God kväll!

Hoppas ni alla haft en härlig fredagkväll. Själv har jag och R grillat med hans föräldrar. Jag och hans morb lev sittande på altanen till nyss. Drack rödvin och bara pratade. Hur trevligt som helts. Kanske inte är det bästa läget att blogga, när man har druckit några glas. Men jag vill ju berätt aom hur trevligt vi hade det.

Imorn är jag redo för shopping. R spelar match på morgonen men sen vill jag sticka iväg på shopping. Mitt mål är att hitta följande:

* En väska. Gärna stor sm jag kan ta med till jobbet
* trekvartsbyxor.
* "Vanlig" byxor.

Vi får väl se hur det går. Nu borde jag inte blogga mer. Det borde vraa alkotest på blogg.se. Alldeles för många fyllebloogar...


Grilla!!

Ikväll ska vi grilla! hur mysigt som helst! Med Rs föräldrar. Jag är så sugen på grillning. Fick en massa korv på jobbet i förra veckan (tjock, smal, grill, wiener m.m.) som vi ska ta med. Längtar ut i värmen nu, har suttit inne hela dagen förutom en liten stund på lunchen förut.

Över till något helt annat. Det finns vissa saker som stör mig sjukt mycket. Detta är en av dessa. En familj i vårt hus har tagit för vana att köra in sin bil på vår innegård och står där över natten. Jag vet att de har en parkeringsplats, men de är väl lata och står hellre på gården. Jag har många gånger funderat över vad som skulle hända om brandkåren m.m. skulle behöva komma in på gården och igår hände det. 1 brandbil och 2 ambulanser kom in på gården när deras bil stod där. Brandbilen fick trixa hur mycket som helst för att stå bra och höll knappt på att komma ut när de skulle åka igen. Efter att brandbilen åkt kom ägaren ut och flyttade bilen (ambulanserna var kvar) och jag tänkte att de lärt sig en läxa. Men imorse när jag gick till jobbet hade de ställt bilen på gården igen. Hallå? Inser de inte att det är livsfarligt? usch, det gör mig så sur när folk är så lata!!!

Ensamt

Sååå, nu är det fredag eftermiddag på jobbet och det är rätt stilla just nu. Och det är faktiskt 2 arbetskamrater som inte kommit iväg en heller. De är säkert på väg nu... Tycker så synd om den ena, hon slutar redan 14.30. Men hon har varit ledig hela veckan fram tills idag så hon sa att det inte gjorde så mycket.

Imorse vaknade jag en halvtimme innan klockan ringde av att jag drömde en stressig dröm. Jag var iväg med jobbet nånstans och stressade runt. När jag vaknade var min puls uppe i 200 kändes det som. Det är tydligt att det är för mycket på jobbet nu. På tal om stress så var mamma hos frisören igår som berättade att hon hade stessrelaterat håravfall. Det kan inte vara speciellt kul... Än så länge hade hon "bara" en liten fläck i huvudet som började bli kal, men hon var tvungen att vidta åtgärder direkt, annars skulle det blir värre. Stackars mamma! Och hon vill verkligen inte bli sjukskriven, möjligtvis på 50 % men helst inte säger hon (hon jobbar 75 % nu). Vi människor är på tok för stressade nuförtiden...

Shoppingsugen!

Jag är grymt shopping-sugen. Har inte shoppat på evigheter känns det som... Skulle behöva en ny väska. Den jag har nu, som jag älskar, håller på att falla sönder helt så det känns som att det är dags för en ny snart. Vill verkligen ta mig en tur imorn, men jag slutar ju 17 så jag kommer defintivt inte orka det. Insåg idag att jag jobbar till 17 även på måndag. Alltså Valborgsmässoafton. Kul eller hur. Andra företag har halvdagar eller att man slutar vid 14-15, men inte där jag jobbar, där jobbar vi längre än vanligt..

Åter till shoppingen. Nya kläder skulle inte heller sitta helt fel, ett par nya byxor behöver jag. Gärna trekvarts. Jag älskar trekvarts när det börjar bli varmare ute. Har ett par gröna som jag älskar, men jag vill ha fler! Ska nog ge mig ut i helgen och leta ordentligt! Nu finns det lite extra på kontot, så varför inte?!

Pärlan är hemma!

Vi kunde hämta vår fina bil redan idag! På verkstan hade de sagt till R i måndags att de hade stängt på fredag och att de skulle försöka vara klara med bilen till torsdag, men det var inte säkert att de skulle hinna. Efter helgen är det ju valborg och första maj så då hade vi kanske inte fått bilen förrän om 1 vecka, men de hade ringt R idag och sagt att vi kunde hämta bilen redan idag. Skönt!! Det känns bra att ha bilen tillbaka, vill gärna ha den på fredag när jag jobbar sent...

Övertidsersättning

Det fick jag idag.... För 7 ½ timme. Ganska goda extrapengar. 3 av dessa timmar var efter 20.00 vilket gav ännu mer. Varför fick jag dessa pengar?! För att vi åkte till Skara med en leverantör och lagade mat och drack vin. Tråkigt =) Något som dock är tråkigt är att jag slutar 17 på fredag... Har 4 sådana fredagar om året och det är redan dags för andra gången... Blir nog lite bloggande då, för det brukar inte finnas något att göra. Å andra sidan har det blivit mer att göra den senaste tiden så man vet aldrig hur det ser ut...

Otäcka gubbar

Tidigare ikväll gick jag ut på min promenad, och det var helt ljuvligt med detta vädret! 20 grader varmt och solen sken! Men jag hann inte så långt innan jag mötte en man som såg riktigt konstig ut. Jag fick en obehaglig känsla direkt. Ibland känner man bara instinktivt att något är fel. Denna man stannade upp när han såg mig och log ett riktigt konstigt leende och sa "Hej". Jag hade hörlurar på mig, men jag tog ur en och svarade. Han stod kvar och tittade, men jag stannade aldrig utan gick direkt hem igen. R fick följa med en bit på promenaden, men han hade så jobbig pollen så jag gick själv sista biten. Mötte mannen igen uppe vid centrum, men då tittade han bara på mig och log. Som tur var fanns det mycket folk i centrum. Usch va läbbigt! Tänkte direkt på en sak som Rs mamma berättat för mig (hon bor ju i samma område). När hon var ute och rastade en hund hon passade för några veckor sedan hade en man stannat och pratat med henne i skogen. Han hade hälsat och börjat småprata. Sagt att hon var fin och sånt. Kerstin, hunden, hade börjat morra på en gång och Rs mamma ursäktade sig med att hunden var arg och gick fort därifrån. Men den mannen hade mörkt hår och mannen som hälsade på mig var grå/vit-hårig. Jobbigt om det är två läskiga gubbar i området. Är så sur över att man måste vara rädd även när man går mitt i ett bostadsområde när det är ljust om många är ute...


Snart dags att...

...deklarera! Vi skulle gjort det igår egentligen, men glömde bort det så det får bli idag istället. Jag längtar verkligen till skattepengarna kommer! Av de som frågat mig och som jag pratat med om skattepengar är det ingen som ännu fått tillbaka lika mycket som jag! Hihi! Jag blir nästan lite rik när de pengarna kommer. Fast bara nästan, för jag vet att det egentligen inte är någon summa att prata om, det försvinner i ett nafs för det finns alltid hål att stoppa i. Men det ska ändå bli trevligt!

Vi är billösa för tillfället. Men det fungerar bra ändå. Än så länge. Bilen är inne på lagning efter
påbackningen på parkeringen. Så nu är vår pärla snart hel och fin igen. Vi var tvungna att tvätta den igår, för att den skulle ha en dagsgammal tvätt på nacken när den lämnades in. Det ska ju vara lätt för dem att se var skadorna sitter. Tyvärr hittade jag några nya repor i sidan igår. De sitter så långt ner så det är nog ingen som kört på oss, utan vi har väl kört in i något själva (Med största sannorlikhet jag, jag körde ju bort en navkapsel också, så varför inte?!)

Mattips!

Tänkte bjuda på kvällens mat även här i bloggen. Idag blev det en thaigryta. Hur gott som helst, och det gick på typ 20 minuter. Super!

Gryta

Det behövs bara kycklingfilé, frysta wokgrönsaker och Kelda's Thaisoppa. Eftersom kyckling är ett bra alternativ när man försöker gå ner i vikt blir denna rätt inte alls många points. Thaisoppa har bara 5 % fetthalt och är inte heller speciellt mycket points. Själva grytan blev 4,5 points och sedan är det 2 points för riset som tillkommer - så 6,5 points för en utsökt måltid som mättade riktigt gott! Rekommenderas starkt!

Invägning

Har ingen större blogglust idag. Ska ägna resten av kvällen i sängen med att kolla på Vänner, men jag tänkte i alla fall posta resultatet av 1 veckas viktväktande....

Vecka 16: -0,8 kg
Totalt: -0,8 kg
Totalt sedan jag började med VV 2005: -14 kg

Helt okej, med tanke på att jag varit iväg med jobbet och att jag åt både morotskaka och kladdkaka med after eight i, igår hos J & C. Har inte kommit ut på alla promenader jag velat ta, idag t.ex. har det varit så dåligt väder. Ska köpa ordentliga regnkläder så jag kan gå ut ändå. Just nu har jag inga bra... Jaja, nya tag till nästa vecka så får vi se hur det går då!

Som jag sa...

...så har R ännu inte ringt om skjuts hem. Kl 20 sa vi eller?! =) Jaja, som jag skrev tidigare så är det ju ingen fara. Det enda är väl att jag inte gillar att gå ut till parkeringen själv i detta mörker. Synd att katterna hatar att åka bil, annars hade jag tagit en under vardera arm =) Har underhållit mig med att se på Criminal Minds på 5:an. Har inte sett det tidigare, men det var riktigt bra! Nu insåg jag att jag har ett inspelat avsnitt av Lost att titta på! Jippie! Då återgår jag till soffläge igen, som sig bör på fredagskvällen!


Ensam tacokväll

Idag har fått äta tacos själv för första gången (tror jag). R hade glömt bort att det var after work för honom idag, så jag får spendera kvällen alldeles själv =( Dock skulle han inte med på utgång (sa han i alla fall) så jag ska åka och hämta honom senare. Han påstod att det skulle bli vid 20, men klockan tickar =) Han brukar vara bra på att säga en tid och så blir det oftast en helt annan tid istället.... Jaja, jag ska ju ingenstans så det spelar ju ingen roll. Sitter och småkollar på Talang 2007. Har inte sett det innan...

Hemma igen

SÅ, nu var man hemma igen. Som jag bävat för att åka iväg på detta så gick det hur snabbt som helst. Jag åkte alltså till Helsingborg med jobbet igår och sov på vandrarhem under natten. Kvällen hos leverantören var hur trevlig som helst. Vi blev ganska så mycket försenad pga trafikolycka på vägen ner, men tillslut var vi framme och kvällen började med välkomstdrink (på nya Absolute Pear, hur gott som helst!!) och en teskola. Riktigt intressant att lyssna på föredrag om teer! Finns mycket att lära.

Sedan skulle vi laga mat. Jag var livrädd. Förra gången vi var hos leverantör och lagade mat så hamnade jag i en grupp där ingen kunde nåt och vi fattade verkligen ingenting. Nu blev det bättre. Jag var med och gjorde förrätt och vi hade en person som hjälpte oss hela tiden, vilket kändes bra!! Vi hade tapas till förrätt och jag gjorde en serranolindad sparris som serverades med en pumpavinegrette. Dock gjorde jag bara sparrisen, inte vinegretten. All mat som gjordes blev i alla fall hur god som helst! Vi åt och drack riktigt gott! Kom i säng ganska sent, och somnade ännu senare. Det var storm nere i Helsingborg och vi bodde högt uppe i ett hus där vinden låg på som värst. Emellanåt trodde jag fönstrena skulle gå sönder. Somnade och vaknade omvartannat. Men nu är man hemma igen i alla fall! Borta bra med hemma bäst stämmer så bra!

Mat för en dag

Ungefär så här ser min meny ut nuförtiden. Detta är gårdagen. Hade provlunch på jobbet idag, och det är ingen bra dag att ge som exempel, så det blir gårdagen:

Frukost: Lättfil med hallon och grova flingor
Mellanmål: Knäckebröd och 1 morot
Lunch: En röra med pasta, bacon (1 pkt på 140g delat på 4 port.), majs, purjo, soja, sockerärtor och annat gott.
Mellanmål: Frukt
Middag: Svensk moussaka ur viktväktar-receptboken.
Kvällsmat: Några kex (brago) och en smoothie gjorde på jordgubbar, lättyoghurt, mjölk och banan.

Smoothisar är min räddning just nu. De är bara ca 2 points för ett stort glas och det är perfekt mot mitt sötsug som alltid kommer krypande framåt kvällskvisten. Idag är som sagt en lite sämre dag, men jag tog mycket sallad och nyttigt på provlunchen (som i övrigt inte var jättenyttig).


Tappad

Oj, jag är tung i huvudet idag... Vi har haft en "powerdag" med en leverantör. Det innebär att vi har några av deras produkter till extrapris och försöker trycka ut dem så gott det går under dagen. Jag erbjöd alla mina kunder, men sålde inte speciellt mycket, typ 120 kg sammanlagt. Men jag var inte sämst i alla fall =) De som sålt mest fick knivar och annat fint i present. Alla som varit med fick även en påse med produkter med sig hem. Det är en del korv och sånt som inte är VV-vänligt, men vi får väl skänka bort helt enkelt....

När jag klev ur bilen här hemma upptäckte jag att jag tappat en navkapsel på vägen hem. Det måste hänt mellan jobbet och hemma, för jag la inte märkte till något när jag åkte från jobbet. Och var den borta när jag åkte från jobbet borde jag ha sett det, för det var det första jag såg när jag klev ur bilen här hemma (vänster fram är svår att missa). Har i alla fall inte märkt något. Jaja, det kostade bara 120 kr sa R så det är inte så farligt. Dock fick ju R mer vatten på sin kvarn då han vill köpa aluminium fälgar. Jag kunde inte bry mig mindre, jag vet bara att det kostar en massa pengar, så jag har sagt att jag inte har lust att vara med på det. Men efter 10 tappade navkapslar kanske det är dags? Bara 9 kvar då =)

Supernatural

Det tog några veckor innan jag insåg att Supernatural är en riktigt bra serie!! Dessa gossar är mina nya favoriter =) Mums! De "bröderna" har bra anlag, men å andra sidan är ju Denny från Grey's deras pappa!

Sam & Dean

Ingen lust

På torsdag åker jag till Helsingborg med jobbet, för besök hos en leverantör. Ingen fel i det, men eftersom det är så långt från Gbg så ska vi sova där, vilket jag inte alls ser fram emot. Jag tycker inte illa om att sova borta, men jag vill gärna ha med mig R och katterna =) Att det dessutom är med jobbet gör det stressigt. Jag vet hur mycket övertid jag kommer behöva göra i maj och därför vill jag vara så lite med jobbet som möjligt nu innan. Men det kommer säkert bli jättekul, bara det att jag inte ser fram emot det nu...

Funkar hittills

Just nu har det gått två dagar med att räkna points och det går över förväntan. Jag har hållt mig till det jag har och känner inget jättesug efter sötsaker. Klart det skulle vara gott, men jag klarar mig!

Dock blev det ingen långpromenad idag, bara en kortis. Jag jobbade till 17, och sedan var vi inte hemma och hade ätit förrän vid 19. Sen stack vi iväg en sväng igen och så var klockan 20. Men vi gick lite grann i alla fall och det är huvudsaken. Är spänd att se hur det gått efter en vecka...!!

Guitar Hero II

Förra onsdagen införskaffade vi ett underbart spel till vårt XBOX. Guitar Hero har hittills bara funnits till PS2, men nu har det äntligen släppts till XBOX. Och det är grymt kul, men ganska svårt. Man lär sig undan för undan, men det är knivigt i början. Det negativa med spelet är att i Guitar Hero 2 finns det inte så många kända låtar. Man ska dock kunna ladda ner fler låtar till spelet och man får väl hoppas att det finns lite mer kända låtar att välja mellan där. På Guitar Hero 1 fanns ändå rätt kända låtar, men på tvåan är det mest, för mig, okända låtar.

Hur som helst så rekommenderas GH starkt i alla fall! Underbart roligt spel, speciellt med Career Mode där du väljer en gubbe som ska bli riktig rockstjärna =)

Tack

Vill skicka ett stort tack till väderguden/gudarna för det fina vädret vi fått denna helg. Det är helt underbart med denna värme, som känns som sommar. Och vad jag börjar längta nu! Ljumna sommarkvällar med grillning och några öl eller ett glas vin i goda vänners lag.

Det ska bli bra väder imorn med och frågan är vad man ska hitta på då? Man kan ju inte sitta inne direkt. Denna varma lördag har spenderats ute i Eriksberg på kajkanten med världens största kycklingsallad med tsatziki från Paprika. Jag hade ätit mig proppmätt och det syntes inte ens att jag rört salladen. Och efter det en god Geisha-glass. Jag älskar geisha-glassen. Mums!

Dags igen

I veckan så bestämde jag och R att vi ska börja räkna points och bli vikväktare igen. Båda två har gått upp ganska många kilon av de vi lyckades gå ner förra året. Inte så kul när man ser sig i spegeln och inser att man är halvvägs tillbaka där man började igen. Jag gick ner runt 18 kg när vi höll på med VV och vid det här laget har jag gått upp ca 6-7 kg av dessa. Så det är väl lika bra att sätta stopp för det innan man har 18 kg att gå ner igen. Dock ska jag försöka att gå ner mer än de 6-7 kg jag gått upp. Har fortfarande för många kilon att bära på, som jag behöver bli av med. Som en push i rätt riktning har jag förbjudit mig själv att shoppa kläder tills jag märker att jag hittat motivationen till att gå ner igen. Självklart måste jag ju köpa det jag är i behov av i klädväg, men just nu har jag inget akut behov av något så jag borde kunde hålla det löftet.

Så imorn kör vi igång igen. Det kommer nog vara ganska tungt att börja räkna igen. En av de saker jag tyckte var negativt med VV var att man behövde räkna i huvudet varje gång man skulle äta något. Det blir tråkigt efter ett tag, men det är bara att försöka lära sig vad man kan äta så slipper man räkna i huvudet så fort man öppna kylskåpet. Tänkte följa upp detta i bloggen som en ytterligare push. Det är ju alltid kul att posta bra resultat. När jag var igång som bäst förra gången vi körde VV så gick jag ner ca 1,5 kg/vecka. Nu räknar jag absolut inte med så bra resultat på en gång men jag hoppas att jag kommer igång bra i alla fall. Håll tummarna så återkommer jag varje söndag med resultat.

GRATTIS!

Idag fick jag reda på den glada nyheten att min fina vän A har förlovat sig med sin J. Åh, va glad jag blev för er skull! Jag är så glad för att A hittat 'mannen i sitt liv' för att citera, och för att hon vill gifta sig med honom och skaffa barn med honom - nån gång i framtiden vill säga! Du förtjänar verkligen all lycka i världen ska du veta! Stora lyckokramar från både mig och R.

Ros

Berättelsen om oss

Klass 9B var på väg hem från en klassresa till Skara Sommarland, våren 2000. På bussen hem tipsade min klasskompis P mig om en community-sajt som hette Lunarstorm. Han tyckte jag skulle bli medlem, det var han. När jag kom hem satte jag mig ner framför datorn och bestämde mig för att bli medlem jag med. Jag gjorde det också och dagen efter loggade jag in mig för att se hur detta fungerade. Jag hittade en funktion som hette "Tvillingar". Det var en sökfunktion för att hitta människor som var lika en själv. Jag fick upp några träffar. Bl.a. en kille som av någon anledning fångade mitt intresse. Jag skrev några rader i hans gästbok om att vi tydligen var tvillingar och det resulterade i att vi började maila varandra fram och tillbaka. Vi skrev inget speciellt, minns inte så mycket av det, mer än att vi hela tiden avslutade mailen med att hitta på olika rim. Tiden gick och vi började prata via ICQ istället. Många kvällar blev det framför datorn. Vi pratade om kärlek, och peppade och stöttade varandra i pågående kärlekshistorier. Samtidigt som vi alltid sa att vi skulle passa så sjukt bra ihop, och att det var så synd att vi råkade ha ett 30 mils långt avstånd mellan varandra.

Efter ca 1 år hade vi bytt telefonnummer och det hände att vi pratade i telefon. Inte så ofta, det blev mest SMS. Många sådana på fyllan. I smsen blev vi mysigare och mysigare mot varandra hela tiden, men sa alltid att det bara "var på skoj". Vi bodde trots allt 30 mil ifrån varandra. Det första tecknet på att det var mer än på skoj kom strax innan vi träffades första gången. Jag åkte på kryssning med min mamma till Finland och träffade en kille på båten som jag "strulade med" som man så fint kallade det. Jag sa inget först, men det tog inte lång tid innan det gick upp för dig att nåt hänt. Du reagerade med att bli svartsjuk. Jag tänkte inte så mycket på det. Samma dag som jag kom hem igen ringer M och säger att vi ska till Gbg några dagar senare. Självklart ska jag med. Du och jag träffades för första gången under den stora klockan i mitten av Nordstan. Dagen efter gick vi på Liseberg. Jag tog din hand innan vi skulle åka Uppskjutet och du släppte den aldrig. Nu har vi över 5 ½ år tillsammans och av dessa har vi varit förlovade i 7 månader. Jag njuter alltid när jag tänker på historien om oss. Vi som skulle passa så bra ihop...


Snart helg igen

Så står helgen för dörren igen. Va skönt! Veckan har flygit förbi utan att jag hunnit tänka efter. Just nu är det så mycket på jobbet att det knappt är så att timmarna räcker till. Inte för att jag skulle vilja vara där längre, men ni förstår nog vad jag menar. Det är tungt efter att CH slutat. Drar ett lass som jag tror är lite för tungt egentligen, men jag kör på ändå. Min kollega M ska ju ha en stor eloge för hur hon ställer upp, fast hon egentligen inte har tid riktigt. Men snart är det hennes tur med lite semester, vi får väl se hur det blir då. Den dagen den sorgen.

Just nu är planerna för helgen inte speciellt stora. Imorn vill jag se Crash som jag köpte på MediaMarkt för 79 kr. Den var ju vara så bra och jag har velat se den hela veckan, men det är svårt att hinna se en långfilm på vardagarna. Eftersom det ska bli så fint väder ihelgen föreslog R att vi skulle promenera och äta glass i slottsskogen eller på Eriksberg. Eriksberg är ingenstans man dirket promenerar, men det är en fin hamn där man kan sitta och ta en glass. Vi får se vad det blir. Vi ska försöka komma ut i solen i alla fall! =)

Mitt "nya" hem

Jag gillar vårt hem så mycket just nu! Nu äntligen känns köket helt klart. Det har det verkligen inte gjort sen vi flyttade in för 2 ½ år sedan. Nu har vi ett ordentligt köksbord, fina gardiner, nya blommor och precis såna tavlor på väggarna som jag vill ha. Mamma och pappa hjälpte mig att plantera om lite blommor på påskafton så nu är det riktigt fint även i vardagsrummet. Vi hade en stor blomma som vi fått av J & C som hade på tok för liten kruka och den planterade vi om i en stor och fin kruka. Sedan hade jag en svärmorstunga som hade växt så mycket att den var på väg ur krukan. Så den bröt pappa sönder och delade upp på 3 så efter det hade jag helt plötsligt ytterligare 2 blommor att hitta en plats åt. Köpte även nya blommor till sovrummet igår på Blomsterlandet så nu är jag riktigt nöjd. Det jag dock skulle vilja göra är att göra om i vardagsrummet. Vill helst ha ett nytt vardagsrumsbord och en ny soffa. Soffa är inte aktuellt att köpa nytt en på ett tag, men bord och eventuellt bokhyllor är mer på tapeten. Det gäller bara att få ihop pengar till det också =)

Back to work

Suck! Imorn är det back to work igen. Denna ledighet har gått alldeles för fort tyvärr. Men det har varit några riktigt sköna dagar, och det har jag behövt. Känner mig faktiskt rätt utvilad, och har knappt tänkt något på jobbet sen jag gick i onsdags. Förutom när M ringde min mobil på påskafton och berättade att hon glömt beställa varor till imorn. Hon fick för sig att hon kunde göra det idag, fast hon visste att det egentligen inte går. M är min gamla klasskompis som nu jobbar på en restaurang som är kunder till oss. Hon har ju mitt mobilnummer, och jag sa att jag skulle ringa henne på tisdagmorgon och se vad vi kan hitta på. Jag ska nog kunna lösa nånting för henne. Och imorn är första dagen jag jobbar sen CH slutade. Undrar hur mycket som läggs på mig? Ganska mycket kan jag tänka mig. Usch, jag får magknip så nu slutar jag tänka på det...

Vårt Påskbord

Här kommer en bild på vårt nya bord och hur vi dukat upp för påskmiddagen. Det är riktigt kul att duka riktigt fint. Detta har R och jag gjort. Tjusigt va? =)



 P?skbord

Mina Vänner

Efter besökte på Media Markt är nu samlingen äntligen komplett! Alla Vänner-säsongerna är nu mina! Jippie! De är väldigt billiga på MM. Har tidigare beställt säsongerna från discshop.se för 249:-/säsong. På MM kostade de 199:- så jag blev riktigt glad när jag fick tag i de sista två jag behövde. R och jag är just nu på säsong 5. Det är så sjukt beroendeframkallade. Man kan liksom inte sluta titta.

V?nnerna

Tillbaka igen

Dagarna har gått så fort.. Känns som det var nyss mamma och pappa kom, och nu har de redan åkt. Tråkigt... Vi träffas ju så sällan, Men trevligt har vi haft. På torsdag när de kom satte vi ihop köksbordet, och det blev så bra!! Är supernöjd! Passade perfekt i vårt kök. På kvällen var vi ute och käkade på restaurang. Supergott och väldigt trevligt! På fredagen åkte vi till Allum i Partille och shoppade lite och handlade självklart en massa påskmat och påskgodis. På kvällen besökte vi Rs föräldrar och käkade lite och drack vin. Riktigt trevligt!

Igår åkte jag, pappa och R till Media Markt. Det är riktigt kul att springa runt och kolla på alla grejor där. Det är ju så stort! Pappa köpte en SodaStream till honom och mamma. De dricker så mycket kolsyrat vatten och så var den lite billigare på Media Markt så han slog till. Så vi karbonerade hela kvällen och det var skitkul! =) Hände ett litet missöde som tyvärr var mitt fel, men då fick vi städa lite i köket bara och det behövs ju alltid ändå =) Köpte en god läsk som hette Pink Grapefruit. Riktigt smaskig! Skulle också vilja ha en SodaStream, men vi dricker inte så mycket Loka att det skulle vara försvarbart att köpa känner jag...


Glad Påsk

Snart är mamma och pappa här. Och med dom kommer vårt nya köksbord! De har renoverat sitt kök och kände att bordet inte passade in längre. Så jag sa att vi gärna tar det =) De tog med det på en gång, utan att ha köpt ett nytt själva. Men om de inte har något köksbord alls kommer de ju verkligen se till att de köper ett nytt. Ibland rinner ju sånt i sanden annars. Som tur är har de ju självklart matsalsbord hemma, så de har någonstans att äta =) Men det ska bli kul med nytt bord. Vårt gamla kan man inte ens klassa som ett köksbord.

Blev supernöjd hos frisören. Fick en jättebra kille som var riktigt rolig. Han skämtade en massa och jag garvade som fan emellanåt. Tyvärr glömde jag fråga vad han heter så jag kunde fråga efter honom nästa gång igen,men jag får väl beskriva honom då =) Nu är håret lite mer etappklippt än tidigare och så där härligt frisör-lent. I love it! Han sa att det antagligen kommer bli ännu mer lockigt än vad det redan är när han klippte upp det mer, men det gör inte så mycket. Jag har ju plattång. Det kanske kommer vara lite tyst i bloggen framöver, men det är bara för att vi har besök. Tror dock att jag hinner med några inlägg emellanåt. Annars önskar jag alla en riktigt GLAD PÅSK!

Produktiv morgon

Har hunnit med en hel del på den timma jag varit vaken. Det var så skumt imorse, att jag inte behövde gå upp fast R åkte till jobbet. Jag har aldrig tagit en dag ledigt när jag inte ska åka någonstans eller så. Nu kunde jag ta en lugn och härlig morgon för mig själv. Dock valde jag att byta sängkläder i vår säng istället så det blev inte så himla lugnt. Men nu är sängen bäddad med rent och jag har fixat täcken till mig och R. (Mamma och pappa får alltid vår säng när de är här, så inatt sover vi på vår nyinköpta dubbel-luftmadrass.)

Snart bär det av till frisören. Bussen går om 20  minuter. Ska in till stan, känns som det var evigheter sen jag var där. Ska bara toppa mig, men är lite nervös ändå. Det är första gången jag går tillbaka till den här frisersalongen sen den konstiga tanten klippte av allt mitt hår och skrattade åt mig. Men R säger att det mest är unga människor kvar där nu, så jag hoppas att jag inte får henne igen. Om jag får det hoppas jag hon förstår vad toppa betyder och inte gör precis tvärtemot vad jag vill, som förra gången. Brukar klippa mig i Örebro, men sist hann jag inte få någon tid och nu måste jag verkligen göra något åt mitt hår. Nu måste jag sätta på mig linsen och gå! =)

Sorgligt idag

Idag har det varit lite sorgligt. I fredags kom CH och berättade att han antagligen skulle sluta i denna vecka. Han hade fått ett erbjudande om fast jobb och det är ju inget man tackar nej till direkt. Det var ännu inte säkert, så han ville inte att jag skulle säga det till någon. Och idag gjorde han sin sista dag. Det kom väldigt hastigt och lustigt. Känns sorgligt nu. Vi har ändå hängt ihop först 3 år i skolan och sedan 1 år till på jobbet. Men självklart är jag jätteglad för hans skull! Det bästa hade varit om jag och S också kunde gå nu så står vår chef där utan några vikarier. Då kanske de inser att man inte kan behandla oss hur som helst. Men jag har inget på gång just nu, och jag vill ju stanna så jag får min semester i sommar. Men jag hoppas jag hittar något nytt till hösten. Det vore det bästa. Har en känsla av att CH och jag kommer tappa kontakten ganska så snabbt, som man gör med alla sina gamla klasskompisar. Jag kommer verkligen sakna dig ska du veta!!!!

Glass-uppdatering

Vi åkte och köpte glass. Det blev den nya lakrits-glassen. Ingen höjdare. För det första kostade den 19 kr. Det gjorde även Daim-struten. Hallå? 19 kr? Jeeeeesus! För det andra var det inte alls lika gott med sötlakrits på glass som det var med saltlakrits. Och i glassen var det små bitar av lakrits, tyvärr var de mjuka vilket bara gjorde hela glass-upplevelsen skum. För att avsluta så var rånet alldels mjukt, inte så där krispigt och gott. Nej. lakritsstruten rekommenderas icke!


Mmm!



Den här nyheten från Gb är jag riktigt sugen på. Ska föreslå en promenad ikväll för att lägga beslag på den. Jag älskar när GB kommer med nyheter varje år. Då känns det som att sommaren är ett litet, litet steg närmare.

En gammel favorit är ju denna. Fungerar alltid =)



Vilka glass-nyheter ser ni fram emot att prova? Och vilka är era gamla favoriter?!

Blandat

Efter lite trassel och lite väntan har jag äntligen fixat i ordningen en e-legitimation och kunde gå in för att se ungefär hur mycket jag får tillbaka på skatten. Herregud! Jag är så förvånad! Ett tag trodde jag ju att jag skulle få betala, men det behöver jag verkligen inte =) =) =) Va glad man blir!!!

För övrigt somnade jag stenhårt i soffan nyss. Eftersom jag har bara har 1 arbetsdag kvar tänkte jag att jag kunde slumra lite efter House. Tror jag sov närmare en halvtimme. Det är väldigt ovanligt för att vara mig. Var helt förvirrad när jag vaknade och var tvungen att äta 2 kakor för att förstå var jag var. Vi har köpt Gilles havrekakor med chokladränder på. Så sjukt goda.

Gille Havre


Måndag

Suck. Jag har jouren idag. Jouren = sitta till 17.00 för att hålla koll på telefonen och om det är några varor som ska gå ut imorn som nollas. Det finns flera tråkiga saker med att sitta här till 17. Och då menar jag utöver att man sitter här helt själv när man vet att alla andra är på väg hem till sina familjer.
1. Det är ingen som ringer. Bara för det så ringer det väl snart =) Men jag har suttit till 17.00 varannan måndag sen årskiftet och jag har nog inte fått ett enda samtal efter 16.30. Den andra tråkiga saken är att om det skulle komma upp nollningar på ordrar och man ringer till lagret för att fråga om vi kan ersätta med nåt säger dom bara: "Nääää, det går inte. Det är försent, den bilen är redan lastad". Då är min enkla fråga: Jaha, så varför sitter jag här då? Jag har inget vettigt svar på det. Som min kollega A sa alldeles nyss innan hon gick: "Jasså, du ska sitta här och tråka till 17 för ingen nytta?" Jepp.

Strike!

Igår blev det bowling med C & J. Riktigt kul. Tyvärr gick min första serie rent åt skogen. Ingenting fungerade. Men jag höll modet uppe och blev inte arg eller sur. Och till slut vände det lite grann och jag fick faktiskt till en strike. Detta var nog över lag den sämsta bowlingen för mig någonsin. Brukar alltid få några strikar i alla fall, och hyfsade serier, men inte igår. Jaja, som sagt så höll jag modet uppe hela vägen. Det är ju ändå meningen att det ska vara kul, även om det till slut blir lite trist när man inte lyckas alls. R var som vanligt bäst och körde strike på strike genom hela timmen. Men så är han alltid, så jag börjar bli van (inte bara bowling alltså, utan han är alltid så bra på allting. Det är bara att lära sig leva med...).

För övrigt är bilen helt underbar att köra när vi bytt däck. Den känns så mjuk och lätt. Den låter ingenting och känns så mycket smidigare. I love sommardäck! Nu ska jag spela ett inköpt spel! God Kväll!

Helt slut

Oj! Jag har helt slut i kroppen idag. Det har blivit mycket motion. Vid tolv gav jag mig ut på en promenad med stavarna, och jag tog i ordentligt. Var redigt svettig när jag kom hem och höll riktigt bra tempo hela vägen. Fixade i ordning mig för att åka till Rs syster på födelsedagsfika. Efter fikat undrade de om vi ville gå en promenad. Okej tänkte jag, även om jag var lite trött  i benen. Det var ingen liten promenad. Vi gick hur långt som helst i upp - och nerförsbackar. Trodde jag skulle ramla ihop på slutet, var så trött i benen! Och nu är jag helt slut i benen. Skönt att vi fick middag hos Rs föräldrar så man slapp grejja med det i alla fall. Vi har inte varit där på över 2 veckor, så det var härligt att hälsa på dem igen. De började undra om vi inte tyckte om dem längre. De är så goa! =) Får se till att ta oss en sväng dit minst 1 gång i veckan i alla fall, de bor bara 5 minuter gångväg härifrån så det ska ju inte vara något problem.

hits