Återkommer till helgen

Jag är så trött just nu att jag knappt vet vad som är upp eller ner.... Denna vecka har varit en av de slitsammaste i mitt liv. Jag är inte mig själv för att jag är så trött. Det enda i världen som känns rätt är R. Därför spenderar jag varje ledig stund med honom. Han gör allt lite lättare och det är det jag behöver just nu. Jag återkommer till helgen. Tills dess kommer bloggen stå tom. På återseende.

Älskade mamma!

Det är trist att vara långt ifrån mamma när det ändå var mors dag igår. Visst, det är lite som Alla Hjärtans Dag, en kommersiell helg skapad av affärer för att tjäna pengar på kort, presenter m.m. Men ändå en fin grej. Hylla din mamma. Min mamma förtjänar alla hyllningar hon kan få. Hon är verkligen världens bästa mamma. Hittade ett fint kort till henne i torsdags där det stod en massa fint som passade precis in på henne. Hon ringde och tackade i lördags och berättat att hon börjat gråta när hon läste det. Fina mamma! Det är ju inte min mening att få henne att gråta, men det var ju ändå  glada tårar. Det är som sagt trist att bo så långt bort. Inte bara åka förbi och ta en kaffe när som helst.

Så här skrev jag om min mamma 2003, alltså för 4 år sedan, när hon hade det jobbigt:

Du är min bästa vän i hela världen. Ingen kan ersätt dig, eller allt du gjort för mig.

Jag har aldrig skämts över dig eller tyckt att du varit pinsam, som många andra av mina vänner tyckt om sina mammor.
Jag har fortfarande svårt att köpa kläder utan att du titta på dem och sagt vad du tycker.
Jag älskar hur du alltid låter så glad när jag ringer, ungefär som att du suttit och längtat efter att få prata med mig.
Jag älskar att du alltid fått mig att känna mig speciell och unik, det har hjälpt mig i många sitautioner när jag inte känt mig på topp och tyckt att allt är fel.
Alla gånger vi skrattat så vi gråtit, som när du tog vin i glaset istället för mineralvatten, eller de gånger vi bråkat och skrikit och varit arga.
Alla gånger vi haft ?spa? med fotbad, ansiktsmask och hårinpackningar och oändligt många rundor på stan på jakt efter kläder m.m.
Vår resa till Stockholm, helt underbar!
Förlåt om jag gjorde dig lessen när jag flyttade, förlåt om du känner dig ensam ibland, förlåt att jag inte kan möta dig på stan efter en dag i skolan och på jobbet längre.

Hoppas jag kan ställa upp för dig nu som du alltid ställt upp för mig. Jag kommer ringa varje kväll framöver för att se hur du mår, och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa, trots att jag är långt borta. Tack för att du kan mig utan och innan och tack för att du alltid älskat mig så mycket! Jag älskar dig med och det vet du!

Trött

Jag är förbaskat trött idag. Har ju redan jobbat två dagar, och det har inte varit lätta dagar. I söndags var det ju dags för nytt datasystem på jobbet och vi skulle komma in på söndagen för att slå om ordrar. Vi var helt säkra på att vi skulle vara klara till senast 14-15 tiden. Men jobbet var inte så lätt som vi trodde. Vi var tvungna att göra en massa annat än att bara slå ordrar, saker som tog väldigt lång tid. Jag slutade 17.30 i söndags. Idag har inte varit lätt heller. Första dagen med allt nytt. Man kan ju inte systemet speciellt bra än och allting tar 10 gånger längre tid då. Jag hade bara 10 min övertid idag, eftersom jag hade en extra lång dag och slutade 17 istället för 16.30. Annars hade det blivit runt 40 min (det är ganska ovanligt med övertid för oss, har bara jobbat över så länge 1 gång tidigare). Många var kvar när jag gick. Usch! Det är riktigt tufft detta. Därför kanske jag inte bloggar överdrivet den kommande tiden, men så mycket jag orkar och hinner. Fan va jag längtar till helgen. Det blev ju liksom ingen helg nu. Bara man härdar ut denna vecka så hoppas jag det blir bättre sen.

Shopping

Det blev en sväng till Lindex, både i 421:an och i Angered. Men jag blev lite besviken på 421:ans utbud också. De hade mycket bättre än Allum, men tröjorna inhandlades ändå på Lindex i Angered. Får helt enkelt hålla mig dit =) Det är närmast också så det gör inte så mycket. Detta blev det i alla fall;

Gr?n tr?

Plus ett blått linne också, men det hittar jag inte på webbshoppen och jag orkar inte ta en bild på den nu så det får vara. Men jag var nöjd med båda i alla fall. Jag behöver mer färg i min garderob, så fr.o.m. är det köpstopp på svarta/bruna/gråa kläder. Mer färg! R tycker också jag ska ha mer färg och förbjuder mig nästan att köpa mer svart nu. Och jag måste erkänna att det blir tråkigt tillslut, men det är ändå svårt när man tycker mycket om det...

Söndag fast lördag

Idag är det söndag för mig, fast det är lördag. Ska ju jobba imorn. Har hoppats att telefonen ska ringa hela dagen (de ska ringa om det inte blir av...) men inte ett ljud tyvärr. Jaja, det är bara att inse att det blir jobb imorn. Dock gott med pengarna sedan. Ett steg närmare en plattis. Diskmaskin blir det nog nästa månad, men vi måste höra oss för om hur det ska kopplas och sånt. Om inte det fungerar smidigt så vette fan om det blir något. Vi ville ju inte bo kvar här i flera år till och om vi måste strula en massa så är det lättare att göra det i nästa lägenhet där man kanske ska bo längre.

Idag har R och jag grillat! Mums va gott det är! Det blev flintastek, färsk potatis och mangoraja. Färsk potatisen är ju så underbar, och mangoraja är supergott! Dessutom har jag planterat blommor så nu är balkongen full av blommor! Precis som jag vill ha det. Hunnit med mycket idag, och dagen är ju inte slut än. Eftersom vi börjar först 08.45 imorn så jag har sovmorron och behöver inte lägga mig speciellt mycket tidigare än vanligt. Bara jag får runt 7 timmars sömn så är jag nöjd.

Finast just nu

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

Webb-shop

Nu har Lindex öppnat sin webbshop och där fanns det verkligen mycket fint! Men jag vet inte om jag vågar beställa nåt. Jag är så feg när det gäller sånt. Vågar inte chansa att något faktiskt passar. Det kan ju bli så himla fel. Nästan alla skor var ju slut. Trist, för det hade jag vågat prova. Skor är det enda jag i princip aldrig har problem att hitta (förutom när det är svårt att hitta några man tycker är snygga). Men det var redan väldigt utplockat och "Slut på lager". Blir nog en sväng till en riktig Lindex imorn. Det är konstigt att sortimentet kan variera så från butik till butik. Lindex i Angered har ett bra utbud, man hittar det mesta här. Man ska dock inte räkna med att allt finns, men mycket. Lindex i Allum är helt värdelöst. De har trängt in allting i ett hörn och det är väldigt svårt att hitta. Dessutom känns det som att de mest har tant-kläder där. Lindex i Nordstan är det absolut bästa. Inte så konstigt när det är den största. Där finns allt! Men imorn blir det nog 421:an i Högsbo. Tror de har lindex där i alla fall. Ville ta en tur till MediaMarkt och spana in diskmaskiner!

Drömmar

Missförstå mig inte, jag ÄLSKAR vår bil som vi har nu. Men...jag måste erkänna att denna bilen är den jag vid första ögonblicket ville ha. Har bara suttit i en, aldrig kört någon men jag tror den är underbar! Renault Clio skulle vara perfekt i storlek till mig, att ha som andra bil. Så kan R får den stora bilen. Ååh, den är så fin!!!!! =)


Clio1            clio2 

Lista

Det var länge sen! Snott från Anina!

ACCESSOARER
Väska:
En vanlig vit, stor väska.
Plånbok: En svart, kommer ej ihåg vart jag köpt den.
Solglasögon: Från Lindex eller H&M.
Skor: Nike och vita ballerinas.

TEKNIK
Mobiltelefon: Sony Ericson w300i
Tv: Panasonic
Dator: PC
Kaffebryggare: Philips

BADRUM
Tandkräm: Colgate.
Tvål: Dove
Hårprodukt:  Inga, en hårspray jag aldrig använder och R har d:fi vax.
Huvudvärkstablett: Ipren
Doft: Hugo Boss - woman
Hudkräm: Fenuril från Apoteket. Jag får utslag av alla andra krämer.
Schampo: Herbal Essences
Balsam: Herbal Essences
Fotfil: Scholl

MAT OCH DRYCK

Mineralvatten: Ramlösa eller Loka spelar ingen roll.
Vin: Vitt - Marie d'Alsace (Riesling,Silvaner & gewurztraminer ska det vara!) Rött - Dricker sällan rött så jag har nog ingen favorit där.
Öl: Lapin =)
Bröd: Guldkorn, havreknäcke.
Choklad: All choklad i alla dess former =)

HEMMA

Säng: Malm i ek från IKEA.
Lakan: Vita underlakan. Just nu rosa/svarta påslakan och örngott.
Soffa: Ektorp från IKEA. Suktar efter en rejäl soffa med divan.
Porslin: IKEA det med =)

FÄRDMEDEL
Bil: Renualt Mégane -04, i grönmetallic (älskar färgen!!!), kombi, med en tuff 1,6 l motor =)
Flygbolag: -
Taxibolag: -

MEDIA

Magasin: Solo, har dock slutat prenumerar
Tv-kanal: Kanal 5
Dagstidning: GP (prenumerar inte, men läser på jobbet)
Sajt: Ojoj! Välja en?

ÖVRIGT

Frisörsalong: Den jag helst går till ligger i Örebro.
Bank: Nordea
Cykel: En svart Peak-cykel som är så jävla snygg! =)


Äntligen blommor!

Nu äntligen har jag fått köpt mina blommor till balkongen! Åkte iväg spontant till Blomsterlandet idag och inhandlade lite av varje. Det blev mycket rosa och lila faktiskt... Jaja, det blir nog jättebra. Har en idé jag hoppas ska fungera, men det är inte säkert att den gör det. Förhoppningsvis så! Så imorgon tänkte jag att jag kanske skulle plantera lite, om jag hinner. Annars gör jag det på lördag. Hoppas på bra väder imorn, R och jag hade tänkt att grilla. Men det blir säkert dåligt bara för att jag är så sugen =/

Två bilder att avsluta kvällen med

Cesar1


Cesar2

Gonatt!

Mysigt

Känner mig så ren och fräsch, har precis kommit ut ur duschen. En riktigt varm dusch! Så himla skönt! Ska strax åka och hämta älskling. Han har varit i Linköping idag igen och är på väg hem nu. Han är nog världens finaste min älskling. Imorse skjutsade han sina föräldrar till Landvetter och skulle sedan iväg till Linköping med en arbetskamrat. Han blev upplockad av arbetskamraten vid mitt jobb och lämnade bilen där så jag kunde köra hem den. När jag kom imorse såg jag att hah hade bakat backat in bilen till mig så jag inte ens behövde göra det när jag skulle åka sen. Han är så mysig min älskling! Finaste! =)

Mitt Grekland!

Jag vill så gärna åka till Grekland i sommar, men jag tror inte att det blir något av det. Vi har funderat på en Sista minuten, men antagligen blir det inte så. Pengarna finns, men det finns även så mycket annat vi vill göra/skaffa till lägenheten så vi måste prioritera. Men jag vill snart tillbaka. Blir det inte sommar så får det bli till hösten. Kolla bara här! Va härligt det är att drömma sig bort....



Vad sägs om en god och kall strawberry daqiuri? Mmm! Ljuvligt!



Underbara gränder och hus!



Åh, va jag längtar tillbaka!



Detta var vårt mysiga hotell! Familjeställe med bara 13 rum. Vi bodde längst ner till vänster (Det var liten uteplats med "kupolen" och sedan vårt rum) och mamma och pappa bodde ovanför, det är deras balkong man ser precis ovanför kupolen.

Blandat

Lite blandat från idag. Tvättstugan var jättefräsch! Maskinerna verkar kanonbra och systemet är bra! Ingen snor dina tider eller kan förstöra för dig. Mer än du själv såklart. Glömmer du att hämta din tvätt och tvättiden gått ut kommer du inte in utan att antingen vänta på den som bokat efter dig eller boka om en ny tid med din brika. Det är lite slöseri eftersom man har begränsat med gånger man får boka tvättid (8 ggr/månaden). Tyvärr fungerade inte brickorna nu när vi var där och testade, vet inte varför. Hade tänkt att boka en tid (har inte tvättat där på ca 1 ½ år) och tvätta lite lakan och annat tjafs som är jobbigt att ta hemma.

Vad mer har jag att berätta? Jo, jag har extra lång vecka denna vecka. Vi ska byta datasystem på jobbet i helgen och därför måste vi jobba på söndag. Kul! Verkligen. Har absolut ingen lust att göra det, men jag har inte mycket val. Bävar inför det här med nytt datasystem också. Det fungerar inte riktigt som det ska än, och det kommer få katastrofala följder om inte allt klaffar som det ska. Känns riktigt skit faktiskt. Jag hoppas jag får ett mail imorn om att de skjutit på det ytterligare 1 år eller 2. Men så blir det nog tyvärr inte...

Blandade bilder

Här kommer lite bilder jag skulle lagt upp i förra veckan. Ursäkta att bloggen är lite stilla just nu. Har verkligen fastnat i Nesser boken redan så jag läser mest hela tiden =) Imorn har jag fullt upp också. Ska gå tidigare från jobbet för att gå på möte i tvättstugan. Den är nyrenoverad och klar med nytt bokningssystem som ska introduceras imorn. Sen ska vi käka hos Rs föräldrar, de åker till Kanarieöarna på onsdag och är borta i 2 veckor. Jaja. Här kommer bilderna =)



Lyktan på plats på balkongen. På lördag blir det blominköp och plantering! Äntligen!!


Jordgubbsplantan på balkongen blommar för fullt. Den blommar mycket mer nu, detta är en bild från förra veckan, men jag orkade inte ta en ny.

       

Köpte några blockljus på IKEA sist. Ställde dem på ett fat jag hittade i skåpet och pyntademed lite stenar. Fint pynt med sånt man har hemma!

Hemma igen

Då var man hemma igen då. Helgen var kanon men gick alldeles för snabbt såklart! Hann ju inte träffa pappa nånting och det var riktigt trist. Men vi såg dem i Mariestad. De skulle ut på motorvägen när vi susade förbi. Vi hade precis pratat i telefon så pappa höll utkik efter oss också, så vi såg varandra! Rätt häftigt att vi lyckades ses där, riktig tur!

Vi var en kort sväng på Åhléns idag och jag kunde inte hålla mig, var tvungen att köpa "En helt annan historia" av Håkan Nesser. Hade många böcker som väntar på att bli lästa här hemma, men jag var bara tvungen. Så nu har jag börjat på den =) För övrigt var Peter Robinsons "En bit av mitt hjärta" verkligen att rekommendera. En av hans bästa!

Fin lördag

Har haft en riktigt trevlig lördag. Vaknade redan 8 imorse och kunde inte somna om. Låg och drog mig till 9, sedan läste jag ut boken och kom ur sängen vid 10.30. Underbart att kunna dra sig lite på mornarna. Vi drog sen iväg till Marieberg för att kika lite i affärer och hjälpa min bror med grejor från IKEA. Träffade ju såklart sötaste Alvin som mumsade på en korv, tyckte det var hur gott som helst. Har spenderat större delen av dagen med dem, min bror är kvar än, men Alvin och V är hemma. Så himla mysig kille, som snart fyller 2. Värsta stora killen nu! Och han pratar i ett kör. Han är i princip aldrig tyst, pratar och pratar och pratar! Han var så trött strax innan de skulle åka, och då låg han och jag på soffan och kollade i en tidning, det var dagens höjdpunkt! Men den han är mest förälskad i är R. Han spelar innebandy med honom och grejjar hur mycket som helst. Så R är verkligen storfavoriten! När vi sa hejdå när de skulle åka hem tittade han på mig och sa: "Nina inget skägg" och klappade mig på kinden. Tydligen hade brorsan berättat för honom vilka i släkten som hade skägg och inte. Och då kom han ihåg att faster inte hade något skägg =) Myskille!

To do-list

Jag har tagit lite bilder som jag var sugen på att lägga upp men jag måste vänta till stora datorn är ledig, har ingen lust att krångla med det här.

Ikväll skulle jag behöva göra följande:
* Vattna blommorna i hela lägenheten
* Duscha
* Titta på Ghost Whisperer
* Packa

Det är den sista punkten som känns lite jobbig, samtidigt som det är kul eftersom vi åker till Örebro imorn. Det som gör det tråkigt att packa är att vi inte tvättat förrän idag och just nu hänger allt på tork. Det brukar torka fort, men jag vet inte hur mycket jag kommer kunna lägga ner ikväll. Då måste jag förlita mig på att älskling packar ner resterande saker åt mig imorgon, och det är inte säkert att jag vågar lita på honom med det.* (läs gärna fotnoten om varför)
Hur som helst ska det bli riktigt kul att komma till Örebro igen. Har inte varit där på månader. Tyvärr är inte min pappa hemma, men det är inte mycket att göra åt. Känns trist, men jag får ju träffa mamma, H, V och lille A såklart. De ska tydligen till IKEA på lördag och ville ha bärhjälp i form av R. De ska köpa sängar, bokhyllor och annat. Spännande!

* När vi skulle åka till Örebro förra hösten skulle R hämta mig efter jobbet och så skulle vi åka direkt. Jag hade packat allt dagen före och det enda jag inte lagt ner i väskan var hela min nessecär med ALLT jag behöver i badrummet. Det stod uppe på resväskan, bara att lägga ner den i. Men vet ni vad han gör? Han flyttar  den från resväskan, packar ner alla sina grejor och åker hemifrån med nessecären stående på golvet. Vi blev rätt försenade när vi fick åka tillbaka och hämta den....

Underbar känsla

Jag har den där underbara känslan, ni vet, som man får när lägenheten är städad och fin! Vi körde en ordentlig städning och det känns i hela lägenheten!! Jag började grejja och fixa lite i sovrummet när jag insåg att det var evigheter sen vi dammsög under sängen. Vi kommer inte åt ordentligt där under eftersom det är ganska trångt mellan sängen och väggarna i sovrummet. Det slutade med att vi lyfte upp madrasserna för att dammsuga under. Det var väldigt intressant. Förutom 50 kg damm och 15-20 kattleksaker hittade vi även ett Lisebergskort (fritt inträde till Liseberg under ett helt år), som låg i obruten förpackning och som gällde för hela 2006. Vem av oss som fått det och varifrån minns ingen av oss, vi vet bara att vi inte köpt det själva i alla fall. Väldigt skumt. Tror dock inte att vi var någonting på Liseberg förra året, inte ens på Jul på Liseberg. Men ändå. Vi hade ju kunnat gå in gratis.

Nytt ställe

Idag sitter jag i ny miljö och bloggar, nämligen köket! R spelar nåt spel på datorn och då passade jag på att låna hans bärbara dator. Så nu har jag uppsikt över moussakan som står i ugnen - jag ser rätt in i ugnen härifrån köksbordet. Perfekt! =) Älskar trådlöst nätverk i lägenheten. Så smidigt och enkelt. Min far (som har 2 stationära datorer hemma och en bärbar- som bara han använder, mamma är inte så bra på datorer) blev också sugen när han var hos oss och vi hade det, så han köpte en trådlös router han med. Det är bara att ställa datorn var du vill och surfa! Alldeles utmärkt bra!

Fast i...

....denna fängslande bok! Kan inte lägga den ifrån mig just nu.

 En bit av mitt hjärta

Håll tummarna!

Två saker håller jag tummarna för just nu och jag hoppas att ni kanske hinner hålla en liten tumme nångång de närmaste dagarna för att:

* Vi har sökt två lägenheter och jag hoppas vi får komma och kolla på någon av dem!
* Jag är med i en tävling där första priset är en resa till New York för att se en livespelning med Bon Jovi. Åh, va härligt det skulle vara! Mina barndomsidoler! Missade dem när de var i Stockholm för några år sedan =(


Lykta

Lyktor2
Tack för råden angående lyktorna! Det blev tillslut denna modellen och färgen längst till vänster. Alla färgerna var fina, men den passade bäst till duken på bordet där ute. Nu är det så fint så!


Bilderna kommer från IKEA.se

Vardagsrum

Igår blev det en sväng till IKEA igen. Det var inte länge sedan vi var där, men vi ville kolla lite närmare på en förvaringsserie vi länge funderat på. Vi vill verkligen ha nytt i vardagsrummet. Helst av allt vill jag byta ut även soffan, men det får nog vänta ett tag så att jag har råd att köpa mig en riktig lyxsoffa med divan och sånt gott. Nä, det vi vill ha just nu är en förvaringsserie bestående av en fin tv-möbel med två små skåp bredvid och en tillbyggnadsdel över själva teven. Till det får det även bli en rejäl bokhylla. Och den serie vi tittat på är så sjukt snygg! Sedan vill jag även byta ut vardagsrumsbordet. Jag vet inte vad vi tänkte på när vi köpte det. Iochförsig fanns det inte mycket att välja på när vi var och kollade, men att ha glas skiva? Big no no! Jag hatar verkligen det bordet - uack! Inte för att det är fult på nåt sätt, utan för att det är så jobbigt med glas skivan. Jag längtar efter nytt nu, men vi får se hur det går med lägenhet också. Om man märker att det är nån lägenhet på gång är det ju inte bra att köpa nytt redan nu, då är det bättre att vänta. Projektet efter vardagsrummet blir att köpa en diskmaskin. Va gott det skulle vara!

Vänner från förr

I onsdags ringde min gamla barndomsvän S. Blev förvånad, vi har inte pratat på flera år. Det visade sig att hon skulle provjobba på ett ställe här i Gbg på fredag. Hon undrade lite över lägenheter och sånt ifall hon skulle få jobbet. Jag tipsade så gott jag kunde. Sen kom jag på att vi åker ju till Örebro på fredag, ska hem till mamma och pappa, och då kunde hon ju passa på att åka med. Det ville hon självklart, och tiderna passade perfekt så vi plockar upp henne på fredag innan vi sticker (jag jobbar på fredag, har inte klämmis som alla andra). SKa bli riktigt kul att prata och umgås i bilen, det var så länge sedan sist!

Faktum

Blev så arg på mig själv idag. När vi skulle gå in i affären för att handla stod det en man med Faktum-tidningar (för GBG's hemlösa) utanför affären och jag fick lite dåligt samvete för att jag aldrig köper någon. Jag är en sån människa som betalar allt med mitt kort i princip och har aldrig kontanter på mig, därav en av anledningarna till att jag inte köpt tidningen tidigare. När vi gått förbi honom kom jag på att jag faktiskt hade kontanter på mig och bestämde mig för att jag skulle köpa en på väg tillbaka till bilen. Hade pengarna i högst högg, men självklart var han borta när vi kom ut igen. Vi spanade efter honom runt omkring, men han har som bortblåst. Tråkigt. Och jag blev sur på mig själv som inte gick tillbaka på en gång när jag kom på att jag hade pengar på mig (hade inte hunnit in i affären än...) men men....

House

R och jag har hittat en ny gemensam favorit. Vi ser nästan aldrig på teve tillsammans, LOST är det enda vi följer båda två. Och Supernatural för att jag House
tvingar honom att kolla med mig eftersom jag inte vågar se det ensam =). Men på eftermiddagarna har House gått i repris och det har vi fastnat för båda två. Han är så roligt elak och själva serien är ju grym! Men nu är det slut på repriserna, tror vi kom ifatt där fyran var med nya säsongen så då får man börja kolla på tisdagkvällarna istället. Krockar med DH, men jag har ju min favorit pryl som löser det åt mig (DVD-recorder - i love!)

ESC

Ikväll är det ju den stora finalen av Schlagern. Det blir att titta med Rs mamma och äta lite gottis. Har köpt hem lite vin och några cider så det blir nog riktigt trevligt! R är inte så intresserad, men kollar lite grann och då är det perfekt att jag kan sitta med hans mamma och diskutera de olika bidragen fram och tillbaka. Och dricka lite vin såklart.

Joyride

Fixade Roxettes best of-skiva igår och det är så härligt att lyssna på alla de gamla klassikerna. Satt i bilen och sjöng med så det skrek om det i Joyride, Fading like a flower, Spending my time och It must have been love. Som så många andra har jag många minnen till dessa låtar! Älskar nya skivor i bilen. Först ut var det Lisa Ekdahl som var favoriten, sedan lyssnades det mycket på Simon & Garfunkel - The Essential och nu blir det Roxette istället. Jo, och därimellan har det varit lite Bryan Adam best of också. Jag älskar Best of skivor. Då får man ju det bästa av kakan...

Vill ha

Just nu vill jag ha denna. Ja, jag vet. Det är typ pensionärs varning på handdammsugare, men jag har verkligen behov av en. Våra kära missar är glada i att krafsa länge och väl i sin lilla toalåda vilket gör att vi har mycket sand både i badrummet, men även i andra rum eftersom R och jag får med kornen på strumporna när vi går. Det skulle vara perfekt med en liten handdammsugare som gör att det försvinner på en gång. Dessutom var den billig också. Det och en diskmaskin är det jag vill ha just nu. Handdammsugaren är nog det som ligger närmast till hands att bli inhandlat. Det är nog inte omöjligt att köpa diskmaskin också nångång fram över, men vi har inget bra ställe att ha den på i köket. Dessutom ska bilen på service den 21:e maj til den nätta summan 5500:- Gött e det.

Längtar efter blommor

Jag är så sugen på att greja på balkongen. Lite för sugen. Pratade med mamma förra helgen och hon tyckte jag skulle vänta 2 veckor ungefär, dom blommor jag vill ha där ute klarar inte riktigt kylan som fortfarande kommer på nätterna. Men snart så.... Det ska bli kul att få riktigt fint där ute, tror jag kommer bli riktigt nöjd till slut. Tycker redan att det är väldigt fint och jag har lite planer för hur det ska bli sen. Hoppas jag kan göra det som jag vill också!

Hahaha, R har köpt en
mini-helikopter, radiostyrd. Den är faktiskt grymt rolig! Katterna fattar ingenting, de ser skitförbannade ut och slår efter den i luften =) Om ni kollar på länken så klicka på video-klipp så får ni se när en kille flyger den. Har testat lite nu och den är grym! Helt klart värd 350 :- =)

Födelsdagsfirande

Igår blev det lite födelsedagsfirande här hos oss. R fyllde hela 23 år! =) Grattis älskling! Han var i Linköping med jobbet och kom inte hem förrän strax efter 19, och vid 20 kom hans föräldrar på fika. Vi hade jättetrevligt! Av mig fick han följande:

* En tröja från H&M. Brun randig piké-variant som jag fastnade för direkt.
* En bok av Robert Ludlum. Försöker få honom att hitta en ny favoritförfattare eftersom han läst allting av Dan Brown nu.
* Första säsongen av Fraiser.
* Golfbollar (han vill ta grönt kort och jag ville bara visa att jag stöttar honom i det =) ).

Av sin mor och far fick han en fin ljusblå tröja som jag tror passar perfekt till ljumna sommarkvällar! Färgen passar nog honom jättebra!

Helgen

Helgen har varit väldigt lugn hos oss. R har jobbat både lördag och söndag. Han har suttit hemma och jobbat, så jag har ju haft tillgång till bilen, men jag hittade inte lusten att åka iväg och göra nåt själv. Visste nog egentligen inte riktigt vad jag ville göra, mer än nåt. Men helt oproduktiva har vi inte varit. I lördags var vi iväg och såg Spider-Man 3. Ingen höjdare. Det hade kunnat bli en jättebra film och jag gillade delarna när Spider-Man fick kämpa lite mot sina inre mörka sidor, men det var alldeles för många sidospår och för mycket handling i filmen, så det blev bara grötigt till slut. Jaja, vi gick ju på Bergakungen och salen där Skandinaviens största bioduk finns och det gör ju att det ändå blir en härlig upplevelse. Älskar Bergakungen, grymt sköna stolar och gott om utrymme!

I söndags var vi inne i stan och åt middag för att fira Rs födelsedag lite i förväg. På det stället vi var hade de "all you can eat" med mjukglass till efterrätt om man ville ha. Med massor av toppingar och såser. Var grymt sugen, men det kostade 49:- och jag visste att jag max skulle kunna äta en glass så det kändes lite mastigt med 49 kronor för en mjukglass. Men nångång när vi är där SKA jag äta det! Får väl skippa middagen först =)

Ensam igen

Så var man ensam igen =( R är iväg i Linköping med jobbet och kommer inte hem förrän imorn. Och imorn ska det firas eftersom han fyller år då! Det är tomt i lägenheten när man är själv, men jag börjar faktiskt vänja mig. Tycker inte det är så jobbigt att sova själv. Funkade bra förra gången. Jag har ju katterna som tur är! Dessutom har jag varit fullt upptagen med min bok större delen av kvällen och nu är det slut. Flickan som lekte med elden är en sjukt bra bok som alla borde läsa. Men nu blir det lite paus från Stieg Larsson för nu tar jag mig an "En bit av mitt hjärta" av Peter Robinson och jag tror att jag ska spara Luftslottet till sommaren så jag har nåt att se fram emot då!

Favorit-Harry

Igår tittade jag på 'Harry Potter & den flammande bägaren' som jag spelat in från Canal+ och insåg än en gång hur mycket jag älskar de böckerna. Filmerna är ju okej också, men inget slår böckerna. Den allra sista boken i serien ska ju komma snart, men jag minns inte så mycket av de 2 senaste böckerna, The Order of the Phoenix och The Half-blood prince. Phoenix-filmen kommer i sommar så då kan man ju friska upp minnet genom den, men Half-Blood prince får jag nog gå tillbaka och läsa lite i för att hänga med. Sorgligt att det snart är sista boken, men det kommer nog bli en riktigt bra och avslutande bok hoppas jag på. Den stora frågan är ju vem som dör? Kan det vara Harry eller blir det Ron eller Hermione?

Om ni inte läst böckerna så gör det!! De passar verkligen alla. Min kompis och hela hennes familj slukar böckerna så fort de kommer och läser dem både på svenska och engelska (även hennes föräldrar alltså!). Jag skulle vilja läsa dem på svenska nångång också, så det får väl bli nästa projekt när man läst den sista boken.

Färdigshoppat...

...till Rs födelsedag. Jag trodde inte jag skulle hitta något i stan igår, men jag löste det. Är faktiskt rätt nöjd. Men vi får väl se på tisdag om han gillar det eller inte... Det är så svårt när han inte önskade sig nånting, då är det inte lätt att försöka pricka rätt. Men som han sa själv så är chansen att han blir besviken liten när han inte hade nånting speciellt i tanken som han ville ha (förutom en platt-tv men det har jag inte riktigt råd med...)

På tal om plattis så är det det enda han pratar om just nu. Tjatar om det typ 3 gånger om dagen minst. Så nu har jag kommit fram till hur jag ska tackla problemet. Varje gång han tjatar om tv kommer jag tjata om en diskmaskin, vilket jag verkligen vill ha just nu. Så det återstår att se vem som vinner =)

Vill ha

Fick nyhetsbrev från adlibris till mailen för några dagar sedan och det började klia i fingrarna direkt. Ville beställa massor! Men det får vara stopp för tillfället. Jag har läst en superbra bok i flera veckor nu bara för att jag inte hinner läsa nånting. Jag började med "flickan som lekte med elden" för säkert två månader sen, och jag tycker den är hur bra som helst, men jag kommer ingenstans. Jag kan inte ta med den på bussen eftersom det inte är pocket och på kvällarna är jag så trött att jag inte orkar läsa mer än ett halvt kapitel. Dock har jag bara ca 200 sidor kvar och den är så spännande att den borde vara utläst snart. Då får jag handla böcker igen. (Har 2 st kvar i en påse som jag köpte för ca 1 månad sen som jag inte ens tittat åt).

Högst upp på önskelistan just nu står

* Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson (har nog inte kommit ut än)
* En helt annan historia av Håkan Nesser**


** Några svenskar umgås ett par sommarveckor i Finistère i början på 2000-talet. Fem år senare börjar någon döda dem, en efter en. Kriminalinspektör Gunnar Barbarotti i Kymlinge förvarnas brevledes om morden.

Renovering

För några dagar sedan kom det info på posten om att fastighetsbolaget ska renovera vår tvättstuga med helt nya maskiner och ett nytt bokningssystem. Rs föräldrar har detta i sin tvättstuga (blev nyss klart där) och tydligen är det jättebra maskiner som tvättar en tvätt på ca 35-40 min och det nya systemet gör att ingen kan sno din tid (vilket hände mig hela tiden förut, när jag tvättade i tvättstugan). Överhuvudtaget är tvättstugan ett väldigt stort bekymmer. Innan vi fick tvättmaskin hemma så hade jag ett jäkla slit med att försöka tvätta. Maskiner var trasiga, folk tog ens tider m.m. Blir väl lite nya regler också, man får inte tvätta mer än 8 ggr/månaden. Jag längtar tills det är klart, då ska jag tvätta hela tiden =) Dessutom ska det äntligen sättas upp portlås i vår trappuppgång. Det har varit behövligt länge!

Födelsedags bekymmer

Min själsfrände, sambo och mitt livs stora, stora kärlek fyller 23 år på tisdag och jag har inte den blekaste aning om vad jag ska köpa. Köpet måste nästan göras imorn. Han åker iväg med jobbet på söndagkväll eller måndag och är troligen borta över sin födelsedag, vilket gör att jag måste ha något att ge om det är så att jag vill ge honom nåt innan han åker. Har försökt fråga ut honom om vad han vill ha, men jag kammar noll hela tiden. Just nu vill han verkligen inte ha något speciellt. Skit också. Vad hittar man på? Helst vill man ju överraska lite också, men det känns omöjligt just nu...

Underbara

Om jag bara fick fortsätta titta på en av de 100 serier jag följer nu skulle jag välja Grey's Anatomy in a heartbeat. Den utklassar allting just nu! Åter till teven!

Den eller den?

Är väldigt inne på balkongen just nu och har insett att jag "måste" köpa lyktor att ha där ute. Det blir ju så mörkt när man sitter där på kvällen och det blir så mysigt med lyktor med tända blockljus i.

Så vilka borde jag satsa på? De till vänster är ju mer neutrala i färgerna, men jag gillar ändå färgerna till höger också. Vad tycker ni?!

Lyktor1   Lyktor2            

Båda bilderna kommer från ikea.se

Balkongbilder

Har inte kommit så långt med balkongen ännu, men så här ser den ut hittills. Vi har ställt möblerna annorlunda i år och det gör att vi bara kan ha en stor balkonglåda (brukar ha två), och sedan får vi ha en halv balkonglåda, vilket är precis så vi får plats med. Hatar att balkongen är så liten. Vill ha en stor och fin balkong ju! Men vi får göra det bästa av det vi har helt enkelt.

 Två små penséer som jag har på bordet

 Gammalt bord, men helt nya stolar! Skönt med nytt!

 Penséer i större kruka. Fick massor av blommor av Rs pappa.

 Två jordgubbsplantor som vi satte förra året. Det ser förjävligt ut, men det kommer faktiskt blommor på dem.


Kjolen

Sandy ville se bild av kjolen och varför inte? Nu blir det inga bilder när jag har den på, eftersom jag aldrig får till de bilderna så de blir bra. Men här kommer den i alla fall, så ni ser ungefär hur den ser ut! Fanns även i svart. Kostade 349:- på Lindex.

 

Kameran envisades med att ta med blixt, vilket inte blev helt bra så jag testade en utan (den till vänster). Jaja, här är den i alla fall! =)

Shoppingen

Som jag skrev häromdagen så har jag varit väldigt shopping-sugen och det märktes i lördags =) Så här blev resultatet:

* Svarta träningsbyxor (inte smart när vi har 2 katter. Tänkte mig inte alls för. Får se hur mycket jag kan använda dem).
* Grå kjol med blommor på från Lindex. (Invigning blev på Valborg - och jag trivs bra i den!)
* Beiga byxor från H&M. LIte stretchiga och sköna. Riktigt bekväma!
* Ny stor väska där jag får plats med allt och lite till!

Sen var det nog inget mer men jag köpte så mycket annat i lördags (systemet, apoteket, mat m.m) att jag tillslut spenderat en hel del. Men va härligt det är! Nu återstår detta på önskelistan:

* Ny tröja (lite tjockare, är så trött på alla mina).
* Tröjor med lite mer ärm, har så många linnen.
* Kapri-byxor. Fick inte tag i några i helgen men jag hoppas fortfarande på att hitta ett perfekt par!

Fin överraskning

I lördags var jag och C på bio och såg "Pans Labyrint". R hämtade mig efter bion och när vi kom hem hade han gjort i ordning världens finaste överraskning. Jag hade köpt vin tidigare på dagen, Foot of Africa och min vanliga favorit 'Marie D'Alsace'. När jag kom hem gick jag in i sovrummet och bytte om och när jag kom ut i vardagsrummet hade R tänt ljus och dukat upp med diverse ost och kex. Det var så mysigt! Han hade verkligen lagt ner tid och tanke på detta och gissa om jag blev glad! Så vi drack vin och åt ost & kex och tittade på teve. Och bara myste! Så himla romantiskt! Det var verkligen en fin överraskning!

Dags att uppdatera

Det var ett tag sedan jag skrev något. Har inte orkat i helgen. Jobbade som vanligt igår, lite trist att långledigheten blev förstörd. Men men... ´Har nyss kommit hem från J & C (Jag kommer för övrigt döpa om J till JP eftersom han gjorde mig uppmärksam på att jag har fler vänner som börjar på J så det kan bli förvirrande. Så fr.o.m. nu kallas J alltså för JP, bara så ni vet! =) ). Vi hade väldigt trevligt igår. Åt god middag och umgicks! Har blivit lite av en valborgstradition. Var där förra året också.

Planerna för dagen är inte många. Ska nog upp en sväng till Rs föräldrar och måste åka tillbaka till JP & C eftersom jag glömde min jacka där... Tror missarna får följa med till Rs föräldrar så de får komma ut på grönbete en stund...


hits