Mår inge bra =(

Usch... Är inte på topp idag. Ont i huvudet, halsen och mår allmänt kasst. Har legat i sängen halva eftermiddagen, men har nu varit uppe och käkat (VV:s färdigpizza och en stor semla). Pizzan och semlan gjorde att jag började må illa också... Suck... Det är nog bara att krypa ner under filten igen och glo på teve resten av kvällen. Tråkigt att älskling precis kommit hem för att nu åka och träna... Då kan han inte vara hemma och ta hand om mig ju... =) Får väl se om jag återkommer ikväll, eller om det blir mer imorn. Hoppas ni fått varsin semla idag i alla fall!

Ingen matlåda

Har ätit bakpotatis ikväll, var riktigt mumsigt. Dock hade vi inget smör hemma och glömde köpa i affären och då blev det helt annat smak på potatisen. Man saknade verkligen sältan från smöret, så nästa gång blir det till att köpa smör (vi har inte smör på mackorna så i princip är det helt onödigt för oss att köpa, men det skulle kännas konstigt att bara skita i det...).

Kvällens CSI var väldigt bra. Gillar när alla jobbar på samma fall, när det bara är ett fall att koncentrera sig på. Man blir mer insatt i det då. Spelade in Prison Break så det blir nog till att kolla på det imorn. Kom på när jag skulle skriva detta att varken jag eller älskling har matlåda tills imorn. Crap. Har ingen lust att göra spagetti carbonara nu, men det känns inte som vi har så stort val. =P

Helt galet!!

Sjukt mycket folk på Medborgarplatsen. Hade varit häftigt att vara där, men man hade nog inte sett mycket då... Måste erkänna att jag är lite förälskad i Johan Tornberg som varit expertkommentator under OS. För  det första är han otroligt söt. Så där gullig liksom. Sen verkar han vara riktigt vettig, ödmjuk och en helt genomgo kille. Han var varit en höjdpunkt genom OS!

Sötaste

Denna lilla tjej var det sötaste jag sett på länge. På tal om katter så hittade jag en av mina missar under överkastet på den bäddade sängen alldeles nyss. Han har aldrig legat så innan, men han verkade trivas där under så det kanske blir en ny favorit, ett substitut till badkaret måntro? =)

Nystart

Japp, idag är det nystart igen. Jag har varit jätteduktig hela veckan, inte ätit över mina points (så ofta i alla fall) och hållt mig ifrån onyttigheter. Har dock rört på mig för lite, men man kan ju inte vara perfekt. Sen kom helgen. Det var en riktigt svart mat-helg för mig. Har tryckt i mig:

* karamell kungen i fredags. fan va gott!
* Tacogratäng och ostbågar i lördags.
Tacogratäng är en gammal favorit som vi nu inte ätit sedan i augusti/september (kommer inte ihåg när det var sist faktiskt, så det var väldigt gott)
* Lite cashewnötter, väldigt lite ostbågar och några chips till hockey-finalen. Sedan firade vi guldet med en kebabrulle MED SÅS....

När jag för 2 veckor sedan åkte till L&P's bröllop var jag 4 hekto från min första målvikt. När jag kom hem hade jag ätit upp mig lite och det tog mig fram till i fredags ungefär för att hamna på samma nivå igen. Då hade jag bara 2 hekto kvar. Och nu har jag ätit upp mig igen över helgen. Dock inte så farligt denna gång, utan nu är jag ca 9 hekto ifrån den... Och nu SKA jag KÄMPA på... Jag måste!! För jag vill verkligen ner till första målvikten så jag kan kämpa mig vidare till nästa målvikt. Där stannar jag nog, för då kommer jag känna mig nöjd (hoppas jag!)

Jobba hemifrån...

...gör jag idag. Nu är det examensarbetet som gäller för 100 % tills om en vecka när praktiken börjar. Ska börja skriva ihop bakgrundsmaterial nu, och träffa CH imorn för att skriva ihop mer. Vill verkligen hinna så långt som möjligt denna vecka för vi har inte överdrivet mycket tid på oss efter praktiken innan det ska vara klart...

Skönt att det blir fest för Tre Kronor i alla fall, ska bli riktigt kul att se det faktiskt!! Nä, back to the books!

Det bästa

Bland det bästa jag vet är när man bäddat rent med nya lakan i sängen, och få krypa ner nyduschad i sängen... Då njuter jag! Det känns verkligen rent och fräscht och så härligt. Att Tre Kronor tog guldet idag gör saken bara bättre och jag kommer lägga mig med ett stort leende på läpparna! Gonatt alla!

Blandade bilder

Ashley och Mary-Kate ser inte lika utmärglade ut längre, och är väldigt söta! Men det skulle inte skada om de gick upp lite till. Ashley har alltid varit min favorit, fråga mig inte varför.

Heidi Klum och Seal är ett par som var så otippade för mig. Men de är söta tillsammans, och deras lilla är så söt! (det lilla man ser av honom!)

Mysig bebismage! Det är många kändisar som har dessa nuförtiden...

I still love...

Fin avslutning

Vilken avslutning på ett helt otroligt OS. 7 guldmedaljer!! Men nu känns det vemodigt. Som jag har kollat på OS de senaste veckorna som kommer det blir riktigt tomt nu. Men men =) Man ska inte vara lessen över något sådant efter ett fantastiskt OS!!!

Veronica Mars

Igår kväll hade jag verkligen ingenting att göra när killarna spelade vad det nu var. Det fanns ingenting att se på teve heller... Trodde jag, tills jag upptäckte att det var Veronica Mars-maraton. Har sett en blick av första avsnittet och tyckte det verkade bra, men har liksom glömt bort det. Nu missade jag första avsnittet men såg resten av maratonet, och det var ju riktigt bra!!! Någon som vet när serien går i vanliga fall? Är den säsongsuppehåll nu, eller visas det nya avsnitt? Den var ju underbar!

Ikväll

Eftermiddagen/kvällen har varit trevlig. Var med C och såg Gamla män i nya bilar. Den var rolig måste jag säga. Danskarna har rätt okej humor... Men Torkel var ju nästan grymmast (och han är ju svensk).Tack både C & J för en jättemysig eftermiddag!!  Vet inte hur mycket mer blogg det blir ikväll. T är här och jag antar att han och R ska börja spela snart... Så då blir det inte mycket datortid för mig... =/ Jag hör av mig igen om jag kan =)

PS: Det står en tacogratäng i ugnen nu! MUMS!!!


Lite av varje...

...kom jag hem med från trippen in till stan, men inget spel till min bror. Dock verkade det som att han fixade det själv. Men det blev lite annat. En tröja från Lindex som jag var lite osäker på om jag skulle behålla, men älskling tyckte jag skulle det och jag litar på honom och klippte av lapparna. Dessutom köpte jag "I cirkelns mitt" av Dan Brown till honom. Hittade den för 98 kronor, och R har tjatat om denna bok så länge så nu slog jag till och köpte den. Han blev väldigt glad för överraskningen!

Streaking

Hahahahahaha!!! Det var en gubbe som streakade i herrarna curlingsmatch!! Hysteriskt roligt! Kommentatorerna verkade tycka det var väldigt underhållande!!! =) Dock visade de honom inte så mycket i bild... Tråkigt!!

Leta spel

Nu ska jag in till stan. Hade inte planerat att åka in, men så frågade brorsan om jag kunde titta efter ett spel åt honom som han inte hittade i Örebro. Självklart är det inte bara därför jag åker in. Fick ju CSN idag, dessutom hade jag rejält med pengar kvar från förra månaden (vilket jag ALDRIG har annars, vet inte vad jag gjorde denna månad...) så det kanske blir något fint om jag hittar nåt! =) Nä, ska kolla till katterna och sen åka!

1 år kvar

Skööönt! Idag var vi iväg och vaccinerade katterna, så nu är det ett år kvar tills nästa gång! Bra att man kan ta båda på en gång... man får något slags "paketpris" (känns hemskt att skriva så om missarna) när de är två..så den enes vaccination blir 100 kr billigare! De kollade lite på Zorro navelbråck, men det verkade vara okej fortfarande. Den har ju inte växt så det ska va okej. Hon tyckte de var lite tjocka =) och sa att vi skulle tänka på det. Och det har vi ju redan när vi bytte till Royal Canins lågkalorifoder. Får hoppas att det hjälper. Ska leka så mycket som möjligt med dem, så som jag gjort de senaste dagarna, så de får röra sig ordentligt... Haha, de ylade hela vägen fram och tillbaka. Speciellt Zorro, men han gör det för att han är arg tror jag. Han ser riktigt arg ut i alla fall. Cesar tog det hela lite bättre, och ylade lite mindre =)

Kan sluta fundera nu

Behöver inte fundera mer på om jag ska gå på after worken eller inte... Blir inget, för lite intresse i klassen. Så är det alltid i vår klass. Folk vill inte göra saker. När vi slutade vårterminen för sommarlovet förra året var vi 4-5 st som gick och bowlade... Tråkigt folk i klassen. Iochförsig hade faktiskt jag bestämt mig för att inte gå, men det vara bara för att det krockade med hockeyn. Ska försöka peppa lite så det blir något framöver. Det kan ta sin lilla tid att övertala folk så det är väl dags att börja nu om man ska få en bra avslutning när det är dags för examen...

Släkten är värst

Jag blir så förbannad!! Min morfar är väldigt sjuk, min mormor med, men hon är som tur är på bättringsvägen. Morfar har varit sjuk ganska länge och under denna tid har min mamma ställt upp hur mycket som helst. Hon bor inte i samma stad som dem men har åkt minst 1-2 helger i månaden för att vara hos dem och hjälpa till. Denna helg orkade hon bara inte efter att ha jobbat sönder sig i veckan, och jag förstår verkligen varför hon inte orkar. Dessutom är en byggfirma hemma hos mamma och pappa och renoverar badrummet, så det finns en del att göra hemma på helgerna. Sen får hon en massa skit för att hon inte ska komma av några som inte har någon rätt att säga så till henne. Jag blev så förbannad, hur f*n kan de säga att hon inte gjort någonting för att hjälpa till när hon ansträngt sig till sitt yttersta och verkligen gjort allt hon orkar?! Och dessa människor är man släkt med? Det sjuka var att jag och mamma pratade om dessa människor i ett samtal tidigare ikväll (innan mamma fått höra ovanstående) och det vi diskuterade var att de inte gjort mycket för att hjälpa till trots att de bor bara några minuter ifrån mina morföräldrar.Jag är så arg att jag kokar!! Mamma hade tillräckligt dåligt samvete för att hon valt att inte åka i helgen, skönt att de kunde spä på det lite mer... Idioter!!!


Spännande!

Min puls är uppe i 200 minst. Att curling kunde vara så här spännande, det visste jag inte. Jag vill inte titta samtidigt som jag inte kan låta bli... =)

Lista

Många har redan gjort denna... Engla, Agneta och Anna bl.a. Så jag tänkte...why not me too?

JAG:

ÄR
: mysig, snäll, kärleksfull, omtänksam och noggrann.
GER INTRYCK AV ATT VARA: Kan nog se lite "sur" eller sammanbiten ut ibland, men då är jag försjunken i tankar. Annars ger jag nog intryck av att vara snäll och trevlig (hoppas jag).
KAN: En hel del. Köra bil, läsa snabbt, skriva formalia och väldigt mycket från min utbildning så klart!
BLIR GLAD AV: Kärlek, min familj & vänner, uppskattning och solen
HAR: finaste sambon man kan tänka sig, två underbara missar, världens bästa föräldrar och bror. Och en fantastisk söt och underbar brorson!
VILL HA: jobb till sommaren och hösten. Nya kläder som passar mig bättre.
SKULLE VILJA: Få ett jobb jag njuter av och verkligen brinner för!
TYCKER OM ATT: Vara med älskling, mysa på fredagar, äta god mat och karamellkungen!
HAR ETT BRINNANDE INTRESSE FÖR: Katter bl.a.
BRYR MIG OM: Min familj och mina vänner.
TRIVS MED: mig själv ganska bra.
KÄNNER OBEHAG INFÖR: Hösten
PLANERAR ATT: skaffa mig ett bra jobb, spara lite pengar (till resa eller möbler), skaffa ny lägenhet och flytta.
BOR I: Götet
SKULLE VILJA BO I: Här, eller i Örebro
KLÄR MIG GÄRNA I: Jeans, kjolar, linnen.
ÄTER GÄRNA: Tacos, korvstroganoff, min köttfärspaj, karamellkungen =)
DRICKER GÄRNA: fun light wild berries blandat m mineralvatten, sprite zero, vatten, mjölk.
TRÄNAR: bara mina promenader.
TITTAR OFTA PÅ: teve
LYSSNAR OFTA PÅ: det mesta faktiskt. Robbie och Bon Jovi är favoriter.
LÄSER: Just nu så många Tamara McKinley jag kan kommer över, annars deckare och annan skönlitteratur. Älskar att läsa!!
PRENUMERERAR PÅ: Solo.

Final pågår

Så har curlingfinalen börjat! Härligt. Håller tummarna att det går bra för tjejerna! Vore kul med ännu ett guld.

Hmm...vet inte riktigt hur jag ska göra imorn... Några i klassen ska gå på After Work imorn och det vore verkligen kul att följa med!! Vi träffas inte så ofta nu, eftersom vi jobbar på examensarbetet, plus att vii den andra kursen vi läser är indelade i grupper med andra klasser och jag, CH och L är de enda från vår klass i vår grupp. Meeen... det kommer krocka med hockeyn imorn vilket gör mig tveksam. Iochförsig kunde vi gå till ett ställe som visar matchen. Men jag vet att om jag går kommer jag trycka i mig massa onyttig mat och det vill jag inte. Har inte gått ner något på ca 2 veckor p.g.a. att jag ätit så dåligt... Å andra sidan vill jag inte avstå från roliga saker bara för att jag inte ska äta. Suck... va jobbigt. Tåls att tänka på en stund till...

Kvällen

Maten blev god, jag är nöjd. Tråkigt att det inte var ett riktigt avsnitt av Lost. Men ganska bra med en liten uppdatering. Det är mycket man glömt av redan. R har gått till J så jag är själv. Han skulle komma strax efter tio trodde han. Han var trött. Det är jag med fast jag hade sovmorron i morse. Men nu är jag bra sugen på att krypa i säng och läsa en stund, måste bara fixa en skolgrej snabbt och packa väskan såklart... Gonatt på er!

Felsjungningar

Igår kväll låg R i sängen och lyssnade på sin MP3 som han äntligen kunnat lägga in lite nya låtar (vår dator krånglar och påstår sig inte känna igen USB-enheten när man vill byta låtar). Vi lyssnade tillsammans en stund, bl.a. på Shakiras "Don't bother" och skrattade åt att vi trodde hon på ett ställe sjöng: "And she's fat free". Idag bestämde jag mig för att kolla upp vad hon verkligen sjöng...och det visade sig att vi hört rätt, i alla fall om man tror texten på letssingit.com. Detta fick mig i alla fall att tänka på roliga felsjungningar man haft genom åren. Min favoritfelsjunging platsade t.o.m. i Frida när de efterlyste felsjungningar för flera år sedan och jag vann en biobiljett =)

Kommer ni ihåg gruppen Mr Big som hade en hit med låten To be with you för 100 år sen?
Så här löd min felsjungning i alla fall....
"Even Sarah hopes you feel it too"....
Den riktiga texten går...
"Deep inside I hope you feel it too"...

Har ni några roliga felsjungningar att skryta med?

Enchiladas

Idag står kycklingenchiladas på menyn! Ska bli smarrigt värre (hoppas jag, har aldrig gjort dem innan). Blir en stoooor sallad till också! Tänkte göra älskling lite extra glad när han kommer hem och städa bort lite av all den skit som ligger och skräpar överallt. Sen ska jag både laga maten och diska efteråt. Tycker synd om honom som har otroligt mycket i skolan just nu. De håller på med ett projekt som de trodde skulle vara klart om 2 ½ vecka och har ont om tid... Men det är ingenting mot hur ont det blev om tid när de insåg att det skulle vara klart om 1 ½ vecka, inte 2 ½. Älskling är något pressad just nu, med andra ord. Hoppas i alla fall han blir glad när han får se hockey ikväll och äta gott också! Man får väl hoppas att Tre Kronor vinner, annars blir nog kvällen rätt tråkig här hemma =/

Två medaljer!

Härligt Sverige! Ett guld och ett brons! Det är ju kanon! Björn Lind och Thobias Fredriksson var GRYMMA!! Fan va kul att vi samlar lite medaljer för en gångs skull!!

Grey's har gått om DH

Här visas Grey's Anatomy på samma kanal som Desperate Housewives och därför kan ju inte programmen konkurrera, men det kan de i USA. Och  nu har Desperate fått stryk av Grey's. Grey's är faktiskt ett riktigt bra program, och jag hoppas femman fortsätter med serien. Desperate håller måttet fortfarande, i alla fall i mina ögon mätt. Nu har de släppt de gamla hemligheterna och det har kommit lite nya -- me like!

Vaccination

Det är dags att vaccinera våra missar igen... Var över ett år sedan sist. Men sånt är så kämpigt att få till just nu. Vi måste fixa bil så vi kan åka med dem, plus att (det svåraste av allt) hitta tid när vi båda kan följa med. Vi vill att båda ska vara med så man kan trösta varsin katt lite grann i bilen. De är inte överförtjusta i att åka bil, vilket gör att de ylar hela vägen till veterinären och behöver lite tröstande ord och lite gos under tiden. Jag hoppas vi kan få det gjort innan veckan är slut i alla fall...

Röda ögon

Är så trött så jag håller på att falla ihop. Älskling kommenterade alldeles nyss mina röda ögon och det är väl ett tecken på att det är dags att krypa till kojs. Gick upp vid 6 och nu är klockan... Oj! 00.40... Verkligen dags för sängen. Att borsta tänderna känns just nu som ett gigantiskt hinder på min väg till den underbara sängen...

Crèmer

Jag har hittat rätt när det gäller ansiktskrämer. Mamma är medlem i Yves Rocher, och jag har egentligen alltid tyckt att det är en "tant-klubb", som inte haft så mycket bra saker. Men för några månader sedan upptäckte jag Pure Calmille Fuktgivande Dagcreme och Pure Calmille Lugnande Nattcreme. De är kanon för mig! Speciellt nattcremen är underbar! Och det bästa med det hela är att jag ju måste beställa genom mamma, vilket resulterar i att hon erbjuder sig att betala dem för mig, bara för att hon är så snäll och världens bästa mamma =)

Det gamla vanliga

Och som vanligt.... Lite bilder! =)

Jättesöt
Jessica Simpson! Alltid fint med ett stort leende.
 
Demi och Ashton ser ut som ett par förälskade tonåringar. Va sött!

Fräck idè att supporta pojkvännen genom byxorna, Eva! =)


Kallt!!

Haha, vilken skum idè. Gå nakna i flera månader =) Är man extrem exhibionist (eller hur det nu stavas) för att göra en sån sak eller bara vill "lufta" sig lite? Nuförtiden ligger Renata Klumskas påhitt i lä med många andras galna idèer.

Ännu en dag är snart över

Allt gick bra i Helsingborg, vi kom hem mycket tidigare än tänkt. Det var skönt! Vi fick två bra intervjuer som vi kan använda oss av en del, plus ett vetenskapligt arbete att luta oss på lite grann! Förvånansvärt smidigt att åka tåget, var inte jobbigt alls. Sov mestadels.


Lutar åt...

...att det inte blir någon BB-säsong för mig. Jag brukar alltid vara fast vid det här laget. Men denna omgång har det inte riktigt funkat. Glömmer hela tiden att det är Big Brother, och när jag väl tittar tycker jag inte det är speciellt kul. Allt har redan hänt: sex, fylla, bråk och skrik. Därför känns det inte som att vidare tittande kan ge mig så där jättemycket. Nu lät det som att jag bara får något ut av sex, fylla, bråk och skrik. Så menar jag definitivt inte. Men det ger ju krydda till programmet, helt klart. Och nu är ju "spänningen" borta...


Vilken villa!

Jennifer Aniston och Brad Pitt har kommit överens. Hon får huset och han får Plan B. Vilket hus. 220 miljoner kronor, inte illa! Men hade jag varit någon av dem hade jag nog heller haft kvar äktenskapet än huset och bolaget om jag ska vara helt ärlig.

Ny upptäckt

Jag har följt Cityakuten i flera år, men tappade bort det för några år sedan (det krockade med ett bätte program tror jag). Tack vare repriserna på trean har jag nu kommit ifatt igen. Dock har jag funderat på en sak ända sedan Sam kom in i serien. Jag visste att jag kände igen henne från någonstans, men jag kunde inte placera henne. Någon film...? Någon serie...? Tillslut insåg jag vem hon var... Welma! Man ser inte många likheter mellan Sam och Welma direkt. Men va skönt det var att inse var jag hade sett henne!

Sött

Lite olika söta flickor... Lindsay passar i mörk hårfärg tycker jag! Mycket finare än det röda eller ljusa. Mörkt ska det vara!

Tycker Katie ser väldigt fräsch och fin ut, med jättemagen som är supergullig!! Ingen Britney-varning här inte...

Det känns som att de flesta bilder man sett på Paris Hilton det senaste så ser hon lite sunkig ut. Jag vet inte om det bara är jag... Men hon ser inte så fräsch ut alltid...


Inte så bra

än så länge... men det är långt kvar av matchen! Heja tjejerna!

Usch, jag har lite dåligt samvete. Har varit toksötsugen hela dagen och var på vippen att köpa med mig en chipspåse till matchen nu, men höll mig och köpte lite kakor istället. Dock åt jag ganska många kakor för mycket, som jag inte hade points till. Detta ledde till det dåliga samvetet såklart. Jag brukar inte få dåligt samvete av sånt, men idag är det måndag och jag känner att jag börja veckan dåligt. Dessutom ska vi ju till Helsingborg imorn och då äter vi ute till lunch, vilket är knepigt när det gäller points (om man inte äter på McD). Dessutom gick inte R över sina points och då har jag syndat alldeles ensam =/

Vad hände?

Anja på en tolfte plats, utan att alla ens åkt ännu. Vad är detta? Vad har hänt, Anja? Trodde hon skulle vara superladdad nu och vilja ha revansch, men tydligen inte. Det kanske slog över åt fel håll, och påverkade henne negativt istället. Tråkigt, men det är bara att kämpa vidare. Bättre lycka nästa gång, Anja!!

Oj!

Nu ser jag att de äntligen visar lite konståkning! Då vet jag vad jag ska göra tills det är dags för sängen. Förlåt att jag tråkbloggat idag. Har inte haft någon inspiration. Ska skärpa mig till imorn! Gonatt på er!

Mätt, belåten och lite trött

Nu är pizzan uppäten, likaså glassen, hockeyn är slut och kvällen lider mot sitt slut. Riktigt rolig match idag, satt som klistrad! Imorn är det måndag igen, och den tråkiga vardagen är ett faktum. På tisdag åker jag till Helsingborg, vilket jag verkligen inte har lust till. Känner inte alls för det, blir borta hela dagen och det kommer kännas motigt att gå upp och åka iväg. Men men, det ska göras och det är väl lika bra att få det gjort...

Söndagsslö

Jag är så där slö som man bara kan vara på söndagar. Och nu vet jag exakt vad jag behöver. Ett långt bad och börja läsa i boken (lånade Jakaranda i fredags). Hinner perfekt innan hockeyn börjar. Något som skulle göra söndagen ännu slappare och slöare var om man hade en påse chips med lite dipp och en stor flaska cola att gotta sig med till hockeyn. Men sånt sysslar jag ju inte med längre, vilket är tråkigt just nu... Jag får nöja mig med pizzan, den blir dock inte förrän senare ikväll eftersom älskling är iväg och spelar match nu (den börja 17.20, så han är något förbannad över att han missade hockeyn...). nä, nu skuttar jag gladeligen ner i badet och gottar mig en stund.

Underbart

En av de bästa "naturliga" dofter som finns är katters tassar när de sover. Jag vet inte varför, men det blir en mysig och underbar doft. Den kommer tätt efter bebis-doften som slår det mesta. På tal om bebis så har min brorson börjat krypa och ställa sig upp helt själv. Duktig! Synd att jag missar det =/


Läsa läsa läsa

Håller på och läser en urtråkig avhandling som ska vara klar på torsdag. Efter ett läs-race idag har jag avverkat nästan 100 sidor och ligger bra till. Men den är så jäkla tråkig... Usch! Det finns så mycket annat roligt att göra istället =) Jaja, nu har jag varit duktig och tar en väl förtjänt paus. Får väl se om jag läser mer idag.

Ikväll blir det hemmagjord pizza, mums!!

Och så lite OS

Har tittat mycket på OS idag, och måste ju kommentera lite grann. Kul att Foppa var med idag, och att det gick bra. Låter lovande. Dock väldigt synd om Anja. Jag tyckte hon var kanonbra. Hon har ju två medaljer nu, men man såg att hon var besviken på sig själv. Hon ville verkligen ha guldet (såklart!) och det var riktigt synd att hon missade både det och silvret. Men det är bara att kämpa vidare.

Nu ska jag fortsätta mula bilar och kika lite bloggar.

Söt

R sitter i soffan och kollar på inspelade Prison Break (han har 3 avsnitt att ta igen) och nu när jag tittade dit såg jag att han snott min glasögon =) Så himla söt. Han ser jättedåligt, men vägrar erkänna och gå till optikern. Suck och stön. Inte mycket man kan göra när karln bestämt sig...

Still going strong

Heather Locklear är otroligt vacker vid 44-års ålder. Tänk om man skulle ha en sån kropp om 25 år. Va glad jag skulle vara =)

Nicole ser lycklig ut på båda bilderna! Kul att se. Hundarna ser ut att må bra också!

Läste rykten om att TomKat var på väg att göra slut. Det ser inte så ut. Men kändisar har ju lurat pressen innan.

No singing for me

Skippar Melodifestivalen idag. Har helt tappat intresset för den sedan det blev 234 delar istället för en helkväll med musik. Det nya konceptet funkar inte alls för mig, och hela grejen har totalt tappat charmen. Tänk om Eurovision också gick i 5 olika delar med 60 låtar typ... Urtrist! Hellre tittar jag på OS istället då...

Kan man göra så?

Nick Lachey vill ha tillbaka smycken och annat som han gett Jessica Simpson under äktenskapet. Kan man verkligen kräva tillbaka något som man gett i gåva till någon annan? Tråkigt att man ska slåss när det blir skiljsmässa. Tillslut verkar det som att allt bara handlar om pengar, pengar, pengar!


Idag...

...har det inte hänt så mycket direkt. Har tagit det lugnt, pluggat, kollat mycket OS och varit och ätit hos Rs föräldrar. En trevlig dag med andra ord. Har inte så mycket att blogga om känner jag. Men det kanske kommer?

Grymt bra!

Så jäkla bra prestation av dam-kronorna. Jag är djup imponerad, speciellt av Kim Martin. I och för sig visste jag redan att hon var riktigt, riktigt bra. Men nu har man nästan tårar i ögonen. Så jäkla kul för tjejerna! Det här gjorde verkligen min kväll!!!

Någon som vet?

Varför får damerna inte tacklas i hockeyn? Tror de att damerna är fragila och sköra så de ska gå sönder? Tycker det är en knäpp regel, men det kanske finns någon logisk förklaring till denna regel? Någon som vet?

Minnesstund

En av bloggarna jag läser regelbundet har gått i graven och jag måste ju ägna ett inlägg till Em.Det har varit jättekul att läsa din blogg, och det är tråkigt att du slutar. Men jag förstår dig också. Funderar själv på om jag verkligen ska fortsätta blogga. Det blir att fundera lite till innan jag bestämmer mig om jag ska lägga av eller inte. Men i alla fall! Tack Em, för en bra blogg och att du alltid kommer med bra tips! Det hoppas jag att du fortsätter med, både hos mig och andra! Lycka till med allt!

Sofis mode

Många utvärderade efter programmet igår, så då gör väl jag också det. Jag gillade det. Jag är ingen sån som ska vara först med trender, eller så där överdrivet mode intresserad, vilket gjorde att programmet gav mig både ett och annat bra tips. Dessutom gillar jag Sofi, tyckte hon var bra som programledare. Kommer titta igen, definitivt!

Snö och lite kallt!

Det är fortfarande en massa snö i Göteborg, lite ovanligt. Här är det inte ofta snön blir långvarig (förutom snökaoset här i mitten av 90-talet) men nu håller den i sig. Jag är mätt på snö och tycker att det räcker nu. Men idag har det snöat konstant. Så nu är jag riktigt frusen, somnade dessutom på sängen under en filt, och då vaknar man alltid kall. Funderar starkt på att gå tillbaka till sängen med en ny filt (missemån snodde min första filt...) På tal om något helt annat. Varför visar de helt plötsligt repriser av Oprah ibland? Det stör mig. Rätt var det är så kommer det en repris istället för ett nytt avsnitt... Så skumt!

Konståkning i sängen

Nu har jag tittat på ett som alltid bra avsnitt av Medium och mumsat i mig en Kitkat och nu blir det att krypa ner i sängen och titta på konståkningen som ska börja vilken sekund som helst. Men det är herrar tror jag, och det är inte lika roligt. Paråkning är roligare! Förbannad man blev över hockeyn förresten. Inte Tre Kronors bästa insats direkt. Jaja, gonatt alla!

Tråkigheter

Det räckte visst inte med att morfar är så dålig som han är. Nu har det hårda slitet mormor gjort tagit ut sin rätt och hon är också sjuk. Hur ska mamma klara detta? Hur ska jag klara detta om de går bort båda två? Min mormor är en sån där riktig mormor. Hon är rund och go och bakar massor av kakor när man kommer. Klappar en på kinden och tycker att man är så fin. Det var länge sedan jag såg henne sist, men tydligen har hon gått ner massor i vikt och är inte den där runda, gulliga mormor som hon brukar vara... Önskar allt kunde bli som vanligt igen...


Kärlek över alla gränser

Tänk vad kärleken är lustig ibland. Skrattade länge och väl åt de underbart söta och speciella pingvinerna... (som för övrigt är mitt favoritdjur. Skulle vilja se Pingvinresan).

Bakterier

Det har aldrig fallit mig in att kundvagnen är full av bakterier, men när jag läser det svart på vitt är det på något sätt så himla självklart. Det finns en lärare i mikrobiologi på min skola och hon är verkligen skadad av detta med bakterier. I fönstret på hennes kontor (lärarna har fönster som vätter ut mot korridoren där man kommer in i rummet) har det länge suttit en artikel om hur många bakterier vi har på händerna och ungefär var de sitter. Rubriken är "Tänk på detta innan du tar någon i hand nästa gång". Denna lärare äter heller aldrig buffèer typ julbord eller liknande. Som sagt, det är nog lätt att bli skadad om man tänker för mycket på hur många äckliga bakterier som florerar där ute. Man får försöka tänka på hur sällan man faktiskt blir smittad av något. Åtminstone för att trösta sig själv lite grann...

I stormens öga

Har äntligen läst ut I Stormens öga som jag lånade från biblioteket för några veckor sedan. När man har mycket att göra i skolan och mycket att göra i övrigt är det svårt att få tid till att läsa, men nu är den klar och jag blev inte besviken. Den klassiska Tamara McKinley-twisten och det oväntade slutet fanns där och trots att jag trodde jag hade räknat ut det, så var jag långt ifrån rätt. Kan rekommenderas i alla fall! Nu ska jag försöka få tag i den sista boken av henne som jag inte läst, Jakaranda. Sedan får man snällt vänta på nästa bok att komma ut.

Uppdaterad: Den fanns t.o.m. på mitt eget bibliotek så jag inte behöver beställa den och vänta några dagar. Då blir det nog ett lån imorgon! Jippie!

Nej till Tyra

Såg lite av Tyra Banks Show idag, och jag kan ju inte påstå att hon var sådär jättebra som talkshow-host... Jag tycker hon ska hålla sig till Top Model, där låter hon äkta. I showen lät hon så fejkad på nåt sätt.. Det passade inte henne. Blir nog inge mer tittande på det i alla fall.

Spännande med hockey, håller tummarna för Sverige såklart!

För ovanlighetens skull

Idag berättade jag för R att jag och CH ska åka till Helsingborg på tisdag för ett studiebesök som angår examensarbetet vi gör tillsammans. Då sa han att han tyckte jag umgicks väldigt mycket med "den där CH". Då svarade jag att han vet ju att jag och CH bara är kompisar men då svarade han:  "Ja, men ändå..." Och såg lessen ut. Jag och CH åker ju tillsammans till skolan, och jobbar ofta tillsammans när det gäller skolgrejor (tillsammans med L också, såklart). Men jag har aldrig trott att R kände så. R har nämligen bara visat sig svartsjuk 2 gånger tidigare (exklusive idag) under vårt 4 ½ åriga förhållande. Han blir inte svartsjuk helt enkelt. Så förstå hur chockad jag blev när han sa något sådant. Dessutom har CH flickvän, vilket R vet också. De har träffats några gånger, och jag har inte haft en aning om att han tänkt så. Det känns lite elakt av mig att jag pratar mycket om CH hemma, men det är ju för att det är honom och L  jag umgås mest med just nu och då är det svårt att undvika det. Jaja, det ordnar sig. Men jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera eftersom jag är så ovan vid situationen.

Imponerad

Jag gillar Johnnie & Mattias mer och mer för varje onsdag som går. Det är beundransvärt att de fortsätter kämpa på med dessa killar & tjejer. Det är nog inte lätt att bara kämpa vidare och inte ge upp när de håller på som de gör... Så en stor eloge till er! Det behövs fler som er!

Lite "nyheter"

Brittan åkte till sjukhuset för att bebis Sean Preston var röd i ansiktet och det visade sig att han bara försökte bajsa. Can't blaime her do... Kan nog inte ens föreställa mig hur överorolig och överbeskyddande man är över en sån liten...

På tal om bebisar så har UnderCovers programledare Charlotta Flinkenberg fått en pojke. Grattis!

Resultat äppelpaj

Äppelpajen var helt okej, jag åt båda mina bitar för jag hade points till det. Den var lite torr. Jag brukar aldrig äta glass eller vaniljsås till för jag vill att det ska vara lite torrt, men denna var i torraste laget. Dock är den väldigt god för att bara vara 3,5 points. Kommer säkert göra den igen, men äta den med en lite klick glass eller grädde nästa gång!


Favorit i repris

Jag har visat denna bild i bloggen en gång tidigare, men den är så fin så jag vill visa den igen =) Mina finaste!

C&Z

Det är Cesar som sitter på Zorro som krypit in och lagt sig innuti en kudde. De är för goa! =)

Äppelpaj

Har just kommit fram till att jag ska baka äppelpaj idag. Hittade ett recept på Viktväktarpaj som jag inte visste att jag hade. Det låter ungefär som den paj jag brukar göra så det ska nog bli gott!

Här kommer det om någon vill testa:

3 äpplen (använd mer om du vill, äpplen är ju gratis i points!)
2 msk russin
1 msk socker
1 tsk kanel
2 dl havregryn
3 msk vetemjöl
2 msk flytande margarin
4 tsk farinsocker eller sirap

Ugn: 225 grader. Skala äpplena, skär dem i tunna klyftor och kärna ur dem.
Lägg äppelklyftorna och russin i en ugnssäker form. Strö över socker och kanel. Bland havregryn, margarin, farin eller sirap och mjöl i en skål. Strö smuldegen över frukten i formen. Grädda i ugnen tills ytan fått färg och äpplena mjuknat, ca 20 min.

Hoppas den blir god, jag återkommer med en bedömning!

Mer jobbfrågor

Funderar på mycket på det här med jobb idag, och har en till sak jag funderar över. När jag skrivit mitt CV har det blivit längre än en sida (det går att utforma den på ett annat sätt för att det ska bli mindre, men jag vill ju att den ska se proffsig ut) och R säger att man helst ska ha ett CV på under en sida. Är det jättefarligt om det är längre? Jag vill ju inte ta bort något, för jag har inte speciellt mycket arbetserfarenhet och vill ta med allt jag gjort. Fan, det här med jobbsökande är svårt...


Någon idè?

Jag var inne på Arbetsförmedlingens hemsida idag och kikade på lite jobb och hittade ett som lät både roligt och dessutom passade in på min utbildning. I annonsen var det tillträde snarast, men jag kan ju knappast börja nu. Är det någon idè att skicka in CV:et ändå och förklara att jag slutar i juni och är intresserad om det finns något då? Är det vanligt att företag sparar CV:n? Jag vet att vissa gör det, det var ju så J fick jobb. Men jag blir ändå osäker. Vad tror ni?

ER - the game

Exotica gjorde mig uppmärksam på att ER-the game tydligen finns att spela. Kul för mig som älskar ER. Det blir säkert ett spel att spendera några timmar framför...

Nu blir det varma sängen (har frusit konstant hela dagen), min bok en stund och en god natts sömn! Gonatt

Mysig kväll

Fun with Dick & Jane var helt okej. Rolig, skrattade högt flera gånger, vilket ger ett godkänt betyg!! Hade mysigt med älsklingen, och det var kul att göra något speciellt på en "vanlig" vardag. Har ni gjort något speciellt denna kärlekens dag?

Två guld!

Läste just att Sverige tagit två guld redan! Härligt härligt! Det är ju kanon! Något som var mindre roligt var när jag kollade på konståkningen igår och kinesiskan föll så illa. Det sjukaste av allt är ju att hon har ont en stund och sedan bestämmer hon sig för att genomföra åket ändå, och de tar silver... Helt otroligt. Det är kul med OS =)


Andningspaus

Hann faktiskt hem en sväng mellan skolan och bion. Vi slutade lite tidigare så jag passade på att åka hem emellan. Så nu har jag hunnit byta till lite finare kläder och slängt på lite smink så man är lite fin när det är Alla Hjärtans Dag. Hmm... Är hungrig, men måste hålla mig tills jag träffar R i stan sedan. Undrar just var man ska äta? Vad är jag sugen på? allt, tror jag =) Mysigt det ska bli ikväll i alla fall!

Lite blandat

Jag var inte så förtjust i Heidi Klum förut. Jag vet inte varför, men ibland är det ju bara så. Sedan såg jag Project Runway och nu gillar jag henne skarpt. Hon och Seal är så söta tillsammans, och hon verkar ha fötterna på jorden fortfarande.

Hillary Duff blir bara sötare och sötare ju äldre hon blir. Dock tycker jag att hon är för mager.  

George Clooney blir bara snyggare och snyggar med åren. Inte illa!

Rachel McAdams

Just nu är hon överallt. The Notebook går hela tiden på Canal+, där hon spelar mot Ryan Gossling. Igår såg jag Mean Girls (också på canal+), ännu en film med henne. Dessutom såg jag henne i Redeye för någon helg sedan. Men jag trodde jag skulle bli galen när vi tittade på Wedding Craschers igår... Gissa vem som var med? Jodå, i den med. Men jag kan trösta mig med att jag gillar henne. Hon är riktigt duktig och filmerna hon varit med i har varit bra allihopa. (Okej, Mean Girls är väl ingen film av toppklass men den är helt okej).

Dagen

Dagen som gått har varit tämligen händelselös. Har pluggat, promenerat, tittat på teve och bara varit i största allmänhet. Ser att det är konståkning på teve nu, en favorit. Jag och mamma brukar alltid kolla på konståkningen. Tänk om man kunde åka sådär som de gör. För att berätta en hemlis så var R med i en konståkningsklubb (heter det så?) när han var liten, som hette Ice Kids. Sedan gick han över till den lite mer macho sporten ishockey istället. Hade han fortsatt hade jag kunnat sitta och titta på honom på teve ikväll =) Detsamma gäller väl för hockeyn också iochförsig.

Bokat

Jag har funderat en del på vad man kan hitta på imorgon. Man vill ju gärna göra något speciellt eftersom det är Alla Hjärtans Dag. Sedan kom jag på att både jag och R har en gratis biobiljett på våra biokort, och de gäller bara måndag-torsdag så imorn ska älskling skippa träningen så ska vi se Fun with Dick & Jane. Kul att det blev någonting av i alla fall. Var lite orolig att det skulle bli som vanligt. Man sitter hemma och säger att man ska mysa och ha det trevligt men det blir som vilken kväll som helst i alla fall.

Hopp?

Än finns det hopp för chokladsuckers som jag....

OS

Har ännu inte hunnit se något av OS, förutom invigningen. Än så länge känns det som att det är mycket skidor och sånt. Det är väl okej, men det är ingen osfavorit direkt. Det kommer nog dock bli en del OS framöver. Härligt, man måste ju passa på när det väl är. Ska försöka slita sambon från sporten en stund (nu är det nog dock fotboll eller något sådant) för jag vill se den andra filmen jag köpte. Har längtat efter att få se den jättelänge!

Vinterbröllop

I all iver att skriva om hur det gick att komma till bröllopet glömde jag bort att skriva om det. Det var i alla fall jättevackert. Ett fint första bröllop för mig. L&P hade gjort jättefint på sin tomt med ett tält som klätts in i granris, med en upplyst gång och lite eldar här och var där man kunde värma sig. Själva ceremonin gick snabbt (tur det för det var ca -20 grader), men den var väldigt vacker. Prästen var duktig och både L&P var dönervösa. Men de skötte sig så bra så. Efter det blev det mat, tårta och allt det där andra som ska vara vid ett bröllop. De fick mycket fina presenter. Jag och R gick med Rs föräldrar och mormor och köpte ett presentkort på IKEA (L ville ha, P ville inte ha =) ) till dem. De verkade bli nöjda med de flesta presenterna. Den bästa var ett bastuagregat som de fick av alla de andra syskonen (de andra 4, R var ju som sagt inte med på den). Det blev ingen fest hela natten, utan alla gästerna hade gått när klockan var 22-23 och vi somnade gott på golvet vid midnatt. Tyvärr blev jag lite besviken på liggunderlaget från A. Det skulle blåsa upp sig, men den hade brännmärken på undersidan som gjorde att den inte kunde det. Den var ca 2 cm tjock och inte speciellt mjuk. R hade samma problem med sin madrass så vi fick ta kuddar ur en soffa och ligga på, som självklart gled isär varje gång med rörde sig. Jag var dock så trött att jag sov som en stock i nio timmar. Underbart!

Svullat

Denna helg har jag verkligen ätit. Massor. God mat, godis, chips, ostbågar, tårta m.m. Och idag när vi kom hem blev det pizza såklart. Efter pizzan ställde jag mig på vågen som visade 2,5 kilo mer än när jag åkte hemifrån. Inte så kul. Jaja, nu är det gjort. Inge mer med det. Det är bara att komma över och börja om på ny kula igen imorgon. Ska försöka motionera mer nästa vecka, har varit så dålig på det den senaste tiden. Vill dock att snön ska försvinna så jag kan börja gå promenader igen. De är min räddning!


Helgens hjälte

Oj, jag vet inte riktigt hur jag ska börja... Igår hade vi lite otur, tur och lite annat =) Dagen startades klockan 05.00 med dusch, föna & platta håret. Inget smink eller något, det skulle på senare. Ingen frukost heller. Allt gick enligt tidsplanen tills Zorro började tokäta av all mat vi ställde fram och när han sedan snurrade runt i sängen som R skulle bädda resulterade detta i att ha spydde på matten i sovrummet innan vi skulle gå hemifrån. Vi blev lite försenade, men vi var startklara i bilen bara ca 10 min efter utsatt tid. (06.40)
Vi åkte iväg, men nu började de stora problemen. Efter ca 25-30 min säger R till mig att vi måste stanna. Motorn var tokvarm. När vi stannar väller det ut vit rök/ånga (vad det nu var) ur motorn och det är helt klart att vi inte kommer kunna åka någonstans på ett tag. Vi ringer ägaren till bilen, K (en vän till Rs andra syster med familj). Han har aldrig råkat ut för något sådant med den bilen och efter ett tag säger han att han ska komma ut och hjälpa oss. R kollar på bilen framifrån och ser att det är en stor pöl under bilen och att det praktiskt taget rinner vatten från bilen. I den stunden inser jag att vi inte kommer komma en meter till i den bilen. Jag ringer runt och försöker kolla upp tågtider, eller fixa en plats i nån annas bil så i alla fall Rs mamma kommer till bröllopet. Efter ca 40 min kommer K och säger bara till oss att packa över alla grejor i den bilen han kommer i. Han lånade ut ännu en bil till oss för att vi verkligen skulle komma fram, och själv stannade han med sin andra bil och försökte köra hem den. Efteråt fick vi reda på att det tagit honom 2 ½ timme att ta sig hem. Han var verkligen helgens hjälte. Utan honom hade det nog inte blivit ett bröllop. Tur att det finns människor som K.

Att göra

Jag blir lite panikslagen. Har en del att göra inför morgondagen... Eller egentligen inte. Men jag har inte skrivit en ordentlig lista. Har bara skrivit en packningslista. För nya läsare kan jag tala om att jag har en liten fix grej för mig, och det är att skriva listor jämt och ständig. En sen kväll för ett tag sedan när jag och R lagt oss för att sova insåg jag att jag hade en del att göra dagen efter och paniken började komma smygande... Jag hade ju inte skrivit en lista =) Men den gången var jag duktig och gick inte upp för att skriva en lista. Kanske kan skriva en lista här?

* Skriva lapp till J om vad han måste göra när han ser till katterna imorn kväll.
* Gå igenom packningen för att se att jag inte glömt något till imorn
* Raka benen (ska ju ha kjol)
* Lägga fram kläderna jag ska åka i imorgon
* Tömma kameran på bilder och lägga ner de andra två minneskorten i kameraväskan så de kommer med
* Mysa lite extra med katterna eftersom de kommer vara själva över natten.

Tror det var allt. Kanske är dags att sätta igång så jag kommer i säng inom en timme? Detta blir det sista jag bloggar innan söndag. Kommer inte orka blogga något imorn innan vi åker (ska gå upp klockan 05.00). Men ha en underbart bra helg, det ska jag försöka ha! Gonatt!

Köttfärslimpa

Idag blir det köttfärslimpa, potatis, brunsås, lingon och smörgåsgurka till fredagmiddag. Det är egentligen är en sån där typsik söndagmiddag, men nu blev det på en fredag. Har aldrig gjort egen köttfärslimpa förut, så det ska bli spännande att se resultatet av detta. Mamma gör underbart god köttfärslimpa, hoppas min blir lika god och tillräckligt salt framförallt. Har alltid svårt med saltet.

Håller på att packa ner alla grejor inför imorn,i princip behöver man ju bara ta med sig de kläder man ska ha på bröllopet men jag vill alltid ta med mig kläder "för säkerhets skull". Vad som nu skulle hända för att jag skulle vara i behov av 5 par trosor (var länge sen jag kissade på mig sist måste jag säga...), 4 tröjor och en massa byxor, vet jag inte riktigt men man kan ju aldrig vara tillräckligt säker =)

Så bra!

Jag har just tittat på Good Will Hunting. Sååå bra! Har sett den hundra gånger, men den är lika bra varje gång! Älskar den filmen!


I have to go see about a girl

Hmm..

Fick inte så mycket för att jag var duktig och gick upp tidigt imorse. När jag läste en stund i min bok blev jag så trött att jag somnade igen =) Får väl skylla mig själv när jag kryper ner under täcket igen och tar med mig två varma katter. Mysigt var det i alla fall, men nu är vi uppe allihopa igen.

Nu kom filmerna! Det tog sin lilla tid, men äntligen! Funderar på om jag ska kolla på en av dem sen, när jag varit och handlat. R slutar inte förrän 17 idag så jag kommer ha en ganska händelselös eftermiddag. När han väl kommer hem ska vi äta, packa, lasta in i bilen, köra upp bilen till Rs mammas parkering och lasta ur grejorna hos dem så de inte ligger i bilen hela natten. Vi litar inte på folket i detta område... Sen blir det mys framför teven med godis, cola (ja, vi ska köpa RIKTIG cola. det är andra gången sen jag började med viktväktarna som vi köper hem en 1,5 l flaska) och titta på invigningen. Fast jag har för mig att den kan vara rätt långtråkig, men i så fall har vi filmer att titta på! Denna fredag känns som en riktig mysfredag!

Tidig promenad

Imorse vaknade jag av att Rs mamma ringde och väckte mig vid 9-tiden. Hon passar Rs systers hund just nu, och jag hade lovat att ta en vända med honom idag vid elva. (det är så halt ute och Rs mamma har en jättedålig axel, vilket gör att om han drar till hinner hon inte alltid med och kanske ramlar).Men tydligen var han sugen på att gå ut tidigare så hon frågade om jag kunde komma. Så jag har redan varit på promenad, vilket är duktigt för att vara mig =) Tycker om att gå med Teddy, (hunden alltså). Har passat honom många somrar så vi har tagit många promenader tillsammans han och jag. Nu ska jag gå och avboka tvättstugan jag bokat till i eftermiddag/kväll och sedan lägga mig i sängen igen och läsa min bok! Gotta mig med andra ord =)

Så sjukt!

Det här är nog det sjukaste jag läst på länge. Hur f*n kan man göra något sådant mot en människa? Det är ju så tydligt att de bara gjorde så för att de ville att han skulle spela klart turneringen. Hur kan de bestämma över en sån sak? Det är helt otroligt. Tänkte de inte på hans familj som verkligen behövde honom under denna hemska tid...? Och så vägrar de att berätta för honom, bara för att han ska spela klart en sketen turnering. Sen när blev fotboll viktigare än ett människoliv?!!

Njuta!


 
Det är inte långt kvar tills jag äntligen får njuta av Medium igen!! Härligt! Älskling skulle inte träna idag så jag tänkte att jag kunde lura honom att se ett avsnitt eftersom det är så bra, men självklart så blir det träning för honom i alla fall. Jag vet inte hur många gånger han sagt att han inte ska träna av olika anledningar, men han hamnar alltid där i slutändan ändå. Mig gör det inget. Jag bara funderar på hur han tänker?

Snyggt eller fult?!

Beyonce var snygg, detta var sött och Ciara passade i en vacker vit klänning!

Joss Stone's klänning var något att hänga i julgranen, för det ser ut som en skum juldekoration eller nåt, och vad har hänt med Teri Hatcher? Hon brukar alltid vara så vacker. Men inte idag...

Var är mina filmer?

I lördags beställde jag filmer från filmklubben vi gått med i. Enligt hemsidan än filmerna "levererade, ej betalda". Men icke. Vet inte om de kommer hem till mig eller via avi, men jag har inte fått något av det. Fattar ingenting. Det har stått på hemsidan sedan i tisdags att filmerna är levererade. Inte hem till mig i alla fall. Suck. Jag ville ju se den ena filmen imorn =( =( =(


Unna mig!

Jag har fortfarande inte riktigt förstått att jag klarat tentan tror jag. Jag har haft ångest över denna tenta sen jag kuggade den första gången, för över 1 år sen. Och nu slipper jag den. Godkänt var 25 och jag hade 28. Jag känner mig faktiskt väldigt stolt över mig själv, så som jag pluggade till denna tenta och det gav resultat! Har bestämt mig för att jag ska unna mig en stoooooooooor påse karamellkungen imorgon till OS-invigningen. Det kommer inte bli så mycket aktivitet imorn eftersom vi ska åka så tidigt på lördagmorgon, och då är OS-invigningen och en påse gottis perfekt. 

JAAAAAAAAAAAAA!!

JAG KLARADE TENTAN! Tredje gången gillt! Det är ju helt fantastiskt. Så som denna tenta har hängt över mig är detta verkligen en sten som lättat från mina axlar.


Pust!

Tyckte det var olikt CH att inte göra något som han sagt att han skulle göra. Han ringde nyss, han hade just spelat match och såg precis ett meddelande jag skickat angående skolgrejorna som jag nyss skrev om. Han hade skickat till mig, men det hade kommit bort i rymden nånstans. Skönt, nu slipper jag göra det och kan lugnt lägga mig och läsa boken =) Gonatt alla!


Fattar ingenting...

CH skulle skrivit ihop lite grejor till en uppgift som ska vara inlämnad imorn och skicka det till min mail på eftermiddagen, men ingenting har kommit än. Vet inte vad han sysslar med. Problemet är att eftersom det ska vara klart tills imorn vågar jag inte riskera något och får istället sätta mig själv och skriva det nu. Kul. Har haft hela eftermiddagen på mig, men eftersom jag trodde han skulle göra det så... Ja, ni fattar. Blir ingen lässtund för mig idag med andra ord. Hoppas jag kommer i säng innan 23. Suck. Jag vill inte!

Inte bli sjuk nu

För några dagar sedan kände jag att det inte skulle göra något om jag blev lite förkyld. Inte för att jag ville blir sjuk, det handlade mer om att det inte gjorde något om jag skulle bli sjuk. Dessa tankar kommer jag väl få sota för. I lördags var jag ju med A hela dagen, och i söndagskväll ringde hon och berättade att hon hade feber och var förkyld. Alltså var jag ganska utsatt när jag umgicks med henne hela lördagen. Och nu kan jag inte bli sjuk. Har ett viktigt seminarium imorgon och sedan ska vi ju till Deje för bröllopet i helgen. Då vill jag ju vara frisk och kry. Och bara för att jag verkligen inte vill bli sjuk känner jag alla symptomen för förkylning. Men när jag tänker efter har jag inte ett enda egentligen. Jag bara inbillar mig att jag har ont i halsen, och att jag är varm fast jag fryser (när man är iskall om händerna och känner på pannan känns den ju självklart kokhet fast den egentligen inte är det...) Nä, nu har jag bestämt mig för att jag inte ska bli sjuk. Och det känns som att jag borde blivit sjuk vid det här laget om A smittat mig... Eller...?!

Uppiggande

Nu damp Solo ner genom brevinkastet och gjorde mig lite gladare, hade helt glömt bort att den skulle komma. Äntligen skickar de med presenterna även till prenumeranter. Förut fick man skicka en femma, eller en tia för att få presenterna, men idag fick jag med ett vanilj-lipgloss med tidningen. Det var genomskinligt, eller svagt svagt rosa och luktade gott av vanilj. Lite för stark doft dock, jag kan nog lätt tröttna på den. Är inte överförtjust i vanilj, men i små doser luktar det gott. Kommer nog använda glossen en del ändå. Gillar att det inte var någon skrikig färg, utan neutralt. Passar mig bra. Detta lättade upp mitt tunga humör lite grann!

Nere

Känner mig lite deppig idag. Borde egentligen inte göra det, för det har gått bra att skriva på skolgrejorna idag, och vi är i stort sätt klara med allt till imorn. Dessutom har vi äntligen fått en tid med vår handledare till ex-jobbet så nu kanske man kan komma igång med det på allvar. Ändå känns inget roligt idag. Jag har en "oroa-mig" dag idag och det känns inte kul. Jag vet inte vad jag oroar mig över, jag har bara en klump i magen som maler på...

Vi satt på Condeco idag och pluggade, och jag drack en himmelskt god jordgubbs-smoothie. Riktigt god! Dock dyr, men det är allt på Condeco =) Ägaren, Eva Olsson, var där och hon har verkligen hittat ett framgångsrecept som heter duga. Just nu har hon 4 Condeco-kafèer i Göteborg plus Fröken Olsson och Evas Paley... Och alla går typ lika bra... Man får helt enkelt komma på en nyskapande idè och köra på det konceptet så kanske det funkar? Man vet ju aldrig...

Halvdan

Känner mig inte helt på topp idag. Huvudvärken har legat tungt större delen av dagen, men nu efter ett bad känns det lite bättre. Tror jag ska spendera resten av kvällen i sängen. Ska läsa fram till DH, sedan blir det att krypa ner under täcket och läsa en stund till innan gonatt. Är så sugen på glassen, men jag har bestämt mig för att jag ska vänta till DH börjar. Får väl hoppas att jag kan vara så duktig!

Givet

När jag såg rubriken att Kim Cattrall skulle vara med i Desperate Housewives var det inte svårt att lista ut att hon skulle ha med Edie Britt att göra. Hon verkar helt perfekt för att spela hennes syster. De är, när man tänker efter, ganska lika de två (utseendemässigt alltså). På tal om hemmafruarna längtar jag till kvällens avsnitt, ska gotta mig med lite glass dagen till ära.

Tjuvlyssna

Kom och tänka på en sak när jag satt och pluggade förut. När jag gick i gymnasiet läste jag en kurs som hette Textkommunikation. Den var rätt rolig, man fick skriva texter av olika slag (både nyhetstexter och annat). En uppgift vi fick vara att tjuvlyssna på några som samtalade t.ex. på bussen eller i kön eller vad det nu kunde vara. Uppgiften gick ut på att se hur det skiljer sig när vi talar och när vi skriver. Att skriva talspråk känns lätt löjligt och väldigt dumt. När läraren gick igenom uppgiften berättade hon en rolig sak som en tidigare elev råkat ut för. De skulle göra samma uppgift och en tjej gjorde detta på bussen. Hon satt bakom två killar som pratade, och försökte för glatta livet att hinna skriva ner allt de sa. Hon höll på med detta ganska länge innan killen som sitter bredvid henne lutar sig fram till killarna vars konversation hon skriver av och säger: Bara så ni vet så sitter det en tjej här och skriver ner allt som ni säger till varandra... Tydligen var han kompis med killarna, och detta var så pinsamt att den här tjejen bara ville sjunka genom jorden.... Själv lyckades jag med uppgiften utan att bli upptäckt, men va roligt det är att skriva ner på papper exakt hur folk pratar. Vill inte ens veta hur det jag säger skulle se ut på papper =)

Seg lärare

Imorgon är det tre veckor sedan jag skrev min marknadsförings tenta. Enligt kåren har lärarna max 3 veckor på sig att rätta tentorna. Men jag tror knappast att man kommer att höra något om denna tenta än på ett tag. Den läraren är verkligen världens segaste när det gäller att rätta tentor. Lite jobbigt, för även om jag tyckte det gick bra betyder inte det att jag klarade mig... och nästa omtenta ligger om bara några veckor. Blir så trött på att lärarna är stenhårda på att vi ska lämna in uppgifter i tid, medan de skiter fullständigt i att de faktiskt bara har en viss tid på sig att rätta våra tentor. Tröttsamt. Något som jag dock märkt är att de (lärarna alltså) verkar vara rädda för kåren. Eller inte "rädda", men de verkar besvärade så fort man nämner att man pratat med kåren, även om man bara frågat dem en enkel fråga. Och det är väldigt skönt att det är så, så man vet att man i alla fall har en liten chans att "stå upp" emot lärarna om det skulle behövas. Just nu vill jag vara veta om jag klarat mig eller inte. Är dönervös över detta...

Snyggt!

Lindsay i urläcker röd klänning. Hon borde bara haft lite mer kurvor så hade den klänning blivit makalöst vacker!

Egentligen är säkert klänningen som Brittan har på sig jättesnygg, men i den vinkeln bilden är tagen i ser den tantig ut...

Jess är söt, men hon var sötare med Nick på armen...

Avslutar med en stunningly beautiful Drew Barrymore... Kappan var hur fin som helst!

Detta blir nog jättebra!

Så, nu har jag varit iväg och sett praktikplasten. Handledaren var kanonbra och verkligen trevlig! Vi pratade om vilka uppdrag det fanns att välja mellan, men vi bestämde inget utan vi skulle spåna vidare och höras om några veckor. Sen ringde hon nu när jag kommit hem och sa att hon hade hittat ett annat uppdrag hon ville jag skulle fundera på. Jag tyckte det lät roligast, och det gick ut på att leka detektiv =) Tydligen är det svårt för säljarna att veta när det är gluten i något eller inte. När det gäller typ pasta är det lätt, för då står det alltid på om det är gluten i eller inte, men om det t.ex. är en färdigrätt där något är sprödbakat är det svårt att veta om det är gluten i paneringen eller. I nuläget är jag mest sugen på det. Då ska jag leta på hemsidor och ringa leverentörer för att forska i den, för att sedan göra något lätt system så att säljarna lätt kan se vad som har gluten och vad som inte har det! Själv känner jag att detta kommer bli jättebra, och nu längtar jag nästa lite grann. Bra arbetstider (8-16.30, slutar ännu tidigare på fredagar), jättetrevligt folk och fräscha lokaler. Det verkade som att jag och CH skulle få varsin liten arbetsplats med skrivbord och dator. Hur fräckt som helst ju! Jag är helnöjd!

Sjusovar-katten

Vår ena kissemiss, Zorro, är en riktig sjusovare. 9 nätter av 10 sover han hos mig, mellan mina fötter. Gör han inte det sover han hos R. Om en av oss går upp tidigt någon gång, runt 7-snåret, tittar han alltid på en med blicken "bara 5-minuter till, snälla..." och försöker ignorera att någon gått upp. Men efter ett tag är han tvingad att gå upp då det vankas mat i köket. Idag var båda missarna med upp när jag vaknade och gav dem mat. När jag gjort mig iordning och satt här och bloggade var Cesar med hela tiden. När jag sedan skulle gå och väcka R upptäckte jag att någon hade hittat vägen tillbaka till sängen och låg och snusade gott tillsammans med R igen. Zorro, såklart. En riktig sjusovare... Visst att katter sover mycket, men de brukar ändå vara alerta på mornarna... Men som sagt, inte vår misse. Han vill bara sova 5 minuter till...

Redan klar!

Jag är redan påklädd och har käkat frukost... Redan och redan förresten, det är inte så tidigt, men med tanke på att jag inte ska åka förrän om över 1 timme så är det tidigt =) R är ledig idag och jag tror han skulle åka med intill stan och kolla på ett par jeans han spanat in ett tag. Ska gå och väcka honom snart tänkte jag, han sover fortfarande sött i sängen!

Igår testade R sin kostym han hade på studenten (2 ½ år sedan). Han var lite större för 2 ½ år sedan, men å andra sidan så var kavajen nästan för liten då så nu satt den rätt bra. Däremot vill han inte ha kostymbyxorna till, och det tycker jag inte han ska ha... De såg för stora ut, och det blev inte så bra. Därför letar han jeans att ha till istället. Tror han kommer bli urtjusig =) Dessutom har han en fin blå skjorta till också, som verkligen är hans färg. I like =)

Nästan allt är klart!

Nu är nästan allt fixat inför bröllopet:

*Kläderna
*Smycken
*Skor
*Sovsäck/liggunderlag
*Bil att färdas till Värmland i
*Bröllopspresent till L & P
*Hur man ska göra sig i ordning till bröllopet*
*Hur håret ska se ut
(visste inte om jag ville locka eller platta, men A övertalade mig att platta. Tur det för jag orkar nog inte ställa mig och locka håret någon annanstans än hemma)

Dock har vi en viktig punkt kvar att fixa:
*Kattvakt - Vi ska bara vara borta över natten så egentligen klarar sig missarna själva, men vi skulle kännas oss lugnare om någon kunde titta till dem på lördagskvällen. Vi har glömt fråga J (som bor i huset bredvid), men vi hoppas han kan titta till dem snabbt. Man får ju så dåligt samvete annars.

* Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra. Vi ska åka hemifrån väldigt tidigt (runt 7-snåret) och man ville ju inte klä upp sig och göra sig fin och sedan sätta sig i bilen i 4 timmar och förstöra allt. Men vi kunde göra oss i ordning i lokalen där festen ska hållas sen, så det löste sig. Rs mamma hade haft samma funderingar som jag...

Lite nervös...

Imorn ska jag till min praktikplats för ett möte angående min praktik som börjar om ca 1 månad. Även om jag bara ska dit på ett kort möte är jag lite nervös. Mest för att det ligger lite krånligt till, och jag måste gå en bra bit från hållplatsen. Är alltså lite orolig att det ska vara svårt att hitta dit. På kartan ligger det nära mitt hem, men det går inga bussar direkt utan jag måste in till stan och byta och ha mig...
Enligt min handledare ska jag och CH (som också ska praktisera där) få varsitt uppdrag att utföra under dessa fem veckor. CH ska dit en timma innan mig och hon ska prata med oss för att se vilket uppdrag som passar oss, hon hade lite olika att erbjuda oss. Så vi får väl se... Jag hade känt mig tryggare om jag och CH fått jobba med samma grej, men jag förstår ju varför vi inte får det också... Hoppas i alla fall att jag får ett positivt intryck imorgon och att detta möte lugnar mina nerver lite grann tills praktiken började vecka 10.  Jag hatar nämligen praktik och blir kallsvettig bara av tanken på det. Egentligen borde jag känna mig positiv, praktikplatsen jag hade förra året ledde till att jag fick sommarjobb, vilket jag antagligen inte fått annars eftersom jag inte har några direkta kontakter själv...

Irriterad!

Läste den här artikeln om att Suzanne Reuter, och det irriterar mig att de får det att låta som att det är ett "skönhetsingrepp" att operera fötterna mot hallux valgus. Min mamma har hallux valgus, min farmor hade det och det är ingen dans på rosor. Som det står i artikeln kan det göra fruktansvärt ont, och det är svårt att hitta skor som passar. Därför känns det ytterst otroligt att Suzanne Reuter har gjort detta för att få finare fötter. Visst, man får inte vackra fötter av denna sjukdom men jag tror snarare att operationen gjorde för att hon hade ont, inte för att hon skulle få vackrare fötter. Trött jag blir på tidningarnas vinklande på allting...

Storstädning

Hela denna söndagseftermiddag har gått åt till att storstäda lägenheten. Resultatet blev helt okej faktiskt. Dock har vi inte rensat avloppet i badrummet än...får väl se om det blir gjort idag. Vid 17 ska vi käka hos Rs föräldrar. Skönt att slippa laga mat själva idag. Jag är otroligt sugen på choklad. Vill köpa mig en mjölkchoklad med apelsinkrokant... Men den är mer points än vad jag får äta på en hel dag... Iochförsig jag har gått ner 1,5 kg denna vecka, och är bara 1,5 kg från min först målvikt... Så jag tycker ju jag förtjänar det. Men eftersom jag är så nära nu är det värt att kämpa på ännu hårdare nu. Kanske köper mig en kit kat istället. Det stillar suget lite grann iaf!

Gråta av filmer

Igår kväll/natt började vi kolla på Cinderella man. Vi hann inte kolla klart, men jag hoppas vi hinner det idag. I alla fall så hade jag tårar i ögonen flera gånger under filmen och den är väldigt ovanligt för att vara mig. Jag fick inte ens tårar i ögonen när jag såg Titanic eller Min tjej när han killen dör... Istället bölar jag varje gång jag ser Extreme Home Makeover, eller något sorgligt på Oprah. Men det är nog bara om jag sitter själv. Det där med att gråta till filmer är inte direkt min grej. När jag var liten såg jag, min bästa kompis och hennes mamma "Min tjej"-filmen. Min bästis och hennes mamma satt och storgrät när han dog och då menar jag verkligen att de grät. Jag kände mig utanför och tog en näsduk och låtsades torka mig lite i ögonen för att de skulle tro att jag också grät, fast jag inte ens var nära gråten. Men det går som sagt sällan ett avsnitt av Extreme Home Makeover där jag inte grinar. Jag vill inte gråta till det programmet för det är så himla amerikanskt och så, men jag kan inte hjälpa det. Alla dessa fina människor som förtjänar så mycket bättre... Det är ju samma sak varje vecka, men jag måste gråta en skvätt varje måndag ändå.

Sporten igen

Ännu en gång har sporten förstört för mig. I torsdags var det friidrotten som ställde in Medium och ikväll är det ishockey som uppehåller min älskling hela kvällen så vi inte kan ha myskväll. Nä, så farligt är det väl inte. Ishockey gillar jag ju själv så om jag hade ro i kroppen skulle jag kunna sätta mig där bredvid och titta, men jag känner mig för rastlös. Tydligen är det en Rangers match och Henrik Lundquist står... Så jag förstår ju varför älskling vill kolla. Kanske skulle leta fram pingisbollen och leka med missarna istället?


Ännu ett par till statistiken

Iochförsig hann de aldrig gifta sig...men ändå. Det är så tråkigt att läsa om alla som gör slut och skiljer sig hit och dit. Tur att det i alla fall finns de som hållit ihop länge, och förhoppningsvis stannar tillsammans ett tag till. För några veckor sedan såg jag Lance Armstrong på Oprah och han pratade så glatt om sin förlovning. Även Sheryl var med i ett inspelat inslag och pratade om hur vackert det var när han firade... På ett sätt var det väl tur att de inte hann gifta sig i alla fall.

Sent

Dagens första inlägg kommer sent idag. Har haft fullt upp hela dagen. Träffade A vid 12, och var först uppe i hennes lägenhet och kikade, sen åkte vi ner på stan och kollade kläder. Gick dock bara in i en affär, och upptäckte sedan att ingen av oss var speciellt sugen att gå runt i affärer så vi drog vidare på nya äventyr. Hade en himla massa ärenden att göra och vi flängde runt halva Göteborg innan vi tillslut däckade i min soffa efter att ha tryckt i oss köttbullar och makaroner. Jag fick i alla fall låna jättefina smycken att ha till bröllopet! De passade perfekt till de kläder jag ska ha, och är verkligen tacksam mot A som lånar ut dem till mig. Dessutom har jag fått låna sovsäck och liggunderlag som behövs eftersom vi ska sova över i Värmland efter bröllopet. Har egen sovsäck och liggunderlag hemma i Örebro, men det var lite för omständigt att skicka på posten, och jag ville inte köpa en ny sovsäck bara för en natt... Så jag kollade med A och det gick bra att låna det med! Så nu är allt fixat, och det är bara att invänta nästa lördag!

Cinderella Man

Vi är ju med i en filmklubb och glömde att avbeställa månadens film så idag damp Cinderella Man ner i brevlådan. Det gjorde väl ingenting i sig för R ville ha den filmen och skulle köpa den ändå. Men det var så dumt att den kom bara den filmen, vi hade tänkt att beställa några andra filmer samtidigt så man slipper porto för alla filmerna... Men men, nu är det som det är. Jag vill beställa Wedding Crashers, men kommer inte in på hemsida... Blir nog någon mer film också, känns så dumt att bara beställa en som sagt...

Imorn ska jag på shopping spree (eller hur det nu stavas) med A. Ska se om hon har något halsband som passar till min outfit till bröllopet eller om jag ska köpa ett själv. Och så ska vi se om vi hittar ett skärp som matchar mina stövletter. Det vore otroligt snyggt! Dessutom ska jag äntligen få se hennes nya lägenhet, ska bli spännande! Men nu är det slutbloggat för ikväll! Gonatt.

Min förvirrade karl

Idag skulle R och jag storhandla och skulle mötas vid affären när han slutat skolan (man måste åka buss 10 min för att komma till närmaste ICA, i vårt område har vi bara skräp-Willys). Han slutade sent och jag var tvungen att åka till centrum tidigare för att hinna till biblioteket innan det stängde. I alla fall så fick jag vänta ca 1 timme på honom, och det visste jag att jag skulle bli tvungen till så jag gick i affärer och provade kläder... Ca 20 min innan utsatt tid ringde jag honom för att kolla att han snart var framme (tar ca 45 min från hans skola till affären) och att jag kunde gå in och börja handla så kunde han hjälpa mig och bära sen... När jag ringer säger han att han precis ska åka från skolan. Va?, blev mitt svar. Du ska ju vara här om 20 minuter. Hans svar blir Är klockan så mycket??!! Åhh, helvete, jag trodde inte ens klockan var fyra än (Då var klockan tjugo i fem...). Detta är ännu ett exempel på hur förvirrad min karl är... Det slutade med att jag fick gå och handla allt själv och släpa hem allting på bussen själv... Efter att ha väntat på karln i nästan 1 timme helt i onödan. Att jag inte blev surare än jag blev förvåna t.o.m. mig själv...


Gamla minnen

Har upptäckt en sak som jag inte riktigt gillar med mig själv. Ska ta det från början. När jag gick första året på universitetet var vi några stycken som bodde i samma området från klassen (bara jag kvar nu...) och en av killarna hade bil, så vi andra 3 åkte alltid med honom till skolan. En morgon var inte M med till skolan, men vi andra åkte i vanliga ordning. När vi nästan var framme vid skolan och ínte hade långt kvar innan vi skulle köra av motorvägen kör en lastbil in i bakdelen på bilen vi sitter i. Han som körde tappade kontrollen över bilen en stund, men lyckades tillslut stanna utan att vi körde in i någon annan (hade ofantlig tur att det inte var så mycket bilar runt omkring oss). Vi klarade oss oskadda allihopa men minnet hänger kvar. Så nu när jag åker med CH samma väg till skolan har jag upptäckt att jag helst vill blunda om vi ligger jämsides med en lastbil. Jag sa det till honom en gång, att jag fortfarande tycker det är jobbigt och efter det har jag märkt att han gasar på så fort vi ligger bredvid en lastbil. Iofs ska man ju gärna göra det, men jag tror han gör det lite för att jag är rädd. Vill inte vara rädd för sånt, tycker det är skitjobbigt. Är oftast inte rädd när jag kör själv, utan mest när jag sitter bredvid. Undrar hur länge sånt håller i sig?

Jobbig natt

Imorse vaknade jag av att jag drömde en så hemsk och jobbig dröm. Jag kommer inte ihåg så mycket av den mer än att min mamma blev skjuten, och så ringde jag och pappa efter ambulans. De skulle ta med sig henne, men plötsligt stod hon i hallen igen och sa att hon inte litade på ambulansmännen utan skulle gå upp och lägga sig i sängen. Jag vaknade när jag i drömmen stod och drog henne i armen och skrek till henne att hon måste följa med dem, annars skulle hon inte överleva. Det var verkligen en obehaglig dröm, och efter det kunde jag inte somna om. Satte på teven och kollade på reprisen av Oprah. Dessutom var jag tvungen att skicka sms till mamma och kolla om hon var okej, och det var hon som tur var.


Släpp fångarne loss, det är vår!

Så känns det idag i alla fall. Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är inte -6 ute. Fast det är fortfarande ganska kallt måste jag säga. Katterna är ute på balkongen och roar sig, eller i alla fall Cesar. Zorro sitter i fönstret och tittar ut på balkongen istället för att faktiskt vara där ute. Skum. I alla fall. När jag ställde ut balkongbordet igen på balkongen (så katterna kan kika över balkongräcket...) såg jag något jag inte sett på länge... en fluga. Den stackarn måste vaknat av värmen och trott att våren var kommen. Den lever nog inte så länge till. Den var ganska groggig för t.o.m. mina missar var nära att fånga honom (dom är inte bra på att jaga flygfän...)

Otroligt!

Idag tvättar jag i tvättstugan för första gången sedan vi skaffade tvättmaskin hemma. Jag har varit så arg över den där j*vla tvättstugan (ursäkta det fula språket men...). Jag flyttade till denna lägenhet för över 1 ½ år sedan och sen dess har inte tvättstugan varit komplett och hel EN ENDA GÅNG! Det ska finnas två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp och alltid är något av det trasigt. Dessutom förstår inte folket som bor här bokningssystemet. 8 gånger av 10 var någon annan där inne när man skulle dit och tvätta. Så jag gav upp det helt. Men idag gav jag det en ny chans. Skulle bädda rent i sängen häromdagen och insåg att vi inte hade några rena lakanset what so ever... Traskade ner till tvättstugan vid 11 när jag hade tid... och otroligt nog var den ledig som den skulle. Och ännu mer otroligt...Båda tvättmaskinerna fungerade! Torkskåpet fungerade! Har inte testat torktumlaren, men den behöver jag egentligen inte så det gör inte så mycket. Förstår ni? Det är en fungerade tvättstuga! Dessutom såg det nästan ut som att den som tvättat innan mig faktiskt städat lite efter sig. Helt otroligt! Och eftersom båda tvättmaskinerna fungerar hinner jag nog tvätta lite annat än bara lakan! jippi!

Första utvärderingen

Jaha...dags för en första utvärdering av Big Brother kanske? Som alltid tycker jag det är rätt trist i början. Idag glömde jag bort att det ens var Big Brother och glömde kolla. Är inte speciellt lessen för det direkt =) Man kan väl säga att jag tycker de flesta tjejerna är rätt lika. Alla är blonda med stora bröst, eller blonda med lite mindre bröst. (Var är brunetterna? Inte en enda med i år ju...) Och massor av smink. Redan nu har man sett ganska många av tjejerna stå och duscha med tuttarna åt alla håll. Förra året duschade de i alla fall med bikini på ganska länge, men dessa brudar har slängt paltorna redan. Än så länge är jag inte speciellt imponerade, och det vette fan om jag kommer fastna denna säsong. Det återstår att se.

Malmvägen

Jag missade första avsnittet av Malmvägen förra veckan, men denna vecka kom jag ihåg och jag blev inte besviken! Jag tycker verkligen om Johnnie och Mattias. De verkar så engagerade i dessa människor och deras öden... De vill verkligen hjälpa dem att bli drogfria och reda upp sina liv. Det behövs fler såna människor här i världen! De steg många pinnar i mina ögon igår. Har alltid gillat dem som två roliga killar, men det är kul att se att de har en allvarligare och seriösare sida också. Mer Johnnie & Mattias - Skrota Filip & Fredrik!!


Jävla sport

Jag blev så sur imorse när jag läste Metro och insåg att det inte var något Medium ikväll... p.g.a. friidrott. Jag är så trött på att så fort det ska visas sport på teve ställs alla andra program in hur som helst. De sa ju inte sen något förra vecka, så jag kunde vara lite beredd på att jag skulle få vänta 2 veckor till nästa avsnitt. Medium är ju mina torsdagars höjdpunkt, så idag blev jag väldigt besviken... Pratade med mamma och hon var lika besviken hon =(

Fruktsallad igen

Var så sugen på fruktsallad på vägen hem så jag var tvungen att svänga förbi affären och inhandla lite frukt att blanda ihop. Fick tag i riktigt bra apelsiner, och det är ju de som gör hela fruktsalladen nästan... Kommer bli hur mumsigt som helst. Så, nu är det helg för mig. Ledig imorn och har inget att plugga...eller jo, lite så klart, men vi får väl se hur mycket jag gör imorn. Jag hoppades att min bok skulle ha kommit till biblioteket idag, men icke. Får hoppas att den kommer imorn. Matildas sista vals är snart slut nämligen och då vill jag ha något annat att sätta igång med på en gång =)

Upptäckt

När jag bytte bild för några dagar sedan upptäckte jag att man inte såg den nya bilden utan att uppdatera sidan. Detta är ett underligt fenomen tycker jag... Nya inlägg syns ju utan att man behöver uppdatera. Eftersom jag nyss kommit på detta bestämde jag mig för att uppdatera alla bloggar jag brukar läsa dagligen för om någon bytt bild utan att man märkt något. Och mycket riktigt. Hela två stycken hade bytt bild utan att jag hade aning om det. Väldigt underligt det där måste jag säga... Så testa att uppdatera de bloggar ni läser ofta... Man vet aldrig var det gömmer sig en ny bild =)

Extra delar?

Jag och R köpte ny klösmöbel till våra kissar för några månader sedan, eftersom de använt den andra så mycket att den faktiskt gick sönder (vi kände verkligen att den var värd pengarna!). I alla fall är det en hängmatta på denna klöspelare. Vi antog att inga katter använder de där hängmattorna och skrattade gott när hon i affären sa: "Nu kommer väl katterna slåss om att få ligga i hängmattan där hemma". Jojo, visst tänkte vi. De kommer väl aldrig ens titta åt den. Tji fick vi. De älskar hängmattan, och ligger där jämt och ständigt. Nu till problemet. Det fruktansvärda har hänt...den har gått sönder. Hängmattan är trasig. Den bara ligger där under pelaren och ser sorglig ut. Den går säkert att laga, men det känns lite osäkert. Tänk om den går sönder igen, och någon av missarna ligger i och ramlar ner och skadar sig...? Och tänk om det händer när vi inte är hemma. Katastrof. Till min fråga: Är det någon som vet om man kan köpa extra delar till dessa pelare? Kan man köpa bara en lös hängmatta? Eller måste man köpa en helt ny möbel? Känns så onödigt, eftersom den köptes för bara några månader sen... Och kostade 700:- Fast om man bara köper en hängmatta är det väl svårt att hitta någon i rätt färg iofs... Problematiskt. Jag är i alla fall tacksam för alla svar ni har att komma med.


Som på nålar

Var säker på att Lost inte skulle sluta på ett konstigt sätt idag, eftersom man faktiskt fick se resterande delen av filmen, men självklart som kommer det alltid en twist i slutet. Så nu sitter man med hjärtat i halsgropen och väntar på nästa veckas avsnitt. Hur ska man orka med alla de avsnitt som är kvar? Nån gång måste jag köpa Lost-boxarna för att visa mina framtida barn denna underliga serie. Dessutom skulle det vara kul att se om den, när man fått alla svaren... Då ser man kanske fler samband än man gjort innan.


Perioder

Är just nu inne i en Tamara McKinley-period. Just nu läser jag Matildas sista vals, och har beställt I stormens öga till mitt bibliotek, som jag nog kan hämta imorn, skulle jag tro. Önskar jag hade mer tid att läsa, vill gärna läsa så mycket som möjligt. Men det är inte så ofta man hinner. Det bästa jag vet är när en bok är så bra att man bara läser en hel dag, och är helt inne i boken... Saknar den känslan lite grann... Jaja, det kommer nog bli en del läsande framöver i alla fall. Ska försöka hinna med.

Nu ska jag gå och laga moussaka (fusk moussaka - inte riktig grekisk alltså...)

Mer lista

Den här listan är stulen från Tankar blir till ord.

UTSEENDE
1. hur lång är du? 167 cm
2. hur mycket väger du? -
3. hårfärg och frisyr? Mörkbrunt, mellanlångt hår (behövde inte ändra efter Tankar..)
4. ögonfärg? Mörkt bruna
5. mest nöjd med? Mina bröst
6. minst nöjd med? Mina vader och lår
7. skostorlek? 39-40
8. glasögon? Ja, när jag sitter på föreläsningar och tittar på tv behöver jag dem.
9. har du några piercingar/tatueringar? Nej, bara vanliga hål i öronen (3 st)

FAVORITER
1. filmer? Oj, va svårt... Gillar 'Nykeln till frihet' bland många andra!
2. låtar? Just nu - Kelly Clarkson: Because of you. Tycker Madonnas nya 'Sorry' är rätt okej också.
3. årstider? Vår/sommar
4. mat/dryck? Grillat, tacos, potatisgratäng... Gillar kött! Dryck är vanlig cola (lyx som jag unna mig 1 gång i halvåret typ...), annars Sprite Zero, vitt vin, cider, mjölk....
5. djur? Katter
6. färg? Så olika
7. parfym? Hugo Boss for Women
8. tv-program? DH, Lost, CSI, Medium, Prison Break.
9. ämne i skolan? Expo i gymnasiet var nog roligast! (man fick tillverka saker själv, inte typ slöjd utan roligare saker typ ett minihus med vad man vill inuti och sånt...)
10. sysselsättning? Mysa med R, busa med missarna, umgås med vänner

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka? Min svarta långa kappa eller min bruna kortare vinterjacka.
2. vad använder du just nu för skor? Svarta moccaskor, eller de nya stövletterna beroende på vad jag ska göra.
3. favoritfärg på kläder? Varierar. Brunt är fint.
4. favoritmaterial på kläder? Bomull
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Nya jeans som sitter bra (inga av mina byxor sitter bra efter att jag gått ner så mycket), mer tjocka tröjor, toppar är alltid bra att ha, underkläder/strumpor.
6. favoritaffärer? Lindex, H&M, Kappahl, Åhlèns. Jag har inte så höga krav... JC också!
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Inget alls i princip, jag har inte råd.
8. favoritmärke? Jadu...
9. vad har du för byxstorlek? Vet inte, pga att jag inte köpt några nya sen jag gått ner.
10. vad har du för tröjstorlek? Mellan M-L. Beror lite på.

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan? Mellan (tar sovrummet nu eftersom jag har hela lägenheten att välja på)
2. vilken färg på tapeterna? Mörkblåa
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Brunt och blått. Gardinerna är ljusbruna (typ), mattan och väggarna är blåa. Sängen och byrån är i ek.
4. favoritmöbel i rummet och varför? Sängen, för den är så härlig, och byråerna för de är rätt nya.
5. vad vill du ändra där inne? Inte mycket, tycker det är bra. Vill ha lite mer tavlor där inne kanske.
6. vad har du där inne av följande:
a) tv? ja
b) video/dvd? ja
c) dator?nej
d) stereo? nej
e) telefon? nej
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Gården utanför och det likadana huset mittemot.
8. vad gör du oftast i ditt rum? Tittar på tv, sover, myser... =)
9. vem förutom du brukar sova i din säng? Älskling och katterna.
10. favoritpryl i rummet? Gillar att vi har en dvd vid den teven också, så man kan kolla på film i sängen om man skulle vijla det.


BLANDAT
1. vad heter din morfar? Kauko
2. var har du i din:
a) jackficka just nu? (utejackan antar jag?) Busskort, lypsyl, reflex.
b) skolväska just nu? Mitt 7-ämnesblock, en vattenflaska, skolböcker.
c) handväska eller liknande just nu? Plånbok, handcreme, lite annat.
3. vad är du beroende av? Inget tror jag. Röker inte, snusar inte, äter inte så mycket godis längre, dricker inte sockrad läsk...
4. vilket land kommer du i från? Sverige.(min mor är från finland så jag är halvfinsk)
5. vilken sorts lipsyl använder du? Lypsyl för känsliga läppar, den ljusblå (den mörkblå luktar för starkt)
6. vad tror du på? Ödet och karma.
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Ingen religion, mamma och pappa gick ur svenska kyrkan innan jag föddes, så jag fick inte ens lappar hem om jag ville konfirmera mig i 8:an.
8. vad köpte du senast? 1 liter lättmjölk, 3 jumboapelsiner och kattmat.
9. har du nåt husdjur? Ja, två underbara missar!
10. vad bor du i? lägenhet.

GREJER
plånbok: Svart, liten som jag får plats med allt i.
tandborste: Soft. Grön och vit.
smycken: Mycket örhängen!
solglasögon: Har inte använt sen i somras, men jag älskar dem!
underkläder: Bomull & bekvämt.
nagellack: Stärkande ibland.

Varför varför varför?

Jag har insett vad jag borde utbildat mig till istället. Grejen är att jag måste ha ett jobb till hösten. R ska göra sitt ex-jobb då istället för nu, och ingen av oss har rätt till a-kassa eftersom vi inte jobbat mer än på somrarna. Panik med andra ord. Hade jag däremot utbildat mig till tandläkare hade jag nog haft jobb innan jag ens gick ut skolan. Dessutom kommer det att bli brist på tandläkare om några år. Istället sitter man här och undrar om man ens kommer att överleva hösten? Vad händer om ingen av oss får jobb? Dessa tankar har jag med mig varje dag, hela tiden. Det går inte att släppa dem. Det börjar bli påfrestande...  Jag kan ärligt säga att jag är rädd för hösten, jag vill inte att den ska komma. Jag vill inte ens att sommaren ska komma. Allt skulle bli så bra om man fick ett jobb, då skulle R och jag kunna flytta ifrån detta hemska område vi bor i nu... Och kanske t.o.m. ha råd att förlova oss, eller i alla fall fira vår 5-årsdag ordentligt...

hits