalmat igen. Grovt bröd, fil, allbrans... Ja, det ska verkligen bli skönt!! Nu är femmans växel i. Innan jul ska jag ha gått ner 10 kg (från min utgångsvikt då såklart, inte min nuvarande...) Gärna kanske 5 kilo till på det, men det är nog att ta i i överkant, eller vad säger ni? Nä, nu ska jag slöa i soffan en stund. Får se när R kommer hem. Han är å hjälper J på andra sidan gatan i nya lägenheten... Många grejor att snickra ihop.

Champagne del 3

Fredag 3/11 kl kl 19:00

Oj! Ännu en lång dag. Idag var det Veuve Cliqout och Ruinart som gällde. V.C. hade lika lyxig lunch som på Moet & Chandon. Hade bättre bordssällskap denna gång. Åt mig mätt och drack mig full. Dock hände det en liten "olycka". På väg från V.C. när jag skulle till bussen, klämde jag foten i en väldigt stor dörr (skulle kunna säga att det var en mindre port). Jag trodde det kom någon bakom mig, så jag tog aldrig emot dörren utan gick bara ut. Dörren skrapades mot hela min fot och skar upp hela hälen*. Höll på att börja grina för att det gjorde så ont, men jag höll mig. Som sagt, så var lunchen lika underbar som på Moet & Chandon, men jag tyckte varmrätten var godare idag. (Vad vi åt kommer längre ner...)Satt bredvid studierektorn under lunchen och hon sa att det är i princip omöjligt att komma in på dessa luncher som privatperson. Allt detta fick vi tack vare vår underbara lärare
Ulf.

Detta åt vi på Moet & Chandon:
* Förrät - Underbart goda pilgrimsmusslor i en jättegod (och gräddig) sås.
* Varmrätt - Hjort med röda bär och diverse grönsaker.
* Ostbricka
* Dessert - Vet inte vad den hette, var nån slags tårta med nån gräddig fyllning med sockerlag till (inte så gott...)

Menyn på Veuve Cliqout var:
* Förrätt - Gåslever
* Varmrätt - Vaktel med potatis och grönsaker
* Ostbricka
* Dessert - Äppelkaka med creme caramel-glass.


* Hälen har inte blivit bättre. Var toksvullen efter flygresan. Andra foten var också svullen, men definitivt inte så mycket. Har fortfarande ganska svårt att gå. Inte bra med för mycket skumpa, jag blir klumpig =)

Champagne del 2

Torsdag 3/11  kl 8:30

Har just käkat frukost. Hotellet är skitmysigt. Jättehärligt. Duschen är lite lurig bara. Saknar R. Förresten så var frukosten helt okej. Åt dock ingen croissant. Idag ska vi till Moet & Chandon och sedan till klostret som Dom Perignon bodde i. Hoppas lunchen blir bra. Kör på mammas linnekjol idag. Hoppas jag är proper nog.

Torsdag 3/11 kl 00:49

Ja, det har varit en lång dag. UNDERBART!!! 3-rätters lunch på Moet & Chandon, och hur lyxigt som helst. Jättegod mat, och vilken service. Kvinnorna blev alltid serverade först, servitörerna hade ena handen på ryggen, vita handskar och hällde champagne ur magnum-flaskor med en hand. Champagnen var fantastisk! G var väldigt full men hon hade väldigt kul. Sedan åkte vi till Palmer. Var trött och slö. Lyssnade knappt. De hade inte alls lika goda champagner som M&C. Sen var det kväll och några skulle på en 2-stjärnig restaurang (går loss på ca 1500-2000 kr/pers) så vi samlade resten av gänget och gick till ett mysigt brasserie. Åt gott, rumpstek (som dock var ganska seg) och nån potatis grej till. Och även efterrätt. Chokladsufflé. Kostade 25 euro (250 kr). Sen blev det lite stan och en drink i nån bar. L är fortfarande ute och roar sig. Hon är väldigt full, och jag måste sova med olåst dörr, annars kommer hon inte in. Jobbigt. Nä, nu blir det Kay Scarpetta ett tag och sen natten! Puss och gonatt. Ps: Lutar åt mexikanskt imorn. Gick förbi en restaurang och blev toksugen. Gott gott!!


(Fortsättning följer...)

Champagne del 1

Nu är jag hemma igen. För att jag lätt skulle kunna berätta om resan skrev jag lite blogg i mitt block under tiden =)

Onsdag 2/11 kl 20:25

På buss mellan Mosel och Reims. Flygresan gick bra. Efter kanske 20 minuter blev det mycket turbulens och säkerhetsbältes-knappen började lysa. En kvinna snett bakom mig verkade väldigt rädd. Hennes man höll om henne och jag tror hon grät. Jobbigt att vara så rädd. G var också lite rädd , men hon tog det ganska bra ändå. Hon, jag & J skrattade väldigt mycket under flygresan. Denna bussresa tar 3 ½ timme och vägen är hur slingrig som helst. Har köpt en ciabattamacka med tomat och mozzarella. Får väl se om jag äter den. Mår illa nu, så nu ska jag släcka lampan och lyssna på min MP3. Puss

Radiotjänst

Gaaah!! Jag blir tokig på radiotjänst... Nu fick R ett vykort där det stod att Radiotjänst skulle besöka alla hushåll som inte betalt tv-innehavsgrejen och så stod det att R inte betalat. De har skickat sånt här 100 gånger förr, och verkar inte förstå att jag betalar. Kan de inte se att vi på vår adress betalar? Tycker det borde fungera så istället för att de ska hålla på och jaga efter R och försöka få honom att betala. Sen står det alltid en liten rad om att om någon annan i ditt hushåll betalar kan man bortse från brevet. Men va fan? För 160 kr i månaden från alla som har TV borde de kunna ha ett register som visar vilka adresser som betalar och vilka personer som bor på samma adress... Hoppas de kommer hit så vi kan slänga räkningarna i fejjan på dem så de en gång för alla förstår att han inte behöver betala!!!

En fin förmiddag

Nu har vi tagit en långpromenad. Härligt att gå i solen och prata och hålla handen =) Nu blir det en skön dusch, tillsammans. Sen måste jag kolla så att jag packat allt. Jag kollar gärna sånt femtielva gånger innan jag åker iväg. Pass? Pengar? Bokningsnr till flyget? Ja...nojjig är väl ett ord att beskriva det =)

Han är så fin...

...min älskling. Han stannade hemma från skolan idag, för att vi skulle kunna umgås innan jag åker. Han ska ju skjutsa mig, och jag sa att han bara behövde komma hem till 15, men han insisterade att han ville stanna hemma och vara med mig. Gulle... Så himla fin är han! Kommer sakna! Snart ska vi käka frukost och sen frossa i pomelo!! mums!

Imponerande

Jag gick in på Vodafone's hemsida för att kolla så att mitt abbonnemang verkligen fungerar utomlands. Ska väl inte ringa så mycket, men skicka sms till R kommer jag allt göra. Det är verkligen en bra hemsida. Jag fick hur mycket information som helst om utlandsresa med mobil, och en massa bra tips om vad man skulle göra och exakt vad som kostade pengar utomlands. Sen skaffade jag Vodafone Passport så det ska bli billigare att ringa... För nån gång kanske jag ringer hem, typ en gång till R och en till mor & far. Det stog utförlig info om vad det kostade med de olika näten som finns i Frankrike och hur stor täckning de olika näten hade. Skit bra. Så nu är jag väl förberedd. Tror jag.

Lite ångest...

Hmm...det känns så där. Det ska bli jättekul att åka, men jag har glömt en viktig sak. Ringa mamma. Jag och mamma pratar minst varanann dag. Har det gått fler dar än så blir man fundersam. Och sist vi pratade var i söndags...och jag hann inte ringa igår. Höll på och packade tills vi åkte och hämtade R:s syster från tåget. Sen stannade vi hos Rs föräldrar en stund och när vi kom hem var klockan 22.30, alldeles för sent att ringa mamma, som lägger sig tidigt. Nu skickade jag ett sms till henne och sa att om hon har nån längre rast innan 15 så skulle hon ringa. Nu svarade hon att hon skulle ringa vid 13. Puuhh...tänk om jag åkt iväg utan att prata med mamma. Nä, det hade inte gått...

Under Cover

...är ett program jag gillar mer och mer. Tycker det är riktigt intressanta och aktuella reportage. Det enda jag inte gillar är när Charlotta sitter och knapprar på sin laptop á la Carrie i Sex & the City. Men den delen är så liten så det kan jag ha överseende med, och det är nog en serie jag kommer att följa i fortsättningen också.

Det är kul att se att det gått så bra för Charlotta. Kommer ihåg när jag var 14-15 och prenumerade på Frida. Då var hon chefredaktör där och jag älskade att läsa hennes krönika varje vecka. Hon och Anne Söderlund skrev så bra grejor, tyckte jag. Och nu har hon sitt eget program och allt... och vad jag förstått har hon ingen direkt journalistutbildning utan har kämpat sig dit hon är utan en utbildning i ryggen. Jag tycker ju det är jättebra att det finns så många utbildningar och tycker det är bra att så många utbildar sig men det är också kul att se att man kan gå långt utan att ha pluggat vidare... Ja, grattis i alla fall till Charlotta!! Hoppas Tv3 fortsätter med Under Cover!!

Har funderat på en sak...

...och det är att det finns så många bra bloggar. Jag läser många dagligen och tycker det är hur kul läsning som helst. Men det är sällan jag berättar detta för de som skriver bloggen. Ska försöka skärpa mig, och ge lite mer beröm!! Själv är jag intresserad av vad ni som läser min blogg tycker. För, om inte besöksräknaren ljuger, så har jag ändå några läsare. Och jag vill jättegärna veta, vad är bra? Vad är dåligt? Vad är tråkigt att läsa om och vad är kul? Vilka är ni som läser? Kommer ni tillbaka för att läsa mer, eller är det bara engångsbesök? Jag vill ha både ris och ros, så lämna gärna en kommentar!!!

Heja Sverige!

Tycker det är jättekul när det går bra för svenska regissörer utomlands, typ Lasse Hallström har det ju gått bra för det senaste. Det är härligt att veta att man faktiskt har en chans att slå sig in i Hollywood trots att man är från lilla Sverige.

Mikael Håfström's film Derailed hade premiär i natt (eller när det nu var...) och har fått bra kritik i alla fall från publiken som såg den. Det hade tydligen inte kommit ut några recensioner, men det verkar lovande. Och en film med Jennifer Aniston & Clive Owen låter faktiskt ganska lockande!


Fina kurvor

Jag kan ha lite svårt för Jennifer Lopez ibland, men hon har verkligen så fina kurvor! Kolla på bilden till höger. Den klänning gör sig verkligen rätt på henne, och gör att hon ser otroligt kurvig och fin ut. Så fint!


Promenera eller inte promenera?

När jag kom ut från skolan idag såg jag att vädret gått mot det sämre och det är verkligen ruggigt nu. Spöregn och så mörkt att jag var tvungen att tända varenda lampa när jag kom hem. På väg hem bestämde jag ändå att jag skulle gå min promenad. Det är ju bara att dra fram paraplyet och sticka ut. Meeen...sen kom jag på att L har en begynnande förkyldning och jag satt bredvid henne i skolan idag, och jag vill inte gå ut och bli kall och blöt och riskera en förkylning dagen innan vi åker... Så jag förblir hemma och städar istället. Efter att ha lagt mig i soffan och glott på Oprah =)

hits