Scene it?

Vi har provat spelet ihelgen, som R gav mig i födelsedagspresent. Så himla roligt! Ganska svårt, men ändå varvat med lättare frågor också. Det är olika omgångar man tävlar i där det dyker upp olika moment. T.ex. får man se klipp från en film (gammal, ny - det varierar) och ska svara på alltifrån vem som regisserade filmen till vilken färg en bil i bakgrunden hade. Ibland får man se bilder på skådisar som unga och ska gissa vem det är. Eller så kan det vara att man ska avsluta en filmreplik. Väldigt underhållande i vilket fall! Funkar nog bra både som partyspel och för att bara spela två stycken.



Bild från discshop.se


Söndag igen...

Helgen går sjukt fort och nu är det söndag igen. Så trist. Men nu har vi varit och gjort det värsta - storhandlat. Det är inte så farligt, men ändå skönt att ha gjort. Var sugen på att kolla på film ikväll, men det blir nog inget med det. Det är ju final i EM. Kan bli rätt kul det med, hoppas på Spanien!!

Nu ska jag plocka ut foton jag vill ha i den fina ramen jag fick från R så jag kan ta med den till jobbet imorn! Tror nog jag kan hitta några riktigt fina! R, katterna och brorson A får det bli.

SATC

Det har inte blivit mycket bloggande i veckan, annat har kommit emellan. Men nu är det lördag och det finns tid! Gott gott! Igår blev det då äntligen dags för Sex & the City-filmen, som jag tyckte var riktigt bra!! Det var roligare än jag trodde att återse Carrie och de andra. Har inte tänkt så mycket på serien det senaste, men nu insåg jag hur härligt det är att se den. Kanske får plöja igenom Cs box igen?? =) Kom hem sent igår, filmen var lång och sedan mötte jag upp R för att åka vagnen hem. Tror inte vi har hemma förrän strax efter 1. Han var rätt dragen och det riktigt strålade om honom när jag mötte honom och han sträckte fram en påse med cheeseburgare, därav lyckan. När vi gått av bussen hemma och gick genom ett parti som är ganska mörkt utbrast han plötsligt: "Värsta jordgubben!!!" och glodde ner i marken. Där hoppade en padda fram. Jag skrattade så jag höll på att dö. Tydligen hittade han inte riktigt rätt ord och jordgubbe fanns nära i minnet eftersom vi nyss pratat om jordgubbar. Skulle verkligen inte vilja äta den jordgubben... =)

Fin dag

Har verkligen haft en fin dag idag! Blev väckt med frukost på sängen av min finaste. Han hade gjort goda mackor, bryggt te och så fick jag ett kinderägg i en äggkopp, hur gulligt som helst! Dessutom gick han upp 05.15 för att hinna ge mig frukost innan han åkte till jobbet. Jag käkade och kunde sen gott somna om en timma till med Nyhetsmorgon på i bakgrunden. När jag kom till jobbet hade min gulliga kollega T ställt flaggan man får ha hos sig på födelsedagen på mitt skrivbord och skrivit en stor grattis-lapp. Blev så glad!! Dessutom fick jag ett tårt-mail av en annan kollega också!

Har fått mycket fint i present:
* Firades av mamma och pappa i söndags redan och fick då ett halsband som mamma gjort själv, en mascara, en bok och så ska de sätta in pengar på mitt konto till resan.
* Fick en jättefin fotoram där man kan ha flera foton i av R imorse som jag kan ha på jobbet.
* C & J-P betalar min biljett till bion på fredag - jättegulligt!!
* Fick spelet "Scene it?!" av R till XBOXet. Är ungefär som BUZZ till PlayStation.
* En härlig bukett blommor och ett kuvert med 200 dollar i av Rs underbara föräldrar. Så underbara presenter jag fått av alla! TACK!

Om jag ska klaga så var det trist att det tog en evighet att komma hem från jobbet för att jag fastnade i köer på Angereds bron. Åkte från jobbet 40 min tidigare än vanligt och kom hem samma tid som jag brukar göra när jag åker 16.30. Lite surt.

SEX & THE CITY

Jag hoppas kunna gå och se SATC-filmen ihelgen. Måste vara snabb på biljetterna bara, det verkar som de släpps imorn och jag tror de kommer gå fort! Det är 3 andra jobbarkompisar som också vill se den på fredag så jag tror trycket är rätt stort. Ska bara prata ihop mig med C om det först så hoppas jag vi kan försöka få tag i biljetter imorn. Ska bli så kul att se den, den verkar underbar!

Fin present

Riktigt bra födelsedags present imorn. Project Runway börjar med ny säsong! Älskar verkligen den serien! Carry on!



Bild från tv3.se

Järavallen

Nu är vi hemma igen efter en minisemester i Skåneland. Riktigt mysigt, så skönt att komma iväg lite. Det är långt kvar till september när vår semester börjar så detta kändes välbehövligt! Här kommer lite bilder;


Vackert och STORT hus! 4 sovrum, 2 badrum och stooor altan! Öppen planlösning med högt till tak.


Öppen spis som vi eldade i. Hög mysfaktor!


Började med champagne när vi var framme!


Igår var vi i Landskrona där vi stötte på en hel andfamilj...


...och några lamor. Denna var lite trött =)


Och denna var hungrig...

På väg hem idag passade vi på att stanna på Gekås, Ullared. Det måste man ju, även om vi inte har mycket pengar att spendera. Blev några nya tröjor och shampo (vilket jag alltid köper där). Och god thai-mat innan vi åkte hem till missarna igen. Imorn är det jobb. Trist, men så är det. Nu är det bara 3 månader kvar till riktiga semestern.

Glad Midsommar

Haft en mysig dag idag. Det började med åska, blixtar och hällregn. Så vi bestämde oss för att städa. Gott att ha det gjort. Sen blev det mat hos Rs föräldrar. Framåt 17 dök mina föräldrar upp och vi stannade och åt och drack gott i några timmar. Nu är vi hemma igen och fotbollen håller på för fullt. Har mest haft intresse för Sveriges matcher. Och Portugal (Portugiserna är heta!) men nu är de ju borta också...

Midsommartårtan blev fantastisk god! Så nöjd med den, frågan är om jag inte ska göra den igen när jag firar min födelsedag på onsdag. Går ju bara att göra den när det finns tillgång till goda, färska jordgubbar. Glömde kameran så det blev ingen bild. Imorn åker vi till Skåne, så det blir tyst i några dar här, men jag är snart tillbaka igen! Ha d så gott alla och njut av det underbara midsommarvädret!

Slit i köket

Jag är nästan svimfärdig... Har stått i köket sen jag kom hem typ. Först bakade jag pizza (som blev himla god!!) sen gav jag mig på tårtan. Var faktiskt nervös innan, den kändes rätt svår av nån anledning och jag fick för mig att jag skulle misslyckas med den, varför vet jag inte. Men det verkar som allt gick bra, den står i frysen nu så det återstår att se imorn när vi hugger in på den om jag lyckades eller ej. Ska dekorera den med en liter jordgubbar imorn också, tror det blir en riktigt smaskig midsommartårta. Pratade om den på jobbet och det visade sig att 2 stycken till skulle göra den, haha. Populär tårta! Fotar den imorn så får vi se om jag kan presentera det lika snyggt som Buffe-tidningen..

Gammal?

Jag har önskat mig en cykelkorg i födelsedagspresent av mamma och pappa. Börjar man bli gammal då eller? Känner likadant för födelsedagar som jag gjorde när jag var liten - man ska firas, hyllas och tas om hand denna dag. Även om det egentligen borde vara min mamma som får det ompysslandet. Jaja, hon har ju mors dag så va fan!! (Imorn är det exakt en vecka till min dag!)

Bil eller buss?

Jag hade precis bestämt mig för att enbart åka buss till jobbet för att jag tycker det är så fruktansvärt sjukt med ett bensinpris på ca 14 kr/l. Men så igår hade jag ju totalt glömt bort att det är ny tidtabell iochmed sommaren. Kul. Inte alls. Jag har två byten på vägen och tidigare fick jag vänta 15 min vid mitt andra byte, vilket jag tyckte var rätt lång tid men jag är ju van vid det nu. I nya tabellen har de ändrat så min buss kommer in 1 min efter att den bussen jag ska byta till åker. Det betyder att jag får vänta 28 minuter på nästa, eftersom de bara går två gånger i timmen. Heeelt sjukt. Annars fanns det ett annat alternativ där inte jag behövde vänta så länge, men då har jag istället 3 byten på en sträcka som tar mig ca 15-20 min att köra bil. 3 byten och en restid på över en timma. För att ta mig över den sletna j-vla bron över till Hisingen. Grrrrrr!Så imorn åker jag min vanliga gamla väg men går sista biten (tar kanske 20 min) istället för att vänta på bussen. Bara det blir upphåll vilket det verkar som om man litar på SMHI. Håller tummarna för det.

Midsommargodis



Denna läckerhet hade jag tänkt ge mig på till Midsommar. Svårighetsgrad avancerat, vi får väl se hur det går. Men grymt god verkar den i alla fall! Håll tummarna att jag lyckas!

Tillbaka

Det har inte blivit mycket blogg det senaste, gårdagen spenderades i tvättstugen. 6 timmar tvättade vi, urtråkigt men så skönt när det är klart!

Idag blev det en fika efter jobbet med A, som jag inte träffat på länge. Trots att min måndag började kasst blev det ett bra avslut. Solen tittade fram och vi passade på att sitta ute. Så gott!

En kväll för mig själv

Igår hade jag en kväll för mig själv, rätt skönt men tillslut blev jag uttråkad. Jag har insett att jag i princip aldrig varit ensam i hela mitt liv. Jag har aldrig bott ensam och de senaste 7 åren har jag ju haft R. Det är ju en erfarenhet att vara själv, men samtidigt är jag inte speciellt sugen på det heller. Hur som helst hade jag det rätt bra, trots att det inte fanns något att se på teve. Jag bakade en kladdkaka efter att ha fått recept från en kollega. Världens godaste! Kladdigaste kladdkakan jag ätit, med dumlekolor i. Så god! Dessutom fick vi en liten Midsommar-kasse av ABBA med lite godsaker typ kaviar, stenbitsrom, handskalade räkor (mums!) , makrillfilé i tomatsås och mindre godare saker som sill och ansjovis. Det finns bara en sill jag gillar och det är Midsommarsillen från Abba. Den behåller jag själv och resten ger jag bort till den som vill ha (antagligen mamma och pappa). Åt en supergod räkmacka igår på rustik baguette med de goda räkorna, ägg och majonnäs. Fick t.o.m. R att äta räkmacka till frukost (det var så mycket räkor så vi måste ligga i och äta mycket av dem så de inte blir dåliga), han gillar ingenting från havet men detta var gott!

A pocket in my pocket

"Pojke försvunnen" var den boken det tillslut blev av Anna Janssons. Orkade inte kuska runt till en bokaffär så jag gick in på Coop (efter tips från J-P; tänkte inte på det själv...) och kollade deras bokhylla. Den och Främmande fågel fanns så jag slog till. Fick även min rumskompis TS intresserad av böckerna så imorn tar jag med mig de två jag läst till henne så får vi se om hon vill låna eller inte.

Dagens tråkiga: Upptäckte två gigantiska fågelskitar på vindrutan när jag kom ut från jobbet idag (precis i ögonhöjd på förarsidan såklart). Men det tråkigaste av allt var att spolarvätskan tog slut när jag försökte få bort dem, så de bara hann smetas ut ordentligt. Fick ta fram en spann och gnugga för hand istället.... Så trist att fåglarna måste skita just på vår vackra bil. "Pelikan-jäveln har ju käkat spakel" - för att citera J efter att hans bil blivit så totalt nedbajsad under ett träd i Norge.


Gött

Gud så skönt med fredag imorn, jag har känt mig som en klubbad säl varje morgon när klockan ringt denna vecka. Och nästa vecka är det bara 4 arbetsdagar! Sen har jag även fått ledigt på måndagen efter midsommarhelgen så då har jag ännu en fyrdagars-vecka att se fram emot. Sen jobbar jag heeeela tiden fram till den 13:e september! Då åker vi =) På tal om resan så skaffade vi nya pass för några veckor sedan. Hör och häpna - jag är faktiskt rätt nöjd med bilden. För första gången typ =) Skönt att ha det nya passet i alla fall. Jag tror det är själva inträdet i USA som jag är mest nervös över med denna resa. De tar ju fingeravtryck och kontrollerar alla till tusen. Lite smått galna måste jag säga, men men... Vi får hålla tummarna att det går bra, och det tror jag det kommer göra!

Massa böcker!

Vilken härlig fotbollsmatch, riktigt härligt att Zlatan fick göra mål, det förtjänar han verkligen!!!

Så, över till annat. Böcker. Efter att ha läst ut Anna Janssons Främmande fågel är jag lite frälst. Kanonbra bok! Och hon har ju skrivit så många så det finns en hel drös (i pocket - jippie!!) att kasta sig över! Så billigt med pocket också, tror jag ska försöka lägga vantarna på nån av dem imorn eftersom vi ändå ska ut till Landvetter kan man göra en avstickare på vägen dit kanske?

Får se vilken det blir...

              
Silverkronan        Pojke försvunnen     Må döden sova

Bilderna är tagna från adlibris.com

.....

I love you, ich liebe dich - Zlatan Ibrahimovic!!!!!

Tillbaka på jobbet

Efter en underbar långhelg är man tillbaka på jobbet igen. Lite trist, men men. Det var kokande varmt på kontoret idag, ca 28 grader hörde jag rykten om. Jag och min för stunden nya rumskompis TS (vi har två T på jobbet så jag börjar bli förvirrad själv nu) hittade en fläkt som skulle blåsa kall-luft. Vi provade men insåg efter ett tag att det blev svalare om vi stängde av den istället.

Gårdagen var en riktigt härlig dag! Vi åkte till Gråbo och Rs syster M. Hennes son (alltså Rs brorson) är grym på bilar och vi ville att han skulle kolla på våra bromsar som gnisslar väldigt mycket just nu. Vi skulle egentligen bara dit och kolla bromsarna men blev kvar hela dagen då det kom lite mer folk framåt kvällen för att grilla. När grabbarna grejade med bilen fick jag låna en solsäng och låg och solade, hade det riktigt gott! Men mot kvällen började det blåsa kallt och det kom en massa moln... Vi avslutade i Partille där vi kollade på Ms (Rs systerdotter, fast från en annan syster) nya lägenhet. Hon hade det riktigt fint! Var inte hemma förrän halv tio så det blev en fullspäckad dag. Men trevligt var det!

Årets första dopp!

Japp, det blev av idag! Har badat och det var så ljuvligt! Jag tror inte jag badade nån gång förra året, varken i havet eller en sjö. Idag var det i alla fall i en sjö. Helt okej för mig. Jag är ju inte uppväxt här på Västkusten och klarar mig bra med att bada i en liten sjö. Finns en del fördelar med det faktiskt. Du slipper kastade dig i från klipporna, det är ofta fin sandbotten och du slipper otäcka maneter och krabbor m.m. Insåg att senast jag badade var nog när vi var på Naxos 2006. Sjukt länge sen! Men som sagt, idag blev det av! R är lite av en badkruka, jag brukar slänga mig i när man gått tillräckligt långt ut, men han stod och sjåpade sig och jag fick räkna in honom 3-4 gånger innan han tillslut kastade sig i han med. Det är ju så gott när man väl är i!

Bild från Finekas där vi ofta åt lunch.

Jag längtar verkligen tillbaka till Naxos, bästa resan jag gjort - hittills. Måste tillbaka dit nån mer gång!

Underbar torsdagkväll

Vilken underbart rolig kväll vi hade igår!! Och vilka fantastiska jobbarkompisar jag har, de är verkligen bäst! Det var 5-kamp på Liseberg och mat på Tyrolen efteråt. Hamnade i ett väldigt bra lag, jag och T hamnade i samma lag vilket jag trivdes med eftersom hon är en av dem jag umgås mest med på jobbet. Grenarna vi tävlade i var sillkastning, skjuta ner bin, waterboll, skeeboll och  basket. Det gick helt okej för vårt lag, men när vi började räkna ihop poängen tyckte vi först att det såg mörkt ut. Det gjorde det inte då vi hamnade på delad första plats på samma poäng som ett annat lag. Det blev en kamp mellan alla deltagarna i lagen på galoppbanan (man ska rulla bollar i olika hål och så flyttar sig hästen framåt beroende på vilket hål bollen hamnar i). A i mitt lag var en hejjare på detta och hon tog hem alltihopa vilket ledde vårt lag till seger! Vi fick presenter och jag fick förkläde, en fin skalkniv och världens snyggaste korköppnare med företagets logga på =) Vi skulle dra vidare när Liseberg stängde, och gick till Avenyn. Där blev det ett evigt velande om vart vi skulle. Det blev tillslut Excet men då tackade jag för mig och ringde efter taxi (R). Det kostade 100 spänn att gå in och jag är fattig så det blev inget mer skoj för mig den kvällen. Men jag hade bra roligt fram tills dess!!

Snart "fredag"

Underbart med "fredag" imorn. Efter att jobbdagen är avklarad är det personalfest. Först lite rosé på kontoret innan vi åker till Liseberg och har 5-kamp. Avslutas med middag på Tyrolen där jag ska äta deras tyrolerschnitzel. Till efterrätt valde jag chokladtårta med hallon. Mums! Ska strax gå och fundera på vad jag ska ha på mig. Först ska man ju jobba hela dagen, så det är svårt att hitta nåt som man ändå känner sig relativt fräsch i fortfarande när klockan är fyra. Köpte en kofta på Lindex som jag kommer att ha när det blir lite svalare, men resten av outfiten är inte klar ännu... Grymt med Pauscheckar, hade 500:- så jag betalade inte en krona för koftan plus att jag har hälften kvar nu! Man kan ju handla med dem i princip överallt (alla ställen som är anslutna till Svensk Handel) så vi får se vad jag hittar på med de resterande 250:- Bra att ha när man är lite "inför-USA-fattig".

Bokmal

Just nu läser jag "Främmande fågel" av Anna Jansson. Har läst någon av henne innan, och det har varit intressant eftersom de utspelat sig i Örebro. Kul att läsa om platser man vet exakt hur de ser ut och som man har andra minnen kopplade till. Främmande fågel fick jag låna av min mamma för ganska länge sen, men det har inte blivit av att läsa förrän nu. Jag har i alla fall fastnat helt! Fågelinfluensan når Gotland (där denna bok utspelar sig), och man kan väl lugnt säga att panik utbryter när man inser att man inte har tillräckligt med vaccin. Spännande, spännande!!

Läsning hör verkligen sommaren till, och jag efterlyser lite nya böcker av mina favoritförfattare. Harlan Coben har inte släppt nån ny på evigheter... Är också sugen på nåt nytt av Simon Beckett eller Peter Robinson. Meeen, de har gett ut varsina böcker för inte så himla länge sen så jag får väl hålla mig ett tag till. Förresten, släpper inte Camilla Läckberg böcker på löpande band just nu? Tyckte inte det var länge sedan Tyskungen kom, men det kanske bara är tiden som går snabbt?


Sova? Nu?

Det börjar bli läggdags, speciellt med tanke på vilken tid man ska upp imorn. Men det är så förbaskat svårt att gå och lägga sig när solen skiner ute. Okej, inte riktigt skiner men det känns nästan så. Det är ju så ljust, nästan som mitt på dagen... Som tur är har jag min ögonmask som jag fick av en fd kollega förra sommaren, när jag beklagade mig över att jag vaknar av fåglarna på morgonen och inte kan somna om. Har ännu inte haft det problemet, men det kommer väl... Dessutom är masken perfekt att ha med sig när vi åker till USA i höst. Sova gott på planet!

Finaste ungen!

Ett liten försenat GRATTIS till världens finaste unge! (såklart grattade jag honom igår, men i bloggen blev det inget igår) Min brorson Alvin fyllde 3 år igår och är värsta stora herrn. Minns ju när han bara var liten parvel som knappt kunde sitta själv. Igår la han och hans pappa pärlplattor när jag ringde. Han gjorde en rosa krokdil. Världens finaste!


Värmebölja!

Underbart att värmeböljan håller i sig! Som alla andra har jag spenderat helgen utomhus, vilket gjort att det inte varit så tätt med uppdateringar. Vi har grillat både fredag och lördag och haft det så härligt! Ljumma kvällar på uteplatsen är verkligen bland det bästa som finns! Söndagen spenderades helt utomhus. Frukost, lunch och middag åts utomhus och jag satt i skuggan och läste större delen av dagen. Det gick liksom inte att vara i solen, försökte sola en stund, men det blev nog inte längre än 45 min-1 timme. Har försökt kolla på SMHI hur länge detta håller i sig och det ser lovande ut! Man kan bara kolla fram till fredag, men det är sol hela vägen. Och på GP kan man även se lördag och det blir bara varmare =) Då blir det grillning igen! Man måste ju passa på!

hits