Två stora grattis

...vill jag dela ut idag. Det första går till mamma & pappa. Idag har de varit tillsammans i...38 år!! Det är ganska häpnandsväckande med tanke på att de är 52 år gamla. De träffades när de var 14 år gamla, vid en majbrasa i Kolsva. Stort grattis! Ni är bäst!

Mitt andra grattis går till min brorson, A. Han har nämligen tagit sina första stapplande steg själv! Enligt min bror går han nu fram och tillbaka i vardagsrummet, men kan inte riktigt ställa sig upp själv utan måste ha hjälp med det. Men när den biten är avklarad klarar han sig på egna ben. Lillen har blivit så stor! Ett dubbelgrattis blir det också, eftersom han blir 11 månader imorn. Snart året!!

Valborg!

Så var det Valborg, då. Hade kunnat hoppas på bättre väder, men men. Man kan inte få allt här i världen. Ikväll ska vi hem till J & C för att spela lite spel och umgås. De bor så långt bort så det blir att spendera natten där. Det är skönt att vi kan lämna missarna själva över natten. Vi har ju gjort det några gånger och det har verkligen inte varit ett problem, så det är jag väldigt glad över. Det enda vi behöver göra är att fylla på matskålarna lite extra, ställa fram en extra vattenskål och öppna badrumsdörren på vid gavel. Det senaste har dock pojkarna bråkat en hel del med varandra, och ibland ser de arga ut på riktigt. Får hoppas att de inte slår ihjäl varandra under natten. =) Vi ska försöka leka mycket med dem under dagen så de är trötta i natt.

Under dagen idag ska jag ta det lugnt. Läsa ut min bok, ta ett långt och varmt bad och ha det skönt! Skulle vilja ta en promenad med R, men vädret lockar verkligen inte just nu....

Mina favoriter

Har sett att många andra bloggare lagt upp favoritalbum, och nu när jag är helt inne på bilder hela tiden så tänkte jag också göra det... Det kommer bli enformigt men så är det =)

 Bon Jovi - These Days. Hoppar alltid över första spåret, men sedan finns det inte en enda låt på denna skivan som jag inte kan varenda ord till. Så underbar!! Jag, H & S: detta är verkligen vårt album.

 Bon Jovi - Crossroad, the best of Bon Jovi. Underbart samlingsalbum, som sammanfattar ett underbart åttiotal =) Många fina minnen till detta album...

 Bon Jovi - New Jersey. Mitt älskade album som kommit bort =( Skivan saknas, men fodralet står kvar i hyllan. Born to be my baby och många andra godbitar!

 Goo Goo Dolls - Dizzy up the girl. Upptäckte GGD i högstadiet och lyssnade på detta album när jag åkte på språkresa till England (Torquay). Jag åkte buss dit, så jag hade verkligen tid att lyssna =) Känns som varje låt är kopplat till något speciellt minne...

Bilder från Bon Jovi's hemsida

Myskväll

Har haft en riktig myskväll ikväll. Har ätit hemgjord pizza, Magnum-glass och tittat på Saw 2. 2:an var okej, men ettan var betydligt bättre.

Haha, nu går Mars Attacks på teve. Den är så dålig att den blir riktigt roligt. Så sjuk!

Glass

Nu när våren är på väg är det dags att börja äta glass igen, och det är ju vi svenskar riktigt bra på =) Vilken är er favorit? Här kommer mina i alla fall! =)


 Magnum Cone! Mums! Stor, god och chokladig. Precis min stil!

 Nogger är lagom i storlek, god och chokladig den med (chokladen är viktig!)

Sedan kommer en nyhet som jag skulle vilja prova...

 Tycker om vit choklad och älskar jordgubbsglass, alltså borde nya Magnum Strawberry vara något för mig! =)


Bilderna kommer från GB Glace
 

Fotbollslördag

Chelsea - United i avgörande möte på teve just nu = älskling ej kontaktbar =)
Han ligger dock på plus idag, då han imorse föreslog en promenad (det är nog första gången på snart 5 år...) och dessutom bjöd han mig på en pingvinstång under promenixen, så jag klagar inte över att han är upptagen med annat nu =)

Idag blir det nog bara att ta det lugnt och skönt! Ska läsa i min bok (Harlan Coben såklart). Har jag berättat om det förresten? Jag reserverade boken "Ett enda ögonblick" på biblioteket. Jag hade tänkte köpa den samtidigt som jag köpte "Berätta inte för någon", men ångrade mig och reserverade den istället. Efter några dagar gick jag till bibiloteket för att kolla om den kommit (hade inte fått något mail om det, men ibland har böckerna kommit ändå). När jag kommer dit visar det sig att biblioteket är stängt fram till 2 maj och har varit stängt sen den 10:e april. Skit dåligt att man inte kunde få information om detta när jag valde att hämta ut boken på det biblioteket. Tänk om det hade varit en kursbok som jag var tvungen att ha? Jag blev skitförbannad och gick därför och köpte den istället. Måste ju hämta ut den i nästa vecka ändå och betala 10 kr, men så får det väl vara då. Men hur svårt kan det vara att informera om att biblioteket är stängt??!!!


Före och efter

Smalare jag

Detta känns lite vågat för mig. Har inte vågat göra detta innan.
Bilden till vänster visar mig i augusti 2005. Bilden till höger är från Rs systers bröllop i februari.


Missemåns



Missemåns Cesar

Mina fina!

Kina-tavla

Kina-tavla

Jag utlovade en bild på vår nya tavla som inhandlades under påskhelgen. Vi tyckte det passade bra med kina-tecken med tanke på Rs ursprung! Denna månad ska det inhandlas en liknande tavla av samma konstnär till väggen bredvid!

Oj..

Sjukt mycket utrymme jag fått helt plötsligt... =) Va roligt! Jag visste inte riktigt om jag skulle börja betala för bloggen eller sluta eftersom jag började få riktigt ont om utrymme. Nu blir det mycket mer bilder i min lilla blogg! Va glad jag blev över detta =) Tack blogg.se! Hmm...vad ska jag visa bilder på först? Söta katter? Söt brorson? Jag vet inte riktigt =) Spännande spännande!

Kvällsläsning

Har just försökt övertyga min bror om att en artikel han håller på med är bra. Och jag tror jag lyckades. Hoppas det i alla fall =)

Funderar över helgen...får väl se vad som händer. Något ska hittas på på valborg i alla fall. Får väl se vad det blir. Är sugen på fest, så någonting åt det hållet lutar det åt. Vi får väl se!

Det var länge sedan jag pratade i "flersamtal" på nätet. Senast var på ICQ, och nu på MSN med bror och R. Lite kul är faktiskt =) Känns som the good old days...!

Otäckt

Usch...det är riktigt obehagligt med den där avrättning som det skrivs om nu. De två männen som hittades skjutna. Och det värsta är att det är nära där jag bor. Ligger inte alls långt härifrån och det gör ju inte saken bättre...

Över till roligare saker...vi arbetade på jättebra med arbete idag. Så skönt att man har läget under kontroll. Dags för möte med handledaren så man kan kolla så det verkligen är okej, och se vad som behöver ändras (det kommer säkert vara en del grejor...) Men fan va skönt det ska bli de 16 maj när arbetet är inlämnat. Efter det ska jag ägna mestadelen av min tid på jobbet så jag får ihop lite mer pengar att stoppa undan till juni. Nu när jag håller på och lär mig har de sagt att jag får komma in när jag känner för det, och det ska jag verkligen göra! Och det märks att de vill att man ska komma in en hel del, och det är väl inte så konstigt, de vill väl att jag ska kunna systemet när jag börjar sen. Jaja, nog pratat om jobbet...

Not again

Det går rykten om att Brittan är med barn igen. Ojojoj...hur ska detta sluta då?

Tjejsnack

Tjejsnack denna vecka

Vecka 17
Läsvanor:
1. Läser du mycket?
Ja, det gör jag. Försöker läsa jämt, men det blir mest på somrarna och när man är ledig.
2. Nämn tre av dina favoritböcker
jag säger tre favoritförfattare istället. kan inte välja tre böcker. Dan Brown, Håkan Nesser och Harlan Coben.
3. Har du någon gång funderat på att skriva själv?
ja, och jag har börjat några gånger också, men det har aldrig blivit av.
4. Är du med i någon bokcirkel/bokklubb?
Nej, inte nu. Men jag var med i Läslusen när jag var liten.
5. Köper du oftast pocket eller inbundet?
Hmm... Köper nog pocket mest, av ekonomiska skäl. Inbundet är dock så mycket snyggare i bokhyllan.

Balkongen igen

Jag skrev om balkongen imåndags och jag funderar fortfarande. Något som jag hade förra året, och som blir ett självklart moment i år med är Million Bells, eller Småpetunia. De är otroligt vackra, och blir stora och frodiga om man sköter dem. Kände mig nöjd med de jag hade förra året, så det blir att köpa i år igen.

I lådan kanske det blir petunior i år igen. De blommade som sjutton förra året, men då hade jag röda. Vill hellre ha nån annan färg. Mamma hade ett par djupt blåa ett år, hur fina som helst!!! Så det blir nog sådana om jag hittar dem. Längtar tills jag får peta med blommorna och jorden och göra fint! Det märks att jag brås på min mor. Hon spenderar större delen av sommaren ute i trädgården. Och på balkongen, eftersom hon har båda. Tråkigt är att min balkong är lite för liten. Skulle vilja ha lite, lite större. Nu är det tyvärr lite trångt...

Mycket att stå i

Det var länge sedan jag satte mig ned och bloggade ordentligt. Ber om ursäkt för att jag varit så dålig/tråkig det senaste. Just nu håller jag på med examensarbetet samtidigt som jag går utbildning inför jobbet i sommar så det är lite mycket just nu. Dessutom verkar det som att de på jobbet vill att vi ska komma in mer än jag trodde från början... Jaja, bara arbetet blir klart så är jag nöjd sen!

På tal om arbetet har vi kommit långt bara den senaste veckan. Skitbra! Så nu är det mest att skriva en massa. Känns som man skriver samma sak om och om igen... Jag tror i alla fall att det kommer bli bra!


Vacker balkong

Nu när det börjar bli varmare är jag så sugen på att fixa med balkongen. Och det är så skönt att vi köpte det mesta förra året (korgstolar, bord, balkonglådor och andra krukor), så att man kan kompletera med roligare saker i år. Vill ha en spalgè (eller hur det nu stavas) på en av kortsidorna på balkongen, där man kan ha någon slingerväxt eller något annat roligt. Har ännu inte bestämd vad det blir i balkonglådorna i år. Vi får se vad det blir! Ser fram emot våren/sommaren på balkongen!

En ny lista

Snodde denna av Carro

Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt
Humör just nu: Lite trött, lite sötsugen (som tur är har vi inget hemma).
Favoritgodis: Choklad är en stor favorit. Lösgodis är också välkommet!
Är det nåt du absolut inte äter: Gillar inte kåldolmar...
Kläder just nu: Grå mysbyxor, lila tröja, grön zipper.
Musik just nu: Inget, Parlamentet är på teve och Robert Gustavsson gör grymma imitationer.
Vad sa du senast: Det är Sven Wollter (R frågade vem han imiterade nu).
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Det var svårt. Vet faktiskt inte...
Sommarplaner: Jobba, försöka träffa vänner och familj. Grilla mycket!! Ingen planerad semester utomlands eller så. Blir väl något litet med R på vår 5-årsdag.
Fisk eller badkruka: Fisk när jag väl kommer igång med första doppet. Älskar att bada!
Saft eller alkohol: Hmmm.... Saft och alkohol?
Hur många kuddar sover du med: Två stycken.
Favoritväder: Årets första varma dagar är underbara, och sedan självklart när sommaren kommit på riktigt i augusti...
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: R, missarna och en bra bok.
Spelar du nåt instrument: Nej, har spelat både dragspel (!) och piano, men kommer inte ihåg så mycket av det nu längre.
Morgon- eller nattmänniska: Jag är trött på mornarna, men jobbar ändå bäst på förmiddagen. Kan nog säga att jag är en kvällsmänniska, för det är inte ofta jag är pigg på mornarna.
Sparare eller slösare: Både och. Ibland slösar jag som tusan, men jag kan samtidigt vara väldigt duktig på att spara.
Bästa film: Good Will Hunting, Batman Begins, Wedding Crashers.
Tror på liv på andra planeter: Tja... The truth is out there....
Kommer du ihåg din första kärlek: Japp, vi blev ihop när jag gick på lekis och han hette Petter.
Älskar du henne/honom fortfarande: Nä...nu har jag ju R.
Har du några homosexuella vänner: nej, inte vad jag vet...
Tror du på mirakel: Ja, det gör jag nog... Kanske.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Självklart.
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja, det tror jag att jag är.
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Två stycken. En flicka och en pojke. Storebror och lillasyster. Som jag växte upp.
Bio eller promenad: Beror på. Regnar det blir det bio, skiner solen blir det promenad.
Är du kittlig: Jepp. Lite under fötterna och armhålan, men mest i ljumsken. Hemskt vad kittlig jag är där.
Snarkar du? Enligt R så snarkar jag ibland, men väldigt sällan.
Stjärntecken? Kräftan.
Rädd för insekter? Har aldrig varit det innan, men efter en incident med en spindel för några år sedan känner jag ett stort obehag när jag ser spindlar.
Äckligaste insekten: Spindlar.
Största svaghet: Tror inte alltid på mig själv och min förmåga.
Det här är jag bra på: Att lyssna och ge råd.
Bästa bok? Mååååånga..... Måste jag välja? Jag säger de två senaste jag läst av Harlan Coben (min nya favvo)
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Oj... va svårt. Att stanna tiden som Piper kan kanske?
Vad vill du jobba som?¨Vill fortsätta inom det område jag ska jobba inom i sommar, hos en livsmedelsleverantör. Eller något inom hygien..
Chips, morötter eller godis? Godis
Pizza eller hamburgare? Pizza är riktigt gott, men en hamburgare sitter riktigt fint ibland.
Skriver du dagbok? Jajemän
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Nja, tror inte det kommer bli någon tatuering. Det känns lite "ute" med tatueringar. Lite tacky liksom...
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Halvstökigt.
Gungar du på stolen? Nej.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Never in my foot in nothingland (som Rs mamma skulle säga. På fyllan!)
Vilken hand håller du gaffeln i ? Vänster.
Är du rädd för blod? Nej, inte direkt.
Saltar du på maten? beror på maten
Gillar du att sjunga? Ibland.
Anser du att du är stark? Inte fysiskt stark direkt. Förlorade alltid slagsmål mot brorsan förr, och nu förlorar jag alltid mot R.)
Brukar du sola?japp
Vad gör du om du får hicka? Blir ruggigt irriterad.
Röker du? Nej, har gjort det med slutat. Tar mig en cigg ibland när andan faller på.
Snusar du? Hände en del när jag slutade röka, men nu mår jag illa av det.
Använder du knark? Hell no!
Kaffe, te eller inget? Te, dricker aldrig kaffe. Bara skit!
Har du en besatthet? Nej, ska man ha det?

Söndag på Ikea

Har varit sugen på ett besök till Ikea länge. Har inte varit där på hur länge som helst. Fick reda på att Rs mamma skulle dit idag, så då följde vi med. Det vi behövde köpa var: Sockerskål, grillvantar och nya tabletter. Det blev lite mer, men det blir det väl alltid på Ikea? Fast inte så mycket mer som jag trodde.
Vi kom hem med:
*Sockerskål
*Grillvantar
*Nya tabletter
*Gratängform (vi behövde en ny, så detta var ett bra impulsköp).
*En matta till balkongen (en bambumatta typ, perfekt till balkongen och den kostade bara 39:-. Ska köpa en till nångång, vi får plats med två stycken där ute.)
*Bonsai-träd. Har velat ha ett sen jag var liten. De såldes med "kruka" och allt för 69:- så jag slog till.

Sen var det nog inget mer. Mattan blev perfekt på vår balkong, gratängformen har jag nyss gjort moussaka i och den var perfekt i storlek. När jag lagade mat använde jag grillvantarna, som och var jättebra (de kostade bara 10:-, hur billigt som helst!) Bonsai-trädet fick en fin plats i vardagsrummet, och vi får väl se hur länge den överlever. De är tydligen ganska svåra att sköta...

Nu blir det middag hos Rs föräldrar. Det är ju kanske lite konstigt med tanke på att jag skrev att jag nyss lagat mat. Men det gjorde jag för att när vi blev bjudna på middag hade vi redan börjat tina köttfärs så jag lagade maten ändå. Då var vi varsin matlåda och sedan slipper vi laga mat på tisdag istället. Perfekt!! (hur många gånger har jag skrivit det i detta inlägg? Haha...!)

Sommaren?

Idag kändes det som vi skippade våren och gick direkt på sommaren. Strålande sol och inte många moln i sikte. Jag åt frukost på balkong (bara med missarna, R hade tenta ímorse...) och satt sedan kvar och läste min bok. Det var så varmt att jag satt i bara linnet. Det blir lä på balkongen så det stekte verkligen. Fick t.o.m. ränder efter linnet. Skönt med lite färg, jag är så blek från vintern. (solar ej solarium eller använder BUS) Katterna njöt av solskenet lika mycket som jag!! Snart ska R och jag ta en långpromenad till ICA för att handla lite... Skönt att röra sig lite.

Nu är Berätta inte för någon slut. Det tog mig inte ens 24 timmar att läsa ut den. Sjuuukt bra!! Men nu är jag ganska glad att jag inte köpte den andra boken också. Sen förra fredagen har jag läst ut 3 böcker, så nu får det räcka. Vila ögonen och huvudet några dagar känns som en bra idé. Men så fort jag får ett mail från biblioteket är det igång igen =)

Min morfar del 2

Under påsken kom mamma in på ämnet morfar och kriget. Jag trodde att jag hade hört de flesta historier, men jag har insett nu att jag hört långt ifrån allt som finns att berätta.

Något som var nytt för mig var att min morfar varit fångvaktare när han var 17 år gammal. Han var bara tonåring när han vaktade ryska krigsfångar. Ganska snabbt började han tycka synd om fångarna, speciellt en av dem. Denne fånge hade fru och barn hemma i Ryssland. Så min morfar började ge honom halva sin lunch varje dag. Det var vanligt att fångarna fick mat insmugglat men oftast handlade det om att vakterna tittade bort när kvinnor från staden kom med mat till dem, inte att soldaterna själv gav dem mat. Det min mamma sa sedan både chockade mig lite, och gjorde mig oerhört stolt. En dag gjorde morfar något som han kunde blivit dödad för. Han gav den ryske fången en chans att överleva. Ingen av oss vet om fången faktiskt klarade sig, men jag hoppas i själ och hjärta att han gjorde det. Att han återförenades med sin familj och att han mindes min morfar som den som räddade hans liv.


Min morfar del 1

Har funderat många gånger på att skriva ner lite om min morfar här i bloggen, och när jag åkte spårvagn förut funderade jag på ett bra sätt att förmedla hans historia. Jag ger det ett försök nu i alla fall.

Min morfar, K, föddes i Karelen. När han var alldeles för ung rykte han ut som soldat i finska vinterkriget (kan ha varit Finska fortsättningskriget, jag är lite osäker på den punkten). Historierna jag hört är många, och de är minst sagt otroliga. Kalla det ödet eller vad du vill, men otroligt är det. Det som förundrar mig varje gång jag hör en ny historia, eller hör en gammal om igen, är hur han lyckades överleva. Hur kommer det sig att han klarade sig, fick återvända hem igen och där träffa flickan som blev min mormor? Många gånger har jag konstaterat vilken tur han hade. Exempel 1: Tre soldater blir utskickade på spaningsuppdrag. Min morfar är en av dem. De patrullerar på rad med ett ganska bra avstånd emellan varandra. Morfar går i mitten. Först skjuts soldaten bakom honom ihjäl av en krypskytt. Morfar och soldaten som går först kastar sig ned på marken för att söka skydd. En första soldaten landar olycklig rakt på en mina som smäller. Morfar kryper försiktigt tillbaka till sin bataljon och klarar sig utan en skråma.
Exempel 2: Under ett uppdrag tvingas min morfars bataljon retirera för att undvika fienden. Morfar tappar bort de andra och under sin flykt simmar han över en sjö. Hans k-pist är för tung att simma med så den får sjunka till botten. En soldat utan sitt vapen brukar inte klara sig länge. Tillslut kommer han upp på andra sidan sjön. Morfar behöver inte gå långt innan han ser en soldat som somnat mot ett träd. Hans k-pist ligger öppet och morfar norpar den för att sedan springa därifrån. Han sprang i, något som han själv sa, kändes som flera dagar. Återigen hittar han tillbaka till bataljonen och klarar sig med livet i behåll.


Mer böcker

Köpte "Berätta inte för någon" inne i stan idag... Hittade den i pocket så det var perfekt. Tänkte köpa "Ett enda ögonblick" också, men bestämde mig för att beställa den till mitt bibliotek istället (båda böckerna fanns tillgängliga). Nu ångrar jag mig lite att jag inte köpte båda. Har nämligen läst snart halva "Berätta inte för någon". Sjukt spännande för första sidan... Och känner jag mig själv rätt är boken utläst senast imorn kväll. Och den andra boken lär ju inte komma till mitt bibliotek förrän senast tisdag eller nåt sånt... Jaja, jag sparade över femtilappen på det i alla fall =) Och det är viktigt för en student att spara in på det mesta...

Mer rekommendationer

När jag ändå är igång med rekommendationer kan jag väl lika gärna fortsätta. När jag stannade till i affären idag hade de smakprov på Milkos nya mjukostar. Det var tre nya smaker. Soltorkade tomater och feta, pesto och kebabsmak. Alla var goda, men favoriten blev soltorkade tomater och feta, så den fick följa med hem. 19% fetthalt, känns okej. Man äter ju inga jättemängder. Testade lite på en knäckemacka när jag kom hem, supergott! Sedan skulle jag köpa lite yoghurt och hittade en ny smak för säsongen. Litchi och mango. Jag älskar litchi, och yoghurten var riktigt smarrig. Så jag rekommenderar båda varmt! =)

Rekommendation

Nu har jag läst ut de båda böckerna jag köpte. Jenny S av Denise Rudberg och Borta för alltid av Harlan Coben. Hade aldrig hört talas om den sistnämnde författaren innan jag hittade denna bok, men jag måste verkligen rekommendera hans bok!! Den var kanon! En spännande thriller som var svår att lägga ifrån sig. Många twists and turns och det gillar jag! Jenny S var också jättebra, en helt annan typ av bok, men riktigt bra den med. Coben har skrivit en annan bok, som heter "Berätta inte för någon" som snart ska bli film. Den finns i månpocket så antingen köper jag den om jag hittar den på Bokia, annars så försöker jag hitta den på biblioteket. Det är så kul när man hittar en ny författar-favorit.


Glömsk

Det var så länge sedan jag köpte biljetten att jag nästan glömt bort det... Och jag blir lika glad varje gång jag kommer på det....

DEN 1 JULI SKA JAG SE ROBBIE WILLIAMS PÅ ULLEVI!!!!!!!!!!!!

Tjejsnack

Förra veckans tjejsnack kom bort bland alla äggen och godiset =) Här kommer det i alla fall.

Vecka 15
Påskpynt:
1. Målar ni ägg hemma hos er till påsk?
Vi gjorde när jag var liten, men nu var det länge sen...
2. Äter du mer ägg än vanligt till påsk?
Nja... jo, det gör jag nog. Fast jag äter alltid mycket ägg. Jag älskar äggmacka.
3. Går du i kyrkan i påskhelgen?
Nej.
4. Äter du lamm till påsk?
Nej, tycker inte om lamm.
5. Vad betyder påsken för dig, är det en religiös högtid eller en mysig inledning på våren?
Mysig inledning på våren, definitivt!


Vackert väder

Vilken underbar väder det är idag! Känns inte så vårigt när man går ut, för det är rätt kyligt fortfarande. Men solen skiner och himmelen är blå. Då blir man på extra bra humör!

Arbetet har gått framåt idag med, så imorn ska vi inte träffas. Kanske tar en runda på stan istället. Är lite sugen på att göra det, och jag måste ju kolla efter en födelsedagspresent till R. På tal om min älskling så ska jag sluta sitta här. Han kom nyss hem och ska strax åka så jag ska krama lite på honom innan det! =)

Sex & the city

SATC går i repris på teve just nu. Alexandr Petrovsky visade sig och jag kom på att jag funderat länge på vad skådespelare som spelar honom heter. Jag och C  pratade om det för ett tag sen och jag fick för mig att han spelades av Mikhail Baryshnikov. Vi kom aldrig fram till vem det var och sedan glömde jag kolla upp det. Det visade sig i alla fall att det var Baryshinikov. Skit samma, det var inte det jag ville med detta inlägg, utan fundera lite över Petrovsky. Han är så snäll och ödmjuk och jag vill verkligen att han ska vara sån, men han är ju inte det egentligen. Han blir ju sådär otrevlig och dum sen. Men å andra sidan så leder det ju till att Carrie och Mr Big får varandra tillslut och det är ju huvudsaken. Såg ett avsnitt av Oprah där de hyllade SATC och de berättade om hur det kom sig att Baryshnikov kom att spela Petrovsky (han är ju känd dansare egentligen) och tydligen så hade de bara ringt upp honom och frågat om han ville vara med och han sa ja. Det är lite coolt.

Några svar

Det kändes för en gångs skull som att man fick lite svar i dagens avsnitt av Lost. Men ändå inte. Det var ju inga raka besked. Fast det hade jag väl aldrig räknat med att få när det gäller den serien. Jag är högst tveksam till hur de kommer att knyta ihop alla trådarna. Kommer de ens ihåg vad de skrev om i början av serien? Jag gör det då inte...

Tack!

Ni måste hållt tummarna bra, för det gick alldeles utmärkt nu på eftermiddagen. Vi blev klara med över hälften av alla samtal. Hur grymt som helst, vi hade tänkt avsätta två veckor till samtal, men det verkar inte som det behövs nu, eller så kan vi öka på antalet restauranger (vilket bara är bra!!). Känner mig lättad och glad så jag tänker faktiskt ge mig ut på promenad nu =)

Lite panik

Jag har lite smått panik. CH är hemma hos mig och vi jobbar på ex-arbetet. Vi har börjat ringa våra samtal för att göra telefonintervjuer (väldigt korta, vi har bara 7 frågor...) men det går inte så bra. Det är många som inte svarar och hittills har vi bara fått 2 restauranger att svara på våra frågor, av 28 stycken. Hjälp! Iochförsig ska vi ringa tillbaka till en del nu på eftermiddagen som inte hann prata på dagen, men ändå. 2 st per dag...då tar detta oss mer tid än vi har. Håll tummarna att många svarar i eftermiddag och att de vill ställa upp och hjälpa oss. Annars får jag ännu mer panik...

Det var då fan

Skit också.

Jag har lagt in mina och Rs Frölunda handdukar i skåpet för att ta fram igen nästa år. Skit. Verkligen.

Update: Det var nästan (med betoning på nästan) Per Ledin-klass på Joel Lundqvist alldeles nyss. Skämmes tamefan, Joel!!! =(

Och så var det disken...

Jag och R kan verkligen skatta oss lyckliga. Vi tjaffsar inte så ofta om småsaker. Eller, periodvis kan det vara så, men aldrig under långa perioder. Hushållsarbetet har vi uppdelat bra emellan oss och vi kan "reglerna" (typ den som inte lagar middag diskar...osv.). Vi är bra på att hålla oss till "reglerna" (jag gillar inte att kalla det regler egentligen...) men man kan ju irritera sig i smyg ändå. Förut när jag hade bakat och skulle diska de saker jag använt tömde jag först diskstället på den disk som R tagit igår efter middagen. Varannan pryl jag skulle stoppa in i skåpet hade något intorkat kvar på sig som han missat. Irritationen började bubbla inom mig. Men jag försökte tänka att "lite kan ju alla missa.." men det blev bara fler och fler saker som fortfarande var skitiga. Tillslut var jag så sur att jag nästan tänkte skicka ett sms till honom och klaga, men jag lyckades hålla mig. Jag vet egentligen inte varför det stör mig så mycket. Jag tror det har att göra med att jag sagt till honom innan att han måste vara mer noggrann när han diskar, eftersom det inte är första gången jag hittar disk som behöver diskas om... När jag tänker efter är det en skitsak. Det är inte så att Kungen och Silvia ska komma på besök direkt, utan det är ju bara han och jag, och då gör det egentligen ingenting att det är lite skit kvar i "hörnen". Men det här är nog något jag alltid kommer att störa mig på, ändå tills vi får diskmaskin igen (saknar den rätt mycket faktiskt...)

Baka och promenera

Lyckades släpa mig ut på en promenad trots att vädret verkade svika mig. Jag slapp regn i alla fall, och kom hem torr =) Blev dock inte lika lång promenad som vanligt, jag kände mig trött i benen. Det är i alla fall skönt att jag börjat komma igång med promenaderna igen. Skönt skönt! =)

Efter det bakade jag bananmuffins. Ett jättegott Viktväktar-recept. Så jag ska käka en muffins när hockeyn börjar sen. Hoppas de blev goda! (Visst är jag duktig som håller mig från att ta en nybakt, varm muffins nu på en gång?) Ikväll ska vi äta kycklinggryta med limesås, supergott recept!

Ännu en dag...

...ledig. Var egentligen meningen att jag skulle jobba med ex-jobbet idag, så klart. Vi ska börja ringa runt och göra vår undersökning denna vecka, men vi måste få tag i en högtalartelefon och det ha vi inte fått än. Därför blir det inte av att träffas idag. Ganska skönt om jag ska vara helt ärlig. Ville inte sätta igång riktigt än. Hålla tag i ledigheten en stund till. Men nu känns det lite tomt. R är i skolan, och kommer inte komma hem förrän sent (skulle försöka va hemma till hockeyn i alla fall...). Jag har skrivit lite på arbetet, men nu vet jag inte vad mer det finns att tillägga. Vill fördriva tiden med en långpromenad, men vädret är väldigt ostabilt så jag vet inte om jag vågar mig ut... Ska kika in på SMHI:s hemsida för att se hur det kommer se ut idag... Kanske ska dra med mig Rs mamma ut också? Det skulle hon behöva.

Stundande födelsedag

R fyller år snart. Närmare bestämt den 8 maj. Så jag har inte så mycket tid att tänka längre. Har några idèer, som jag inte vågar skriva här ifall han skulle läsa. Men jag vet inte om jag är nöjd med någon av dem. Har inte överdrivet mycket pengar heller. Tänkte spara lite denna månad för att sen lägga till när det kommer nya pengar i maj. Har ni några idèer? Kan inte lägga mer än 500 kr dock.

Söndag fast måndag

Känns som söndag idag. Men sen inser jag att det ju faktiskt är CSI ikväll, och då blir det helt plötsligt måndag. Borde plugga egentligen, men jag orkar verkligen inte. Skrev massor i torsdags och lite grann imorse. Så just nu skjuter jag upp det. Jaja, skit samma.

Ikväll ska jag se
45 minuter, som handlar om en kvinna vars man försvann spårlöst i 13 år. Sen visar det sig att han faktiskt lever...och hon har fått hans skulder på över miljonen på halsen... Jobbigt =/ Ska bli intressant att se i alla fall.

Jag och R har precis gått på en timmes lång promenad. Skönt, och välbehövligt efter allt påskgodis. Skönt för kroppen att röra sig. För övrigt var det trevligt att ha Rs mormor här förut. Hon är så rolig. Hon frågade vad Cesar hette och när vi svarade trodde hon att vi sa Lena =) Haha! Vi fick oss ett gott skratt i alla fall!

Roligare saker

Nu över till lite roligare saker. Ska strax hoppa in i duschen. Sen kanske det blir en promenad beroende på om det börjar regna eller inte. Kanske borde gå ändå? Som jag ätit denna helg. Mat och godis... mat och godis. Varje dag typ =) I eftermiddag skulle Rs mamma och hans mormor komma hit och hälsa på oss, så jag måste förbi affären och köpa något att bjuda på. Man kan ju inte stå här tomhänt... Dags att sätta fart med andra ord. Håll tummarna för att regnet inte kommer!!!  


Dåliga vinnare?

Självklart är jag besviken över förlusten igår, och har inte mycket hopp om att Frölunda ska kunna vinna imorn. Klart man hoppas, men det känns inte speciellt troligt så som läget är nu. Det som jag dock förundras över är hur Färjestad beter sig. Många av spelarna verkar rent ut sagt lite körda. Vem hånar en målvakt efter att ens lag gjort mål? Glädjs åt målet istället för att håna Tommy Salo. Och jag vet inte ens om jag vill ta upp Per Ledin. Angermanagement, kanske? Tror det skulle behövas.

Färjestad kommer att ta SM-guld i år, men jag tycker de borde skämmas. De har knappast betett sig som ett vinnande lag ska göra. De här personerna ska vara vuxna människor, men det märks inte på långa vägar. Ta efter Goa Gubbars motto: Aldrig hata, bara älska...


Tomt

Idag har inte mycket skett. Storhandlat och tagit en promenad efter det att mamma och pappa åkt hem. Jag känner mig lite nere nu när helgen är över. Har sett fram emot detta så länge och så tog det slut så snabbt... Känns tråkigt, men vi hade hur trevligt som helst i alla fall! Tack mamma och pappa för all god mat och det trevliga sällskapet. Vi har skapat en fin, ny påsktradition. Hoppas den håller i sig!

Känner inte för att blogga så mycket mer idag. Snart blir det bakad potatis, marsglass och hockey såklart!

Hej!

Lite shopping

Hinner med ett litet inlägg idag också! Igår hade vi en riktig shoppingspree... Vi kom hem med en ny tavla (bild kommer) och 3 böcker! Åhlens hade 3 för 2 på massor av bra böcker. Jag köpte Jenny S och någon bok som hette "Borta för alltid" tror jag... Har aldrig hört talas om författaren innan, men den verkade bra. 3 böcker kostade bara 130:- Helt okej! Dessutom fick vi jättesöta äggkoppar av mamma och pappa som vi ska äta ur idag såklart =) Mamma och pappa köpte också böcker, och pappa lite kläder dessutom.

Igår kväll var vi hos Rs föräldrar och åt hans pappas mat. VI åt så magen stod i fyra hörn... Det var riktigt gott! Idag blir det traditionell påskmat, sisådär tycker jag. Men R och jag ska köpa lite färdiga revben till oss, vilket vi älskar!! Så det ska bli gott. Eventuellt blir det en tur till havet, mamma ville åka dit =) Nu till mindre roliga saker, nämligen tömma kattlådan helt och göra den ren och fin åt missarna. Mindre kul, men måste göras. Fortsatt glad påsk!

PS:Har redan läst hur mycket som helst i Jenny S, har svårt att lägga ner den!! Hur bra som helst!

No blogg

Som så många andra bloggare ska jag ägna mig åt annat än datorn i påsk, så det blir nog inte så mycket bloggande. Ev. lite så här på mornarna om jag vaknar hyfsat i tid. Annars har jag annat för mig. Idag blir det stan. Mamma ska köpa äggkoppar till oss i påskpresent, och sen ska vi leta efter en tavla (fick presentkort på gallerix av storebror i julklapp, borde användas!!!)

GLAD PÅSK ALLIHOPA OCH ÄT MYCKET GODIS OCH GOD MAT!!!!!


Bilder

Eva Mendes är en otroligt vacker kvinna i min åsikt!

Det känns lite "Nittiotalet ringde och ville ha tillbaka sin klädstil" över Mariah Carey emellanåt...

Heather Locklear är fortfarande vacker, men om det nu är sant att Richie Sambora inte visste om att hon ville separera när hon gick ut med det i pressen är hon inte vacker på insidan också....

Skit också

Det var ju så nära för Frölunda igår! Skit också! Pappa var i alla fall glad =( Att han vågade vara den enda i rummet som hejjade på Färjestad. Men trots trycket och pikarna från oss andra stod han på sig hela matchen igenom...


Ny mobil!

I september 2005 hade jag betalat klart på min mobil... Så jag har varit fri att köpa en ny i ganska många månader nu, men jag har varit nöjd med min z600. Nu har jag dock kommit på andra tankar. Är riktigt sugen på denna, z530i (och den är billig, kostar runt 1600:-) eller denna walkman-mobil, w300 (lite dyrare, men har ju som sagt walkman funktion...). Jag gillar viktelefonerna, det är verkligen jag på nåt sätt. Ingen av mobilerna finns i affärerna ännu, och den sistnämnda kommer inte förrän i juni. Men å andra sidan vill jag köpa telefonen rakt av, inte med abonnemang eller så, och då har jag ändå inte råd att göra det förrän jag får lön i juli så det är väl egentligen ganska bra. Blev riktigt mobil-köpar-sugen nu!!

Snart kommer mamma och pappa! Jippie!

Vad ska vi äta till middag ikväll?

Känns som att jag och sambon alltid har samma problem, och varje dag ställer oss samma fråga: Vad ska vi äta till middag ikväll? Vi har några rätter vi tycker om, och då är det lätt att äta dem till leda. Har ni några bra vardagstips? Gärna lite smalare recept eftersom vi är viktväktare. Fast jag tar gladeligen emot andra recept också. och när jag ändå håller på: Varför inte tipsa om lite lyxigare recept också, till fredags och lördags kvällarna? Ja, lämna alla tips ni har! Jag blir jätteglad för allt!!

Onsdagens Nina

Gjort idag: Varit hemma hos CH och pluggat. Har i princip bara pluggat och käkat middag sen jag kom hem.

Ska idag: Titta på Lost. Va uppe länge =)

Ätit idag: Dålig frukost (en mjuk och en hård macka), korvstroganoff till lunch, Roberts specialare till middag och några kakor.

Humör idag: Okej. Inte mer. Inte mindre.


Det rullar på...

Arbetet går framåt. Det känns lite trögt att komma igång igen, och efter ett möte med handledaren är det lite saker som ska göras om, men det kommer ordna sig. Sitter och plockar med det lite nu, så jag kan slappna av och ta det lugnt under påsken. Men det är lite svårt att hitta rätt info... Jaja, det löser sig! Ska sluta skriva om tråkiga saker.

Till roligare fakta så kommer mamma och pappa imorn! Ska bli riktigt roligt! Imorn kommer jag inte träffa CH, utan vi jobbar på var och en för sig (som jag försöker göra klart idag). Imorn blir det lite städa av, och jag ska sova ut hade jag tänkt mig. Undrar just vilken tid de tänkt dyka upp? Ooh, jag ska köpa godis imorn också! Det är ju ändå påsk! Insåg dock en tråkig sak i affären häromdagen. De har tagit bort Karamell Kungen. Crap! Istället är det ICAs smågodis... Billigare, men det är säkerligen bara billigare över påsken =(

Tisdagens Nina

Trött, huvudvärk och hängig. Återkommer imorgon.


Ja

Ringde och tackade ja till jobbet förut idag. Pratade med CH förut och det verkade inte som han bestämt sig, men när jag pratade med min blivande chef sa hon att han ringt strax innan mig. Så tydligen har han bestämt sig. Haha, vi blir inte av med varandra; jag och CH. Vi kommer ha skrivborden bredvid varandra hela sommaren, undra hur snabbt jag tröttnar. Snacka om att tära på varandra. Jaja, det blir nog bra. Vill verkligen ha en bil, och kollade på annonser igår. Men det känns som det mesta är skräp. Inte för att jag kan så mycket om bilar, men ändå. Om det, mot förmodan, skulle bli något bilköp ska jag be Rs systers man följa med och titta. Han är grym på bilar och jag behöver någon sådan med mig =)

Måndagens Nina

Gjort idag: Jobbat på ex-arbetet, gått en promenad, tittat in hos Rs föräldrar, somnat framför teven.

Ska idag: Käka middag snart, titta på CSI och få skön massage =)

Ätit idag: Havregrynsgröt till frukost, pastasallad med kassler och lite sånt till lunch. Nu blir det fiskpinnar och potatismos.

Humör idag: Bra, men trött. Somnade inte förrän närmare 2 inatt och fick bara ca 5 timmars sömn (3 timmar mindre än jag behöver varje natt.. Jag är beroende av mina 8 timmar.)


Moget

Färjestads Per Ledin verkar riktigt mogen för sin ålder...


Välkommen!

Igår kväll vid 21.30-tiden blev R morbror för 10:e gången, (eller nåt, jag har tappat räkningen för länge sen, dessutom är han farbror ex antal gånger också)till en liten pojke som föddes nästan 2 veckor för tidigt. Han tycker inte det är så himla speciellt, vilket jag kan förstår. Han blev morbror första gången när han var 1 år gammal eftersom han är sladdbarn. Allt som allt har R 6 halvsyskon. 5 på hans mammas sida (som är mycket äldre än honom allihopa) och 1 på hans pappas sida (som inte är så mycket äldre). Det är hans syster på pappans sida som nu fått sitt första barn, vilket ändå gör det lite mer speciellt. Vi såg bilder på bebisen och han är ganska mörk (inte så konstigt med kinesiskt påbrå). Väldigt söt var han i alla fall och Rs pappa var självklart lite rörd (inte så konstigt med tanke på att det är första barnbarnet). Välkommen till världen lille killen!

Denton-dröm

Får hoppas att R inte läser detta (man behöver inte berätta ALLT för varandra). Inatt hade jag i alla fall lite underliga drömmar. När jag drömmer om något trevligt, roligt eller mysigt och vaknar mitt i drömmen kan jag aldrig återgå till samma dröm när jag somnar igen (tur när det gäller mardrömmar i alla fall). Inatt drömde jag om James Denton. Jag tycker han är en av de sexigaste männen som går i ett par skor förtillfället  (kollar karlns armar!!!) och mina drömmar avslöjade detsamma. Det som var så extra bra var att jag vaknade några gånger, men när jag somnade om drömde jag om honom igen, fast jag inte återgick till exakt samma dröm. Mysigt var det i alla fall =)

Söndagens Nina

Gjort idag: Sovit länge, ätit frukost, tittat på reprisen av Hey baberiba!

Ska idag: Titta på hockeyn, gå och handla, äta hos Rs föräldrar, laga matlåda. Ev. titta på någons söndagsfilm.

Ätit idag: Äggmacka. Kinamat senare idag.

Humör idag: Söndagshumör. Bra, men ändå lite söndagsångest.

Inte helt 100

Jag vet inte vad jag ska tycka om 100 % än. Ibland är det så sjukt kul att jag vrider mig av skratt och ibland drar jag inte ens på smilbanden. Den där Kristoffer och Magnus Betner är ju jäklig roliga i alla fall. Men är det bara jag eller är Magnus lite lik Wentworth Miller (Michael Scofield i Prison Break)?!

Mer fruktsallad

Fruktsalladen blev en hit igår, och den tog slut (jag åt det sista...). Men jag har kvar av de flesta frukter, måste bara köpa till lite apelsiner och burk-mandariner och burk-persika sen så blir det en ny laddning ikväll. Eftersom jag är så dålig med Viktväktarna ska jag försöka skärpa mig och äta fruktsallad när jag är sötsugen istället för godis. Det är ju riktigt gott och man behöver inte alltid äta choklad när man vill ha något sött och gott.

Snart ska vi upp till Rs föräldrar och titta på hockeyn (FRÖÖÖÖLUUUUUNDAAAAAA!!!!) och äta kinamat (mums!!!) Trevlig söndag!!


Gårdagen

Gårdagens middag var trevlig. Vi åt tacogratäng och fruktsallad till efterrätt. Efter det blev det kaffe och lite fika. Det kändes riktigt vuxet att fråga om de ville ha kaffe efter maten, det har vi aldrig gjort innan. Men det var bara R & J som drack. Jag försöker undvika kaffe. Vill inte bli beroende. Har skräck-exempel hos mina föräldrar som inte blir människor innan morronkaffet (som så många andra också), och sån vill jag inte bli. 

Åter till kvällen... Efter maten spelade vi spel och hade det trevligt! En lyckad kväll med andra ord. Tack J&C för det =)  


Lördagens Nina

Gjort idag: Storstädat, gått till affären i regnat för att kompleteringshandla det R glömde när han handlade..., duschat och tagit det lugnt.

Ska idag: Käka middag, göra fruktsallad som vi ska ha till efterrätt, umgås med J&C.

Ätit idag: Har ätit helkasst idag. Bara två knäckebröd m kaviar och två mjuka mackor med ägg. Skäms på mig!

Humör idag: Nästan lika bra som igår. Ja, det är nog lika bra tror jag! =) =) =)

Storstädning avklarad

Ojojoj...va vi städat idag. Det tog oss nästan 4 timmar, men nu är lägenheten riktigt ren och fin. Känns jätteskönt! Det behövdes =) Vi har fejjat, putsat, dammsugit och moppat! Snart blir det middag med J&C som är på väg hit. Ska bli riktigt trevligt.

Jag har kommit fram till att jag väldigt gärna skulle vilja ha en bil till sommaren. Det tar mig ca 15 min att åka bil till jobbet och ca 1 & 10 min med kollektivtrafiken. Men var ska jag få en bil ifrån? Jag kommer ha råd med kostnaderna för bensin + allt det andra som tillkommer, men har inte råd att köpa en bil, och det finns ingen jag känner som har typ en vinterbil att låna ut heller. Men va glad jag hade blivit om jag fått åka bil i sommar. Drömma kan man alltid.

Summering

Kvällen har varit mysig. Vinet var gott, och passade bra till maten. Sedan blev det ostbågar, teve, cola och lite annat mys ;) Nu har vi just avslutat en omgång Betapet, något som vi kan roa oss med när vi har två datorer =) Men nu är det läggdags. Imorn är det upp och storstäda. På riktigt. Alltså moppa golv och hela köret. Måste verkligen göras. Både för vår skull och för mamma och pappas skull som kommer om mindre än en vecka. Skönt att få det stora gjort imorn så kan man bara städa av snabbt på onsdag innan de kommer.

På tal om onsdag blir det eventuellt en tripp till Ullared då, om vi har råd... Är riktigt sugen, men jag vet att jag egentligen borde jobba på ex-jobbet då, plus att jag varken har råd att betala bensin upp dit eller köpa något... Hmm, valet borde inte vara så svårt. Men jag är bra sugen ändå =) Gonatt på er alla!

Fredagens Nina

Gjort idag: Bakat tårta och lämnat den på pratiken, pratat i telefon halva eftermiddagen, tagit ett bad och läst Solo.

Ska idag: Käka middag strax, ringa J&C om tid imorn, ev. titta på Saw 2.

Ätit idag: Fattig frukost, prinsesstårta, svensk moussaka till lunch och nu blir det fläskfile med klyftpotatis och vitlökssås. Till det ska vi testa vinet jag fick och senare ikväll blir det ostbågar (firar vi så firar vi...!)

Humör idag: HELT FANTASTISKT!!! Jag går på moln idag och är verkligen överlycklig!!!


The window is open

För ett tag sedan skrev jag om något jag verkligen, verkligen ville. Kan nu avslöja att det gått min väg nästan fullt ut. Jag sökte en tjänst på min praktikplats. Ett sommarvikariat som sedan skulle gå över i ett grav-vik i augusti. Idag var sista dagen på praktiken och både jag och CH blev erbjudna sommarjobb. SÅÅÅ SKÖNT!!! Till hösten vet jag inte hur det blir, det lät på vår handledare som att det bara finns plats för en till hösten så nu gäller det att jobba på i sommar. Från 1 juni-31 augusti har jag jobb i alla fall. Vi slutar inte skolan förrän den 2:a juni, men det vet hon så det får väl fixa sig. Jag ska ringa och tacka ja det första jag gör på måndag!! CH hade en annan tjänst på gång så han visste inte hur han skulle göra. Det låter hemskt att säga men egentligen önskar jag att han tar det andra jobbet, eftersom jag då har större chans på grav-viket. Men men...vi får väl se hur det går. Jag är i alla fall överlycklig!!! Dessutom fick vi en fin flaska rött vin, 6 stora vinglas och ett kuvert med tack-kort. Jag öppnade kortet när vi var på väg hem och såg att däri låg presentcheckar på valfri ICA butik för 1000:- Tusen spänn!!! Helt otroligt!!

Det blir nog till att fira lite ikväll tror jag!!!

Min gamle bror

Hörde på nyheterna nyss, och såg på framsidan av Metro förut idag, att pappalediga lever längre. Just nu är min storebror hemma och är pappaledig. En rapport som kan glädja honom med andra ord. Jag frågade hur det gick för dem alla, både för honom och A som är hemma och för V som börjat på nytt jobb. Han sa att han och A gick på promenader, fikade och hade det allmänt skönt. Det gick även bra för V. Unnar verkligen honom den här tiden. Han har alltid jobbat hårt och slitit mycket. Så några månaders lugn och ro är honom väl förunnat.

Jag är verkligen sugen på något gott till matchen. Det är skumt det här med godsaker. Jag brukar aldrig bli speciellt sugen på chips, det händer ibland men inte ofta. Jag brukar vilja ha godis eller glass. Men alltid när det är hockey på teve vill jag ha chips. Dock ska jag hålla mig. Har verkligen varit dålig det senaste, och kommer inte skärpa mig under påsken heller... Så fram tills dess ska jag vara duktig. Jag har faktiskt gått ner 20 kilo nu så jag har all rätt att vara stolt, men jag är inte riktigt klar än så jag måste tänka till lite extra nu och några månader framöver.

Ny älskling

Jag hittade en kanonfin väska på Lindex och jag är verkligen helnöjd. Kändes rätt på en gång =) Jag visade stolt upp den när R kom hem och han sa också att han tyckte den var riktigt fin. Det är ett bra betyg. Dessutom tyckte han att det var bra att jag inte köpt en väska som ser ut som alla mina andra, och det gör inte denna. Känner mig nöjd med mitt inköp.

Snart är det hockey som gäller. HEJA FRÖLUNDA!!!!!

En ny väska

Jag älskar väskor. Jag köper inte dyra väskor, men många. Men nu har en av mina favoriter gått sönder. En lite större Björn Borg väska som man fick plats med mycket i. Det är sånt man får ta när man köper billiga väskor. Jag har iofs haft den i säkert 2-3 år, så jag är nöjd ändå. Men nu måste jag ju ha en ny såklart... Jag saknar en lite större väska där man får plats med block och sånt. R har protesterat när jag vill köpa väska, men eftersom en väska nu gått sönder kan han inte tjafsa emot =) Hihi! Har hittat fina, stora väskor på Lindex så det blir att åka dit och kolla. Vi får väl se, vi får väl se!!

Det är helt sjukt

Det snöar ute. Det är den 6 april och det snöar. Fy fan!!! Ska det aldrig ta slut? Jag tror seriöst inte att det blir någon vår i år. Kanske t.o.m. sommaren försvinner? Va arg jag blir när jag tänker på det... Skitsnö!

Torsdagens Nina

Gjort idag: Sovit =) Mailat min bror

Ska idag: Äta frukost, duscha, åka intill stan, handla grejor till tårta

Ätit idag: Inget. Blir frukost snart! Och svenska moussaka till middag ikväll. Lunchen är ej bestämd (sallad i stan ligger bra till...)

Humör idag: Bra! Jag är lite fööör shoppingsugen bara =)


Lite smått och gott

Söt Drew Barrymoore med ett alltid lika stort leende på läpparna!

Rebecca Romijn är en otroligt vacker kvinna. Hennes ex-man är inte så tokig han heller, speciellt inte i nya serien Jack.

Heidi ser dock lite sliten ut. Inte så konstigt med en liten där hemma...

Dyr lampa

För ett tag sedan råkade jag ha sönder en lampkupa till en lampa i badrummet och det har tagit lite tid att ringa vaktmästarna. Ingen har varit hemma på dagarna när de har "ringtid" och när R väl har varit hemma och kunnat ringa har det varit upptaget eller inget svar. Jag kom fram på andra försöket idag =) Jag förklarade mitt ärende och frågade om man kunde få en ny kupa.
- Ja, svarar den vaktmästar som alltid svarar i telefon, men... det kostar 2500:-
- Va??!!
blev mitt något förvånande svar.
- Nej, jag bara skojar med dig... Haha!
Han lät så superseriös att jag trodde på honom för stunden. Det är faktiskt ett roligt gäng som jobbar som vaktmästare här. Det finns en norrman som är hur trevlig som helst. Han pratar alltid väldigt mycket, ibland är det svårt att få honom att sluta =) Bättre det än att han är butter och arg =)

Nytt och fräscht!

Jag och R har länge velat möblera om i vårt vardagsrum. Det har sett likadant ut sedan vi flyttade in för över 1 ½ år sedan. Så det var på tiden. Vi har försökt innan, men eftersom vi har ett väldigt stort skrivbord till datorn har det satt stopp för våra planer. Det går liksom inte att ställa det på något annat sätt än som det står nu. Men idag kom vi på att man kunde ta bort en del av skrivbordet och vips blev allt lite enklare helt plötsligt. Skrivbordet är nu mer "lätthanterligt" och tar inte upp för mycket plats nu. Vi är helnöjda båda två. Jag älskar när man möblerat om, för ibland glömmer man det när man går ut ur rummet och blir sedan väldigt förvånad när man kommer tillbaka in igen =) Men va vi slitit. Speciellt R, med alla sladdar och kablar. Jobbigt, men nu är det klart! Härligt är det!

Ledigt!

Trodde jag skulle blogga massor idag när jag varit ledig men icke... Det har varit såå skönt att vara ledig! Jag trodde inte jag skulle sova så länge, men jag vaknade faktiskt inte förrän 10.15. Det gjorde inte R heller, vilket betydde att han försovit sig ganska rejält. Han har ju inga lektioner men skulle plugga med kompisar. Det löste sig tillslut i alla fall, men han kom iväg lite senare än beräknat.

Blogga så sent?

Jepp, idag har jag kunnat vara varken längre. Vi blev klara med projektet idag så vi fick ledig imorn och torsdag. VI ska bara tillbaka på fredag för att säga hejdå och så. Jag ska baka en tårta från mig och CH (han bidrar med att hämta mig hemifrån så jag slipper konka tårtan på bussen!!) Så nu är det slut på praktiken och back to ex-jobbet. Skönt, men lite tråkigt också. Har trivts bra!!! =)

Jajemän!

Så ska det se ut Frölunda!! Bara en match till nu, det klarar ni med stöd från Goa Gubbar och alla andra i Scandinavium!!!! =) =)

Krossat minne

Igår kväll var jag riktigt trött och hade somnat gott när jag vaknade av ett pang! Jag hörde på en gång vad det var för något som gått sönder och blev väldigt lessen över det... Ett av mina champagneglas som jag tog med hem från Champagne.. =( =( (jag hade bara 2 stycken) Vi har dem stående i ett vitrinskåp hemma och på samma hylla som glasen sitter knappen till lampan, och när R skulle släcka igår råkade han putta till ett glas som gick i backen. Skittrist, och R hade världens ångest igår och mådde jättedåligt. Men det är ju ingens fel. Jag har också gjort så en gång men jag hann rädda glaset innan det gick i golvet så jag får skylla mig själv att jag ställde det där. Men trist ändå...jag ville att vi skulle skåla i de glasen när vi förlovar oss, så det känns inte så kul. Vill dock poängtera att jag definitivt inte är sur på R, det är ju sånt som händer....

Tjejsnack v 14

Dags för tjejsnack v 14.

Just nu...
1. Är det något speciellt du längtar efter just nu?
Att det ska bli påsk, så mamma och pappa kommer och hälsar på.
2. Hur är vädret hos dig just nu?
Mulet, och det regnar kanske t.o.m. Ser inte riktigt.
3. Vilken hemsida kommer du att besöka härnäst?
någons blogg förmodligen.
4. Önskar du att du vore någon annanstans just nu?
ja, i min säng. Jag är väldigt trött idag.
5. Önskar du att du vore någon annan, isåfall, vem?
Nej, om jag var någon annan skulle jag inte ha R så då vill jag vara mig =) (Awwww, va gulligt då...)

Svenssonliv

Jag måste erkänna. Jag längtar lite efter svensson-livet. Kanske inte det här vardags-tragglandet där man gör samma sak dag ut och dag in, men livet. Jag är trött på att inte veta om man klarar nästa månadshyra (okej, så illa har det inte varit hittills men det kan bli...), jag vill kunna skapa mig ett bra och riktigt hem. Visst är jag jättenöjd med där jag bor nu och hur vi har det. Jag saknar ingenting, men efter ett tag märker man att man vill ha större. Ett till rum så vi slipper ha datorn i vardagsrummet... ett riktigt köksbord så vi kanske äter i köket istället för i vardagsrummet. En bil så man slipper jobba sig med kollektivtrafiken. Lite sånt. Och dessutom längtar jag tills man får åka runt och leta hus. Det känns spännande och väldigt, väldigt roligt. Och vilken känsla det kommer vara när man kliver in i det huset som bara känns så rätt! Men det är många år kvar tills dess. R vill flytta härifrån så fort vi har råd, och det vill jag med. Men jag vill bara flytta en gång till innan vi flyttar till hus. Så en stor 3:a får det bli nästa flytt. Min dröm är en terasslägenhet i Eriksberg... Keep dreaming....

Duktiga jag!

Va duktig jag är! Som spelat in 2 filmer redan vid 3 års ålder =) Det är intressant att googla sitt namn!

Still going strong

Now that she's back in the atmosphere
With drops of Jupiter in her hair
She acts like summer and walks like rain
Reminds me that there's time to change
Since the return from her stay on the moon
She listens like spring and she talks like June

Tell me; did you sail across the sun
Did you make it to the Milky Way to see the lights all faded
And that heaven is overrated....

Länge sen

Se där ja!

Två hemmafruar som inte bråkar i alla fall.

Förut var jag Team Jolie, för av någon anledning gillade jag inte riktigt Jennifer Aniston, men nu är jag definitivt Team Aniston.

Sicken mysgubbe =)

Söndagens Nina

Gjort idag: Sovit (skööönt!), tittat på teve, ätit frukost, läst några bloggar.

Ska idag: Gå på långpromenad m R, äta hos hans föräldrar, handla.

Ätit idag: Bara två mackor med ost (det var lääänge sen...), ska äta någon god middag senare, och eventuellt en lättare lunch innan det.

Humör idag: Okej. Jag känner mig pigg och är glad över att jag fått med R på promenad. Känner mig lite nykär faktiskt =)

Ett i alla fall

Trodde inte jag skulle orka skriva ett inlägg idag, men jag plitar ihop ett i alla fall. Idag har jag bara läst i princip. Läste ut boken idag och det var skönt för jag ville verkligen veta hur det slutade. Men som alltid är det tråkigt när en bok är slut. Ska försöka hitta nåt på biblioteket att läsa härnäst.

Idag har jag och R varit ute och käkat. Inget fancy, en kvarterskrog där vi åt en god köttbit och satt och pratade en stund. Mysigt var det i alla fall. Vi tog inte dessert utan skulle äta det hemma, men jag drabbades av akut magont och var tvungen att åka hem så fort som möjligt. R erbjöd sig att gå och handla glass, och ta bussen efter mig hem (vi måste åka buss ca 10 min efter spårvagnen för att komma hem), men jag sa att vi skulle skippa det helt istället. Tråkigt, för nu är jag sugen på glass =) Jaja, imorn blir det god middag hos Rs föräldrar och då kanske man kan passa på att köpa lite glass på väg hem! Gott!


hits