Min kommande älskling!

R kom och visade mig denna och tyckte den var som gjord för mig. Och ja, det stämmer faktiskt. Har allt jag vill ha. Lila färg, walkman-funktion, bra kamera, vikbar, och lite andra fräcka funktioner. Vill ha nu! Bästa scenario är att den finns hos Telenor i lila, men jag tror tyvärr inte det då den bara finns i svart på hemsidan. Men jag hoppas! I så fall är den min innan veckan är slut! =) Yeey!! Speciellt älskar jag att hörlurarna också är lila. Älskar lila!

Lila mobil

Trevlig överraskning

Mamma och pappa kommer och hälsar på i helgen! Ska bli så kul. De ringde igår och frågade om vi var hemma i helgen. De får hotellpremie-checkar genom Coop och då får man bo 2 personer 2 nätter på vissa utvalda hotell för endast 1200kr. Nu kollade de på hotell i Gbg och hittade Elite Avuene Hotel. Inte helt fel läge högt upp på avenyn, vid biblioteket och Götaplatsen. De kommer på torsdag och sover två nätter på hotell, sen sover de antagligen sista natten hos oss. Vi käkar nog ute på fredag och sedan ville de bjuda oss på hotellfrukost på lördagen, så det blir nog superbra! Jag jobbar ju fredag, men tänkte jag skulle flexa tidigare och komma iväg vid 14.30-15.00. Många verkar vara lediga på fredag (inklusive många kunder vilket betyder GALEN dag på onsdag och luuugnt på fredag), men det bekymrar mig inte att jag jobbar. På mitt gamla jobb hade det nog gjort det, men nu trivs jag så bra med det jag gör och framför allt mina underbara arbetskamrater gör det lätt att gå till jobbet. Tror det kommer bildas ett riktigt järngäng i sommar, vi är (hittills) 4 tjejer som jobbar hela sommaren. Tror vi kommer ha riktigt kul, och gå på en och annan afterwork för att pigga upp oss. Mina fina tjejer!! =)

Pollenallergi?

Börjar fundera på om jag helt plötsligt blivit allergisk mot pollen. Började imorse med att jag kände att det killade i näsan. Sen började jag nysa, och nysa...och nysa. Har nyst hela dagen och blivit täppt i näsan. Än så länge inga problem med ögonen utan bara nysningar hela tiden... Har tagit en av Rs pollentabletter (receptfria såklart). Än så länge känner jag ingen större skillnad, men vi får väl se. Blev livrädd att det var katterna jag kanske är allergisk mot, men det vore väl konstigt. Har känt mig så här hela dagen, även på jobbet. Sen kan det ju vara psykiskt också, man inbillar sig tillslut. Har hört att pollenallergi kan dyka upp och försvinna lite huxflux. R t.ex. har inte känt nånting av sin allergi i år, men har istället problem med stenfrukter. Han svullnar upp runt munnen om han äter t.ex. nektariner eller periskor. Hörde på radio att det är vanligt att pollenallergi kan övergå till stenfruktsallergi. Får väl hoppas för hans skull att han blir av med pollenallergin, hellre stenfrukter än pollen! Och hoppas att det jag kände idag var tillfälligt... Håller tummarna för det...

En Carlton är min!

Har bett Rs syster kolla på en resväska till mig när hon är på Ullared denna helg. Och hon ringde imorse och hade hittat en. Inte exakt som jag vill ha, då jag helst ville ha en hård väska. Denna var i tyg men hade en hård stomme som gjorde att den inte alls var som en vanlig tygväska. Den var exakt rätt storlek (70 liter) och hon trodde det var bättre att ha en sån här än en hård väska, då de ibland kan spricka. Det enda dumma var att den är svart, och alltså rätt svårt att urskilja från alla andras, men det är inte mycket att göra åt. Den fanns i rött också, men det vill jag inte ha. Är inte så förtjust i rött... Det bästa med väskan är hur som helst priset - 449:- för en riktigt Carlton! Jag är verkligen nöjd! =) R kommer antingen att låna väska från hans föräldrar eller köpa en ny han med, men vi kommer att packa tillsammans. Bättre så, då har man i alla fall hälften av sina grejor kvar om den ena väskan skulle försvinna. Vilket jag räknat med att nån väska kommer göra, så mycket som vi flyger på denna resa...

Ett gott skratt förlänger livet

Tror jag förlängde mitt liv med 10 år när jag såg denna bild!

elefant

Konstiga ljud i natten...

Inatt vaknade jag till av att jag tyckte att mikron pep och att hemtelefonen gav ifrån sig ett konstigt pling. Tänkte att telefonen kanske behövde laddas (även om jag var nästan säker på att jag satt den på basenheten) och att jag inbillat mig att mikron lät. Blev ändå lite fundersam och tänkte för en sekund att jag nog ska väcka R (han får alltid gå upp och kolla sånt, jag vågar inte!) men hann somna om innan jag gjorde nåt åt saken. Ett tag senare vaknade vi båda två av att mikron pep och telefonen plingade till. R sa på en gång att vi har strömavbrott, det hade inte jag en tanke på! Men så var det, allting var så tyst i lägenheten, inget kylskåp som lät eller fläktar som gick. Pipet från mikron och telefonen var nog när strömmen snabbt kommit tillbaka för att sedan försvinna igen. Vi tog en ficklampa och gick upp och kollade. Katterna var helt stressade, varför vet jag inte. Men de betedde sig underligt båda två. Klockan var strax efter fem och vi förstod när vi öppnade kylskåpet att det varit strömlöst ett tag. Somnade om och inte så långt senare kom strömmen tillbaka. Då var katterna helt skärrade, antagligen över alla ljud som helt plötsligt kom tillbaka igen. Skönt med strömavbrott under natten i alla fall, bättre det än när man kollar på film eller nåt!

Delat i två

(AAAAAHHH! HATA BLOGG.SE Hade skrivit ett inlägg som den vägrade publicera och automatsparningen gjordes redan efter 2 rader. När ska det sluta strula???????????? )
Just nu känns det som att livet är indelat i två. Före och efter USA-resan. Jag vet inte hur många gånger vi sagt: "När vi kommer hem från USA ska vi...". Alla pengar går till resan nu och listan på allt vi vill göra blir längre och längre. Men självklart är det ju värt det. Det jag mest av allt vill göra är att flytta. Jag vill köpa ett hus, det känns helt rätt och jag vet att R också är helt redo för det. Han lät nästan lite avundsjuk när han berättade om en jämnårig lagkompis som precis köpt hus och som ska bli pappa. Kanske inte så avundsjuk på det sistnämnda, men huset definitivt. Jag vill bo nånstans där grannarna inte kan spy på våra fönster även om de skulla vilja det, där man inte hör så mycket av vad de som bor över oss gör. Där man kan spela musik tokhögt om man vill utan att tänka på att nån kanske störs. Har bott i hus så länge och nu är det snart 4 år sen jag flyttade hemifrån. Börjar längta till större domäner. Men jag tror vi kommer återvända till USA en gång till innan det blir hus (San Fransisco, Grand Canyon, Las Vegas, Florida m.m.)

Roligaste "När vi kommer hem från USA-"kommentaren sa R idag. Jag klagade på att vi inte har någon soppslev, det var så svårt att lägga upp soppan idag. "En slev! Det ska vi köpa när vi kommer hem från USA!", sa han då. Riktigt ansträngd är inte vår ekonomi... =) Gullet!


Bubbliga smaker

Tycker Ramlösa kommit med så mycket goda smaker det senaste. Blåbär är hur god som helst, häromveckan provade jag nya Jordgubb & Lime vilket blev en nya favorit. Sen såg jag även Päron & Citronmeliss. Vet inte om den är ny, har inte sett den tidigare. Jag är helt för att man ska sluta köpa flaskvatten och kanske investera i en SodaStream istället. Men finns det så många roliga smaker till den då? Läsken blir ju sådär. Cola smakar inte riktigt som Coca-Cola ska göra... Och som sagt har jag inte sett så många spännande smaker till vatten, men det kanske finns?

Födelsedag på G

Usch, jag har lite ångest över Rs födelsedag som snart står för dörren. Jag har ju knappt några pengar över efter allt sparande till resan och dessutom har jag helt tomt på idéer. Får ta mig en ordentlig funderare. Har ju handlat födelsedagspresenter och julklappar till honom i 7 år snart.... Inte konstigt att man har slut på idéer. Kommer ihåg den första julklappen hade köpte till honom, vi hade varit ihop i ca 4 månader när julen kom och jag köpte kalsonger med älgar på till honom. Tror jag även köpte nåt mer, men jag minns inte vad... Det roliga var att han älskade dem och använde dem tills de var så trasiga att han inte hade annat val än att slänga... Jag har för mig att jag fick ett fint halsband av honom den julen. Och det har jag kvar såklart! Han har faktiskt mycket bra smak när det gäller smycken, utan att jag behöver säga exakt vad jag vill ha.

Haha, vi var så läskiga i söndags. Jag tror vi avslutade varandras meningar typ 4 ggr plus att vi helt plötsligt började sjunga på samma låt, exakt samtidigt... Vi kanske umgås för mycket?

Glada nyheter

Häromdagen blev jag så glad då jag upptäckte att jag kommer att få återse en av mina gamla favortikunder . Jag pratade med henne på mitt gamla jobb och efter sommaren kommer jag att ha henne som kund igen! Känns så himla roligt, jag tyckte så mycket om henne och vi kom så bra överens! När jag fick reda på det ringde jag henne samma dag, sa inte vad jag hette, bara företaget jag ringde ifrån. Vi hann inte säga mycket innan hon frågade: "Är det Nina?" Hon blev jätteglad över att vi skulle få pratas vid igen och det är verkligen jag med!! Vi pratade två gånger i veckan förut, och även om jag aldrig träffat henne känns det som jag känner henne... =) Fina kunder jag har!!

Vårkänslor

Igår var vi på bio. Kanske lite synd i det fina vädret, men å andra sidan passade vi på att njuta av solen innan. Tog en kaffe (jag te) och satt ute och pratade en stund innan vi promenerade bort till bion. Riktigt mysigt! Man får vårkänslor när vädret är så här, och speciellt när det hållt i sig några dagar som det faktiskt gjort nu. Nu är iaf sommardäcken på och bilen renare än det varit på länge (självklart hade en fågel skitit på bilen upptäckte vi när vi skulle till bion). Jag bytte 2 däck helt själv och det är jag stolt över! Bra att veta att man verkligen kan om det skulle hända nåt nångång. Dock tror jag att jag skulle utnyttja Renault Assisance så länge vi har kvar innan jag själv går ut och byter. Men det kommer vi inte ha för all framtid, så som sagt bra att kunna!

Filmen var för övrigt riktigt jäkla bra! Vi såg 21. Har läst nån recension där den fick sådär, men detta var verkligen min typ av film så jag tyckte det hur bra som helst! Jag ville se Be Kind Rewind men R övertalade mig att vi skulle se denna istället. Jag rekommenderar den absolut!


Du ska va president!!

Musik är det som triggar minnen bäst och häromdagen fick jag en sån flashback till gymnasietiden då de spelade Du ska va president med Imperiet på radion. Min finaste, bästaste M älskar Thåström och det blev en del påtvingande av Ebba Grön, Imperiet och bara Thåström. Inte riktigt min musik men just Du ska va president med Imperiet fastnade jag för och det blev hennes och min låt. Vi skulle ju t.o.m. flytta till Göteborg tillsammans och öppna nattklubben Presidents. Nu blev det inte riktigt så, jag flyttade själv och hon blev kvar. Eller ja, blev kvar och blev kvar. En stund i alla fall. Nu bor hon ju i Tomelilla, men är för tillfället på resande fot sen några veckor (månader?) tillbaka (Madagaskar, Mauritius). Hoppas vi hamnar i samma stad nångång tillslut. Vi har ju så sjukt kul ihop!

Ja, just det! Barn av vår tid med Nationalteatern är ju Mallans förtjänst också. Den lyssnar jag fortfarande på ibland... "Natten är så hård, för betongens kungar".

Sjuka ideal

Läste en artikel på aftonbladet idag om kändisars dieter. Själv går jag på Viktväktarna igen sedan ca 3 veckor tillbaka (-2,5 kg hittills!!). Även om det finns mycket med VV som jag tycker är lite skevt fungerar det bra om man använder det i kombination med lite sunt förnuft. T.ex. är lax mycket i points då det är en fet fisk. VV gör ingen större skillnad på bra och dåligt fett vilket är dumt, men man vet ju själv vad som är bra och inte... Då kan jag med gott samvete äta större portion av lax eller minska pointsen för laxen. Men man blir skrämd över vad Hollywood och kändislivet gör med människor och deras kroppar. T.ex:

* Katherine Heigl röker sig smal (har för mig jag läst att hon röker typ 2-3 paket om dagen)
* Koffeindiet med mängder av kaffe under hela dagen och sedan några salladsblad på eftermiddagen.
* Kokta ägg-dieten som enbart består av 2 kokta ägg om dagen...
* Drog-diet, då kändisarna går runt med drogen Adderall i väskan som egentligen ges till människor som lider av ADHD. Tydligen dämpar det hunger...

Så sjukt att människor i en del av världen gör vad som helst för att undvika mat, när det i en annan del är sån brist att hur många människor som helst dör i svält... Jag blir lite svimfärdig när jag tänker på det.

Ny bok

Jag vet att jag sa att jag skulle läsa Luftslottet, men min söta mamma blev lyrisk över en bok och skickade den t.o.m. på posten till mig. När hon berättat om den blev jag intresserad och nu får Stieg Larssons bok stå åt sidan igen... Men nångång ska jag!!

Boken heter "
En flicka som kallas Alice" och handlar om en liten flicka som när hon hittas har levt med vargar större delen av sitt liv. Läkarna tror att hon är runt 5-6 år. Polischefen i den lilla staden där flickan hittas kallar in sin lillasyster från LA, som är psykolog, för att få hjälp att nå fram till flickan. Har inte kommit så långt än, men det är lovande! Tycker boken fångat mig från början och gjort mig intresserad. Mamma tokläste, det var så illa att hon läste i reklampauserna på de tv-program hon inte ville missa =) Sån är jag också när jag får tag i en bra bok!

Skönt med torsdag!

Åh, va härligt med torsdag! Fredag imorn och hela helgen framför en! Denna helg har vi lovat varandra att ge bilen en välbehövlig städning. Byte till sommardäck, tvätt utvändigt och invändigt. Ska bli riktigt skönt! Jag älskar sommardäcken, bilen blir så tyst och mycket trevligare att köra då!

Efter jobbet blev det långpromenad i solen, sedan currysoppa. Har ont i ryggen och knät, vet inte vad jag gjort, men det blir att slappa resten av kvällen. Medium började ju för 2 veckor sedan vilket jag höll på att missa om det inte varit för min fina mamma ringde och påminde mig!

Rolig säljtävling!

Idag hade vi en rolig säljtävling på jobbet. Jag brukar inte gilla dem annars, det är sån hets från alla håll och man känner sig superstressad hela dagen. Skitjobbigt, men denna idag var kul. En minisäljtävling och för varje 5:e kund man sålde en vara till fick man välja olika grejor från ett bord med en massa bra att ha grejor. Jag sålde till 10 kunder och fick med mig tvättmedel, sköljmedel, Jif för badrum och Jif för kök. Sen fick vi med oss lite mer hem när dagen var slut och då tog jag body lotion från Dove och en handtvål från Dove. Tycker sånt är så tråkigt att köpa själv så det var perfekt att få istället =) Idag var en bra dag, även om den var kantad av lite sorg också, så kände jag mig positiv när jag gick hem i eftermiddags. Trots att solen fått lämna plats för regnet...

Berg och dalbana

Dagen har verkligen varit en berg och dalbana hela vägen... Våra flygbiljetter till USA började krångla igen. Vi trodde allt var löst och att biljetterna var okej, men det visade sig att så var inte fallet. Nu är det löst genom att vi fått kräva pengarna tillbaka genom banken, eftersom vi betalade med kreditkort. Från flygbolagen eller Expedia.com, som vi beställde biljetterna genom, skulle vi inte få något tillbaka. Inte på några av biljetterna även om vi bara hade en flygning med bolaget som gått i konkurs. VI höll alltså på att förlora av 30000:- Men som sagt, tack vare banken som var otroligt snabb hade vi fått tillbaka allting idag. Vill kasta ut en STOR VARNING för Expedia.com. Boka ALDRIG en resa genom dem. Vi fick ingen info av dem, ingen hjälp överhuvudtaget och de var rent allmänt kassa. Bluff - och båg är det jag känner mest när jag tänker på dem.

Så nu har vi inga biljetter längre, men hotell bokat. Kommer antagligen bli rätt mycket dyrare att boka nya, vi måste prata ihop oss alla fyra om vad vi ska göra nu. Nu är det inte lika självklart att det blir någon resa i höst längre. Får återkomma när jag vet mer...

För Engla

Ikväll klockan 21 kommer jag som många andra tända ett ljus i fönstret för Engla. Gör det ni med.
 
Ljus

Bilden är tagen från
aftonbladet.se där de uppmanar till att tända ljus.

Ikväll!

Idag funderar jag på att äta frukost på balkongen... Solen skiner i omgångar och det verkar rätt behagligt. Men jag ser några stora svarta moln, hoppas de blåser bort så kan man njuta en stund sen!

Kollade in kvällens biljetter till Sound of Music och det var riktigt bra platser! Såg att de biljetterna kostar över 600:-/st. Vilken högvinst jag fick =) Ser fram emot det skitmycket! Fotbollen igår var okej. Jag är mer en hockey-tjej och det var rätt kallt. Men ändå kul att komma ut och göra något. Vi har ju inte gjort så där jättemycket det senaste som kostar pengar eftersom vi sparar så mycket till resan. Förresten, idag ska jag nog växla till dollar för första gången! Skoj skoj!!

Nu blir det macka och te på balkongen!

Jobbiga grannar

Ja, grannarna har inte varit roliga det senaste. Förra lördagen när jag och C satt och kollade på film härjade de hela kvällen, stampade i golvet (vårt tak då) och väsnades länge. Igår när vi kom hem (gulliga R hämtade mig efter Afterworken) hade nån spytt i trappan, de härjade som fan i hela sin lägenhet (skrek på varandra, sprang i trapporna, stampade i golvet, flyttade möbler m.m.) men det värsta av allt upptäckte jag i sovrummet. Nån har lutat sig ut genom fönstret hos grannarna och spytt rätt ut. Vi har ett litet tak utanför vårt fönster och där hade pizzan landat, men tyvärr hade även lite hamnat på vårt fönster. Yum yum! Trevliga människor. De skrek hur högt som helst när jag la mig vid midnatt. R som alltid är nyfiken kom och berättade att de skulle åka til McDonald's men det var någon som inte ville följa med, därav skriket. Trodde det skulle bli tyst då, men jag vaknade vid 04 av att några bråkade HÖGLJUTT med varandra. Jag saknar nästan våra gamla alkisgrannar som blev vräkta. De härjade och brötade men bara i perioder, i flera månader var det tyst hos dem...

En helt sjuk kväll!

Ja, herregud vilken konstig kväll. Tar det från början. I torsdags på eftermiddagsfikat kom vi fram till att vi skulle ta lite AfterWork efter jobbet på fredagen. Efter många om och men bestämde vi oss för Hard Rock som har Äntligen Fredag tillsammans med Mix Megapol Radio City. Vi var 7 st från kontoret och under kvällen så var det en "gissa-låten" tävling med låtintron. Vi lyssnade och skrev gladeligen allihop. Jag, TA, CH och T skrev nog exakt samma (förutom på utslagsfrågan då) och det var rätt många låtar vi inte kunde. Efter ett tag så presenterade de vinnarna. 1, 2 och 3:e pris. När de kom till första pristagaren sa han som läste upp resultaten: "Den tjej som har vunnit alltihopa har 4 bokstäver i sitt förnamn och ett W i efternamnet". Då säger jag på skoj till mina kolleger:" Men, det är ju jag" och skrattar. Sen läser han upp vinnarens mobilnummer, och jo, visst, det var ju jag! Jag fattade ingenting. Fick gå upp på deras lilla "scen" och ta emot 4 biljetter till IFK-Norrköping idag kl 15 och det bästa av allt: 4 biljetter till Sound of Music på söndag!!! Jag fattar fortfarande inte hur jag kunde vinna alltihop, är nästan 100 på min kollega A hade fler rätt än jag. Men hennes lapp var så kladdig så de kanske inte kunde läsa den..? Ja, helt sjukt är det i alla fall. Så idag blir det fotboll. Har fortfarande 1 biljett kvar, och imorn Sound of Music. De biljetterna är nog inte lika svåra att få iväg... Ja, jisses jag är fortfarande lite i chock...


Diverse

Börjar ledsna på all denna sport... Inget CSI på två veckor, inget Grey's idag... Dessutom är det paus i Lost, vilket gör att det inte finns NÅT att se på teve ikväll. Vad göra? Jag kommer antaligen läsa Luftslottet som sprängdes. Läste de två första Millennium för 100 år sen. Nä men i alla fall var det länge sen. Har inte orkat ta tag i sista tegelstenen, även om tvåan slutade väldigt spännande. Men nu har jag alltså börjat. Den är säkert kanonbra, måste bara orka 700 sidor också.

Rösten är inte mycket bättre. Kanske beror på att jag pratar konstant hela dagarna. Borde inte ringa kunder egentligen, men det är ont om folk så jag har inte så stort val... Men när klockan är 16.30 försöker jag prata så lite så möjligt. Det är svårt =)

Vardagslyx

Dagens vardagslyx är:
* En långpromenad i solen med min man.
* Att somna i soffan under en go filt när R tittar på hockey bredvid.
* Att ta en lång varm dusch med hårinpackning (ska göra nu)
* Bädda rent i sängen med nya fräscha lakan, efter all jobbig sjukdom som varit.
* Avsluta kvällen med att krypa ner under filten igen nyduschad och läsa Illustrerad vetenskaps artikel om Dinosaurier. Älskar verkligen Illustrerad!! Om ni inte redan prenumenerar så rekommenderar jag det starkt!

Film, film och film

Har sett en del filmer som jag inte skrivit om. Den första var rätt länge sen jag såg, men har glömt bort...

Gone Baby Gone
Med: Casey Affleck, Morgan Freeman, Ed Harris m.fl.
En liten flicka försvinner från området Dorchester i Boston som är allt annat en ett trevligt ställe att bo på. Mamman till flickan vädjar till privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angela Gennaro för att få hjälp när inte polisens resurser räcker för att hitta flickan. Ben Afflecks regidebut.

Bra och gripande film. Den sätter verkligen igång tankeverksamheten över vad som är rätt och fel egentligen. Är imponerad över Afflecks första film. Den får klart godkänt med: NNNN

License to wed
Med: Robin Williams, Mandy Moore, John Krasinski m.fl.
Ben & Sadie ska gifta sig, och hon vill gärna göra det i kyrkan där hon växte upp. Vilket också betyder pastor Frank. För att gifta sig i hans kyrka måste alla paren gå igenom hans äktenskapskurs som är allt annat än normal.

Riktigt rolig film, fick mig några riktiga skratt. Speciellt de skrämmande bebisarna som Ben & Sadie måste ta hand om är hysteriskt roliga!! NNN

27 Dresses
Med: Katherine Heigl, James Marsden, Malin Åkerman m.fl.
Jane är den ständiga tärnan på bröllop efter bröllop. Hon fixar och donar för bruden, men får aldrig själv stå i centrum. På jobbet är hon oumbärlig för sin chef, som hon också är hemligt förälskad i. När hennes syster kommer på besök och blir ihop med Janes chef ställs allt upp och ner. Och värre blir det när hon måste hjälpa till och planera deras bröllop.

Blev lite besviken. Den var på tok för förutsägbar. Man visste ju från början exakt vad som skulle hända. Ändå var den lite rolig och charmig, men jag tycker man kunde gjort något mer av denna film.... NN+

Cloverfield
Med: Michael Stahl-David, Jessica Lucas, T.J. Miller m.fl.
Det är den 22:e maj och vännerna Lily, Jason, Hud, Beth och många fler har samlats för en avskedsfest för sin vän Rob. Kvällen börjar bra och alla verkar trivas på festen. Helt plötsligt skakar hela Manhattan till i vad man först tror är ett jordskalv. Vännerna tar sig ut på gatorna för att försöka få klarhet i vad som hänt, och när Frihetsgudinnans huvud kommer flygande och landar framför dem inse de att de tampas med nåt helt annat än ett jordskalv.

Speciell film, det tar en stund att vänja sig vid handkameran. Den är stundtals riktigt hårresande, även om jag aldrig blir rädd. Tycker faktiskt att den är en riktigt bra film, även om den kanske lämnar lite för mycket till fantasin i slutet. NNN+

Ingen röst

Snacka om konstiga väderomslag. Imorse slog jag upp de stora bruna för att se vitt och snö, snö, snö. Jag blev ledsen och gråtfärdig på en gång. Vi fick skotta fram bilen och blev därför sena såklart. På väg hem var det 11 plusgrader och strålande sol. Inte en snöflinga låg kvar på marken, och när vi ändå grejade lite med bilen (bytte torkarblad bl.a.) blev man nästan sugen på att slänga på sommardäcken, eller för att säga sanningen; sugen på att R skulle slänga på sommardäcken. Jag kan också, men det är så svårt med bultarna, de sitter ju som berg ibland.

För övrigt har jag hostat bort min röst. Det har gått knackigt att prata och det har varit lite kämpigt idag. Men det har gått. Nu är det sämre, vi får se hur det blir imorn. I värsta fall får jag slå faxar istället, men jag tror inte det ska vara någon fara... Jag har min underbara cocilliana i kylskåpet, thank God!

Film

Det kan tänkas att det blir filmen 27 dresses ikväll.

18646-303

Katherine Heigl är så himla söt! Gillar Izzie mer och mer, och börjar tröttna på Meredith. Hon blir jobbigare och jobbigare. Om jag nån gång skulle sluta titta på Grey's så vet jag att det kommer vara pga Meredith.

Introduktionen i torsdag

Måste bara kommentera en sak från förra inlägget om att några glas vin skulle hjälpa mot halsontet... Det gjorde det inte och senare på kvällen tror jag att jag hade feber. Låg på 37,5 vilket ju är rätt normalt, men jag ligger vanligtvis på runt 36 så det kändes i hela kroppen. Imorse var det faktiskt bättre. Halsontet är kvar, men har blivit lite bättre och ingen feber eller huvudvärk. Sov nästan 10 timmar och vaknade bara 1 gång runt 6-tiden (det gör jag nästan alltid eftersom jag brukar gå upp runt 6) så jag fick en riktigt god natts sömn.

Nu till introduktionen. Företaget jag jobbar på finns i hela Sverige, men i Göteborg finns det bara ett säljkontor och en rangering, inget lager eller inköpsavdelning. Allt det ligger i Halmstad och det var där jag var på introduktion. Intressant att se lagret, det var rätt stort (ca 12000 kvm), men det var så trångbott för alla avdelningarna. Dock ska det byggas nytt lager som kommer att bli 45000kvm. Det behövs verkligen! Jag fick se koloniallagret (ris, sylter, mjöl m.m.), ankommande (där alla varorna kommer in från leverantörerna som vi köper av), frukt & grönt, kött & chark och tillslut FRYSEN. -25 grader och det var där som jag fick mitt halsonda tror jag. Min kropp fick verkligen en chock av att gå in där. Det märkte man senare på kvällen i torsdags då jag var så varm i hela kroppen (utan att ha feber). Sen fick man vara med en sväng på inköp och se kundtjänst, riktigt intressant. Och speciellt att få ansikten på dem jag inte träffat än. Jag hade träffat ganska många på julfesten, och det är viktigt att veta vem man pratar eller mailar med tycker jag!


Bebis, en massa krångel och halsont

Konstigt nog har jag fått ont i halsen IGEN. Jag var ju sjuk i förra veckan, men har känt mig frisk och kry sen i lördags. Igår började känna att halsen kändes konstig igen och imorse var den rätt tjock. Det har hållt i sig hela dagen, men jag orkar inte bry. Varför ska jag bli sjuk igen, när jag precis blivit frisk? Jag tror inte på det än =) Det blir nog bättre efter nåt glas vin!

Oj, va mycket krångel det har blivit efter att Aloha Airlines gick i konkurs. Ett tag var jag säker på att vi inte skulle få tillbaka ett öre på nån av biljetterna. Alla biljetter är bokade samtidigt och det är Aloha Airlines som tagit betalt. Varje gång vi försökte ringa Delta som vi också ska flyga med fick vi olika besked. Varannan gång var de andra biljetterna okej, varannan gång var det inte okej. Nu tror jag att jag har rätt bra koll på läget, men man vet ju aldrig. Pengarna för flygningen till Hawaii kan vi dock se oss om i månen efter. Men det var inte så mycket som tur är!

Och så till sist. Nugget blev en Svea. Så nu är min gamla vän Julia mamma. Ser fram emot att få träffa den lilla!! Mysigt!

Deklaration

Vi fick deklarationspapprena idag. Inte så roligt besked som jag trodde. Vi får tillbaka 2000 kr iochmed billånet (på Rs deklaration, eftersom han är ägare av vår bil), men själv får jag betala tillbaka 250kr. Hade ju hoppats på lite mer för att dryga ut reskassan, men 2000kr är jag ändå nöjd med. Surt att inte CSN-lånet inte tas upp som en skuld på deklarationen. För övrigt tjänar man ingenting på att betala tillbaka CSN i förskott. Skulle du t.ex. ta ett banklån för att få bättre ränta måste du ändå betala lika mycket ränta till CSN som du skulle göra om du betalar tillbaka i avbetalningsplanen från dem (20 år tror jag). Jävligt surt måste jag säga!!! De är så jäkla snikna på CSN!!!

Onsdag

En helt vanlig onsdag är det idag! Jobbdagen har varit som vanligt, det avslutades med smyckespyssel. Idag gjorde jag en lite svårare variant av halsband, så jag hann bara med ett långt. Men jag är nöjd, kommer använda det med.
Saker utöver det vanlig som hänt idag är att jag fick reda på att ett av flygbolagen vi ska flyga med på vår USA-resan har konkat (Aloha Airlines). Får hoppas att det löser sig med våra biljetter, men det är nog inga problem.
Och så föder Julia sin Nugget just nu också. Hoppas allt går bra och att Nugget är frisk och kry! Heja heja!!

Imorgon blir ingen vanlig dag. Jag ska till Halmstad med chefen och gå på introduktion. Jag har ju bara jobbat där i ett halvår, men det är väl aldrig försent för introduktion? Ska bli trevligt att se lagret, inköp, personalavdelningen, kundtjänst m.m. Blir en hel dag, och jag kommer nog hem senare än vanligt. Men sen är det fredag! Jippie!!

Internationellt körkort

Efter att ha pratat med J-P en sväng på MSN tidigare ikväll insåg jag att det var en del att fixa innan resan. Ska som sagt växla pengar i veckan, måste skaffa ett nytt pass och ett internationellt körkort. Jag har ett ganska nytt pass, men det är tydligen bäst att ha det nya passet med chip i om man åker till USA, och det har jag inte. Körkortet har jag trixat med ikväll. Eller trixa är väl en överdrift. Vår underbara skrivaren (HP photosmart) gjorde det hela busenkelt. Man måste skicka med kopia på sitt körkort när man skickar in blankett om internationellt körkort och jag behövde bara använda menyerna på skrivaren för att få ut perfekta färgkopior, skönt att slippa blanda in datorn. Fyllde i blanketter för mig och R och skrev ut kopiorna. De har jag klistrat på ett papper som Rs mamma och pappa ska skriva på som vittnen på att det verkligen är kopior av våra körkort. Så nu saknas bara ett nytaget kort också, det fixas nog imorn. Vi var inte tillräckligt fina i håret idag =) (Det kan ju också fixas hemma genom skrivaren, I love it!!) Nu är man en bit på väg i alla fall. (Man kan ju inte tro att det är ca 6 månader kvar tills vi åker, det låter ju som att jag redan börjat packa...)


En påse dollar...

... fick vi i söndag!! Iofs bara småmynt men ändå! En ganska rejäl påse. Alltid bra att ha till vår stundande resa. Det var gulliga L & P (Rs andra syster från Deje) som hade kvar en påse från när de var i USA som de tog med till oss. De tyckte vi skulle köpa triple cheeseburgare för dem =) Jag frågade en del frågor om NY och LA där de varit och fick lite tips. En del mattips fick vi, vilket uppskattas! KFC och mached potatoes var något vi inte skulle missa tydligen. Funderar på att växla lite pengar redan. Vi har fått ihop ganska många tusenlappar i fickpengar eftersom allt annat är betalt nu och nu ligger dollarn så himla lågt, så det känns dumt att inte växla. Vi får väl se hur vi gör...

40 års fest

I lördags var vi iväg på 40-års fest för Rs storasyster. En kvarterskrog var bokad till oss alla, med lite mat och livemusik. Har inte skrivit om det tidigare eftersom det var en överraskningsfest. Dock tror jag inte hon läser min blogg, men man vet ju aldrig. Det var alla syskonen såklart (5 + R som är halvsyskon), med respektive och en massa av hennes vänner. Alltså en hel del folk man inte känner, men ändå ganska trevligt. Det blev tidig hemgång, fick skjuts hem av T redan vid tolv. Vi var ganska trötta båda två eftersom vi fortfarande inte är helt krya.


På söndagen blev det en sväng till IKEA då Rs mamma ville köpa en liten hylla att komplettera sitt nya, supersnygga vardagsrum med. Och där har vi ätit en massa god mat, resten av kvällen gick i slappar-tecknet. Nöjt av ett varmt bad där jag stensomnade. Älskar vårt badkar!!


Tillbaka igen

Efter många om och men är blogg.se igång igen efter några dagar, och jag har haft mycket som jag velat blogga om under tiden. Har skrivit det i Word istället så länge, så jag inte glömmer bort vad det är. Publicerar inläggen nu.

hits