Mums!

Läste just Aninas blogg där hon skrivit som smörgåstårta. Gissa om jag blev sugen! Min absoluta favorit är smörgåstårta. Jag kan äta ihjäl mig på det. Förra påsken gjorde mamma och jag en underbart god smörgåstårta, kanske ska göra en repris i år? =) Mmm! Va gott det är!!

Sm?rg?st?rta
Bilden kommer från tasteline.se

Vårstädning

Igår fick bilen en rejäl vårstädning. Åkte igenom Volvos biltvätt som gjorde den skinande ren (det var verkligen värt pengarna!!), sedan dammsög vi den och tvättade mattorna så nu är den skinande ren. Tyvärr syns skadan vi fick för nån månad sen ganska mycket nu, och den ska inte fixas förrän i mitten av april nångång. De ska ha bilen i en hel vecka för den lilla skadan, men det är väl för att det blev så mycket på en av dörrarna antagligen.

Hemmet skulle också behöva få sig en riktig vårstädning. Får väl göra det innan mamma och pappa kommer på torsdag! För övrigt jobbar jag bara 3 dagar nästa vecka! jippie! Sen är jag ledig i 5 dagar. Det ska verkligen bli skönt. Det var nästan 2 år sedan jag var ledig sist. Så detta förtjänar jag!

Riktigt vårtecken

Nu känns det som att våren är här på riktigt. R byter till sommardäck på bilen och det känns som ett ganska bra tecken! Inge mer snö nu tack! =) Fast det tror jag knappast att det kommer heller.

Jag börjar bli sugen på att göra i ordning balkongen nu. Har insett att vi behöver nya möbler i alla fall. Eller bordet håller nog ett år till, men stolarna har tagit ganska mycket stryk och har blivit missfärgade. Dags för nytt med andra ord! Tycker inte om att vår balkong är så liten, vi får inte plats med allting. Ibland önskar jag att jag hade en stor trädgård att påta i, men sen tänker jag på hur mycket jobb man måste lägga ner och då är jag rätt glad för min balkong istället. Speciellt när man hör jobbarkompisarna prata om hur de sliter i trädgårdarna =)

Mycket kött

Mums! Fick med mig nästan 2 kilo oxfilé hem, och en 2 kilos biff också. Det är härligt att man får belöningar även om man bara säljer 11 kilo själv =) Vi hade mini-kampanj på jobbet och alla fick lite kött som belöning. Jag hade bara sålt 11 kg, dels för att jag inte har de typerna av kunder som köper dessa råvaror plus att det bara var över några dar, och jag hade inte så många kunder som skulle ha leverans de dagarna. Men jag var inte sist =) 2 st hade inte sålt nåt och CH hade sålt 4 kg =) Jaja, det är inte lätt alltid...

Dagens andra bästa

Förutom att jag fick en liten stund i solen med älsklingen under arbetsdagen, så måste den händelsen få dela första plats med denna:  På jobbet har vi ett fadder-system. T.ex. om Ch, som jag är fadder till, är borta så tar jag hand om hans kundkort. Jag tar det jag kan själv och lämnar sedan vidare till andra. Min kollega M har mycket att göra nu då hennes fadder är i Thailand och kommer vara det fram tills påsken är slut. Därför har M ganska stor arbetsbelastning just nu och jag gör allt jag kan för att hjälpa till. Jag har inte så mycket kunder på tisdagar och onsdagar så då tar jag allt jag bara kan. Och idag sa M till mig att hon hade pratat med en av våra teamledare och berättat för henne att hon tycker att jag är en klippa på företaget, och att de ska hålla hårt i mig. Hon sa att hon inte skulle klara detta utan mig, och att jag gör ett kanonbra jobb. Gissa om jag blev glad!! M har berömt mig för cheferna innan. Jag hade hennes kunder i somras och så fort någon av dem sa något bra om mig förde hon det vidare direkt. Och just att det kommer från henne gör mig extra glad. Hon gjorde att jag hade extra mycket energi hela eftermiddagen!

Ännu en härlig kväll!

Denna dag har ju varit fantastisk!! Det blev stavar idag med, passar på de dagar när det är så här fint. Man vet aldrig när regnet kommer... Älskar detta vädret, det känns som att du orkar hur mycket som helst! Dagen är så mycket längre och alla är så mycket mer harmoniska. Katterna spenderar nästan all sin tid, från att vi kommer tills det blir för kallt, ute på balkongen. De tittar på barnen som leker, fåglarna m.m. VI har nätat in balkongen så man behöver inte bekymra sig så mycket om vad de pysslar med där ute, de sköter sig själva.

Dagens klart bästa: R var ute på jobb bredvid mitt jobb, så en stund på eftermiddagen smög jag ut och träffade honom. Vi satt på en bänk i solen en stund och bara pratade. Min finaste... =)

Självscanning

Just nu är det riktigt roligt att handla i mataffär. På ICA Maxi vid mitt jobb finns det självscanning. Det är hur kul som helst att blippa varorna själv och packa ner direkt i påsarna. Verkligen dagens roligaste =) Dock finns det inte vårat Kvantum än, men det ska tydligen bli Maxi så småningom, så då kommer det väl dit också förhoppningsvis =) Testa, det är hur kul som helst! Det enda som är irriterande är att du måste anmäla dig och ditt kort i varje enskild butik som har scanningen. Känns lite omständigt...








Tönt...

Jag känner mig riktigt töntig, men idag köpte jag mig ett par gåstavar och tog första rundan alldeles nyss. Shit, vilken skillnad från att gå utan!! För mig är detta guld. Tusen gånger bättre än gymkort och en massa konstiga pass att hoppa upp och ner på. Nej, nu är jag trött i hela kroppen och fick en underbar rask promenad i solen. Trodde inte jag skulle orka efter jobbet, men det var inga problem! Fick i mig lite mat innan och sedan var det bara att sätta iväg! Stavarna kostade 149:- på Rusta så det är ju knappast några pengar det handlar om... Detta kommer jag definitvt fortsätta med! Ska passa på att gå de dagar jag har bilen i veckorna och även både lördag och söndag.

Lördag med "barnen"

I lördags var "barnen" hos oss. "Barnen" = Rs syskonbarn, 16 & 13 år gamla, med andra ord ganska stora barn. T brukar komma för att hälsa på R så de kan spela dator ibland och denna gång frågade jag om S ville följa med så hon och jag kunde umgås. Det ville hon! På dagen åkte vi till stan och shoppade. Jag och S köpte skor inför våren. För mig blev det ett par Nike för 800 kr (det är jättemycket för mig, lägger aldrig mycket pengar på skor, men nu var jag trött på att bara kunna ha skorna 2 månader innan de går sönder) och S köpte ett par ballerina för en lite billigare peng. Vi köpte glass och åt i solen och avslutade kvällen med tacos, godis och lite BUZZ. S och jag kollade också på film när grabbarna spelade dator. Det blev You, me & Dupree. Den var riktigt bra, jag älskar Owen Wilson!! =)

Storan & Tara's

Denna helg har det verkligen inte funnits tid för uppdatering, därav tystnaden. Fredagen började med Magnus Betnér på Storan kl 18.30. Jag hade ganska höga förväntningar eftersom jag tycker väldigt mycket om vad han gjort tidigare. Och jag blev inte besviken! Så sjukt rolig. Jag fick kramp i käken, på riktigt alltså. Det började först krampa på ena sidan, sedan även på andra sidan. Så sjukt rolig var han! Ta chansen att se honom om ni kan! Innan han kom in var det en kille som värmde upp publiken, kommer tyärr inte ihåg vad han heter, men han var också jätterolig!

Efter Betnér träffade vi J & C för att käka middag. Det blev en turkisk resturang som heter
Tara's. Det blev direkt en favorit! Bra service med väldigt trevlig personal, maten var supergod och själva restaurangen var hur mysig som helst. Minus för att det örtbakade potatisen var lite väl ljummen. Och att det satt ett sällskap på typ 20 personer bredvid oss som skrattade och skrek lite väl högt...

Stress-symptom?

Varje natt denna vecka har jag vaknat ca 1 timme innan klockan ska ringa och kan inte somna om. Jag drömmer om jobbet, jag tänker på jobbet och vrider och vänder på mig p.g.a. jobbet. R skickade oroligt mail till mig idag och frågade hur det var egentligen. Jag svarade så snabbt jag kunde och fortsatte stansa rader...

Imorse hände något som aldrig hänt förut. Jag vaknade återigen vid 5 och slumrade till igen efter det. Efter en stund vaknar jag med ett ryck av en hemsk smärta i magen. Det liksom hugger som knivar, har aldrig känt så förut. Då blev jag riktigt orolig. Tur för min mage att jag inte dricker en endaste droppe kaffe.

Idag känner jag mig lättare i sinnet i alla fall. Semestern är klar. Får 27, 28 och 29. Helt okej. Dessutom gick jag till min teamledare och sa att jag är trött och ansökte om ledigt på skärtorsdagen. Han trodde inte det skulle vara några problem, han sa att jag kunde ta onsdagen också om jag ville. Jag tackade nej. Det är så mycket den dagen, kan inte lämna kollegerna i sticket. Skönt med lite lång ledigt över påsk. Fan va mycket jobbsnack. Förlåt.


Sunkigt

Det verkar inte gå att lägga upp bilder på blogg.se. Ovanligt. Jag skulle ju blogga om de goda glasserna vi köpte från glassbilen i fredags. Det är nog typ 3:e gången jag handlar av glassbilen i hela mitt liv. Har aldrig fått göra det, det har alltid varit för dyrt. Men i fredags handlade vi. Två klassiker. Glassbåten och lakritspuck. Fast lakritspucken hette "Smack lakrits". Tror R tyckte det var ett pinigt namn, för han sa: "Vi tar en med glassbåtar och en med såna där...lakritsar...". För övrigt fick jag reda på att glassbilen mer än gärna tar kort. Skit. Det är inte alls bra. Vad ska man hitta på för ursäkt nu då?

Det är i alla fall sjukt goda glassar, så jag vill köpa igen imorn. Men vi är inte hemma då. Kanske skulle be R mamma. Låter som värsta langningen =)

Låååång dag

Ojoj, vilken lång dag detta varit. Vi hade beordrad övertid till 18 för att testa det nya systemet som snart ska införas. Imorse när jag kom såg jag ett mail där det stod att de ändrat tiden till 18.40. Suck och stön. Jag kom till jobbet 07.30. Vi krävde i alla fall fika från arbetsgivaren och de kom med gigantiska räksmörgåsar som en av våra kunder gjort. De var ljuvligt goda! Lite lön för mödan. På tal om lön är min väldigt trevlig just nu! Har ju fått påökt och det känns! Plånboken känns extra trevlig denna månad. Därför funderar jag på om jag ska försöka shoppa lite imorn efter jobbet (ska försöka komma iväg i tid, 14.30).  Vi ska ju på Magnus Betnér imorn, och efter det ska vi käka med J & C på ett ställe som heter Tara's. Har aldrig varit där innan, så det ska bli spännande!

På lördag kommer Rs syskonbarn, T & S. T ville komma hit för att spela dator med R och då frågade jag om inte S ville följa med, så hon och jag kan kolla film och äta godis. Det ville hon, så det ska bli jättekul!

Konstiga känslor

Idag har varit en väldigt underlig dag. Det har varit mycket att göra hela dagen, speciellt på eftermiddagen och när jag skulle åka hem kände jag mig rent av gråtfärdig. Det är nog inte stressen, utan allt annat runt omkring. Fick reda på att jag måste flytta semestern. Får ju såklart anpassa mig efter hur de ordinarie anställda vill ha semester. Min teamledare föreslog tre veckor i augusti, men då kan jag lika gärna skita i hela semestern. R kommer inte vara ledig då och inte heller mina föräldrar. Om jag inte kan vara ledig samtidigt som dem kan jag lika gärna jobba hela sommaren istället. Vi får väl se. Ska som sista förslag fråga om 26, 27, och 28. Går inte det får jag dela upp veckorna. Men att ta alla mina tre veckor i augusti känns inte speciellt aktuellt.

Det som känns svårast är att man hamnar längst ner på prioriterings listan när man är vikarie. "Du får sitta i korridorren och jobba, eftersom du är vikarie"... "Vi måste ju flytta på någons semester och eftersom du är vikarie...". Jag hatar att inte kunna planera något för framtiden, bara ha de månaderna vikariatet sträcker sig. Och hoppet om att någonsin få något fast jobb känns så sjukt avlägset. Kommer jag någonsin få det? Alla mina vänner har fast jobb, det är bara jag kvar. Man känner sig rätt värdelös när alla andra lyckas och man själv harvar med ett vikariat. Jag vet att det är bättre än att vara arbetslös och att jag borde vara tacksam. Jag lovar - det är jag. Men på samma sätt som att det tär på en att vara arbetslös så tär det på en att aldrig riktigt passa in på jobbet - eftersom man bara är vikarie.

Deppad...

Vi fick inte lägenheten... Riktigt trist. Är inte alls peppad att söka mer nu. Vi förblir där vi är helt enkelt =(

Slapp söndag

Med tanke på hur vädret är idag vill jag inte gå ut på hela dagen. Mina planer för dagen blir därför att tvätta klart, titta på teve och läsa. Är inne på andra maskinen nu, och har bara en kvar efter det. Under tiden blir det Prison Break från i måndags och Lost från i onsdags. Jag tittade ju på Grey's i onsdags så det blir Lost idag istället.

Ikväll blir det mys med chips och Wallander-filmer. Det var länge sedan vi såg några, men ikväll ska vi hyra plus att jag spelar in en från Canalplus som börjar om 1 timme. Nu blir det Prison Break!

Inte ett ljud

Vi har fortfarande inte hört något om lägenheten. Vi tackade ju ja i måndags så det känns som att man borde ha hört något vid det här laget. Antagligen har väl de som fick den fått besked kanske, och så får vi andra som inte fått den besked nu i veckan. Usch, det känns så trist. Just nu är jag helt säker på att den gått till någon annan, och ju mer jag tänker på det desto mer ledsen blir jag. Jag ville ju så gärna ha den!! Vi får väl se om vi söker vidare efter nåt annat eller inte. Just nu är jag inte så peppad...

Vintern är tillbaka

Senast jag skrev ett inlägg handlade det om att den underbara våren verkade vara på väg. Nu snöar det. Fy fasen! Det var verkligen det sista man ville ha just nu. Det kommer riktigt mycket här, och stora flingor dessutom. Blä!

Helgen har varit väldigt mysig. I fredags blev det bara mys hemma och i lördags bakade vi pizza hos Rs föräldrar. Den blev kanongod. Vi träffade även J & C tidigare under dagen och tittade på deras nya bil. Samma modell som vi har men de har inte kombi och en annan färg. Vi tog en sväng till Allum och jag köpte en ny vårjacka (men den känns avlägsen idag måste jag säga...). R köpte en dunväst, riktigt snygg! Nu saknar jag bara ett par bra vårskor också, så är jag ganska redo för varmare tider!

Är det våren jag ser?

Som så många andra redan bloggat om så har jag lite vårkänslor just nu. Solen skiner när man kommer ut från jobbet, man behöver inte ha med sig vantar och mössa längre och allt känns så mycket lättare!
Denna årstiden blir jag sugen på promenader i slottsskogen eller botaniska trädgården, med en glass i handen och älsklingen i armkrok. Men vad jag förstått ska det blir kasst väder till helgen, såklart. Jaja, det är väl bara att försöka hitta på något annat. Hoppas bara att jag hinner göra det nångång innan maj. 30 april lanseras vårt nya datasystem på jobbet. Antagligen kommer jag att jobba 1 maj och säkerligen någon helg också. Vi får ingen ledighet i maj och ska vara beredda på övertid under hela månaden fram till juni. Jag längtar inte direkt, om man säger så...

Bra jobbat!

R berättade häromdagen att hans chef kommit till honom och sagt att de skulle se över hans lön. Tydligen tyckte han att R tog så mycket mer ansvar nu, då han just nu jobbar själv med en grej de egentligen ska vara två på, eftersom en arbetskamrat gått in i väggen och inte kan jobba. Dessutom hade han hört från många olika personer att alla var så nöjda med R, så han tyckte det var dags för mer i lön! =) Det tycker jag låter som en utmärkt idé! Tror R kan göra en riktigt bra karriär på det företaget! Han kan så mycket och är så arbetssam och flitig. Och efter kursen i Malmö är han den ende på företaget som kan just det han fick utbildning inom. Det är en bra utgångspunkt för framtiden!

Ballerina-muffins

Vill bara skrika ut en liten varning till er därute som är lika stora gottegrisar som jag. Igår hade R lite dåligt samvete (han lovade att hämta mig efter jobbet, men fastnade på en grej på sin gamla skola och kunde inte), och då köpte han med Ballerina-muffins hem som vi kunde äta till Grey's Anatomy (han kollade faktiskt och jag tror han tyckte det var bra!). De var en stooooor besvikelse. För det först var de yttepytte små och nougaten, som praktiskt taget rinner ur dem i reklamen, märktes knappt överhuvudtaget. För det andra smakade själva muffinsen riktigt äckligt. De smakade så konstgjort och verkade vara så fulla av konstiga e-nummer att det inte alls kändes naturligt att äta dem. Nä, de var en stor besvikelse, så akta er för dem! De kostar dessutom typ 30 spänn för 8 pytte muffins.

Redo för fredag

Så, nu är lägenheten städad och ren och jag är redo för fredag. Hoppas jag. Det är några som är lediga imorn, plus att andra har utbildning. Hoppas att det inte blir en anstormning på telefonen bara. Jag orkar inte med det känner jag. Har lång eftermiddag imorn också. Synd, hade gärna gått hem 14.30 =)

Om lägenheten har jag forfarande inte hört något. Jag dör snart, det är skitjobbigt! Vill så gärna få besked innan helgen, men jag inser att det kanske är att begära för mycket. Det hade varit skönt i vilket fall som helst.

Mer bilder

Okej, det har varit väldigt mycket kattbilder det senaste, men jag var bara tvungen att visa missarna förtjusning över tunneln vi köpte. Den är ful som stryk, men gud så roligt de har! Det trodde jag aldrig. Välspenderade 49 kr =)

  


Utvärdering kms

För ett tag sedan jag skrev jag om att jag köpt kms-shampo billigt på Rusta. Nu har jag använt det i ca 2-3 veckor och är inte riktigt nöjd. Mitt hår känns mycket fetare än när jag använder Herbal Essences. Det blir fett redan efter en dag och det brukar det inte bli med HE. Så nu har jag gått tillbaka till mitt gamla. Ska kolla med frisören nästa gång jag är där om det finns något shampo att rekommendera för mitt hår. 

Studiebesök

Det har varit tyst i bloggen denna vecka. I måndags hann jag inte skriva något och igår var vi på studiebesök hos en leverantör i Skara efter jobbet så jag var hemma 23.30. Har varit rätt trött hela dagen. Hade världens huvudvärk när jag kom hem, men det gick att sova bort som tur var.

Vi har inte hört något om lägenheten än. Jag har ingen aning om hur lång tid det tar innan man får besked. Men jag är inställd på ett nej i alla fall. Även om jag ibland håller tummarna och hoppas. Jag vill ju så gärna ha den där lägenheten, men ibland slår det mig att det skulle vara för bra för att vara sant om vi fick den. Hoppas på besked innan veckans slut i alla fall. Någon som har en aning om ungefär hur lång tid det brukar ta? Det kanske varierar beroende på vilket fastighetsbolag det handlar om.


Kär!!

Ååh, jag är helt kär! Vi var och kollade på lägenheten tidigare idag och det var så fin! Vi har ju så mycket nytt i vår lägenhet (alla vitvaror och hela badrummet) så jag var rädd att det inte skulle vara lika fräscht i denna, men det var det! Mindre kyl och frys (vi har fullstorlek på kyl och frys här), men exakt samma spis och väldigt, väldigt fräscht! Två fina sovrum, det mindre hade en fond vägg i en underbar mörkröd färg och det större hade neutrala beige-vita tapeter. Köket var jättefint med ljusblått och hallen hade öppen planlösning till vardagsrummet. I badrummet fanns det plats för vår tvättmaskin och ett badkar fanns (krav från vår sida, vi klarar oss inte utan badkar). Det fanns även en stor och rymlig klädkammare. Vi ska ringa och tacka ja imorn, men tyvärr var det 3 andra som skulle komma och kolla efter oss idag. Så vi får väl se hur vi ligger till på listan. Jag håller i alla fall tummarna, för där ville jag bo! Nämnde jag att det är ca 10 minuter gångväg från mitt jobb? Tar jag min fina cykel tar det nog inte ens 5 minuter. Håll tummarna ni med så blir jag glad =)

Fräsch!

Åh, jag älskar känslan efter att ha tränat och när man sen gjort sig i ordning och känner sig trött i kroppen men väldigt fräsch! Vi var och simmade imorse och nu känner jag mig pigg och fräsch efter en liten tupplur. Efter simningen bjöd jag R på lunch (han har fortfarande väldigt ont i sin tand och är dessutom ganska pank eftersom operationen kostade närmare 2000:-) och vi hann också in en snabbis på Överskott där jag köpte en tunnel till katterna. Trodde inte de skulle gilla den, men vill köpa den ändå. De älskar den!! Det är så roligt att se! De springer igenom den i 100 km/tim (nästan i alla fall!), de gömmer sig i den och busar med varandra när en är i tunnel och den andra utanför! Jag har skrattat hur mycket som helst åt dem!

Ikväll blir det middag hos Rs föräldrar. Skönt att slippa laga mat själv. Ska stanna och se Melodifestivalen också. För övrigt åt vi jättegod fläskfilé igår med creme bonjour vitlök & örter-sås och hemmagjorda klyftpotatisar! Mums! Och denna
ljuvliga kladdkaka till efterrätt.... Rekommenderas varmt! Odenese nougat måste vara det godaste som finns! ååh!


Utmaning

Jag har blivit utmanad både av Exotica och Sandy. Tror jag har gjort denna en gång innan, men nu kommer den en gång till. Antagligen inte likadan som förra gången =)
REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

1. Jag skriver tonvis med listor och räknar mycket siffror (månadsbudget speciellt). Listorna gäller för allting, vad som helst. Vad jag ska göra en dag om jag har mycket på schemat, vilka böcker som är bra, vad som ska handlas m.m. Mår jag dåligt över något blir det alltid bättre om jag får skriva en lista, eller räknar lite på siffror och budget.

2. Jag är, precis som Sandy, alltid ute i för god tid. Ska jag göra något är jag startklar alldeles för tidigt, speciellt när det gäller att åka buss eller tåg. När jag och R åkte till varandra i gymnasiet var jag gärna på tågstationen minst 30 minuter innan tåget skulle gå. Laddade som fan =)

3. Om jag säger något i stil med "Jag har inte haft en enda förkylning hittills i år", måste jag säga "peppar, peppar - ta i trä" högt och knacka mig själv i huvudet eller i ett bord/något annat av trä som finns i närheten.

4. Jag är sjukligt nogrann med räkningar. De ska betalas så fort pengarna kommit in på mitt konto den 25:e så jag vet exakt hur mycket jag har att röra mig med när alla fasta kostnader är betalda. Har jag mot förmodan missat en räkning och får en påminnelse blir jag så nervös att jag nästan kräks och vill helst ringa företaget och be om ursäkt för att betalningen blev sen.

5. Jag är väldigt mörkrädd, men kollar aldrig efter monster i garderoben eller under sängen - det är jag för rädd för. Går jag på toa på natten springer jag ofta från toaletten till sängen för att undvika monstren i vardagsrummet.

6. Jag måste läsa innan jag lägger mig på kvällarna. Spelar ingen roll hur trött jag är, det måste läsas lite grann, även om det bara är några rader i boken.

Det är så många bloggare som gjort denna redan, så jag skriver inte ut några utmaningar. Den som känner sig manad - gör utmaningen!!

Många sadister i Sverige?

Hur kommer det sig att folk bestämmer sig för att rösta på Lasse Brandeby fast alla vet att allt han vill är att åka ur Let's Dance? Finns det så många sadister i Sverige som njuter av att se andra lida? Jag skäms över detta lite grann. Om Lasse inte åker ut nästa vecka kommer det vara kört för tv4 att göra en ny säsong av Let's Dance. Programmet tappar all trovärdighet om någon som inte kan dansa för 5 öre går och vinner. Det vore i tv4s intresse att han åker ur snart. Annars kan de lika gärna skrota hela programmet. För ärligt talat, är det verkligen någon som sitter och tycker det är kul att titta på stackars Lasse? Nä, skärp er för fan och låt karln åka hem istället.

Stor besvikelse

För nån månad sedan utannonserades det en tjänst på mitt jobb. Det handlade om en säljare på restaurangsidan (jag sitter på storkökssidan). Självklart sökte jag tjänsten, likaså CH. Jag antog att en tredje vikarie, S, skulle få tjänsten då hon redan sitter på restaurangsidan och har gjort det i snart 1 ½ år. För mig var det självklart att tjänsten var hennes men att de var tvungna att lägga ut en annons som man brukar behöva göra. För övrigt är S en jättebra säljare och är verkligen duktig på sitt jobb. För mig var det som sagt en självklarhet att den fasta tjänsten var hennes. Idag kommer chefen och säger att de bestämt sig för vem som ska få tjänsten och de kommer att rekrytera externt. Say what??!!! Hur fan tänker man då? Det finns en person som kan systemet, har haft detta jobb i 1 ½ år och som redan känner kunderna bra - och man väljer att ta in någon utifrån. Vad fan är det för sätt? S har tappat mycket motivation för jobbet nu såklart och börjar se sig om efter annat. Jag är så förbannad fortfarande över detta. Jag själv hade ju inte räknat med tjänsten även om jag självklart sökte den, men jag blir lika förbannad ändå. Snacka om att skita i dem som redan finns på plats i företaget. Jag trodde det var en fördel att rekrytera internt och att ha någon som redan kan systemet och jobbet hur bra som helst, istället för att ta in någon utifrån och lära upp. Nu kommer det komma "en kille som kan branschen". Ungefär som S inte vet hur jobbet ska skötas efter 1 ½ år. Jävla skitstövlar! Har hört att det är extremt svårt att ta sig någonstans på detta företaget om man är kvinna. T.o.m. fackansvarige har skrivit under på detta (han är man vill jag tillägga).


Recept sökes!

Usch, jag har varit ruggigt dålig på att uppdatera den senaste tiden. Ska försöka skärpa mig.

Efter att ha fått inspiration av C håller jag nu på att sätta ihop en klipp-och-klistra-receptbok med diverse recept på både maträtter och goda desserter. Så recept efterlyses! Kom med alla bra tips ni har! Lätt som svårt, snabbt och långkok - allt är välkommet! Arla.se är en underbar sida om man letar recept! Finns hur mycket som helst, och bra sökfunktioner. Har hittat säker 5-6 recept på bara en halvtimme. Vi behöver ny inspiration i köket. Verkligen!

Traditionell Torsdag

Jaha...idag blev det traditionell torsdags-mat. Ärtsoppa och pannkaka. Gott! Dock tråkigt att äta det goda alldeles själv. Jag älskar ärtsoppa! Det är den godaste soppan av alla! Mums! Min mage står i fyra hörn nu =)

Hoppas R kommer tillbaka till hotellet snart så vi kan pratas vid en stund. Det är perfekt, för R har webbkamera på sin bärbara dator och sen fick vi låna en till kamera av hans pappa så nu kan vi prata med varandra genom Skype. Hur mysigt som helst! Försökte genom MSN först, men det fungerade inte alls, utan Skype fungerade mycket bättre! Det är egentligen hur bra som helst. Du kan prata med vem du vill i världen, gratis. Rs pappa skaffade det så han kunde prata med sin bror och pappa i Taiwan, och även sin syster i USA. Helt gratis!

Trötta Torsdag

Gaah! Jag är så trött! Somnade som en stock vid 23 igår. Ganska lagom, då får jag 7 timmars sömn och det räcker precis. Men klockan 05.00 (jag skulle upp 06) börjar Cesar bråka med mig. Han har sovit bredvid mig de här nätterna jag varit själv och det har varit mysigt, men va sur jag blev imorse. Ibland får han för sig att han inte har någon mat i sin skål, fast han har det och då börjar han buffa och knuffa på mig för att jag ska gå upp och fylla på. Zorro var uppe och åt, och han fick tillslut Cesar att gå ut i köket och då insåg han att det fanns mat och lämnade mig ifred. Men då var klockan säkert 05.30 redan. Suck! Är ju helt slut när klockan ringer. Inatt hoppas jag att han lämnar mig ifred i alla fall, ska försöka komma i säng efter Medium. Har kollat lite på American Idol, det är därför det blivit sent två dar i rad (23 är sent för mig! =) ). Nu ska jag ringa och väcka R och sedan stämpla in och börja jobba!


Snabba vändningar

Shit! Nu händer det grejor. Jag och R har skickat intresseanmälan om lägenheter i området där mitt jobb ligger eftersom vi båda tycker det är ett bra område och verkar trivsamt. Det är väldigt populärt så vi har antagit att vi aldrig ens skulle få kolla på något. Igår skickade jag in om en 3a på 85 kvadrat som låg relativt nära centrum och idag när jag kom hem låg det ett brev i hallen om att vi blivit erbjudna lägenheten. Det är inflyttning 1:a juni och hyran är inte alls speciellt farlig. Men nu har jag panik. Jag vet inte om jag är redo att flytta. Jag älskar ju den här lägenheten, men hatar vart den ligger. Sen stod det på pappret att flera fått erbjudande om samma lägenhet, så även om vi skulle älska den är inte ju inte säkert att vi får den. Jag är som sagt kluven. Men vi ska kolla på den på söndag i alla fall, och svara senast måndag. Spännande!

Tufft schema

Ojojoj! TV-våren är hård just nu. Det är så många bra program att följa på teve så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen...

Så här ser mitt tv-schema ut just nu:

Måndagar:
20.00 Leende guldbruna ögon (tur att det bara är 1 avsnitt kvar, jag pallar inte att se så mycket på teve =) )
21.00 CSI
22.00 Supernatural (spelar in Prison Break).

Tisdagar:
21.00 - Desperate Housewives (min lugnaste tevedag)

Onsdagar:
20.00 Mullvade (älskade det förut, och tror det är lika bra nu! Ska bli spännande att se imorn)
21.00 Lost/Grey's Anatomy. (kommer börja spela in Lost när GA börjar. R tränar när Lost går och han följer den serien han med).

Torsdagar:
20.00 Veronica Mars (det enda som faktiskt haft säsongsavslutning nu.)
21.00 Medium. (Veckans höjdpunkt!)

Pust! Det är tuffa tv-tider. Jag önskar att jag inte följde alla dessa serier, men nu kan man ju inte sluta... Vad ser ni på teve?

Till dig, finaste!

Cesar tr?

Flyttade tillslut Cesar från datorstolen, så han fick ligga på sin filt i soffan istället. Nu är han dock mer vaken, vi har busat en stund. Och nu äter Zorro chokladpudding ser jag =) Ser du vad som händer när du inte är hemma och håller koll på dem? =)

Zorro!

Zorro låg i sängen när jag hittade honom. Din sida såklart =) Jag tror han saknar dig redan, som jag gör! Kom hem snart älskling! Vi vill ha dig här!

Saknar dig redan...

Kl 05.00 imorse åkte min älskling. Jag beundrar honom som orkar åka iväg så tidigt när han precis opererat ut en tand och sytt i munnen. Och köra ända till Malmö. Jag saknar dig redan ska du veta! Meningslöst inlägg för alla som inte är R (hoppas du läser lite av min blogg ikväll, tänkte lägga upp bilder på katterna som du kan titta på!)

Nu ska ha jag ner på rundvandring på frukt & grönt!

Ifrån varandra

Alltså, vad löjlig jag blivit. R åker som sagt till Malmö imorn på utbildning. Han blir borta hela veckan, kommer hem fredag kväll. Jag har världens ångest över att vi ska vara ifrån varandra hela veckan. Och det är så sjukt med tanke på att vi hade ett långdistansförhållande i 2 ½ år. Vi träffades i snitt var tredje helg, fredag-söndag. Sen var det ju lov ibland, men oftast var det bara var tredje helg. Och nu har jag problem med att han åker iväg över 4 dagar. Jag får skärpa till mig. Tror jag är lite ängslig över att vara själv. Har inte sovit själv här en enda natt. Men jag har ju mina fina pojkar som håller mig sällskap. Utan dem hade detta blivit tufft!

Gemensam smärta

Usch! När någon i ens närhet, som man älskar och bryr sig så mycket om, har ont får man verkligen ont själv. R har fått operera ut en tand idag, akut. En rotfylld tand har gått sönder tidigare, men tandläkaren lät den sitta kvar och i fredags tappade han resterande del av tanden vilket resulterade i att bara rötterna var kvar i princip. Han hade inte ont eftersom tanden var rotfylld och död. Men idag blev det operation, med 5 bedövningssprutor och 5 sydda styng i munnen. Så han har ganska ont nu, och jag själv får ont i ryggen med en smärta som strålar ut i hela kroppen när han berättar om vad de gjorde med honom. Och när jag ser honom ligga och ha ont i soffan gör det inte bara ont i hjärtat utan på riktigt. Jag får ont i ryggen m.m. när jag tänker på att han har så ont =( Stackarn åker till Malmö imorn också, inte så kul med denna smärta. Men ikväll ska ha få allt han vill. Vi har köpt Mars-glass, chokladpudding och cola till honom (och till mig...=)). Hoppas det slutar göra ont snart...

Totally Singstar

I love singstar! När jag var liten sjöng jag i kör och tyckte väldigt mycket om att sjunga. Men mitt självförtroende sjönk ju äldre jag blev och jag har sjungit mindre och mindre med åren. Men med Singstar lever jag ut lite grann =) Köpte en ny igår, Legends. Många roliga låtar. Inga direkta partylåtar, men många som jag gillar att tralla till! =)
Idag har jag bl.a. trallat till Johnny Cash's 'Ring of fire', 'Son of a preacher man', 'Imagine', 'You were always on my mind' från Legends och Carola, Arvingarna, Christian Walz och Lisa Nilsson från Svenska Hits. Blev inga åttitalshits ikväll....

Singstar 80's           Singstar Legends          Svenska hits

Alla bilder kommer från
discshop.se 

Före & Efter

Hade tänkt att ha ett litet "Före & Efter" inlägg om vår lägenhet. Problemet är bara att jag inte har så många Före-bilder, mest Efter. Men jag kör på ändå. Har Före-bilder på sovrummet, så där kan ni ju se lite skillnad. Och det är bara köket och sovrummet vi gjort om lite i. Och badrummet. Har även en bild därifrån, men det känns lite för personligt. Mitt badrum är mitt badrum. Och det är nog inte så kul att titta på heller för den delen.

Sovrum:

Nytt är gardiner och gardinstänger.

FÖRE                                                                  EFTER

                                                


Köket

Här har vi nya gardiner, ny lampa och nya krukväxter (de har vi haft ett tag nu, men jaja...). Bilden blev ganska mörkt, men jag orkade inte krångla för att få igång blixten.




Vardagsrum

Nya kuddar och filter. Älskar filtarna, men tyvärr gör katterna det också och även om de alltid är vikta över armstöden när vi inte är hemma så har de dragit långa maskor ur dem  =( Men det syns inte så mycket. 



Så ser det ut hemma hos oss! Vi kollar lite på lägenheter i andra delar av stan, men just denna lägenhet älskar jag. Fick den ju totaltrenoverad med nya golv och väggar i alla rummen. Så vi fick välja allt själva! I köket har vi vävtapet som är målad vit, för att det inte ska bli fettfläckar (där fick man inte välja, var tvungen att ha vävtapeten). Perfekt! Och den får man måla om precis som man vill, men vi har låtit den vara vit, det känns fräscht!                                                                                    

Ljuvliga Lördag!

Denna helg har verkligen varit efterlängtad. Jag har känt mig låg hela vecka, därav att jag inte skrivit mycket. Nu när helgen är kommen känner jag mig piggare, men jag har ju en förkylning just nu och då är man ju aldrig på topp. Den är dock inte så kraftig och borde vara borta vilken dag som helst.

Igår blev det lite shopping på Allum. Jag köpte en tröja från H&M. Hittade även byxor där, och de satt rätt okej. Men jag köpte dom inte. När jag stod där i provhytten och såg hur mycket jag lagt på mig igen efter att jag slutade med Viktväktarna kände jag att jag inte ville köpa dem. Jag måste verkligen bli bättre med mat och godis. Det är dags för förändring. Vi skulle åkt och simmat idag, men jag är ju fortfarande sjuk och då är inte simningen en bra grej. Så, det blev inga byxor för mig. Kanske när några kilon försvunnit.


Glad men lite sjuk

Rs förkylning är på gång hos mig också. Halsen svider och är irriterad och det kliar i öronen. Men vad hade jag trott? Så fort R blir sjuk smittas jag. Blir jag sjuk däremot brukar nästan aldrig R bli smittad. Konstigt.

Igår kväll skulle jag beställa biljetter till Magnus Betnér men blev gruvligt besviken när det inte fanns några platser bredvid varandra kvar, bara spridda platser. Typ på hörplats, där man inte ser scenen utan bara hör. Blev skitsur på mig själv att jag inte bokat tidigare, men R sa att vi skulle försöka igen senare för att se om det kommit in biljetter. Och imorse ringde han och sa att han bokat biljetter. Verkar vara ganska bra platser, så jag är jätteglad nu! Dock blir det den tidiga föreställningen, så det blir nog middag efteråt istället. Men jag är glad ändå! =) =) =)

hits