Trött å sjuk

Känner mig inte alls bra idag. Huvudvärken har kommit och gått hela dagen, och jag har tvingat mig själv att läsa trots detta. Har även skrivit en massa på datorn, vilket inte gjorde saken bättre. Nu känns det okej efter att jag ätit, men jag skulle vilja lägga mig och dö en stund i soffan. Men Icke!!! Det är vår städdag idag. Och den har vi missat för många gånger för att göra det igen. Vi har delat upp det så att man antingen tar vardagsrummet, hallen och badrummet eller sovrum och kök, sen varierar vi oss med att byta varannan gång. Det är min tur att ha vardagsrum, hall å badrum... Och jag måste sätta igång snart, det känns tungt när man inte känner sig frisk i kroppen. Men det är lika bra att få det gjort. Jag vill gärna se Medium (nya favoriten!! Patricia Arquette är ju kanon!) klockan 21.00 så det är väl lika bra att dra igång. Skönt att få klaga av sig lite grann! =)

Den nya hallen

Idag kom R:s föräldrar hem, och den stora överraskningen avslöjades.... R:s syster och hennes man hade organiserat ett helt projekt för att måla om deras hall. Det blev jättefint! Strand hette den nya färgen, och det blev kalasfint! Nya mattor fixades det också. Dessutom hade R:s mamma kort på alla sina barn på väggen (gamla, ganska fula bilder). Dessa bytte vi ut, med nya familjebilder på alla med sina respektive och barn och djur. Bilderna blev jättebra allihopa, t.o.m. jag och R ser relativt normala ut...=) De blev jättenöjd i alla fall, och det är ju skönt. Kändes lite pirrigt, för tänk om hon tyckt att det var jättehemskt, men slutet gott, allting gott...

Dagens planer 27/9

Förmiddag: Sov för länge, ätit frukost, läst i boken.

Eftermiddag: Läsa mer, käka lunch, duscha, gå på stan med C&C å kolla efter vinterjacka.

Kväll: Ska till R:s föräldrar för att hjälpa till med överraskningen, käka kycklingspett, titta på Desperate Housewives, ringa mamma.

Glömde bort

Jag bloggade iofs nästan inget i lördags, men jag borde ha skrivit det viktigaste av allt!!! Min prövotid på körkortet gick ut då! 2 år med körkort! Weehoo!! Jag körde inte bil överhuvudtaget den dagen. Lika bra. R backade in i en bil på sin 1-åriga körkortsdag och efter det tycker jag man ska undvika att sitta bakom ratten på årsdagar... Men i alla fall så är prövotiden slut, och jag kan andas ut lite grann. Betyder dock inte att jag kommer börja köra som en galning för det. Nej, jag håller mig till hastighetsbegränsningen (oftast i alla fall...) i fortsättningen också!! Kör försiktigt ni där ute!!


Mobilbråk

I fredags när jag åkte hem från skolan satt jag på vagnen och lyssnade i vanlig ordning på min MP3-spelare. Ljudnivån var väldigt hög och mitt i allt sorl hör jag en röst som gör att jag vill lyssna mer. En tjej som sitter bakom mig har länge och väl pratat med en person på mobilen. Vad jag kunde förstå av samtalet var denna person hennes pojkvän. Problem nr 1 i deras konversation var att det var något fel på hennes mobiltelefon så hon kunde inte höra vad han sa utan upprepade hela tiden frasen: "Hallå...Hallåå....hallåååååå....jag hööööör dig inte....". Tyckte hon lät väldigt irriterad på rösten, och tänkte att det är väl inte hans fel om det är fel på hennes telefon. Men i alla fall. Hon fortsatte skrika en stund om att hon inte hörde något av vad han sa och irritationen i rösten steg för varje mening. Till slut brast allting och jag förstod plötsligt varför hon lät så sur. Hon nästan skrek ut allt han gjort mot henne, och hur mycket hon inte längre ville han med honom att göra, hur har sårat henne och gjort henne illa och sen kom tårarna. Tyckte verkligen synd om henne och skulle väldigt gärna vilja hört vad han svarade henne, men eftersom inte ens hon hörde detta var det en omöjlighet. När vi kom till ändhållplatsen visade det sig att hon skulle på samma buss som jag, och jag hörde hennes mobil ringa flera gånger under resan men tyvärr satt jag för långt bort så jag vet inte hur det hela slutade... Men jag hoppas det löste sig till det bästa för henne och att hon dumpade killen, han verkade inte vara nåt att spara på. Man kan höra mycket på en spårvagnsresa om man tar av sig hörlurarna en stund.

Ingen reklam, tack!

Oj, höll på att kissa på mig! posten kom och jag blir alltid lika rädd. Trots att jag bott 2 år i lägenhet har jag fortfarande inte vant mig vid ljudet... Ska springa och se om det är nåt roligt... Nä, bara reklam. Skulle vilja sätta en "Ingen reklam tack" skylt på dörren, men ibland kommer det ju faktiskt bra reklam. Haha, på tal om det såg jag en jätterolig lapp på en lägenhet en gång. Det stod: Vi vill bara ha bra reklam, tack bambino!  Haha, va jag garvade. Undra hur brevbärare gör. Ska han avgöra vad som är bra reklam, eller ska han ringa på och fråga vilka reklamblad de vill ha? Jag ska fråga min brevbärarbror vad de gör när sådana skyltar dyker upp.

Grå dag

Himlen är grå idag, ser jag när jag tittar ut. Bara det inte börjar regna, för då blir jag riktigt lessen. Igår hittade jag en jättebra promenad-runda att gå. Gick runt större delen av Lövgärdet (vill helst gå i bostadsområdena och undvika skogen, trots att det finns kalasbra promenad vägar i skogen), jag gick i raskt tempo hela tiden och då tog det ca 35-40 minuter. Perfekt att börja så, sen ska jag öka på lite grann i taget, men för stunden är detta en lagom runda.

Såg på Idol igår. Missa Olas framträdande. Han kom ju tvåa så det var säkert ett bra framträdande. Jag gillar Sibel jättemycket, men jag håller med juryn. Igår sjöng hon lite falskt då och då. Annars var det jättebra!! Är glad att hon gick vidare och jag hoppas hon gör ett kanonframträdande nästa fredag. Det vore så kul att se en tjej vinna!! Annars gillar jag James också! Han verkar vara en riktigt skön kille... Det ska bli spännande att se fortsättningen ikväll!! Nä, nu måste jag sätta mig och skriva på inlämningen så att jag kan ta min promenad innan regnet faller...

Bio

I söndags var min sambo på bio med sin kompis medan jag kollade på film hemma med 2 vänner. Då sa jag att jag också var sugen på bio (det var 100 år sen...), och då sa min sambo: "Jag bjuder dig på bio på måndag"... Det blev måndag, det blev tisdag....och nu är det onsdag och inte ett ljud om någon bio. Och idag vill jag inte gå, det är ju Lost, och då är det lika mysigt att sitta hemma och glo på teve som att gå på bio. Och imorn tränar han, sen är det fredag... ja, det blir nog ingen bio helt enkelt. Det är bara att inse det. Skulle vilja se Redeye eller Flightplan (har inte haft svensk premiär än va?!) Får väl se hur det blir.

jag skulle ta en promenad. så var det ja. Hejdå!

Emmy Awards

gick ju av stapeln här i dagarna. Hittade många fina bilder på peolpe.com.
Reese var jättefin i
denna klänning... Men var är Ryan?

Catherine Zeta-Jones var också jättefin. Gillar färgen på denna klänning, det passar henne och hennes färger fint.

Evangeline Lilly ser lite annorlunda ut än vad man brukar se henne i på ön i Lost. Men jättevacker! Och Eva är vacker som alltid hon med!


Födelsedag igen

Återigen sitter man i skolan och väntar på sambon. Han kommer nog om ca 40 minuter...så den tiden ska nog gå att fördriva. Idag fyller Roberts mamma 60 år. De är ju i Spanien, så vi ska fira när de kommer hem. Men de kommer nog bli ganska överraskade när de kommer hem ändå...mer än så säger jag inte just nu, utan jag ska skriva om deras reaktioner när de kliver innan för dörren nästa onsdag. R är ju sladdis, och har bara halvsyskon. Hans syskon är runt 30-40 allihopa, det är därför hans mor är lite äldre.

Vi kom på igår att vi kan ju faktiskt låna R's föräldrars boxkort. Synd att vi inte kom på det för en dryg vecka sen. Så för tillfället har vi Canal+ och hela köret! Ska se om det går några bra filmer, man måste ju passa på =) Har det ju fram till nästa onsdag så några filmer ska jag nog hinna med. Nä, nu ska jag skriva lite på min hemtenta innan jag blir hämtad! Puss å hej!

Viktminskning

Har gått ned ca 1 kilo sedan i onsdags! Känns kul att VV verkar fungera. Hoppas det fortsätter i denna takt, då skulle jag bli mycket glad! Nä, nu är det verkligen dags för sängen. Dock i sällskap av den tråkiga boken. Jag ger mig själv ca 10 minuter innan jag däckar av totalt med boken på magen...


Födelsedagskalas

Idag ska vi ha födelsedagskalas där hemma. Det bestämde jag här och nu =) Missarna fyller nämligen ett helt år idag!! =) Hipp hipp hurra!! De är så himla stora nu. Det var ett tag sen de var små kattungar (iofs var de aldrig riktigt pyttesmå hos oss...). Vi köpte en våg här i veckan eftersom vi är viktväktare nu för tiden, då måste man ju se om man gör några framsteg eller inte. Då passade vi på att väga katterna och de vägde 5,5 kilo. Det är rätt mycket. Undrar just vad mamma och pappas Gustav väger, om våra "små" väger 5,5. I alla fall ska vi ha lite kalas hemma idag. De ska få kattmjölk, nya leksaker och en ny klöspelare om vi hittar en bra som är relativt billig. Nu låter det som att vi skämmer bort våra katter jättemycket, men vi har faktiskt velat köpa en ny klöspelar länge, men det har inte blivit av... Den vi har är helt ranglig och de har så svårt att klättra i den (har nog skrivit om det innan...) Jag skulle bli glad om vi kunde köpa en iaf. Nä, nu måste jag springa till föreläsningen (Bengan Johansson, handbollscoachen, ska prata ledarskap. Ska bli riktigt intressant...)

Ashley

De senaste bilderna jag sett på Ashley Olsen tycker jag det ser ut som att hon har gått upp lite i vikt, äntligen. Tycker fortfarande att hon är på tok för smal, men det känns som att det finns lite mer under kläderna än vad det gjorde för några månader sen. Det behöver hon. Hoppas det fortsätter uppåt lite till!

Framme

Mamma ringde strax efter klockan 14. Då var de äntligen framme vid sitt hotell på Naxos. De hade fått övernatta i Santorini för att det var så mörkt när de väl kom fram att det inte gick att åka vidare samma kväll. Men nu var det framme, och det visade sig att planet de skulle åka med hade blivit påkört framme vid nosen och blivit ganska illa tilltygat. Reservdelar från Tyskland behövdes och det tog lite längre tid än de räknat med... Det var i alla fall 27 grader varmt och hur härligt som helst. Inte lite avundsjuk. Själv får man sitta hemma i kalla Sverige och plugga...

Pratade med brorsan också för att meddela att de kommit fram nu. Hörde A i bakgrunden hela tiden. Han gollrade och "pratade" på som bara den! Han gillade inte riktigt att faster tog all pappas uppmärksamhet tror jag! Saknar honom verkligen!!

Huvudvärk

Efter att ha drömt att en av mina lärare berättat för mig att jag varit så duktig i skolan att jag skulle få godkänt i marknadsföringen utan att ha klarat tentan än, vaknade jag med världens huvudvärk. Huvudvärk är ett tecken på att jag varit för trött när jag la mig, och därför totalt gått i däck så fort huvudet landade på kudden. Känner mig inte helt vaken än, trots att jag ätit frukost t.o.m. Sitter med en spinnande katt i knät, och det är i alla fall en mysig start på dagen.

Idag är det plugg som gäller. Läsa, samla info till praktikfallet och skriva svar på några till frågor på hemtentan. Dags att sätta igång med andra ord!


Stan mitt i natten

Har just kommit hem. Skjutsade hem J som varit här ikväll. Robert och jag slåss alltid om att få köra pappas bil, och nu körde R dit och jag hem. Och vi tog en liten omväg genom stan. Har ju inte kört speciellt mycket i Göteborg så det var skönt att ta en åktur när det var lite mindre trafik och lite lugnare... Men nu är jag trött. Hade hoppats på att jag skulle orka titta klart på Nyckeln till Frihet, men det är ju bara att glömma känner jag nu. Har två påbörjade filmer just nu. Har kommit 40 min in på Nyckeln till Frihet och 55 minuter in i Om en pojke...

Imorn ska jag inte göra mycket. Sa till R att jag skulle gå långa spåret i skogen, som tar dryga timmen, för att få lite motion, men då föreslog han att vi skulle åka in till Slottsskogen och ta en rejäl promenad där istället. Den idén gillar jag mer! Men det kommer nog bli några promenader i Lövgärdets skogar framöver. Mitt första mål är att ialla fall ta en lång entimmes promenad en gång i veckan, och sedan öka på successivt. Vi får väl se hur det går. Nu är det gonatt och sängen! Ps: Det blev ingen choklad! Bra va?


Godis

Just nu är jag hur sugen som helst på godis. Choklad! Min älskade choklad! Men icke! Jag ska allt palla detta. Åt några flatbröd med vitlökssmak istället. Hur goda som helst, och dessutom är de gjorda av fullkorn så de är nyttiga! Nu känns det lite bättre, men inget går ju upp emot min älskade choklad. Men jag är stolt över mig själv! Det känns att jag har kontroll över vad jag stoppar i mig, och det känns nyttigt och bra!

Santorini

Har just kommit hem från Landvetter. Först skulle mina föräldrar åka 8.15, men igår kväll ringde Apollo och sa att flyget redan nu var försenat till 11.00. Sen när vi kom dit och de fått checka in ändras tiden igen, till 13.00 denna gång. De kommer missa nästan en hel dag där nere...Jättetråkigt för dem. Men de hade fått kuponger på 60 kronor att äta och dricka för. Då känns det säkert mycket bättre =) Är lite avundsjuk måste jag säga...Det känns så härligt att gå in på flygplatsen, men när man sen måste åka hem igen känns det inte riktigt lika kul....

Jaja, så är det! Idag ska vi till Gråbo och hälsa på R:s syster. Och så ska vi kolla på T när han spela fotboll. Så nu ska jag göra mig i ordning! Puss å hej!

Tjuvar igen

Tjuvade igen =) Hos Bianca denna gång


Senast sedda film
- Snuttar av sista Star Wars filmen tror jag. Det var länge sen jag tittade på film
Senast köpta skiva - P.O.D. till Robert på hans 18-årsdag. Han är 21 idag =)
Sparar till - Studieresan till Champagne och en go vinterjacka
Väntar på - att mina föräldrar ska dyka upp
Pålägg som gäller - skinka (2 skivor = 0,5 points)
Dagens dryck -Fanta Free Grapefruit & Pineapple
Senaste boken du läste - Projekthandboken - planera, leda och värdera projekt av Kjell Nordberg
Senaste maträtten du åt - Fläskkotlett, hemmagjord klyftpotatis och matlagningsyoghurt med vitlök
Senaste klädesplagget du bar - Gråa mjukisbyxor och en svart topp med silvertryck
Senaste repliken du yttrade -  "De kommer nog om en timme eller två".
Senaste personen du pratade i telefon med - Roberts pappa i 3 sekunder (han ringde från Spanien och ville prata med R)
Senaste personen du fick brev av - Brev? Skicka folk brev fortfarande?
Senaste gången du sov - Inatt, gick upp 9.20
Senaste saken du köpte - En locktång
Vad har du gjort idag - Vaknat, ätit frukost, gått till Willys och handlat, dammsugit, gjort lunch, duschat, åkt spårvagn, gått på Röhsska, handlat igen, lagat mat, ätit maten och ätit en påse Zoo (hade faktiskt 6 points att lägga på en godispåse)
Gillar du svarta kläder - jajemän
Hur tidigt stiger du upp - så sent som möjligt
Vilken färg har du på håret - brunt
Vad har du för färg på ögonen - bruna.
Är du uppväxt i stan eller på landet - Först förorten, sedan villaområdet med ca 15 minuter intill stan.
Hur många par skor har du - 4-5 par kanske?
Var har du ont - i magen
Kan du stå på händer - Det var länge sedan jag testade
Vad lyssnar du på för musik nu - Musiken som spelas till Medium som jag ska gå och kolla på nu
Vad tycker du om idrott - Det är helt okej, om jag är på rätt humör
Vad har du för klocka - hemma - köksklocka. Ute - mobilen
Sämsta sport - bandy

Fjorton suger

När jag satt på spårvagnen in till stan idag såg jag alla dessa fjortisar som gick på vagnen, och konstaterade att fjortismodet förändrats en hel del sedan jag var fjorton (år 1998). På "den tiden" hade man vanliga jeans med en kjol över. Gärna svart och ganska kort dessutom. Så här i efterhand kan man ju inte säga annat än att det var gräsligt. Dagens fjortis-mode verkar vara "snygg-på-överkroppen-skit-i-vad-du-har-på-underkroppen". En tjej jag såg idag hade en vanlig topp med en jättesnygg kavaj över, och till detta matchade hon med ett par slitna mjukis-byxor. Varför dessa mjukisbyxor? Jag kan inte förstå.

Själv måste jag säga att när jag gick i högstadiet och kjol-över-jeansen modet kom hakade jag aldrig på. Jag tror jag testade detta en dag, men kände mig så löjlig att jag tog av mig kjolen efter halva dagen. Alla mina nära vänner var fjortisar ut i fingerspetsarna och det resulterade i att jag sökte mig till nya människor, mer lika mig själv. Det var så jag träffade H&S. Jag hade, helt ärligt, inte klarat högstadiet utan mina älsklingstvillingar. Nu hamnade vi på ett sidospår. Tillbaka till fjortisarna... T.o.m. min storebror sa till mig en gång att han var stolt över mig att jag inte hakat på allt det där fjortisbeteendet. Han hade sett mina kompisar på stan och hade dragit en lättnadens suck över att inte jag var med dem... Det hör ju till "utvecklingen" att vara lite fjortis, men det kan ju utspela sig på många olika sätt...

Tonfisk och keso

Testa ännu en gång en ny grej till lunch. Jag gjorde en röra på keso och tonfisk, blandade i lite kryddor och lite lök. Detta la jag i ett tunnbröd. Det var verkligen gott! Och va mätt jag blev! Var lite orolig att jag skulle få för lite lunch och inte klara eftermiddagen utan huvudvärk, men nu blev jag proppmätt så jag behöver nog inte oroa mig! Oj, klockan är mycket! Ska strax iväg och måste hitta USB-kabeln till min Mp3 (är så TRÖTT på mina låtar...), men det verkar som att min sambo har gömt den nånstans. Dags att leta! Ha en underbar FREDAG!!!!


Goda recept

Hittade en massa goda recept i en broschyr från Viktväktarna. Fanns massa goda rätter typ: Fläskkotlett med klyftpotatis, fläskfilé med grillade grönsaker, kycklinggryta, vegetarisk lasagne och kycklingfilé i apelsinsås. Mmm! Blir sugen på att testa några av dessa recept. I måndags testade vi ett recept på kyckling med soltorkade tomater. Det var kyckling, paprika, lök, matlagningsgrädde (7 %), massa vitlök och soltorkade tomater. Det var hur gott som helst, och inte alls många points. Det ska lätt göras igen! Imorn tror jag det blir fläskkotlett med klyftpotatis. Det är ju så mycket smartare, smalare och billigare att göra sin egen klyfpotatis i ugnen. Jag har liksom aldrig tänkt på det utan alltid köpt frysta i affären. De är ju redan friterade och hur feta som helst... Är väldigt sugen på fläskfilén också. Mmm...va hungrig jag blir av allt prat om mat. Men det blir inge mer för mig idag. Har ätit för 22,5 points idag (hade egentligen 26 eftersom jag hade 4 sparade från igår + att jag motionerade mig till 1,5 bonus points) och imorn har jag 26 igen, vilket kan vara bra eftersom det är fredag! Kanske ska köpa mig en chokladbit eller nåt? Det vore gott =)


2:e november

Idag blev det "klart" (fick bara muntligt avtal, men det är vår studierektor som lovat och henne litar jag på...) att vi får stipendium på 3000:- var i klassen så att vi alla kan åka med till Champagne den 2:e november, så jag bokade flyget tidigare idag. Är lite spänd! Vi ska dela dubbelrum i Reims så jag har paxat L så att jag inte hamnar i samma rum som någon jag verkligen inte ville dela rum med... =) Ska bli hur kul som helst...dricka massa champagne, äta god mat...ha det hur skojigt som helst!!! Ser verkligen fram emot detta!!

Fick lön idag...trodde jag skulle få ca 2000 :-, men jag fick faktiskt 4000:- Så nu är fickpengarna till resan klara och dessutom har jag lagt undan pengar till en vinterjacka! Har inte spanat in någon speciell än, men en lång, varm och skön kappa är det är siktar in mig på.

Stora nyheter

Har suttit på föreläsning i först 3 ½ timme på förmiddagen och 3 timmar på eftermiddagen, så jag har missat den stora nyheten, att Brittan fött en pojke! Med planerat kejsarsnitt. Undrar om kändismammorna är rädda för hur ont det ska göra. Alla gör ju planerat kejsarsnitt. Men det hade säkert jag också gjort om jag hade möjligheten att planera kejsarsnitt (det kanske man kan??!! Vet inget om sånt...) Men varför har de döpt honom till Preston??!! Gillar inte namnet Preston. Jaja, grattis i alla fall Brittan!

Champagne

Det har länge varit bestämt att vår klass ska åka på studieresa till Champagne i Frankrike under hösten. Detta får alla som går denna utbildning göra, och visst låter det underbart? Problemet är bara att det kostar ca 4000 :-, och i dessa pengar ingår inte frukost och middag, utan bara lunch för 3 av de 4 dagarna. Svettigt att få ihop pengar. Jag hade redan kommit att acceptera att jag istället för att gotta mig i Champagne skulle sitta hemma i Lövgärdet och skriva ett arbete som man var tvungen att göra om man inte kunde följa med. Men nu verkar det som att vi ska få stipendium för hela resan. Allihopa! 3900:- per person. Det enda jag behöver ha med mig är fickpengar för de 4 dagarna. Nu är det inte helt klart att vi får detta stipendium, men det ser tydligen väldigt ljust ut. Jag hoppas, hoppas, hoppas!!! Vill verkligen åka med, det skulle vara en erfarenhet och upplevelse jag sent skulle glömma. 4 vingårdar ska besökas och där ska det provas vin och ätas gott. Synd att jag måste tänka på mina points. Går väl dock inte att hålla sig under 22 points då, men det får man väl ta när det är så speciella tillfällen. Tänk om jag kunde följa med!! Va härligt!

Sakna

Varför saknar man sin sambo som man träffat hela dagen, så fort han sätter fötterna utanför dörren? Känner mig alltid ensam när han är och tränar. Undra om man är för beroende av varandra? Kanske inte är så konstigt när man bott ihop ett tag, och varit tillsammans i 4 år, men jag har ju aldrig varit så innan direkt. Eftersom vi inte bodde i samma stad på nästan 2 år gjorde man saker var och en för sig och kände inte samma saknad. Visst saknade vi varandra som tokar, men man var ju till slut så van att vara ifrån varandra att man inte kände av det så stark. Mesig jag känner mig när jag sitter här och saknar... Dags att rycka upp sig!


Läskigt...

Jag har alltid noja över räkningar. Vill helst betala dem så snabbt det bara går så inget ska bli försenat. Idag när posten kom trodde jag att jag fått min nya mobilräkning, men det visade sig att jag inte betalt min för augusti. Jag hade antecknat på den att jag betalt den, men tydligen hade jag inte gjort det. Så det stod att om jag inte betalat omgående skulle abonnemanget stängas av. usch, hatar sånt här! Fattar inte hur jag kunde missa den. Jag missar aldrig!! De skulle inte få betalningen förrän imorn så jag är helt skraj att de ska stänga av mitt abonnemang... Hjälp!! Jaja, det löser sig väl.

Avundsjuk

Jag är lite smått avundsjuk. På onsdag åker R:s föräldrar till Spanien för att vara där och gotta sig i 2 veckor. Och på lördag åker mina föräldrar till Naxos, Grekland en vecka för att gotta sig. Suck! Skulle också vilja ta en resa så här på höstkanten. Iofs tycker jag det är ganska skönt att bara vara hemma just nu, men jag skulle ju inte tacka nej till en solsemester. Längtar tills att man har så stabil ekonomi att man inte behöver spara i flera år för att kunna resa bort.

Högsta drömmen skulle vara en bilresa genom USA. R:s syster och hennes karl har gjort det 2 gånger, och det finns så mycket att se och göra. Det är ju en helt annan kultur, och är det verkligen som det framställs på tv? Om så är fallet är jag glad att kan besöka landet på semester, och inte behöver bo där. New York skulle vara en dröm att åka till. NY, Los Angeles, Chicago, Miami m.m. Då måste man nästan avsätta en månad till att åka runt och bara besöka ställe efter ställe. Ja, det skulle verkligen vara en dröm. Sen åker jag gärna tillbaka till London. När jag var där förra gången var tiden lite för knapp. Det fanns så mycket mer jag ville se. Oj, klockan är ju nästan nio! Nu är det CSI som gäller! =)

Filmer

Innan vi åkte från Örebro i söndags tog vi en sväng ut till köpcentrumet Marieberg. Fyndade filmer till rätt okej priser. Köpte favoriten "Nyckeln till Frihet" och den ännu inte sedda "Om en pojke". R köpte "Schindler's List", en klassiker att ha i samlingen. Vi bättrar på vår samling sakta men säkert. Det finns många filmer, men när jag står och väljer bland dem tänker jag hela tiden: "Kommer jag verkligen att titta på denna film?". Sen blir svaret nej, och så köper jag inte. Vill bara ha alla favvo-filmerna, inget annat =)

Ljuvligt!

Middagen var helt underbart god! Kändes inte alls som att man åt "smal-mat". Blev ordentligt mätt dessutom. Gott!

Höjdpunkten är klockan 21 ikväll, när det är CSI. Längtar =) Och imorgon! Imorgon smäller det! 2 timmar Desperate Housewives!! 2 timmar =) =)

Otäckt

Jag har på Efterlyst på teven, och det pratar om pyromanen som härjar i Örebro. Det är verkligen otäckt. Villan som den 2-årige pojken dog i ligger inte alls långt ifrån min mamma och pappas hus, och man blir faktiskt riktigt orolig. Det känns ju inte säkert nånstans. Mamma sa idag att de pratar om att det kanske är två pyromaner som härjar, var och en för sig. Va hemskt! Det har tydligen varit 20 oförklarliga bränder i Örebro de senaste. Det är ju helt sanslöst!! Nä, usch va otäckt det känns. Har ju massa vänner och min familj i Örebro... Gillar inte alls detta...


Shopping

Tog mig en runda in till stan idag, för att shoppa bort lite csn-pengar =) Det blev ett jättefint linne och en fräck svart topp med silvertryck. Och min favvo, en stor, varm och go höstkofta i brunt. Såå nöjd! Kassörska på JC hoppades för min skull att det skulle bli kallare ute så jag fick användning av koftan, och det hoppas jag med. Nu är jag nästan lite sugen på kallare väder. Lite höstrugg är mysigt, fast jag egentligen älskar sommaren!! Känner mig lite oinspirerad att blogga idag, så det får bli Idol och en skål glass istället! Puss å hej! PS: Missa inte Insider om körskolor ikväll!


Smart

Jag har alltid gillat Matt Damon. Tyckte Good Will Hunting var jättebra och sen dess har jag bara gillat honom. "The Bourne Identity" och "The Bourne Supremacy" var båda jättebra och "Ocean's Eleven" bara älskade jag! När jag läste den här artikeln insåg jag att han är rätt smart. Som han säger själv i artikeln så får han de bästa av två världar. Han får göra filmer och jobba samtidigt som det inte är någon som jagar honom på hans fritid. Och jag tror att hans smarta drag i det hela är att han pratar mycket med sina fans, stannar och ger autografer och, som han också säger i artikeln, att om han stöter på en paparazzi så låter han dem ta bilder en stund. Jag tror det bara blir värre om man, som många andra kändisar, gömmer sig bakom tidningar, börjar skrika och svära åt dem, kasta milkshake på dem eller nåt liknande. Då blir de nog mer taggade att fortsätta följa efter för att få mer bilder. Jaja, det var bara några saker som ploppade upp i huvudet när jag läste artikeln =)

Tjuv =)

Hittad hos Snuttan.

Har du...
Folköl i kylen: ja, 1 tror jag
Något husdjur: 2 katter
Någon pojk/flickvän: Pojkvän
Puder på dig: Nej
Några framtidsplaner: Prata inte om framtiden...
En levande tro: nej
Någon sjukdom: Nej
Några kärleksproblem: Blir ju lite smågräl och fighter ibland, men inga allvarliga problem
En homosexuell kompis: Tror inte det...
Någon favoritlåt: Just nu gillar jag 'I want you to want me' med Letters to Cleo
Duschat idag: Ja, badat t.o.m. =)
Någon vän som spelar i ett band: Jupp, Amanda sjunger i band, Amir spelar i samma band
Någon som förstår dig: Alltid R och mamma
Något beroende: Coca-Cola, sött å gott
Fikat idag: Nej, det har jag faktiskt inte...
Något favoritmärke: Hmm
Nagellack: Stärkande, genomskinligt nagellack
Någon vän som bor i ett annat land: Nu ska vi se...Sabina och Anna i England tror jag e de enda förtillfället.

Vem…
Avskyr du: Alla som är falska och elaka
Hånar du: hånar inte sådär jätteofta
Längtar du mest efter: Alvin
Stör du dig på: ******
Gosar du med: R
Lagar mat: Ibland jag, ibland R, ibland R:s föräldrar
Diskar: Diskmaskinen
Tror att den är något: alla som ställer upp i Idol

Vilken..
Tidning läser du: Solo, Cosmo, Aftonbladet, Fredag, GT, Kupé.
Buss åker du oftast med: 75:an & 753:an i Gbg och 726/727 i Ö-o
Frisyr har du: En uppklippt frisyr som går till axlarna med utväxt lugg
Dag fyller du år: 25 juni
Årstid föredrar du: sommar
Stad är du uppväxt i: Örebro

Vad..
Gör du nu: pluggar
Gör dig till en bra människa: jag är ganska snäll och omtänksam
Gör dig till en dålig människa: min dåliga karaktär när det gäller godisätandet =)
Vill du arbeta med: hygienkontroller på restauranger (anticimex eller miljöförvaltningen)
Är roligast just nu: att jag ska in till stan och shoppa imorn och att jag faktiskt har råd med detta!
Har du på dig nu: Ett rosa linne och en manchesterkjol
Har du för smink idag: helt sminklös idag faktiskt
Äger du för skor: lite olika par.
Har du för skostorlek: 39-40
Ska du göra nu: blogga? sova? läsa?

Lurigt

Lurigt avsnitt av Lost idag, fast iofs så är ju alla avsnitt av Lost kanske luriga måste jag säga. Nu är det inte många avsnitt kvar till den stora finalen, men jag har en känsla av att finalen kommer vara det lurigaste och skummaste avsnittet på hela säsongen. Kommer nog sluta med värsta cliffhangern, och så kommer man gå här och undra och undra.... Suck!


Satinkimono och tofflor

Det skulle jag få "på köpet" om jag beställde 3 nummer av Solo. Det skulle bara kosta 99:-. Jättebra. Och denna satinkimono och dessa tofflor skulle tydligen vara värda 395 :- Jag har alltid funderat på om de priserna stämmer. Det står ju alltid så när man får något på köpet. Värde ca 200:- eller vad det nu kan vara, men det kan väl inte vara så? De måste ju dra på lite extra, eller hur? Låter för bra för att vara sant iaf. Jaja, kimonon såg fin ut och tofflor är alltid gott att ha extra av till vintern.

Denna fotboll

Har kikat runt i lite olika bloggar och det verkar som att fotbollen ställt till problem lite här och var. Vi har också haft liknande problem ibland. Speciellt när jag bodde i min lilla etta och han alltid var hos mig. Då hade vi bara en teve och det kunde ställa till riktiga problem ibland. Antingen blev han sur för att jag skulle kolla på nåt annat, och om jag mot förmodan inte skulle se något annat blev jag sur för att han var så tråkig när han kollade på fotboll. Jag brukar inte vara den som blir sur över sånt, men jag kunde känna att det blev lite mycket fotboll ibland. Men det var innan vi flyttade ihop. Innan samboskapet kollade han på fotboll varje helg med sin far eftersom de har Canal+. Det blir inte lika mycket sånt längre.

Vårt förhållande skulle vara avsevärt mycket sämre om det inte vore för:
Våra 2 teveapparater och
Diskmaskinen

Så mycket tjafs och tjat det kan bli över småsaker. Nånting som dock är skönt med oss är att vi är lika slarviga båda två. Vi är dåliga på ungefär samma saker (plocka undan efter oss. Gäller både disk, kläder, papper, skolgrejor m.m.). Därför vänder vi oss inte mot varandra så ofta utan snarare blir vi arga på varandra tillsammans. Det är vi två mot oss själv. Eller nåt sånt i alla fall =)

Fyndade igen

Gjorde ett nytt fynd i underklädes väg idag. Tittade in en sväng på Lindex där jag hittade en balconette-bh som passade perfekt. Brukar inte kunna ha balconette, men denna modellen passade perfekt. Så jag köpte en vit och en svart. 25 % rabatt på dem dessutom. Och sen blev det lite trosor också. Och i kassan blev jag Lindexmedlem, vilket gav mig ytterligare 10 % rabatt. Det är kul att fynda! Ville gå in på H&M också, men var lite rädd att jag skulle hitta något där med, så jag passade för denna gång... Blir väl mer imorgon kan jag tänka mig... Vill åka in och köpa Poweryoga dvd:n imorn så jag hoppas på bättre väder. Det har spöregnat hela dagen så det var inte speciellt kul att ta sig en shoppingrunda direkt...


Tacogratäng

Dagens mumsmat blev tacogratäng. Riktigt gott! Ikväll är det Idol och Lost som står på tv-menyn, men Lost får jag se själv eftersom grabben ska se fotbollen, såklart. Brukar gilla att titta på sport. I alla fall friidrott och hockey, men jag har lite svårt för fotboll. Tycker bara det är kul när det är VM, typ. Nä, det får bli Lost istället och dessutom har jag pix-paxat den stora teven så sambon är förvisad till den lilla i sovrummet. Tihi!

Dags för frukost!

Det knorrar ordentligt i magen nu, och det känns att det är dags för frukost. Haha, dags för frukost klockan 11.30. Jaja, så är det när man har lediga dagar.

Fan, hoppas boken kommer snart. Börjar bli brådis om tid...Känner mig stressad...Jaja, det får lösa sig...

Bestämt mig!

Har prenumererat på Cosmopolitan ett tag nu (i ca 1 och ½ år) men nu måste jag nog svika min favvotidning. Jag tycker inte den håller måttet lika bra längre. Istället går jag iväg och köper SOLO varje månad, så efter mycket om och men och mycket velande har jag bestämt mig för att överge Cosmo, för en prenumeration av SOLO istället. För den är bättre. Så nu var det sagt. Det är stora grejor att byta tidningsprenumeration. Ungefär som när J skulle köpa ny innebandyklubba. Jag undrade varför man var tvungen att stå och vela i 45 min fast man vet vilken klubba man vill ha. Men tydligen är det stort att byta klubba. R förklarade att det är inte något man gör bara så där. Man ska stå och vela en stund och gärna ta 45 minuter-1 timme på sig. Så är det för mig och tidningen. Så hejdå Cosmo! Får väl se om jag saknar dig eller inte...

På fredag

På fredag åker vi till Örebro. Jag, Robert, Jukkis & Carro. Det ska bli riktigt kul. Vi ska ju till Kolmården och först pratade vi om att åka till Kolmården direkt på fredagen. Tur att vi bestämde oss för lördag istället, för när R kollade upp på nätet så visade det sig att de bara har öppet på helgerna i september. Kul att stå utanför Kolmården och banka på portarna och försöka komma in... =) Jaja, i alla fall så blir det på lördag. Om det är fint väder kanske man kan grilla på fredagkväll, när man ändå har tillgång till ordentlig grill och uteplats. Det skulle va riktigt härligt faktiskt! Men det kommer säkert att ösregna hela helgen... Kanske ska kolla på SMHI om det står något om helgvädret, eller i alla fall fredagsvädret! Ja, så får det bli!


Fläskkotlett med pommes och bearnaise

Det är vad som står på menyn idag. Ska bli gott! Speciellt eftersom det inte är jag som lagar maten. Men nu börjar jag bli riktigt hungrig. Fasligt vad jag långt tid det tar att få lite mat häromkring...

Acoustic #3

They painted up your secrets,
with the lies they told to you
And the least they ever gave you,
was the most you ever knew

And I wonder where these dreams go,
When the world gets in your way
What's the point in all this screaming
No one's listening anyway

Your voice is small and fading
And you hide in here unknown
And your mother loves your father
'Cause she's got nowhere to go

And she wonders where these dreams go
'Cause the world got in her way
What's the point in ever trying
Nothing's changing anyway

They press their lips against you
And you love the lies they say
And I tried so hard to reach you
But you're falling anyway

And you know I see right through you
When the world gets in  your way
What's the point in all this screaming
You're not listening anyway

Vacker



Underliga klasskompisar

Jag funderar lite smått över mina klasskompisar. De är lite underliga, eller så försöker alla smöra för vår lärare, vilket ingen gjort innan.

I torsdags när vi hade infomöte berättade läraren att hon preliminär bokat ett "studiebesök" på Lärjeåns Trädgårdar i Angered. Skönt, tänkte jag. Äntligen i mina trakter. Det var inget obligatoriskt, men hon hade preliminär bokat en guide så om vi ville så kunde hon "fast boka" det eller vad man ska säga... Hon själv kunde inte följa med, men vi fick gärna gå dit själva. Så hon kollade om det fanns något intresse. Och det var många som sa ja och tyckte det skulle bli kul. Så hon bokade guiden och idag när jag skulle kolla i klassen vilka som skulle med hade alla ändrat sig helt plötsligt. Det var bara jag och en kille till som skulle med.... Jag fattade ingenting. Inför läraren var det tydligen lätt att säga att man skulle med, men sen när det väl "gällde" var ingen intresserad. Pinsamt att komma 2 stycken imorn, men å andra sidan är det ju pinsamt för dem som inte är där och inte tvärtom. Underligt är det i alla fall. Det är det sista jag har denna veckan, men istället har jag 3 böcker att läsa på några veckor här så det är bäst att sätta igång nu.


Min brorson!

Hittade bilden på dem! Va fina de är allihopa! Min söte lille brorson! =)

H, V & A

Jättefina brallor, Alvin! =)


Hey Baby!

Min bror, V och Alvin var tydligen med i tidningen idag! Myspys! Vill se bilderna på na.se, men för att se Hey baby måste man logga in. Tror min mor kan hjälpa mig med detta, för även om de ska skicka bilden på mailen ikväll vill jag se NU! De är säkert jättefina! Måste skriva ut den bilden och sätta den på kylskåpet. Eller om man kanske ska köpa tidningen, och klippa ut därifrån. Undrar just var jag kan få tag på Nerikes Allehanda här i Gbg. Pressbyrån kanske?

Körkort

Insider ska göra ett program om körskolor och hur många som egentligen är ärliga och seriösa. Väldigt bra tycker jag! Många som går på körskolor är ju knappt 18 och det är lätt att inte riktigt tro på sig själv så mycket som man borde göra, och man litar på körskoleläraren när den säger att man inte är redo och måste ta si och så många lektioner till o.s.v.

Jag kämpade hårt med mitt körkort. Men det var inte körskolans fel, utan i mitt fall (och i min åsikt) var det körförrättaren från Vägverket som orsakade mina problem. Vid min första uppkörning kunde jag köra bra, vilket både jag och min körskolelärare visste. Jag kände själv att jag visste precis vad jag gjorde, och jag vet att min lärare trodde på mig till 100%. Och körning gick hur bra som helst. Jag tyckte inte att jag gjort något fel alls. Men när vi kom tillbaka till Vägverket såg jag på honom att han skulle kugga mig. Vilket han också gjorde. Anledningen till detta var, enligt honom, 2 grejor: 1. Jag skulle köra in i en rondell vid ett stort köpcentrum utanför Örebro (marieberg), och i rondellen kommer det två bilar som inte blinkar ut. Däför stannar jag för att se var de ska ta vägen. Bilarna åker ur rondellen, och jag kör vidare. Då säger han att han inte tyckte att jag skulle stannat. "De bilarna skulle ju ut ur rondellen och då finns det ingen anledning för dig att stanna. Det kan bli jättelånga köer här vid MB och då måste trafiken flyta på". Visst det håller jag med om. Men just denna gång var det inte en enda bil bakom mig. Men det som enskild grej tyckte han inte var nog för att kugga mig. Andra grejen säger han var att han inte tyckte jag kollade döda vinkeln i tid när jag bytte fil på motorvägen. Detta kunde jag inte alls förstå, för jag gjorde som jag blivit lärd av både körskolan och min far, och gjorde även så på min uppkörning när jag faktiskt fick körkort. Så han kuggade mig. När jag visade min körskollärare pappret jag fick sa hon bara: "Det här är verkligen skitsaker han kuggat dig för, du borde fått ditt körkort". Härligt att höra. Efter det tappade jag självförtroende för min körning totalt, och kuggade 2 uppkörningarna till (och dessa FÖRSTÅR jag varför!!!!) eftersom jag inte längre trodde jag kunde. Så man kanske borde göra en undersökning även hos Vägverket? Det tycker i alla fall jag.


Poweryoga

När jag får pengar på onsdag tänkte jag att jag skulle köpa en dvd jag såg på Intersport. Det var en instruktionsdvd till Poweryoga. Jag anser inte att jag har råd att gå på riktiga pass, eftersom det kostar en hel del och jag har inte en hel del pengar. Därför tyckte jag att en hemmadvd kunde funka bra kanske? Så kan jag göra det när jag har tid här hemma. Visst kanske det resulterar i att man inte gör det lika regelbundet som om man skulle gå riktiga pass, men jag ska anstränga mig och försöka göra det minst 4 ggr/veckan. Och skulle det vara så att den ligger och samlar damm kan jag ju trösta mig med att den bara kostade 250:-

And they lived happily ever after...

Skönt att se att separerade föräldrar kan träffas för att umgås med barnen tillsammans, inte bara skeppa dem mellan sig. Jag är lyckligt lottad med att ha föräldrar som hållit ihop hela livet. De blev tillsammans när de var 14 år gamla, och idag (vid 52 års ålder) håller de fortfarande ihop. De firar 30-årig bröllopsdag i år, vilket de firar med att åka till Grekland här i mitten av september. Det förtjänar de verkligen =) Känns skönt att det finns några riktiga bevis på att kärlek kan övervinna allt, för det tror jag verkligen på.

Sockersöt

Reese Witherspoon är så sockersöts gullig på nåt sätt. Hon kan konsten att se så där oskyldigt söt ut på nåt sätt. Jaja, söt är hon i alla fall och jag tycker hon och maken Ryan Phillippe passar så bra ihop!

Lååång dag...

Ujujuj...nu är man bra trött. Gick upp 5.15 imorse och så åkte vi iväg till Grythyttan. Det var jättetrevligt. Skolan hade jättefina lokaler och det är en gullig liten by faktiskt. Kändes lite som en ripp-off med lunchen bara. Den kostade 80:- och då fick du en tallrik mat, vatten/måltidsdryck, bröd och sallad. Lite väl dyrt om jag får säga mitt. Om man käkar inne i Göteborg på lunchen får du bra mycket mer, och bra mycket godare mat för 80:- Jaja, sånt e livet. Nu e den långa dagen slut. Nu återstår CSI, duschen och sängen. Efter lite mer bloggande då såklart =)

Alla andra har ju gjort den

så varför inte jag också?

Senaste impulsköp:
Det minns jag inte
Bästa promenad: Med älskling
Favoritdryck: Coca-cola (tyvärr)
Äter lyxmiddag på: spelar inte så stor roll, bara det är med människor jag älskar
Favoritgata: Kummin
Bästa förfestmusiken: En god blandning som inte innehåller tecno
Reser helst till: Skulle vilja åka till USA
En bra gå bort-present: Beror på vem det är till ju...
Favoritlyxartikel: Är inte så lyxig av mig =)
Älsklingsljud: När missarna hoppar upp i sängen, eller när älskling sätter nykeln i låset när man känner sig ensam hemma.
Senaste upptäckt i Stockholm: Stockholm? Nä, Göteborg tack!
Favoritgalleri: Min mammas tavlor som är fina utan galleri
Tidning jag gillar: SOLO, Cosmopolitan
Favvosajt: people.com, aftonbladet.se,
Här bjuder jag mamma på middag: Dit hon vill gå
Favoritförort: Brickebacken
Fikar gärna på: Rosa Pantern, Nevada, La Baugette
Favoritbutik: H&M, JC, Kappahl, Lindex....
Bästa lunchställe: Paprika, McDonald's
Favoritgrönsak: Paprika
Favoritfärg: Brunt & beiget just nu
Favoritmärke: Eve of Eden är billigt och snyggt
Favoritdjur: Katt
Världens bästa nu levande regissör: Hmm
Stjärna jag vill träffa: Måste fundera en stund på den
Favvoskor: Mina vita/lila pumaskor som är sååå trasiga...
Klädkonto per månad: Beror helt på...
Modeförebild: Jessica Simpson
Motionerar: Alldeles för lite.
Mest överskattade affär: Jadu...
Dyraste jag köpt: Var säkert nån vinterjacka för över tusenlappen. Inget avancerat
Mode jag aldrig vill se igen: Axelvaddar och benvärmare
Favoritprodukt på Systembolaget: Blir mest cider, Smirnoff Ice & Breezer
Bästa fyllekäket: Cheeseburgare på McD.
Dansar helst till: Det som är bra
Senast gnolade: What's in it for me? - Amy Diamond
Senaste fyndet: tag 3 för 2 underkläder på Kappahl.
Bästa romanen: Stormblomma bland mycket annat.
Bästa diktsamlingen: ??!
Favoritprodukt på Apoteket: Nässpray
Fulaste färgen på kläder: Skrikigt orange
I min cd-spelare: Blandat
Beställer i baren: Frozen Strawberry Tequila.
Användbar pryl: Mobilen.

Promenad

Nu ska jag dra sambon upp ur soffan så vi kan gå på en välbehövlig promenad. Han ser dock ganska motvillig ut där han ligger under sin filt. Jag får väl muta honom med att vi måste gå förbi affären (eftersom vi glömde bort massa saker vi behövde när han var och handlade förut) och då kanske han vill följa med... Så kan vi ta en glass och gå i solen en stund! Mys...


Dagens fundering

Dagens fundering: Hur kommer det sig att de 3 färgerna i 3-färgad tandkräm inte blandas i tuben? Det fanns en förklaring i Illustrerad Vetenskap, men jag ville inte läsa svaret. Jag hade bara blivit besviken.

George Clooney

Är lite mer gråhårig nu, än i de repriser av Cityakuten som går på tv3 just nu. Tydligen så har han börjat regissera. Kul för honom.

Sommarkväll

Idag är det verkligen som en riktig sommarkväll! Det är varmt och skönt och det är så mycket folk i rörelse. Det spelas musik på gården och folk träffas på sina uteplatser för att grilla, prata och umgås. Mysigt! Det finns vissa kvällar då allt känns härligt, och man har inte ett bekymmer i världen. Sen blir det måndag och verkligenheten ser lite annorlunda ut. Men varför, varför tänka på måndag denna härliga lördagkväll?!

Sitter och tittar upp mot min gamla lägenhet. Det är nog ganska varmt där inne nu. Fan, va liten den lägenheten var. 20 kvadrat... Kommer knappt ihåg hur det var att bo där. Nu har ju jag och R varit officiella sambos i 1 år. Vi bodde ju ihop i den lilla lägenheten också, men eftersom hans post inte kom dit och han inte var folkbokförd där kan jag inte räkna det som riktigt samboskap. Så är det bara. Jag kan ju inte fuska, rätt ska va rätt =) ÅÅh, nu vill jag hem och mysa med knäppisarna där hemma. När är fotbollen slut egentligen?

Grillat är godast!

Är hos sambons föräldrar, och bestämde mig för att blogga lite medan R kollar på fotboll. Vi har käkat grillat! Så gott! Efter det åt vi vattenmelon och sedan glass och hallon till kaffet! Så nu är jag mätt...

Dagen har rullat på i lugn takt. Vaknade klockan 9 och satte mig yrvaket upp och klappade på mina katter som tagit upp i princip all min plats i sängen. Efter att ha flyttat lite på dem la jag mig ner för att slumra lite till. Nästa gång jag slog upp ögonen var klockan 11. Varför gick jag inte bara upp klockan 9? frågade jag då mig själv. Jaja, så är det... Sedan tog vi en sväng in till stan. Behövde tydligen ny scartkontakt till DVD-recordern vi köpte igår. Kollade även efter omlottkofta på HM, men det var så mycket folk att jag tappade lusten relativt fort. Kom i alla fall hem med ny massageolja som luktar apelsin! Mumma! Så vi avslutar väl dagen med massage kanske, för att testa om den är bra? Det återstår att se och jag lär återkomma igen innan dagen är slut. Hoppas ni ätit/ska äta en riktigt god lördagsmiddag allihop där ute!

Click!

Har blivit galen i en godisblandning som heter Click!. Alla godisarna är jättesmå =) Hur gott som helst . Det är bara en sorts godis som är äckligt i påsen, och det är nån slags mjuk lakritsgodis. Brukar tycka om lakrits, men inte denna. Hua.

Är verkligen shopping sugen. Men pengarna från CSN har inte kommit än... När de gör det blir det nog lite shopping dock. Kolmården om en vecka då. Och Örebro dessutom. SKa bli riktigt skoj faktiskt! Och vi får antagligen åka go bil också! Ser verkligen fram emot en liten roadtrip. Nej, nu är jag slutbloggad för idag! puss och gonatt

Lila

Alla kändisar vill ju vara speciella och utmärka sig. Man ska hänga med i trenderna o.s.v. Så hur kul kan det vara när detta händer?

Och jag kan inte bestämma mig om denna klänning är vacker eller inte? Den är verkligen inte vacker på Helena Bonham Carter, men på Jennifer Lopez sitter den ju bra. Men är den snygg? jag vet inte...

Ljuva, underbara fredag!

Det enda jag gjort denna vecka är att gå på ett entimmes långt infomöte på skolan igår, och ändå är jag lika lycklig som alla andra hårt arbetande svenskar, över att det är fredag. Det är verkligen nåt speciellt med fredag....Skumt det där...

Har precis kommit hem från Borås. Vi har varit på NetonNet och köpt min efterlängtade DVD-recorder. Nu kan jag spela in när jag inte är hemma och kan titta =) Kommer nog mest bli filmer att spela in, och om man nån gång missar favvoprogrammen kanske... Är glad över att vi köpt den iaf, även om den  kostade över 4000 :-


Blött

Idag är en riktigt blöt dag. Jag, R, P & J skulle spela golf på korthålsbanan, men i samma stund som vi gick utanför dörren började det att regna. Inte så kul. Så det blev Backaplan istället, eftersom J skulle köpa en ny klubba. Jag köpte örngott och påslakansett på Hemtex. 99 kronor för ett påslakan och örngott, så för 200:- fick vi ett helt nytt sett! Det tyckte jag det var värt. På Ikea kan man få betala uppåt 350 kr för ett påslakan och ett örngott...och i en dubbelsäng måste man ju ha två av samma. Svinigt dyrt. Men som sagt, nu kom vi billigare undan! Dessutom var de bruna, jag älskar brunt just nu! =) Kappahl blev nästa anhalt och där fyndade jag underkläder, Tag 3 betala för 2, och de är jag också jättenöjd med! Får se vad som händer ikväll då!


Vem är Björn & vem är Benny?

Bläddrade i den underbart roliga boken Vem är Björn & vem är Benny? av Fredrik Lindström och Hasse Pihl när jag låg i badet. Har läst den förr, men den är så rolig att den är värd att läsa igen. Hade inte hört talas om boken innan min sambo fick den i julklapp av min bror och hans sambo.

Boken tar upp "mysterier" som t.ex. vem som är Björn och vem som är Benny. De kommer fram till att anledning till att alla har så svårt att skilja dem åt är att
Björn ser ut att heta Benny och Benny ser ut att heta Björn. Vilket stämmer mycket bra tycker jag! Andra "mysterier" som dyker upp är varför de alltid lägger på luren utan att säga hejdå i amerikansk teve, varför frisörsalonger alltid har så lustiga namn (Hairlanda var riktigt lustigt måste jag säga...) och varför unga familjer alltid räknar upp samtliga familjemedlemmar (inklusive husdjur) på telefonsvararen...? Underhållande läsning! Låg och skrattade för mig själv i badkaret. T.o.m. katterna skrattade.


Sminklösa kändisar

Råkade slå på Kanal 5 och fastnade framför Stars without makeup. Ganska löjligt egentligen. Man fick se bilder på kändisar från röda mattan och sedan bilder när de kommer ut från gymmet, typ. Det som dock kändes skönt var att se att kändisar faktiskt också får celluliter. Då kan man andas ut lite grann... =) Annars var programmet inte så mycket att ha.

Mmm...vi åt pannkakor idag! Mums! Vi skulle äta ärtsoppa och pannkakor eftersom det är torsdag, men vi skippade soppan och gick direkt på pannkakorna. Jag vet, det är dåligt, men vi sparade soppan till en annan dag! Då spar man ju lite pengar också =)

Letar efter...

Är säkert helt efter när jag skriver detta, men jag är ingen sån som måste klä mig i det senaste modet, utan köper det jag tycker om och trivs i. Till hösten skulle jag vilja hitta en svart omlott kofta/tröja.. De ser så himla goa ut. Ska kika lite på H&M om det finns något där kanske? Jaja, får ta en dag här på stan framöver och leta lite. Nån som har något tips på en bra butik att börja i?

Första dagen

Så, nu är den första skoldagen gjord. Det var bara lite info och det tog inte speciellt lång tid. Imorn är det ingenting, men på måndag ska vi åka till Grythyttan. Jobbigt eftersom det är ca 30 mil dit. Och vi åker fram och tillbaka på samma dag. Jaja, det ska nog lösa sig. Vårt schema är hur slappt som helst... Skönt =) Då kanske man kan jobba lite extra nån dag då och då!

Kanske ska golfa med R imorn, vi är lediga båda två och det finns en korthålsbana som alla får gå på, här i Gbg. R gjorde det igår och det var tydligen jättekul! =)


hits