Alvin & gänget

Jag tänker på min älskade brorson varje gång jag ser de här sötnosarna på teve.. min lille Alvin!

Alvin & gänget

Alvin är nog världens sötaste unge, drygt 2 ½ år gammal. Han hade varit hos mamma och pappa häromdagen när deras nya teve levererades. Pappa höll på att plocka med en gamla teve som skulle slängas och plockade även undan annat som skulle slängas ur tevebänken. Bl.a. en gammal förstärkare med massa rattar och knappar. Den fick Alvin leka med och låtsades att han körde bil. Enligt mamma lekte han med den hur länge som helst. Nästa gång han hälsade på farmor och farfar ville ha leka med den igen, men då hade min käre far redan hunnit slänga förstärkaren, vilket mamma fick förklara för honom. Alvin tittade då på sin farmor med ledsna ögon och så sa han: "Det var inte direkt snällt gjort". Så himla go unge!! =) Saknar honom tonvis!

Det händer!!

Så, nu är det klart. Flygbiljetterna är bokade!! Och eftersom vi inte har något avbeställningsskydd är det bara att åka, vad som än händer =) Det blev lite ändringar, men det mesta är sig likt. NY, LA och sist Hawaii. Det som ändrades var att vi kortade ner LA vistelsen med en dag och la den på Hawaii istället. Så nu blir det 9 härliga dagar i solen och resten i storstäder. Jag längtar verkligen, kan skippa sommaren och förflytta mig direkt till september!

Sia glass!

Häromdagen var min favorit leverantör på besök på jobbet, nämligen SIA-glass! (I konkurrens med Delicato så är det roligast när glassen kommer på besök). Speciellt så här i januari för då har hon årets nya smaker med sig. Och det var ganska många i år.

Choklad/basilika
Choklad/chili
Choklad/ingefära
Jordgubb/cognac
Tiramisu
Tranbärsorbet
Flädersorbet

Det är ju roliga och spännande smaker. Ingen var direkt äcklig även om vissa inte låter speciellt goda. Minst förtjust var jag i choklad/ingefära, jag är inte helt såld på ingefära i glass. Choklad/chili var riktigt rolig, det var hetta i den glassen. Men de flesta av smakerna är mest till för att man ska ha en kula i en dessert tillsammans med annat. Jag rekommenderar inte att mula i sig en halv liter choklad/chili en fredagkväll. Den enda glassen jag skulle äta hemma i soffan är tiramisu-glassen, den var mest som "vanlig" glass. Båda sorbet-glassarna var ljuvligt goda! Riktigt bra båda två!

En 23-års kris...

...i light variant upplevde jag idag. Jag trodde inte jag var så åldersfixerad men idag har jag mått riktigt dåligt. Det hela började med att J kom in till mig på mitt kontor och drog loss ett hårstrå från mitt huvud. Och gissa vad, det var helt kritvitt. Alltså har jag blivit gråhårig, som 23-åring. Är det schysst verkligen? Egentligen visste jag om hårstråets existens redan innan. J har sett det en gång tidigare när hon plattade mitt hår och frisören påpekade det sist jag var där. Men jag har väl inte velat inse det kanske...? När jag fick det i handen var det på riktigt i alla fall och jag såg framför mig hur jag skulle ha hur mycket grått hår som helst innan 25-års dagen. Fick tröst av en kund som sa: "Men jag tycker du är söt, och jag har ju sett dig i verkligenheten så jag ljuger inte. Iochförsig är jag synskadad, men det behöver vi inte tänka på i detta sammanhang..." Då kände jag mig lite gladare, men dagen var ändå lite förstörd. Har ni gråa hår redan, eller är jag helt ensam??!


Björn Gustafsson

Jag hade slutat kolla på Parlamentet eftersom programmet sett sina bästa dar för länge sedan. Enter Björn Gustafsson och vänder på alltihopa. Han är så fruktansvärt, grymt, otroligt jäkla rolig. Och detta klipp från Rockbjörnen visar ännu en gång att han är hysteriskt rolig. Tänk vad han kan bli i framtiden, nu är han bara 21 år gammal! Jag tror det var honom Magnus Betnér pratade om i sin ståupp när vi såg honom på Storan förra året, att 4:an nobbat en grymt rolig, ung kille i "Tack gode gud" bara för att han inte var känd då, trots att han tydligen gjorde en överjordiskt kul provning...


Mat för en månad

Sååå...nu är månadens matsedel snart klar. Vi plågar oss genom att komma på mat för en hel månad en dag, men sen är det gjort! Då behöver du inte tänka mer på det sen. Det värsta jag vet är "Vad ska vi äta till middag idag?". Och det är mycket mer ekonomiskt att göra så här. Vi storhandlar en gång i veckan och får ju komplettera lite grann nån dag i veckan så vi har alla färsk varor som behövs. Det är skönt att komma upp på morgonen och bara slänga en blick på matsedel på kylskåpet och kolla om man behöver tina köttfärs eller kyckling eller nåt. Känns riktigt smidigt. Men jag har kört fast lite grann. Har 3 dagar kvar, sen är månaden inbokad så jag ska väl ta tag i det nu så listan kan sättas upp. Sen är det så praktiskt att spara alla matsedlar på datorn för då kan man gå tillbaka och kolla tidigare veckor för att få inspiration till nya listor...

Budget

Efter tips från Sandy gick jag in på Lyxfällans hemsida och skapade en budget inför USA-resan. Det var hårresande att skriva ihop alla utgifter man har, det blev en hel del poster om man säger så. Efter lite kalkylering säger den att vi måste spara ca 5000kr i månaden för att komma iväg i september, men just nu försöker vi spara några tusenlappar mer än det. Hoppas bara man lyckas med det hela vägen, men det tror jag. Motivationen finns där garanterat. Igår var vi hos J-P & C för att planera. Det kändes som att de flesta etapperna av resan bockades av. New York är helt klart, vi är där 7 dagar och vi har bestämt vilket hotell det blir. Sen flyger vi till LA och är där i 6dagar. Här funderade vi över San Fransisco, och att köra Pacific Coast Highway dit, men vi insåg att det skulle bli för dyrt. C är inte 24 när vi är där och då kostar det 27 dollar extra per dag att hyra bil. En annan lösning är ju att bara jag och R kör men det skulle bli ganska mycket dyrare ändå. Trist, men istället kommer vi nog åka till San Diego och gå på antingen SeaWorld eller San Diego Zoo. Efter det bär det av till Hawaii där vi stanna 8 dagar. Hawaii ser jag verkligen fram emot, det känns som en lugn och skön avslutning på en ganska lång resa. Sol, bad och bara ta det lugnt efter några veckor i storstäder. På måndag bestället vi flygbiljetterna... Åååh! Va spännande det ska bli!!

Skön morgon

Jag har haft en riktigt skön morgon. Började med att plocka undan lite grann och röja lite, och dessutom hann jag sätta igång en maskin med tvätt. Sedan blev det en god frukost bestående Hönö-kaka med solrosfrön och ägg på, och en kall och god jordgubbssmoothie. Känner mig rätt nöjd nu. Snart måste vi åka in till stan - har absolut ingen lust i detta vädret. Men R måste klippa sig och då ska jag passa på att gå till optikern och köpa nya linser. Bara de inte säger att jag måste göra en undersökning också, för det har jag inte råd med denna månad. Får lägga den till nästa månad i så fall. Känner inte att min syn försämrats något alls. Känns nästan som att jag ser bättre nu än jag vad gjorde innan jag fick linser. Jaja, vi får väl se. Dessutom ska jag hämta ett paket. Beställde produkter från Yves Rocher innan vi bestämde oss för att åka med till USA och det ångrar jag lite nu. Hade kunnat spara de 400:- istället. Men men, gjort är gjort och det är saker jag behöver just nu också så det är väl okej.

Missemåns blir Buzzadorer

Hehe, våra små missemånsar ska få bli Buzzadorer. De ska få testa Mjaus kattmat. Synd bara att Zorro blir helt vild när han får burkmat och äter tills han spyr (jag tror han har någon slags ätstörning som grundar sig från barndomen. Tydligen var han och Cesar minst i kullen och fick väl äta sist. De var så taniga och smala när de kom till oss. Nu är Zorro en riktig tjockis, men det är en helt annan historia). VI får väl se hur det går och om de gillar maten. Ska bli kul att utvärdera något efter hur ens husdjur reagerar. Det är lite tröttsamt att sitta och förklara vad man själv tycker hela tiden. Med djur får man ju en äkta reaktion. Äter de inte nåt av det så tycker de helt enkelt inte om det.

Och på tal om det så ska de vaccineras snart igen, våra små missar. Det är ett rent helvete att åka till veterinären med dem. De skriker i högan sky hela vägen dit och hela vägen hem. Man blir lite smått galen av det. Jaja, det ju bara en gång om året i alla fall.

Tips??

Det lutar mer och mer åt att vi åker till USA i höst. Men jag behöver tips - vi behöver spara ganska mycket pengar till dess. Och jag vill ha alla tips jag kan få! Har ni några bra? Som det är nu gör vi väl småsaker. Sparar tior i en pet-flaska, har inte mycket onödiga utgifter (förutom att vi innan vi bestämde oss för att åka skickade efter en prenumeration på Illustrerad Vetenskap, men det är bara 200kr). Sååå, hur gör ni när ni vill spara lite extra?

USA i höst?

R och jag funderar på att följa med på en resa till USA som vi tidigare tackat nej till. Vi trodde inte att vi skulle ha råd, men efter en koll på kontot insåg jag att jag faktiskt hade pengar till själva resan och det som saknades var fickpengarna, vilket iochförsig är en hel del, men om jag lever på nudlar resten av tiden fram till september så borde det gå. Resan består av en dryg vecka i NY, vidare till LA och sedan avslutas den på Hawaii. 3 veckor sammanlagt. Och det var inga som helst problem på jobbet, chefen snarare jublade åt att jag i så fall skulle jobba hela sommaren, möjligtvis med 1 vecka ledigt. Måste fundera lite till på detta, men det kan mycket väl tänkas att det faktiskt blir en USA-resa i år... Vi får väl se, vi får väl se!!

En dag i helvetet...

...har det varit idag. Ofta tycker jag mitt jobb är roligt, och de flesta kunder är underbara att prata med och jag tycker det är kul att småprata lite med dem. Dagen som denna förstör allt det. För att förklara läget kan jag börja med att berätta lite hur det funkar när folk är sjuka där jag jobbar. Är en borta är det oftast lugnt. Lite mer att göra, men det märks inte så mycket. Är 2 borta börjar det bli lite värre. Det märks av på ett annat sätt, men det går oftast att hantera ändå. Är 3 borta är det kalabalik och kaos. Idag hade vi 5 st borta, 5 st!!!! 1 har semester, 1 var på möten i Stockholm, 2 var sjuka och 1 vabbade. Herrejesus vilken jävla dag. Jag har haft andnöd, varit gråtfärdig, kastat pennor, svurit och fått stanna av flera gånger för att ta djupa andetag. Dessutom rök jag ihop med en kund på telefon som jag inte brukar prata med och som skällde över något och det var verkligen inte rätt dag att skälla på mig idag. Jag har fortfarande inte lugnat ner mig riktigt men ska försöka så gott jag bara kan nu. Kanske skulle man däcka av en stund i soffan?

Dagens chock...

...fick jag när jag surfade in på Cineasts blogg tidigare i eftermiddag. Brad Renfro har dött. Jag såg honom första gången när jag var ca 11-12 år gammal i filmen "The Client", och blev störtkär, ni vet så där som man blir när man är liten =) Har skrivit 100ggr om honom i min dagbok från den tiden. Känns verkligen hemskt och tragiskt att han bara blev 25  år gammal.

Gråtfärdig

Insåg att jag inte lyssnat på den på ett tag. Började leta. Den fanns ingenstans. Som bortblåst. Då kom klumpen i halsen och världens ågren. Har jag tappat bort den? Det ser inte bättre ut. Fan. Fan. Fan. Favoritskivan ever...

Cross road


Sugen på fest

Jag är grymt sugen på party till helgen. Så där riktigt partysugen. Rs systerson T har ju just fyllt 18, kanske skulle dra med honom ut? Trucker-M är säkert på bara hon inte jobbar. Men det gör hon kanske... Det är ju lite short-notice. R påstod att det bara var att säga till på hans jobb så skulle typ alla vara på, men jag känner ju inte dem så bra. Jaja, vi får väl se vad det blir!

Partyhatt

Mariestad

Jag har spenderat hela dagen i Mariestad på kundbesök. Jättekul! Fick träffa några av mina kunder från offentliga sidan, och det var kul att få ansikten på rösterna man pratar med så många gånger. Och jag tror kunderna tyckte det var väldigt roligt också, man får en närmare relation. Eventuellt får jag även följa med till Falköping i början av februari, men det är inte säkert. Onsdag är en bra dag för mig att åka då jag har väldigt lite att göra, men fredagar är värre. Ganska späckade tyvärr. Men jag hoppas jag får, det vore kul!

Bra gala!

Tyckte Idrottsgalan igår var riktigt rolig - tack vare Peter Settman. Han gjorde verkligen hela showen!! Skulle bara kolla en kort stund men fastnade. Helt rätt att Zlatan fick Jerringpriset. Och det var lite rörande när Anja Pärsons pappa fick pris måste jag erkänna. Alla grät ju.

På tal om tårar så kom R kutande ur sovrummet imorse och undrade varför jag grät. Men det gjorde jag såklart inte. Nä, det var min lins som var problemet. Igår åt vi chili con carne, som det skulle vara en chilifrukt i. Jag var väldigt försiktig efteråt, med att inte klia mig i ögonen eller så. Tvättade händerna säkert 15 ggr plus att jag duschade innan jag la mig. Men ändå sved det till lite när jag tog ut min lins igårkväll och imorse var det helt omöjligt att sätta i den. Det var som att stoppa en chili i ögat ungefär. Så fort linsen kom i kontakt med ögat blev det helt rött och svullet och började rinna. Det var dessutom min sista månadslins så nu måste jag till optikern pronto för att få ny. Ska boka tid alldeles strax.

Singing Bee

Ikväll blir det att kolla på nya Singing Bee. Tror det kan vara riktigt kul faktiskt, jag älskar när folk sjunger fel i låtar. Har skrattat åt R många gånger =) Och mig själv såklart, när man inser hur fel ute man faktiskt varit... Sen får vi se om programmet är något att ha, men det verkar kul i alla fall!

Bee

Hasselback

Äntligen, efter många om och men är det dags att äta hasselbackspotatis! Ska bli riktigt gott. Vi har pratat om det länge, men det har aldrig blivit av. Så idag står helstekt fläskfilé med hasselbackspotatis på menyn. Mums!

Känner mig lite rastlös, kanske ska börja greja lite med maten så jag har något att göra. R är inte hemma än på en stund, men det är nog lite att göra med maten så det kanske är bäst att sätta igång. Förutom rastlösheten känner jag mig ganska tillfreds. Lägenheten är nystädad och det finns inga fler måsten idag. Skönt!

Dinner and a movie

Japp, middag plus bio blev det ikväll. Jag åt en lasagne som var hur god som helst, och R åt lammstek och potatisgratäng. Han verkade väldigt nöjd han med. Och så tog vi vitlöksbröd till förrätt. Det är hur gott som helst!

Filmen var bra. Jag gillar dessa äventyrsfilmer, det är liksom fart igenom hela filmer. Och speciellt när de följer ledtrådar och sådant. Har hört att filmen inte fått så bra kritik, men jag blev inte besviken. Ingen idé att lyssna till recensenterna längre, man får skapa sig en egen uppfattning helt enkelt.

På tal om film såg jag en kort snutt av filmen med världshistoriens bästa titel: "Snakes on a plane". Filmen handlar ju om ormar på ett flygplan, så varför inte döpa den till just det? Såg inte hela, men på de ca 30 minuterna jag såg hann en tjej bli biten i bröstvårtan av en orm och en kille fick en orm hängdes i....ja, ni vet... Riktig höjdarrulle. Den måste vara menad som en seriös parodi, eller??

National Treasure

Den blir till att se i helgen. På bio. I stora salongen på Bergakungen. I plusstolar (står i mitten av salongen lite "för sig själva" så du inte har någon nära framför eller bakom. Alltså mer utrymme och plats för en ynka tjugolapp extra. Helt klart värt pengarna). Det ska bli riktigt kul. Jag gillar Bergakungen, och det var ett tag sen jag var i en av de stora salongerna.

Mer kundbesök

Idag fick jag reda på att jag ska på mer kundbesök! I nästa vecka får jag följa med på möten i Mariestad då jag har många kunder i Mariestad (skolor, äldreboenden). Ska bli skitkul! Då blir det en heldag, med en utesäljare från Halmstad som är hur trevlig som helst (har bara pratat med henne på telefon). Där får jag träffa lite enhetschefer men även då de som beställer av mig ute i själva köken. Ska bli riktigt kul! Detta och det trevliga kundbesöket igår har verkligen gjort mig på bra humör! Allt känns lätt och roligt på jobbet nu - tycker verkligen att jobbet är roligt just nu. Fast imorse var det inte så kul. Vaknade och trodde för en sekund att det var lördag. Insåg snabbt att så inte var fallet, men tänkte "jaja, det är ju ändå fredag". Wrong again! Det var lite knäckande måste jag erkänna! =) Men IMORN är det fredag i alla fall!

Filmextra

Efter att jag surfat runt och hamnat hos Cineast blev jag inspirerad att sammanställa lite filmer här...

3 filmer jag rekommenderar:
*
Good Will Hunting (så otroligt bra!)
* Nyckeln till frihet (som Cineast påpekade så är det en av få bra filmerna som gjorts efter Stephen Kings böcker)
* Man on Fire (I love Denzel!)

3 filmer man bör ser innan man dör:
* Casablanca (har inte sett den själv än)
* E.T. (såg den nog hundra gånger som barn, tröttnade aldrig!)
* St. Elmo's fire (den får representera alla brat pack-filmerna, och den är rätt bra faktiskt!)


Filmer jag aldrig tröttnar på:
* Speed (ettan såklart, har aldrig ens sett tvåan)
* Wedding Crashers (Garvar som fan åt "I'll fiiiind yooouuu" varje gång!)
* Ocean's Eleven (Matt Damon, George Clooney, Brad Pitt, Andy Garcia och Julia Roberts i samma film. Grymt!)

3 filmer jag inte rekommenderar:
* Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford (Booooring!!)
* Hot chick (Rob Schneider är bara rolig som Ula i 50 first Dates.)
* The Wicker Man (så kasst, Nicholas Cage!!)

3 filmer jag inte förstår varför så många älskar:
* Mulhulland Drive (varför blev de så små att de kunde sitta på tröskeln helt plötsligt?)
* Lost in Translation (de satt ju bara där på hotellet hela tiden.. I don't get it...)
* Donnie Darko <---- Upd: Efter tips från JP blir den sista filmen i denna kategori defintivt Donnie Darko. Den förstod jag mig inte på heller. Kaninen liksom?


Kundbesök

Idag har jag varit på mitt första kundbesök, det var riktigt kul! Jag har aldrig träffat kunder innan på det sättet. Har träffat på mässor och så, men aldrig hälsat på dem i deras "riktiga miljö". De bjöd in mig och då pratade jag med utesäljaren (man är två säljare på varje kund, en innesäljare som jag och en utesäljare som är ute "på fältet" och träffar kunderna) och bara på två dar fixade han så jag fick komma och hälsa på! Så i eftermiddags åkte vi dit och tog en kaffe. Eller jag som inte dricker kaffe fick något som hette champagne-te. Det var typ det godaste teet jag smakat! Sjuukt gott! Det är i alla fall 2 skittrevliga killar som jag pratar med 2 dagar i veckan, så det är skönt att ha ansikten på rösterna!

Första boken klar!

Nu har jag plögt igenom "Den du inte ser" och den var GRYM! Det är säkert ingen nyhet för de flesta av er eftersom det inte direkt var nyligen den kom ut, men jag har aldrig läst Mari Jungstedt och blev väldigt positivt överraskad! Jag hade svårt att lägga den ifrån mig och kände inte nånstans i boken att den var tråkig eller så. Spännande från sida 1. Rekommenderas!


Betyget

Så kommer betyget för I Am Legend. Den var inte riktigt som jag föreställt mig att den skulle vara, vilket gjorde mig lite besviken. Men Will Smith tycker jag briljerar i denna film, precis som han brukar göra. Jag tycker det är sällan han gör en besviken faktiskt. Den var inte så lång, vilket iochförsig är ett plus eftersom Will Smith är en av de sista levande människorna på jorden och det kan ju bli lite tjötigt att se honom prata med sin hund i flera timmar, men den lämnade en med några frågetecken tycker jag, och några saker som jag hade velat att de gått djupare inpå. Allt som allt ger jag den en svag trea. NNN.

I Am Legend

...blir det ikväll. Har sett fram emot det länge! Verkar riktigt bra!


18646-274

Det går så fort!

Jag har just insett hur jäkla snabbt de senaste 6 år gått... Idag ska vi nämligen på "kalas" för Rs systerson T, som fyller 18 år. När R och jag träffades och jag började lära känna alla hans syskon med familjer var T 12 år gammal. Och nu är han alltså 18 år. Herregud va fort dessa år gått! Och va annorlunda allting var då, för 6 år sen.

Nya böcker

Fick med mig tre böcker hem från mamma. Har inte läst något av Mari Jungstedt men efter mammas rekommendationer ska jag ge mig på dem. Började läsa den första igår och den var faktiskt spännande från första sidan. Sökte på ablibris.se och alla som betygsatt hennes böcker hade gett dem 5 plus. Så det verkar lovande =)

Dessa fick jag med mig:

                       

1. Den du inte ser
2. I denna stilla natt
3. Den inre kretsen



Bilder från adlibris.se

Underbart är kort

Så var den långledigheten förbi. Hur kan det gå så himla fort? Den kändes inte så tungt att vara tillbaka på jobbet, men när dagen var slut hade jag en fruktansvärd huvudvärk. Ledigheten har varit toppen! Dagarna i Örebro blev precis som jag ville. På annandagen träffade vi bara familjen och myste, torsdagen träffade jag H & S för glöggkväll, hur mysigt som helst. Fredag tog vi det lugnt, kollade lite i affärer och åt god mat med mamma och pappa. På lördagen åkte vi mot Deje och de Värmländska skogarna. Rs syster bor där och vi har inte varit och hälsat på på nästan 2 år. De hade fått det jättefint! På söndag blev det promenad i Rynningeviken med mamma och pappa och sedan O'learys och bio på kvällen. Sen var det ju nyårsafton och J-P & C kom upp. Vi käkade supergod trerätters och spelade spel. Nästa längre ledighet är om 3 månader.... Suck!

    

Från promenaden i Rynningeviken

hits